User Tag List

Sayfa 4/8 İlkİlk ... 23456 ... SonSon
141 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: Volvo S70 T5 ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mr.korhan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    peki arkadaşlar otomatik turbolarda yazılım v.s. sıkıntımı yaratıyor ?
    benimde volvoda su aralar favori segmentim bu ;

Volvo V40 1.9 T4 1998 Model 22.350 TL Galeriden satılık ikinci el Siyah renk - 102091784

izmirden bir arkadaşım s60 sahibi idi ve volvoya binmeyen parçasının ne kadar uygun olduğunu bilemez demişti, bir örnekle benim lagunanın cam silecek motoru 240 tl iken, volvonun motoru 80-140 arasında olduğunu söyleyip dumur etmişti.

şu otomatik turbo olayına takıldım bak yalnız , eğer sıkıntı çıkıyorsa bilen cevaplarsa çok sevinirim. düşündüğüm bi yapı çünki SW otomatik turbo
    bide motor kulağı fiyatı soyleseymiş 400 450 liraya kulakmı olr spor gazetesi

semavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    75 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben otomatik vites kullanıyorum. Şanzımanda şu anda yağ problemi bile yok. Yazılımı en sonunda bu yaz başı yaptık. LPG hiç takılmadı. Şu anda yazılım sonrası uzun yolda 9.5 litre yakıyor. Şehiriçi de 12-13 lerde. Yazılım öncesi 15 lt civarındaydı. Yazılımın avantajı şu oldu gaz kelebeği daha duyarlı oldu. Gaz tepkisi arttığı için bastığında yürümüyor etkisi gitti. Eskiden basardın basardın yürümezdi sonra bir anda yürümeye başlardı fazla yakardı şu anda ne kadar basarsan o kadar yakıo.Eskiden 10 ile giderken gaz kelebeğine hızlı hızlı basıp çektiğin zaman araba hiçbişey yokmuş gibi aynen 10 la giderdi şimdi algıladığını hissediosun.
    Şanzımanı ben manuel gibi kullanıyorum kompresör de yaptırıyorum sürekli D de gitmiyorum araba solluyacağım zaman manuel düşürüyorum yani tiptronik gibi kullanıyorum dediğim gibi ne ses ne bişey tık yok. Milletin şanzımanı dağıtma nedeni bak ne güçlü araba diip kalkarken N de gaza basıp D ye alıp kalkmasıdır her ne kadar S70 te 4000 i geçmesede N de şanzımanı doğrarsın.

Kronik sorun elektroniksel sorunları oluyor. Cam mödülü arıza yapabiliyor bulması zor 0 ı pahalı.Farlar maalesef çok başarısız. Xenon şart. Ben C70T5 clear lensleri aldım taktım problem bitti. Bendeki en büyük sorun şu anda ön paneli tuttan ayakların kırılmış olması o nedenle çok fazla gacır gucur ses yapıyor dash board. Onunda nedeni arabanın bütün yaz yazlıkta denize 10 metre mesafede güneş altında yatması. Kapı içlerindeki deriler sarkma yapmaya başladı bu kış onlara el atıcam.
    İlk yaptığımız yazılımda araba çıldırmıştı dehşet gidiodu sonra yazları annem kullanıo diye kıstık. Kışın model uçaklar çok rahat sığıyor diye haftasonları ben kullanıyorum. Viraj yapmadığın sürece zevkli makinalardır. Viraj için hem çok uzun hem çok yatar hem de direksiyon hissi bütün Volvolardaki gibi azdır. Keskin değildir. Uzun yolda buradan Gaziantepe git çıkar bi de halısaha maçı yaparsın. Ben Megane Rs le buradan yazlığa gidiyorum Assosa hışırım çıkıo.

Yakıt konusunda benimkide aynı seyrediyor şuan... 14-15 litre gösteriyor yol bilgisayarı. Ben lpg taktırdım, hissedilmiyor lpg olup olmadığı lakin iyidir kötüdürü tartışmıyorum LPGde... Ben dizel kullanmak yerine LPGye binerim, keyfimi törpülemem diyenlerdenim...

Far olayı rezalet. Önceki c70imde çok memnundum ama onda xenona vardı, bunada takacağız anlaşılan...

Torpido sesi kronik maalesef...

Viraj sorunum, makas atan birisi değilim ama 4metre 80 santim civarı bir araç kullanıyorsunuz, ne kadar oynayabilirsinizki

Gaz tepkisi benim otomatikte çok hissiz alperin dediği gibi... 105 hplik Mazda3le gaza basın birde bunla... Mazda3 bunu alır götürür dersiniz... Ama 3000binden sonra resmen orantısız güç kullanıyor araç Benim eski c70 2.3 t5 ve manuel olduğundan bana eh işte gibi geliyor ayrı konu...

Bakımları çok yüksek maliyetli değil ama güvenilir bir parçacı, usta ve çıkmacı tanıdığınız varsa daha rahat olursunuz...

Aracı daha yeni aldım sayılır.. Bir iki işi kaldı onu yaptıktan sonra bende yazılım düşünüyorum...

Parasına göre iyi araba... Öyle son sahibi falanda olmazsınız... bin lira altına verdiniz mi çatır çatır satarsınız... şahin doğan tempra vs kullanıcıları artık bu tarz araçlara yöneldiler... alırken uçuk bir fiyata almadıysanız, mevsiminde rahatlıkla satarsınız... Ama nettekilere aldanıp 19-20-21 derseniz imkansız...
    Biraz saygı... Dünya herkesin...
    youtube.com/c/KadirZora
    www.zoramotors.com
    https://www.facebook.com/ZoraMotorHouston

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hocam 7 kez volvo tecrübem oldu
    s80 t6 tript.
    s40 classic 4 adet manuel
    s40 1.9t4 mitsubishi motorlu 2000 model manuel
    s60 t5 tript.

aşşağı yukarı volvonun tüm motorlarını tecrübe eden birisiyim
    S70t5 alacağınıza 850 t5 alın hem daha uygun hemde 850 nin üzerindeki motor saab motoru bozulmuyor kolay kolay s70 lerdekiler s60 ve s80 motorları - bir 850 t5 her daim bir s70 t5 i aynı sağlıkta olduklar kabul edilir ise üzer

bir dip not : parçaları pahalı olduğu doğru bazı parçalarda ise kesinlikle orjinalden başkası sıkıntılı oluyor motorlar ve turbolarda alacağınız modele bakarsak sıkıntılı olma olasılığı çok yüksek dikkat edin derim ben , biz 15 liraya s70 alıp 16bin lira masraf yapıp 14bine geri satan birsürü insan tanıdık sizde onlardan olmayın inş. kolay gelsin
    Alıntı R-Turbo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Lanet Olasıca Sokak Yarışçıları...

gabxer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    850ler de saab motoru bulunmaz s70 ve S60 T5 lerde bulunan B5234'ü kullanırlar.Sadece ilerleyen yıllarda gaz kelebeği,değişken supap zamanlaması gibi yerlerde değişiklik yapımıştır. Basit olarak elektroniği daha fazladır.

Volvo sadece safrane ile aynı motoru kullandı o motorda 4 silindir .O motor bile tamamen aynı değil değişiklikler var üzerinde.

Blok olarak zaten yıllar boyunca modular engine denilen b52 platformu üzerinde üretildi 5 silindirler.

initial-D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı -CGR- Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hocam 7 kez volvo tecrübem oldu
    s80 t6 tript.
    s40 classic 4 adet manuel
    s40 1.9t4 mitsubishi motorlu 2000 model manuel
    s60 t5 tript.

aşşağı yukarı volvonun tüm motorlarını tecrübe eden birisiyim
    S70t5 alacağınıza 850 t5 alın hem daha uygun hemde 850 nin üzerindeki motor saab motoru bozulmuyor kolay kolay s70 lerdekiler s60 ve s80 motorları - bir 850 t5 her daim bir s70 t5 i aynı sağlıkta olduklar kabul edilir ise üzer

bir dip not : parçaları pahalı olduğu doğru bazı parçalarda ise kesinlikle orjinalden başkası sıkıntılı oluyor motorlar ve turbolarda alacağınız modele bakarsak sıkıntılı olma olasılığı çok yüksek dikkat edin derim ben , biz 15 liraya s70 alıp 16bin lira masraf yapıp 14bine geri satan birsürü insan tanıdık sizde onlardan olmayın inş. kolay gelsin

1,9t4 ler mitsubishi motorlu değil. mitsubishi turbolu

hollandada mitsubishi carisma ile aynı fabrikada üretildiler ve şasileri aynı temele sahip s40 ile carismanın ama volvo çok çok başka tabi.

mitsubishi motorlu s40lar tr de satılmadı.tr de 1,8 gdi olarak satılan carismalardaki 1,8 125 hp direk enjeksiyonlu motoru kullandı s40lar mitsubishiden sadece ama onlarda dediğim gibi tr de satılmadı ve turbosuzdu

1,9 dizellerde f9q reno motoru kullandı hatta carismalardaki 1,9 dizelde reno motorudur
    2011 E90 320d & 2006 FJR 1300 & 2006 ZZR 1400

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mitsubishi turbosu ile mitsubishi motoru karıştırdı arkadaş heralde. Şase carisma eski S40 larda. Yenilerde focus. Ama T4ler de ya da T5 lerde değil. Onların şaseleri dinamik tip şase.
    IN BOOST WE TRUST

initial-D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mitsubishi turbosu ile mitsubishi motoru karıştırdı arkadaş heralde. Şase carisma eski S40 larda. Yenilerde focus. Ama T4ler de ya da T5 lerde değil. Onların şaseleri dinamik tip şase.
    98 model s40 1,6 ile 98 carisma şasiside aynı olsa bile volvonunkinin birçok ekstrası vardır üzerinde zaten.
    2011 E90 320d & 2006 FJR 1300 & 2006 ZZR 1400

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı initial-D Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    98 model s40 1,6 ile 98 carisma şasiside aynı olsa bile volvonunkinin birçok ekstrası vardır üzerinde zaten.
    T4 e kadar şaseler aynı 2.0 T dahil. Motor mitsubishi hiç yok. 1.6 olan ford motoru. 1.8 ve 2lt ler Renault motoru.1.9 kendi geliştirdiği motor. O nedenle zaten yükleme yapacaksan T4lerde 2 lt yerine 1.9 tercih ediyor bütün dünya. Hem üst kapak yapısı hem de blok daha uygun.
    IN BOOST WE TRUST

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    özür dilerim ever bi karışıklık oldu turboları mitsbshi teşekkürler düzeltme için )

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    T4 e kadar şaseler aynı 2.0 T dahil. Motor mitsubishi hiç yok. 1.6 olan ford motoru. 1.8 ve 2lt ler Renault motoru.1.9 kendi geliştirdiği motor. O nedenle zaten yükleme yapacaksan T4lerde 2 lt yerine 1.9 tercih ediyor bütün dünya. Hem üst kapak yapısı hem de blok daha uygun.
    baskı balataları renaultlarla aynı mesela , fren diskleri carisma gibi gibi...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    özür dilerim ever bi karışıklık oldu turboları mitsbshi teşekkürler düzeltme için )
    Motor konusunda da yanlışın var. 850 T5 ile S70 2.3-2,0 T5 850.R ların V70 R ların motor blokları aynıdır. Sadece stroke ve piston çapları ve turboları farklıdır. Blok aynıdır. 2.0 ı çok basit olarak honlayarak kol ve pistonla S60R motoruna çevirebilirsiniz. Enjektör turbo vs ile o gücü alabilirsiniz.
    IN BOOST WE TRUST

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Motor konusunda da yanlışın var. 850 T5 ile S70 2.3-2,0 T5 850.R ların V70 R ların motor blokları aynıdır. Sadece stroke ve piston çapları ve turboları farklıdır. Blok aynıdır. 2.0 ı çok basit olarak honlayarak kol ve pistonla S60R motoruna çevirebilirsiniz. Enjektör turbo vs ile o gücü alabilirsiniz.
    evet s70 den sınıfta kaldık

Post Thanks / Like
    Mentioned
    75 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar müdahele etmiş bende şu 16 bin lira olayına müdahele edeyim... Bir araca 16 bin nasıl masraf yapılır? Komple şanzıman 3 bin lira tutuyor bu aracın, beyin dahil... Hadi 3500 olsun... Motor hadi fazla fazla 5nin tutsun... 16bine daha çok var... Bu paraya adam olmayan bir araba için anca yapbozdan toplanmış bir araç olması lazım...

c70ime motorda yaptım, ön takımda ıvır zıvırda... 2.3t5ti oda...

İşin içinde bilinçsiz veye art niyetli bir servis yada usta olmasın?
    youtube.com/c/KadirZora
    www.zoramotors.com

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    16bin masraf için

aracın komple sokulup sfırıdan restore edilmesi lazım her parçasına kadar

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı semavi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar müdahele etmiş bende şu 16 bin lira olayına müdahele edeyim... Bir araca 16 bin nasıl masraf yapılır? Komple şanzıman 3 bin lira tutuyor bu aracın, beyin dahil... Hadi 3500 olsun... Motor hadi fazla fazla 5nin tutsun... 16bine daha çok var... Bu paraya adam olmayan bir araba için anca yapbozdan toplanmış bir araç olması lazım...

c70ime motorda yaptım, ön takımda ıvır zıvırda... 2.3t5ti oda...

İşin içinde bilinçsiz veye art niyetli bir servis yada usta olmasın?
    şanzuanı ve motoru bir kaç kez yaptırınca öyle arkadaşım ben sana bi kaç kişşi referansı vereyim kendin dinle istiyorsan

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı initial-D Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1,9t4 ler mitsubishi motorlu değil. mitsubishi turbolu

hollandada mitsubishi carisma ile aynı fabrikada üretildiler ve şasileri aynı temele sahip s40 ile carismanın ama volvo çok çok başka tabi.

mitsubishi motorlu s40lar tr de satılmadı.tr de 1,8 gdi olarak satılan carismalardaki 1,8 125 hp direk enjeksiyonlu motoru kullandı s40lar mitsubishiden sadece ama onlarda dediğim gibi tr de satılmadı ve turbosuzdu

1,9 dizellerde f9q reno motoru kullandı hatta carismalardaki 1,9 dizelde reno motorudur
    tesekkur butonu aradim bi an

s80t6 larin s70 t5 yada s60t5ten daha yavas oldugu soyleniyordu bir ara (200 sonrasi durum disi tabi) deneyimi olan varmi
    e39 528İ Arctic Silver & e90 325i Sparkling graphit metallic

Post Thanks / Like
    Mentioned
    75 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şanzuanı ve motoru bir kaç kez yaptırınca öyle arkadaşım ben sana bi kaç kişşi referansı vereyim kendin dinle istiyorsan
    Ama bu aracın problemi değilki...
    youtube.com/c/KadirZora
    www.zoramotors.com

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı semavi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ama bu aracın problemi değilki...
    haklısınız ancak düzen tutaması zor olan bir araç , dediği gibi referans verebilirim size ayrıca diğer ayrıntılarıda VİDA programından bakıp yazıca herşeyini buraya

Post Thanks / Like
    Mentioned
    75 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ustasını bulunca düzen tutar. Sende haklisindir ona lafım yok. Lakin bitik bir mazda ver elime adam ederim... Ama edemeyip satanlarda çok... Bu araçlar donanımlı araçlar ve işin ehline bırakmak lazım...
    youtube.com/c/KadirZora
    www.zoramotors.com

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)