Maşallah, çok güzel çalışma olmuş, renk konusu nasıl sonuçlanacak merakla bekliyorum. Bu arada keşke granada fastback bulmak daha kolay olsaydıda bu emek,zaman,para bi granadaya harcansaydı diye düşündüm ilk mesajdan itibaren.
Jant konusunu ne yapacaksınız? O jantları kullanmayı düşünmüyosunuzdur umarımkolay gelsin tekrardan.
Makine Mühendisi
Çok teşekkür ederim
Renk konusu nasıl sonuçlanacak ben de merakla bekliyorum
Granada konusuna açıklık getireyim; Ben Granada Fastback bulsaydım da yine Taunus Fastback restore edecektim. Yani Granada bulamadım o nedenle Taunus Fastback yapıyorum diye birşey yok. Kaldı ki Taunus Fastback bulmak da Granada bulmak kadar zor.
Evet o jantları kullanacağım
Jant konusunda kesinlikle orjinal çelik jant olacak. Hani şu koyu yeşil fastback resiminde olan. O dönemin popüler orjinal jantı.
Arkadaşlar hazır konu açılmışken sorayım. Bu jantları arıyorum. Bilen, gören, duyan varsa lütfen bildirsin:
![]()
Tabi sen bilirsin ama bu kadar uğraşa daha güzel bişey düşünebilirsin abi American racing jantlar çok yakışır bence
Alfa Romeo 159 Booster
Amacım spor görünümlü güncel bir araba yapmak değil. Ben tamamen 70'lerin spor arabasını yapmak istiyorum. Orjinal ve herhangi bir ekleme yapmadan. O dönemin spor jantları buydu ve çok popülerdi. Amerikan arabalarda da bu jant vardır dikkat edersen.
İleride kısmetse Custom bir araba yapmak istiyorum, işte o zaman dediğin gibi olacak. Bu araç o araç değil![]()
O jantları bulmak şans işi abi arayınca kıymete biner, aramasan hurdacılarda karşına çıkar.
Ats'nin Classic modeline bakmanı tavsiye ederim.
Birde şu ilandaki jantlarda yakışabilir denemek lazım, kendi aracım için bakınırken görmüştüm; Momo
soluksuz okudum projenın sonunu iple cekiyorum umarıma ankara trafıgınde bol bol goruruz
06 KYA 77 - 2013 Ibıza Cupra / 1.4 TSI Stg2 - Kırmızı / Cam Tavan
06 KYA 64 - 2013 Astra J / 1.3 CDTI 95 HP - Mineral Beyaz / Cosmo + Sunroof
Maşallah canavar geliyor... Emeğini ve sabrını tebrik etmemek olmaz.
Bu jantlar cragar di sanirim.bi arkadasimda vardi sorayim duruyomu hala. 131in jantida olabilir bu tarz ariyorsaniz
Çok doğru söyledin, nadiren de olsa eski arabalarda görüyorum ama sorsam değerli olur
ATS'de güzel modeller var evet, ama benim derdim bu jantlar özellikle. Neden bilmiyorum ama çok seviyorum.
umarım, ah bir bitse ah...
Çok teşekkür ederim
cragar çok benziyor evet, belki aynı modeli bile vardır. Önemli olan benim arabaya uyması tabi, benimki mini mustang unutma![]()
Tertemiz olmuş maşallah.
Altına pütür atacakmısınız ?
Aracın orjinal ölüçüleri hakkında herhangi bir döküman varmı ? Kuleler arası kaç cm, çapraz kuller arası kaç cm vs... Ölçüler orjinal haline getirilip ondan sonra devam edilse daha sağlıklı olmazmı ?
çok güzel bir proje
Allah utandırmasın
Zevkle takip ediyorum, çok meşakkatli bir proje, en ince ayrıntısına bile girmişsiniz, harbiden tebrikler. Özelliklede zamanının aracını uygun şekilde yenilemeniz, o günün renklerine jantlarına kadar detaya girmeniz, bravo doğrusu. Projeniz tam anlamıyla bir restarasyon.
Umarım bu şekilde sürer, şans hep yanınızda olur, ayrıca aracınızla ilgilenen ekibinizide canı gönülden tebrik ederim. Bu kadar yenilenen parça olmasına rağmen gördüğüm kadarıyla oldukçada hızlı yol alıyorsunuz. Zaten bu hızla giderseniz benden sonra başlayıp benden önce projenizi netilcendieceksiniz.![]()
Hatırlayacağınız üzere yukarıdaki konuşmalar gerçekleşmişti geçmiş sayfalarda.Konuyu bugün konuştum ustamla. Bu konuda uzman değilim ama aktarayım öğrendiklerimi dilimin döndüğü kadarıyla:
Öncelikle Çinko sıcak daldırma olmazmış. Yukarıda arkadaşımın da dediği gibi araca zarar verirmiş her şeyden önce.
Ama Çinko Sprey Würth kullanıyormuş. rekord2000 kardeşim de bundan bahsetmişti. Kaynak öncesi bile sıkıyorum bol bol dedi.
Araç kaporta işi bitince de tekrar ters çevirilecekmiş ve aracın altına macun çekilip zımparalanacakmış. Sonra yeninden macun yeniden zımpara ve en son kontrol macunu ve zımpara. Daha sonra NEGES dediği bir madde uygulanacakmış. Bunun ne olduğunu sordum, aracın bağlantı yerlerine (örneğin maşpiyel ve aracın taban sacının bağlantı yerleri gibi) bu Neges uygulanıyormuş, ki su nem sızmasın diye. Arabalr üretilirken de kullanılıyormuş zaten bu.
Negesten sonra da Teleson uygulanıyor dedi, bu da Blackbird arkadaşımın sorduğu Pütür müş. Yani evet, pütür uygulanacakmış. Daha sonra da aracın tabanı aracın rengine boyanacakmış. Yani altı üstü aynı renk olacak.
Bir de Epoksi Astar'dan bahsetti, zehirli astar yani, ama yukarıdaki işlemerin neresinde kullanılıyor unuttum![]()
Sanırım boyadan öncedir.
Öğrendiklerimi aktardım arkadaşlar![]()
Çok teşekkür ederim arkadaşım.
Öncelikle güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Hayalim tamamen aslına uygun fabrikadan çıkmış gibi bir klasik araba yapmaktı. Elimden geldiğince bu hayali gerçekleştiriyorum.
Projenin hızına gelince, çok da hızlı değil aslında. Neredeyse bir yıl olacak ama kesinlikle acele de ettirmiyorum. Öyle güzel yapıyorlar ki, benim müdahalem yersiz olur.
Bir önceki mesajda yazdıklarım bunun kanıtı. Ben demedim şunları bunları uygulayın, şöyle yapın vs. diye. Onlar kendilerine yapıyormuş gibi hareket ediyorlar. Param helal olsun ustalarıma.
Size de çok teşekkür ederim. Pütür konusuna bir önceki mesajımda cevap vermiştim. Ölçüler konusuna gelince, biz zaten ölçüleri kontrol etmeden bu işlemleri yapmayız dedi. Yani kontrol edilip düzeltiliyormuş. Ukelalık olmasın diye uzun uzun sormadım nasıl falan diye.
Bir Thunderbird gördüm orada, inanın yanına yaklaşamadım korkumdan. Öyle güzel, öyle orjinaldi ki. Ve 60'ların arabası olmasına rağmen herşey otomatik (camlar, kapılar vs. vs.).
Yani diyeceğim şu ki, eğer bu adamlar titiz ve saygıyla işlerini yapmasalardı bu arabalar da bunlara gelmezdi.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)