ayrı bi program
gugıl amcada BlackSmart Alpha diye arat apk'sını indir ondan sonra bütün apklar cebinde:D
Printable View
real race 3 çıktı, ücretsiz şu anda ve çok başarılı olmuş.
galaxy s3 için en verimli ve güncel sürüm hangisi?
Arkadaşlar, hepinize iyi akşamlar.
Benim s2 de bir sorun çıktı uzun süredir kullanıyorum rom atıyorum root ediyorum hiçbir sıkıntı yoktu. yaklaşık 20 gün kadar once orjınal ispannya versiyonu 4.1.2 yükledim odin ile sıkıntı çıkmadı kullanıyordum.
Gelelim soruna bugün aniden cihaz aramalara kapandı şebeke var ama arama yaptığımda ''ağ kaydı yapılamadı'' gibi bir uyarı verdi internette biraz araştırdım o sırada yeniden farklı bir yazılım yükledim, fabrika ayarlarına döndüm bikaç kere, baska sim kartları denedim olmadı. şebeke full çekiyor ama hat yok. o sırada araştırmalarım devam ederken imei min uçtuğunu okudum.
sonuç olarak; arıza tespitim doğrumu? doğruysa ben bu cihaza nasıl imei atabilirim, cihazımı telefoncuya vermeden yapmak istiyorum bunu çünkü güvenebileceğim bir telefoncum yok.
yukledıgın rom'lar genelde efs backup içeriyo , o yüzden korkma.
ilk başka kendin teyid et uçtu mu uçmadımı ?
*#06#
daha sonra şebekeyi ara hangi hattı kullanıyosan imei uçmadığını varsayıyorum..
deki hattım çekiyor gozukuyo ama hangi telefona takrsam takıyım arama yapamıyorum vs arıza kaydı oluştur. :)
sonra telefonuna başka hat tak,o açık kalsın bir süre.
ondan sonra kendi hattını tekrar tak,şebekeyi manuel değil otomatik seç.Olsun bitsin.
bu kadar şeyi yaptıysan ilk başta kendinin efs backup yapmasını/yapmanı bklerdim ama iş işten geçmiş bikere..
valla imei kodlama ile yaparsın rahatlıkla forumlarda vardı bayadır uzak kaldım rom vs atmadım forumlara da girdiğim yok :D araştır internetten birşekilde düzelir belki.
bu arada aklıma geldi en son 4.1.2 den önceki yüklediğin rom hala sd card'da mevcutsa bbi root edip onu atmayı denesene tekrardan.Belki kayıt altına vs almıştır.
malesef hem sd kartı hem telefon belleğini silmiştim ama şuan ki dosyaları gezerken efs backup dosyasını gördüm fakat yedeği bugün almış ama tahmin ediyorum o yedek dosyasını bir şekilde açıp içine yeni bir imei atıp tekrar flashlayabilirsem sorun çözülecek gibi ama bunları hangi programlar aracılığıyla yapıcam :)
bu gece bunla geçecek heralde :)
efs backup klasoru goruyosan içini vs boşver bikaçtane rom yükle sd card'a hemen.sonrasında sırayla dene hangisiyle olursa.Sen kendn denediğinde almaz belki ama rom'u kurarken otomatik kayıtlı efs'yi kullanır.
4.1.2 oto efs yapmicağına göre eski ime'in kayıtlı içinde.
sen dinle beni rom at :D
düzelcek:icon_tup:
odin le 4.1.2 yi geri attım ama yine olmadı imei hala 049 lu olan ve yıne sadece acil aramalar için diyor :) telefoncu yolu gözüküyor galiba imei nın yenilenmesi için :) yada izin gunumu buna ayıracam gibi :)
Real Racing 3 Nfs sonrası grafik anlamında tat vermedi bana
yanlış anladın,odinle 4.1.2 atma
gir xda 'ya indir 2-3 tane rom s2 için onları at.4.1.2 odinden attıgın için mevcut ne imei varsa onu alır,suan da sende ztn gozkmuyo o ;;) ama romatarsan efs klasorunun içindekini çakar direk anlatbldim mi bilmiyorum :)
4.1.2yi root et,sonra sd card'dan rom at wipe vs onları demiyorum biliyosundur zaten..
rom kurulurken takip et ekranı efs backup vs yazarsa zaten işin kolay yazmasa da işin kolay gerçi :D hertürlü rom ile duzeltcen gibime geliyo..
Dun gece saat 2 ye kadar ugrastim, cwm ile farkli ve eski surumler (2.3.6) denedim olmadi bende biraktim. Pazartesi izin gunumde bunla ilgilenicem kotu ihtimal bitane 3g destekli telefonun imei sini bi sekilde aticam :)
S3 efsane pil tüketmeye başladı.Misal bu gece 02:30 da fullleyip çektim wifi açık mail face twi 4sq gelen bildirimler olmuş 09:30 %71 şimdiki oran
http://d1303.hizliresim.com/17/4/kqthc.jpg
bunu deyenen oldu mu?_
https://play.google.com/store/apps/d...2lkLnNsZWVwIl0.
iphone'da vardı benzer program kullanıyordum başaırılıydı
beyler şimcikk bir sorum olacak ... telefonuma ingiltere 4.1.2 kurmuştum yada polonya neyse hatırlamıyorum ... sonra resmi TR sürümünü sammobile ile indirip odin ile attım kies telefonu tanımadığı için haliyle .. kies e bağladığımda Kies uyumlu resmi sürüm vs uygun değil hatırlamıyorum bişey yazıyordu .. yesilcinde gezerken 4.1.2 TR resmi sürüm gördüm .. odinle attım .. yedekleme dahi yapmadan sıfırdan kurulum yaptım.. wipe data yaptım ardından da ... kurduğum sürüm
PDA: I9300XXEMA2
CSC: I9300OJVEMA1
Version: 4.1.2
Date: 2013-01-25
şuan telefonda görünen :
http://i164.photobucket.com/albums/u...7-16-25-09.png
ve hala kies e bağladığımda uyumlu değil diyor .. anlamadım gitti ...
en başından beri aldığım hata , hala geçerlidir ...
http://i164.photobucket.com/albums/u...fy/file-11.jpg
Telefonun bölge kodunu Türkiye olarak değiştirmen gerekiyor..
araştıriyim google amcadan ... eyvallah yavrum
google da arıyorum hala ama genelde bölge kodu değiştirme diye arattığımda DNS değiştirme falan filan çıkıyor .. özelden link atıcak varsa hayır demem :D
Telefonumla barıştım tüm sorunlarımızı çözdük.Google play store açılıyor gmail sıkıntısız.Hızıda arttı :)
He bir sıkıntım var hatunun gmailden yolladığı bir fotoyu arşivle dedim o arşiv yeri neresi onu bulamadım var mı bilen ?
Önce bir kontrol et muhtemelen bölge kodu Türkiye değil, arkadaşımın çinden aldığı telefona Türkiye sürümü yüklemiştim ama bölge kodu farklı olduğu için kies görmüyordu daha sonra düzeldi..
Samsung Telefonlarınızı Tekrar Kiesten Güncellenebilir Hale Getirme - GENEL KONULAR
vay arkadaş ya çözemedim iyimi :) unknown code diyor .. 4.03 veya 4.0.4 olması lazımmış sanırım öyle yazıyor kodların çalışması için ... sanırım mecburen 4.0.4 e dönüp kodu yazıp TR geçicem sonra tekrar 4.1.2 yapıcam..
yada bırakıcam böyle kalsın nasıl olsa zararı yok .. sadece uyarıyı gördükçe sinir oluyorum...
sabah htc güncelleme vermiş şaştım kaldım. :D 25 mblık paket ama farkı çözemedim. neyin güncellemesi bu? tel htc one v
Android'te kendi kendine açılan uygulamalar sonucu internet paketimde istemediğim azalmaları nasıl önleyebilirm? :D
Telefonunun csc kodunu degistirmen gerekiyor.
Ama onceden soyliyim telefon tamamen sifirlanacak. ( full wipe)
Asagida ingilizce aciklamayi bulabilirsin.
How to change CSC on Samsung Galaxy S3?
Type *#272*Device IMEI# at Phone dial pad.
Select the CSC that you want.
Click Install.
Phone will be rebooted by itself.
That’s all.
Kies guncelleme gormuyo sorununu dert etmeyin kies baya dertli bi program. Kies ile guncelleme her turlu 1 saat suruyor. Benim telefonun garantili, rootlamadan once kies goruyordu simdi gormuyor ama boyle daha mutluyum :)
Cunku herhangi bir versiyonu odin ile max 7 dakkada telefona atiyorsunuz kim napsin kiesi
artık blackberry 9780den bıktım browserdan kendi kendine atmaya ve baya kasılmaya başladı, sizce galaxy s3 mini almalımıyım ?? çok fazla olmasada internete giriyorum whatsapp facebook twitter falan baya kullanıyorum ee android olunca bi dünya uygulama falanda kurucam :D sizce performansı nasıldır, s3 miniyi kullanan birisi var mı aramızda ve şarjı ne kadar gider?? sizce s3 mini mi yoksa biraz daha biriktirip başka bir cihaz mı bakmalıyım ?? biliyorum baya uzun oldu kafam fena karıştı kusura bakmayın :D
odin daha kullanışlı ve kolay zaten orası kesin .. yılda bi defa kies e bağlamam normalde ama büyük dosya transferlerinde kies kullanıyorum.. macbookpro kullanıyorum telefonu direkt bağlayınca dosya yöneticisi olarak açılmadığından tel i görmüyor kies olmadan .. android file manager de yeni sürümle çalışmıyor .. kies i her açtığımda desteklemiyor yazısı görmek sinir etti bende ondan 4.0.4 sürümüne düştüm özgürün verdiği linkteki kodlarla türkiye yaptım 4.1.2 odin ile güncelledim sorun yok .. kies de çatır çatır odin de :)
http://i-cdn.phonearena.com/images/p...Optimus-L9.jpg
lg optimus l9 çift çekirdek işlemci 1 gb ram fiyatı 1000 lira altı ben aldım memnunum şimdilik üstelik normal kullanımda şarjı 1 günü geçiyor
Word Lens i deneyin ; harika bir program . Telefonun kamerasını kullanarak ekranda gözüken bütün kelimeleri istediginiz dillere çeviriyor :)
Introducing Word Lens - YouTube
şimdilik dil desteği sınırlı ama yakında artacagını düşünüyorum. Fransızca almanca ispanyolca dan ingilizce ye çevirebiliyor
beyler bu
NFS MW yada real racing filan apk sını nasıl ındırıcez. Apk mania da bulamadım :S 12 mb çıkıyor nfs
900mb larda denmişti.
Birde black smart apk sını arattım ama bulamadım olan varmı yada nerden bulabılcegımı bılen ?
yesilcin.com a gir mostwanted da real racing de var ... ayrıca real racing andoid markette zaten var ücretsiz olarak ...
beyler telefonda facebook yüklü değil .. veya facebookla alakalı hiçbirşey ... ayarlarda bu görünüyor .. acaba nedir ki ?
http://i164.photobucket.com/albums/u...fy/file-12.jpg