User Tag List

Sayfa 6/11 İlkİlk ... 45678 ... SonSon
199 sonuçtan 96 ile 114 arası

Konu: Typer aranıyor ROLLiNG!!

cem06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    wastegatela housingin ne alakası var????? inlet paller aynmıda aynı miktrada uflesinn

TechTurkey Oz` - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı XSi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    patron wastegate açılıyor ve turbo hızı sabitlenerek üflenen hava aynı kalıyor.. (basınç aynı)

büyük turbo daha düşük hızla dönüyor, küçük turbo daha hızlı dönüyor..

üflenen hava aynı..

turbonun kapasitesi var ama wastegate açılınca üfleyemiycek ki? tam kapasite çalışamıycak..
    Basınc aynı evet Ama debi neolacak ? 3mm bir delikten 5 barlık suyumu Bosaltmak aynıdır ? yoksa 10m borudanmı ikiside aynı andamı dolar? lar ?

yada çok basit bir mantık sölyleyeyim sana

enjektorun 1000cc %50 çalışıyorsun 1 pompa ile sonra gidip 2.pompayı takıyorsun %80 e düşüyor bunun mantığı nedir söylermisin bana ?
    www.drecu.com
    Ne Büyüktür Emeğe Saygı Duyan İnsan...!!!

TechTurkey cem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı UnnAmeD Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu arada ıkonun alıntı yaptıgı grafıge bakınca 6500 devırde 2 turbonunda verdıgı guc aynı gorunuyor ,daha sonrasında gt35 egrıyı yukseltırken gt30da dusmus.pekı o grafıkte 7500 yada daha ustundekı devırlerde 2 turboda 32psı basmaya devam edıyor mu ? yoksa gt30 basınc kaybetmeye mı baslıyor ? grafıktekı en son devır olan 8900'a kadar her ıkı turboda 32 psı basmaya devam edıyorsa benım bılgılerım yanlıs kabul edıyorum
    o grafigi ben yayınladim konuyu ben açmıştım burdan bakabilirsiniz;
    http://www.techturkey.com/forum/maka...igh-boost.html

Ayrıca
    6500 rpmde yaklasık 30 hp fark var bi kere kafadan sadece kesişme noktaları 6000de aynı güç var.Neden peki diger butun devirlerde güçler farklı ?

Orda basınçlar ve diger butun etkenler aynı , neden iki turbo karsilastirmasinda buyuk turboda düşük devirlerde güç düşükken büyük turboda güç farklı ?

ikisininde aynı devirde aynı gücü alması lazım size göre

dyno aşşagıda daha nasıl anlatılabilir bilmiyorum ;

" If everything seems under control, you're just not going fast enough. "

UnnAmeD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cem06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yanlısın var misal 0.5 basıncta x ve y turbosu esit miktarda havayı uflemez.. cfmleri farklı yani..
    gt30 1barda 725cfm gt35 aynı basıncta 820cfm hava gonderebiliyor
    Alıntı Oz` Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    okumadım hemen bir acıklama yapayım yanlış yazarsam afffola
    Örnek vermek isterim hemen anlaşılması için

Gt30 57 mm Pervaneye sahiptir iç çapı 57 dış çapı 76mm dir bunun üflediği hava Sallıyorum Dakikada 30 litre olsun

Gt35 61mm iç çapı ve 82mm dış çapa sahiptir burda Dakikada 35 litre üflüyor olsun

Nasıl aynı olabilirler ? yani 1 stoke edip sıkıştırırken havayı içeri 3 litre biri sokuyor diğeri 3.5 litre sokuyor Nasıl aynı olabilir?
    ozgun kısaca soyle sorayım en ozet olacak sekılde , hersey aynı olsun ; motor aynı ,setup aynı ,havanın turbodan cıkıp yanma odasına gıdene kadar gectıgı hacımde aynı ,turbolar farklı.aynı devırde ve aynı basıncta yanı mısal 1.8t bır arac 6000devırde 1bar basıyor 2 farklı turboyla.alınan hp cok degısırmı ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ozgun kısaca soyle sorayım en ozet olacak sekılde , hersey aynı olsun ; motor aynı ,setup aynı ,havanın turbodan cıkıp yanma odasına gıdene kadar gectıgı hacımde aynı ,turbolar farklı.aynı devırde ve aynı basıncta yanı mısal 1.8t bır arac 6000devırde 1bar basıyor 2 farklı turboyla.alınan hp cok degısırmı ?
    tabiki değişcek içeriye soktuğun yoğunluk değişiyor 1 barda biri 3 litre ile 18 sıkıştırmaya sahip olduğunu düşün Diğer bir turbo ile 3,5 litre ile 22 oluyor sıkıştırman
    www.drecu.com

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cem06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    wastegatela housingin ne alakası var????? inlet paller aynmıda aynı basıncı basıın
    hocam, wastegate basıncı sınırlar.. dolayısıyla aynı basınçta farklı büyüklükteki turbolar aynı hızda dönmez.. farklı hızlarda dönerek aynı havayı üflerler..

zaten turbonun üfleyeceği havayı motora girebilecek hava belirler.. kapasitesi büyük olsa bile her motorda aynı şekilde davranmaz..

aynı basınçta küçük hacimli motorda turbo daha az hızda döner, büyük motorda daha büyük hızda döner..

sen büyük turbo takıp, sistem basıncını aynı tutarsan motora giren hava değişmez..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Ayrıca
    6500 rpmde 50 hp fark var bi kere kafadan sadece kesişme noktaları 6000de aynı güç var.Neden peki diger butun devirlerde güçler farklı ?

Orda basınçlar ve diger butun etkenler aynı , neden iki turbo karsilastirmasinda buyuk turboda düşük devirlerde güç düşükken büyük turboda güç farklı ?

az oncekı mesajlardan bırındede yazdım zaten ,egerkı o grafıkte 6500 ve ustu devırlerde 2 turboda aynı basınctaysa benım bıldıklerım yanlıs kabul edıyorum.o yuzden sordum gt30un basıncı dusuyormu dıye.

34tb9544 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vay arkadas konu nerden nereye gelmiş temizlik istiyorum lutfennn typera dewam edelim
    C R M performance

cem06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hocam, wastegate basıncı sınırlar.. dolayısıyla aynı basınçta farklı büyüklükteki turbolar aynı hızda dönmez.. farklı hızlarda dönerek aynı havayı üflerler..

zaten turbonun üfleyeceği havayı motora girebilecek hava belirler.. kapasitesi büyük olsa bile her motorda aynı şekilde davranmaz..

aynı basınçta küçük hacimli motorda turbo daha az hızda döner, büyük motorda daha büyük hızda döner..

sen büyük turbo takıp, sistem basıncını aynı tutarsan motora giren hava değişmez..
    değişir cunku ozgunde yukrda demis pal capı farklı inlet farklı atıroyum biri 7cm digeri 8cm pal dizaynı farklı vsvsvsvsvs

senin mantıga gore subarucularım turbo buyutmesi manyıksız nasılosa kazan saglmıcak bosyere vf22 34 35 48 vs takmaya gerek yok aynı basıncta aynı hp vericek zaten

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tabiki değişcek içeriye soktuğun yoğunluk değişiyor 1 barda biri 3 litre ile 18 sıkıştırmaya sahip olduğunu düşün Diğer bir turbo ile 3,5 litre ile 22 oluyor sıkıştırman
    o zaman tamamdır ,benım bıldıklerım yanlıs dedıgın gıbı.bılgılendırme ıcın cok tesekkur ettım ben aynı devırde motora daha fazla hava sokamayız dıye dusunuyordum ama senın soyledıgın sekılde olunca artan debıyle beraber aynı devırde soktugumuz havada artıyor ve gucte artmıs oluyor o zman.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

farklı devirlerde dönsesler aynı basıncıda basssalar içeriye aynı litreyi kesinlikle basmazlar

++ su şekilde bir sıkıntın var söyle sölyeyeyim 1 turbo 1 barda aynı turbo her arabada aynı döner devir sayısı aynıdır sadece devir döndüğü zaman değişir devir olarak yani şunu söyleleyim sana 1500 litre ile gt30R 10.000rpm e ulaşmak için motor devrini 6000 yapıyorsa

5000cc de 10.000 rpm i 3000motor devirinde yakalaya bilir
    www.drecu.com

!KO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    artı olarak buyuk turbo kuucuk turboya gore motor içine daha soguk hava gondermezmı

İlker G.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    o zaman tamamdır ,benım bıldıklerım yanlıs dedıgın gıbı.bılgılendırme ıcın cok tesekkur ettım ben aynı devırde motora daha fazla hava sokamayız dıye dusunuyordum ama senın soyledıgın sekılde olunca artan debıyle beraber aynı devırde soktugumuz havada artıyor ve gucte artmıs oluyor o zman.
    senin mantığın Atmosferikte geçerli diyebiliris1 şekilde ama oda farklı bir mevzuu
    www.drecu.com

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı !KO Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    artı olarak buyuk turbo kuucuk turboya gore motor içine daha soguk hava gondermezmı
    o bastığın basınc intercoler çektirdiğin hava sıcaklığına göre ve flow rate leerine bağlı olarak değişir
    www.drecu.com

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    senin mantığın Atmosferikte geçerli diyebiliris1 şekilde ama oda farklı bir mevzuu
    gectıgımız donem akıskanlar mekanıgınden kaldım dogru duzgun calısmadıgım ıcın ,sımdı bellı oldu nıye kaldıgımız arkadasın rollıng konusunuda hıc ettık kusura bakmasın.700km yol gıdecem bugun yavas yavas yollara duseyım artık.herkese ıyı forumlar ,ıyı pazarlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Ayrıca
    6500 rpmde yaklasık 30 hp fark var bi kere kafadan sadece kesişme noktaları 6000de aynı güç var.Neden peki diger butun devirlerde güçler farklı ?

32 psi dan bahsediliyor..

0.6 barda 1 barda aynı şekilde bir fark olur mu?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gectıgımız donem akıskanlar mekanıgınden kaldım dogru duzgun calısmadıgım ıcın ,sımdı bellı oldu nıye kaldıgımız
    akışkanlar öttürür ya BB allaha şükür

bu arada grafikte 6500dd üstü diyorsun ya gecelim onu ;

2 turboda basıncı aynı , 6500 öncesine bakalım.
    4000dd de yaklasık 30 hp fark var , 30 hp fark az mıdır

Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    32 psi dan bahsediliyor..

0.6 barda 1 barda aynı şekilde bir fark olur mu?
    olur tabiki.4000 - 4500 - 5000 vs vs dd teki güç farkını nasıl aciklayabilirsiniz dynodaki ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    farklı devirlerde dönsesler aynı basıncıda basssalar içeriye aynı litreyi kesinlikle basmazlar

++ su şekilde bir sıkıntın var söyle sölyeyeyim 1 turbo 1 barda aynı turbo her arabada aynı döner devir sayısı aynıdır sadece devir döndüğü zaman değişir devir olarak yani şunu söyleleyim sana 1500 litre ile gt30R 10.000rpm e ulaşmak için motor devrini 6000 yapıyorsa

5000cc de 10.000 rpm i 3000motor devirinde yakalaya bilir
    abi bak az önce bir örnek verdin..

bir hortum düşün çapı 5 cm, bir hortum düşün çapı 15 cm.. ama ikisininde ucunda 5 mm delik var ve hortumların içindeki basınç aynı..

her iki hortumun ucundan çıkan su miktarı aynı olmaz mı?

aynı araç farklı turbo, turbo dönüş hızları aynı mı olur?

turbosu dağılan basıncı açılmış araçlar çok yüksek hızda döndüğünden rulmanı dağıtmaz mı?..

aynı turbonun büyüğü yükseltilmiş basıncta daha düşük hızla döndüğü için dağılmadan dayanır..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)