Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : VAG 1.6 TDI (Genel Konu )

Sayfa : 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9

gokhansaler
02-12-2015, 20:05
Bana carbon marbon clean inandırıcı gelmiyor çok istiyorsan söktür komple temizlet geri taktır parçaları hem içine sinsin

ümitech
03-12-2015, 01:54
Bu poloya yay işi yaş sanırım, voglant 30-50 mm aldım 17" jant 205/40 lastik ile leylek gibi kaldı araba.
Eibach 3,5 cm var sanırım oda fena degil ama arka yüksek kalıyor gibi
Hr kullananlar cok sert oldugunu söylüyorlar evet poloda kullanmasamda gecmiş yıllarda karakteri sert bir yay oldugunu test ettim
Şimdi diceksiniz ki armut'un sapı üzümün çöpü :) fakat şunu gördüm pololara daha dandik amortisör yapılamazmış
Bana nokta atışı bir yay söyleyin özel ricam sizden.çan çin çon olmasın parası önemli degil, yada en son gidip "standart binecem ben bu araya yawww" dediğim poloya coil alacam onada içim el vermiyor :)
Allah aşkına biri şu hastalıga reçete yazsın :)
Kulllanıcılarda foto eklerlerse büyük makbule gecer.

levent
03-12-2015, 02:04
Bu poloya yay işi yaş sanırım, voglant 30-50 mm aldım 17" jant 205/40 lastik ile leylek gibi kaldı araba.
Hr kullananlar cok sert oldugunu söylüyorlar evet poloda kullanmasamda gecmiş yıllarda karakteri sert bir yay oldugunu test ettim
Şimdi diceksiniz ki armut'un sapı üzümün çöpü :) fakat şunu gördüm pololara daha dandik amortisör yapılamazmış
Bana nokta atışı bir yay söyleyin özel ricam sizden.çan çin çon olmasın parası önemli degil, yada en son gidip "standart binecem ben bu araya yawww" dediğim poloya coil alacam onada içim el vermiyor :)

kuzenin eski aracında Eibach Prokit kullanmıştık, 195/55R16 lar ile şu şekildeydi durum,

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/v/t1.0-9/295553_535742726482926_139232317_n.jpg?oh=650806fc 17ab09625b7cac864d50a574&oe=56F28122

Mehmetmert
03-12-2015, 02:29
Yaylarin kodu nedir abi?Belki motora gore uyumlu bir yay degildir...Cogu eibach yay mesela 1.4 atmosferik aracin poloda

Yada golf7 icin konusursam golf7 icin eibachin halk dilinde 5lik,yani sportline uretimi yok.Fakat sahibindende falan birton satan adam var.Kim bilir neyin yaylari allah bilir...

Diyecegim once kodlar kontrol edilmeli,dogru degilse degistirmeli.Yeni yay alirkende mutlaka uygun kodlu olani almak lazim diye dusunuyorum.En fazla ne dusuruyor poloda kullanan arkadaslar yazar buraya

Yogi
03-12-2015, 08:49
Bu engine flush nedir?

mmustu
03-12-2015, 08:56
dragger punto zamanında servisten çıkmıyordu carbon clean yapacam diye :)

gerçekten çok etkilimidir yahu ? geçen bi yakıt katkısı koydum belki psikolojik ama o bile etkiledi gibime geldi :)

KMR2-GT
03-12-2015, 09:29

ümit senın araba 1.6 tdi mı

levent
03-12-2015, 09:37
Bu arada fotodaki araba 1.2 TDi Trendline idi.

ümitech
03-12-2015, 13:37
kuzenin eski aracında Eibach Prokit kullanmıştık, 195/55R16 lar ile şu şekildeydi durum,

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/v/t1.0-9/295553_535742726482926_139232317_n.jpg?oh=650806fc 17ab09625b7cac864d50a574&oe=56F28122
levent voglant 30-50 mm aldım kutunun üzerinde 1.6tdi için oldugu yazıyordu, basıklık saçma sapandı sanki yay takmadıkta orjinal arabaya 2 yada3 kişi binilmiş gibiydi

Yaylarin kodu nedir abi?Belki motora gore uyumlu bir yay degildir...Cogu eibach yay mesela 1.4 atmosferik aracin poloda

Yada golf7 icin konusursam golf7 icin eibachin halk dilinde 5lik,yani sportline uretimi yok.Fakat sahibindende falan birton satan adam var.Kim bilir neyin yaylari allah bilir...
Diyecegim once kodlar kontrol edilmeli,dogru degilse degistirmeli.Yeni yay alirkende mutlaka uygun kodlu olani almak lazim diye dusunuyorum.En fazla ne dusuruyor poloda kullanan arkadaslar yazar buraya
kardesim, söylediklerin tamamen doğru, amiyane tabirle tutabildiklerine geçiriyorlar.ben tanıdıgım birinden direk 1.6tdi yazılı olanını aldım fakat basıklığın hiç tadı yoktu.yayların et kalınlığı olarak daha incesinimi takıp denesek, örneğin 1.6 tdi'a 1.4 benzinli yada 1.2 benzinli polo yayı gibi(eibach vs)

ümit senın araba 1.6 tdi mı
evet kamer 1.6 tdi

Bu arada fotodaki araba 1.2 TDi Trendline idi.
aklımdan öyle geciriyorum mesela bu yayları benim 1.6 tdi a uygulasak biraz daha basar ama dengesi saçmalayan bir araba olmaz heralde ne bileyim çok çırpma vs vs gibi.

Mehmetmert
03-12-2015, 13:49
Yay kodunu paylasabilirmisin abi

efe_
03-12-2015, 13:49
Orjinal amortisörde 3.5 dan fazlası artı değil eksi oluyor arkadaşlar. Polo'da eibach 3.0 mm veya 3.5 mm diyorsa inanın ideali odur. Bazı araçlarda 3 dahi üretmiyor, focus mk3'deydi sanırım 2.5mm üretiyor pro-kit'te...
Eibach test ve arge'leri orjinal fabrikasyon amortisörlerle yapar, bu yüzden günlük kullanımda görsel olsun, benide bu bozuk yollarda fazla yormasın diyorsanız
eibach doğru tercih. He şunuda söyleyeyim, ne olursa olsun özelliklede arka kısımda oturanlar için, sertlik hissediliyor baya baya

ümitech
03-12-2015, 14:00
Yay kodunu paylasabilirmisin abi

kardesim teslim ettim yayları :(
şu soruyu sorayım birde;
2012 model leondan sökülme st coilover var , poloya uyma şansı var mıdır? veyahut uymuyorsa bile minik işlemlerle uydurma şansımız var mıdır?

KMR2-GT
03-12-2015, 14:20
levent voglant 30-50 mm aldım kutunun üzerinde 1.6tdi için oldugu yazıyordu, basıklık saçma sapandı sanki yay takmadıkta orjinal arabaya 2 yada3 kişi binilmiş gibiydi

kardesim, söylediklerin tamamen doğru, amiyane tabirle tutabildiklerine geçiriyorlar.ben tanıdıgım birinden direk 1.6tdi yazılı olanını aldım fakat basıklığın hiç tadı yoktu.yayların et kalınlığı olarak daha incesinimi takıp denesek, örneğin 1.6 tdi'a 1.4 benzinli yada 1.2 benzinli polo yayı gibi(eibach vs)

evet kamer 1.6 tdi

aklımdan öyle geciriyorum mesela bu yayları benim 1.6 tdi a uygulasak biraz daha basar ama dengesi saçmalayan bir araba olmaz heralde ne bileyim çok çırpma vs vs gibi.

1.6 tdi ı en cok dusuren hr ama dedıgın gıbı konfor pek kalmıyor.ben eıbach kullanıyordum acayıp memnnundum

omrasm01
03-12-2015, 14:52
Polo da oem süspansiyon üzerine yay kullanılmasına her zaman karşı oldum; Sadece aracı düşürülmek isteniyorsa kullanıla bilir, ama ciddi anlamda rijitlik isteniyorsa Bilstein B12 kitten yanayım ön 25 arka 30 mm düşürmekte .

(Polo 6r 1.6 Tdi Bilstein B12 kit )
http://s-cocokara.sakura.ne.jp/_nblog/zepet/workbox/upimages/AhLSjImjuC2PQ5YwFmdLXA.jpg

Mehmetmert
03-12-2015, 15:04
kardesim teslim ettim yayları :(
şu soruyu sorayım birde;
2012 model leondan sökülme st coilover var , poloya uyma şansı var mıdır? veyahut uymuyorsa bile minik işlemlerle uydurma şansımız var mıdır?
Abi hic sanmiyorum tadilatla bile uyacagini cok farkli platformlar cunku stcoile yazik olur kurcalanir olmazsa birde

Ufuk
03-12-2015, 20:30
1.6 TDI cılar. Size sorum var. Bazı pololarin karter yüksek bazisinin alcak. Sebebi nedir ? Benim karter tampon hizasınin 5cm kadar altında sizde durum ne?

gokhansaler
03-12-2015, 20:57
1.6 TDI cılar. Size sorum var. Bazı pololarin karter yüksek bazisinin alcak. Sebebi nedir ? Benim karter tampon hizasınin 5cm kadar altında sizde durum ne?

Bu hiç dikkatimi çekmemişti

Böyle bir şey yaptırabiliriz custom ;)https://scontent-ams2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtp1/v/t1.0-9/11254547_10207922255035747_9045770858022318857_n.j pg?oh=7deac9a2fb8b75afc38643d7dbbb99ed&oe=56DD0E2D

Ufuk
03-12-2015, 20:59
Özellikle pololarda var bu durum.
Karter tampon hizasınin 5 cm kadar altında duruyor. Arabayı adil şekilde basmaya kalkınca sorun oluyor.

levent
03-12-2015, 22:28
Ümit bulabilirsen eibach al direk bak rahatına. prokit olanı yetecektir..

1.6 tdi ı en cok dusuren hr ama dedıgın gıbı konfor pek kalmıyor.ben eıbach kullanıyordum acayıp memnnundum

Çok yumuşak Eibach lı hali de ama olay yaydan değil aslında amörtisörleri vasat bile değil Polonun fabrikasyon olarak malesef :)

ümitech
04-12-2015, 03:50
Son bir soru sorayım
Red eagle kullananlar pamuk gibi vs yazmışlar
Kullanan bikac tanıdıgım ilede görüştüm cok memnun olduklarını sölediler
Ön arka 5 cm 17" jantlı uygulanmıs araclar gördüm basıklık süper, pamuk deniyor ama diyelim ki red eagle tercih ettim cm olrak bi alt kombinasyonunumu tercih etmeliyim? 35-50,30-40 35-45 gibi artık hangi ölçü varsa?
5 cm ile pamukluk tezat sanki :)

Ufuk
04-12-2015, 06:16
Red Eagle yumuşak bir yay o sebeple düşürüyor arabayi. Red li polo kullandım. Çok esniyor. Deli gibi esniyor. Orj hali bile daha az esniyor diyebilirim.

KMR2-GT
04-12-2015, 09:33
benzınlı polo da taş gibiydi red ler ilginç :)

efe_
04-12-2015, 10:17
Merdiven altı üreticilerde aks ağırlıklarının bile önemi yok.. Hepsine uyuyor diyip tek tip üretip satıyorlar. Ondan sonra hayati tehlike başka birşey değil :)

ümitech
04-12-2015, 14:29
benzınlı polo da taş gibiydi red ler ilginç :)

kamer emrah söyledi :) biraz fazla çırpıyordu ama çok yumuşaktı dedi

mfk1980
08-12-2015, 23:22
Kardes vogtlanddan memnun kalmadiysan yay isi seni kesmez kw v1 bak olmadi gti cilerden cikma leon ile felan ugrasma��

gokhansaler
09-12-2015, 17:57
haydi o zaman yeni bir soru; TDI demeyim bir çok dizel motorda gelen gırgırgır sesi var yüksek tonda şakır şakır ediyor ona bir çare bulamaz mıyız alt devirlerde geliyor daha çok

naci özkan
09-12-2015, 19:24
haydi o zaman yeni bir soru; TDI demeyim bir çok dizel motorda gelen gırgırgır sesi var yüksek tonda şakır şakır ediyor ona bir çare bulamaz mıyız alt devirlerde geliyor daha çok

ben kesin çözüm biliyorum.Benzinli motora geçmek :)

omrasm01
09-12-2015, 19:45

Belli başlı yağlarda ses çok az miktar azalır fakat hiç bir şekilde motorun çalışma karakteristiğinin sesini değiştiremezsin :hiihi:

by.gkn
10-12-2015, 07:10
Son bir soru sorayım
Red eagle kullananlar pamuk gibi vs yazmışlar
Kullanan bikac tanıdıgım ilede görüştüm cok memnun olduklarını sölediler
Ön arka 5 cm 17" jantlı uygulanmıs araclar gördüm basıklık süper, pamuk deniyor ama diyelim ki red eagle tercih ettim cm olrak bi alt kombinasyonunumu tercih etmeliyim? 35-50,30-40 35-45 gibi artık hangi ölçü varsa?
5 cm ile pamukluk tezat sanki :)

bende de 5cm red eagle yaylı polo var. Yay çok yumuşak evet düşüşüde güzel ama bozuk yolda veya uzun yolculuklarda rahatsız ediyor. Ha tabi şuda var sonuçta 5cm basık ve çok boktan amortisöre sahip bir araç için bu normal geliyor bana. Yani arabanın size yay taktığınızda verebileceği bu. Daha iyisi isteniyorsa ya coil yada koni+yay ile bu işin yapılması lazım. Yol tutuşundan çok çok memnunum sağolsun şimdiye kadarki her denememde yüzümü kara çıkarmadı :d Sonuç olarak fiyat uygunluğu nedeniyle ben yine 5cm yay alacak olsam yine red eagle alırım.

academian97
12-12-2015, 09:50
Erzurum, Erzincan, Trabzon, Rize ve civarı VAGCOM kodlaması yapabilecek bi delikanlı arıyorum.

EmrahERKAN
12-12-2015, 09:54
Merhaba arkadaşlar. Westinghouse Sorunu yaşadık aracımızda. 1.6 Polo TDI araç. Yüksek turbo basıncından dolayı westinghouse körüğü patlamış dediler. Bu işin mantığı nedir ? Olabilir mi yani böle bir şey

buda.pest
12-12-2015, 14:58
Benim de bir sorum olacak.Aracım 2015 1.6 Tdi Leon.Araç şu an 3000 km de.Aracı ilk çıkarırken Shell den mazot almamamı söylediler.Bp ya da Petrol Ofisi önerdiler.Nedenini sorduğumda shell in yakıtlarının oktan oranının yüksek geldiğini belirttiler.Bende çok aldırmadan Shellden aldım ilk depoları.Bunun üzerine aracımda rölanti 1000 rpm de çalışmaya ve söndürünce rejenerasyon için 10 dk ya yakın fan açmaya başladı.Sonra servisle görüşerek aldığım istasyonları değiştirdim ama bu sorunu hala en az hafta 2-3 kez yapıyor aracım ve ciddi şekilde soğudum araçtan. Önümüzdeki hafta servise tekrar gideceğim ama ondan önce buraya yazmak istedim ,başına daha önce böyle bir olay gelen ya da şu an güncel 1.6 Tdi motorlarda bu sorunu yaşayan var mıdır ? Biraz uzun oldu,şimdiden teşekkür ederim.

Mehmetmert
12-12-2015, 16:53
Kullaniminkz nasil,dpfniz erken doluyor surekli temizlemeye calisiyor gozukuyor.Bp uzak degilse bpden alabilirsiniz,dogus grubunun bp ile anlasmasi var hem kayit olursaniz %3 indirim var.Guzel bence :)

buda.pest
12-12-2015, 18:58
Kullaniminkz nasil,dpfniz erken doluyor surekli temizlemeye calisiyor gozukuyor.Bp uzak degilse bpden alabilirsiniz,dogus grubunun bp ile anlasmasi var hem kayit olursaniz %3 indirim var.Guzel bence :)

Fd6 civicden inip dizele geçince ilk başlarda devirsiz kullandığımı farkettim ve alışınca da araca kalmadı o durum ama hala yapıyor anlamadığım şekilde.Bp den hiç almadım açıkçası bilmiyorum kalitesini.o dediğin kayıt olma indirim mevzusu nasıl oluyor hocam ?

Mehmetmert
12-12-2015, 20:30
Bence bpden bir deneyin,cok fazla devirli ve devirsiz kullanmak;ayrica kisa mesafa cogunlukla sehir ici surusler dolduruyor ve temizlik gerekiyor.Bpden sonra azalicaktir diye dusunuyorum :)
Indirim meselesi
http://www.seat.com.tr/seat-servis/kampanyalar/bpden-3-hediye-yakit-kampanyasi.aspx

mfk1980
12-12-2015, 21:39
Arkadaslar yazilimla kapatilan dpf nin.icini bosalttirdim bu gun ama eve gelince fark ettim ki fislama seklinde.duyulan bir kacak var nerelere baktirmami onerirsiniz.ikinci olarak enjektor kalibrasyonu yazilim varken yapilir mi?

MEGFB
13-12-2015, 13:56
s.a clh ve cay motorlarda manuel vitesli araçların debriyajları aynı mı ?

clh için orj.den daha iyi debriyaj önerebilir misiniz :)

Mehmetmert
13-12-2015, 14:25
Farkli cay ve clh motorlari
Bronz tecrubem faciaydi ama guzel yapilirda is gorur ama ne gerek var :)

MEGFB
13-12-2015, 14:45
orjinal debriyaj kaç nm torka dayanabiliyor ki

ve niçin gereksiz üst bir şey gereksiz bronze olması şart değil ama uyumlu olup daha iyi bir sey varsa niye olmasın değil mi :)

academian97
13-12-2015, 21:01
Kaputun altında filtre dışında kendi başıma alet edevatla açıp söküp temizleyeceğim, bakım yapabiyeceğim biryer var mı?

a65.tinypic.com/106bwr7.jpg

a63.tinypic.com/23h3mtk.jpg

buda.pest
13-12-2015, 21:52
Bence bpden bir deneyin,cok fazla devirli ve devirsiz kullanmak;ayrica kisa mesafa cogunlukla sehir ici surusler dolduruyor ve temizlik gerekiyor.Bpden sonra azalicaktir diye dusunuyorum :)
Indirim meselesi
http://www.seat.com.tr/seat-servis/kampanyalar/bpden-3-hediye-yakit-kampanyasi.aspx

Aslında dediğim gibi ilk zamanlara göre devir problemi yaşadığımı düşünmüyorum ama 3000 km de bir aracın dpf sinin bu kadar dolması gerektiğini düşünüyorum.Çarşamba günü servisle de görüştükten sonra bakacağım artık.Bp yi de deneyeceğim ilk yakıt alacağım zaman.İlgine ve cevaplarına teşekkür ederim hocam :)

AliDogukan
13-12-2015, 23:51
CFCA motor kodlu 2.0 tdi kullanıyorum,bu motor Shellin mazotunu çok seviyor.PO ve diğer yakıtlara nazaran menzili düşük ancak kaydadeğer bir miktar değil.Ben bu dezavantajını gözardı edip Shellden alıyorum motor sesi hafif azalıyor ve performansı hafif artıyor.DPF lambası yakacak kadar da hiç filtreyi doldurmadı arada sırada (yaklaşık 2 bin kmde bir)rölantiyi 1000 rpm'e çekerek temizlik yapıyor,onu farkettiğim zaman da hafiften gazlıyorum hemen normale dönüyor.

Shellden çok memnunum kısaca.

KMR2-GT
14-12-2015, 08:43
orjinal debriyaj kaç nm torka dayanabiliyor ki

ve niçin gereksiz üst bir şey gereksiz bronze olması şart değil ama uyumlu olup daha iyi bir sey varsa niye olmasın değil mi :)

350nm ye kadar pek sorun olmuyor.vites oranları çok uzun alt devırlerde çok diplemezsen baya baya gider.

turbo büyütme işi falan yoksa orjınal yetıyor bencede gereksiz

gokhansaler
15-12-2015, 20:41
Benim de bir sorum olacak.Aracım 2015 1.6 Tdi Leon.Araç şu an 3000 km de.Aracı ilk çıkarırken Shell den mazot almamamı söylediler.Bp ya da Petrol Ofisi önerdiler.Nedenini sorduğumda shell in yakıtlarının oktan oranının yüksek geldiğini belirttiler.Bende çok aldırmadan Shellden aldım ilk depoları.Bunun üzerine aracımda rölanti 1000 rpm de çalışmaya ve söndürünce rejenerasyon için 10 dk ya yakın fan açmaya başladı.Sonra servisle görüşerek aldığım istasyonları değiştirdim ama bu sorunu hala en az hafta 2-3 kez yapıyor aracım ve ciddi şekilde soğudum araçtan. Önümüzdeki hafta servise tekrar gideceğim ama ondan önce buraya yazmak istedim ,başına daha önce böyle bir olay gelen ya da şu an güncel 1.6 Tdi motorlarda bu sorunu yaşayan var mıdır ? Biraz uzun oldu,şimdiden teşekkür ederim.

sen yeni dizelcisin galiba

mfk1980
21-12-2015, 19:12
Arkadaslar yazilimla kapatilan dpf nin.icini bosalttirdim bu gun ama eve gelince fark ettim ki fislama seklinde.duyulan bir kacak var nerelere baktirmami onerirsiniz.ikinci olarak enjektor kalibrasyonu yazilim varken yapilir mi?

Ses v kayisindan kaynaklaniyormus cevaplariniz icin tesekkur ederim.

bilalMW
21-12-2015, 20:07
cay motorlarda egrsi içine su sızdıran kaç kişi var aranızda?

clh motorda turbosu yağ çekip turbo yiyen kaç kişi var?

TaYFuN
22-12-2015, 08:45
sen yeni dizelcisin galiba

Benzer sorunla bende karşılaşıyorum yeni dizelciyim aracım superb tdi,
Bu konuda yaptığım araştırmalar neticesinde akü ve şarj dinamosu yetersizliği yada şarj dinamosu ( - ) bağlantılarının değiştirilmesi neticesinde çözüldüğünü okudum?
en iyisi DPF temizliği ve yeni bir akü alıp alternatöre de bi baktırmak diye düşünüyorum.

Farklı tecrübe veya bilgisi olan arkadaşlar varsa paylaşırlarsa sevinirim ???

Yogi
22-12-2015, 08:56
benim aracımdada sürekli devir yüksekte duruyordu. Motorun topraklama kablosunun şaseye bağlandığı yeri temizledik düzeldi
sanırım korozyon olmuş iletkenlik azalmış. Motorun zor çalışmasıda düzeldi böylece

TaYFuN
22-12-2015, 10:03
benim aracımdada sürekli devir yüksekte duruyordu. Motorun topraklama kablosunun şaseye bağlandığı yeri temizledik düzeldi
sanırım korozyon olmuş iletkenlik azalmış. Motorun zor çalışmasıda düzeldi böylece

işte beklediğim tecrübeli kişi sizsiniz,
uzun zamandır araştırmalarım ve tam olarak ne olduğunu anlayamadığım sorunun cevabını tecrübe eden birisini bulmak sevindirici.
bahsedilen rolanti 1000rpm sabitlenmesi durumu benim aracımda akünün 5 yaşına gelmesi ve yenilenmesi gerekliliği ile birlikte daha sağlıklı çözülebilir diye düşünüyorum çünkü havalandırma çalıştırılması ile devirin yükseldiğini bizzat tecrübe ettim .

aycıca DPF dolması konusunda da aracım ilk çalıştığında yanık benzeri koku geliyor Dpf temizliği yaptırsam iyi olur diye düşünüyorum.
Liqui Moly nin temizleme ve durulama ürünlerini kullanmak istiyorum bu ürünleri kullanan ya da farklı tavsiyesi olan var mı?

Birde türk sanayicisinin yeni icadı
https://www.youtube.com/watch?v=qZJ4GFCNetk
https://www.youtube.com/watch?v=ejXyn_WpzeU
gibi makinalar var ankara da bu temizliği yaptırabileceğim bir yer bilen varsa memnun olurum.

Yogi
22-12-2015, 10:11
Ben ilk aküdendir diye aküyü değiştirdim, düzelmedi servise gittim normal çalışıyor dediler.
Elektrikçi arkadaşım kontrol edip buldu. Bu arada dpf ile ilgili yorum yapamıcam dpf ışığı pololarda yok
sanırım. Uzun yola gitsem bile aküyü şarj edemediğinden devir hep yüksekte duruyordu.

mfk1980
22-12-2015, 22:19
Yazilim yaptiran arkadaslar arac ile hic log alıyor musunuz aliyorsaniz hangi degeelere bakiyorsunuz?

gokhansaler
22-12-2015, 22:23
dpf temizliğini yaptırmak da nedir? ya söktürürsün yada kendi kendini zaten temizler....

Mehmetmert
22-12-2015, 22:29
Yazilim yaptiran arkadaslar arac ile hic log alıyor musunuz aliyorsaniz hangi degeelere bakiyorsunuz?

Basinc,injection,devir,tork,devir,iat,massairflow yeterli oluyor kabaca bana gore

LnchCntrl
22-12-2015, 22:41
dpf temizliğini yaptırmak da nedir? ya söktürürsün yada kendi kendini zaten temizler....

200 liraya temizletirler, 6 ay sonra bi daha tıkananı da gördüm. Sonra sen gel dpf iptali yapalım dersin aooouuv :icon13:

mfk1980
22-12-2015, 23:05
Basinc,injection,devir,tork,devir,iat,massairflow yeterli oluyor kabaca bana gore

Peki stok ne kadar basinc var mk6 tdi biliyor musun?

caadaass
23-12-2015, 08:00
arkadaşlar merhaba, euro 5 1.6 tdi 105 bg. leon sahibiyim. sizce yağ olarak 5/30 mu 10/40 mı tercih edilmeli? ayrıca varsa marka önerileriniz?

oguzedr
23-12-2015, 13:17
arkadaşlar merhaba, euro 5 1.6 tdi 105 bg. leon sahibiyim. sizce yağ olarak 5/30 mu 10/40 mı tercih edilmeli? ayrıca varsa marka önerileriniz?

motul x clean 5w40 tavsiye ederim... fiyatıda cok uçuk değildir...120/130 gibi olması lazım

mfk1980
23-12-2015, 20:31
Arkadaslar mk6 euro 4 mu 5 mi birde stok aracta dpf iptali ariza yaktiriyor mu?

levent
23-12-2015, 20:40
mk6 euro5, dpf li araçların hepsi euro5 karşılar daha doğrusu.

dpf iptal ettirmekte yazılım şart ancak verilere dokunmadan sadece dpf off yaparak rejenerasyon yapmaması sağlanacak.

mfk1980
23-12-2015, 21:59
kepi belli bir km si var mı arıza ışığının yanması için yazılım ile kapatılmıştı daha sonra servise girdim yeni jenerasyon yazılım yüklenince araç orjinale döndü

levent
23-12-2015, 22:02
açıkçası bilmiyorum, beyne yazılım güncelleme yaptılarsa o şekilde gider ancak yazılım.

rejenerasyonu serviste yaparlarken sadece anlık olarak aktif ediyorlar diye biliyorum, en net cevabı yazılımcı arkadaşlar veya servis verebilir diye düşünüyorum.

çünkü yoldaki rejenerasyonun belli bir km si yok, sadece kullanım şekli etken denebilir.

mfk1980
23-12-2015, 22:15
enjektörlerden ses geldiği için servisten randevu aldım enjektör temel ayarlarının yapılması gerektiği söylendi bunun içinde yeni jenerasyon harita yüklenmesi gerekiyormuş bende yükleyin dedim yüklediler ve sonuç olarak araba orjinale döndü benim merak ettiğim dpf arıza ışını ne zaman yanar yanarsa araç koruma modunda gidermiş sanırım beni hafta sonuna kadar idare etse yeter ;)

ZFR 37
26-12-2015, 10:56
aracımda dpf iptali + yazılım mevcut
bir türlü arıza ışığını söndüremedim..yazılımsal işlemi yapıldı fakat yinede sönmedi.
bilgisi olan varmı ?

araç 2015 leon 1.6 tdı dsg

ümitech
26-12-2015, 11:23
benimde bir sorum olacak,yaptıracagım işlem için fazla vaktim yok muhtemelen ptesi halletmiş olacagım..
aracımda sadece yazılım var, son zamanlarda stresli çalışmaya başladı , bazen rolantide yüksek devir vs gibi..
muhtemelen dpf doldu..şimdi sorum şu ;

aracıma downpipe yaptırıp yazılımı güncelleteyim diyorum fakat dp bittiği yerden itibaren orta boru daralacak ve sonrasında ***** yine susturucular vs var, cat back, varex kesinlikle düşünmüyorum.
yazılım güncellemesinden sonra aracın 150 hp civarı olacagını varsayarsak , dpf iptali yeterli olacakmıdır? downpipe yaptırmak sadece dpf iptali yaptırmaktan dahamı sağlıklı olacaktır? aracım 1.6 tdi polo, acil cevap lütfen..

Mehmet Gazihan
26-12-2015, 11:34
bir türlü arıza ışığını söndüremedim..yazılımsal işlemi yapıldı fakat yinede sönmedi.
bilgisi olan varmı ?

Arıza kodu okuyabiliyormusun ?

benimde bir sorum olacak,yaptıracagım işlem için fazla vaktim yok muhtemelen ptesi halletmiş olacagım..
aracımda sadece yazılım var, son zamanlarda stresli çalışmaya başladı , bazen rolantide yüksek devir vs gibi..

aracıma downpipe yaptırıp yazılımı güncelleteyim diyorum fakat dp bittiği yerden itibaren orta boru daralacak ve sonrasında ***** yine susturucular vs var, cat back, varex kesinlikle düşünmüyorum.
yazılım güncellemesinden sonra aracın 150 hp civarı olacagını varsayarsak , dpf iptali yeterli olacakmıdır? downpipe yaptırmak sadece dpf iptali yaptırmaktan dahamı sağlıklı olacaktır? aracım 1.6 tdi polo, acil cevap lütfen..

DPF iptali yeterli olur, biraz backpressure iyidir, günlük kullanımda tork getirir..

buda.pest
26-12-2015, 12:25
bilgisi olan varmı ?

Biraz off topic bir soru olacak ama bende de aynı araç var manueli.Yazılım düşünüyorum ilk bakımdan sonra,nasıl memnun musunuz arıza ışığı problemi dışında ?

mfk1980
26-12-2015, 18:34
Biraz off topic bir soru olacak ama bende de aynı araç var manueli.Yazılım düşünüyorum ilk bakımdan sonra,nasıl memnun musunuz arıza ışığı problemi dışında ?

Yazılım diZelin kaderini değiştiriyor kesinlikle yaptırın.işi bilen birine soft bir yazılım yaptırsanız bile kullanım konforu acayip iyileşiyor.

mfk1980
26-12-2015, 18:35

İçini boşalt bin kardeş egr yi de iptal ettir.

ZFR 37
27-12-2015, 10:02
Arıza kodu okuyabiliyormusun ?.

arkadaşımda sildirdim 1 sefer bilinmeyen arıza kodu yazdı. bu arada egr de iptal

ZFR 37
27-12-2015, 10:03

ben çok memnunum..aracın kaderi değişiyor..dpf iptal edince aracın gaz tepkimesi bile değişti ;)

Ufuk
27-12-2015, 10:26
dpf iptali+yazılım ile 1.6tdi'lar epey değişiyor. Heleki 90lık makinalar çok daha belirgin değişiyor. Benim aracım 120hp civarı şuanda dpf üzerinde takılı,ona rağmen orjinal hale göre çok güzel oldu.

FET
27-12-2015, 10:27

Ümit merhaba, aracının egzoz sistemi; dpf ve 1 adet susturucudan oluşmakta, 63 mm dp yaptırıp yazılımını da güncellersen, çok memnun kalırsın.
Fabia 'da o şekilde kullanmıştım. Hem sessiz, hemde sağlıklı bir gidişi vardı.

HKND
27-12-2015, 11:24
Dpf iptalsiz yazılım hakkında neler düşünüyorsunuz?

FET
27-12-2015, 12:00

Yazılımcıya bağlı; uzun süre problemsiz kullananda var, bir kaç ay sonra dpf ışığı yanan da :)

academian97
28-12-2015, 22:06

41.000'de soft yazılım yaptırdım, şu an 88.000'de. Son 10.000 kmde 4-5 defa lamba yaktı, her defasında uzuna çıkıp söndürdüm, 3 ay önce bebenin kreşini 10 km uzağa aldık alalı hiç yakmadı, günde en az 25 km yapıyoruz çevreyolu ayarında bir yolda, dpf açısından faydası oldu.

mfk1980
29-12-2015, 00:05
Aracında log alan arkadaş var mı?

STP
29-12-2015, 00:55
1.6 tdi jettam var, yazilim mevcut. Dp ve kat iptali ne yarar saglar ? Tecrube etmis arkadaslar bi zahmet yazsin

mami_makinen
31-12-2015, 14:35
1.6 tdi golf 90 lık araç aldım yazılımlı dp üstünde araç hem fazla yakıyo ortalama 8.9 litre bide alt devirler çok cansız bu araçlar için normal bir değermi yoksa bundamı bi sıkıntı var ?
Kat iptali yapsam alt devirler canlanırmı yoksa dahamı kötü olur tecrübe sahibi arkadaşımız varsa yardımcı olursa sevinirim

AliDogukan
31-12-2015, 14:57
1.6 tdi golf 90 lık araç aldım yazılımlı dp üstünde araç hem fazla yakıyo ortalama 8.9 litre bide alt devirler çok cansız bu araçlar için normal bir değermi yoksa bundamı bi sıkıntı var ?
Kat iptali yapsam alt devirler canlanırmı yoksa dahamı kötü olur tecrübe sahibi arkadaşımız varsa yardımcı olursa sevinirim

Abi arabayı mekanik olarak fabrikasyon hale getirmeni tavsiye ederim (egr-dpf on) sadece yazılım ile normale dönecektir diye düşünüyorum 8.9 litre çok fazla

oguzedr
31-12-2015, 16:38

Muammer abi enjektör kaynaklı bi sıkıntı olmasin bende 1549 turbo cooler var 200 lira mazot ile 1500 km yol yaparım uzun yolda ve benim gibi başka arkadaşlar da var aynı şekil onlarda yakıt tüketimi olarak

levent
31-12-2015, 17:02

Abi öncelikle hayırlı olsun, dp + yazılım varsa dpf (kat) iptallidir araba ancak yazılım bilinçsiz kişilerce yapılmısşa dpf haritası kapatılmamış dolayısı ile sürekli rejenerasyon (dpf içini temizleme) için ekstra yakıt basıyor olabilir, öncelikle bunları kontrol ettir derim ben. Zaten belli olur yazılım düzgün ise de enjektörler ömürlerini tamamlamış olabilir ki kronik sorun diye biliyorum bir kısmında.

mami_makinen
31-12-2015, 19:10
Ol
Abi öncelikle hayırlı olsun, dp + yazılım varsa dpf (kat) iptallidir araba ancak yazılım bilinçsiz kişilerce yapılmısşa dpf haritası kapatılmamış dolayısı ile sürekli rejenerasyon (dpf içini temizleme) için ekstra yakıt basıyor olabilir, öncelikle bunları kontrol ettir derim ben. Zaten belli olur yazılım düzgün ise de enjektörler ömürlerini tamamlamış olabilir ki kronik sorun diye biliyorum bir kısmında.

Yanlış yazdım katalizör üstünde aracın sadece yazılım var

RSX
02-01-2016, 15:28
Muammer abi enjektör kaynaklı bi sıkıntı olmasin bende 1549 turbo cooler var 200 lira mazot ile 1500 km yol yaparım uzun yolda ve benim gibi başka arkadaşlar da var aynı şekil onlarda yakıt tüketimi olarak

Kardeşim maşallah biraz daha fazla giderse zaten petrol şirketleri vw dava açar :D

RSX
02-01-2016, 15:31
Ol

Yanlış yazdım katalizör üstünde aracın sadece yazılım var

Abi ben katalizörün içini boşalttım alt devirlerin rahatladığını bariz görüyorsun, sanki kat varken arabanın boğazını biri sıkıyormuş gibiymiş.

CVK
03-01-2016, 09:53
Yazılımda EGR ipatal ediliyor mu? Yoksa ellenmiyor mu bu araçlarda.

oguzedr
03-01-2016, 10:08
Kardeşim maşallah biraz daha fazla giderse zaten petrol şirketleri vw dava açar :D

estafurulah sadece benim aracımla ilgili değil birçok firmada turbosunu büyüten var hepsi bu şekilde yakıyor. Çünkü aracın gaz tepkisi daha iyi olduğu için gereksiz yerde gaza basma ihtiyacınız ortadan kalkıyor

levent
03-01-2016, 11:23
Yazılımda EGR ipatal ediliyor mu? Yoksa ellenmiyor mu bu araçlarda.

Kapatılıyor fakat en garantilisi mekanik iptal.

efe_
03-01-2016, 18:02
Partifül filtresi, kat iptali neden yaptırıyorsunuz arkadaşlar merak ediyorum.. Ayarları dahada açtırıyorsunuz, turbo milleri hassas ses yapıyor kısa süre sonra...Dumandan sistemide kurum bağlatıyorsunuz. Aradaki 7-10 hp güç uçurmuyorda sizi...

Mehmet Gazihan
04-01-2016, 09:45
Kapatılıyor fakat en garantilisi mekanik iptal.

Sadece yazılımsal iptal sonrası Ön EGR borusu sökülü arabalar var , KAçak Sıfır..

Bence sadece yazılımsal iptal kafi..

Ama Manifold ağzındaki EGR borusu ve Kelebek akışı negatif etkiliyor.

Performans için EGR Delete Pipe yapılsın.

mfk1980
06-01-2016, 20:08
Arkadaşlar uzaktan dyno tuning yapılabiliyor mu bilgisi olan var mı?

Ufuk
12-01-2016, 18:10
bir garip egzoz sorunsalının içine düştüm. Önümüzdeki günlerde 1.6tdi aracıma dp yaptıracağım. Fakat ses konusunda şüphelerim mevcut.Dp ve son iptali olacak.
Ses istiyorum. Spiral konusu bu işte en ince nüans sanırım. Spiral'i uzun olandan takarsak daha fazla ses çıkacağını söylüyorlar. Doğru mudur? Spiral kaçlık olmalı en iyi ses için ?

FET
12-01-2016, 21:10
Spiral 'in sesi etkilediğini ilk defa duyuyorum. 63 mm dp yaptırmanızı öneririm.

mfk1980
12-01-2016, 22:37
bir garip egzoz sorunsalının içine düştüm. Önümüzdeki günlerde 1.6tdi aracıma dp yaptıracağım. Fakat ses konusunda şüphelerim mevcut.Dp ve son iptali olacak.
Ses istiyorum. Spiral konusu bu işte en ince nüans sanırım. Spiral'i uzun olandan takarsak daha fazla ses çıkacağını söylüyorlar. Doğru mudur? Spiral kaçlık olmalı en iyi ses için ?

Sipiralin görevi sarsıntıyı azaltmak belki custom susturucu denmiştir o sesi etkiler sipiral değil.

levent
12-01-2016, 22:56
Sipiralin görevi sarsıntıyı azaltmak belki custom susturucu denmiştir o sesi etkiler sipiral değil.

bence de tüp susturucu dediğimiz rezonatörü kast etmiş olabilirler.

Ufuk
13-01-2016, 08:16
bildiğiniz spiral dediler ya bende ondan buraya yazdım. Banada garip geldiği için sordum yani.

EmrahERKAN
13-01-2016, 08:53
Spiral bu işi yapmaz ufuk rahat ol. Spiral sadece sarsıntıyı arabaya en az seviyede hissettirmek içindir. Biz Big turbo düz boru şeklinde geziyoruz :)

mfk1980
16-01-2016, 10:34
Arkadaslar pdf iptali ve yazilimdan sonra alt devirleriniz nasil oldu? Kac bin rpm de doldurmaya basliyor?

levent
16-01-2016, 14:31
Arkadaslar pdf iptali ve yazilimdan sonra alt devirleriniz nasil oldu? Kac bin rpm de doldurmaya basliyor?

şöyle söyleyebilirim abi, binip kullandığım kadarıyla.

polo için konuşuyorum, golf 6 kasada da aynı olur aracı bilmediğim için o şekilde yorumlayayım, 2. vites 1200 devirde oturunca 1500 devirde sarmaya başlıyor araba :D

dqn
16-01-2016, 17:47
Bende 1.6 tdı alarak bu füryaya katıldım.110luk dsg bendeki.DPF sökülmeden ve dsg çok zorlanmadan kaç hp gelir yazılımdan?Bilen arkadaşlar var mı?

omrasm01
16-01-2016, 17:51
Bende 1.6 tdı alarak bu füryaya katıldım.110luk dsg bendeki.DPF sökülmeden ve dsg çok zorlanmadan kaç hp gelir yazılımdan?Bilen arkadaşlar var mı?

Sağlıklı olarak 130 Hp 280 nm en fazla gerisi dsg ye zarar ama istenilirse 170 Hp kadar alınır .

mfk1980
16-01-2016, 20:27
şöyle söyleyebilirim abi, binip kullandığım kadarıyla.

polo için konuşuyorum, golf 6 kasada da aynı olur aracı bilmediğim için o şekilde yorumlayayım, 2. vites 1200 devirde oturunca 1500 devirde sarmaya başlıyor araba :D
Polo dizel çok keyifliydi şimdi mk6 dizel var 2000 rpm de doluyor benimki. Bir de konuyu baştan aşağı 2 kez okudum bu hp ler nm ler havada uçusuyor bir 10-15 sayfa sonra 200 hp 450 nm ye çıkar bu güçler��

levent
17-01-2016, 03:03
Polo dizel çok keyifliydi şimdi mk6 dizel var 2000 rpm de doluyor benimki. Bir de konuyu baştan aşağı 2 kez okudum bu hp ler nm ler havada uçusuyor bir 10-15 sayfa sonra 200 hp 450 nm ye çıkar bu güçler��

serp dyno üzerinde 180 + görülür ama dynodynamics veya mustang üzerinde 160-165 üzeri sanmıyorum abi açık ve net konuşacak olursak eğer ben de :)

valla mk6 da polo ile aynı motor sonuçta aslında 1500-2000 aralığı normal diyeceğim fakat, turboyu ve debriyajı korumak adına yazılımda tork limitörü olabilir alt devirler için belki..

Ufuk
17-01-2016, 06:15
200hp orjinal turbo ile imkansız. Ha tabi, gidip yanlış çarpanli dynoda 200hp den bile fazla alırsınız. Ama şu var araba atmo gibi yürüyor. Biyere kadar boş, biyerde turbo spool olup bi anda patlama yapmıyor. 1500-4400 arası kesilmeden patlama olmadan yürüyor. Eski focusumda 1500 de kimse yoktu 2000 de bi patliyordu 3700 gibi sönüyordu.

mfk1980
17-01-2016, 18:27
serp dyno üzerinde 180 + görülür ama dynodynamics veya mustang üzerinde 160-165 üzeri sanmıyorum abi açık ve net konuşacak olursak eğer ben de :)

valla mk6 da polo ile aynı motor sonuçta aslında 1500-2000 aralığı normal diyeceğim fakat, turboyu ve debriyajı korumak adına yazılımda tork limitörü olabilir alt devirler için belki..

Benim demek istedigim afaki hp ler bir tane dyno ornegi var onun haricinde yok ama git gide hp ve nm ler artıyor. Zaten bu arabalari ekinomi icin aldik yazilim yaptirarak biraz daha keyfli olmasını istedik ama videolardan izliyorum kara treni aratmiyor yuruyen araclar yaziktir gunahtir bu kadar acmasinlar mapperler yazilimi. Biraz daha alttan dolması benin icinde iyi olacak ozgun ile goruseyim bakalim.

omrasm01
17-01-2016, 18:47
Benim demek istedigim afaki hp ler bir tane dyno ornegi var onun haricinde yok ama git gide hp ve nm ler artıyor. Zaten bu arabalari ekinomi icin aldik yazilim yaptirarak biraz daha keyfli olmasını istedik ama videolardan izliyorum kara treni aratmiyor yuruyen araclar yaziktir gunahtir bu kadar acmasinlar mapperler yazilimi. Biraz daha alttan dolması benin icinde iyi olacak ozgun ile goruseyim bakalim.

Tercih meselesi abicim .Misal ben benzinli araca binemiyorum öğrenciyim binsem de keyif alamıyorum çünkü bütçem el vermiyor , diesel araçlarda güzel bir setup ile cok sağlam güçler alınabiliyor ve maddi olarak da zorlamıyor gazlarken 8-9 Lt yi geçmeyince de doyasıya keyif alına biliyor .

academian97
19-01-2016, 20:27
Ankara'da carbon clean yaptıracak yer tavsiyesi istiyorum arkadaşlar. Bir de 90bin bakımından önce mi, sonra mı yaptırsam?

academian97
23-01-2016, 23:41
Beyleeeeeer, çift mesaj mı yapalım illa ki? Yok mu tecrübeli biri? Hööööyyyttt!!!!

Mehmet Gazihan
24-01-2016, 09:49
Uraz AS Hakan usta

academian97
25-01-2016, 23:13
Uraz AS Hakan usta

Yazılım da sizin Ankara şubesinde yapılmıştı. ;)

Mehmet Gazihan
26-01-2016, 10:06
Yazılım da sizin Ankara şubesinde yapılmıştı. ;)

Keyifle kullanıyorsunuzdur inşAllah..

EGR yi kapatmışmıydık ?

Yarbay
26-01-2016, 15:57
Ankara'da carbon clean yaptıracak yer tavsiyesi istiyorum arkadaşlar. Bir de 90bin bakımından önce mi, sonra mı yaptırsam?

Avrupalı ustaya saatlik 60 Euro para ödüyor siz ustaya el emeği deyip saatlik maks 50tl arada 4 katı fark var.

Avrupalı sökülen karbonu yok bilmem ne aşamasından geçmeli çevre kanunları var deyip birde onun için para ödüyor, bir yallah deyip çöpe atabiliyoruz.

hal böyleyken adam gibi gidip 200-400tl para verip adam gibi dpfsini,emme manifoldunu,egr valfini,egsoz manifoldunu,turbo kanatlarını ortaya çıkarıp adam gibi temizleme ile tamamen temizlemek yerine gidip yarardan çok zararı olan carblon clean tercih edildimi içim yanıyor be kardeşim.

ha illa carbon clean tercih edeceksende elbetdeki bakımdan önce yapacaksın,sonrasında değil.

mmustu
26-01-2016, 16:19
mehmetim saygılar :)

benim golf 138.000 km oldu ( golf 6 90lık ) hava toparlansın yağı filtresi değişecek debriyaj değişecek. Bu arada buna carbon clean yaptırayım mı ? gerekli midir yada işe yarar mı ?
birde bunun ortalaması 8,5 ların altına hiç düşmüyor ekranda bu normal mi ?

Ufuk
26-01-2016, 16:32

benim golf 138.000 km oldu ( golf 6 90lık ) hava toparlansın yağı filtresi değişecek debriyaj değişecek. Bu arada buna carbon clean yaptırayım mı ? gerekli midir yada işe yarar mı ?

abi kısa mesafeli kullanıyorsan normaldir.Bende(polo 90lık) kısa mesafede 6.5 yakıyorum bu soğuklarda şehir içi.

Mehmet Gazihan
26-01-2016, 16:39

Saygılar bizden müdür,

Emme manifoldun çamur içindedir, sökülüp bi temizlensin. sonrasında EGR yi contayla körletebilirsin, tekrar kurum birikmesin.

Carbon Clean özellikle yakıt sistemi kondisyonunu diri tutar. Sende yaptır bence.

90hp Golf6 çok yakar, habire gaza bastırır sana.. EGR nin kapatılması şehir içi tüketimine pozitif etki eder. Muhtemelen 1-1.5lt yakıtı partikül filtresi temizliği(rejenerasyon) için harcıyorsundur.

mmustu
26-01-2016, 19:34
Eyvallah babacım,

Yağı değiştrirken emmeyi söküp temizleteyim. EGR yi kapattıktan sonra yazılımsal vs bir şeye gerek var mı kapatınca iş bitiyor mu ? birde bu carbonu bu tarafta nerede yaptırabilirim var mı tavsiyen yada sana mı geleyim :)

dqn
27-01-2016, 07:21
Arabamı yeni aldım 1.6 tdı 110luk.450km'ye geldi.Daha hiç gazlamadım bile.İdeal rodaj nasıl olur?Nasıl yapmalıyım sizce.

levent
27-01-2016, 08:15
Arabamı yeni aldım 1.6 tdı 110luk.450km'ye geldi.Daha hiç gazlamadım bile.İdeal rodaj nasıl olur?Nasıl yapmalıyım sizce.

Sıfır A3 o kmlerdeyken top speed yapmıştım ben alıp götürme esnasında yolda :)

2 hafta önce arkadaşa Golf 7 TDi aldık biz de, 250-300 km geçtikten sonra esneklik ile hızlanmaya başladık, 1000 e yaklaştı 4000 devri 2-3 defa geçmişizdir toplamda. Şu havalarda araba ısınana kadar %30-40 gaz oranını geçmeden manuel modda 1600-2600 devir aralığında kullan derim bi süre daha sonra sıkıştırmaya başla ufak ufak..

A3 ten hatıra :) 507. km deymişiz
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xft1/v/t1.0-9/10408898_769793449744518_8911456913549901684_n.jpg ?oh=23ab809008400450734eb95c4d9d74b4&oe=5735F893

Mehmet Gazihan
27-01-2016, 09:46
Eyvallah babacım,

Yağı değiştrirken emmeyi söküp temizleteyim. EGR yi kapattıktan sonra yazılımsal vs bir şeye gerek var mı kapatınca iş bitiyor mu ? birde bu carbonu bu tarafta nerede yaptırabilirim var mı tavsiyen yada sana mı geleyim :)

CarbonClean i yağ değişimi öncesi yaptırsan iyi olur. Az da olsa silindirlerden aşağı bazı kimyasallar yağa karışıyor.

EGR yi körleyip bana bi uğrarsın, yazılımdan kapatalım. Az da canlandırırız, yakıtın düşer.

mmustu
27-01-2016, 10:17
CarbonClean i yağ değişimi öncesi yaptırsan iyi olur. Az da olsa silindirlerden aşağı bazı kimyasallar yağa karışıyor.

EGR yi körleyip bana bi uğrarsın, yazılımdan kapatalım. Az da canlandırırız, yakıtın düşer.

eyvallah :)

academian97
27-01-2016, 23:01
Keyifle kullanıyorsunuzdur inşAllah..

EGR yi kapatmışmıydık ?

Keyif bir yana, Sırbistan'ın, Bulgaristan'ın uzun tır kuyruklu sollamalı, tek gidiş-tek geliş yollarında çok ekmeğini yedim, son hız kasmayacağım için hız limitörü iptali yaptırmadım, benim meselem ivmelenme ile ilgiliydi, soft bir yazılımla 2013 Ekim ayında 41.000 kmde iken işi halletmiştik Ankara'da.
İşlemi ben başka bir işim için yine yurtdışına çıktığımda dayıma yaptırtmıştım, yani şubenize hiç gitmedim, EGR de kapatılmamıştı sanırım, olmazsa bi uğrasam garanti :) kapsamında yapar mı şubeniz? Yani yapmam gerekir mi?
Şu an kullanımım genelde şehiriçi ve Erzurum'dayım. Yaklaşık 2000m rakımda basınç azaldığından 1 ve 2'nin alt devirleri çok tatsız. (Siz bu konu içinde daha evvel "uğrayıp basıncı açtırın" demiştiniz fakat Ankara'ya gitme fırsatım olmadı henüz.)

Ek olarak tüketimim zaten kış dolayısıyla arttı ama normalde de şehir içi biraz yüksekti bu yaz bu şehirde.
Onun dışında soft yazılımdan memnunum, 170'lik Suberbin kapışma sonrası ışıklarda camı indirip kaçlık bu diye sorduğu bile oldu.
...
Haftaya planım; Ankara'ya gidip CClean, 90bin bakımı ve Megachips'e uğramak. :)

Mehmet Gazihan
28-01-2016, 10:33
Keyif bir yana, Sırbistan'ın, Bulgaristan'ın uzun tır kuyruklu sollamalı, tek gidiş-tek geliş yollarında çok ekmeğini yedim, son hız kasmayacağım için hız limitörü iptali yaptırmadım, benim meselem ivmelenme ile ilgiliydi, soft bir yazılımla 2013 Ekim ayında 41.000 kmde iken işi halletmiştik Ankara'da.
İşlemi ben başka bir işim için yine yurtdışına çıktığımda dayıma yaptırtmıştım, yani şubenize hiç gitmedim, EGR de kapatılmamıştı sanırım, olmazsa bi uğrasam garanti :) kapsamında yapar mı şubeniz? Yani yapmam gerekir mi?
Şu an kullanımım genelde şehiriçi ve Erzurum'dayım. Yaklaşık 2000m rakımda basınç azaldığından 1 ve 2'nin alt devirleri çok tatsız. (Siz bu konu içinde daha evvel "uğrayıp basıncı açtırın" demiştiniz fakat Ankara'ya gitme fırsatım olmadı henüz.)

Ek olarak tüketimim zaten kış dolayısıyla arttı ama normalde de şehir içi biraz yüksekti bu yaz bu şehirde.
Onun dışında soft yazılımdan memnunum, 170'lik Suberbin kapışma sonrası ışıklarda camı indirip kaçlık bu diye sorduğu bile oldu.
...
Haftaya planım; Ankara'ya gidip CClean, 90bin bakımı ve Megachips'e uğramak. :)

Koray bey size yardımcı olacaktır.

Berkan
28-01-2016, 10:42
Sıfır A3 o kmlerdeyken top speed yapmıştım ben alıp götürme esnasında yolda :)

2 hafta önce arkadaşa Golf 7 TDi aldık biz de, 250-300 km geçtikten sonra esneklik ile hızlanmaya başladık, 1000 e yaklaştı 4000 devri 2-3 defa geçmişizdir toplamda. Şu havalarda araba ısınana kadar %30-40 gaz oranını geçmeden manuel modda 1600-2600 devir aralığında kullan derim bi süre daha sonra sıkıştırmaya başla ufak ufak..

A3 ten hatıra :) 507. km deymişiz
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xft1/v/t1.0-9/10408898_769793449744518_8911456913549901684_n.jpg ?oh=23ab809008400450734eb95c4d9d74b4&oe=5735F893

hep bir 200 foton var çiçeğim :D

academian97
28-01-2016, 14:41
Koray bey size yardımcı olacaktır.

EGR iptali tavsiye ediyor musunuz yani?

Mehmet Gazihan
28-01-2016, 15:00
EGR iptali tavsiye ediyor musunuz yani?

EGR iptali iyidir,

https://www.google.com.tr/search?q=egr+kurum&espv=2&biw=1280&bih=689&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiNr9WX1czKAhWLiywKHaCJC9wQ_AUIBigB

motorunuzun temiz hava girişinde bu manzaralar oluşmaz.

academian97
28-01-2016, 15:04
EGR iptali iyidir,

https://www.google.com.tr/search?q=egr+kurum&espv=2&biw=1280&bih=689&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiNr9WX1czKAhWLiywKHaCJC9wQ_AUIBigB

Koray Beye bi çay içmeye uğrayacağım inş. ;)

bariskkk
28-01-2016, 21:41
merhaba bir sorum olacaktı aracım polo 1.6tdi hararet göstergesi yok bu araçta, ben gösterge takmak istiyorum ama sensörü tam olarak nereye koymalıyım aşağıdaki resimde işaretlediğim yere taşırma kabının ince hortumundan T boru ile montajlasam olur mu acaba :)

http://i.hizliresim.com/O7ln10.jpg

Mehmet Gazihan
29-01-2016, 09:52
merhaba bir sorum olacaktı aracım polo 1.6tdi hararet göstergesi yok bu araçta, ben gösterge takmak istiyorum ama sensörü tam olarak nereye koymalıyım aşağıdaki resimde işaretlediğim yere taşırma kabının ince hortumundan T boru ile montajlasam olur mu acaba :)

http://i.hizliresim.com/O7ln10.jpg

Orası olmaz.

Sağ tarafta hava filtre kazanına giden geniş hava kanalının altındaki su borusundan okumanız daha doğru olacaktır.

bariskkk
30-01-2016, 00:01
Orası olmaz.

Sağ tarafta hava filtre kazanına giden geniş hava kanalının altındaki su borusundan okumanız daha doğru olacaktır.

Anladım abi teşekkür ederim, peki boost saati nereye takılıyor bilgi verebilir misin rica etsem

Mehmet Gazihan
30-01-2016, 09:28
Anladım abi teşekkür ederim, peki boost saati nereye takılıyor bilgi verebilir misin rica etsem

Onuda su borusunun hemen solundaki parlak metal EGR borusunu delip nipel ile bağlayabilirsin.

Yada EGR yi klomple söküp yerine kapatacağın flanşa da bağlanabilir.

TaYFuN
01-02-2016, 12:03
105hp superb düz vites ile 48 litre yakıtla 550 km yapıyorum tamamı şehir içi 8.7 litre ediyor! bu arada yol bilgisayarı kafayı yemiş 9.7 falan gösteriyor direk moral bozar şekilde bu tutarsızlık normalmi?
tabi bu 550 km yi araba kış lastikleriyle ve ortalama 8km bazen 5km giderek yapıyorum tamamı dur kalk ve dikmen yokuşlarında, tabi araba ısınmamış oluyor genelde.
yağ filitre bakımı yaptırdım egr dpf temizliği falan yaptırmadım!
Yakıt sanki biraz çok gibi tecrübeliler ne der tecrübeleri nedir paylaşırlarsa memnun olurum!
Egr iptal ettirsek ne faydası olur?

Kutluhan
01-02-2016, 18:59
105hp superb düz vites ile 48 litre yakıtla 550 km yapıyorum tamamı şehir içi 8.7 litre ediyor! bu arada yol bilgisayarı kafayı yemiş 9.7 falan gösteriyor direk moral bozar şekilde bu tutarsızlık normalmi?
tabi bu 550 km yi araba kış lastikleriyle ve ortalama 8km bazen 5km giderek yapıyorum tamamı dur kalk ve dikmen yokuşlarında, tabi araba ısınmamış oluyor genelde.
yağ filitre bakımı yaptırdım egr dpf temizliği falan yaptırmadım!
Yakıt sanki biraz çok gibi tecrübeliler ne der tecrübeleri nedir paylaşırlarsa memnun olurum!
Egr iptal ettirsek ne faydası olur?

ilker de oturuyorum mazot ve benzini petrol ofisinden alıyorum caddedeki, 1.6 tdi golf ile 170TL. mazot alıyorum yaklaşık 700-750 km. hiç şaşmaz. benzin 160 dsg scirocco ile yine dikmen ve okul atılımda hep tepeye çıkıyorum 230TL. benzin ile geçen hafta aldığım 550km yol yaptım. sizin araçta sıkıntı olabilir. menziliniz çok az.

wekoo
02-02-2016, 16:00
arkadaşlar 1,6 tdi almayı düşünüyorum neredeyse almadan sogudum arabadan bi arkadaşım aldı kol yamuk cıktı aracından garantiden deyişti diger arkadaşım dsg aldı fiyasa degerinden yüksek aldı onunda enjektör arızalı cıktı araba 1,6 polo dizel bakarken nelere dikkat etmem gerekir... şimdiden teşekkürler...

gokhansaler
04-02-2016, 21:44
arkadaşlar 1,6 tdi almayı düşünüyorum neredeyse almadan sogudum arabadan bi arkadaşım aldı kol yamuk cıktı aracından garantiden deyişti diger arkadaşım dsg aldı fiyasa degerinden yüksek aldı onunda enjektör arızalı cıktı araba 1,6 polo dizel bakarken nelere dikkat etmem gerekir... şimdiden teşekkürler...

o tamamen bir şans bence enjektör niye arızalı çıkar anlamam...1.6 tdi candır al gitsin

wekoo
05-02-2016, 15:49
hayırlısı ile bi tane 1,6 dizel 2012 aldık 200 hp güç almak için nelere ihtiyacımız var hangi turboyu kullana bilirim hem günlük kullanım için hem ince çıtır yürümek için....

Sert@ç
05-02-2016, 18:23
Bugün doğuş otodan aradılar sattığım 2.0 bitdi amarokda emisyon yazılım güncellemesi varmış aracı sattım ama 2.0 tdi tiguanım var dedim. Euro5 bütün dizel motorların yazılımı değişcek dedi

Ufuk
05-02-2016, 18:40
1.6 tdi da kol yamuk çıkmasını ilk defa duydum. Enjektorler kronik benimde aracımin Enjektorler serviste garantiden degismis 17 bin km de.

wekoo
05-02-2016, 20:11
1.6 tdi da kol yamuk çıkmasını ilk defa duydum. Enjektorler kronik benimde aracımin Enjektorler serviste garantiden degismis 17 bin km de.

Arkadasim iyi niyet garantisinden deyistirdiler zaten 1.6 alicam zamn belki 4 tane baktim hepsinin enjektorleri ellenmis sukur bitane servis bakimli ellenmemisini bulduk aldik

MEGFB
05-02-2016, 20:14
Arkadasim iyi niyet garantisinden deyistirdiler zaten 1.6 alicam zamn belki 4 tane baktim hepsinin enjektorleri ellenmis sukur bitane servis bakimli ellenmemisini bulduk aldik

baktığınız araçlarda cay kodlu motor mu var ?

Yogi
05-02-2016, 20:34
Enjektör arızalı çıkınca ne oluyor?

Sert@ç
05-02-2016, 21:17
Egryi köreltince arıza yakıyor mu ?

Mehmetmert
05-02-2016, 22:06
Egryi köreltince arıza yakıyor mu ?

Yakiyor ariza

Runaway
08-02-2016, 09:47
2011 fabia tdi ya bakıyoruz arkadaşlar.kronik sorunları varmıdır,nelere dikkat edilmesi lazım polo ile çok fark varmıdır ? yorumlarınızı bekliyorum ...

exca-
08-02-2016, 12:57
Arkadaşlar 1.6tdi 100.000 bakımı normal 15.000 bakımı olarak mı yapılıyor yoksa değişen ekstra parça vs var mıdır yapılması gereken?

wekoo
10-02-2016, 17:03
baktığınız araçlarda cay kodlu motor mu var ?

2012 polo 1,6 tdi bilmiyorum hangi kod cıktıgını ama modeli 2012

batucan
10-02-2016, 20:36
Volkswagen Polo 1.6 TDi Comfortline 2010 Model 38.500 TL Sahibinden sat (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-90.000-km-de-2010-boyasiz-polo-1.6-tdi-265766851/detay)

İsteyen olursa techten aradığınızı söyleyin...

Adem29
17-02-2016, 15:53
EGR iptali iyidir,

Merhaba,bende egr iptali düşünüyorum ama aracın garantisi konusunda sıkıntı yaşarmıyım?bakıma veya herhangi bir arızadan servise gittiğimde egr iptal olduğu fark edilince başımın ağrımasından korkuyorum açıkcası.

Ufuk
17-02-2016, 15:54
Egr bende yazılımsal iptal. Ama bu bakimda emme Egr falan sokup temizlemeyi dusunuyorum. Egr delete pipe nasıl yapılıyor? Kör conta olmuyo sanırım bizde.

Adem29
17-02-2016, 17:39
Egr bende yazılımsal iptal. Ama bu bakimda emme Egr falan sokup temizlemeyi dusunuyorum. Egr delete pipe nasıl yapılıyor? Kör conta olmuyo sanırım bizde.

Yazılımsal olarak iptal edilince bir faydası varmıki?sonuçta içi gene kurum bağlıyor değilmi?

serkansozen
17-02-2016, 18:17
EGR kapağı kapalı kaldığı için kapaktan sonraki kısımda kurumlanma olmayacaktır.

Adem29
17-02-2016, 18:52
EGR kapağı kapalı kaldığı için kapaktan sonraki kısımda kurumlanma olmayacaktır.

O zaman şuan bir temnizletip ondan sonra yazılımsal kapatmakta fayda var teşekkürler sağolun.

efe_
20-02-2016, 00:14
1.6 tdi'nin sınıfına göre farklı yürüdüğünü görmüş oldum bende...Nedenini tam bilemiyorum ama tork bandı genişliği sanırım..

Focus mk3 HB 1.6 tdci 115 hp 6 ileri manuel stage 1 yazılımlı araç ile,

Golf 7 1.6 tdi manuel stage 1 araçları denedik..

7-8 boy gibi bir fark oluştu....

dqn
20-02-2016, 08:57
1.6 tdi'nin sınıfına göre farklı yürüdüğünü görmüş oldum bende...Nedenini tam bilemiyorum ama tork bandı genişliği sanırım..

Hangisi geçti?

Adem29
20-02-2016, 10:14

Bende aynı zamanda arkadaşlarımın araçları olan hem manuel hem dsg 1.6tdı yazılımlı jetta ile denedim manueli 2 boy falan dsg liyide 3-4 boy falan geçtim halbuki kafa kafaya gitmeyi bekliyordum ama farklı bir 1.6tdı ile denemem olmadı denesem ne olur merakta etmiyor değilim.Bu arada benimde aracım dsg.

efe_
20-02-2016, 12:07
Bende aynı zamanda arkadaşlarımın araçları olan hem manuel hem dsg 1.6tdı yazılımlı jetta ile denedim manueli 2 boy falan dsg liyide 3-4 boy falan geçtim halbuki kafa kafaya gitmeyi bekliyordum ama farklı bir 1.6tdı ile denemem olmadı denesem ne olur merakta etmiyor değilim.Bu arada benimde aracım dsg.

Benim aracım 1295 kg manuel golf 7 ... Golf geçiyor

Adem29
20-02-2016, 13:31
Benim aracım 1295 kg manuel golf 7 ... Golf geçiyor

1317 kg da benim aracım çokta bir kilo farkı yok aslında ama işte nasıl geçiyor acaba diye de sormuyor değilim kendime :) açıkcası sadece jetta ile denedim golf,focus,leon vs ile denemedim çevremde de yok olsa hemen denerdim. Sizin araçta sadece yazılım mı var?

efe_
20-02-2016, 16:09
Focusu geçersiniz.. Evet stage 1 yazılım var sadece..

DSG 'nin mantıken önde gitmesi lazım , aynı ayardaki iki araçta ama sizin dediğinize göre manuel daha iyi yürümüş.

Adem29
22-02-2016, 13:46
Focusu geçersiniz.. Evet stage 1 yazılım var sadece..

DSG 'nin mantıken önde gitmesi lazım , aynı ayardaki iki araçta ama sizin dediğinize göre manuel daha iyi yürümüş.

evet enteresan bir ara bulursam focus,golf falan deneme yapıcam.

wekoo
22-02-2016, 15:14
biz burda polo tdi dsg ve manuel denemesi yaptık 2 araçtada downpipe ve stage 1 yazılım var biri dsg digeri manuel dsg 2-3 viteste atlasada üstlerde manuel fena geliyor dsg ise 6 vitesten sonra bariz bir yawaşlama başlıyor..

efe_
22-02-2016, 15:28
Manuel'de tork kısıtlaması olmuyor... Üst viteslerde artan dış rüzgar direnci karşısında tork kazanıyor her zaman.. DSG torku +300NM ayarlasalarda otomatik 300lere kadar kendisi çekiyor gazladığınızda, korumaya alıyor kendini

Ufuk
28-02-2016, 06:54
1.6tdi Pololarda karterin çok asagida olmasına çözüm bulamazmıyız?
Araba istediğim ve güzel durduğu basıklıktayken karter direk yerde. Karter için güvenli olacak sekilde yükseltiyorum o zamanda araba hiç güzel durmuyor.
Var mı bu işin çaresi ?

yoshimura
08-03-2016, 10:56
1.6tdi Pololarda karterin çok asagida olmasına çözüm bulamazmıyız?
Araba istediğim ve güzel durduğu basıklıktayken karter direk yerde. Karter için güvenli olacak sekilde yükseltiyorum o zamanda araba hiç güzel durmuyor.
Var mı bu işin çaresi ?

Arabayı yükseltmek istemiyorsan korumalık taktırmaktan başka çaresi yok

gokhansaler
13-03-2016, 20:23
arkadaşlar bir çok 1.6 tdi da var benim aracımda da var artık batmaya başladı kulağıma enjektör sesine çare bulamaz mıyız? soğuk havada, motor soğukken veya alt devirlerde gelen şakırdamalara yok mu bir çözüm? (ustam yok hepsinde var dedi) :/

batucan
13-03-2016, 21:21
arkadaşlar bir çok 1.6 tdi da var benim aracımda da var artık batmaya başladı kulağıma enjektör sesine çare bulamaz mıyız? soğuk havada, motor soğukken veya alt devirlerde gelen şakırdamalara yok mu bir çözüm? (ustam yok hepsinde var dedi) :/

Sahibindenin vitrin ilanlarinda tamir eden biri var... Enjektor basina 150 tl ye anlasin...

gokhansaler
13-03-2016, 21:38
Sahibindenin vitrin ilanlarinda tamir eden biri var... Enjektor basina 150 tl ye anlasin...

enjektörleri tamir ettirmeden yapılabileceğini sanıyorum

efe_
19-03-2016, 00:19
Enjektör tamiri ne kadar sağlıklı olur emin değilim ama golf mk6 tdi'lerde, belirli km'den sonra bu sorun görülüyor. Servisin bu konuda yardımcı olması gerekmeli diye düşünüyorum. İyi niyetiniz varmı _

wekoo
19-03-2016, 11:09
burda arkadaşım iyi niyet garanti kapsamına soktular sadece işcilik verdi okadar 300tl

Ufuk
19-03-2016, 13:15
Arabayı yükseltmek istemiyorsan korumalık taktırmaktan başka çaresi yok

Suan bile düz yolda esneyince yere değiyor. Koruma taktiğim an oturur yere.

yoshimura
19-03-2016, 13:53
Tecrübeli arkadaşlara bir sorum olacak.
2014 polo 1.6tdi aracıma yazılım,stop kelebeği iptali,downpipe,komple düz boru yaptırdım. Ancak uzunda, genelde 200 civarı araç birden kesiyor ve kendini limp moda alıyor. Ekranda yay işareti yanıp sönmeye başlıyor ve gaz yemiyor. Kenarı çekip stop edip yeniden çalıştırdığımda düzeliyor.
Bu durum neyden ötürü kaynaklanır? Daha önce yaşayan ve çözüm bulan varmı

FET
19-03-2016, 14:25
Yayın yanmasında birden fazla etken var. Arıza tespit cihazından detaylı bakılması lazım

efe_
19-03-2016, 17:11
2014 polo 1.6tdi aracıma yazılım,stop kelebeği iptali,downpipe,komple düz boru yaptırdım. Ancak uzunda, genelde 200 civarı araç birden kesiyor ve kendini limp moda alıyor. Ekranda yay işareti yanıp sönmeye başlıyor ve gaz yemiyor. Kenarı çekip stop edip yeniden çalıştırdığımda düzeliyor.

Yazılım yapan fırmanız,tune'larınızı kim yaptıysa onunla bir görüşün derim

gokhansaler
20-03-2016, 08:35
Enjektör tamiri ne kadar sağlıklı olur emin değilim ama golf mk6 tdi'lerde, belirli km'den sonra bu sorun görülüyor. Servisin bu konuda yardımcı olması gerekmeli diye düşünüyorum. İyi niyetiniz varmı _

var tabi ki de

gokhansaler
20-03-2016, 08:36
burda arkadaşım iyi niyet garanti kapsamına soktular sadece işcilik verdi okadar 300tl

çarşamba günü servise gideceğim :))

gokhansaler
23-03-2016, 20:06
aynen servise bugün gittim kalibrasyon yapılır dedi servisteki usta, aracımda yazılım olduğunu da biliyordu yazılım silinir dedi hangi enjektörde sorun var makinede görürüz dedi peki kalibrasyonla çözülecek mi dedim? sorun varsa değişirilir dedi kabul ettim. Önüme bir kağıt koydular neymiş efendim aracımda chip tuning bulunmaktadır araca işlem yapılırken her hangi bir hasar (ecu yanması) gibi durumlarda servis sorumlu değildir vs. vs. onuda imzaladım şaşırdılar yok diyeceğimi sandılar fakat sonuç olarak yaptırmadım yine de yok dedim çünkü aracımda zaten garanti yoktu servis bakımlıydı iyi niyet garantisine girer diye düşünüyordum ama o yazdığı şeyden sonra zaten garantiye gireceğini hiç zannetmiyordum vazgeçtim boşu boşuna yazılım da gidecek tekrar onla uğraşıcam diye..

gokhansaler
23-03-2016, 22:14
http://i.hizliresim.com/3LEyn4.jpg
Aracımı bir zamanlar böyle sürebiliyordum tabi o zamanlar 19.000 kilometrelerde şuan ise 62.000 lerde şu son aylarda böyle sürmem imkansız ortalama yakıt 6 dan aşağıya düşmüyor...üzerinde dpf var ve enjektörler zaman zaman şakırdama yapıyor dpf iptali ile beraber nozzle alsam çözüm olur mu? nozzle 1.6 tdi cr motorda ne kadar işe yarar? ne kadara mâl olur? nereden bulunur? :soru: :beuj: :icon_wack:

Ufuk
03-04-2016, 18:11
Arkadaşımın jettası var 105lik dizel.
Rölantideyken devir göstergesi oynamamasına rağmen motorun sesi değişik çalışıyor. Devir bi düşüyor bi yükseliyor.. Çok agresif egzantrikli na araçlar stop etcek gibi olur ya aynı o hesap. Ve aşırı gürültülü çalışıyor arada "kıkırdama" olarak nitelendirebileceğim bir ses geliyor. Ama gaz verince hiç sorun yok. Enjektör şakırdaması var.
Kendi aracımda(90lık polo) kesinlikle öyle bir sorun yok. Arkadaşım benim arabayı kullandıktan sonra benimki bundan daha gürültülü çalışıyor demesiyle işkillendim ve dinlediğimde sıkıntı olduğu belliydi.
Enjektör sorununu nasıl çözebiliriz jettadaki ? Bu halde binmesi sorun çıkarır mı ?

efe_
03-04-2016, 19:07
Enjektörlerin değişmesi gerekiyor. Bluemotion olmayan, 1. nesil 105tdi makinalarda, 50 binden sonra enjektörler ses yapıyor. İyi niyetten değiştirseydiniz keşke..

Ufuk
03-04-2016, 19:09
Enjektörlerin değişmesi gerekiyor. Bluemotion olmayan, 1. nesil 105tdi makinalarda, 50 binden sonra enjektörler ses yapıyor. İyi niyetten değiştirseydiniz keşke..

Arkadaş arabayı alalı 5 ay kadar oldu.
Yazılım var, şuan iyi niyet garantisine girmesi çok zor.
Şuan 140 binde.

efe_
03-04-2016, 19:10
http://i.hizliresim.com/3LEyn4.jpg
Aracımı bir zamanlar böyle sürebiliyordum tabi o zamanlar 19.000 kilometrelerde şuan ise 62.000 lerde şu son aylarda böyle sürmem imkansız ortalama yakıt 6 dan aşağıya düşmüyor...üzerinde dpf var ve enjektörler zaman zaman şakırdama yapıyor dpf iptali ile beraber nozzle alsam çözüm olur mu? nozzle 1.6 tdi cr motorda ne kadar işe yarar? ne kadara mâl olur? nereden bulunur? :soru: :beuj: :icon_wack:

Hocam açık konuşmak gerekirse o yakıt miktarı, gündelik kullanımda yakalaması zor.. Gerçekçi değil ... İyi niyetten enjektörleri değiştirmelisiniz... Yazılım için firmanızla konuşun, tekrar yükleme yapsınlar

by.gkn
06-04-2016, 08:16
Konu genel olarak motorla ilgili ama vag cılar burada olduğundan buradan sorayım. Polo 1.6tdi larda balata olarak ne kullanıyorsunuz? bosch almayı düşünüyorum iyi midir? üstünde oem olarak ne geliyor onuda bulamadım internette. Ne tavsiye edersiniz?

levent
06-04-2016, 15:41
Fren balatası sanıyorum, bosch iyidir oem olarak. Bi tık ucuzu TRW alternatif olabilir, başka da takmam ben olsam ama ben direk bosch takıyorum Corollaya da.

Ufuk
06-04-2016, 15:48
trw takmayın ben taktım ötme yaptı. Gittim parçacıya geri götürdüm üstüne 30lira daha verip bosch aldım.
Bilmiyorum belki benim aldığım balatalarda vardı bir sorun.

gokhansaler
06-04-2016, 22:23
Hocam açık konuşmak gerekirse o yakıt miktarı, gündelik kullanımda yakalaması zor.. Gerçekçi değil ... İyi niyetten enjektörleri değiştirmelisiniz... Yazılım için firmanızla konuşun, tekrar yükleme yapsınlar

önümüzdeki haftalarda başka bir servise göstereceğim ;)

gokhansaler
06-04-2016, 22:24
Fren balatası sanıyorum, bosch iyidir oem olarak. Bi tık ucuzu TRW alternatif olabilir, başka da takmam ben olsam ama ben direk bosch takıyorum Corollaya da.

ben önleri serviste taktırmıştım en son şimdilerde zamanı yaklaştı önlerin, arkaları bosch taktırmıştım beğendim tavsiye ederim günlük kullanım için sessiz, güzel ve hesaplı

by.gkn
07-04-2016, 07:30
Teşekkürler arkadaşlar evet fren balatasıydı ihtiyacım olan yazmamışım :) Dün birkaç yerden fiyat aldım. Ortak görüş bosch gibi duruyor ondan alıp takayım en iyisi.

mfk1980
07-04-2016, 23:32
Teşekkürler arkadaşlar evet fren balatasıydı ihtiyacım olan yazmamışım :) Dün birkaç yerden fiyat aldım. Ortak görüş bosch gibi duruyor ondan alıp takayım en iyisi.

Servistende orjinal balata fiyati alin serviste trw satiliyor ama piyassda satilanlardan daha kaliteli.

oguzedr
08-04-2016, 08:53
oem disk ile ön balata olarak ebc yellow shuff arka oem disk ilede green shuff ı tavsiye ederim...Gerçekten de fren mesafesinde ciddi iyileşme oluyor , hele ki güçlü araçlarda

CVK
09-04-2016, 11:38
65 bin kilometrede polom var, 2012 model, dr.ecu yazılımlı geri kalanı stock şekilde. Bakımları yetkili serviste yapılmış. 45 bin km de 4 balatası serviste değişmiş,hasar kaydı vs yok.

Şu an ederi nedir piyasa durumuna göre?

yoshimura
17-04-2016, 20:12

bilgisi olan yokmu beyler?? iki sefer ayar yapıldı durum yine aynı. Ne hikmetse sadece 200 civarı korumaya giriyor.

63owen63
17-04-2016, 21:33
bilgisi olan yokmu beyler?? iki sefer ayar yapıldı durum yine aynı. Ne hikmetse sadece 200 civarı korumaya giriyor.

yazılım nedir , basınç güç falan ?

AliDogukan
22-04-2016, 21:24
2012 Jetta 16tdi biraz sarsıntılı çalışıyor rölantide arka koltuktan bile hissediliyor hele rölantide gaza ufak bi bas çek yaparsam baya bi sarsılıyor araç.Kilometre 65 bin bakımları hiç gecikmedi performansı tüketimi makul düzeyde.Şöyle ki 20tdi motordan daha sarsıntılı çalışıyor.Sesi normal.Bir sıkıntı arz ediyor mu ?

Ufuk
22-04-2016, 21:36
2012 Jetta 16tdi biraz sarsıntılı çalışıyor rölantide arka koltuktan bile hissediliyor hele rölantide gaza ufak bi bas çek yaparsam baya bi sarsılıyor araç.Kilometre 65 bin bakımları hiç gecikmedi performansı tüketimi makul düzeyde.Şöyle ki 20tdi motordan daha sarsıntılı çalışıyor.Sesi normal.Bir sıkıntı arz ediyor mu ?
Enjektörden dolayı olabilir. Ses normal diyorsunuz. Aynı sorun arkadaşımın arabsında var ama o oldukça gürültülü çalışıyor.
http://www.techturkey.com/forum/dizel/198637-vag-1-6-tdi-genel-konu-36.html#post8088043

Kronik enjektör probleminin sizin araçta olmadığına eminseniz;Sırasıyla Motor kulakları,şanzıman kulakları,ve en son olarak volanı kontrol edin.

AliDogukan
23-04-2016, 00:14
Enjektörden dolayı olabilir. Ses normal diyorsunuz. Aynı sorun arkadaşımın arabsında var ama o oldukça gürültülü çalışıyor.
http://www.techturkey.com/forum/dizel/198637-vag-1-6-tdi-genel-konu-36.html#post8088043

Kronik enjektör probleminin sizin araçta olmadığına eminseniz;Sırasıyla Motor kulakları,şanzıman kulakları,ve en son olarak volanı kontrol edin.

Enjektörleri de gözden geçirmekte fayda var öyleyse.İlgin için teşekkür ederim.:icon_tup:

MEGFB
24-04-2016, 10:45
1.6 tdi cay ile clh daki debriyaj volan aynı mı varsa farklılıklar yazabilir misiniz? 1.6 tdi 228 mm 2.0 tdi da 240 mm (volan-balata ) kullanılıyor. 1.6 tdi ya 240 mm takılma ihtimali var mı ? büyük volanın avantaj dez avantajı ne olur ? bronze işlemleri kaç torka destek sağlıyor
http://www.darksidedevelopments.co.uk/products/sachs-silent-tdi-clutch-kit.html
http://www.darksidedevelopments.co.uk/products/darkside-single-mass-flywheel-clutch-kit-for-1-6-tdi-cr.html
bunlar tercih edilebilir mi
araç 1.6 tdi clh

SinanAdalı
25-04-2016, 17:18

Bende de ilk marşta yapıyor biraz sarsıntı ama 1 dakika sonra falan geçiyor. Aynı şeyler geçerlimidir acaba...

maxima
26-04-2016, 20:09
S.a beyler bi sorun olacak bu 1.6 tdi leri 2.0 tdi nasil yapiyorlar bi turlu anlamadim
Pistonlar kac mm orjinalde 2.0 kc mm
Ust kapak birebirmi oturuyor?
Yuklu 2.0 yapilmis 1.6 tdi kac hepe verir 2260 li buyuk enj lu filan ?

gokhansaler
26-04-2016, 21:17
Bende de ilk marşta yapıyor biraz sarsıntı ama 1 dakika sonra falan geçiyor. Aynı şeyler geçerlimidir acaba...

mâlum araçlarımız debriyaja basmadan çalışmıyor çalıştırdıktan sonra ayağı debriyajdan çekerken sende de devir çıkıp iniyor mu? aynen ilk bir süre çok ince bir sarsıntı var (coldstart) sonra standart dizel

gokhansaler
26-04-2016, 21:18
S.a beyler bi sorun olacak bu 1.6 tdi leri 2.0 tdi nasil yapiyorlar bi turlu anlamadim

var mı yapan ilk kez duydum?

AliDogukan
26-04-2016, 21:42

O kadarını bilmiyorum ancak Türkiye'de en hızlı 1.6 tdi Adana'da Paşaoğlu yapımı CUB Polo 260+ biliyorum,yanlışsam affola.Ulaşırsanız bilgilendirirler diye düşünüyorum.

Mehmetmert
26-04-2016, 23:49
CLH yani mqb platformundaki TDI 'da işler kolay, eskilerde o kadar basit değil ama :)

https://www.youtube.com/watch?v=Kz543PD7UEY&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=Kz543PD7UEY&feature=youtu.be

efe_
27-04-2016, 00:02
Motordaki ciğer burdan geliyor.. Ciddi yazılımdan sonra 2 litre dizel gibi dolu dolu devir bandı var. Çoğu 130lluk 1.6 dizellerden daha verimli...
Acaba yeni yapacakları 1.5 tdi nasıl olacak ? Bizdeki 1.6'lar efsane olarak kalabilir.

Runaway
29-04-2016, 07:20
Aracım 2011 polo tdi ruhsatta ve motor bölümünde motor kodu CAYD yazıyor.. CAYB olması lazım değil mi bu konu hakkında bilgisi olan var mı ?

Runaway
30-04-2016, 15:40
Aracım 2011 polo tdi ruhsatta ve motor bölümünde motor kodu CAYD yazıyor.. CAYB olması lazım değil mi bu konu hakkında bilgisi olan var mı ?

Fikri olan var mı ?

oguzedr
30-04-2016, 18:00
Fikri olan var mı ?

Dostum Cay c/b/d olabilir sorun değil benim ki cay c :)

SinanAdalı
30-04-2016, 18:28
mâlum araçlarımız debriyaja basmadan çalışmıyor çalıştırdıktan sonra ayağı debriyajdan çekerken sende de devir çıkıp iniyor mu? aynen ilk bir süre çok ince bir sarsıntı var (coldstart) sonra standart dizel

yok devir oynamıyor bende ama hala anlamıs değilim neden böyle oldugunu.

gokhansaler
01-05-2016, 10:37
yok devir oynamıyor bende ama hala anlamıs değilim neden böyle oldugunu.

2 gün çalıştırmıyorum mesala arabaya biniyorum çalıştırıyorum debriyajdan ayağımı çekince sapıtıyor rpm yükseliyor geri düşüyor sesli çalışıyor 20 saniye sonra düzeliyor kendine geliyor egr temizlendi acaba hava filtresindeki sensör de değişmeli veya temizlenmeli mi :/

CVK
01-05-2016, 11:23
Motor kodu o degil, bende orda cayw yaziyor, kapidaki etiketlerin birinde yaziyor ve yol bilgisayarina yaziyor

Ufuk
01-05-2016, 11:24

Bagaj halısını kaldırınca stepnenin solunda kalan kısımda etiket var. O etikette ne yazıyorsa odur motor kodu

ümitech
01-05-2016, 15:43
1.6 tdi polo kullanıyorum açık filtre yapmak ne derece artı sağlar?sensör,arıza yakma vs olurmu? Sorun yaşarmıyım?
Aracımda dp ve yazılım var 140 hp civarında suan.

gokhansaler
01-05-2016, 16:43
1.6 tdi polo kullanıyorum açık filtre yapmak ne derece artı sağlar?sensör,arıza yakma vs olurmu? Sorun yaşarmıyım?

kaliteli bir hava filtre kiti almalısın veya aynı hava filtre kutusunun içine orijinal dışında daha kaliteli bir hava filtresi eklemelisin tavsiyem

SinanAdalı
01-05-2016, 18:14
2 gün çalıştırmıyorum mesala arabaya biniyorum çalıştırıyorum debriyajdan ayağımı çekince sapıtıyor rpm yükseliyor geri düşüyor sesli çalışıyor 20 saniye sonra düzeliyor kendine geliyor egr temizlendi acaba hava filtresindeki sensör de değişmeli veya temizlenmeli mi :/

bende EGR iptali var bide :) ama alıstım sanki anlamadım bende.. Benzinliden dizel'e geçince çalısmasını yadırgar gibi oluyor insan.. Tabi yinede müsait bi zamanda baktırıcam.

ümitech
01-05-2016, 21:09
kaliteli bir hava filtre kiti almalısın veya aynı hava filtre kutusunun içine orijinal dışında daha kaliteli bir hava filtresi eklemelisin tavsiyem

sorulara cvp alamadım fakat saol yinede

Mehmetmert
01-05-2016, 21:40

-Abi yağsız kuru filtre almaya dikkat et çünkü yağlılar sensörü bozuyor ilerleyen zamanlarda.Arıza yakma durumu olmuyor ne takarsan tak(anında taktığında yani)
-Ama arabanın gücü belli çok ekstram yüklü değilse bence gerek yok,giren hava kütlesinin logunu aldığımda bende +-5gr civarında fark oluyordu(aem açık filtre aynı yerde azda çokta çektiği oluyordu kısaca farkı yoktu yani).
-Sadece orjinal filtreler yüksek akışlarda biraz esniyorlar geçirgenliği azalıyor üst devirlerde o kadar onuda hissetmesi çok zor.
-Birde polonun filtre gıcık bir yerde açık koyunca o lokasyondan sıcak havayı çeker bence...

Kabaca bence hiç gerek yok 30 liraya orjinal filtre değiştir değiştir tak.Adam akıllı birşey almaya kalksan 300-350 lira...5000kmde bir değiştirsen 50.000kmnin parasını peşin vermek anlamsız :) Bakım kitleride 80-100 lira birde filtrelerin

ümitech
02-05-2016, 13:55
-Abi yağsız kuru filtre almaya dikkat et çünkü yağlılar sensörü bozuyor ilerleyen zamanlarda.Arıza yakma durumu olmuyor ne takarsan tak(anında taktığında yani)
-Ama arabanın gücü belli çok ekstram yüklü değilse bence gerek yok,giren hava kütlesinin logunu aldığımda bende +-5gr civarında fark oluyordu(aem açık filtre aynı yerde azda çokta çektiği oluyordu kısaca farkı yoktu yani).
-Sadece orjinal filtreler yüksek akışlarda biraz esniyorlar geçirgenliği azalıyor üst devirlerde o kadar onuda hissetmesi çok zor.
-Birde polonun filtre gıcık bir yerde açık koyunca o lokasyondan sıcak havayı çeker bence...

Kabaca bence hiç gerek yok 30 liraya orjinal filtre değiştir değiştir tak.Adam akıllı birşey almaya kalksan 300-350 lira...5000kmde bir değiştirsen 50.000kmnin parasını peşin vermek anlamsız :) Bakım kitleride 80-100 lira birde filtrelerin

kardesim cvplar icin tesekkur ederım, egzosu cat-back yapmak ve cooler eklemek istiyorum bununla birlikte yazılımda güncelletecegimden, filtre de yapsammı sorusu geldi aklıma ondan dolayı konuya yazayım dedim, sanırım cooler ve egzos ile birlikte ihtiyaç olacak ? yoksa yine bu şekilde oem filtre devammı edeyim?

Yogi
02-05-2016, 14:10
1.6 polom var ilk çalıştırıp hafif gazla kalkınca sizin motorlardanda fazla ses geliyomu?
5-10 saniye sonra geçiyo ses

Runaway
02-05-2016, 16:07
Bagaj halısını kaldırınca stepnenin solunda kalan kısımda etiket var. O etikette ne yazıyorsa odur motor kodu

Eyvallah kardeşim akşam bakıcam :)

KMR2-GT
02-05-2016, 16:41
kardesim cvplar icin tesekkur ederım, egzosu cat-back yapmak ve cooler eklemek istiyorum bununla birlikte yazılımda güncelletecegimden, filtre de yapsammı sorusu geldi aklıma ondan dolayı konuya yazayım dedim, sanırım cooler ve egzos ile birlikte ihtiyaç olacak ? yoksa yine bu şekilde oem filtre devammı edeyim?
ümit bende yapacaktım hava geçirgenliği çok olunca turboya temız hava daha az gıdıyor ömründen gdiyor haliyle diye vazgeçmiştim.gazıhan bana 2.0 tdi ın fıltre kitini takabilirsin demişti öyle hatırlıyorum.en kötü oem e devam et açık takmak + getirmiyor.

1.6 polom var ilk çalıştırıp hafif gazla kalkınca sizin motorlardanda fazla ses geliyomu?

avans vurma sesi gibimi.şakırtılı böyle.

mmustu
03-05-2016, 07:33
kamer bahsettiğin ses bende var. soğuk sıcak değilde alt devirlerde bildiğin avans vuruyor gibi şakırtı var. Debriyaj falan değiştirdim geçenlerde düzelir dedim düzelmedi.
Enjektör pompa falan olabilir mi ?

Ufuk
03-05-2016, 07:37
o şakırdama sesi kronik.
Çoğu tdi'da var. Alt devirlerde ve rölantide şakırdar,hatta ileri düzeyde olanlar soğuk çalıştırmada devir düzensiz çalışır.

Yogi
03-05-2016, 07:39
aynen avans sesi gibi motor sıcak soğuk farketmiyo hatta uzun yoldan geliim 5 dakka durup devam ediim yine oluyo o ses
uyuz oluyorum golf 7 lerde yok mesela bu ses

KMR2-GT
03-05-2016, 10:04
kamer bahsettiğin ses bende var. soğuk sıcak değilde alt devirlerde bildiğin avans vuruyor gibi şakırtı var. Debriyaj falan değiştirdim geçenlerde düzelir dedim düzelmedi.
Enjektör pompa falan olabilir mi ?
hepsınde var ya benım arabadada vardı.bir arıza değil ama o anlık yapıyor geçiyor.enjektörden sanırım

aynen avans sesi gibi motor sıcak soğuk farketmiyo hatta uzun yoldan geliim 5 dakka durup devam ediim yine oluyo o ses
uyuz oluyorum golf 7 lerde yok mesela bu ses

soğukken ilk çalıştığında yapar ama sonra yapmaması lazım.enjektörler sıkıntı çıkarabilir gibi geliyor bana.
7lerde çözdüler demekki

BARR
03-05-2016, 10:15
Ben sıfır aldım bende de vardı :)

Batum
03-05-2016, 11:04
1.6 tdi için kutu içi performans filtre öneriliyormu ? vag grubunun kullandığı ITG hava filtresi kullanan varmı?

HKND
03-05-2016, 16:47
Şu aralar mk6'm için yay arıyorum. Aklım ve gönlüm h&r'den yana lakin eibach'e göre baya tuzlu. H&R için biraz sert diyorlar lakin takacağım 3.5'luk yay basıklık olarak tam kıvamda ve eibach'e kıyasla sekme sorunu yok deniyor. Varmı mk6 tdi aracında h&r kullanan yorum ve görüşlerini almak isterim.

efe_
03-05-2016, 18:58
Stage 2 yazılımla baskı balatanız ne kadar dayanacak arkadaşlar ? ben 50 binde sıfırlamak zorunda kaldım. Tork yüksek olduğu için ne dsg ne manuel dayanmıyor

Runaway
03-05-2016, 20:06

aynı ses bende de var enjektörlere baktırdım iyi çıktı sorun kronik galiba

Mehmetmert
03-05-2016, 20:34
Stage 2 yazılımla baskı balatanız ne kadar dayanacak arkadaşlar ? ben 50 binde sıfırlamak zorunda kaldım. Tork yüksek olduğu için ne dsg ne manuel dayanmıyor

Ben 30k da :D

fdoganb
03-05-2016, 20:50
arkadaşlar kısmetse octavia almayı düşünüyorum. bunlarda iki tip motor var 2013e kadar PD 105lik 2014ten sonra CR 110luk. hangisini tercih etmeliyim? verilere baktığımda her açıdan common rail avantajlı duruyor. illa CR olsun diye tutturmalı mıyım yoksa PD'de iyidir şüphen olmasın der misiniz?
şimdiden teşekkürler

Ufuk
04-05-2016, 07:19

Hergün ist trafiği( en pis saatlerde) soft yazılım ile 45 bin yaptım. Baskı balata 65binde. 45 bin km si yazılımli. Birkez kaçırdı oda 3.5 saat dur kalk trafikte kaldığım ve akabinde yol açılınca allah ne verdiyse gazladim diye.

dqn
04-05-2016, 07:55
arkadaşlar kısmetse octavia almayı düşünüyorum. bunlarda iki tip motor var 2013e kadar PD 105lik 2014ten sonra CR 110luk. hangisini tercih etmeliyim? verilere baktığımda her açıdan common rail avantajlı duruyor. illa CR olsun diye tutturmalı mıyım yoksa PD'de iyidir şüphen olmasın der misiniz?
şimdiden teşekkürler

1.6 dizellerin hepsi CR motor.Sahibindende ki kategoriye aldanmayın.

efe_
04-05-2016, 14:00
Ben 30k da :D

Sıfır balatayı taktırdım serviste, birkaç gün bronz var gibi asılıyordu araba.. Bugünlerde yine epey yükseldi kavrama noktası.. Yazılımları kıstırmak lazım sanki...

efe_
04-05-2016, 14:01
Hergün ist trafiği( en pis saatlerde) soft yazılım ile 45 bin yaptım. Baskı balata 65binde. 45 bin km si yazılımli. Birkez kaçırdı oda 3.5 saat dur kalk trafikte kaldığım ve akabinde yol açılınca allah ne verdiyse gazladim diye.

Polo sanırım aracınız ? Eğer öyleyse normal tabi araç hafif olduğu için... Daha az yük biniyordur

gokhansaler
05-05-2016, 19:47
benim araba 64.000 de daha baskı balata ellenmedi yazılımlı, kullanıma bağlı dengesiz kullanan arkadaşlarımız var ayağı sürekli debriyajda atmosferik araçmış gibi:))

Mehmetmert
05-05-2016, 19:59
Sıfır balatayı taktırdım serviste, birkaç gün bronz var gibi asılıyordu araba.. Bugünlerde yine epey yükseldi kavrama noktası.. Yazılımları kıstırmak lazım sanki...

Bende bronzda kaciriyordu abi :D Bizim clhlar cok alttan doluyor turbolari bence en buyuk sebebi bu :)

efe_
05-05-2016, 22:00
Tork bandının geniş olması, vites oranlarının uzun olması balataya çok yük bindiriyor... 6 ileri olsa, daha uzun süre sorun yapmadan binilebilir...

efe_
05-05-2016, 22:16
benim araba 64.000 de daha baskı balata ellenmedi yazılımlı, kullanıma bağlı dengesiz kullanan arkadaşlarımız var ayağı sürekli debriyajda atmosferik araçmış gibi:))

İllaki onunda etkisi vardır. Sürekli gaz basmakda etkiliyor. Sonuçta 1.6 dizel araç, amacına uygun binmek lazım aslında. Performans amaçlı tasarlanmış araçlar değil bunlar...

Runaway
06-05-2016, 08:14
dp ile muayeneden geçebilirmiyiz, daha önce geçen oldu mu ?

BARR
06-05-2016, 08:41
Ben sattığım Golf 100K ya geldi 15K'dan beri yazılımlı hala aynı debriyaj sıkıntısız nasıl bitiyorsunuz yahu :)

Ufuk
06-05-2016, 09:00
Ben sattığım Golf 100K ya geldi 15K'dan beri yazılımlı hala aynı debriyaj sıkıntısız nasıl bitiyorsunuz yahu :)

izmirin trafiği ile ist trafiği bir değilse demek ki

Mehmetmert
06-05-2016, 09:58
Mesele trafik degilki,benim araba 3 de bile sariyor yollar cok kotu adanada tutunma sifir nerdeyse.Yazilimli rocco 120 ye kadar resmen asfalti kaziyor.Bir ara video atarim 1-2 iptal, 2 de gaza bastigim anda 5000devire geliyor araba hizlanamadan.
Stock tdi bile 2 de sariyor bu yolda :)

KMR2-GT
06-05-2016, 10:03
Mesele trafik degilki,benim araba 3 de bile sariyor yollar cok kotu adanada tutunma sifir nerdeyse.Yazilimli rocco 120 ye kadar resmen asfalti kaziyor.Bir ara video atarim 1-2 iptal, 2 de gaza bastigim anda 5000devire geliyor araba hizlanamadan.
Stock tdi bile 2 de sariyor bu yolda :)

bastığım asfalt yeni sayılır :D

https://www.youtube.com/watch?v=WWUAfRxbUDM

https://www.youtube.com/watch?v=WWUAfRxbUDM

MEGFB
06-05-2016, 11:54
lastikleri sarması debriyajın bittiğini göstermez ki hatta sağlam olduğunu yola aktardığını gösterir.devir yükselir gitmezseniz kaçırıyor demektir. yanlışsa düzeltin .
kış lastikleriyle sarmayan araba yaz lasitkleriyle dokunmaya gelmiyor biyazılım bi dp ile debriyaj çok alt devirde gaza yüklenilmez ise sıkıntı olmaz

Runaway
07-05-2016, 08:24
dp ile muayeneden geçebilirmiyiz, daha önce geçen oldu mu ?

up up up uup ?

cash
08-05-2016, 00:50
Sıkıntı olmaması lazım polo ile bende hiç sorun olmadı

Batum
10-05-2016, 13:10
1.6 tdi stage1 aradabir 4. viteste gaza yüklendiğinde devir saati yükselip geri gelmesi..?

ZFR 37
11-05-2016, 20:47
elimde leon ve golf tdı için downpipe mevcut.isteyen olursa satabilirim.

63owen63
11-05-2016, 21:29
1.6 tdi stage1 aradabir 4. viteste gaza yüklendiğinde devir saati yükselip geri gelmesi..?

Baski balata dan, tork u kaldiramiyor :)

ioz
11-05-2016, 21:42
Baski balata dan, tork u kaldiramiyor :)

"Baskı balata kaçırıyor" da diyebilir miyiz İsot Powaa? ��

efe_
12-05-2016, 01:44

Baskı balatanız ömrünü dolduruyor, benimde öyle başladı en son kalkışta tıktık ses yapmaya başladı.. 2000 tl

Ufuk
12-05-2016, 05:59
Baskı balatanız ömrünü dolduruyor, benimde öyle başladı en son kalkışta tıktık ses yapmaya başladı.. 2000 tl

Servis fiyatı mı o ? Maşallah balatamıza iyi bakalım :D

63owen63
12-05-2016, 14:20
"Baskı balata kaçırıyor" da diyebilir miyiz İsot Powaa? ��

aynen,vedası cok uzun degildir isotta