Abi çok iyi ilerliyor maasallah buldugunuz süleyman bey mi yaptırttı camları. araçtanda resimler beklemedeyiz abi![]()
Abi çok iyi ilerliyor maasallah buldugunuz süleyman bey mi yaptırttı camları. araçtanda resimler beklemedeyiz abi![]()
Bazı fotolar geldi, taze taze paylaşayım dedim.
Daha önce kumlanmış travers fotolarını paylaşmıştım, hatırlatma amaçlı tekrar ekledim. Travers ve diğer parçalar elektrostatik boya ile boyanıyor arkadaşlar.
Travers, defransiyel, şaft vs. gibi parçalar siyah oluyor. Fotorlardaki üst tabla vs. gibi parçalar ise mat kırmızı. Aslında kırmızı değil ama tam ne renk denir bilmiyorum, mat ve canlı değil renk. Helezonlar, motor blok, şanzıman, fren kaliperleri vs. de yeşil olacak. Son resimde folyoların arasında yeşil renk boyanmış helezonlar var dikkatli bakarsanız. Ayrı foto göndermemişler maalesef.
![]()
Teşekkür ederim, araç mekanik parçaların montajı aşamasında. Bazı parçalar fotoğraflarda da görüldüğü üzere boyanıyor, bazıları kromlanıyor (Şarj dinamosu vs.)
Bazı mekanik parçalar ise hala bulunmayı bekliyor çünkü bulamıyorum.
Aslında şöyle, parça buluyorum ama yan sanayi ya da repro oldukları için iade ediyorum gönderen arkadaşlara. Ben bu arabada sadece orjinal parça kullanıyorum (Solex, Motorcraft, Luk, FoMoCo, Bosch vs.).
Herkes bana yapamazsın, boş yere kendini yoruyorsun her şey orjinal bulunmaz diyorlar ama ben kimseye kulak asmıyorum. Evet çok zor ve pahalı oluyor ama eninde sonunda buluyorum Dünyanın bir köşesinden.
Bugün Avusturya'dan birçok orjinal parça yola çıkıyor örneğin![]()
Emeğine cebine sağlık abi cok güzel gerçekten. bu boyalar araç boyasımı yoksa özel bi boyamı kullanıyorsun alt takımda
Tabi zor olur orjinalde ama imkansız sende sadece zaman alır![]()
maşaAllah, üye olmadan da tüm konuyu baştan aşağı okumuştum. Bu gecede baştan okumaya başladım bitti mi diye heyecanlanmadım değil yani senin halini düşünemiyorum abi.
Çok teşekkür ederim
Ben de çok heyecanlanıyorum bittiğini hayal ettiğimde. Sona yaklaştık artık ama zaman geçmek bilmiyor maalesef.
Yukarıda da belirttiğim gibi, bu kadar uzun sürmesinin sebebi benim. Eğer yan sanayi ve repro parçalarla toplasaydım çoktan bitmiş olurdu araba. Ama ben kafama koydum, tamamen Ford parçaları ile bitireceğim bu arabayı.
Bunu çok zor ve zahmetli olduğunu (ve de pahalı) klasik veya eski arabalarla uğraşan arkadaşlar iyi bilirler. Genelde karşılaştığım cevap ise " bunun orjinalini bulamassssın" ama ben buluyorum
Geçmiş sayfalarda fren disk ve balataları eklemiştim örneğin ama sonradan ustam orjinal Ford olmadıklarını söyledi ve ben de Ford buldum ve az önce kargo ile geldi. Yani birkaç ay önce bulduğum parçayı iade edip Ford parça temin ettim. Bu da süreci uzatıyor maalesef. Bahsettiğim disk ve balatalar:
![]()
Diferansiyel görüntüleri de geldi. Maalesef bu parça elektrostatik boyanmadı çünkü parçalamak gerekiyordu. Bu da ayarların bozulmasına neden olacaktı. Ustalar kesinlikle tavsiye etmediler. Epoksi astar ve siyah boya ile korumaya alındı.
![]()
Konuyu yaklaşık 1 yıl geriden takip ettim. Ama belgesel niteliğinde bir çalışma olmuş.
Her sayfa ve satırını sıkılmadan okudum. Eminim ki çoğu kişinin yapmak isteyip belki zaman, belki nakit, belki sabır unsurlarını bir araya getiremediğini, siz birleştirerek çok örnek bir çalışmayı bitirmek üzeresiniz.
Yapılan her uygulama çok iyi. İnce detaylar belki zaman ve sinir bozsa da aynı puzzle da eksik parçayı tamamlamak gibi aradığınızı bulup yerine koyunca yüzlerde ki ifade her zorluğa değer bence.
Herkesin emeğine sağlık diyelim. Konuyu takipteyim araç rengi konusunda fikrimi söylemeye yetişemedim fakat gene de güzel bir renk seçilmiş. Benim gönlümde de konunun başında sizin eklemiş olduğunuz açık mavi tonu vardı. Bu muhteşem kasayı toplayan ustanın ince detaylarını sergilemesi anlamında belki o renk daha bir ön plana çıkarabilirdi. Ama bu iki renkte gerçekten başarılı ve yıllarına özel. Motor blok rengi için orijinal olanı seçin.
Konuyu takipteyim tekrar Tebrikler.
//// PEUGEOT SPORT
Peugeot 205 Gutmann Mi-16 & LeMans İskandinavian Market
Abi maşallah ne sabır varmış ben her konuya girdiğimde foto varmı diye bakınıyorum sen nasıl sabrediyosun çok merak ediyorum.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)