User Tag List

Sayfa 1/5 123 ... SonSon
92 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: DJ'liğe başlamak?

tequila818 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

DJ'liğe başlamak?

Arkadaşlar uzun süre aramızdaki çoğu kişi gibi bütün vaktimi otomobillerle geçirirdim. İstediğim arabayı almak için bir çok şeyden feragat edip para biriktirirdim. Sonunda tabi arabayı aldık fakat benziniydi, vergisiydi, modifiyesiydi çok masraflı geldi ve paramı farklı yerlere harcamaya karar verdim. Snowboard, kitesurf derken, şimdi de yıllardır yapmak istediğim fakat masraflı olur düşüncesiyle başlamadığım DJ liğe ilk adımımı atmak istiyorum. Şu an makine mühendisiyim ve hobi olarak bu işi yapmak istiyorum. Aramızda bu konuda bilgili olan ve hatta DJ lik yapan arkadaşlar var ise bu konu altında bilgi alışverişinde bulunursak bana çok faydası olacak. Şu an sadece müzik zevkime güveniyorum, onun dışında sıfırım.

İlk etapta sorum şudur ki; evde pratik yapabileceğim ve kendimi geliştirebileceğim bir cihaz var mıdır? fiyat performans oranı iyi olan cihaz önerilerinizi de bekliyorum...

cery - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bi aralar pioneer sponsorluğunda DJ dersleri vardı. kurs btiminde sertifika filan da alınıyordu. temel dj likten cihazlara kadar biçok şey öğretiliyordu. hala var mı bi araştır istersen anıl abi.
    Clio 2001 1.4 RXT Sold
    Volvo C70 2.3 T5 Sold

DogukanB
    Misafir
    ben forumları okuyup deneye deneye keşfedilceğine inanıyorm, kursa felan gitmeyin bence. ama ankarada kurs var bildiğim fakat siz bursadaymışınız

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dersden ziyade kendi kendime öğrenmek istiyorum kurcalayarak. Böyle şeylerde ders ekstra maliyet oluyor. Nasıl olsa acelemiz yok.

bilalMW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    www.tranceturk.net/ burayı öneririm öğrenebilicek çok şey var.

Type-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İlk orta halli bi cihaz alarak başlıyabilirsin buda pıoneer cdj 200 turntable ve mikser olabilir.. Al cihazı kur geç başına aç googleyi merak ettiklerini sor cihazda uygula biraz zaman alabilir ama gün geçtikçe parça geçişlerini falan öğrenirsin zaten bas vuruşlarını music tepkilerini cihazdan görüyosun ona göre geçişleri yapabilirsin.. v.s İyi kulağında varsa fazla sıkıntısı yok.

Edit: cdj 200 lerde set olarak mikseridir anfisidir kolonlardır alırsan 2000 bin liradan başlıyor 3.500 bin liraya kadar temizliğine göre değişiyor.. Bende set olarak var istersen satabilirim caseli tertemiz.
    Haddini bilmez gülüşlerim vardır benim... Dosta keyif, düşmana acı verir...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bilalMW Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    www.tranceturk.net/ burayı öneririm öğrenebilicek çok şey var.
    hemen bakıyorum teşekkürler

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Type-R Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İlk orta halli bi cihaz alarak başlıyabilirsin buda pıoneer cdj 200 turntable ve mikser olabilir.. Al cihazı kur geç başına aç googleyi merak ettiklerini sor cihazda uygula biraz zaman alabilir ama gün geçtikçe parça geçişlerini falan öğrenirsin zaten bas vuruşlarını music tepkilerini cihazdan görüyosun ona göre geçişleri yapabilirsin.. v.s İyi kulağında varsa fazla sıkıntısı yok.
    bu tip cihazlarda ikinci el sıkıntı olur mu? Ya aslında gittiğim mekanlardaki müzikleri beğenmez oldum, onun üzerine böyle bir arayışa girdim. Şu an için ilk hedefim mesela uludağda afterski partilerde çalmak için yeterince iyi olmak.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Uh! fiyatlar o kadar var mı ya? Ben sanki bimekste böyle 1 milyardan ucuza bir şey gördüm gibi geldi?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tequila818 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu tip cihazlarda ikinci el sıkıntı olur mu? Ya aslında gittiğim mekanlardaki müzikleri beğenmez oldum, onun üzerine böyle bir arayışa girdim. Şu an için ilk hedefim mesela uludağda afterski partilerde çalmak için yeterince iyi olmak.
    Diyom ya parasına göre değişir bende var tertemiz çizik çarık hiç bişeyi yok ilk günkü gibi caseli silme bezi üzerine titriyorum valla üniversite partilerindede çalabilirsin özel partilerde falanda.

cem06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kursta ogrenecegin cogu seyi iyi bi setupla kendinde ogrenebilirsin. pioneer cdj1000mk2-mk3 ve djm500-600 uzun sure kullanabilecegin setup olur.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Uh! fiyatlar o kadar var mı ya? Ben sanki bimekste böyle 1 milyardan ucuza bir şey gördüm gibi geldi?
    Dostum cdj ler prof sayılır çoğu orta şekerli clublerde bu cihazlar kullanılır, tercih ederler.. İzmirli melis akışka bile benim cihazı kullandı şaka bi yanada amatör dj cihazlarıda var prof cihazlarda parasına göre değişir. 1 milyarada war 9-10 milyarada var.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Type-R Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Diyom ya parasına göre değişir bende var tertemiz çizik çarık hiç bişeyi yok ilk günkü gibi caseli silme bezi üzerine titriyorum valla üniversite partilerindede çalabilirsin özel partilerde falanda.
    Hiçbir şey bilmeden böyle bir set alınır mı peki? Ben açıkçası 2 bin TL kadar bir bütçe ayırdım. Temiz dediğine göre çok istersin. Bimeksteki o ilanı bulamıyorum çok uygundu fiyatı kulaklık bağlanıp o şekilde oluyordu sanki.

tool - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cery Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bi aralar pioneer sponsorluğunda DJ dersleri vardı. kurs btiminde sertifika filan da alınıyordu. temel dj likten cihazlara kadar biçok şey öğretiliyordu. hala var mı bi araştır istersen anıl abi.
    Pioneer DJ Akademisi | Pioneer DJ Akademisi Hakkında | Kadir Has Üniversitesi
    Experience is what you get when you don't get what you want.

Day Walker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Ef186 Bugra bu isi iyi biliyor bence tavsiyeleri degerli olabilir

cem06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hangi tarz calıcaksın ve clubta resident olarakmı calmak istiyorsun yoksa hobi oalarak evde arkadas ortamında falanmı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hiçbir şey bilmeden böyle bir set alınır mı peki? Ben açıkçası 2 bin TL kadar bir bütçe ayırdım. Temiz dediğine göre çok istersin. Bimeksteki o ilanı bulamıyorum çok uygundu fiyatı kulaklık bağlanıp o şekilde oluyordu sanki.
    Olur nie olmasın sonuçta tam anlamıyla çalmaya başladığında prof makinelerde çalıcan hem daha iyi öğrenirsin.. amatör cihaz tatmin etmiyor pek. 2 bin lirayada bulursun rahatlıkla pıoneer cdj 100 lere bak istersen fiyat araştır.

tool - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DogukanB Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben forumları okuyup deneye deneye keşfedilceğine inanıyorm, kursa felan gitmeyin bence. ama ankarada kurs var bildiğim fakat siz bursadaymışınız
    isin teknigini ogrenmeden bodozlama cihazla uretim yapmak zor degil mi?

en azindan atolye calismasinda kurulacak arkdaslardan ortak calisma uretilebilir
    Experience is what you get when you don't get what you want.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cem06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hangi tarz calıcaksın ve clubta resident olarakmı calmak istiyorsun yoksa hobi oalarak evde arkadas ortamında falanmı
    evde arkadaş ortamında çalmak istiyorum, tabiki clubda da çalmak isterim zamanla ancak şimdilik hobi olarak başlamam lazım. Bütçem 2 milyara kadar. 2-3 ay sıkışık olduğum için bir süre idare edecek bir cihaz alsam ve olayın içine girsem yeter. En azından denemek istiyorum. Yıllardır içim içimi yiyor. İnternetten araştır araştır olmuyor. Böyle sıradışı şeylerde biraz para harcamak itici güç oluyor. Para bağladığın zaman erteleyemiyorsun ve bir anda kendini işin içinde buluyorsun.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)