Quantum Nickli Üyeden Alıntı
körü körüne iphone hayranı fanatiklerden değilim lakin şöyle bir durum var ve çoğu kişi bunu atlıyor.
Hani diyorlar ya samsungda bilmem kaç ram var, bilmem ne kadar ghz de işlemci var iphone da bu yok, samsung/htc iphone döver..
cihazın hızı sadece işlemci ve ram miktarı ile ilintili değildir sadece..
sen cihaza 5gb ram de koysan, 5ghz 10çekirdekli işlemci de koysan, o cihazın üzerindeki sistemin ne kadar ağır (çok fazla kaynak tüketen) olduğu önemli.
demem o ki 500mb ram şimdi ip5 te 1gb a çıkmış. ahanda samsungda 2gb (bilmiyorum ne kadar olduğunu da örnek verdim) samsung daha hızlı derseniz, neye göre hızlı diye bir soru çıkar ortaya..
500mb ram e sahip bir cihaz hızlı ve stabil çalışabilirken, 2gb lık bir cihaz yavaş çalışabilir.
Öte yandan, hep söylüyorum,
Kimin yaptığını arka taraftaki kodlarda ne çalıştığını bilmediğin açık kaynak kod sistemi yerine bir merkez tarafından kontrol altında tutulan, işletim sistemini developer lara açmayan, bu sistem üzerinde çalışan programları da onay verdikten sonra endusers ların kullanımına veren bir kurumun çalışma tarzı, prensipleri bana daha doğru geliyor.