Orijinalini görmek için tıklayınız : VAG 1.6 TDI (Genel Konu )
Sayfa :
1
2
3
4
5
6
7
8
[
9]
Cay motor aracımda şakırdama sorunu ve çok yakma sorunu vardı. bilindik yerde yapıldıktan sonra sorun olacağını düşünmüyorum.Takıldıktan sonra kalibrasyon şart. Bütün contalaraıda değişti 2000km dir bir sorun yok ve yakıt ciddi oranda düştü (50TL 235km yerine en az 350-400 gidiyor). araç sessizleşti ve sansıntı kesildi. aracım 207bin km'de ve 3 saatlik işlemi var. fiyatlar genelde 400-600 aralığında, 1000e kadar çıkıyor.
50 tl = 400 km yani 13 kuruşmu yakıyor aracınız benmi yanlış anladım acaba
50/ 5.82 = 100 km de 2.15 litre alman yapıyo maşallah
benimki çok yakmış demek ki ,
balçova * buca * bornova * ksk arası çevreyolu kullanımı geneli
pompada 18 lt 440 km bro :) iyi yazamamışım :D
benimki çok yakmış demek ki ,
balçova * buca * bornova * ksk arası çevreyolu kullanımı geneli
pompada 18 lt 440 km bro :) iyi yazamamışım :D
mazut gaçağa var
Şirkette personel kullanıyor, stage 1 yazılımlı. 5 litre sabit geziyor hep. Arada 4 lü rakamlara da düştüğü oluyor.
Şirkette personel kullanıyor, stage 1 yazılımlı. 5 litre sabit geziyor hep. Arada 4 lü rakamlara da düştüğü oluyor.
bende de debriyaj değişimi beraberinde dp yapınca abi iyice düştü sanırım, tork arttı aktarım iyileşti falan ki bu cidden dikkatsiz bir kullanım :D
80 sabit de gidiyorum, 170 sabit de :D
slowmotion
18-06-2020, 16:56
ben hep 50 alıyorumdan alışkanlık kalmış :D 100 TL olacak mazot 5,5 iken. kusura bakmayın yanlış yönlendirmeyim :) şehir dışında 2.3 yakıyor ama videosu var :)
100 km düz yol adana osmaniye arası, enjektörlü big setup. Otobana çıkmadan 10 km şehir içi yol katettiğim için hız ortalaması 86 olmuş, normalde 110-120 arası geldim.
Xremaps
https://www.youtube.com/watch?v=hokfQ1YVJqU&feature=youtu.be
2.6lt biraz zor gibi geldi bana. Adana hatay arası oem enjektör 1549 turbo 90sabit 3.6nın altına düşmüyor.
2.6lt biraz zor gibi geldi bana. Adana hatay arası oem enjektör 1549 turbo 90sabit 3.6nın altına düşmüyor.
Merhaba, bu ortalamayı 1 defa almadım osmaniyede çalışıyorum her hafta sonu adanaya giderken dönerken bu ortalamayı görüyorum. Çok ısrar ederseniz beraber deneyebiliriz :) Bu arada enjektörlerin büyük olması, ayarı ve yazılım gibi faktörlerden dolayı değişkenlik gösterir bu ortalamalar. Turbonun büyük olması etki etmez ama enjektör önemli. Bende de bv43 hybrid var.
onurunal
24-06-2020, 11:27
Selamlar,
Tecrübesiz bir 1.6 TDI kullanıcısı olarak aşağıdaki konularda beni aydınlatabilirseniz çok sevinirim.
Araç Seat Leon 1.6 TDI DSG S&S 115 hp 2019. Güncel 8K km de.
1- Yaklaşık 200 km de 1 partikül temizliği için rölantide 1000 devir çalışıyor. Genelde aracı stop ettikten sonra fan çalıştırıyor. Detaylı olmayan bir araştırma sonucu bu durumun olağan olduğunu öğrendim, ancak akü için endişeliyim. Bu partikül temizlik işi sebebiyle dikkat etmem gereken bir şey var mı, tavsiyeleriniz olur mu?
2- Yukarıdaki konuya ek olarak, geleneksel "dizel motor yüksek devir kullanılmalı" anlayışı bu güncel motorlarda ne durumdadır. Zira DSG buna pek müsaade etmiyor. Yüksek devir için işe gidiş geliş güzergahımda ya manuel kullanmam gerekli, ya da ceza yerim :) aksi takdirde hep sürekli düşük devir.
3- Biraz leona özgü bir soru olacak ancak, trim sesleri için 7-8K km erken midir? leonda kronik olduğunu okudum ancak bu kadar çabuk olmasını beklemiyordum.
Değerli görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim. Bir kullanıcı olarak sizin de bana sormak istedikleriniz olursa yardımcı olmaya hazırım.
Merhaba, yol bilgisayarı kalibrasyonu orjinal enjektöre göre vs vs ye göre yapılmış olabilir ondan orada gördüğünüz değer belki yanlış bu yakıt olayını pompada doldurup gidip gelip tekrar doldurup doğrulama imkanınız oldumu hiç ?
yehanoha
24-06-2020, 23:17
hocam partikül için araç rölantide 1000 devirde çalışmaya başladığını farkettiğiniz zaman eğer hala eve varmadıysanız devri 2000-2400 arası sabit tutmanız faydalı olacaktır. örneğin ben de ankarada yaşıyorum. şehir içinde gideceğim yerlere 80 sabit 2000 devirle gidiyorum. eğer bu şekilde yol yapacağınız günlük bir rotanız yoksa bu durumu farkettiğinizde 20km bu şekil bir sürüş partikül filtresi açısından sağlıklı olacaktır.
aracın kendini 1000 devire çekmesi demek kendini aktif rejene aldığını gösterir. yani ortadaki egzos valfi kapanır ve araç egzos sıcaklığını kurum yakmak için yükseltmeye başlar. siz bu sırada stop edip gittiğiniz zaman fan açmasının sebebi egzos ve motor sıcaklığını düşürerek çevreye zarar vermesini önlemektir.
araç rejenerasyon sırasında egzos sıcaklığını 600 derecelere kadar çıkarır. bu egzosa tutulan bir kağıdı kolaylıkla yakabilir örneğin.
özetle aracınızı şehir içerisinde rutin seyahatlerinizde akan trafikte 1800-2200 devir aralıklarında sürün. aracınız dsg ise manuel vites yükseltin ya da s moduna alın.
eğer böyle bir günlük rotanız yoksa aktif regen durumunda 20km lik bu şekil bir sürüş yeterli olacaktır. zaten sürüşten sonra araç otomatik 800 devire düşer.
bunu yapmazsanız eğer zaten araç partikül filtresi dolduğunda size dpf arıza ışığı yakarak bunu yapmanızı isteyecektir.(kitapçıkta yazar)
ha araç normal 800 devirde çalışırken bu şekilde bir sürüş kurum yakmaz. çünkü araç dpf temizleme modunda değildir. kafanıza göre devirli süreyim temizlensin diye bir şey yoktur. ama rutin olarak bu devirlerde sürmek kurum birikmesini en aza indirir.
onurunal
27-06-2020, 14:35
Verdiğiniz detaylar ve tavsiyeler için çok teşekkür ederim,
Sürekli 1.6 benzin manuel kullandım dertsiz tasasız, bakalım bu sürüş tarzına alışmaya çalışacağım.
1.6 tdi dsg bakım listemi hazırlamaya başladım. Triger, V, su pompası, motor yağı ve filtresi, mazot filtresi, hava filtresi, polen filtresi, şanzıman yağı ve filtresi, ön arka disk balata, amortisör, eibach 3.5 yaya geçeceğim hazır başlamışken, ön takımı a'dan z'ye yenileyeceğim, soğutma sıvıları, hidrolik yağı, direksiyon hidrolik yağı...
Mini bir servet ödeyeceğiz gibi gözüküyor :)
1.6 tdi dsg bakım listemi hazırlamaya başladım. Triger, V, su pompası, motor yağı ve filtresi, mazot filtresi, hava filtresi, polen filtresi, şanzıman yağı ve filtresi, ön arka disk balata, amortisör, eibach 3.5 yaya geçeceğim hazır başlamışken, ön takımı a'dan z'ye yenileyeceğim, soğutma sıvıları, hidrolik yağı, direksiyon hidrolik yağı...
Mini bir servet ödeyeceğiz gibi gözüküyor :)
Kolay gelsin. Maliyetler konusunda burada tecrübelerini paylaşırsan sevinirim. Ben de bir taraftan düzgün bakım yaptırayım diyorum. Araç 120 bine geldi , yağ su hariç bir şey yapmadık hiç.
Kolay gelsin. Maliyetler konusunda burada tecrübelerini paylaşırsan sevinirim. Ben de bir taraftan düzgün bakım yaptırayım diyorum. Araç 120 bine geldi , yağ su hariç bir şey yapmadık hiç.
Benim 360 bin bakımı olacak. 120'nin katları ağır bakım diyebiliriz. Triger, su pompası, sıvılar, mazot filtresi, ön takım harici muadil parça yada upgrade şeklinde devam edeceğim.
Selam , fikrinizi alayım. Bugün yakıt filtresi dahil bakımı yaptırdım. Sistemden de bir kontrol yapalım dedik. Bunlar çıktı.
https://i.hizliresim.com/T1PgB2.jpg (https://hizliresim.com/T1PgB2)
https://i.hizliresim.com/hxg5Di.jpg (https://hizliresim.com/hxg5Di)
VAG Error Code: 10119
EOBD II Error Code: P00C6
Fault Location:
High Pressure Fuel Rail - Engine Cranking - Pressure too Low/Minimum Pressure Not Reached
Possible Cause:
Fuel level low.
Fuel leak/blockage.
Fuel Pump (G6).
Injector(s).
Fuel Pressure Sensor (G247).
Possible Solutions:
Check/Replace all faulty Wiring/Connector(s).
Read Measuring Value Blocks (MVB).
vag com da anlık hatalar çıkbiliyor diye biliyorum, tekrar tekrar denediğinizde aynı geliyor mu
vag com da anlık hatalar çıkbiliyor diye biliyorum, tekrar tekrar denediğinizde aynı geliyor mu
Denemedim daha. Öncelikle şu ısı sensörünü değiştirip öyle bir kullanalım diyorum. 120-150 tl lik bir parçaymış, pahalı değil.
Denemedim daha. Öncelikle şu ısı sensörünü değiştirip öyle bir kullanalım diyorum. 120-150 tl lik bir parçaymış, pahalı değil.
ısı ucuz , dpf arkasındaki egt sensörü pahalı abi :)
bence enjektörlerin bakım zamanı da geliyor olabilir, tek tek değer okunabiliyor muydu hatırlamıyorum ama bir log almanızı öneririm.
tolga_55
09-07-2020, 07:33
dün 120 bin bakımını yaptırdım 1.6 tdi golf 7 için
triger seti devirdaim dahil :1000 TL
Debriyaj seti Sachs marka :1050 TL
yağ bakımı leon facebook grubunda sponsor işletme vardı mann filtre grubu ve 5lt liqui moly yağ=525 TL
toplam işçilik 800TL
Nihayet emisyon güncellemesi yazılımından kurtuldum araç jenerasyon görmedi daha
onurcan16
01-09-2020, 16:47
Ben de golf 7 1.6 TDİ midline plus var
uzun yolda (izmir-aydın) 3.8 litre yi gördüm. Sırf denemek için yaptım fakat bir daha asla yapmam . sürekli 80 civarı gitmek ve her türlü eğimden yararlanmak zorundasınız çok yorucu.4.5 litre civarı normal kullanımı var. Full gaz şeklinde gidince 8 litre yakıyor 180 ve üzeri
Şehir içi ise berbat bir trafik varsa 8.2 litre normal akıysa 5.2 filan görünüyor genelde. Max 1 depo ile gidebildiğim menzil 895 km . Araç 90 hp fakat bence gayet yeterli. Klima kompresörü arıza yaparsa zar zar ses çıkarır bilginiz olsun. Ben de 2 defa oldu ilginç bir şekilde.
1.6 tdi cayaj motor soft yazılımla kullanıyorum araç gidiyor baya iyi 220 230 yazılımlı b8 passatı boy boy yiyor.. araçta herşey orjinal halinde egzoz v.s, fakat arkadan gelenler siyah duman atıyor diyorlar normalde gözükmüyor duman tamponda is bırakmış halde görülüyor. partikül dolu değil, enjektörler tam sorunsuz çalışıyor kontrol ettirdim.. ne olabilir? başkan Oz` ?
1.6 tdi cayaj motor soft yazılımla kullanıyorum araç gidiyor baya iyi 220 230 yazılımlı b8 passatı boy boy yiyor.. araçta herşey orjinal halinde egzoz v.s, fakat arkadan gelenler siyah duman atıyor diyorlar normalde gözükmüyor duman tamponda is bırakmış halde görülüyor. partikül dolu değil, enjektörler tam sorunsuz çalışıyor kontrol ettirdim.. ne olabilir? başkan Oz` ?
yüksek devirde son hızlara doğru duman vardır inceden o yüzden tamponun islenmesi normal bence ?
yüksek devirde son hızlara doğru duman vardır inceden o yüzden tamponun islenmesi normal bence ?
Normal değil diye biliyorum bende dbf falan hepsi üzerinde araçta 80k
120 bin km de dsg aracım var bakim zamani geldi. Yetkili servis aradim indirimli hali 3.200 tl dediler bakım ucretine. Anadolu yakası güveneceğimiz yer varmıdır bakim için.
120 bin km de dsg aracım var bakim zamani geldi. Yetkili servis aradim indirimli hali 3.200 tl dediler bakım ucretine. Anadolu yakası güveneceğimiz yer varmıdır bakim için.
neler varmış bakım paketinde? trigier devirdaim vs dahil mi? düz bakımın 1500-1600 lira olduğu yerde yine fena fiyat değil gibi geldi bana
Merhabalar konuyu hortlatayim.
Polo tdi cay motor aracim var.Dp egzoz yazilim(1.5 bar) mevcut.2 ay once once turbom egzoz tarafindan mil dagitarak kesti.Aracin canini alarak kullanan biri deilim fakat dusuk basincta egzoz tarafindan milin dahitmasinin sebebi ne olabilir ?
Merhabalar konuyu hortlatayim.
Polo tdi cay motor aracim var.Dp egzoz yazilim(1.5 bar) mevcut.2 ay once once turbom egzoz tarafindan mil dagitarak kesti.Aracin canini alarak kullanan biri deilim fakat dusuk basincta egzoz tarafindan milin dahitmasinin sebebi ne olabilir ?
Km - egt , yüksek hız.
Ben 225 k km de 230+ klima açık giderken yaşadım haziran ayında aynı durumu. 4-5. viteslerde peak 1.8-1.9 görüyordu, yururde ise pal kopardigim devirlerde çok daha düşük belki Max 1.2 bar şeklindeydi yazilimi
Km - egt , yüksek hız.
Ben 225 k km de 230+ klima açık giderken yaşadım haziran ayında aynı durumu. 4-5. viteslerde peak 1.8-1.9 görüyordu, yururde ise pal kopardigim devirlerde çok daha düşük belki Max 1.2 bar şeklindeydi yazilimi
km 160km civarında şuan.Ben torque programı ile baktgımda max 1.6 görüyorum.Turbonuzu turboyuca incelletinizmi bu durumdan sonra ?
km 160km civarında şuan.Ben torque programı ile baktgımda max 1.6 görüyorum.Turbonuzu turboyuca incelletinizmi bu durumdan sonra ?
Diagnostik limitleri 255mbar, fazlasını göremezsin vagcom ile log almadıkça .
Turbomu inceletcek durum yok zaten yenilettik, egzoz pali yoktu ortalıkta. 225 bin km de 40 derece dış sıcaklık klima açık 40 dk boyunca 220 üzeri hız standartın üstüne 0.5 bar kadar fazla basınç (4000 devirlerde) ile gayet normal. EGT tamamen :)
Diagnostik limitleri 255mbar, fazlasını göremezsin vagcom ile log almadıkça .
Turbomu inceletcek durum yok zaten yenilettik, egzoz pali yoktu ortalıkta. 225 bin km de 40 derece dış sıcaklık klima açık 40 dk boyunca 220 üzeri hız standartın üstüne 0.5 bar kadar fazla basınç (4000 devirlerde) ile gayet normal. EGT tamamen :)
İyi bile dayanmış bence :D
Oguzhandeniz
14-10-2020, 09:08
beyler selam, kardeşimde leon 2014 1.6tdi dsg 105hp var. bende a3 2013 1.6 tdi dsg 106 hp aldım. leon 100.000de a3 150.000 de. a3 ü alır almaz bakımı yaptırdım fakat a3 te çekiş daha düşük. kız kardeşim bile farketti. acaba neden olabilir? yakıt olarak iyi a3 şehir içi şehir dışı karışık 950km gittim bi depo ile. hep aynı güzegahta a3 ve leonu deniyorum a3 sanki motoru sağır kalmış gibi biraz daha nazlı hızlanıyor. neleri kontrol etmemiz lazım?
beyler selam, kardeşimde leon 2014 1.6tdi dsg 105hp var. bende a3 2013 1.6 tdi dsg 106 hp aldım. leon 100.000de a3 150.000 de. a3 ü alır almaz bakımı yaptırdım fakat a3 te çekiş daha düşük. kız kardeşim bile farketti. acaba neden olabilir? yakıt olarak iyi a3 şehir içi şehir dışı karışık 950km gittim bi depo ile. hep aynı güzegahta a3 ve leonu deniyorum a3 sanki motoru sağır kalmış gibi biraz daha nazlı hızlanıyor. neleri kontrol etmemiz lazım?
Partikulfiltresi tıkalı
egr kaçırıyor olabılır
Oguzhandeniz
14-10-2020, 09:46
Partikulfiltresi tıkalı
egr kaçırıyor olabılır
bi kaç kez rejenasyon yapınca otobanda baya zorladım son gaz 200-220 ye kadar gördüm yokuş aşağı. sonradan rejenasyon bi kez yaptı ama. partikül tıkalı ise ne yapmak gerekir ve tıkalı olup olmadığını nasıl anlarız? egr kaçırıyor ise nası anlarız ve ne yapmak gerekir hocaam? teşekkürler
bi kaç kez rejenasyon yapınca otobanda baya zorladım son gaz 200-220 ye kadar gördüm yokuş aşağı. sonradan rejenasyon bi kez yaptı ama. partikül tıkalı ise ne yapmak gerekir ve tıkalı olup olmadığını nasıl anlarız? egr kaçırıyor ise nası anlarız ve ne yapmak gerekir hocaam? teşekkürler
vag com ıle detaylı log alıp bakmak gerekır
Ankara dayım ugrarsanız bakar soylerım
Oguzhandeniz
17-10-2020, 09:20
hocam pm atıyorum
kazım2002
16-11-2020, 22:47
Aracında egzantrik kullanan varmı ve 2260 boyutunda turbo kullanan varmı arti eksileri nedir
Golf 6 aracımda 1 yıla yakındır bu durum var. O gün içinde arabayı sakin kullanırken ya da ani hızlanmalarda veya 100-120 km hıza dip gaz çıkarken herhangi bir problem yok. Ne zaman ki 140-150 km hıza sıkıştırarak çıkarsam aracın içine yanık kokusuna benzer bir koku geliyor. Bahsettiğim koku yoğun değil hafif bir şekilde geliyor. Daha sonra o gün ne kadar sıkıştırsam da koku gelmiyor. Koku sanki egzozdan değil de motordan geliyor gibi. Araçta yazılım var aynı zamanda dpf-egr iptal. Bilgisi ya da fikri olan var mıdır?
Golf 6 aracımda 1 yıla yakındır bu durum var. O gün içinde arabayı sakin kullanırken ya da ani hızlanmalarda veya 100-120 km hıza dip gaz çıkarken herhangi bir problem yok. Ne zaman ki 140-150 km hıza sıkıştırarak çıkarsam aracın içine yanık kokusuna benzer bir koku geliyor. Bahsettiğim koku yoğun değil hafif bir şekilde geliyor. Daha sonra o gün ne kadar sıkıştırsam da koku gelmiyor. Koku sanki egzozdan değil de motordan geliyor gibi. Araçta yazılım var aynı zamanda dpf-egr iptal. Bilgisi ya da fikri olan var mıdır?
530xd aracımda da egr+kat iptali var yüksek hızlarda aracımın içinde egzoz kokusu alıyorum.
530xd aracımda da egr+kat iptali var yüksek hızlarda aracımın içinde egzoz kokusu alıyorum.
Anladım hocam benim ki de o yüzdendir belki bilemiyorum. Daha önce yapmadığı için egr-dpf iptalinden pek şüphelenmemiştim.
Aracı 4 seneden beri yazılımlı kullanıyorum. Bu süre zarfında egr ve dpf de iptaldi. Bu zamana kadar genelde hep egr iptalinin faydalı olduğunu yazdık konuştuk. Şimdi bakıyorum egr iptaliyle alakalı zararlı diyenlerde çoğaldı. Özellikle sanayi ustaları ezelinden beri iptal işine pek sıcak bakmıyorlar. İptalinin yanma odasındaki sıcaklığı arttırdığını ve pistonlara zarar verdiğini savunuyorlar. Benim egr soğutucusu çatladı şu an zaten mecbur iptal şekilde kullanıyorum. Uzatmayayım tekrardan yeni egr alıp takmaya gerek var mı gerçekten motora zarar veriyor muyuz bu şekilde?
2014 polo tdi. 85k km dir sadece yazılım var. Ne Egr ne partikül iptal edilmedi. Sadece yazılım. Tıkanmış mıdır filtre dolmuş mudur hiç bir fikrim yok. Araç 140 bin civarı. Ne turbo ne triger, bobin vs hiç bir ağır bakım yapılmadı araca. Arada aklımıza geldikçe yağını filtresini değiştiriyoruz. Yakıt filtresini de 2 defa değiştirdik. Ha şu var , 55 binde yazılımı yaptırdığımızda 80-160 hızlanma 14 saniye ise şimdi 15,5 falan. İllaki biraz performansı düştü. Egr , dpf, bobin vs belki değişse ya da temizlense eski haline gelir.
Konuya biraz can gelsin.polo 1.6 tdi icin hibrit yapitiricam fakat orjinal filitre kazani hibrit turbo icin yeterli olurmu basincim dusuk olucak sehir ici kullanim icin bu konuda tecrubesi olan abilerimizden bilgi alabilirmiyim.
Konuya biraz can gelsin.polo 1.6 tdi icin hibrit yapitiricam fakat orjinal filitre kazani hibrit turbo icin yeterli olurmu basincim dusuk olucak sehir ici kullanim icin bu konuda tecrubesi olan abilerimizden bilgi alabilirmiyim.
Yeterli, orj k&n kutu içi alırsan daha güzel olur.
Bv40 ve 1549’un çok farkı var mı? Poloya hibrit turbo düşünüyoruz
Bv40 ve 1549’un çok farkı var mı? Poloya hibrit turbo düşünüyoruz
Bv40 oem turbonun bi tık üstü palllerinde mm farkı var ve emme farkı var.
İmkan varsa 1549 tabiki ama yoksa bv40 hibriti de olabilir. Bende normal oem bv40 var mesela :)
keremrauf
17-03-2021, 15:28
Aracım fabia 1.6 tdi şuan downpipe ve paşaoğlu yazılımla kullanıyorum. Mayıs gibi turbo değişikliğine gitmeyi düşünüyorum. Enjektörlerimi revize ettirmek istiyorum odisten baktığımızda bir tanesinin değeri baya bozuktu. Maslakta bilim dizele sordum açmadan bilemem meme değişirse 2800tl yi bulur gibi bişi dedi. Bu fiyat bana çok yüksek geldi. Önerebileceğiniz bir enjektörcü var mı ? saygılar
Aracım fabia 1.6 tdi şuan downpipe ve paşaoğlu yazılımla kullanıyorum. Mayıs gibi turbo değişikliğine gitmeyi düşünüyorum. Enjektörlerimi revize ettirmek istiyorum odisten baktığımızda bir tanesinin değeri baya bozuktu. Maslakta bilim dizele sordum açmadan bilemem meme değişirse 2800tl yi bulur gibi bişi dedi. Bu fiyat bana çok yüksek geldi. Önerebileceğiniz bir enjektörcü var mı ? saygılar
Adanalılar pompa var adana da instada sayfaları var polo üzerine epey meşgul arkadaşlar sor istersen yine de
Polo gti alt kazanı ıle polo gtı fıltre hava on gırıs borusunu alırsan ıcıne de kutu ıcı k&n koyarsan gayet yeterlı oluyor
bırde paneldekı hava gırs kısımını ac bıraz kesıp açarsan cıddı guzel hava cekıyor
keremrauf
29-03-2021, 12:57
selamlar 1.6tdi cay için. İstanbulda bildiğiniz işçiliği düzgün dürüst enjektörcü tanıdığınız var mı ?
süleymann
29-03-2021, 18:37
isteyen olursa elimde cay polo turbosu var oem.
100.000 kmdeki araçtan söküldü
ahmetogul
31-03-2021, 14:01
golf clh oem hibrit nasıl olur fikri olan yapmış olan var mı ?
golf clh oem hibrit nasıl olur fikri olan yapmış olan var mı ?
hybrit yerine 1449 alıp takmak daha mantklı olur
ahmetogul
31-03-2021, 14:42
onu bulmak da mesele şu an sanırım
Hyrenayt
24-04-2021, 22:57
İyi akşamlar herkese. Bu sabah Elm ile aracın değerlerine bakarken fark ettim, basınç peak 22psi olması gerekirken 35psi göstermekte araç boştada aynı şekilde 14-15 psi da seyretmekte. Arıza kaydı düştümü diye bakarken P0049 turbine overspeed kaydını gördüm. Araç CLH üniteye sahip denk gelen var mı ?
Hocam emme manifold basıncına baktınızmı ? Atmosfer basıncı 1ATM=1BAR=14.7 PSİ dır. 22 psi da turbo basıyor 22+14.7=36.7 psi basınç görmeniz normal
By_Carizma
30-06-2021, 22:09
1449 un fiyatları ne durumdadır acaba ? birde kime yaptırabiliriz ?
ahmetogul
30-06-2021, 23:14
en son 6 bin civarlarıydı sanırım
Youtube'da soluksuz hızlanan bir Polo var.Araç sahibi gt20 turbo olduğunu yazmış.Şöyle bir baktım, 2.5 tdi turbosu olarak görünüyor.Tadilatsız kullanılabiliyor mu bu turbo?
Youtube'da soluksuz hızlanan bir Polo var.Araç sahibi gt20 turbo olduğunu yazmış.Şöyle bir baktım, 2.5 tdi turbosu olarak görünüyor.Tadilatsız kullanılabiliyor mu bu turbo?
ya sıfırdan manifold yapılacak, ya da oem manifold/turbo kesilip oraya kaynak/flanş yapılıp montajlanacak.
Mehmetmert
18-07-2021, 10:08
İyi akşamlar herkese. Bu sabah Elm ile aracın değerlerine bakarken fark ettim, basınç peak 22psi olması gerekirken 35psi göstermekte araç boştada aynı şekilde 14-15 psi da seyretmekte. Arıza kaydı düştümü diye bakarken P0049 turbine overspeed kaydını gördüm. Araç CLH üniteye sahip denk gelen var mı ?
Kimse cevap vermemiş mesajda çok eski ama okuyanlarn kafası karışmasın, bu gauge pressure yani atmosfer basıncı dahil. Değerler normal.
Benim cevap kabul görmedi sanırım :)
ozan kayahan
06-08-2021, 14:47
Öncelilkle herkese iyi günler diliyorum. Bir konuda fikrinizi almak istiyorum. 2020 polo 1.6 tdi adblue için yazılım düşünüyorum . Önerileriniz nelerdir. Şimdiden teşekkür ederim.
Öncelilkle herkese iyi günler diliyorum. Bir konuda fikrinizi almak istiyorum. 2020 polo 1.6 tdi adblue için yazılım düşünüyorum . Önerileriniz nelerdir. Şimdiden teşekkür ederim.
üretim tarihi 2020 6. ay sonrası ise yazılamıyor henüz protokollerden dolayı, öncesi ise defalarca yapılmış örnekleri vag grubun diğer modellerinde mevcut :)
ozan kayahan
10-08-2021, 00:19
üretim tarihi 2020 6. ay sonrası ise yazılamıyor henüz protokollerden dolayı, öncesi ise defalarca yapılmış örnekleri vag grubun diğer modellerinde mevcut :)
Levent bey teşekkür ederim alakanız için .Hali hazırda aynı motorlar değil anladığım kadarıyla. 2017 yada 2018 olsa idi de sonuç değişmeyecekti sanırım. Biraz daha beklemek gerek demekki iyice sağlıklı duruma gelinceye kadar . Teşekkür ederim.
Levent bey teşekkür ederim alakanız için .Hali hazırda aynı motorlar değil anladığım kadarıyla. 2017 yada 2018 olsa idi de sonuç değişmeyecekti sanırım. Biraz daha beklemek gerek demekki iyice sağlıklı duruma gelinceye kadar . Teşekkür ederim.
2015 ten beri aynı makine 2019 itibariyle de adblue eklentisi mevcut, sizin 95 hp lik versiyon ile güncel 115 hp lik versiyonlar arasında mekanik herhangi bir fark söz konusu değil, güç farkı yazılım kaynaklı.
Ancak yukarda belirttiğim gibi üretim tarihi 2020 nin 6. ay sonrası olan araçların yazılımı içinde farklı bir tuning koruması mevcut, bu sebepten ötürü cihazlar iletişim kurup okuyabilse dahi hazırlanan yazılım yüklemesini beyin kabul etmiyor bu protokol kırılmadan da yazılım yapılamıyor araçlara :) hemen her firma bunun kırılmasını bekliyor 2020 6. ay sonrası üretimli araçlar için.
deeperblack
10-08-2021, 23:59
1,6 tdi larda normal ve uzun süre tempolu kullanımda yağ sıcaklık değeri ne olmalıdır ?
1,6 tdi larda normal ve uzun süre tempolu kullanımda yağ sıcaklık değeri ne olmalıdır ?
110/120 arası ıdeal
120 uzerı sıkıntı
deeperblack
11-08-2021, 12:31
110/120 arası ıdeal
120 uzerı sıkıntı
İzmir taraflarında 120-130 arası yükseldi tedirgin oldum 1000 km önce koyduğum Edge 5-30 u Luqui Molly ile değiştirdim ama yine yüksek devam etti. Hava sıcaklığı çok yüksek diye düşündüm ama istanbuldada durum aynı malesef. Yağ soğutucusu vb. Bir sıkıntı olabilirmi? Nereye odaklanmak gerek?
İzmir-İstabul otobanını komple 415-420km ayağımı gazdan sadece bursada çektim çevre yolunda hep tapagaz 186km ortalama ile gittim 120-122'yi geçmedi benim. Liqui Moly + Ceratec var şu an üzerinde gündüz gittim yaz sıcağında. Kimsenin bir 1.6tdi 'ı daha çok zorlayabileceğini düşünmüyorum :D
Edit: RSA Stage 1 yazılımlı aracım.
deeperblack
12-08-2021, 23:10
Aynı şekil Riva dan bağlanıp Osmangaziye kadar nefes aldırmadan gidebildim sonrası ***** yağ sıcaklığını görünce 110-120 gitmeye başladım.
Ceratec geçen sene yaptırmıştım onu yenilerim ama Luqui Moly sonrası bile 150 - 160 lara geldiğimde 130 derecelere çıktı ısı.
Hala araştırıyorum mantıklı bir çözüm bulamadım.
İzmir-İstabul otobanını komple 415-420km ayağımı gazdan sadece bursada çektim çevre yolunda hep tapagaz 186km ortalama ile gittim 120-122'yi geçmedi benim. Liqui Moly + Ceratec var şu an üzerinde gündüz gittim yaz sıcağında. Kimsenin bir 1.6tdi 'ı daha çok zorlayabileceğini düşünmüyorum :D
Selamlar,
TDI için
Kutu içi filtre P0299 hatasına sebep olur mu?
berkay_aydin
13-08-2021, 16:26
Selamlar,
TDI için
Hiç denk gelmedim ancak filtre takılırken vakum hortumları yanlış veya takılmadıysa bu hatayı verebilir.
Kesintisiz 1000 km kullandim uzun yolda bir kere anlik bu arizayi vermis. Hatayi sildim tekrar etmedi.
onurunal
17-08-2021, 08:19
Selamlar,
uyarı verdikten sonra 5 litre Adblue eklememe rağmen ikaz lambasını söndüremiyorum, 750 km sonra motor çalışmaz diyor, deneyimleyen var mı acaba bu durumu
Araç 2019 Leon FR DSG
Stg 1 için belki zorlamışsınızdır ama genel 1.6 tdilar için konuşmak yanlış olur sanırım :)
Stg 1 için belki zorlamışsınızdır ama genel 1.6 tdilar için konuşmak yanlış olur sanırım :)
Bilmemki genel konuştum aslında 400 km üzerinde 200 km hızın altına düşmeden gidilecek başka otoyol var mı Türkiyede kesintisiz :)
ozan kayahan
18-09-2021, 12:24
Merhabalar herkese kazasız belasız günler dilerim. Bir sorunum var fikrinize ihtiyaç duyuyorum . 2018 polo 1.6 tdi aracım belki kötü yakıttan belki km den (125k) belki soft dahi olsa yazılımdan enjektörleri bozduk. Kodu 277 bf. Bu parçaya ulaşmaya çalışıyorum. 4 adet almam gerektiği söylendi . Farklı görüş ve alternatifleriniz olursa da sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.
Selamlar,
TDI için
bir yerden kaçak var. vakum hortumlarına kemirgen hasarı da olabilir. sökülüp takılırken tam oturtulmamışta.
Selamlar,
uyarı verdikten sonra 5 litre Adblue eklememe rağmen ikaz lambasını söndüremiyorum, 750 km sonra motor çalışmaz diyor, deneyimleyen var mı acaba bu durumu
Araç 2019 Leon FR DSG
adblue sistemin adaptasyonu yapılırsa düzelecektir.
- Soğutma suyu sıcaklığı > 60 °C.
- Atmosfer basıncı > 877hPa
- Ortam Sıcaklığı > -7 °C.
- Motor Kontrol Ünitesinde herhangi bir arıza kaydı bulunmaması.
Motor sıcaklığını operasyon sıcaklığına getirilir.
- Eğer araç Otomotik/DSG ise Tip-tronic modu seçilir. (4. veya 5. vites kullanımı tavsiye edilir.)
- Cruise Control ve ACC kapalı durumda olmalı.
- SCR katalitik konvektör sıcaklığı 210-350°C aralığına ulaşana kadar beklenir. 30s ->
- Test süresince motor devrinin 1400-2000 devir/dakika aralığında olması önerilir. ->
- Aracı sabit bir hızda 5 saniye boyunca 1800-2000 devir/dakika aralığına kullanın. Motor 2000 devir/dakika üzerinde çıkmamalı!
- Sonra gaz pedalını bırakarak aracın 5 saniyede 1400-1600 devir/dakika bandına düşmesini sağlayın. Motor devri 1350 devir/dakika altına
düşürülmemeli.
- Daha sonra gaza çok yavaş basılarak motor devri tekrardan 1800-2000 devir/dakika aralığına getirilmeli.
- Bu işlem (yavaşça motor devri arttırıp / azaltma) arıza giderilene kadar tekrar edilmelidir.
Sürüş profili esnasında şunlardan emin olun:
İvmelenmede büyük sıçramalardan kaçının.
Motor torku 80-270 Nm aralığında olmalıdır.
NOx değeri 70 – 700 ppm arasında olmalı.
ozan kayahan
21-09-2021, 11:43
İyi günler dgt için 277 bf dışında enjektör uygun olabilirmi
selamlar
1.6 TDI 110 HP ve 115 HP olan motorların enjektörleri 105hp gibi sıkıntılımı , şakırdama ve sonrasında yüksek yakıt tüketimi oluyor mu ?
selamlar
1.6 TDI 110 HP ve 115 HP olan motorların enjektörleri 105hp gibi sıkıntılımı , şakırdama ve sonrasında yüksek yakıt tüketimi oluyor mu ?
Bu sorunun cevabını bende bilmek istiyorum.
selamlar
Kalitesiz Pis Mazot kullanılırsa olur
diyeceksınız kı hep shell den opet den alıyorum
kalıtelı oldugunu nereden bılıyorsunuz aldıgınız ıstasyonun ?
105'lik CAY Golf 6 da kullandım 50k km sıfırdan, şu an CXX 1.6TDı A3 kullanıyorum yeni 110luklar ile eski 105liklerin ne çalışma karakteri ne sesi soluğu hiç bişey aynı değil :) Enjektör ile ilgili bir sorun duymadım ben 110-115lik motorlarda.
beyler bu yağ sıcaklığı konusu bendede hakim, araç 2.0 tdi tiguan 220bin km. otoyol hızlarında yağ sıcaklığı 135lere kadar çıkabiliyor. tüm sıvıları değişti 12 binde bir yetkili serviste bakıma giren bir araç zaten.
Yükte iken bu kadar artmasının nedeni ne olabilir sizce ? yağ soğutucu, turbo vs kontrol edildi. sorun yok gibi gözüküyor ama kaçırdığımız yer neresi diye düşünüyorum.
105'lik CAY Golf 6 da kullandım 50k km sıfırdan, şu an CXX 1.6TDı A3 kullanıyorum yeni 110luklar ile eski 105liklerin ne çalışma karakteri ne sesi soluğu hiç bişey aynı değil :) Enjektör ile ilgili bir sorun duymadım ben 110-115lik motorlarda.
uzun süredir cay polo kullaniyoruz, arkadasimin erkunt traktörü daha sessiz calisiyor
beyler bu yağ sıcaklığı konusu bendede hakim, araç 2.0 tdi tiguan 220bin km. otoyol hızlarında yağ sıcaklığı 135lere kadar çıkabiliyor. tüm sıvıları değişti 12 binde bir yetkili serviste bakıma giren bir araç zaten.
Yükte iken bu kadar artmasının nedeni ne olabilir sizce ? yağ soğutucu, turbo vs kontrol edildi. sorun yok gibi gözüküyor ama kaçırdığımız yer neresi diye düşünüyorum.
kullandıgınız yag nedır
uzun süredir cay polo kullaniyoruz, arkadasimin erkunt traktörü daha sessiz calisiyor
Alamanya mazotu ıle karıstırdın herhalde sen TR mazotunu :D :D :D
Alamanya mazotu ıle karıstırdın herhalde sen TR mazotunu :D :D :D
abi enjektörler zil takmislar icerde cikciki cikciki oynuyor gibi hissediyorum :D
2.0 tdi 170 lik superb aracımda da benzer problem vardı. problem yağ soğutucusunda çıkmıştı.
Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım. Eski üyeliğime giriş yapamayınca yeniden kaydoldum.
2011 model 1.6 tdi cay motor polo aracım var. Konuyu 1 haftadır okuyorum yazılım güncellemelerinden bahsedilmiş şu an için en ideal yazılım sürümü 9971 mi. Elimde tüm cihazlar ve flash dosyaları mevcut.
Enjektörlerde ses vardı , 4 ünüde yaptırıp adaptasyonunu yaptım ( Hepsine yeniden numara verildi)
Yakıt , performans vs herşey güzel ama ayağımı gazdan bas çek yapınca sanki kulak kopuk gibi yapıyor ama herşey sağlam. Konuda güncelleme ile düzeldiği yazılmış.
9971 mi 9972 mi güncelleme yapayım ?
Teşekkür ederim.
kullandıgınız yag nedır
abi servisten castrol 5-30 ama 2 bakım lm toptec koydum yine değişen olmadı.
2.0 tdi 170 lik superb aracımda da benzer problem vardı. problem yağ soğutucusunda çıkmıştı.
bende bunu düşünüyorumda serviste değildir dediler. :D
Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım. Eski üyeliğime giriş yapamayınca yeniden kaydoldum.
2011 model 1.6 tdi cay motor polo aracım var. Konuyu 1 haftadır okuyorum yazılım güncellemelerinden bahsedilmiş şu an için en ideal yazılım sürümü 9971 mi. Elimde tüm cihazlar ve flash dosyaları mevcut.
Enjektörlerde ses vardı , 4 ünüde yaptırıp adaptasyonunu yaptım ( Hepsine yeniden numara verildi)
Yakıt , performans vs herşey güzel ama ayağımı gazdan bas çek yapınca sanki kulak kopuk gibi yapıyor ama herşey sağlam. Konuda güncelleme ile düzeldiği yazılmış.
9971 mi 9972 mi güncelleme yapayım ?
Teşekkür ederim.
Benim aracıma yetkili serviste istemediğimi belirttiğim halde dikkatsizlik yüzünden 23r7 emisyon yazılımı yapılmıştı. Üzerine tekrardan yazılım yaptırdım ama sizdeki gibi vuruntu sorunu ortaya çıktı.Şehir içinde düşük hızda gaza basamaz olmuştum aks yerinden çıkacak gibi vuruntu yapıyordu.Daha sonra emisyon yazılımı tamamen silinip 9971 güncellemesi yapıldı üzerine tekrar yazılım yaptırdım ondan sonra rahatladım.Bahsettiğim eski vuruntu tamamen yok oldu.Yani 9971 güncellemesi en stabil çalışan sürüm bence.
abi servisten castrol 5-30 ama 2 bakım lm toptec koydum yine değişen olmadı.
bende bunu düşünüyorumda serviste değildir dediler. :D
benim ustalarım da yağ soğutucu değildir dediler. yağ soğutucu çıktı. yani aklın yolu bir yağ çok ısınıyorsa ilk bakılacak yer yağ soğutucudur :)
Benim aracıma yetkili serviste istemediğimi belirttiğim halde dikkatsizlik yüzünden 23r7 emisyon yazılımı yapılmıştı. Üzerine tekrardan yazılım yaptırdım ama sizdeki gibi vuruntu sorunu ortaya çıktı.Şehir içinde düşük hızda gaza basamaz olmuştum aks yerinden çıkacak gibi vuruntu yapıyordu.Daha sonra emisyon yazılımı tamamen silinip 9971 güncellemesi yapıldı üzerine tekrar yazılım yaptırdım ondan sonra rahatladım.Bahsettiğim eski vuruntu tamamen yok oldu.Yani 9971 güncellemesi en stabil çalışan sürüm bence.
Teşekkür ederim , O zaman bende 9971 i atayım. Şu an üstünde ne var onuda bilmiyorum ama bayağı eski bir sürümdür . Güncelleme vs yapıldığını sanmıyorum.
9978 yazılım numaralı passat b7 geldı bıldıgın enjektorlerı catır catır ses yapıyordu
9971 e cevırdım
fıltre borusundakı aparatı soktum
stage 1 yazılım yaptık
ses %80 azaldı
guncel yazılım versıyonlarında enjektorler cıddı anlamda ses yapabılıyor
Teşekkür ederim . 9971 yükleyip tekrardan farkları yazacağım. Bende tahminim çok eski versiyon var
9970/71 den şaşmayın CAY sahipleri :)
tolga_55
02-11-2021, 15:12
9978 yazılım numaralı passat b7 geldı bıldıgın enjektorlerı catır catır ses yapıyordu
9971 e cevırdım
fıltre borusundakı aparatı soktum
stage 1 yazılım yaptık
ses %80 azaldı
guncel yazılım versıyonlarında enjektorler cıddı anlamda ses yapabılıyor
CXX motorlarda da aynı durum mevcut mu? 23x4 güncellemesinden yapılan araçlarda da titreme ve performansta düşüşten bahsedenler var.
deeperblack
02-11-2021, 15:26
Benim yağın aşırı ısınma sorunumda radyatör ve yağ soğutucuyu değiştikten sonra düzeldi.
Selamlar, benim 2011 model 1.6 tdi cayb motorlu fabiam var. Sorunum yazılımda kesici olmasına rağmen 1. viteste kesiciye düşmüyor fabrikasyon bir kesici varmış gibi tepki veriyor. Diğer vitesler de giriyor ama bilindik cay kesicisi gibi değil. Tavsiye edebileceğiniz birşeyler var mıdır? Yardım ve yorumlarınızı bekliyorum.
Merhaba arkadaşlar , Odis ile vas5054a cihazı olan bir arkadaşımız Cay motora 9972 sürümünü atabilir mi , yardımcı olmak isteyen arkadaş özel mesaj atarsa memnun olurum.
İstanbuldayım.
9972 sürümü ea32 geri çağırma kodu ile cay motorlara dağıtılmış. Bu sürüm ECU yazılımının yeniden başlatılmasını zorunlu kılan EGR soğutucusu/valfi ile ilgili sorunları içinmiş. Yurtdışı forumunda bu şekilde yazmışlar.
Benim enjektörlerde şakırdama ve ve alt devirde kalkmaya çalışınca silkeleme vss sorunu var. Yol üzerinde enjektör adaptasyon yaptım önemli derecede azaldı ama tamamen gitmedi.
9970/71 den şaşmayın CAY sahipleri :)
9972 Ayrıca Vw poloda hidrolik direksiyon problemini çözmüş aynı zamanda direksiyon 1 tık sertleşmiş bu sürümde.
Ne kadar doğrudur bilmem ama yazılanlar bunlar :)
Direksiyon kolay, vcds ile yapılabiliyor ancak alternatöre binen yük artıyor, zayıf akü ve soğuk hava şartlarında bir sabah bakmışsınız akü yok durumu olabilir :)
EGR ile alakalı kısmını bilmiyordum, sahip olduğum son tdi ı alır almaz 9971 e çevirmiş, o şekilde stock / stg1 / stg1+egr off / stg2 olarak kullanıp sattım.
Müşterim olan tüm CAY ları da 9971 e çevirdim bugüne kadar, olumsuz dönüş olmadı :)
Arkadaşlar selamlar, iki tane sorum olacak.
A3 Sedan kullanıcısıyım, ön takımdan tümsek geçişlerinde yatak gıcırtısı gibi ses geliyor. bi ara golflerde de vardı bu problem servis bi yağlama ile geçici çözüm üretiyordu sanki yanlış hatırlamıyorsam.
aracı doğuşa götürdüm yağladılar ama 3 gün sonra yine başladı. bunun kesin bir çözümü var mıdır ?
İkinci sorum ise orjinal bi-xenon sistemli olan aracımın ampulleri; Bozuk yolda, paket taşlı yolda v.s. titreme yapıyor. Sanki mercek içindeki ampul sabit değil gibi. Ama göz kırpma şeklinde değil, hareket etmiyorken ve düz zeminde bir sorun yok. Buna nasıl bir çözüm üretebilirim?
A3 Sedan kullanıcısıyım, ön takımdan tümsek geçişlerinde yatak gıcırtısı gibi ses geliyor. bi ara golflerde de vardı bu problem servis bi yağlama ile geçici çözüm üretiyordu sanki yanlış hatırlamıyorsam.
aracı doğuşa götürdüm yağladılar ama 3 gün sonra yine başladı. bunun kesin bir çözümü var mıdır ?
İkinci sorum ise orjinal bi-xenon sistemli olan aracımın ampulleri; Bozuk yolda, paket taşlı yolda v.s. titreme yapıyor. Sanki mercek içindeki ampul sabit değil gibi. Ama göz kırpma şeklinde değil, hareket etmiyorken ve düz zeminde bir sorun yok. Buna nasıl bir çözüm üretebilirim?
İkinci sorun bende yok bişey diyemeyeceğim bunun için ancak, ilk belirttin ses yay varken vardı bende, ST coil taktım geçti :) Hatta durduğun yerde direksiyonu çevirdiğinde gelen loklok ses te gitti.
İkinci sorun bende yok bişey diyemeyeceğim bunun için ancak, ilk belirttin ses yay varken vardı bende, ST coil taktım geçti :) Hatta durduğun yerde direksiyonu çevirdiğinde gelen loklok ses te gitti.
Ben stock devam edeyim istiyorum ama arac sanki 90 model gibi ses cikariyor :)
Servis bakımlı bir 1.6 TDI DSG leon var rölantide titreme oluyor..
Bazen çok hissettiriyor devir saati oynamıyor sadece silkelenme gibi bir titreme sanki bir tıkanmışlık var gibi..
Artık EGR midir, rejenerasyon kaynaklı bir silkeleme mi oluyor anlamadım.. Bu ara canımı sıkmaya başladı..
Ben stock devam edeyim istiyorum ama arac sanki 90 model gibi ses cikariyor :)
Bu arada stockken de bende ses yoktu. Dururken loklok ses geliyorsa amortisör üst takozu ki bu yaydan sonra oluyor genelde çoğu kişide, sendeki durum Leonlarda var genelde o da kaliteli bir yağlama ile geçiyor çok uzun süre diye biliyorum ama A3 te pek duymadım.
Mehmetmert
17-11-2021, 12:11
Sağ sola değilde kasisten yavaş geçerken falan geliyorsa burçlar değişecek. Amortisör üst rulmanı sesi araç dururken direksiyon kırıldığında yapar eğer öyle ise.
Mehmetmert
17-11-2021, 12:13
Servis bakımlı bir 1.6 TDI DSG leon var rölantide titreme oluyor..
Bazen çok hissettiriyor devir saati oynamıyor sadece silkelenme gibi bir titreme sanki bir tıkanmışlık var gibi..
Artık EGR midir, rejenerasyon kaynaklı bir silkeleme mi oluyor anlamadım.. Bu ara canımı sıkmaya başladı..
Aslında titremede değilde, motorun sesi sanki devir artıyormuş gibi oluyor ama sabitse buda normal. Araçta bazen klima devereye giriyor, alternatör devreye giriyor...vs tüketim aşırı fazla değilse motora ekstra yük biniyor ve sesi değişiyor. Rolanti dalgalanıyor gibi olur ama dalgalanmaz sadece ses o şekilde kalır.
Sağ sola değilde kasisten yavaş geçerken falan geliyorsa burçlar değişecek. Amortisör üst rulmanı sesi araç dururken direksiyon kırıldığında yapar eğer öyle ise.
Aynen öyle kasisten yavaş geçerken dahi geliyor.
Direksiyonu durduk yere sağa sola çevirdiğimde ses yok. Bu işten anlayan güzel bir yer bulmak lazım istanbul ' da. Bu iş için doğuşta fena itelerler sanırım, ortalama fiyat ne kadar baz almalıyım ?
Mehmetmert
17-11-2021, 14:10
Aynen öyle kasisten yavaş geçerken dahi geliyor.
Direksiyonu durduk yere sağa sola çevirdiğimde ses yok. Bu işten anlayan güzel bir yer bulmak lazım istanbul ' da. Bu iş için doğuşta fena itelerler :)
VW Golf 7 | Alt Takımdan Gelen Sesler ve Çözümü | Burçlar | Rulman | Askı Kolu | Aks Kafası - YouTube (https://youtu.be/wGDVPMIjsD8)
2.5 yıl önce serviste deiştirmiştim ben, şu an fiyatlar ne oldu bilmiyorum tabi ki
VW Golf 7 | Alt Takımdan Gelen Sesler ve Çözümü | Burçlar | Rulman | Askı Kolu | Aks Kafası - YouTube (https://youtu.be/wGDVPMIjsD8)
2.5 yıl önce serviste deiştirmiştim ben, şu an fiyatlar ne oldu bilmiyorum tabi ki
Servis; 900 parça 800 işçilik diyor şaka gibiler :D
MQB lerin ön salıncakları eski pq35 lere göre farklı.
Tekrardan Merhaba arkadaşlar , İşlerimin yoğunluğundan bir türlü araca vakit ayıramamıştım.
Araca bağlandığımda yazılımın en güncel sürüm 9978 olduğunu gördüm. Akışmetredeki aparatı söküp 9971 e geri indirdim.
Bu arada Odis 9978 den 9971 e downgrade işlemini kabul etmiyor. Ben vag can pro ile bu işlemi hallettim.
İlk farkettiklerim maslak sanayide 1.kısım çıkışında 2.viteste alt devirde girince zorlanıyordu. Şimdi daha rahat gidiyor.
Devirler daha canlı gibi. Vibrasyon azaldı. Motor sesinde aşırı fark göremedim , Cay cidden aşırı gürültülü bir motor. Ama enjektör sesi azaldı.
Birde odis ile injector quantity ayarlaması yaparsam çok güzel olur.
Gaza bas çeklerde sanki kulak kopuk gibi davranması azaldı ama geçmedi. Sanki kulakların biri biraz boşalmış gibi. Onada bakacam haftaiçi
Tekrardan Merhaba arkadaşlar , İşlerimin yoğunluğundan bir türlü araca vakit ayıramamıştım.
Araca bağlandığımda yazılımın en güncel sürüm 9978 olduğunu gördüm. Akışmetredeki aparatı söküp 9971 e geri indirdim.
Bu arada Odis 9978 den 9971 e downgrade işlemini kabul etmiyor. Ben vag can pro ile bu işlemi hallettim.
İlk farkettiklerim maslak sanayide 1.kısım çıkışında 2.viteste alt devirde girince zorlanıyordu. Şimdi daha rahat gidiyor.
Devirler daha canlı gibi. Vibrasyon azaldı. Motor sesinde aşırı fark göremedim , Cay cidden aşırı gürültülü bir motor. Ama enjektör sesi azaldı.
Birde odis ile injector quantity ayarlaması yaparsam çok güzel olur.
Gaza bas çeklerde sanki kulak kopuk gibi davranması azaldı ama geçmedi. Sanki kulakların biri biraz boşalmış gibi. Onada bakacam haftaiçi
Yolda enjektör adaptasyonu yapmayı deneyebilirsiniz hocam. Enjektör ayarları bazen kaçıyor şakırtılı çalışmaya başlıyor o zaman uyguluyorum ben gerçekten fark ediyor.
Böyle bir işlem gerçekten varmı nasıl yapılıyor ?youtubede gördüm clickbait diye bakmadım :)
Böyle bir işlem gerçekten varmı nasıl yapılıyor ?youtubede gördüm clickbait diye bakmadım :)
Enjektör adaptasyonunu soruyorsanız var hocam. Youtube daki videolardan önce yetkili servisteki usta tavsiye etmişti bana. 4.viteste 60 km hızda iken dip gaz yapıyorsunuz 3000 devire kadar. Daha sonra frene veya debriyaja basmadan 1100 devir civarına kadar düşmesine izin verip tekrar dip gaz yaparak 3000 devire çıkarıyorsunuz. Bu işlemi 3 ya da 4 kez uygulayıp en son yine 1000 devir civarına düştüğünde aracı debriyaja basmadan boşa alın ve fren yapmadan durmasını bekleyin. Durduktan sonra stop edip biraz bekleyin daha sonra yola devam edebilirsiniz. Bu arada usta bu adaptasyon işleminin sadece cay motorlarda uygulandığını söylemişti.
Enjektör adaptasyonunu soruyorsanız var hocam. Youtube daki videolardan önce yetkili servisteki usta tavsiye etmişti bana. 4.viteste 60 km hızda iken dip gaz yapıyorsunuz 3000 devire kadar. Daha sonra frene veya debriyaja basmadan 1100 devir civarına kadar düşmesine izin verip tekrar dip gaz yaparak 3000 devire çıkarıyorsunuz. Bu işlemi 3 ya da 4 kez uygulayıp en son yine 1000 devir civarına düştüğünde aracı debriyaja basmadan boşa alın ve fren yapmadan durmasını bekleyin. Durduktan sonra stop edip biraz bekleyin daha sonra yola devam edebilirsiniz. Bu arada usta bu adaptasyon işleminin sadece cay motorlarda uygulandığını söylemişti.
Yüksek viteste bukadar alt devirden basmak çok tehlikeli EGT ne alemde baktınızmı hiç :) 4 kere peşpeşe yapıp turbo kırmadıysanız şanslısınız
Yüksek viteste bukadar alt devirden basmak çok tehlikeli EGT ne alemde baktınızmı hiç :) 4 kere peşpeşe yapıp turbo kırmadıysanız şanslısınız
Haklısınız egt yi ölçme şansım olmadı ama yüksek dereceleri görmüştür. Bi ara enjektör sesine o kadar takılmıştım ki bu yöntemi denemek zorundaydım :)
enjektör adaptasyonunu vcds ile yapabilirsiniz daha sağlıklı olur
Arkadaşlar; serviste kullanılan yağ markası castrol' mü? yağ değişimini servis dışında yaptırsam motor yağı ve filtrelerini ne marka ve özellikte önerirsiniz..
Arkadaşlar; serviste kullanılan yağ markası castrol' mü? yağ değişimini servis dışında yaptırsam motor yağı ve filtrelerini ne marka ve özellikte önerirsiniz..
Yetkili Servis Castrol Edge Professional 5w30 tam sentetik
fakat yeni araçlarda benzinli (dizel euro 6.1 , euro 6.2 temp emisyonu) olan benzinli OPF filtreli benzinli araçlarda dahil Castrol Edge Professional 0w20 tam sentetik
Selamlar herkese, golf7 1.6 tdi clh motor aracım var. Araç ara ara özellikle sogukken çalıştırdığımda anlık beyaz duman veriyor sis gibi. Normal zamanda herhangi bir sorun yok varmıdır başına gelen? misal şöyle söyleyim kontağı açıp 40 sn civarı bekleyip calıstırdığımda sıkıntı yok . Akü yeni değişti, bide aldığıdma bakımını yaptırmıştım mazot filtresi değişmi acaba ondanmı değilmi bilemiyorum. Başına gelen ve çözüm bulan varsa yardımcı olursa sevinirim :) Km: 166.000
Hyrenayt
19-01-2022, 13:03
Selamlar herkese, golf7 1.6 tdi clh motor aracım var. Araç ara ara özellikle sogukken çalıştırdığımda anlık beyaz duman veriyor sis gibi. Normal zamanda herhangi bir sorun yok varmıdır başına gelen? misal şöyle söyleyim kontağı açıp 40 sn civarı bekleyip calıstırdığımda sıkıntı yok . Akü yeni değişti, bide aldığıdma bakımını yaptırmıştım mazot filtresi değişmi acaba ondanmı değilmi bilemiyorum. Başına gelen ve çözüm bulan varsa yardımcı olursa sevinirim :) Km: 166.000 Downpipe ile kullandığım aracımda bu durum vardı kışın artarken yazın azalıyordu araç ısındığında kestiği için önemsemedim. Kilometre:170.000 civarı video aracıma ait beyaz dumanı görebilirsin. GOLF7 1.6 TDI RSA STAGE 1+ EXHAUST (COLD-START+REV) - YouTube (https://youtu.be/3jdPSOGUmVE)
Filtreler hengst ya da mann, yag size kalmis ama liqui moly iyidir
2018 1.6TDİ GOLF aracım var 50K da alırken servis tarafından castrol 0w30 konulmuştu. Geçen 65k da liqui moly 0w30 koydum. (Önce lm motor clean sonrasında lm ceratec koydum). Aracın sesi ciddi oranda düştü. Motor performansının yükseldiğini hissediyorum. En önemlisi limitsiz otobanda gazladığım zaman yağ sıcaklığı 115lere kadar çıkarken şimdi max 98 görüyorum. Yakıt tüketiminde bir fark yok.
Arkadaşlar merhaba,
Aracım 1.6 tdi değil ama çalışma mantığı aynı yapıda olduğundan ötürübu başlığa yazıyorum. Aracı 2012 caddy 2.0tdi 140ps. Dp ve yazılım bulunmakta. Sorunuma gelince, tam gaz yapınca 4-5-6. Viteslerde devir 3500 ü geçince p0234 overboost arızası alıyorum. Bu arızanın çözümü için turboyu temizlettim ve wg ayarı yaptırdım düzelmedi, sonra başka bir turbo ile değiştirdim yine düzelmedi. Map sensörü değişti düzelmedi. Egr hem mekanik hemde yazılımdan iptal. N75 değişimi de yapıldı malesef sonuç yine hüsran. Bu durum hakkında yardımcı olabilecek arkadaşları merakla bekliyorum :)
Not: Araca 103 bin km de yazılım yapıldı ben bu arızayı 136 bin km de aldım.
Arkadaşlar merhaba,
Aracım 1.6 tdi değil ama çalışma mantığı aynı yapıda olduğundan ötürübu başlığa yazıyorum. Aracı 2012 caddy 2.0tdi 140ps. Dp ve yazılım bulunmakta. Sorunuma gelince, tam gaz yapınca 4-5-6. Viteslerde devir 3500 ü geçince p0234 overboost arızası alıyorum. Bu arızanın çözümü için turboyu temizlettim ve wg ayarı yaptırdım düzelmedi, sonra başka bir turbo ile değiştirdim yine düzelmedi. Map sensörü değişti düzelmedi. Egr hem mekanik hemde yazılımdan iptal. N75 değişimi de yapıldı malesef sonuç yine hüsran. Bu durum hakkında yardımcı olabilecek arkadaşları merakla bekliyorum :)
Not: Araca 103 bin km de yazılım yapıldı ben bu arızayı 136 bin km de aldım.
n75 i kontrol edin. turbo selenoid valfi yani, ve hattını tabiki
Anadolu yakasi, bu motordan anlayan, periyodik bakim yaptiracagimiz iyi bir usta var mi bildiginiz?
Tsk.
ahmetogul
10-04-2022, 13:34
golf 7 1.6 tdi cxx orjinal turbosunu hibrit yapan var mı ? verimli oluyor mu yoksa gereksiz bir uygulama mı 1449 fiyatları epey uçtu
Tholl-ga
11-04-2022, 07:12
Anadolu yakasi, bu motordan anlayan, periyodik bakim yaptiracagimiz iyi bir usta var mi bildiginiz?
Tsk.
merhaba ; bostancı sanayi vwtech ilkan usta
Bir süredir egr geri dönüş borusundan ve külbütör kapağının arka kısmına bağlanan yağ havalandırma borusundan bu şekilde yağ sızıntısı var. Biraz sıkıştırıp yüksek devir kullanınca içeriye yanık yağ kokusuna benzer bir koku geliyor. Yüksek ihtimalle külbütör kapağına bağlanan yağ havalandırma hortumundaki kaçaktan geliyor diye düşünüyorum. Özellikle iki yeri de temizledim tekrar olacak mı diye kontrol ettiğimde yine yağ sızıntısı vardı. Egr hem mekanik hem de yazılımla şeklinde kullanıyorum. Neden bu şekilde sızıntı ya da terleme yapar ?
https://r.resimlink.com/_26Ppx9Ad.jpg (https://resimlink.com/_26Ppx9Ad)
https://r.resimlink.com/nQejmOxp-F4M.jpg (https://resimlink.com/nQejmOxp-F4M)
https://r.resimlink.com/72Rpt.jpg (https://resimlink.com/72Rpt)
Arkadaslar, bir sorum var,
Dun depoyu maalesef ilk defa sifirladim ve uzerine 54 lt mazot aldim, sonrasinda da de 50-60 km yol yaptim.
Bugun tam araci park ederken, kizdirma bujisi lambasi yakti, arac sarsintili calismaya basladi(rejenerasyon gibi). Biraz bekledim, sonrasinda stop ettim araci, 30-40 dk sonra gidip tekrar calistirdim, hic bir sorun yok. Lamba olmasi gerektigi gibi ilk marsta yaniyor ve sonuyor.
Servisten de cuma gunu cikti, ariza kodu, kaydi vs'de yoktu. Basina gelen var midir? Bilgisi olan.
Merhaba arkadaşlar bir sıkıntım var ;
Akşamdan arabayı stop ediyorum ,Sabah marşa basınca çalışması 3,4 sn gecikiyor. Çalıştıktan sonra hemen stop edeyim tekrar basayım anında marşa basıyor. Hiç bir arıza kaydı yok. Odisle hava alma işlemide yaptım . Sonuç aynı.
(1.6 TDI Cay polo)
Tholl-ga
17-06-2022, 08:44
Akşamdan arabayı stop ediyorum ,Sabah marşa basınca çalışması 3,4 sn gecikiyor. Çalıştıktan sonra hemen stop edeyim tekrar basayım anında marşa basıyor. Hiç bir arıza kaydı yok. Odisle hava alma işlemide yaptım . Sonuç aynı.
(1.6 TDI Cay polo)
Aküne bi baktır.
(1.6 TDI Cay polo)
Kaç km de aracın ? bu problem ıcın şu yolları sırası ıle ızleyebılırsın
enjektorler uzerındekı gerı donüs hortumlarını kontrol et ılk once herhangı bı kacak varmı
kacak yok ıse enjektor gerı donus uzerınde subap var onda problem olabılır.
mazot fıltresı ne takıldı yan sanayımı
genellıkle yan sanayı fıltrelerde geç çalısma problemı olabılıyor.
aracın kontagını açtıgınızda arka koltuk altındakı pompadan ses gelıyormu kontrol edın.
butun bu ıslemler duzgun ıse
enjektorlerınızı kontrol ettırın sokturup degerlerıne bakılsın enjektor kaynaklı olabılır
Arkadaşlar sorunu çözdüm. Kafamda ilk akü vardı ama 2.ye basınca anında basması kafamı karıştırmıştı. Birde enjektörleri daha önce yaptırmıştım oradan bir enjektörden şüphelendim ama sorun aküden çıktı. Takviye ile 2 sabahtır deniyorum anında marşa basıyor. Bugün varta akü alacam
Bomberman_TR
12-08-2022, 20:21
Merhaba arkadaşlar bende 2009 golf6 tdi 5 ileri manuel araç var. son aylarda, yolda giderken gaz verip çekince bir boşluk bir vuruntu hissediyorum. Salıncak burçlarını yeni değiştirdim sizce neden olabilir. Araç 280.000 kmde.
SAnırım bu araçta oynar volan var , bazı yıllarda vw sabit volana dönmüş. Yada karışık çıkıyormuş, volanda boşluk oluşursa bunu yapar mı ?
Diğer sorum ise sabah motor soğukkken , ilk kalkışta 20 metre silkeleme yapıyor. Araç gaz kesiyor anlık olarak , cay motorda sizce neden olabilir. Maf sensöründen şüphelendim, çıkma maf taktım değişme olmadı.
sizin problemler enjektorden kaynaklaniyor olabilir. volant konusunda da benim aracim jetta 1.6 tdi manuel, bende duz volant cikmisti. bildigim kadariyla cay motorda 6 ileri sanzimanlar oynar volantli 5 ileriler duz volantli.
sizin problemler enjektorden kaynaklaniyor olabilir. volant konusunda da benim aracim jetta 1.6 tdi manuel, bende duz volant cikmisti. bildigim kadariyla cay motorda 6 ileri sanzimanlar oynar volantli 5 ileriler duz volantli.
2012/6. ay öncesi CAY oynar volanlı.
Hareketli volan sabit volana neden çevriliyor + - ne farkediyor
2012 mart veya subat cikisli poloda sabit volan vardi benim
1.6 Tdi Cay motor poloyu downpipe komple krom düz boru sona polo gti son susturucu koyup kullanan oldu mu? Ne gibi + - durumu var?
alper_pug
27-09-2022, 20:49
1.6 Tdi Cay motor poloyu downpipe komple krom düz boru sona polo gti son susturucu koyup kullanan oldu mu? Ne gibi + - durumu var?
Sizin söylediğiniz şekilde kullanıyorum , hybrid turbo var ayrıca araçta. Gti son susturucu ve direk susturucusuz şekilde de kullandım. Hiç bir fark göremedim gidişinde. Düz boru + gti son susturucu ile çevirmelerde çok rahat edersiniz.
Sizin söylediğiniz şekilde kullanıyorum , hybrid turbo var ayrıca araçta. Gti son susturucu ve direk susturucusuz şekilde de kullandım. Hiç bir fark göremedim gidişinde. Düz boru + gti son susturucu ile çevirmelerde çok rahat edersiniz.
Teşekkür ederim abi bende aynı şekilde düşünüyorum, özelden bi sesi soluğunu atma şansın olursa çok sevinirim whatsapptanda yazabilirim numaran mevcut :D
pd130mk4
28-11-2022, 13:01
Uzun zamandır konuya yeni mesaj gelmemiş, 114 sayfanın hepsini okudum ancak tam sorularınmın cevaplarını bulamadım. burdaki abilerime göre de oldukça toy olduğum için en iyisi işibilene danışalım dedim. fikrinizi almak için birkaç soru sormak istedim. sorularım yeni aldığım 2013 model 138bin kmdeki 1.6TDI CLH kodlu manuel golf mk7 için. aracı setuplu aldım. setup şu şekilde;
-dp, düzboru, vanalı egzoz
-k&n kutu içi hava filtresi
-gtd1449vz turbo
-tts fren
-17 inch replika enkei rpf (fren ve jantları aracın hareketli parça ağırlıgının normal bir golften bir miktar daha ağır olduğunun göz önünde bulundurulması için yazdım.)
sorularım şu şekilde, ilk olarak bu turboyu 1.6 hacimli motor hangi devirlerde tam spool etmiş oluyor? eski aracımda (1.9 PDTDI) 1900 devirden itibaren dopdolu yürüyordum, bu aracta 2000 den itibaren yarım dolu (tam randımanlı değil) 3200 den sonra dopdolu yürüyor gibi hissediyorum, turbosu oldukça pahalı olduğu için alt devirlerde de tam dolmadığı için sorun yaşamamak adına şehir içinde biraz çekinerek kullanmak zorunda kalıyorum.
ikinci olarak, bu setuplardaki emsal araçların 100-200 süreleri yaklaşık kaç saniyelerde oluyor? bana beklediğimden yavaş geldi araç, belki benim beklentilerim yüksektir diye soruyorum.
son olarak, vites değiştirirken 3100 devirin altına düştüğü anda cok ciddi basınç kaybediyorum ve gaz tam açık olmasına rağmen araç turboyu tekrardan doldurana kadar tüm ivmesi kayboluyor aracın.
hedefim çok ciddi yürüyeni olsun en hızlısı ben olayım değil ancak böyle setuplardaki emsal araçlarla karşılaştırılınca hissiyat olarak daha yavaş gelince acaba aracımda mekanik veya yazılımsal bir sorun mu var gibi sorular geliyor aklıma.
Ben kullanıcı olarak cevaplayım, teknik bilgisi yüksek arkdaşlar eklemek çıkarmak isterse çıkartır.
İmzamdaki araç, 30.000km'dir 1449 ile kullanıyorum. 20K DPF'li sonrasında DP gerisi stok olarak biniyorum.
Şu an 2000-2100 arası çekip götürüyor tork o devirde geliyor 2800-3000 arası tam boost gibi.
100-200dp ve yazılım güncellemesinden sonra 20sn civarı şu an. DPF varken 22 civarı idi. Basıncım 2.1bar kısık diyebileceğimiz bir ayarda aracım, sıfır duman ilk oturuşta bile. Top speed eğime göre 265-273 gibi değişiyor.
Not: 1.6TDı hybrid veya büyük turbo eski 1.6TDI pololar gibi gitmesini bekliyorsan 1449 öle yürümüyor ha yürüyen de vardır ama o zaman işin içine duman girer vs vs.
Aliburakb
30-11-2022, 10:12
bende yaklaşık 45.000 km dir kullanıyorum 1449 dp ile. gazladığım zaman bende herhangi bir kayıp olmuyor dolu dolu devam ediyor araç. süre olarakta ben p-gear ile -1,84 eğimde 21,61 süre aldım(aracım octavia combi ). cay ve pd ile ayrı bir motor onlar kadar verimli değil zaten :)
pd130mk4
30-11-2022, 15:04
Ben kullanıcı olarak cevaplayım, teknik bilgisi yüksek arkdaşlar eklemek çıkarmak isterse çıkartır.
İmzamdaki araç, 30.000km'dir 1449 ile kullanıyorum. 20K DPF'li sonrasında DP gerisi stok olarak biniyorum.
Şu an 2000-2100 arası çekip götürüyor tork o devirde geliyor 2800-3000 arası tam boost gibi.
100-200dp ve yazılım güncellemesinden sonra 20sn civarı şu an. DPF varken 22 civarı idi. Basıncım 2.1bar kısık diyebileceğimiz bir ayarda aracım, sıfır duman ilk oturuşta bile. Top speed eğime göre 265-273 gibi değişiyor.
Not: 1.6TDı hybrid veya büyük turbo eski 1.6TDI pololar gibi gitmesini bekliyorsan 1449 öle yürümüyor ha yürüyen de vardır ama o zaman işin içine duman girer vs vs.
İlk olarak cavabın için teşekkür ederim abi,
aracını hem instagramdan takip ediyorum, hem de CVFİLMS kanalındakı videoyu en az 2-3 kere izlemişimdir.
100-200 süreleri tamamen takılı, ancak depoda az yakıt olarak mı yaptın acaba?
Aracımın yavaş hissettirmesinin diğer sebeplerinden biri de "unsprung" ağırlığın replika jantlardan dolayı ağır olması sanırım.
ben de kendi çapımda gps hızından bir 100-200 aldım 21.8 saniye geldi,
ancak uygulama eğim göstermiyor ve bana biraz uçurumdan fırlatıyormuşum gibi geldi.
İstenen basınç ve turbonun sağlayabildiği basıncı görebilsem için bir miktar daha rahat edicek,
o yüzden vagcom edinmeye çalışıcam. geçen gün forumdan bir abi güzelce anlattı nelere ihtiyacım olduğunu ancak uzak şehirlerde olduğumuz için ilgilenemedi ben de kendi imkanlarımla çözmeyi deniycem.
bende yaklaşık 45.000 km dir kullanıyorum 1449 dp ile. gazladığım zaman bende herhangi bir kayıp olmuyor dolu dolu devam ediyor araç. süre olarakta ben p-gear ile -1,84 eğimde 21,61 süre aldım(aracım octavia combi ). cay ve pd ile ayrı bir motor onlar kadar verimli değil zaten :)
Sizin zamanınızla oldukça yakın cıktı benim zamanım ancak tahminimce benim eğim çok daha dik.
Tekrardan zaman alıp buraya updatede bulunucam, eğim konusunu p-gearsız nasıl hallederim sıra onu bulmakta.
Bir yandan da vagcom bulursam log'u burda paylaşmak istiyorum.
eminkilic61
30-11-2022, 15:59
octavia combinin 4 çekeri mi?
Aliburakb
01-12-2022, 17:00
Sizin zamanınızla oldukça yakın cıktı benim zamanım ancak tahminimce benim eğim çok daha dik.
Tekrardan zaman alıp buraya updatede bulunucam, eğim konusunu p-gearsız nasıl hallederim sıra onu bulmakta.
bursada yazılım yaptırdığın yerde vardır ölçüm aleti diye tahmin ediyorum. ben -2,83 de 19,54 aldım mesela yine p gear ile ve 2 kişi olarak aracım full dolu depom bagajım ve 18 jantlarım vs vs (her iki denemede aynı ağırlıkta aynı saatte denedim zaten )
octavia combinin 4 çekeri mi?
hayır önden çekişli dsg :)
1.6 tdi dsg ddy motor kodlu leonda 1449 turbo, dp ile kullanıyorum yaklaşık 10 bin kmdir. 2600 2700 devir üzeri tam dolu şekilde yürüyor aracım. 2000 devir üzeri dolmaya başlıyor. Eğer turboyu doldurmadan basarsam hafiften dumanım var doluyken bastığımda duman yok. süre olarak 20 sn civarlarında 100-200 sürem var. Ancak 123 bin km oldu orjinal kavrama sebebiyle tekli viteslerde kaçırmalar mevcut o yüzden son hız olarak 240 250 den sonra tıkanıyor yürümüyor daha fazla.
45 bin km den 114 bin km ye kadar yazılımlı DPF üzerinde kullandım. son zamanlar dpf doluluğu yüzünden araç yazılımsız gibi yürüyordu. Pandemi başladıktan sonra yakıt kalitesinden dolayı mıdır nedir 5 10 bin km içinde partikül filtresi birden doldu.
Uzun zamandır konuya yeni mesaj gelmemiş, 114 sayfanın hepsini okudum ancak tam sorularınmın cevaplarını bulamadım. burdaki abilerime göre de oldukça toy olduğum için en iyisi işibilene danışalım dedim. fikrinizi almak için birkaç soru sormak istedim. sorularım yeni aldığım 2013 model 138bin kmdeki 1.6TDI CLH kodlu manuel golf mk7 için. aracı setuplu aldım. setup şu şekilde;
-gtd1449vz turbo
-tts fren
-17 inch replika enkei rpf (fren ve jantları aracın hareketli parça ağırlıgının normal bir golften bir miktar daha ağır olduğunun göz önünde bulundurulması için yazdım.)
sorularım şu şekilde, ilk olarak bu turboyu 1.6 hacimli motor hangi devirlerde tam spool etmiş oluyor? eski aracımda (1.9 PDTDI) 1900 devirden itibaren dopdolu yürüyordum, bu aracta 2000 den itibaren yarım dolu (tam randımanlı değil) 3200 den sonra dopdolu yürüyor gibi hissediyorum, turbosu oldukça pahalı olduğu için alt devirlerde de tam dolmadığı için sorun yaşamamak adına şehir içinde biraz çekinerek kullanmak zorunda kalıyorum.
ikinci olarak, bu setuplardaki emsal araçların 100-200 süreleri yaklaşık kaç saniyelerde oluyor? bana beklediğimden yavaş geldi araç, belki benim beklentilerim yüksektir diye soruyorum.
son olarak, vites değiştirirken 3100 devirin altına düştüğü anda cok ciddi basınç kaybediyorum ve gaz tam açık olmasına rağmen araç turboyu tekrardan doldurana kadar tüm ivmesi kayboluyor aracın.
hedefim çok ciddi yürüyeni olsun en hızlısı ben olayım değil ancak böyle setuplardaki emsal araçlarla karşılaştırılınca hissiyat olarak daha yavaş gelince acaba aracımda mekanik veya yazılımsal bir sorun mu var gibi sorular geliyor aklıma.
Öncelikle selamlar.. DGT Motor 1.6 tdi polo gtd1449vz, downpipe , orta susturucu iptal olarak kullandık. Bu motorlardan bir PD,CAY gibi patlama beklemek çok mantıklı değil. Komple düz boru olduğu için alt devirleriniz haliyle bi miktar ölü, bizde son susturucu takılıydı falan altlar haliyle ölüydü ama o kadar değildi. Basınç olarak 2.1 basıyorduk aldığımız süreler yaklaşık 20-21 saniye civarlarıydı. Zaten bu CLH motorlarda daha altını almak istiyorsan ya enjektör ya da duman işin içine girecek. Stabil 2.1 basınc bence en makul olanı bu turboda üstü elbette açılabilir ama risk olabilir gibi geliyor nedense. Vag-com ile çözmek yerine kendine mekanik bir basınç saati pakkens marka edinip kaç bar bastığını, vites attıktan sonra basıncın ne durumda olduğunu, hangi viteste ne kadar basınç geliyor, hangi devirde kaç bar basıyorsun en net o şekilde görebilirsin.. Yazılımsal sorun varsa eğer en doğru çözüm bence bu. Tam boost olduğu devir 2 de 60 civarı yaklaşık 3000 devir gibi olması lazım.. Daha sonrasında mekanik mi yazılımsal mı olduğuna karar verirsin.
İlk olarak cavabın için teşekkür ederim abi,
aracını hem instagramdan takip ediyorum, hem de CVFİLMS kanalındakı videoyu en az 2-3 kere izlemişimdir.
100-200 süreleri tamamen takılı, ancak depoda az yakıt olarak mı yaptın acaba?
Aracımın yavaş hissettirmesinin diğer sebeplerinden biri de "unsprung" ağırlığın replika jantlardan dolayı ağır olması sanırım.
ben de kendi çapımda gps hızından bir 100-200 aldım 21.8 saniye geldi,
ancak uygulama eğim göstermiyor ve bana biraz uçurumdan fırlatıyormuşum gibi geldi.
İstenen basınç ve turbonun sağlayabildiği basıncı görebilsem için bir miktar daha rahat edicek,
o yüzden vagcom edinmeye çalışıcam. geçen gün forumdan bir abi güzelce anlattı nelere ihtiyacım olduğunu ancak uzak şehirlerde olduğumuz için ilgilenemedi ben de kendi imkanlarımla çözmeyi deniycem.
Selamlar, log alıp burda dosya olarak paylaşabilirsen yorumlayalım.
Yazılımın daha önce kimlerce yapıldığına dair net bir bilgi yok ise elinde, önerim şu olur yazılım işi içinde olan birisi olarak da.
Düzgünce log alacak, vnt pozisyon ayarı nedir bilecek, dosya kalibrasyonu yapabilecek kalitede bir yer bul kontrol ettir gerekiyorsa yeniden yazdır.
3200 1449 için çok geç bence. En azından 2000 rpm son viteste vites küçültmeden cruise control ile uzun yolda hafif rampaları çıkabiliyor olman gerek.
Şöyle örnek verebilirim,
gtd1449 dan çok daha yavaş tepkisi olan daha eski nesil gtb1549 var benim 1.6 jtdm Giulietta da şuan. 2500 de 2.4 bar basmış oluyor.
Merhaba arkadaşlar bende 2009 golf6 tdi 5 ileri manuel araç var. son aylarda, yolda giderken gaz verip çekince bir boşluk bir vuruntu hissediyorum. Salıncak burçlarını yeni değiştirdim sizce neden olabilir. Araç 280.000 kmde.
SAnırım bu araçta oynar volan var , bazı yıllarda vw sabit volana dönmüş. Yada karışık çıkıyormuş, volanda boşluk oluşursa bunu yapar mı ?
Diğer sorum ise sabah motor soğukkken , ilk kalkışta 20 metre silkeleme yapıyor. Araç gaz kesiyor anlık olarak , cay motorda sizce neden olabilir. Maf sensöründen şüphelendim, çıkma maf taktım değişme olmadı.
Volant dan olsa her zaman yapar sıcak soğuk fark etmez.
Ayrıca da volant seste yapar hocam
Sabah ekrana uyarı geldi yağ değişimi için 20gün diye, şu an KM 149.000..
Yetkili servise gideceğim sanırım, harici bir yere gitmedi araç, 150.000 Bakımında neler oluyor? 1.6TDI DSG Leon ..
2015 1.6 tdi a3 aracım yokuşlarda park ederken vs ayağımı frenden çekince geri kaydırmaya başladı dikkat çekici bir şekilde neden olabilir 195k kmde araç
2015 1.6 tdi a3 aracım yokuşlarda park ederken vs ayağımı frenden çekince geri kaydırmaya başladı dikkat çekici bir şekilde neden olabilir 195k kmde araç
hill holder
Sabah ekrana uyarı geldi yağ değişimi için 20gün diye, şu an KM 149.000..
Yetkili servise gideceğim sanırım, harici bir yere gitmedi araç, 150.000 Bakımında neler oluyor? 1.6TDI DSG Leon ..
https://binekarac.vw.com.tr/idhub/content/dam/onehub_pkw/importers/tr/satis-sonrasi-hizmetler/pdf/volkswagen_bakim_kapsamlari.pdf
hill holder
evet o açıkken tutmuyor çok pahalı bir ürün değildir diye tahmin ediyorum
herkese merhaba, yakın vakitte golf7 1.6 tdi aracımız için gtd1449 projesine başlamayı düşünüyoruz. Yurtdışından kendimiz getirteceğiz. Bu turbonun parça/seri kodu vs nedir? ilanlarda 1-2 tane gördüm ikisininde farklıydı da ondan sormak istedim yanlış bir şey yapmamak için
herkese merhaba, yakın vakitte golf7 1.6 tdi aracımız için gtd1449 projesine başlamayı düşünüyoruz. Yurtdışından kendimiz getirteceğiz. Bu turbonun parça/seri kodu vs nedir? Ilanlarda 1-2 tane gördüm ikisininde farklıydı da ondan sormak istedim yanlış bir şey yapmamak için
04l 253 056 q
04l 253 056 q
Abi sağolasın cevabın için. 04L253010H Bir de bu çıkıyor, farklı nedir biliyor musun?
Abi sağolasın cevabın için. 04L253010H Bir de bu çıkıyor, farklı nedir biliyor musun?
04L 253 gerisi yıla göre değişiyor diye biliyorum önemli olan 04L 253
Gokhan43
07-01-2023, 18:37
Bolton takabileceğiniz kod 04L253010H , Golf 7.5 GTD ile beraber 04L 253 056 P olarak çıktı.
Her ikisi de olur.
-Murat Özcan-
27-02-2023, 09:59
Katılmak isteyenler için bırakıyorum;
Güncel Olarak Sohbet Grubumuz;
WhatsApp Grup Daveti (https://chat.whatsapp.com/HGr7Q6sQbT80H9DpkwsQkt)
Güncel Olarak Play Station Grubumuz;
WhatsApp Grup Daveti (https://chat.whatsapp.com/EiTkyD2UN7Y90KAYnYtIIS)
63owen63
08-03-2023, 21:52
herkese merhaba, yakın vakitte golf7 1.6 tdi aracımız için gtd1449 projesine başlamayı düşünüyoruz. Yurtdışından kendimiz getirteceğiz. Bu turbonun parça/seri kodu vs nedir? ilanlarda 1-2 tane gördüm ikisininde farklıydı da ondan sormak istedim yanlış bir şey yapmamak için
Elimde sıfır kutulu mevcut, anahtar teslim proje yapıyoruz.
Yurtdışı alıp uyguna getiririm diyenlerin %95'i daha pahalıya getirdi, ve çektigi stress cabası. Bilginiz olsun.
Yurtdışı alıp uyguna getiririm diyenlerin %95'i daha pahalıya getirdi, ve çektigi stress cabası. Bilginiz olsun.
Mehmet abi merhaba, sağol cevabın için. Aylar önce zaten seninle facebookta bilgi alışverişi yapmıştım da şuanlık yine planı yatırdı gibi kuzen :) Kış olmayınca işleri biraz istediği gibi gitmedi. Bakalım eğer girişmeyi göze alırsa iletişime geçerim seninle
Yeriniz nerede?Müsait zamanda uğramak isterim.
Benim aracıma Mehmet ve Bilal 1449 yaptılar. Yaptıkları işte dürüst olduklarına şüphem yok. Sorunsuz sıkıntısız 7000 km oldu. Kullanıcı olarak sorusu olan varsa cevaplayabilirim
pd130mk4
15-03-2023, 14:06
-gtd1449vz turbo
-tts fren
bu sorunların hepsini mehmet abinin yardımıyla MGremaps Avrupa'da çözdük bu arada, buraya da update vermek istedim. Güç ve basınç artıp araç hızlanınca zaten yaşlanmış olan kavrama çok yukarda kavrayıp yüksek hızlarda gazlarken ufaktan kaçırmaya başladı. OE ürün örneğin Sachs marka mı takmalıyım yoksa daha yüksek kavrama gücü olan bir ekipman mı tercih etmeliyim, en iyisi nasıl olur? Uzun ömürlü ve trafikte bacak kası yaptırmaması önemli sonuçta İstanbul'da trafik kaçınılmaz. Öğrenci olduğum için de uygun fiyatlı olması ne yazık ki önemli.
bu sorunların hepsini mehmet abinin yardımıyla MGremaps Avrupa'da çözdük bu arada, buraya da update vermek istedim. Güç ve basınç artıp araç hızlanınca zaten yaşlanmış olan kavrama çok yukarda kavrayıp yüksek hızlarda gazlarken ufaktan kaçırmaya başladı. OE ürün örneğin Sachs marka mı takmalıyım yoksa daha yüksek kavrama gücü olan bir ekipman mı tercih etmeliyim, en iyisi nasıl olur? Uzun ömürlü ve trafikte bacak kası yaptırmaması önemli sonuçta İstanbul'da trafik kaçınılmaz. Öğrenci olduğum için de uygun fiyatlı olması ne yazık ki önemli.
Sachs iyidir. Pişman etmez.
Luk kaçırıyor, Sachs kaçırmaz 3 yıl kullandım stg3 hibrit setupla sorunsuz
Luk kaçırıyor, Sachs kaçırmaz 3 yıl kullandım stg3 hibrit setupla sorunsuz
Ben LUK almıştım zamanında hatta Sachs a göre balata çapı daha büyüktü. Ama gel gelelim berbat çıktı. Debriyaj hala taş ezme kıvamında. Kaçırma yok ama bacak yoruyor ve yuakrda kavrıyor.
Ben LUK almıştım zamanında hatta Sachs a göre balata çapı daha büyüktü. Ama gel gelelim berbat çıktı. Debriyaj hala taş ezme kıvamında. Kaçırma yok ama bacak yoruyor ve yuakrda kavrıyor.
Ona da alışıyorsun zamanla kaçırmasın da :)
cagatay16v
20-03-2023, 16:40
Üretim zamanı gelen parti mala göre değişiyor heralde luk ile çok sorun yaşayan kadar yaşamayanda var. Sachs öncelik tercihtir ama katılıyorum
Herkese selamlar, GTD1449 turbolu 1.6tdi dcx aracım var. İki önemli arızayı çözemedim yardım edebilecek varsa şimdiden çok teşekkür ederim.
1-P0299 düşük basınç arızası alıyorum, ne yaptıysak çözemedim. ( N75 değişti, wg tekrar ayarlandı ) Araba yüksek hızlarda çok iyi ne zaman yavaşlasam kızdırma bujisi ikazı verip korumaya geçiyor. 2-Sıkıştırdığım zaman hararet 90 dereceyi geçiyor ( devirdaim, termostat ve soğutma suyu değişti ) halen çözülemedi
mehmet4345
17-07-2023, 09:57
Herkese selamlar, GTD1449 turbolu 1.6tdi dcx aracım var. İki önemli arızayı çözemedim yardım edebilecek varsa şimdiden çok teşekkür ederim.
1-P0299 düşük basınç arızası alıyorum, ne yaptıysak çözemedim. ( N75 değişti, wg tekrar ayarlandı ) Araba yüksek hızlarda çok iyi ne zaman yavaşlasam kızdırma bujisi ikazı verip korumaya geçiyor. 2-Sıkıştırdığım zaman hararet 90 dereceyi geçiyor ( devirdaim, termostat ve soğutma suyu değişti ) halen çözülemedi
Merhaba hocam benzer sıkıntıyı 1549 lu polomda yaşıyorum. Piyasadaki n75 lerin %80 i arızalı diyorlar. Vakum pompası siparişi verdim. Kontrol ederek tekrar deneyeceğim. Sonuca göre yazarım hocam.
murat182
04-11-2023, 14:23
Selam dostlar, E36 316i nin 10 litre gaz yaktığı güzergahta soft yazılım ve egzozlu Polo ne kadar mazot yakar ?
Selam dostlar, E36 316i nin 10 litre gaz yaktığı güzergahta soft yazılım ve egzozlu Polo ne kadar mazot yakar ?
Güzergah'ın nasıl olduğu önemli. Trafik mi, trafiksiz akan yol mu? Ortalama hız ne kadar? gibi bir çok sorunun cevabından sonra söylenebilir ancak. En iyi ihtimalle soft yazılım egzozlu polo 4.5 litre yakar. Az trafiğe kalırsanız 5.5 civarı max yakar.
murat182
04-11-2023, 16:51
Güzergah'ın nasıl olduğu önemli. Trafik mi, trafiksiz akan yol mu? Ortalama hız ne kadar? gibi bir çok sorunun cevabından sonra söylenebilir ancak. En iyi ihtimalle soft yazılım egzozlu polo 4.5 litre yakar. Az trafiğe kalırsanız 5.5 civarı max yakar.
Hocam trafik yok ama 0 dan 500 rakıma çıkıyorum ilçe yolu, 22 km yol yarım saat sürüyor yani ortalama hızım 44.
Bu motorda pek çok farklı yağ denedim. En iyi verimi shellin 5w30 yağlarında gördüm. Hem fiyatı ucuz hemde motoru iyi çalıştırıyor. Vw onaylı olmasına gerek yok. Partiküllü herhangi bir shell 5w30 uyar.
DenizKaan
02-01-2024, 09:48
Merhaba arkadaşlar, 2015 B8 1.6tdi dcx motor bir passatım var,
Yaşadığım sıkıntı şu, 1-2 dakika araba sıcakken arabayı biraz zorlarsam, araba birden hiç gitmemeye başlıyor (devirlenmiyor turbo yok gibi).
10 dakika durdurup devam edersem araba yine canlanıyor.
Başına gelen oldu mu ?
yaptığım araştırmalar mazot filtre kutusunu işaret ediyor.
sorun çözüldümü ? hararet 90 dereceyi geçerken canlı data izleme şansı oldumu vag com ya da odis ile ?
N75de arıza yok bence , araçta vakum kaçağı vardır. Rölantide turbo wesgate milini en üst konuma kadar çekebilecek vakum gücüne ihtiyaç var. Eğer çekemezse alt devirler ölür ve arıza yakar.
Hortumları 60mg şırınga ile kontrol edin , delik yırtık olabilir.
Onur Fatih
01-09-2024, 01:56
2. problemin aynısı yaşıyorum
Araç 2.0 tdi clh motor passat (2.0tdi larda hangi kodla geliyor biliyorum watercooler olan model)
Devirdaim termostat vs herşey yeni olduğu halde uzun soluklu sıkıştırdığım zaman hararet 90u geçiyor gaz ile devam etsem artaracak şekilde yükselmeye devam ediyor gazdan çekilince tekrar 90 seviyesine düşüyor.
Problemi yazın farkettim kışın bu kadar sıkıştırma pozisyonum olmamıştı ama havalar ısınınca problemi bariz hissediyorum.
Kronik devirdaim problemi gibi değil bu daha farklı birşey hala çözebilmiş değilim.
Normal kullan 180-200 git bişey yok lakin gaza otur aralıksız 15 dk çekme ayağını araba 90 harareti geçiyor
Araçta dp ve normal bir yazılım mevcut
Araçta hiçbir sorun ve mekanik elektronik problem yok. Biri desin ki şundan yapıyor söküp motor değişmeyi düşünüyorum o kadar soğudum arabaya binmiyorum
Merhaba arkadaşlar.oem hybrid 2.0 emme dp düz boru aracımla şehir içi ve polislerle sorun yaşamamak adına warex düşünüyorum.sıkmasından korkuyorum.bu setupta olanlar ne marka warex kullanıyorular custom sa eğer kimin warexini tavsiye edersiniz.tecrubesi olan arkadaşlardan ricam
Merhaba arkadaşlar.oem hybrid 2.0 emme dp düz boru aracımla şehir içi ve polislerle sorun yaşamamak adına warex düşünüyorum.sıkmasından korkuyorum.bu setupta olanlar ne marka warex kullanıyorular custom sa eğer kimin warexini tavsiye edersiniz.tecrubesi olan arkadaşlardan ricam
özelden yazdım
GuneyOnur
13-09-2024, 15:06
10krktr...
Katılmak isteyenler için bırakıyorum;
Güncel Olarak Sohbet Grubumuz;
WhatsApp Grup Daveti (https://chat.whatsapp.com/HGr7Q6sQbT80H9DpkwsQkt)
Güncel Olarak Play Station Grubumuz;
WhatsApp Grup Daveti (https://chat.whatsapp.com/EiTkyD2UN7Y90KAYnYtIIS)
TDI için davet linki var mıdır ?
2.0 TDI 2010 model CC motor koduruhsatta cbb ile başlıyor. Bu arkadaşımız için dowpipe aşağıdaki ürün müdür ?
EGZOZCUM Downpipe Volkswagen Passat Jetta Golf Audi A3 Dizel Uyumlu Fiyatı, Yorumları - Trendyol (https://www.trendyol.com/egzozcum/downpipe-volkswagen-passat-jetta-golf-audi-a3-dizel-uyumlu-p-836046426?boutiqueId=61&merchantId=617287&storefrontId=1&countryCode=TR&language=tr&gads=true)
VOLKSWAGEN CC 2.0 TDI SPİRALLİ DOWNPİPE
: PERFORMANS EGZOZLAR : Downpipe : VOLKSWAGEN : VW CC : Egzoz Sepeti (https://www.egzozsepeti.com/urun/volkswagen-cc-20-tdi-spiralli-downpipe_10614.aspx?CatId=1511)
Yakın zamanda şanzıman yağını (dq250) motul +mann filtre ile değiştim.
Motor yağını toptec 4200 + febi şanzıman yağ soğutucu + kale motor yağ soğutucu+ soğutma suyu lm kfs 13 + taşırma kabını kale olarak değiştireceğim. Şunu da ekle bakıma denebilecek bir şey var mıdır ?
Arada p2183 engine coolant tem sensor 2 hatası veriyor. Bunun birkaç çözümünü göstermişler soğutma sıvısını da değiştirince gidiyor diyorlar. Nokta atışı yaşayıp çözen var mıdır ?
Remap kime nerede yaptıırlmalı ? Sanıyorum dq250 için remap yapılmış arabaya 13km de d2 ye atıyor.
Firma kişi (sakarya / istanbul anadolu) önerisi varsa memnun olurum.
Merhabalar
Oem hybrid setup polo aracim var suan uzerindeki egsoz durumu dp+ sonra warex tip susturucu mevcut , polis cevirmelerinde problem olmamasi acisindan sondaki warexi ortaya koydurup orjinal son susturucununda iç kısmini bosaltarak orjinal oem gorunumüne donusturmeyi dusunuyorum. Arkadan bakinca warex egsozun kazaninin yuvarlak ve buyuk olmadindan dolayi egsoz oldugu belli oluyor acikcasi, dedigim sistemi kullananan varmidir veya farkli önerisi olan var ise yardimci olabilirse sevinirim
Merhabalar
Oem hybrid setup polo aracim var suan uzerindeki egsoz durumu dp+ sonra warex tip susturucu mevcut , polis cevirmelerinde problem olmamasi acisindan sondaki warexi ortaya koydurup orjinal son susturucununda iç kısmini bosaltarak orjinal oem gorunumüne donusturmeyi dusunuyorum. Arkadan bakinca warex egsozun kazaninin yuvarlak ve buyuk olmadindan dolayi egsoz oldugu belli oluyor acikcasi, dedigim sistemi kullananan varmidir veya farkli önerisi olan var ise yardimci olabilirse sevinirim
Aynı setupta kullandığım polo aracım vardı, warexi söktük. Son susturucu tarafına Beykoz Engin Ustada spor susturucu takıldı. Şuan için günlük kullanımda ses yok fakat bastığınız zaman ses var. Daha polis ile bir sıkıntı yaşamadım, whatsapptan yazarsanız ses için örnek olarak atabilirim.
Aynı setupta kullandığım polo aracım vardı, warexi söktük. Son susturucu tarafına Beykoz Engin Ustada spor susturucu takıldı. Şuan için günlük kullanımda ses yok fakat bastığınız zaman ses var. Daha polis ile bir sıkıntı yaşamadım, whatsapptan yazarsanız ses için örnek olarak atabilirim.
Ozel mesaj attim
2 litre dizel CBBB Kodlu motor Stage 1 yazılım ile kaç bar basınç göstermeli ?
Araca remap yaptırdım yaptırmadan önce elm327 den torque ekranına gelen basınç 1.5 idi en fazla.
Remap sonrası ölçüm yaptığımda gördüğüm rakam maks 1.54
Remap ile boost un yükselmesi gerekmiyor mu ? Sadece yakıt haritasına müdahale mi ediliyor ?
Araca remap yaptırdım yaptırmadan önce elm327 den torque ekranına gelen basınç 1.5 idi en fazla.
Remap ile boost un yükselmesi gerekmiyor mu ? Sadece yakıt haritasına müdahale mi ediliyor ?
Abi merhaba elm327 1.5 bar ustunu gostermiyor, yazilim yapan firma yazilim sonrasi yolda log almadimi
Abi merhaba elm327 1.5 bar ustunu gostermiyor, yazilim yapan firma yazilim sonrasi yolda log almadimi
Daha önce elm ile eski aracım c5 de (2.0 dizel) daha yüksek değer gördüğümü hatırlıyorum.
Log alınmadı, direkt oku yaz şeklinde ilerledi süreç. Hazır dosya atıldı muhtemelen.
DenizKaan
20-02-2025, 08:53
Merhaba arkadaşlar, 2015 B8 1.6tdi dcx motor bir passatım var,
Yaşadığım sıkıntı şu, 1-2 dakika araba sıcakken arabayı biraz zorlarsam, araba birden hiç gitmemeye başlıyor (devirlenmiyor turbo yok gibi).
10 dakika durdurup devam edersem araba yine canlanıyor.
Başına gelen oldu mu ?
yaptığım araştırmalar mazot filtre kutusunu işaret ediyor.
Sorunu çözdüm
benden önceki sahibi antifrizsiz kullandığı için, emme manifoldu, kalörifer peteği vs tıkanmış.
Emme manifoldu değişti araç kendine geldi.
Ahmet Saraçoğlu
20-02-2025, 18:49
1.6 tdi da bilinen bir kronik problem var mı?ilk çıkan 105liklerle 110 ve üzeri tercih edilmesi ile alakalı bariz farklılıklarvar mı? (a3 1.6 tdi özelinde düşündüğümüzde)
leon 105 lik kullandım sorun yoktu bariz fark sadece enjektörleri diğer kısım aynı pololar tabi cay leonlar clh geçiyor
1.6 tdi da bilinen bir kronik problem var mı?ilk çıkan 105liklerle 110 ve üzeri tercih edilmesi ile alakalı bariz farklılıklarvar mı? (a3 1.6 tdi özelinde düşündüğümüzde)
Bahsettiğiniz 1.6 tdi modele göre değişir. Pololar 2014 yılına kadar CAY motor kodlu. Golfler 2012'ye kadar CAY kodlu sonrası CLH olarak geçer. A3'lerdede aynı şekilde. CLH ve DGT,DCX,CXX'di sanırım birde olan motor kodlarında devirdaim bozulabiliyor elektronik olduğu için benim bildiğim bir tek o var.
+1 var mıdır bilgisi olan ? Bir yerden 1.75 gibi değerler aldık.
Bir soru daha :)
yazılım üzerinden dpf off yapıldıktan sonra, araçta dpf lambası yanmıştı. vag com ile kapattım lambayı.
Bu gün ışık yine yandı. Yazılımdan off olan dpf ışık yaktırır mı ? ya da yaktırmalı mı ?
yazılım üzerinden dpf off yapıldıktan sonra, araçta dpf lambası yanmıştı. vag com ile kapattım lambayı.
Bu gün ışık yine yandı. Yazılımdan off olan dpf ışık yaktırır mı ? ya da yaktırmalı mı ?
Yazılımdan iptal olan dpf de ışık yanmaması lazım tekrar yazılımı kontrol ettirin derim.
Yazılımdan iptal olan dpf de ışık yanmaması lazım tekrar yazılımı kontrol ettirin derim.
ben de öyle düşünüyorum aslında ama bilemedim araştırıyorum, remap yapan arkadaşla bi görüşeyim
DenizKaan
27-02-2025, 08:12
aynısı yine başıma geldi, 3 farklı yazılım attık, en sonunda bitanesinde DPF kapandı :) yazılımdan kaynaklı
aynısı yine başıma geldi, 3 farklı yazılım attık, en sonunda bitanesinde DPF kapandı :) yazılımdan kaynaklı
Yazılımı yapan arkadaşla görüştük, yeni dosya isteyeceğim dedi. Gelsin dosya atalım arabaya sonra yazarım yine buraya oldu olmadı diye.
EnesAksu
28-02-2025, 09:17
Bende merak ediyorum. 1.6 tdi dcx özelinde neye dikkat edip ne tarafı iyileştirme eklememiz gerekir. fikri olan varsa çok sevinirim.
Ahmet Saraçoğlu
28-02-2025, 13:42
bi youtube videosunda 105lik le 110luk arası fark olduğu , 105liğindaha kısa saplamalı olduğu söylenmiş
https://www.youtube.com/watch?v=ivU7wEOWDrk&t=38s
Yazılımı yapan arkadaşla görüştük, yeni dosya isteyeceğim dedi. Gelsin dosya atalım arabaya sonra yazarım yine buraya oldu olmadı diye.
Yeni yazılım ile işimiz çözüldü. Mg nin sahibi ile görüştüm izmit bayisine yönlendirdi, oradaki arkadaş aracı okudu, dosyayı attı firma sahibine, yeni dosya geldi yüklendi ve dpf ışığına veda ettik.
Sadece işlem oku dosya at düzenle geri gönder derken 2 saat kadar sürdü. Haricinde bir ekstra yok. İzmit bayi işi ücret almadan yaptı, belirtmekte fayda var.
Sahibi de ılımlı yaklaştı duruma, böyle müşteri memnuniyeti odaklı hareket etmeleri memnuniyet verici.