Evet siz 3 araçla okulu bitirmiş biz 1000 araçla sınıfta kalmışız demektir bu.
http://www.techturkey.com/forum/sohb...-hakkinda.html
konudada bahsi geçmiş bu benim uydurma iddiam değil ...
Printable View
Evet siz 3 araçla okulu bitirmiş biz 1000 araçla sınıfta kalmışız demektir bu.
http://www.techturkey.com/forum/sohb...-hakkinda.html
konudada bahsi geçmiş bu benim uydurma iddiam değil ...
Saab kısmı konuda benim yazdığım ek bilgi.
Alper arkadaş ile konuşmamız esasen megane rs motoruna kadar volvo parmağı olduğu idi.
Ne yazıkki volvo renault ve ford tarafından ortak olunmuş içindeki bilgi ve teknoloji kullanılmış atılmış bir firma oldu gitti.Yeni nesilde ford motorları sahnede bakalım anlaşma bitince çinliler hangi motoru kullanır.
Farkında mısın? Herkes bir yerini cımbızlamış...
Alper Rs'leri bilir...
Ben c70ten sonra saab 2.3 almak için haftalarca uğraştım araştırdım...
Berikisi başka şeyler çıkarıyor...
Sorun şu:
Sen yüksek perdeden şu sertifikam bu sertifikam var deyip bol miktarda "ek bilgi" verdiğin için bu olay uzadı...
Bir arkadaş daha birşeyler yazdı, yanlışlarını görünce kabul etti... Herkes hata yapabilir... Seritifikalar örtmez hataları...
Alper Abi'nin ve Kadir'in yardıma ihtiyacı olmadığı çok açık,benim gibi soruları olanlar için sağolsunlar yazıyorlar,açıklıyorlar,pm ile de bilgi alışverişleri devam ediyor zaten,ikisine de tekrar teşekkür ediyorum,konu aslında başlığın amacından çıkmış olsa da belli bir noktaya geldi,gereksiz inatlara lüzum yok,eksik veyahut yanlış bilinenler olabilir,bunlar düzeltildiği zaman olayın boyutu değiştirilmemeli ve usluba Kadir'in de dediği gibi biraz daha dikkat edilmeli,kanımca...
Parçalar yanlışlardan oluşunca, bütünün doğru çıkma ihtimali az oluyor...
neyse bu benim son mesajımdır bu polemikle alakalı...
Konuya dönersek...
Alacak arkadaşlara şöyle bir tavsiyem var...
Ön takimları maalesef zayıf bu araçların. Maalesef piyasadaki bir çok yan sanayi salıncağın ömrü bir kaç ay... Hatta bana direk hatalı bir seri denk geldi, solların hepsi arızalıydı...
Şunu yapmanızda fayda var... Yan sanayi salıncaktaki fişek(rotil) leri çıkarttırıyorsunuz pressle ve yerine kaliteli olarak aldığınız rotillleri takıyorsunuz... Orjinali ile aynı ömürleri yakalayabiliyorsunuz bu şekilde... Ve ucuz bir çözüm... Serviste 1 adet salıncak 525tl idi çünkü...
Bir diğer püf noktası ise rolanti dalgalanması ile...
Bu her zaman kelebekten yapmaz... Bilinenin aksine 99 sonrası elektronik kelebeklerden kaynaklandığı rolanti dalgalanması veya yolda giderken yaşanan dalgalanmalar bobinlerdeki çatlaklardanda kaynaklanır...
Bunun için kısa süreli çözüm, özellikle aracınız kapaktan veya bir şekilde yağ atıyorsa bobinlerin bulunduğu havuza, yağı temizleyin, bobinleri komple temizleyin tekrar takın....Orta vadeli çözüm bobinleri yenilemek, uzun vadeli çözüm ise IPD'nin ürettiği bobinlerle yenilemektir...
Bir diğer memnun kaldığım olay ise, LPG ile kullandığım 2.3t5te BKR8IEX kodlu NGK bujisinden aldığım verimdir...Önceliklerinizden birisi olsun kesinlikle...
Oncelikle bi volvo yedek parca deneyimi edinmenizi tavsiye eder ve insanlarin bilgilerini official belgelere dayanarak kanitlamasina ragmen bu tarz yorumlarda bulunarak igneyi kendinize hatta cuvaldizida kendinize batirmaniz gerekli oldugu gorusunu bizler uzerinde hakim kiliyorsunuz.. Kolay gelsin sizlere egerki lagunadaki motor volvo dakiyle ayni degil diyorsaniz :) alt yapi ve uzerindeki bircok parca birebirdir sanzumaninda baski balatasi vs..
Oradaki yorumum turbo olan b42 için yazdım önceki postun cevabıydı zaten.(sadece safrane da kullanıldı laguna 2.0t de değil.)
Motordan bahsettiğim halde hala çıkmış yedek parça şese diyorsunuz.
99 yılı ocak ayından beri volvo ile uğraşıyorum. 2 tane volvo eskittim. Kaç tanesine bindiim test ettim hatırlamıyorum. Kimse kusura bakmasın ama saab B234 I4 ile Volvo B52 aynı diyen adamla tartışmam. Burada konuşulan motorlar T4 ve T5 yani B42 ile B52 modüler motorlar. İki motorda Porsche ve Volvo ortak yapımı. Saab ya da Renaultun değil. Zamanında Jaguar da Forddan motor aldı ama Jaguarı kalitesiz yapmadı. Zonda motorunu Mercedesten alıyor. Bu tip olaylar her zaman olur. Ama bana dersen ki Focus ST de volvo motoru var volvo parçası kullan. Dene bakalım ne oluyor. Ya da volvo parçası pahalı ford kullan bakalım ne oluyor. Volvoyu en iyi bilirim gibi bir derdim yok ama ortaya Robin hood gibi atlamanızı anlayamadım. Yok bu böyledir şöyledir diye. Megane motoru toplamış olmanız sizi Megane konusunda benden daha bilgili yapmaz. Ben de T4 ve T5 motor topladım ama ustanın karşısına çıkıpta senden daha iyi biliyorum demiyorum. Çok biliyorsanız Megane toplarken volvo parçası kullansaydınız.Megane rslerin parçaları ultra pahalı volvoya göre. Bunu hem volvo hemde megane rs sahibi olarak yazıyorum. Turbolara gelince Hani demiştiniz ya S40 ile Mitsubishi eclipse ve megane rs üzerinde aynı turbo cart curt var diye. 2004 de T4 yoktu. Varsa bile volvo hiç bir zaman twinscrol kullanmadı T4lerde. Aynı şekilde de Eclipse üzerinde de twin scroll turbo yok. Single scroll 14t varmış. Gerçekten her dediğiniz doğru çıkıyor.
daha yeni 100bin km de
79bin de aldık şanzıman 1 kere revizyon gormuş :)
330+ ler çokmu sarsar şanzımanı :D
Yoo anayasa ben değilim ama en azında bilmeden atıp tutmuyorum. 1000 tane volvoya binmişsin 6-7 tane sahip olmuşsun ama çıkıp saab 2.3 ile volvo 2.3 aynı T4 B42 ile F4R aynı diyebiliyorsun. Ne diim Hayatta başarılar dilerim.
şanzımanı zorlayan en önemli faktör yüksek torktur. Dişli takımı yenilendiyse başka bir problem olmaz. Tabi birde nasıl yenilendiği önemli.