Orijinalini görmek için tıklayınız : VAG 1.6 TDI (Genel Konu )
Sayfa :
1
2
3
4
5
6
[
7]
8
9
Arkadaşlar selamlar, Doğuş oto yıllık bakım için 1.750 tl fiyat çıkarınca, bakımı özel serviste yaptırmaya karar verdim. CRK kodlu (2013-2017) 1.6 TDI A3 ' ün bakımında neler değişiyor ? KM 38.000, yıldan dolayı bakıma gireceğim. Parçaları kendim alacağım neleri almam gerekiyor ve ortalama ne kadar ödemem gerekir ?
63owen63
12-11-2018, 14:37
Arkadaşlar selamlar, Doğuş oto yıllık bakım için 1.750 tl fiyat çıkarınca, bakımı özel serviste yaptırmaya karar verdim. CRK kodlu (2013-2017) 1.6 TDI A3 ' ün bakımında neler değişiyor ? KM 38.000, yıldan dolayı bakıma gireceğim. Parçaları kendim alacağım neleri almam gerekiyor ve ortalama ne kadar ödemem gerekir ?
Tam olarak nelerin değiştiğini bir servisi arayıp, öğrenebilirsiniz, ama yüksek ihtimal 40 bin de, filtreler ve yağ değimi yeterli, eğer gözlenen anormal bir ihtiyaç yoksa.
Yağ filtresi, mazot filtresi , polen filtresi,hava filtresi, yağ vs
Tam olarak nelerin değiştiğini bir servisi arayıp, öğrenebilirsiniz, ama yüksek ihtimal 40 bin de, filtreler ve yağ değimi yeterli, eğer gözlenen anormal bir ihtiyaç yoksa.
Yağ filtresi, mazot filtresi , polen filtresi,hava filtresi, yağ vs
Görüştüm bunlara ek olarak contalar ve karter tapası da değişecekmiş. Liste belli oldu sanırım. :)
Emisyon güncellemelerini alırsanız, ciddi güç kaybedersiniz,
Örneğin peder beyin eski 1.6tdi jetta ile hep kullandığı yolda bir test yaptık.
Otobana bağlanır bağlanmaz güzel bir rampa var,tırnamınıyorsun.
Oem'ken 170 ile çıkıyordu
Güncelleme aldı,155 ile çıkıyordu,
yazılımlandı, 185 ile çıkıyordu.
Bende o şekilde biliyorum ama arkadaşın bahsettiği güncelleme farklı galiba yine de güç kaybı yaşar mıyız? Aracım eskisi gibi sessiz çalışmıyor o yumuşak çalışma karakterini kaybetti belki bi çare olur mu diye düşünüyorum. Bu arada aracımda yazılım da mevcut
Emisyon güncellemelerini alırsanız, ciddi güç kaybedersiniz,
Örneğin peder beyin eski 1.6tdi jetta ile hep kullandığı yolda bir test yaptık.
Otobana bağlanır bağlanmaz güzel bir rampa var,tırnamınıyorsun.
Oem'ken 170 ile çıkıyordu
Güncelleme aldı,155 ile çıkıyordu,
yazılımlandı, 185 ile çıkıyordu.
Aynen 9978 kesinlikle yükletmemek lazım.
Peki bizim ea189 kodlu emisyon problemi olan motorlara 9972 olan güncelleme yapılabilir mi ya da yaptıran var mı?
Benim bahsettiğim de emisyon sorunundan önce gelen son güncelleme. 9972 veya 9971.
Bahsettiğiniz gibi benim araba da traktöre bağladı. İçerde enjektörler zil çalıyor resmen. Geçende de çalışmama sorunu olmuş ama arıza kaydı yok. Enjektörler rolantide + - 0,80 değerleri arasında.
Güncelleme yaptıranlar daha yumuşak bir çalışmadan bahsetmiş. Bilmiyorum yapan yazılımcı var mıdır ama 9971 veya 72 yi remap yapıp arabaya atabilirlerse güzel olur. Ben dr.ecu yaptırmıştım. DPF iptali için gittiğimde bu konuyu soracağım.
i-vtec07
12-11-2018, 16:13
Enjektörlerde bende sorun yaşadım . Galiba 2012 ye kadar var bu sorun daha çok .. Sattığım 2012 58 binde ki 1.6 tdı polo da inanılmaz bi enjektör sesi vardı. Söyle söyliyim motorun sesine bastırıyodu. 1200 ile 2000 devirler arasında özellikle tar tar yapıyodu.
ottoman32
12-11-2018, 18:06
Peki bizim ea189 kodlu emisyon problemi olan motorlara 9972 olan güncelleme yapılabilir mi ya da yaptıran var mı?
yapııyor abi benim de ea189 9971 yaptırın çok fark ediyor enjektör sesi baya azaldı kalkışta kafa sallama gitti. memnunum
yapııyor abi benim de ea189 9971 yaptırın çok fark ediyor enjektör sesi baya azaldı kalkışta kafa sallama gitti. memnunum
yalnız benim araçta yazılım var. 9971 güncellemesini yaptıktan sonra üzerine tekrardan yazılım yapılsa gürültülü çalışma devam eder mi?
Benim bahsettiğim de emisyon sorunundan önce gelen son güncelleme. 9972 veya 9971.
Bahsettiğiniz gibi benim araba da traktöre bağladı. İçerde enjektörler zil çalıyor resmen. Geçende de çalışmama sorunu olmuş ama arıza kaydı yok. Enjektörler rolantide + - 0,80 değerleri arasında.
Güncelleme yaptıranlar daha yumuşak bir çalışmadan bahsetmiş. Bilmiyorum yapan yazılımcı var mıdır ama 9971 veya 72 yi remap yapıp arabaya atabilirlerse güzel olur. Ben dr.ecu yaptırmıştım. DPF iptali için gittiğimde bu konuyu soracağım.
Merakla bekliyorum hocam bizimle de paylaşırsan sevinirim.
Benim anlamadığım nokta; benim aracım 2012 model aynı araçtan yakın arkadaşımda vardı o da 2011 modeldi. Onun arabası tabiri caizse ipek gibi çok yumuşak çalışıyordu.Sarsıntı gürültü titreşim asla yoktu.Abartmıyorum 3000 devirde içeri motor sesi almıyordu.Keza bende aracı sıfır aldığımda aynı böyle çalışıyordu. Ne oldu etti de traktör kıvamına geldi gerçekten anlamıyorum.Bu arada arkadaşım aracına özenmezdi ben de tam tersi her şeyine dikkat ederim.Forumda bu kadar tdi kullanıcısıyız bilen eden varsa söylesin fikir versin ben çözümünü bulamadım.
Soğuyacak bir durum yok, emisyon kurallarından ötürü her araçta olan problem. Ankarada üyemiz MeRtCaN ' a ulaşın , ebediyen çözsün sorununuzu, bir daha o lambayı görmeyin :)
her rejenerasyonda ışık yakıyo mu yahu ? Benimkinde arada yapıyo ama ışık mışık hak getire :D
ottoman32
12-11-2018, 21:33
yalnız benim araçta yazılım var. 9971 güncellemesini yaptıktan sonra üzerine tekrardan yazılım yapılsa gürültülü çalışma devam eder mi?
abi sürüm değiştiğinde yazılım gidicek, yazılımı attırdığınız firma frf atabiliyorsa direk orda sürümü 9971 yapıp üstüne yazılım yaparsanız güzel olur bu arada kesiciyi kesin isteyin harika oluyor
abi sürüm değiştiğinde yazılım gidicek, yazılımı attırdığınız firma frf atabiliyorsa direk orda sürümü 9971 yapıp üstüne yazılım yaparsanız güzel olur bu arada kesiciyi kesin isteyin harika oluyor
9971 güncellemesi yazılımı yaptırdığımız yer de var mıdır yani servis haricinde bi yerde? yazılımı ecufast te yaptırmıştım
ottoman32
12-11-2018, 23:07
9971 güncellemesi yazılımı yaptırdığımız yer de var mıdır yani servis haricinde bi yerde? yazılımı ecufast te yaptırmıştım
arayıp sormak lazım abi elinde olabilir
her rejenerasyonda ışık yakıyo mu yahu ? Benimkinde arada yapıyo ama ışık mışık hak getire :D
Hiç yanmadı henüz ama haftada 1 rejenerasyonumuz kesin var yada 2 belki de 3 :)
Hiç yanmadı henüz ama haftada 1 rejenerasyonumuz kesin var yada 2 belki de 3 :)
Yakıttan yakıta da fark ediyor. Ben totalden aldığımda kesinlikle 2 3dk içinde basliyo direk rejenerasyona
mag pro veya odis ile yapılıyor abi
cmd de yapıyor :)
Ank de arzu eden varsa ben yardımcı olurum en ıyı versiyona cevırebılırım :)
Peki en güncel versiyonun gerçekten farkı var mı yaptırmaya değer mi? Bütün cay motorlara yüklenebiliyor mu? Son olarak benim aracımda yazılım var bu güncellemeden sonra haliyle yazılım silinecek üzerine tekrardan eski atılan yazılım mı atılacak yoksa tekrardan yeni bir yazılımın mı yapılması lazım?
63owen63
13-11-2018, 12:33
Görüştüm bunlara ek olarak contalar ve karter tapası da değişecekmiş. Liste belli oldu sanırım. :)
Karter tapasını keyfi değişiyorlar çoğu zaman, önleyici olarak.
Peki en güncel versiyonun gerçekten farkı var mı yaptırmaya değer mi? Bütün cay motorlara yüklenebiliyor mu? Son olarak benim aracımda yazılım var bu güncellemeden sonra haliyle yazılım silinecek üzerine tekrardan eski atılan yazılım mı atılacak yoksa tekrardan yeni bir yazılımın mı yapılması lazım?
en guncel versıyonda sadece yazılım degıl hava fıltresının ucundakı maf sensoru onune parca da takılıyor araba cıddı anllamda yurumuyor cok gerılıyor.
ama enjketor sesı vs kesıldıgını soyluyorlar. genellıkle ben 9971 e cevırıp yazılım yapıyorum en ıyı en ıdeal versıyon o cunku
en guncel versıyonda sadece yazılım degıl hava fıltresının ucundakı maf sensoru onune parca da takılıyor araba cıddı anllamda yurumuyor cok gerılıyor.
ama enjketor sesı vs kesıldıgını soyluyorlar. genellıkle ben 9971 e cevırıp yazılım yapıyorum en ıyı en ıdeal versıyon o cunku
En güncel versiyon emisyon için uygulanan versiyon mu ? 9971 son versiyon değil mi?Yetkili serviste 9971 güncelemesini istesek yaparlar mı acaba?
ottoman32
14-11-2018, 20:58
En güncel versiyon emisyon için uygulanan versiyon mu ? 9971 son versiyon değil mi?Yetkili serviste 9971 güncelemesini istesek yaparlar mı acaba?
9978 son abi emisyon için geleni o 9971 en ideali 1.6 tdı a can geliyor resmen
Mehmetmert
15-11-2018, 03:13
Hava filtresine taktiklari parca havanin girdaplanip daha etkili girmesi icin takiliyor , gucu kesmek icin degil
9978 son abi emisyon için geleni o 9971 en ideali 1.6 tdı a can geliyor resmen
Anladım kardeşim biz 9971 i yükleteceğiz o zaman teşekkür ederim.
aracınız yeni verısyon ıse mesela 9978 onu servis eski versiyona çeviremez.
bu arada o hava filtresine takılan parca var ıken arabayı eskı verısyona cevırınce arac Maf aır flow hatası verıyor. o parca sokulmeden eski versiyon kullanılmıyor.
Merhaba, arkadaşlar 2011 leon 1.6tdi dsg bir aracımız var. Alt devirlerde baya bir şakırdama geliyor enjektör kaynaklı olduğunu düşünüyorum, rolantide sallama silkeleme vs yok. Gazladığın zaman üst devirlerde gidiyor ama alt devirlerin cansız olduğunu düşünüyorum. İstanbul anadolu yakasında benim derdime en iyi çare nerede bulabilirim. Usta usta servis servis dolanmak istemiyorum nokta atışı yer tavsiyesi olan var mı ?
Merhaba, arkadaşlar 2011 leon 1.6tdi dsg bir aracımız var. Alt devirlerde baya bir şakırdama geliyor enjektör kaynaklı olduğunu düşünüyorum, rolantide sallama silkeleme vs yok. Gazladığın zaman üst devirlerde gidiyor ama alt devirlerin cansız olduğunu düşünüyorum. İstanbul anadolu yakasında benim derdime en iyi çare nerede bulabilirim. Usta usta servis servis dolanmak istemiyorum nokta atışı yer tavsiyesi olan var mı ?
Aynı problemlere ek olarak 3. viteste ama sadece 3. viteste alt devirlerde takribi 1500 devirde silkeleme var.
AlwaysFast
14-12-2018, 11:26
2013 Audi A3 1.6tdi aracım vardı. Megachips yazılımla gidişi ve yakıtı çok çok iyiydi. Sesi de normaldi.
Babamda 2014 jetta tdi var, araba yazılımsız, diğer jettalara göre de gitmiyor, 185'i geçmiyor düzde ama az yakıyor.
Kuzende 2013 Jetta var, gidişi yakıtı normal.
Şimdi 2015 A3 TDI kullanıyorum, yazılımlı olarak gidişi yakıtı ortalama ama enjektör sesi kafa şişiriyor. Motor zırıltılı gibi çalışıyor.
Volant, devirdaim, triger seti değiştirdim. Ses yine aynı. En son burada yazılanlara göre yazılım güncelleme gözüküyor.
2013 Audi A3 1.6tdi aracım vardı. Megachips yazılımla gidişi ve yakıtı çok çok iyiydi. Sesi de normaldi.
Babamda 2014 jetta tdi var, araba yazılımsız, diğer jettalara göre de gitmiyor, 185'i geçmiyor düzde ama az yakıyor.
Kuzende 2013 Jetta var, gidişi yakıtı normal.
Şimdi 2015 A3 TDI kullanıyorum, yazılımlı olarak gidişi yakıtı ortalama ama enjektör sesi kafa şişiriyor. Motor zırıltılı gibi çalışıyor.
Volant, devirdaim, triger seti değiştirdim. Ses yine aynı. En son burada yazılanlara göre yazılım güncelleme gözüküyor.
Tdi kondisyonunu en iyi koruyan dizel motor olarak bilirdim hep. Ama herkesin şikayeti farklı, herkesin problemi farklı ve çözüm de yok.
Bence tdi lardaki en tuhaf durum kimi motorların ipek gibi sessiz ve titreşimsiz çalışması kimisinin ise traktör gibi gürültülü ve vibrasyonlu olması. Amcam da 1.6 tdi caddy var asla dikkat ederek kullanmaz soğuk motora gaz basar hemen stop eder buna rağmen çok sessiz ve titreşimsiz çalışıyor. Ben ise o kadar titiz davranıyorum buna rağmen daha gürültülü çalışıyor. Çözüm bulamadım gerçekten
Bence tdi lardaki en tuhaf durum kimi motorların ipek gibi sessiz ve titreşimsiz çalışması kimisinin ise traktör gibi gürültülü ve vibrasyonlu olması. Amcam da 1.6 tdi caddy var asla dikkat ederek kullanmaz soğuk motora gaz basar hemen stop eder buna rağmen çok sessiz ve titreşimsiz çalışıyor. Ben ise o kadar titiz davranıyorum buna rağmen daha gürültülü çalışıyor. Çözüm bulamadım gerçekten
güncelleme yaptırdınız mı? 9971?
güncelleme yaptırdınız mı? 9971?
Maalesef fırsat bulup gidemedim yaptıramadım hala. Yaptırdığım zaman izlenimlerimi paylaşacağım burada.
Sakınan göze çöp batması mevzusu da var :D
Açıkcası benım arabamda aldıgımda cok seslı ve sarsıntılı calısıyordu
Genel komple bakım sonrası orj yag ve mazot fıltresı degıstırdım
Lıquı moly top tech 4200 5/30 yag ceratec kullandım
yaklasık 4 bakımdır da bu sekılde devam edıyorum
arabanın calısma gurultusu % 60 azaldı
-3 derecede sabahları hıc zorlanmadan calısıyor
4 depo da bır speed tech dızel katkısı kullanıyorum onunda etkısı olabılır
mikelazi
15-12-2018, 10:08
benzer durum crdi lerde yağ filtresinden dolayı olur.
hafif gazda sanki alt devirlerde zorluyormuşsun gibi şakır şakır ses yapar.oysaki devir 2000-2500 civarıdır.
ama std. servis filtresini kullansan çıt ses duymazsın.
5w40 x-cess her zaman
Benim aracımda dpf ve egr iptal. Bakım için gittiğim usta dpf ve egr iptal olduğu için zamanla motor sesinin artacağını söylemişti. Bu parçaları iptal ederek motorun ilk başta üretildiği çalışma prensibinin bozulduğundan bahsetmişti ama bana pek mantıklı gelmedi. Sizce böyle birşeyin olması mümkün mü?
Benim aracımda dpf ve egr iptal. Bakım için gittiğim usta dpf ve egr iptal olduğu için zamanla motor sesinin artacağını söylemişti. Bu parçaları iptal ederek motorun ilk başta üretildiği çalışma prensibinin bozulduğundan bahsetmişti ama bana pek mantıklı gelmedi. Sizce böyle birşeyin olması mümkün mü?
Dpf egr benımde ıptal hatta egr hıc yok ustunde komple sokup attık. kullanılan urune gore cıddı fark edıyor motor sesı
tabı yazılım versıyonun da cok onemı var
AlwaysFast
17-12-2018, 08:42
Benim 2013 A3'te egr dpf iptaldi. Bir fark yoktu belki de standardından daha iyiydi. 110 binde arabadan 50 bindekine geçtim motor gürültüsü arttı :)
Bu versiyon değişimini nerde yaptırabilirim?
Benim 2013 A3'te egr dpf iptaldi. Bir fark yoktu belki de standardından daha iyiydi. 110 binde arabadan 50 bindekine geçtim motor gürültüsü arttı :)
Bu versiyon değişimini nerde yaptırabilirim?
Yetkili servis ya da yazılım yapan firmalarda yaptırabilirsiniz. Önerilen versiyon da 9971 di yanlış hatırlamıyorsam.
Mehmetmert
17-12-2018, 10:56
Eu5 ile eu6 yani 105 likle 110luklarin enjektorleri farkli, 110luklar delphi ve sesliler 105e gore
Yetkili servis ya da yazılım yapan firmalarda yaptırabilirsiniz. Önerilen versiyon da 9971 di yanlış hatırlamıyorsam.
Servis şaseden sorguladı bir güncelleme olmadığını söyledi benim aracım için, fakat performans düşüklüğü, şakırdama, dpf açma, silkelenme gibi sorunlarım var.
özellikle hafif yokuşlarda 3000 devir çevirmeden araba çekmiyor.
Servis şaseden sorguladı bir güncelleme olmadığını söyledi benim aracım için, fakat performans düşüklüğü, şakırdama, dpf açma, silkelenme gibi sorunlarım var.
MeRtCaN hocam daha iyi açıklayacaktır ama servisin sorguladığı güncelleme en son güncelleme ,bizim istediğimiz versiyon ise 9971 olan güncelleme. Ayrıca servis sorgulayıp sizin araca güncel dedi ise o zaman üzerinde emisyon düşürmek için olan güncelleme var ki performans düşüklüğünün başlıca sebebi bu olabilir.
MeRtCaN hocam daha iyi açıklayacaktır ama servisin sorguladığı güncelleme en son güncelleme ,bizim istediğimiz versiyon ise 9971 olan güncelleme. Ayrıca servis sorgulayıp sizin araca güncel dedi ise o zaman üzerinde emisyon düşürmek için olan güncelleme var ki performans düşüklüğünün başlıca sebebi bu olabilir.
Valla üstad sizsiniz sanayiye bu şikayetlerle gitsem arabanın değil benim bile her yerimi parmaklarlar :) bu sebeple nokta atışı çözüm bulup ona göre gidersem iyi olur benim adıma :)
ottoman32
17-12-2018, 14:40
Valla üstad sizsiniz sanayiye bu şikayetlerle gitsem arabanın değil benim bile her yerimi parmaklarlar :) bu sebeple nokta atışı çözüm bulup ona göre gidersem iyi olur benim adıma :)
cay motor değilse uğraşmayın boşuna yeni tdılarda olmuyor sanırım
cay motor değilse uğraşmayın boşuna yeni tdılarda olmuyor sanırım
1.6 tdi 120 hp b8 passat. Motor kodunu bilmiyorum
AlwaysFast
17-12-2018, 15:50
Eu5 ile eu6 yani 105 likle 110luklarin enjektorleri farkli, 110luklar delphi ve sesliler 105e gore
Enjektörleri bilmiyorum ama bazı araçlarda delphi bazılarında bosch beyin var demişlerdi bana. Şaseden sorguladıklarında 110luk aracımın beyni bosch dediler.
i-vtec07
17-12-2018, 15:55
Muhtemelen Mehmetin de dediği gibi asıl ses kaynağı tdı larda gelen farklı marka/versiyon enjektör ler olabilir. Benim arabanın 2013 ünü sürdüm 1.6 tdı aynı şekilde enjektör sesi hic yok ama onunda turbosu daha sesli. İki aracında km leri 50 kusur binlerde bakımlı düzgün araçlar.
Mesela benim 2012 polo 1.6 tdı ın enjektör sesi motor sesini bastırıyodu yolda. Özellikle yüke binince ve alt devirlerde.
ugrayın dukkana bakalım kontrol edelım enjektor degerlerıne bakalım dpf doluluguna bakalım
gerekırse eskı versıyone cevırebılırım
ugrayın dukkana bakalım kontrol edelım enjektor degerlerıne bakalım dpf doluluguna bakalım
gerekırse eskı versıyone cevırebılırım
Oooo mükemmel olur. Uygun olursa adresi buradan yazın olmuyorsa pm gönderebilirsiniz.
Euro 6 versiyonlar ciddi sesli euro5 e gore. Benim aracim euro 6 baska arabaya binince direk farkediyorum.
Mehmetmert
18-12-2018, 00:51
Euro6 lar yani 110 ve 115likler delphi ve sesliler
Euro5 yani 105hplik golf7 ler bosch enjektörlü
Golf 6 da olan (cay) en sesli emjektöre sahip ama çalışma prensibi öyle onlarında
Onur Fatih
20-12-2018, 01:28
Arkadaşlar herkese selamlar
Şimdi 1.6 tdi dsg jettaya en uygun specler nedir? 105 hp araç
Dsg de herhangi bir sorun yok sadece geri viteste ilk hareket esnasında ufak bi silkelenme var.
Yazılım dp ile çok tatminkar olacağını düşünmüyorum o yüzden turbodan başlamak istiyorum direk
Bolt on 1549 lar oluyor sanırım bilgisiZim biraz bu konuda. Hibrit yapıp 15in bi tık üstüne çıkan firmalarda mevcut ama bilemiyorum. Benim kafamı karıştıran şu dsg. Kavramaya elimden geldiği kadar şehir içi kullanımda dikkat ediyorum
O yarım devriyaj modunda yürütmüyorum aracı ve ışıklarda boşta bekliyorum. Bunun dışında dsg ye müdahale edilecek pek bişey yok. Kavramayı korumaktan bahsediyorum. Bunlara dikkat ettiğim halde 200 hp 400 nm lerde sıkıntı yaşar mıyım. Dsg şanzımanda bu güçler biZim için hayal mı olur. Detaylıca bilgi veren olursa çok sevinirim.
Dsg de herhangi bir sorun yok sadece geri viteste ilk hareket esnasında ufak bi silkelenme var.
Yazılım dp ile çok tatminkar olacağını düşünmüyorum o yüzden turbodan başlamak istiyorum direk
Bolt on 1549 lar oluyor sanırım bilgisiZim biraz bu konuda. Hibrit yapıp 15in bi tık üstüne çıkan firmalarda mevcut ama bilemiyorum. Benim kafamı karıştıran şu dsg. Kavramaya elimden geldiği kadar şehir içi kullanımda dikkat ediyorum
O yarım devriyaj modunda yürütmüyorum aracı ve ışıklarda boşta bekliyorum. Bunun dışında dsg ye müdahale edilecek pek bişey yok. Kavramayı korumaktan bahsediyorum. Bunlara dikkat ettiğim halde 200 hp 400 nm lerde sıkıntı yaşar mıyım. Dsg şanzımanda bu güçler biZim için hayal mı olur. Detaylıca bilgi veren olursa çok sevinirim.
hayal olmaz :)
düşük devirlerde, tapagaz yapmadıktan sonra DSG'yi de çok yormazsınız.
birde DSG için yazılımda yaptırabilirsiniz.
63owen63
20-12-2018, 10:16
Euro6 lar yani 110 ve 115likler delphi ve sesliler
Euro5 yani 105hplik golf7 ler bosch enjektörlü
Golf 6 da olan (cay) en sesli emjektöre sahip ama çalışma prensibi öyle onlarında
ibiza sw var, cayb motor, enjektörler falan yeni değişti bakım vs yapıldı ona rağmen her bindiğimde sanki enjektörlerde bi sorun var ya da olacakmış gibi bir volumlü çalışıyor, adamı ruh hastası ediyor ya :)
63owen63
20-12-2018, 10:17
Denedik,epeyde kullandı arkadaşımız, güzel de oluyor ama dsg dayanmıyor pek,sorunsuzluk beklentiniz varsa tavsiye etmiyorum
Arkadaşlar CAY motorlu 1.6 TDI golf 6 aracım var;
Bugün aracı çalıştırdım, üstünde buğu olduğundan aracı açar açmaz klima ile beraber en sıcakta ve en son kademede kalorifer açtım. Buğu gidince kapattım.
Kısa mesafe(2-3 km) gittikten sonra 90 derece hararet göstergesine geldi, düz yola çıkınca, gaza bile basmadan giderken buğu yaptı araç, klimayı ve kaloriferi tekrar açtım yine 4. kademede hararet 90 seviyelerinen 80 seviyelerine indi. Kaloriferin kademesini 3. kademeye aldım, hararet çok kısa sürede tekrardan olması gerektiği gibi 90 derece seviyelerine geldi.
Emin olamadığımdan, yolu uzattım, tekrar aynı şekilde açtım klima ile birlikte hararet tekrardan 80'e düştü, bir süre daha gidince tekrar 90'a çıktı. (Bütün bu süreler tahmini 10-12 dk oluyor.)
Dönüş yolunda yine son kademe kalorifer açtım, klima açmadım herhangi bir şekilde hararet göstergesi 90'dan aşağı düşmedi.
Termostat arızası mı? Hava soğukluğu mu, rutin bir durum mu emin olamadım. Şimdi çıkıp tekrar test etmeye üşeniyorum ama, sizlere de bir yazayım dedim.
Araç 85 binde, termostat 73 binde değişti.
ottoman32
24-12-2018, 00:11
Arkadaşlar CAY motorlu 1.6 TDI golf 6 aracım var;
Bugün aracı çalıştırdım, üstünde buğu olduğundan aracı açar açmaz klima ile beraber en sıcakta ve en son kademede kalorifer açtım. Buğu gidince kapattım.
Kısa mesafe(2-3 km) gittikten sonra 90 derece hararet göstergesine geldi, düz yola çıkınca, gaza bile basmadan giderken buğu yaptı araç, klimayı ve kaloriferi tekrar açtım yine 4. kademede hararet 90 seviyelerinen 80 seviyelerine indi. Kaloriferin kademesini 3. kademeye aldım, hararet çok kısa sürede tekrardan olması gerektiği gibi 90 derece seviyelerine geldi.
Emin olamadığımdan, yolu uzattım, tekrar aynı şekilde açtım klima ile birlikte hararet tekrardan 80'e düştü, bir süre daha gidince tekrar 90'a çıktı. (Bütün bu süreler tahmini 10-12 dk oluyor.)
Dönüş yolunda yine son kademe kalorifer açtım, klima açmadım herhangi bir şekilde hararet göstergesi 90'dan aşağı düşmedi.
Termostat arızası mı? Hava soğukluğu mu, rutin bir durum mu emin olamadım. Şimdi çıkıp tekrar test etmeye üşeniyorum ama, sizlere de bir yazayım dedim.
Araç 85 binde, termostat 73 binde değişti.
klima fanı çalıştığında soğutuyordur diye tahmin ediyorum ama
klima fanı çalıştığında soğutuyordur diye tahmin ediyorum ama
Bana da öyle geliyor ama, emin olamadım.
Bana da öyle geliyor ama, emin olamadım.
Yok aşşağı klima açık arabayı boşta veya viteste sal o hararetin 0 lara kadar indiğini rahatlıkla göreceksin :) Kış aylarında motor tam ısınmadığı için ve fan açık gittiğimiz için hararet göstergesi sapıtabiliyor. Benim her zaman yaşadığım mevzu.
2014 Polo tdi 1.6 90 hp düz vites aracıma ecufast stg1 yazılım yaptırdım. Tüketim azaldı. GPS verisinde 80-160 hızlanma 31 saniyeden 14 saniyeye düştü.
2014 Polo tdi 1.6 90 hp düz vites aracıma ecufast stg1 yazılım yaptırdım. Tüketim azaldı. GPS verisinde 80-160 hızlanma 31 saniyeden 14 saniyeye düştü.
ş.içinde önce ve sonrası için ortalama veriniz nedir yakıtta ?
ş.içinde önce ve sonrası için ortalama veriniz nedir yakıtta ?
Yazılımı yaptırmadan hemen önce servis yaptırdım, tüketime pozitif etkisi olabilir. Çünkü bende epey fark etti diyebilirim.
Mesela tempolu sürüşle Marmaris’e gidip dönmüştüm İzmir den. Stok halde 6,3 tüketim olmuştı. Yine stok halde birkaç hafta önce İstanbul yaptığımda yolun sadece Susurluk İzmir kısmında yüklenerek 5,4 tüketimle gelmiştim. Geri kalan 110-120 hızlar.
Şimdi yazılımlı ilk depodayım 5,2 görünüyor. Bunun içinde tahmin edebileceğiniz gibi her türlü sürüş var. En ilginç olanı 120-130 hızlarda anlık tüketim 5 litrenin altına düşüyor. Eskiye göre 1 litre farklı gösteriyor yani. Yeni araba almış kadar oldum. Bu kadar eğleneceğim de aklıma gelmezdi. Eğlenmemin sebebi aracın müthiş uçup kaçması değil ki gidişi de şehir içinde gayet makul, asıl verdiği performansa karşı çok komik bir tüketimin olması.
AlwaysFast
07-01-2019, 14:06
Benim A3 1.6 TDI aracımda özellikle soğuk motorda gelen şıngırtı sesinden sebep devirdaim değiştirdim, ses gitmedi. Triger seti dediler değiştirdim, hakikaten gergi rulmanından ses geliyordu elle çevirince. Henüz 6-7.000 km olmuşken şimdi yine fasılalı bir rulman sesi gelmeye başladı. Sanki yine triger tarafından. Aldığım triger seti kaliteli bir üründü, üçelden almıştım. Triger setini ne bozabilir, neden böyle durmadan bozuluyor olabilir? Tabi ses başka bir yerden de geliyor olabilir:(
AlwaysFast
08-01-2019, 07:43
Benim A3 1.6 TDI aracımda özellikle soğuk motorda gelen şıngırtı sesinden sebep devirdaim değiştirdim, ses gitmedi. Triger seti dediler değiştirdim, hakikaten gergi rulmanından ses geliyordu elle çevirince. Henüz 6-7.000 km olmuşken şimdi yine fasılalı bir rulman sesi gelmeye başladı. Sanki yine triger tarafından. Aldığım triger seti kaliteli bir üründü, üçelden almıştım. Triger setini ne bozabilir, neden böyle durmadan bozuluyor olabilir? Tabi ses başka bir yerden de geliyor olabilir:(
Bu sabah 0 derecede aracı çalıştırdım. Kırmızı işaretli motor soğutma suyu ikazı çıktı. Daha 10.000 km önce değiştirdiğim servisten sıfır aldığım devirdaim yine mi zortladı :mad:
Bu sabah 0 derecede aracı çalıştırdım. Kırmızı işaretli motor soğutma suyu ikazı çıktı. Daha 10.000 km önce değiştirdiğim servisten sıfır aldığım devirdaim yine mi zortladı :mad:
Radyatörden ya da borulardan da kaçak olabilir kontrol ettirmek lazım.
Bahsettiğiniz ses klimayı açtığınızda kesiliyor mu hiç denediniz mi?
TDI (CAY) motorlar icin hangi yag ve hangi bakim kitini kullaniyorsunuz?
Varsa mevcut kullandiginiz guvenilir web siteler bana yonlendirebilir misiniz? Tesekkurler.
Varsa mevcut kullandiginiz guvenilir web siteler bana yonlendirebilir misiniz? Tesekkurler.
Liqui moly 5-30 modeli de 4600 mü öyle bişey koydum. Daha önceki sayfalarda tavsiye edildiğini görmüştüm. Diğer servis filtreleri zaten neredeyse bakkalda bile satılan cinsten. Polen hariç 180-190 lira falan türüyor Bosch marka olanlar.
Yağ için ; mobil 1 esp, motul ya da liqui moly kullanabilirsiniz.
Filtre için ; mann, hengst ya da mahle kullanabilirsiniz üçü de kaliteli aynı ayardadır
BlackMamba
10-01-2019, 18:23
yağ olarak liqui moly 5w30 4200 kullandım ceratec ile birlikte tavsiye ederim pasaogluankara instagram üzerinden temin edebilirsiniz
ottoman32
10-01-2019, 23:03
yağ olarak liqui moly 5w30 4200 kullandım ceratec ile birlikte tavsiye ederim pasaogluankara instagram üzerinden temin edebilirsiniz
100 bini geçmiş araçlar da ceratec önerilmiyor biraz önce bakınıyordum bende 4200 long life 3 aldım
Filtrede Hengst öneririm.
BlackMamba
11-01-2019, 01:37
100 bini geçmiş araçlar da ceratec önerilmiyor biraz önce bakınıyordum bende 4200 long life 3 aldım
evet 100 bin üstünde mos2li katkıyı öneriyorlar
ottoman32
12-01-2019, 22:12
2 gündür araç ısınsa bile rolanti 1k devir civarında duruyor normalde 0.8 civarında duruyordu herhangi bir değişiklik yapmadım mazot aldığım pompa dahi aynı. 1.6 tdı cay motor. egr partikül iptal
SinanAdalı
16-01-2019, 22:06
2 gündür araç ısınsa bile rolanti 1k devir civarında duruyor normalde 0.8 civarında duruyordu herhangi bir değişiklik yapmadım mazot aldığım pompa dahi aynı. 1.6 tdı cay motor. egr partikül iptal
Aynı motor kodu benim araba..soğuk havalarda yapar.. kalorifer çalıştırdıysanız olur. Ciddi bişey olduğunu sanmıyorum benim gözlemlerim bu şekilde
ottoman32
16-01-2019, 23:10
Aynı motor kodu benim araba..soğuk havalarda yapar.. kalorifer çalıştırdıysanız olur. Ciddi bişey olduğunu sanmıyorum benim gözlemlerim bu şekilde
bugun fark ettim abi bende kalorifer acikken 1 e cikiyormus
SinanAdalı
17-01-2019, 06:57
Durduğunda kaloriferi kapat. Ufak bi gaz ver bırak 0.8 konumuna döner :)
Durduğunda kaloriferi kapat. Ufak bi gaz ver bırak 0.8 konumuna döner :)
Sadece kalorifer açıkken değil, kapali iken de devam ediyorsa, EGR rejenaritif temizlemeye girmiştir. Gaz vermeden, kontak kapatmadan durmanız halinde kendiliğinden inecektir. İçinize sinmez ise, 2000 Devir 4. vites 15-20 dk kullanım sonucunda da düzelecektir.
Kalorifer açıkten ziyade en sıcak konuma alırsanız öyle yapıyor. Bir tık yukarı alın sıcaklık ayarını. Bir daha 1000 devirde sabitlemez. Başlarda ben de kıllanmıştım sonradan fark ettim.
SinanAdalı
23-01-2019, 21:56
Arkadaşlar vag 1.6tdi için wp grubu vs varmı ? Herhangi bir tedarik ya da yardımlaşma için..
Aramızda 2cr firmasının yazılımını kullanan var mı? Bazı gruplarda takip ediyorum önceden x yazılım vardı 2cr ye geçtim çok fark varmış gibi yorumlara denk geliyorum. Kendilerinin paylaşımlarını da gördüm diğer firmalara göre biraz fazla iddialı davranıyorlar. Mazileri diğer bu işi yapanlara göre yeni sayılır. Benim aracımda ecufast yazılım var sizce tekrardan yazılım yaptırmaya değecek bir fark oluşur mu? Amacım tartışma ya da polemik yaratmak değil gerçekten merak ettiğim için soruyorum.
golfcu0101
24-01-2019, 10:01
Arkadaşlar vag 1.6tdi için wp grubu vs varmı ? Herhangi bir tedarik ya da yardımlaşma için..
facede bi kaç grup var ama kimse yanlış anlamazsa eski bir japoncu olarak malesef arıza,yardımlaşma,işe yarar ürün satımındaki fırsatçılık genel olarak berbat,
ama içinde illa adam yokmu var onlarda çok aktif olmuyor boş muhabbetlerden dolayı.
mesela Mertcan Ankara paşaoğlu elinde duracana bana usb hediye etmişti rcd 510 için başkası olsa sıfır fiyatı çeker olmadı evde boş boş durmasına razı olurdu.
SinanAdalı
24-01-2019, 13:51
facede bi kaç grup var ama kimse yanlış anlamazsa eski bir japoncu olarak malesef arıza,yardımlaşma,işe yarar ürün satımındaki fırsatçılık genel olarak berbat,
ama içinde illa adam yokmu var onlarda çok aktif olmuyor boş muhabbetlerden dolayı.
mesela Mertcan Ankara paşaoğlu elinde duracana bana usb hediye etmişti rcd 510 için başkası olsa sıfır fiyatı çeker olmadı evde boş boş durmasına razı olurdu.
açıkçası facebook grupları teknik bilgi konusunda biraz zayıf oluyorlar benim gözlemlerim bu şekilde. Belki doğru gruba denk gelmedim bilemiyorum. Yani burada öğrendiğim bilgilere göre o gruplarda ordinaryus falan kalıyorum hahahaah :D
SinanAdalı
24-01-2019, 13:55
Aramızda 2cr firmasının yazılımını kullanan var mı? Bazı gruplarda takip ediyorum önceden x yazılım vardı 2cr ye geçtim çok fark varmış gibi yorumlara denk geliyorum. Kendilerinin paylaşımlarını da gördüm diğer firmalara göre biraz fazla iddialı davranıyorlar. Mazileri diğer bu işi yapanlara göre yeni sayılır. Benim aracımda ecufast yazılım var sizce tekrardan yazılım yaptırmaya değecek bir fark oluşur mu? Amacım tartışma ya da polemik yaratmak değil gerçekten merak ettiğim için soruyorum.
2CR firmasının iddasını fazlaca duyanlardan biriyim ama gel görki herkes yaparım açarım basıncı der fakat bunlar stok turbo ile olacak iş değil he olmuyor mu olur.. Ama belli bi süre sonra kırılırda :) Bence reklamların gazına gelip ''Biz beygir çiftliği'' kuruyoruz tarzında konuşan firmalardan uzak dur. Ha gidersin stok turboya uygun bi soft yazılım istersin o başka. Bildiğim kadarıyla parça ve bakım hizmetide veriyorlar..
2CR firmasının iddasını fazlaca duyanlardan biriyim ama gel görki herkes yaparım açarım basıncı der fakat bunlar stok turbo ile olacak iş değil he olmuyor mu olur.. Ama belli bi süre sonra kırılırda :) Bence reklamların gazına gelip ''Biz beygir çiftliği'' kuruyoruz tarzında konuşan firmalardan uzak dur. Ha gidersin stok turboya uygun bi soft yazılım istersin o başka. Bildiğim kadarıyla parça ve bakım hizmetide veriyorlar..
40 bin km yi geçti ben ecufast te yazılım yaptıralı çok şükür bi sıkıntı yaşamadım. 2cr Dpf üstünde dumansız 150-160 hp leri telafuz edince şaşırdım açıkçası. Bu değerleri sadece soft yazılımla görmek mümkün değil diye düşünüyorum. Üstüne x firmasından bize gelen aracı dyno ya çıkarttık çoğu 125 hp civarı çıkıyo deyince içime şüphe düşmedi değil Ben de merak ettim aramızda kullanan varsa tecrübelerini dinlemek isterim :)
SinanAdalı
24-01-2019, 15:27
40 bin km yi geçti ben ecufast te yazılım yaptıralı çok şükür bi sıkıntı yaşamadım. 2cr Dpf üstünde dumansız 150-160 hp leri telafuz edince şaşırdım açıkçası. Bu değerleri sadece soft yazılımla görmek mümkün değil diye düşünüyorum. Üstüne x firmasından bize gelen aracı dyno ya çıkarttık çoğu 125 hp civarı çıkıyo deyince içime şüphe düşmedi değil Ben de merak ettim aramızda kullanan varsa tecrübelerini dinlemek isterim :)
hızlı giden atın boku diyorum başka bişi demiyorum :)
-Murat Özcan-
24-01-2019, 20:34
Biz Sinan arkadaşımız ile VAG gurubunu oluşturduk. Fikir alışverişi adına yararlı olacağını düşünüyoruz.
Katılmak isteyen arkadaşlar numaralarını bizimle paylaşabilir..
Yapılan soft ile 140 beygir olduğu iddia ediliyor bizim 1.6 tdi larin ama 1.0 tsi fabia 110 ile kafa kafa gidiyor araba. Ben anlamadım bu işi.
SinanAdalı
24-01-2019, 23:13
Yapılan soft ile 140 beygir olduğu iddia ediliyor bizim 1.6 tdi larin ama 1.0 tsi fabia 110 ile kafa kafa gidiyor araba. Ben anlamadım bu işi.
aslında bunun üzerine orada gidip dyno verisi almak lazım.. sonuçta ortada gerçek olmayan bi veri söz konusu
dpf sökmeden 140 hp üzeri hayalden öteye geçemez bence realistik doğru ölçen bi dyno üzerinde. ha geçse bile ya dpf patlatır, ya manifold, ya da turbo..
Aynı anlattığın olayın benzerini bende bi kaç defa yaşadım. Audi a3 sedan 1.6 tdi ile 100 km hızda peş peşe giderken aynı anda bastık 180 km ye kadar tampon tampona gittik cidden moralim bozulmuştu. Bunun gibi 2-3 örnek daha yaşadım. Böyle olunca acaba adamlar haklı mı gerçekten diyosun? Gruptan bi arkadaşla da konuştum benim ki gibi ecufast yazılımlı aracını 2cr de yük tipi dyno ya çıkarmışlar 125 hp çıktı diyor. Aynı dyno da 2cr nin yapılan aracı 146 hp çıkmış dpf üstünde. Burda marka vererek kesinlikle polemik yaratmak istemiyorum yanlış anlaşılmasın ama bu tip durumlar olunca insanın kafası karışıyor.
dpf sökmeden 140 hp üzeri hayalden öteye geçemez bence realistik doğru ölçen bi dyno üzerinde. ha geçse bile ya dpf patlatır, ya manifold, ya da turbo..
Katılıyorum bizim araçlarda standart bi yazılımla alınacak güçler yıllardan beri belli o da 140 hp civarı. Ama soru şu gerçekten her firma vaat ettiği bu değerleri görebiliyor mu? En sağlıklısı güvenilir bi dyno ya çıkmak ama maalesef bulunduğumuz şehirlerden dolayı hepimizin böyle imkanı yok.
-Murat Özcan-
25-01-2019, 09:28
Whatsapp güncel VAG gurubu oluşturuldu katılmak isteyenlar özelden numaralarını yazabilir arkadaşlar.
1: Murat Özcan
2: Sinan Adalı
3: DBK34
Whatsapp güncel VAG gurubu oluşturuldu katılmak isteyenlar özelden numaralarını yazabilir arkadaşlar.
YAZ Benide :)
Dpf üzerinde ama yersen modeli onlar :)
dpf ıcıne delık açanlar mı dersın
Dpf ıcınden boru geçirenlermi dersin neler gorduk :)
Geçmiş postlarda vardı yapmak ugrasmak ısteyen
Vw polo 1.6 tdi aracıma
2014 Model amarok MFA+ Kadranı swap yaptım foruma konu açtım ama onaylanmadı.
Egerkı dusunen olursa yardımcı olurum fikir konusunda.
https://i.hizliresim.com/4jGQ4A.jpg
Biraz daha değişiklik yapayım dedim ve Polo R Mavi ibreleri getirip montajını yaptım :)
https://i.hizliresim.com/0RGgdZ.jpg
Kadran olarak Analog yakıt ve su sıcaklık gostergesı ve benım ıcın onemlı olan yag sıcaklık gostergesı eklendı.
Aracımda RNS510 unıte oldugu ıcın navıgasyon / dvd / radyo bılgılerı Mfa gostergesıne geldı
golfcu0101
26-01-2019, 10:38
Vw polo 1.6 tdi aracıma
Biraz daha değişiklik yapayım dedim ve Polo R Mavi ibreleri getirip montajını yaptım :)
Kadran olarak Analog yakıt ve su sıcaklık gostergesı ve benım ıcın onemlı olan yag sıcaklık gostergesı eklendı.
Aracımda RNS510 unıte oldugu ıcın navıgasyon / dvd / radyo bılgılerı Mfa gostergesıne geldı
süper bir uygulama olmuş eline emeğine sağlık,bu işin aynısının maliyeti nedir? maviş maviş ve detay :cool::bravo:
Vw polo 1.6 tdi aracıma
Ya Mertcan neler yapıosun gene kafamı karıstırıyorsun gaza getiriyorsun :))) bize 280 kadran varmı uyarmı 250den sonrasını göremiyorum ben :)
280 kadran takabılırsın ama devır ıle kalıbrasyonu yapmak zor olur abı :)
280 kadran takabılırsın ama devır ıle kalıbrasyonu yapmak zor olur abı :)
neden zor jetta tdi kadranı 280 galiba :confused:
Super uygulama olmus cidden mfa+ direksiyon uyumu icin benim de aklimda var. Ama maliyetler hep cok yuksek cikti benim buldugum parcalarda minimum 1750+ gibi meblalar cikti.
-Murat Özcan-
27-01-2019, 09:18
Whatsapp Güncel
4: Sword
5: Mertcan
6: Emrah ŞÅ¾enel
7: Ahmet Oğul
8: Eren G
9: Fatih
10:Golfcu0101
11:LowSlow
12: Dgoo
Whatsapp Güncel
6: Emrah ŞÅ¾enel
10:Golfcu0101
11:LowSlow
12:Ufuk
Ben yokum,olmak gibi bir isteğim de yok. Kim eklediğini idda ediyorsa yanlışlık var.
-Murat Özcan-
27-01-2019, 11:33
Ben yokum,olmak gibi bir isteğim de yok. Kim eklediğini idda ediyorsa yanlışlık var.
Herhangi bir sorun yok eklisiniz,keyifli forumlar..
1.6 tdi ile ilgili bir WhatsApp grubuna yada yukarıda adı yazan insanlarla aynı WhatsApp grubuna dahil değilim, eklenmek içinde bir talebim olmadı. 2017den beri 1.6 tdi sahibi de değilim. Şu konuya bir açıklık getirelim derim.
1.6 tdi ile ilgili bir WhatsApp grubuna yada yukarıda adı yazan insanlarla aynı WhatsApp grubuna dahil değilim, eklenmek içinde bir talebim olmadı. 2017den beri 1.6 tdi sahibi de değilim. Şu konuya bir açıklık getirelim derim.
Kardeşim merhaba. Benim adım da ufuk Murat ondan dolayı karıştırdı sanırım. Bahsettiği ufuk benim.
-Murat Özcan-
27-01-2019, 12:35
Bir yanlış anlaşılma olmuş kardeşim şimdi tekrar konuşunca arkadaşlarla açıklık geldi konuya.
Dgo isimli ufuk arkadaşımız özelden yazınca onun nick yerine ismini listeye eklemişiz oradan da sen kendin eklendiğini düşünmüssün herhalde onunda adı ufuk olunca karışıklık olmuş kusura bakma..
Estağfurullah sıkıntı yok. Karışıklığın düzelmesine sevindim.
Vw polo 1.6 tdi aracıma
Güzel olmuştur umarım ama fotoları göremiyoruz hızlıresim heralde :)
Ben de düşünüyorum ama toledo kadradı yapıcam ben.
Aynı anlattığın olayın benzerini bende bi kaç defa yaşadım. Audi a3 sedan 1.6 tdi ile 100 km hızda peş peşe giderken aynı anda bastık 180 km ye kadar tampon tampona gittik cidden moralim bozulmuştu. Bunun gibi 2-3 örnek daha yaşadım. Böyle olunca acaba adamlar haklı mı gerçekten diyosun? Gruptan bi arkadaşla da konuştum benim ki gibi ecufast yazılımlı aracını 2cr de yük tipi dyno ya çıkarmışlar 125 hp çıktı diyor. Aynı dyno da 2cr nin yapılan aracı 146 hp çıkmış dpf üstünde. Burda marka vererek kesinlikle polemik yaratmak istemiyorum yanlış anlaşılmasın ama bu tip durumlar olunca insanın kafası karışıyor.
Katılıyorum bizim araçlarda standart bi yazılımla alınacak güçler yıllardan beri belli o da 140 hp civarı. Ama soru şu gerçekten her firma vaat ettiği bu değerleri görebiliyor mu? En sağlıklısı güvenilir bi dyno ya çıkmak ama maalesef bulunduğumuz şehirlerden dolayı hepimizin böyle imkanı yok.
Doğrudur a3 ile ben de gazlamıştım 3. köprü yolunda. Zar zor geçtim. 200 üstü süratlerde o da.
Mehmetmert
27-01-2019, 21:32
Yazılım yaptırmadan önce süre kesinlikle alın, stock arabayı zar zor geçememek olmaz.Yani düzgün yapılmadığında yazılımlı aracın stock araca geçildiğinide şahit oldum ama yıllardır piyasada olan özellikle cay kodlu motorun stock olanını bayağı bayağı geçmesi gerekir diye düşünüyorum.
Mesela 1.6 TDI Sadece yazılım manuel vs TDI DSG
YouTube (https://youtu.be/ncAqWLCaKNc)
https://youtu.be/ncAqWLCaKNc
Yazılım yaptırmadan önce süre kesinlikle alın, stock arabayı zar zor geçememek olmaz.Yani düzgün yapılmadığında yazılımlı aracın stock araca geçildiğinide şahit oldum ama yıllardır piyasada olan özellikle cay kodlu motorun stock olanını bayağı bayağı geçmesi gerekir diye düşünüyorum.
Mesela 1.6 TDI Sadece yazılım manuel vs TDI DSG
YouTube (https://youtu.be/ncAqWLCaKNc)
https://youtu.be/ncAqWLCaKNc
Kesinlike benim araç stock golf ü bu şekilde ayıramıyor mehmet. Senin attığın bu videoyu daha önce de izledim iki araç arasına şehir sokarsın burda. Bizim eski forumdan bilirsin yazılımlı tdi golf 6 lar tsi ları rahat geçiyordu ben tsi la kafa burun yürüyorum sen düşün.
https://eksiup.com/1299b6c0e358
https://eksiup.com/271a8987b773
CVK
0RGgdZ - Eksi Up (https://eksiup.com/1299b6c0e358)
4jGQ4A - Eksi Up (https://eksiup.com/271a8987b773)
https://eksiup.com/1299b6c0e358
https://eksiup.com/271a8987b773
CVK
0RGgdZ - Eksi Up (https://eksiup.com/1299b6c0e358)
4jGQ4A - Eksi Up (https://eksiup.com/271a8987b773)
Harika olmus :)
neden zor jetta tdi kadranı 280 galiba :confused:
Abi amarok, Polo, caravelle vs aynı elektrik alt yapıyı paylaşıyor yani bcm leri birbiri ile değiştirilebilir olduğu için uygulama bakımından bunlar daha kolay olur:)
Abi amarok, Polo, caravelle vs aynı elektrik alt yapıyı paylaşıyor yani bcm leri birbiri ile değiştirilebilir olduğu için uygulama bakımından bunlar daha kolay olur:)
hadi ya 280 olsa tam benlik olurdu :) 87li bcm de taktık ama olmaz dıosun
Arkadaşlar benim arabada rölantide titreme ve gazdan ayağını çektiğinde ciddi şekilde yığılma sorunu var. Ya da vites attığımda selam mutlaka veriyoruz :D 1.6 Tdi’larda kronikmiş galiba. Motor kulakları değişti bir işe yaramadı. Bazı yerlerde yazılım güncellemesiyle geçiyor denmiş. Aracım manuel, bu sorunu yaşayan ya da neden kaynaklandığını bilen var mı acaba? Devamlı sallanmak can sıkmaya başladı artık, özellikle birinci ve ikinci viteste gaza basmada/gazdan ayak çekmede oluyor.
hadi ya 280 olsa tam benlik olurdu :) 87li bcm de taktık ama olmaz dıosun
Gti göstergesi takılabilir.
Arkadaşlar benim arabada rölantide titreme ve gazdan ayağını çektiğinde ciddi şekilde yığılma sorunu var. Ya da vites attığımda selam mutlaka veriyoruz :D 1.6 Tdi’larda kronikmiş galiba. Motor kulakları değişti bir işe yaramadı. Bazı yerlerde yazılım güncellemesiyle geçiyor denmiş. Aracım manuel, bu sorunu yaşayan ya da neden kaynaklandığını bilen var mı acaba? Devamlı sallanmak can sıkmaya başladı artık, özellikle birinci ve ikinci viteste gaza basmada/gazdan ayak çekmede oluyor.
Aynı sorun bende de var. Gaza basınca küt diye vurma ve gazdan ayağı çekince sert bi şekilde öne yığılma. Ben çözümünü bulamadım ama yazılımdan sonra daha belirgin hissetmeye başlamıştım bu durumu. Başka araçlarda kullanıyorum bu şekilde vuruntu ve yığılma olmuyor kesinlikle.
Gti göstergesi takılabilir.
ben ılk oyle yapacaktım ama devır gostergesı 8000 oldugu ıcın vaz gectım ama sana bahsettıdıgım edıtor ıle 8000 ı 6000 devır kagıdı bulunur ıse adapte edebılırım :)
gtı gostergesı takmak daha az malıyetlı cunku amarok takınca lastık capından dolayı bır hata verıyor onu duzeltemedım ben hala
-Murat Özcan-
30-01-2019, 10:01
Whatsapp Güncel
6: Emrah Şenel
10: Golfcu0101
11: LowSlow
12: Dgoo
13: ClioRS
14: Mcsadness
15: ?
Aynı sorun bende de var. Gaza basınca küt diye vurma ve gazdan ayağı çekince sert bi şekilde öne yığılma. Ben çözümünü bulamadım ama yazılımdan sonra daha belirgin hissetmeye başlamıştım bu durumu. Başka araçlarda kullanıyorum bu şekilde vuruntu ve yığılma olmuyor kesinlikle.
Servisin yazılım güncellemesi işe yarar mı acaba gerçekten, çünkü bi jetta sahibi motorla baya bi parçayı değiştirmiş bir sonuç alamamış. Servisten de yapamayıp yine de para alacaklar diye çekiniyorum.
ottoman32
30-01-2019, 12:38
aynı sorun vardı baskı balatayı değiştirdim düzeldi, deli gibi titriyordu araç. volanı da zımparaladık
ottoman32
30-01-2019, 12:58
Sabah ilk marşa bastığımda yaklaşık 1 dk civarında hafif bir beyaz duman çıkıyor, öyle afeki değil su buharı gibi geçici. Kokladığımda partikül kokusu geliyor. Kül oranı %1.9 şuan sabahları pasif temizlik yapıcağını da düşenmiyorum. Bunu yaşıyan var mı acaba?
aynı sorun vardı baskı balatayı değiştirdim düzeldi, deli gibi titriyordu araç. volanı da zımparaladık
Direkt baskı balata değişimi sonrası mı düzelme oldu?
ottoman32
30-01-2019, 13:39
Direkt baskı balata değişimi sonrası mı düzelme oldu?
Evet aynı dakika kesildi sorunum
Evet aynı dakika kesildi sorunum
Aklımda bulunsun hocam bi bakayım teşekkürler.
ben ılk oyle yapacaktım ama devır gostergesı 8000 oldugu ıcın vaz gectım ama sana bahsettıdıgım edıtor ıle 8000 ı 6000 devır kagıdı bulunur ıse adapte edebılırım :)
gtı gostergesı takmak daha az malıyetlı cunku amarok takınca lastık capından dolayı bır hata verıyor onu duzeltemedım ben hala
Şunu bi kontrol et istersen. Nasılsa elinde eeprom dump var.
Ki Helper, помощник Ñ€ĞµĞ´Ğ°ĞºÑ‚Ğ¸Ñ€Ğ¾Ğ²Ğ°Ğ½Ğ¸Ñ Ğ´Ğ°Ğ¼Ğ¿Ğ¾Ğ² приборных панелей Ğ´Ğ»Ñ 6го и 4го Ğ¿Ğ¾ĞºĞ¾Ğ»ĞµĞ½Ğ¸Ñ VAG. (Last Update 15.01.18) — DRIVE2 (https://www.drive2.ru/b/3087799/)
ekleme : 6000 devir kağıdı bulman imkansız sanırım. Çünkü hararet de orda. Belki 6C polonun kadran yüzeyleri uyabilir.
Servisin yazılım güncellemesi işe yarar mı acaba gerçekten, çünkü bi jetta sahibi motorla baya bi parçayı değiştirmiş bir sonuç alamamış. Servisten de yapamayıp yine de para alacaklar diye çekiniyorum.
Önümüzdeki günlerde fırsat bulabilirsem yazılım güncellemesi ve enjektör adaptasyonu yaptırmayı düşünüyorum düzelme olursa yazarım buraya.
Önümüzdeki günlerde fırsat bulabilirsem yazılım güncellemesi ve enjektör adaptasyonu yaptırmayı düşünüyorum düzelme olursa yazarım buraya.
Tamam abi ona göre hareket edeyim ben de teşekkürler.
en son bakımda castrol kullanmıştım yağ olarak, bu sefer değiştirmek istiyorum castrol'de biraz çalışma sesi arttı gibi hissettim motorun. Liqui mi kullansam bu sefer yoksa başka bir öneriniz var mı ? Engine flush kullanıcam bu sefer değişimi yaparken
en son bakımda castrol kullanmıştım yağ olarak, bu sefer değiştirmek istiyorum castrol'de biraz çalışma sesi arttı gibi hissettim motorun. Liqui mi kullansam bu sefer yoksa başka bir öneriniz var mı ? Engine flush kullanıcam bu sefer değişimi yaparken
Liqui moly top tec 4200 5/30 kullanmanı tavsıye ederım
egerkı ılk defa LM yag koyacak ısen
Engıne flus plus ı kesınlıkle kullan
uzerıne top tec koy
arkasına ceratec
recete bu sekılde :)
Liqui moly top tec 4200 5/30 kullanmanı tavsıye ederım
egerkı ılk defa LM yag koyacak ısen
Engıne flus plus ı kesınlıkle kullan
uzerıne top tec koy
arkasına ceratec
recete bu sekılde :)
aynen lm kullanmadim daha önce. Bakalım değişiklik hissedilir derecede olucak mi. Km oldu 180k...
Ceratec araştırdım ama çok kötü yorumla karşılaştım o yüzden çekiniyorum
aynen lm kullanmadim daha önce. Bakalım değişiklik hissedilir derecede olucak mi. Km oldu 180k...
180 bın km de kullanmayın zaten ceratec
100 bın km oncesı araclar ıcın onerıyorlar
180 bın km de kullanmayın zaten ceratec
100 bın km oncesı araclar ıcın onerıyorlar
engine flush için bir sıkıntı olmaz ama sanırım ?
Bu arada engine flush ve motor clean olarak farklı ürünler var. Engine flush olanı tercih ediyoruz değil mi ?
Mobil 1 esp den sonra liqui moly toptec 4200 e geçtim. Geçerken engine flush da kullandım. Hiçbir fark hissedemedim. Motor sesi mobil e göre biraz daha artmıştı ya da bana öyle geldi. Motor sessizleşti çalışması daha iyi diyenlere kulak asma tamamen psikolojik öyle bi durum yok. Şu anda tekrar mobil e döndüm bence lm ye göre daha sessiz ve yağ sıcaklığını takip ediyorum herhangi bir fark yok. Diğer bakımda sırf merakımdan motul x clean+ deneyeceğim bakalım onda durum nasıl.
1.6 tdci aracımda mobil1 den sonra lm leıchtlauf specıal'a geçtim ben de hiç bir fark gözlemlemedim,
üzerine ceratec atıp yine takip ettim ama o ürün sitelerinde yazan yorumların etkisini hiç göremedim.
(araç 105k km'de)
1.6 tdci aracımda mobil1 den sonra lm leıchtlauf specıal'a geçtim ben de hiç bir fark gözlemlemedim,
üzerine ceratec atıp yine takip ettim ama o ürün sitelerinde yazan yorumların etkisini hiç göremedim.
(araç 105k km'de)
ceratec ı zaten 100 bın km ustu araçlar ıcın Önermıyorlar
AlwaysFast
09-02-2019, 11:25
Yağ değişimi yapacağım. Soğuk motorda şıkır şıkır ses geliyor. Devirdaim değişti, triger seti değişti ses yine duruyor :/. Araç CRK motor 70.000de.
Liqui Moly 4200 mü tavsiye ediyorsunuz? 4200 sadece 5lt ambalajla satılıyor galiba. Bizim araçlar 4.3lt alıyor. 4 litre alınca bir de üzerine katkı eklediğimde işim çözülür diye düşünüyorum. Eğer 4200 sadece 5lt satılıyorsa ya motul alacağım ya da 4600'ün 4ltsi var. 4600 4200 farkını bilen var mı?
LM'in lifler katkısı diye bir ürünü var, hidrolik iticilere yönelik. Böyle bir şey kullanmaya gerek var mı?
Ceratec 100 lira, az para da değil, bir şeye yaramıyor diyen yorumları görünce açıkçası kullanıp kullanmamakta arada kaldım.
Merhaba yeni konu açmak istemedim, 2010 model 1.6 tdi cay motor golf aldım. Araç 120.000'de düz vites Biraz öneriye ihtiyacım var.
Araç baskı balata değişimi yaptıracağım hangi markayı önerirsiniz Luk - Sachs veya farklı bir marka
Bakıma 1800 km kalmış ama ben onuda yaptırmak istiyorum filtreler ve yağ konusunda öneriniz ne olur
Birde triger setini değiştirmek istiyorum daha önce değiştirilip değiştirilmediği konusunda önceki sahibine hiç soramadım.
Birde arada bir yay şeklinde sarı bir ışık yanıp sönüyor daha sonra aracı park ettiğimde 4-5 saat sonra geçmiş oluyor şuana kadar 2 kere oldu internetten lambaya baktığımda motor arızası diye yazıyor.
Konuyla ilgili yardımlarınızı bekliyorum :)
ottoman32
13-02-2019, 18:56
Merhaba yeni konu açmak istemedim, 2010 model 1.6 tdi cay motor golf aldım. Araç 120.000'de düz vites Biraz öneriye ihtiyacım var.
Araç baskı balata değişimi yaptıracağım hangi markayı önerirsiniz Luk - Sachs veya farklı bir marka
Bakıma 1800 km kalmış ama ben onuda yaptırmak istiyorum filtreler ve yağ konusunda öneriniz ne olur
Birde triger setini değiştirmek istiyorum daha önce değiştirilip değiştirilmediği konusunda önceki sahibine hiç soramadım.
Birde arada bir yay şeklinde sarı bir ışık yanıp sönüyor daha sonra aracı park ettiğimde 4-5 saat sonra geçmiş oluyor şuana kadar 2 kere oldu internetten lambaya baktığımda motor arızası diye yazıyor.
1- kendi aracıma sachs taktım memnunum luk a göre fiyatı uygun
2- liqu 4200 long life 3 güzel yağ mann filtreleri de taktınız mı kafanız ağrımaz
3- triger setini direk sevisten alıp dışarda değiştirdim, devirdaimi kesin değiştirin 1.6 tdı da sorun çıkarabiliyor
4- o işaretin bir sürü anlamı var en mantıklısı egr olabilir cihaza bağlamadan bişey demek zor
aracınız hayırlı olsun. o sarı ışık yüksek ihtimal kızdırma bujisi olabilir.
Debriyah balata fiyatları ne kadar?
SinanAdalı
15-02-2019, 01:00
Debriyah balata fiyatları ne kadar?
golf 6 1.6tdi 2010 öncesi sachs 850 tl, luk 1350tl olarak var parçacılarda.. tabi fiyat +50 -50 olarak değişebilir.
golf 6 1.6tdi 2010 öncesi sachs 850 tl, luk 1350tl olarak var parçacılarda.. tabi fiyat +50 -50 olarak değişebilir.
Luku toptancı gibi bieşyden 930 liraya almıştım. Fiyatlar o zaman da böyleydi. Zam gelmedi demekki.
SinanAdalı
15-02-2019, 23:22
Luku toptancı gibi bieşyden 930 liraya almıştım. Fiyatlar o zaman da böyleydi. Zam gelmedi demekki.
bakımlar bile aldı başını gidiyor.. 400e çıktığım yer şimdi 600-650 diyor.
bakımlar bile aldı başını gidiyor.. 400e çıktığım yer şimdi 600-650 diyor.
Araba da haram olcak millete, yok abi keyif bu millete kısmet değil :D
Araba da haram olcak millete, yok abi keyif bu millete kısmet değil :D
scooter e bınecegız gıbı gozukuyor artık :D
SinanAdalı
17-02-2019, 07:17
scooter e bınecegız gıbı gozukuyor artık :D
elektrikli scooter yazılımla iyi yürürmü :D
3-4 sayfa önce konuşmuştuk 9971 güncellemesi hakkında. Bu hafta servise gittim durumu belirttim hem burada hem de yabancı forumlarda bu güncellemenin en sessiz ve verimli güncelleme olduğundan bahsettim. Kendilerine böyle bir bülten gelmediğini daha önce de hiç duymadıklarını söylediler. Hem yapmaya çalışsalar bile sistemin ilk önce 23r7 emisyon güncellemesini otomatik olarak yükleyeceğini belirttiler. Bu arada araç bilgisayara bağlandı benim araçta 9633 sürümü mevcut. Daha sonra aracıma yazılım yaptırdığım Ecufast le görüştüm onlarda böyle bi güncellemeden haberleri olmadığını ve yapmadıklarını söylediler. Bende daha üstelemedim o şekilde kaldı. Yaptırdın mı diye soran arkadaşlar vardı maslesef yaptıramadım
3-4 sayfa önce konuşmuştuk 9971 güncellemesi hakkında. Bu hafta servise gittim durumu belirttim hem burada hem de yabancı forumlarda bu güncellemenin en sessiz ve verimli güncelleme olduğundan bahsettim. Kendilerine böyle bir bülten gelmediğini daha önce de hiç duymadıklarını söylediler. Hem yapmaya çalışsalar bile sistemin ilk önce 23r7 emisyon güncellemesini otomatik olarak yükleyeceğini belirttiler. Bu arada araç bilgisayara bağlandı benim araçta 9633 sürümü mevcut. Daha sonra aracıma yazılım yaptırdığım Ecufast le görüştüm onlarda böyle bi güncellemeden haberleri olmadığını ve yapmadıklarını söylediler. Bende daha üstelemedim o şekilde kaldı. Yaptırdın mı diye soran arkadaşlar vardı maslesef yaptıramadım
Servisin cevabı normal. 9978 emisyon olan içini yükleyebilirler.
Ecufastın cevabı ilginç ama. 9971 frf dosyası bende bile var yahu. İki üç forum dolandım buldum benim araca uygun olanı. ODIS olsa elinde yüklersin. Sıradan vatandaşım.
Aha bu adam nasıl çeviriyor ise o ecufast de çevirebilir. Bayiden bayiye değişir tabi. Adam daha önce tecrübe etmediyse aklına gelmez bilgisi yoktur.
ottoman32
19-02-2019, 19:53
Aha bu adam nasıl çeviriyor ise o ecufast de çevirebilir. Bayiden bayiye değişir tabi. Adam daha önce tecrübe etmediyse aklına gelmez bilgisi yoktur.
cmd yapar vag can pro yapar mag pro yapar odis yapar ama bilmiyorsa hiçbiri yapamaz :)
2016 golf tdi comfort ta 135km suratte diiiiiiit diye bir uyari geliyor kadranindan bi yerden sadece ses. Butun uyarilar kapali. Neden oldugunu cozemedim varmi fikri olan
2016 golf tdi comfort ta 135km suratte diiiiiiit diye bir uyari geliyor kadranindan bi yerden sadece ses. Butun uyarilar kapali. Neden oldugunu cozemedim varmi fikri olan
hız limitörü uyarısıdır abi muhtemelen? araç menüsünden kontrol etsene, ben alfada bi ara 130 a kurmuştum, pistte de aktifti sinir bozucu :D
hız limitörü uyarısıdır abi muhtemelen? araç menüsünden kontrol etsene, ben alfada bi ara 130 a kurmuştum, pistte de aktifti sinir bozucu :D
yavru butun uyarilar kapali, kis kastigi uyarisi dahil.
yavru butun uyarilar kapali, kis kastigi uyarisi dahil.
Yb da 130 olan yeri — hala getirin. Ses kesilir.
Servisin cevabı normal. 9978 emisyon olan içini yükleyebilirler.
Ecufastın cevabı ilginç ama. 9971 frf dosyası bende bile var yahu. İki üç forum dolandım buldum benim araca uygun olanı. ODIS olsa elinde yüklersin. Sıradan vatandaşım.
Hatta özellikle yaptırdığım bayiyi değil ana merkezi aradım. Böyle bi güncellemeden haberleri olmadığını yapmadıklarını söylediler. Sizin aracın yazılımıyla ilgili bi güncelleme olduğunda haber veriyoruz dedi. Benim anlatmaya çalıştığım güncellemeyle onların dedikleri farklı bi durum tam olarak anlayamadılar.
Hatta özellikle yaptırdığım bayiyi değil ana merkezi aradım. Böyle bi güncellemeden haberleri olmadığını yapmadıklarını söylediler. Sizin aracın yazılımıyla ilgili bi güncelleme olduğunda haber veriyoruz dedi. Benim anlatmaya çalıştığım güncellemeyle onların dedikleri farklı bi durum tam olarak anlayamadılar.
Büyük ihtimal bir iletişim sorunu olmuş.
AlwaysFast
20-02-2019, 18:47
A3 Tdi motor arıza ışığı yaktı geçen hafta. Dün özel servise götürdüm, cihazda tahmin ettiğim gibi dpf arızası verdi. Usta %15 diyor ama 15 gr gibi bir şey yazıyordu. Geçen sene aldığım würth dpf temizleyiciyi lambda sensöründen sıkıp biraz gaz verdim. Sonra bilgisayardan rejenerasyon yaptırarak değeri 0a kadar düşürdük. Akşam boş yolda biraz süratli kullandım. Gidişi baya rahatlamıştı, sesi de bariz azalmıştı. Sabah trafikte işe geldim sonra akşam dönerken yine arıza ışığı yaktı. Muhtemelen yine dpf. Temizlenmiş dpf 40 kmde tıkanır mı:ofk:
Ayrıca usta aracın iticilerinden ses geliyor dedi. Şu an aracımla aramda çok iyi bir ilişki var:Deli:
A3 Tdi motor arıza ışığı yaktı geçen hafta. Dün özel servise götürdüm, cihazda tahmin ettiğim gibi dpf arızası verdi. Usta %15 diyor ama 15 gr gibi bir şey yazıyordu. Geçen sene aldığım würth dpf temizleyiciyi lambda sensöründen sıkıp biraz gaz verdim. Sonra bilgisayardan rejenerasyon yaptırarak değeri 0a kadar düşürdük. Akşam boş yolda biraz süratli kullandım. Gidişi baya rahatlamıştı, sesi de bariz azalmıştı. Sabah trafikte işe geldim sonra akşam dönerken yine arıza ışığı yaktı. Muhtemelen yine dpf. Temizlenmiş dpf 40 kmde tıkanır mı:ofk:
Ayrıca usta aracın iticilerinden ses geliyor dedi. Şu an aracımla aramda çok iyi bir ilişki var:Deli:
geçmiş olsun aracınıc kac km de ?
Dpf ı katkı ıle temızlemez bazı durumlarda yeterlı kalmıyor.
ya sokup makınada temızletmenız gereklı
yada ıptal dıp boşaltmak gereklı
dpf ıcındekı gözenekler cok kucuk
bunlar zamanla kullanılan mazotun kalıtesızlıgınden dolayı
gozenekler erıyor ve problem oluşuyor temızletsenız bile hava gecmedıgı ıcın yine arıza verebılıyor
AlwaysFast
21-02-2019, 08:26
geçmiş olsun aracınıc kac km de ?
Dpf ı katkı ıle temızlemez bazı durumlarda yeterlı kalmıyor.
ya sokup makınada temızletmenız gereklı
yada ıptal dıp boşaltmak gereklı
dpf ıcındekı gözenekler cok kucuk
bunlar zamanla kullanılan mazotun kalıtesızlıgınden dolayı
gozenekler erıyor ve problem oluşuyor temızletsenız bile hava gecmedıgı ıcın yine arıza verebılıyor
Aracım henüz 71000'de, megachips yazılım var üzerinde. Yazılımsız Jettalarımız 120 bine geldi dpf sıkıntısı olmadı. Demek ki yazılım dpf ile bu kadar oluyor.
Temizletme işi zoruma gidiyor açıkçası. Bizim araçlarda sökmesi çok zor, travers iniyor, 300 lira işçilik istiyorlar. Sonra temizleme vs derken 1000i buluyor. Direkt downpipe yapsam ne olur? İçini boşaltsak ne olur? Temizlik işine de güvenemiyorum. Downpipe ile ses artar mı, ailecek biniyorum araca ses olsun istemiyorum.
Aracım henüz 71000'de, megachips yazılım var üzerinde. Yazılımsız Jettalarımız 120 bine geldi dpf sıkıntısı olmadı. Demek ki yazılım dpf ile bu kadar oluyor.
Temizletme işi zoruma gidiyor açıkçası. Bizim araçlarda sökmesi çok zor, travers iniyor, 300 lira işçilik istiyorlar. Sonra temizleme vs derken 1000i buluyor. Direkt downpipe yapsam ne olur? İçini boşaltsak ne olur? Temizlik işine de güvenemiyorum. Downpipe ile ses artar mı, ailecek biniyorum araca ses olsun istemiyorum.
Benim de aracımda yazılım var egr-dpf iptal. Yazılımdan önce bir kere bile dpf uyarısı almadım gayet sağlıklı bi dpf im vardı. Ona rağmen iptal ettirdim çünkü yakın çevremde yazılım yaptırıp dpf sıkıntısı çeken çok gördüm. Benim aracım golf 6 dediğin gibi dpf i sökmek bizim vag grubunda zahmetli ama başka çare de yok. Bende dpf in içi boşaltıdı kat duruyor başlarda downpipe yaptırmayı çok düşündüm ama ses bariz arttığı için istemedim. Ayrıca downpipe yapıldıktan sonra egzozdan çıkan koku insanı cidden rahatsız ediyor. Şu an sessiz sedasız dolaşıyorum. Ha dpf in içini kırdırmakla downpipe yaptırmak arasında net olarak performans farkı var mı onu bilemiyorum. Olsa bile minimal düzeyde olur onun içinde o sesi çekmeye değmez. Tabi kimisinin ses hoşuna gider ona bişey diyemem.
sadece dp ile cıkan ses pek rahatsız etmıyor acıkcası.bence yaptırın
Aracım yazılımlı 130 binde. DPF uyarısı vermiyor. Rejenerasyon yaparken yarıda kesiyor muydunuz işlemi?
bence direk Dp yaptırın
ses degışmez orj susturcu yerınde oldugu surece
kafa rahat kullanırsınız
aynen sok tak temızleme malıyetlı dp yapmak daha mantıklı
AlwaysFast
21-02-2019, 21:05
Aracım yazılımlı 130 binde. DPF uyarısı vermiyor. Rejenerasyon yaparken yarıda kesiyor muydunuz işlemi?
Benim araç sık rejenerasyon da yapmıyordu açıkçası. 1 senelik kullanımımda birkaç kere yarıda kestim, bende uyarı vs vermiyor da devirden anlıyordum işlem olduğunu. Ama rejenerasyon devam ediyorsa kapamamak lazımmış demek ki arabayı, tabi uyarı ışığı olmaması bir eksiklik.
Mehmetmert
21-02-2019, 21:11
Hani cok zengin afrli bir yazilim yoksa aracinizda bence sorununuz EGR , dpf olsa yay isigi ile birlikte yanar ve ekranda dpf isareti cikar.
Sadece motor isareti ise egr bence, hatta boyle devam ederseniz (ariza silmeden) atiyorum 5 gun ariza yanmayacak 5 gun yanacaktir...vs seklinde olacak.Tam bir ariza kodu alirsaniz iyi olur
AlwaysFast
21-02-2019, 21:11
cmd yapar vag can pro yapar mag pro yapar odis yapar ama bilmiyorsa hiçbiri yapamaz :)
Özel servislerin elinde sadece Vagcom mu var yoksa Odis veya üstte diğer yazdıklarınızdan biri de oluyor mu?
AlwaysFast
21-02-2019, 21:15
Hani cok zengin afrli bir yazilim yoksa aracinizda bence sorununuz EGR , dpf olsa yay isigi ile birlikte yanar ve ekranda dpf isareti cikar.
Sadece motor isareti ise egr bence, hatta boyle devam ederseniz (ariza silmeden) atiyorum 5 gun ariza yanmayacak 5 gun yanacaktir...vs seklinde olacak.Tam bir ariza kodu alirsaniz iyi olur
Arıza kodu direkt dpf idi. Rejenerasyon yaptık değer sıfırlandı ertesi gün tekrar ışık yandı. Ben de buna şaşırıyorum, 1 günde dpf tıkanmaz ki. Acaba sensörde filan mi bir şey var bilemedim. Temizlettiğim yere bıraktım aracı, zaten triger gergi bilyasından da ses geliyordu, ona da bakacak.
Önceki A3'ümde egryi yazılımla kapattırmıştım, yakıtı çok düşmüştü. Egr arabaya her anlamda zarar. Berlingo 1.9D arabanın emme manifoldunda kurumdan serçe parmağım kadar yer kalmıştı. Temizleyip egryi sacla kapatınca bir daha öyle olmadı.
ottoman32
22-02-2019, 00:33
Özel servislerin elinde sadece Vagcom mu var yoksa Odis veya üstte diğer yazdıklarınızdan biri de oluyor mu?
bildiğim kadarıyla vagcom yapmaz bunu odis lazım oda güncel olmalı eski sürümleri yapmıyor
Sadece downpipe sonrası oluşan ses daha önce forumdan yaptıran bi arkadaş paylaşmıştı.
YouTube (https://youtu.be/vtMdVH4W6t0)
Mehmetmert
22-02-2019, 08:30
Bu motor clh degil diye biliyorum.Bende sadece downpipe var , susturucular falan ustunde ses cikmasz fazla.Sadece cok gazlarken bayagi ruzgar sesi oluyor bende(turboda farkli ama )
Gece cok gec saat ve sessiz olmasininda etkisi var
2019-02-22 09-29-42.MOV — Yandex.Disk (https://yadi.sk/i/8CUxA7sJRP5vRg)
Bu motor clh degil diye biliyorum.Bende sadece downpipe var , susturucular falan ustunde ses cikmasz fazla.Sadece cok gazlarken bayagi ruzgar sesi oluyor bende(turboda farkli ama )
Gece cok gec saat ve sessiz olmasininda etkisi var
2019-02-22 09-29-42.MOV — Yandex.Disk (https://yadi.sk/i/8CUxA7sJRP5vRg)
Evet mehmet bende cay motor diye biliyorum. Hatta bunu gördükten sonra kendi aracıma downpipe yapmaktan vazgeçmiştim benim için sesi fazla çünkü. Bu arada senin dpf üzerinde diye hatırlıyodum ben downpipe mı yaptırdın?
Mehmetmert
22-02-2019, 08:37
Evet mehmet bende cay motor diye biliyorum. Hatta bunu gördükten sonra kendi aracıma downpipe yapmaktan vazgeçmiştim benim için sesi fazla çünkü. Bu arada senin dpf üzerinde diye hatırlıyodum ben downpipe mı yaptırdın?
Evet downpipe yaptim sadece , clh da videoya aldanmayin sesin %50side lastik sesidir (hiz var çunku) .Clhda sonda kocaman susturucu var(cayda yok bu kadar) ondan dolayi ses cok fazla artmiyor.Biraz marsa basarken falan sesli gerisi ayni bence.
Evet downpipe yaptim sadece , clh da videoya aldanmayin sesin %50side lastik sesidir (hiz var çunku) .Clhda sonda kocaman susturucu var(cayda yok bu kadar) ondan dolayi ses cok fazla artmiyor.Biraz marsa basarken falan sesli gerisi ayni bence.
Bizim golf 6 larda orta var son susturucu yok diye biliyorum belki downpipe sonrasında ses o yüzden fazladır. Bende dpf in içi boş kat üzerinde sence downpipe yaptırmaya değecek kadar performans farkı olur mu?
DP + son üstündeyken CAY motorun, Polo'da bile rahatsız edici ses yoktu 3000 devir üzerinde homurdanıyordu biraz bir de yüke bindiği zamanlar uzun yolda yine.
Şehir içi hiç sıkıntı yaşamadım, son iptal ettikten sonra ceza yemiştim ama :D
DP + son üstündeyken CAY motorun, Polo'da bile rahatsız edici ses yoktu 3000 devir üzerinde homurdanıyordu biraz bir de yüke bindiği zamanlar uzun yolda yine.
Şehir içi hiç sıkıntı yaşamadım, son iptal ettikten sonra ceza yemiştim ama :D
İzlediğim çoğu videoda duyduğum ses bana fazla gelmişti hatta o yüzden yaptırmadım acaba onlarda son susturucuda mı iptal edilmişti? Bu arada polo da orjinalde sadece sonda mı susturucu var?
BlackMamba
22-02-2019, 23:40
İzlediğim çoğu videoda duyduğum ses bana fazla gelmişti hatta o yüzden yaptırmadım acaba onlarda son susturucuda mı iptal edilmişti? Bu arada polo da orjinalde sadece sonda mı susturucu var?
evet sadece son susturucu var
bende 60lık dp var orj susturucu üzerinde ses yok sadece üst devirlerde biraz geliyor ses o kadar oda çok fazla değil zaten
videolara aldanma, canlı dinlemen lazım :)
63 dp, gerisi komple 60 krom olmayan boru ile..
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=VhrLzvNy2Fs)
[QUOTE=malkoc;8552130]Benim de aracımda yazılım var egr-dpf iptal. Yazılımdan önce bir kere bile dpf uyarısı almadım gayet sağlıklı bi dpf im vardı. Ona rağmen iptal ettirdim çünkü yakın çevremde yazılım yaptırıp dpf sıkıntısı çeken çok gördüm. Benim aracım golf 6 dediğin gibi dpf i sökmek bizim vag grubunda zahmetli ama başka çare de yok. Bende dpf in içi boşaltıdı kat duruyor başlarda downpipe yaptırmayı çok düşündüm ama ses bariz arttığı için istemedim. Ayrıca downpipe yapıldıktan sonra egzozdan çıkan koku insanı cidden rahatsız ediyor. Şu an sessiz sedasız dolaşıyorum. Ha dpf in içini kırdırmakla downpipe yaptırmak arasında net olarak performans farkı var mı onu bilemiyorum. Olsa bile minimal düzeyde olur onun içinde o sesi çekmeye değmez. Tabi kimisinin ses hoşuna gider ona bişey diyemem.[/QUOTE
Selamlar olsun.Bende sizin gibi içini bolaştırmıştım ama downpipe ile Araç sadece dp+ egr iptali ile bile alt devirler baya haratlıyordu golf 6 nın hantallığını alıyordu aklınızda olsun.
evet sadece son susturucu var
bende 60lık dp var orj susturucu üzerinde ses yok sadece üst devirlerde biraz geliyor ses o kadar oda çok fazla değil zaten
Ses konusunda hassas olduğum için yaptırmamıştım hocam ama yorumları gördükçe pişman olmaya başladım şu an.
videolara aldanma, canlı dinlemen lazım :)
63 dp, gerisi komple 60 krom olmayan boru ile..
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=VhrLzvNy2Fs)
Gayet sessiz valla diğer videolardaki gibi değil :)
[QUOTE=malkoc;8552130]Benim de aracımda yazılım var egr-dpf iptal. Yazılımdan önce bir kere bile dpf uyarısı almadım gayet sağlıklı bi dpf im vardı. Ona rağmen iptal ettirdim çünkü yakın çevremde yazılım yaptırıp dpf sıkıntısı çeken çok gördüm. Benim aracım golf 6 dediğin gibi dpf i sökmek bizim vag grubunda zahmetli ama başka çare de yok. Bende dpf in içi boşaltıdı kat duruyor başlarda downpipe yaptırmayı çok düşündüm ama ses bariz arttığı için istemedim. Ayrıca downpipe yapıldıktan sonra egzozdan çıkan koku insanı cidden rahatsız ediyor. Şu an sessiz sedasız dolaşıyorum. Ha dpf in içini kırdırmakla downpipe yaptırmak arasında net olarak performans farkı var mı onu bilemiyorum. Olsa bile minimal düzeyde olur onun içinde o sesi çekmeye değmez. Tabi kimisinin ses hoşuna gider ona bişey diyemem.[/QUOTE
Selamlar olsun.Bende sizin gibi içini bolaştırmıştım ama downpipe ile Araç sadece dp+ egr iptali ile bile alt devirler baya haratlıyordu golf 6 nın hantallığını alıyordu aklınızda olsun.
Selamlar hocam sizde de golf 6 vardı yanlış hatırlamıyorsam. Sizin yorumlarınızı görünce dpf in içini kırdırdığım için gerçekten pişman oldum. Şu an mesela alt devirler yani 2000 devire kadar olan kısım bana zayıf geliyor. Peki son hızda ya da üst devirlerde bi fark var mıydı? Arkadaşlar yazdılar gerçi ama aynı arabayı kullandığımız için size de sorayım içi boş dpf den downpipe a geçince ses de bir değişiklik oldu mu?
Ses konusunda hassas olduğum için yaptırmamıştım hocam ama yorumları gördükçe pişman olmaya başladım şu an.
Gayet sessiz valla diğer videolardaki gibi değil :)
[QUOTE=mfk1980;8552739]
Selamlar hocam sizde de golf 6 vardı yanlış hatırlamıyorsam. Sizin yorumlarınızı görünce dpf in içini kırdırdığım için gerçekten pişman oldum. Şu an mesela alt devirler yani 2000 devire kadar olan kısım bana zayıf geliyor. Peki son hızda ya da üst devirlerde bi fark var mıydı? Arkadaşlar yazdılar gerçi ama aynı arabayı kullandığımız için size de sorayım içi boş dpf den downpipe a geçince ses de bir değişiklik oldu mu?
Evet golf 6 vardı.Dp takınca bende kırdırdığıma pişman oldum ama iyi montaj yapan yerde taktırmakta fayda var ben dp yüzünden 4 tane sıfır enjektör almak zorunda kalımıştım. ses tabi ki artıyor ama yalıtımı gayet başarılı olan aracınızda sizi çok da rahatsız edeceğini sanımıyorum yini de dp li bir araca binin öyle karar verin.
Yağ konusu açılmışken 1.6 tdi polo 2012 model ne kadar yağ alıyo?
4.3 litre alıyor daha fazlasını koydurmayın.
Arkadaşlar bu enjektörleri değiştirip de sorun tekrar yaşayan var mı ?
4.3 litre alıyor daha fazlasını koydurmayın.
Allah allah aklım karıştı şimdi, 15 passata 5 lt yakın koyuyoruz daha koysak alır yani :(
Allah allah aklım karıştı şimdi, 15 passata 5 lt yakın koyuyoruz daha koysak alır yani :(
servis önerisi bu şekilde daha fazla koymayın ben de daha önce iki tane tdi vardı bu şekilde 10 bine kadar bir eksilme felan da olmuyordu.
Fazla yağ koymayın arabalara. Usta ne kadar bulursa döker.
AlwaysFast
28-02-2019, 08:40
Partikülü würth ilaçla temizledikten 30-40 km sonra yine ışık yanmıştı. Ustaya bıraktıydım, partikül dolmamış da sensörler hatalı ölçmüş. Hatayı sildik, şu an bir sıkıntı yok.
VAG grubunda aynı şanzımanda olsa hepsinin programı baya farklı. Benim A3 2000 devri görmeden vites atıyor, yaklaşık 1800de. Sabah işe gelirken 2000 devri görmeden 20 km gitmem hiç anormal değil bu şartlarda. Hava soğuk olunca istenen sıcaklık olmadığı için rejenerasyon da başlamıyor bu da filtrenin temizlenememesine neden oluyor. Halbuki Jetta da vites 2300 civarı atıyor ve de hafif rampa görse 3000e kadar yolu var. Muhtemel bu da filtre tıkanmasının önüne geçiyor.
Daha önce Rusya gibi soğuk ülkelerde birçok arabada dpf olmadığını duymuştum, gerçekliği var muhtemelen.
Selam arkadaşlar iki şeyi merak ediyorum
1.si yazılımlı araçda partikül filitresi iptali yapılırsa jenerasyon yapmadığı için orjinal Eksoz yani partikül dolup tıkanmaz mı?
2. Si ise bizim Boğaz-gaz kelebeği temizleniyor mu? Golf 4 Gti aracım varken ben onu devamlı temizlerdim internet de araştırdım sadece bir kez denk geldim.
ottoman32
28-02-2019, 21:57
dpf off yapıldığında sökmezsen sıkıntı olur abi motoru götürmeye kadar yolu var. 1.6 tdı caylar da temizliyorlar ama yenilerini bilmiyorum
Cuma günü aracı vw servise bıraktım yağ kapağının olduğu yerden yağ kaçırıyordu o yapılacaktı. Servise verirken de iş emrini imzaladım orada özellikle 23r7 istemediğim yazıldı. Araç servise alındığında servisteki eleman iş emrini okumadan 23r7 yi yüklemiş tam kütleölçer parçayı da takacakken diğer usta uyarmış daha sonra bana haber verdiler. Benim yazılım silindiği gibi bi de üzerine 23r7 yüklenince söylendim baya. Dedim madem yazılım da gitti bana 9971 güncellemesini yükleyin. Baktılar araştırdılar bana uygun 9972 imiş ve yüklediler. Şu kadar söylim aracın o şikayet ettiğim traktör gibi çalışması tamamen gitti. Gayet sessiz ve sarsıntısız çalışıyor artık üzülsem mi sevinsem mi bilemedim. Ayrıca yazılım varken gaza basıp çektiğimde vuruntu yapıyordu motor kulağını değiştirecektim şu anda o vuruntu da tamamen ortadan kayboldu motor kulağı sağlammış meğer. İşin özü arabanın bu halini özlemişim yalnız performans olarak ölmüş eşeğe döndü hiç gitmiyor:D Dpf in içi boş olduğu için hem motor arıza ışığını hem de yay şeklinde olan ışık yandı. Pazartesi yazılımı geri yükleteceğim değişimi tekrardan yazarım buraya ama bu sessiz halini arayacağım gibi geliyor
AlwaysFast
03-03-2019, 08:27
Cuma günü aracı vw servise bıraktım yağ kapağının olduğu yerden yağ kaçırıyordu o yapılacaktı. Servise verirken de iş emrini imzaladım orada özellikle 23r7 istemediğim yazıldı. Araç servise alındığında servisteki eleman iş emrini okumadan 23r7 yi yüklemiş tam kütleölçer parçayı da takacakken diğer usta uyarmış daha sonra bana haber verdiler. Benim yazılım silindiği gibi bi de üzerine 23r7 yüklenince söylendim baya. Dedim madem yazılım da gitti bana 9971 güncellemesini yükleyin. Baktılar araştırdılar bana uygun 9972 imiş ve yüklediler. Şu kadar söylim aracın o şikayet ettiğim traktör gibi çalışması tamamen gitti. Gayet sessiz ve sarsıntısız çalışıyor artık üzülsem mi sevinsem mi bilemedim. Ayrıca yazılım varken gaza basıp çektiğimde vuruntu yapıyordu motor kulağını değiştirecektim şu anda o vuruntu da tamamen ortadan kayboldu motor kulağı sağlammış meğer. İşin özü arabanın bu halini özlemişim yalnız performans olarak ölmüş eşeğe döndü hiç gitmiyor:D Dpf in içi boş olduğu için hem motor arıza ışığını hem de yay şeklinde olan ışık yandı. Pazartesi yazılımı geri yükleteceğim değişimi tekrardan yazarım buraya ama bu sessiz halini arayacağım gibi geliyor
Senin adına sevindim. Senin araba 110'luk muydu? Sırf bu işlem için yetkili servise gitsem yaparlar mı acep, kime yazılım versiyonu desem uzaylı görmüş gibi bakıyor yüzüme:) Eski 105liğimin yanında traktör gibi çalışıyor ve sırf bu yüzden aracı satmayı düşünüyorum, uzun yolda kafamı şişiriyor.
Senin adına sevindim. Senin araba 110'luk muydu? Sırf bu işlem için yetkili servise gitsem yaparlar mı acep, kime yazılım versiyonu desem uzaylı görmüş gibi bakıyor yüzüme:) Eski 105liğimin yanında traktör gibi çalışıyor ve sırf bu yüzden aracı satmayı düşünüyorum, uzun yolda kafamı şişiriyor.
Benim araba 90 beygirdi ilk zamanlara göre cidden sesli çalışmaya başlamıştı. İlk etapta bende servise güncelleme için gittim senin anlattığın gibi hiç kimsenin olaydan haberi yoktu. Daha sonradan yanlışlıkla 23r7 yi yükledikleri için bende üstlerine gittim biraz araştırdılar ve güncellemeyi bulup yaptılar. Sen şu an servise gidip güncellemeyi sorsan emin ol yapmazlar bize öyle bi güncelleme haberi gelmedi en son 23r7 var onu yapalım diyolar
Araçtaki yazılım kime ait acaba ?
Azmin zaferi. Çalışma sesi düzelmesine de sevindim.
Araçtaki yazılım kime ait acaba ?
Ecufast e yaptırmıştım hocam.
Azmin zaferi. Çalışma sesi düzelmesine de sevindim.
Teşekkür ederim dostum dediğin gibi çok uğraştırdı valla :)
Tamam kardeş teşekkür ederim. Hasa önce de yazılımlı 2 tane dizel aracım oldu şimdiki stok aracımdan daha sessizdi aklında olsun olmadı yazılıma bir baktır. 23r7 güncellemesinden sonra yakıt ile ilgi bütün parçalar servis bakımlıysa 24 ay garantili buda aklınızda olsun.
Tamam kardeş teşekkür ederim. Hasa önce de yazılımlı 2 tane dizel aracım oldu şimdiki stok aracımdan daha sessizdi aklında olsun olmadı yazılıma bir baktır. 23r7 güncellemesinden sonra yakıt ile ilgi bütün parçalar servis bakımlıysa 24 ay garantili buda aklınızda olsun.
Evet hocam serviste söylediler garanti dahilinde diye.
AlwaysFast
04-03-2019, 11:19
Yazılımımı yapan megachips Ataşehir 9971 filan yapamayacağını aracın üzerinde olan program neyse ona göre program yapılacağını söyledi. Israr ettim bir de versiyonlar arası fark deyince güldüler
Yazılımımı yapan megachips Ataşehir 9971 filan yapamayacağını aracın üzerinde olan program neyse ona göre program yapılacağını söyledi. Israr ettim bir de versiyonlar arası fark deyince güldüler ��
Dediğim gibi hocam bende hem yazılımcıma hem de servise söylediğimde benzer geri dönüşler aldım işiniz biraz zor. Yanlış hatırlamıyorsam forumdan bir üyemiz 9971 güncellemesini atıyordu kendisi paşaoğlu bayisi olması lazım onunla irtibata geçebilirsiniz.
Yazılımımı yapan megachips Ataşehir 9971 filan yapamayacağını aracın üzerinde olan program neyse ona göre program yapılacağını söyledi. Israr ettim bir de versiyonlar arası fark deyince güldüler ��
Dediğim gibi hocam bende hem yazılımcıma hem de servise söylediğimde benzer geri dönüşler aldım işiniz biraz zor. Yanlış hatırlamıyorsam forumdan bir üyemiz 9971 güncellemesini atıyordu kendisi paşaoğlu bayisi olması lazım onunla irtibata geçebilirsiniz.
Mertcan yaptığını söylemişti.
Neye güldüler afedersin de, gülünecek ne varmış?
AlwaysFast
04-03-2019, 14:03
Mertcan yaptığını söylemişti.
Neye güldüler afedersin de, gülünecek ne varmış?
Bu işi yapıp bınu bilmedikleri için bizim gülmemiz lazım ama neyse.
1.6 Tdi’larda kurum meselesi ne durumda? Ben daha önce Berlingo 1.9d emme manifoldu temizlemiştim, arabanın emme deliklerinden serçe parmağım zor geçiyordu. Şimdilerde mazot daha iyi, bu konuda tecrübesi olan var mı tdi’larda?
Çevırecegım ben senın versıyonu 9971 e :) gelecem ıst ye az kaldı :)
ıstersen yazılımıda yaparız :D
geçen ben gaz kelebegını ıptal ettım
pek kurum gozukmıyordu
ama bı emme yı sokup temızleme nıyetım var
soken oldumu km kactı aracın merak ettıgım bı konu
ottoman32
04-03-2019, 23:47
pek kurum gozukmıyordu
biraz önce söktüm ben abi 133k de araç nerdeyse hiçbişey yoktu açmışken temizledim kapadım. beklediğimden iyi çıktı
biraz önce söktüm ben abi 133k de araç nerdeyse hiçbişey yoktu açmışken temizledim kapadım. beklediğimden iyi çıktı
Benim de söküp temizletmeye niyetim vardı o zaman boşuna ellemeye gerek yok araç 112 binde. Egr yi temizleten oldu mu hiç 70 binde iken yazılımla iptal edilmişti içinin kurum bağlama şansı olabilir mi?
AlwaysFast
05-03-2019, 09:40
pek kurum gozukmıyordu
Peki, bekliyoruz İstanbul'a:)
Benim araçta egr yazılımla iptal edildi, mekanik olarak da iptal etmeye gerek var mı? İşlem nasıl yapılıyor gerek varsa?
serkansozen
05-03-2019, 13:29
Bu işi yapıp bınu bilmedikleri için bizim gülmemiz lazım ama neyse.
1.6 Tdi’larda kurum meselesi ne durumda? Ben daha önce Berlingo 1.9d emme manifoldu temizlemiştim, arabanın emme deliklerinden serçe parmağım zor geçiyordu. Şimdilerde mazot daha iyi, bu konuda tecrübesi olan var mı tdi’larda?
Güzel insan, sanki başka biriyle konuşmuşuz gibi hissediyorum..? Senin aracında daha önce yapılmış yazılımımız olduğu ve ona ilave olarak işlem yapılacağı için yazılım yapılan versiyon hangisi ise onun üzerine işlem yapılacağını izah ettim.. Evet müşterilerimize güler yüzlü hizmet vermeye çalışıyoruz.. Özel bir isteğin varsa uğra ne gerekiyorsa yaparım.. Saygılar Serkan..
Arkadaşlar yeni bir araç aldım Polo 1.6 tdi 67 binde titreme yapıyor diye servise görürdüm iki tane enjektör bozuk dediler fiyat bile çıkartıp garantiye sundular. Bu gün de doğuş adaptasyon felan yapım demiş şimdi de sorun yok dediler. Araç eskisi gibi olmaSa da bana göre hala titriyor var mı böyle bir başına gelen.
AlwaysFast
06-03-2019, 08:46
Güzel insan, sanki başka biriyle konuşmuşuz gibi hissediyorum..? Senin aracında daha önce yapılmış yazılımımız olduğu ve ona ilave olarak işlem yapılacağı için yazılım yapılan versiyon hangisi ise onun üzerine işlem yapılacağını izah ettim.. Evet müşterilerimize güler yüzlü hizmet vermeye çalışıyoruz.. Özel bir isteğin varsa uğra ne gerekiyorsa yaparım.. Saygılar Serkan..
Serkan bey merhaba; hem yanan dpf ışığına çözüm bulmak hem de bu konuda haberdar olduğum 9971 meselesi için yanınıza gelmiştim. Konuya bakarsanız son birkaç sayfadır 9971 versiyonu muhabbeti dönüyor. Sizde yaptırdığım yazılım zaten vardı, DPF ve Egr iptal ettirdim. Yazılım versiyonu mevzusunu söylediğimde zaten versiyonlar arası bir fark yok dediniz diye hatırlıyorum. Ayrıca yanınızda çalışan arkadaşa da versiyonu değiştirebilir miyiz sordum, benim araç 9228 imiş ve üzerindeki hangi versiyonsa ona göre yazılım yapıyoruz dedi.
9971 versiyonu burada bu işlemi yapan/yaptıran arkadaşlarca da çokça tavsiye edildiği için yaptıramamak içime dert oldu. Esasında bir memnuniyetsizlik söz konusu değil. Megachips Ataşehir'de yapılan 3. aracım ve hep memnun kaldım.
Özel istek derken, 9971 yapıyorsan geleyim:D
Versiyonlar arasi fark yoksa versiyonlar niye var? 100 kusur guncelleme gelmis. Hic birseyi ellemeden sadece versiyon numarasi mi degisiyor? Bilmedigimden soruyorum.
Geçen hafta aracıma istemediğim halde yüklenen 23r7 güncellemesinden bahsetmiştim. Daha sonra yine servis tarafından 9972 güncellemesi yüklenmişti. Ama araçta hem motor arıza ışığı hem de yay şeklindeki arıza ışığı yanmıştı. Araçta dpf in içi boş bu yüzden yaktığını düşünmüştüm servisteki usta da öyle demişti. Pazartesi akşamı Ecufast te yazılımım yapıldı eskisi gibi dpf-egr iptal şekilde. Performans eski haline döndü herhangi bir sıkıntı yok. Sorun hala arıza ışıkları yanıyor. Serviste 23r7 sonrası hava filtresine takılan parçayı taktırmamıştım. Ecufast ise bundan dolayı arıza ışığı yaktığını bu parça takılırsa söneceğini söyledi. Cumartesi servise gidip o parçayı taktıracağım performansa eksi yönde bi yansıması olur mu arıza ışıkları gerçekten söner mi yorumlarınızı bekliyorum.
AlwaysFast
07-03-2019, 12:01
Geçen hafta aracıma istemediğim halde yüklenen 23r7 güncellemesinden bahsetmiştim. Daha sonra yine servis tarafından 9972 güncellemesi yüklenmişti. Ama araçta hem motor arıza ışığı hem de yay şeklindeki arıza ışığı yanmıştı. Araçta dpf in içi boş bu yüzden yaktığını düşünmüştüm servisteki usta da öyle demişti. Pazartesi akşamı Ecufast te yazılımım yapıldı eskisi gibi dpf-egr iptal şekilde. Performans eski haline döndü herhangi bir sıkıntı yok. Sorun hala arıza ışıkları yanıyor. Serviste 23r7 sonrası hava filtresine takılan parçayı taktırmamıştım. Ecufast ise bundan dolayı arıza ışığı yaktığını bu parça takılırsa söneceğini söyledi. Cumartesi servise gidip o parçayı taktıracağım performansa eksi yönde bi yansıması olur mu arıza ışıkları gerçekten söner mi yorumlarınızı bekliyorum.
Hava filtresine takılan parça neden ışık yaktırsın, debimetre hatası filan mi veriyor acaba?
9972 sonrası enjektör sesi durumu nasıl, eski versiyona göre farklılık var mı?
Hava filtresine takılan parça neden ışık yaktırsın, debimetre hatası filan mi veriyor acaba?
9972 sonrası enjektör sesi durumu nasıl, eski versiyona göre farklılık var mı?
Bende anlamadım valla hava akışıyla alakalı bi durum mu var bilmiyorum.
Son yazılımdan sonra enjektör sesi eğer psikolojik değilse azaldı diye düşünüyorum. Daha sessiz ve sarsıntısız çalışıyor artık
slowmotion
07-03-2019, 15:23
Mertcan arkadaşımız önceden yazmıştı, o parça olmazsa lamba yakıyor maalesef
Mertcan arkadaşımız önceden yazmıştı, o parça olmazsa lamba yakıyor maalesef
Parça takıldığında arıza ışığı sönecekse sorun değil hocam ben sönmez diye tedirgin olmuştum.
slowmotion
07-03-2019, 15:54
o parçayı aslında kendinizde takabilirsiniz. varsa cihazınız arıza silin galiba düzelmesi lazım. bilen arkadaşlar yardımcı olacaktır.
arkadaşlar 3000 devirden 5000 devire kadar enjektörlerimden şakırtı geliyor sizde bir ses var mı?
arkadaşlar 3000 devirden 5000 devire kadar enjektörlerimden şakırtı geliyor sizde bir ses var mı?
Bahsettiğiniz gibi bir ses yok bende hocam. Enjektör bozulmuştur diyeceğim ama hatırladığım kadarıyla aracınızın km si düşüktü bu kadar çabuk bozulamaz.
Sevis ısrarla bir şey yok diyor bakalım hayırlısı.
Ecufast yeni yazılım mı yaptı? Bu yüklediğiniz sürümün üstüne?
Ecufast yeni yazılım mı yaptı? Bu yüklediğiniz sürümün üstüne?
Evet sıfırdan yeni yazılım yapıldı ben önceki yazılımı yükleyecekler sandım ama farklı bir sürüm yüklendiği için olmuyormuş.
Şimdi yeni bi sorun oluştu araç düşük devirde giderken gaza bastığımda aksı koparacak gibi vuruntu yaparak hızlanıyor. Şehir içinde kullanmak çileye döndü gaza ne kadar yumuşak bassam da çok şiddetli bi vuruntu yaparak hızlanıyor bıktım artık arabayla uğraşmaktan.
AlwaysFast
11-03-2019, 10:05
Sitede 1.6 tdi için hava filtre kiti satılıyor, ilgilenen olur belki.
http://www.techturkey.com/forum/modifiye_parcalari/236009-vag_1_6tdi_grubu_icin_custom_carbon_intake.html
Evet sıfırdan yeni yazılım yapıldı ben önceki yazılımı yükleyecekler sandım ama farklı bir sürüm yüklendiği için olmuyormuş.
Şimdi yeni bi sorun oluştu araç düşük devirde giderken gaza bastığımda aksı koparacak gibi vuruntu yaparak hızlanıyor. Şehir içinde kullanmak çileye döndü gaza ne kadar yumuşak bassam da çok şiddetli bi vuruntu yaparak hızlanıyor bıktım artık arabayla uğraşmaktan.
DPF in içini kırdırmadıysanız takın dpf i serviste de yükletin orjinal yazılımı tekrar devam edin. Servisin attığı yazılımda vurma vs yok oldu demiştiniz. Yazık o anlattığınız şekilde eziyete döner arabayı kullanmak.
DPF in içini kırdırmadıysanız takın dpf i serviste de yükletin orjinal yazılımı tekrar devam edin. Servisin attığı yazılımda vurma vs yok oldu demiştiniz. Yazık o anlattığınız şekilde eziyete döner arabayı kullanmak.
Maalesef dpf in içini kırdırdım geri dönüşü mümkün değil.
AlwaysFast
21-03-2019, 11:58
Bizim araçlarda vagcom üzerinden xds elektronik diferansiyel kilidi oranını arttıran oldu mu acaba? Viraj içlerinde ufak bir gaz ayarsızlığında kafa hemen açılıyor, xds işe yarasa iyi olurdu.
Bizim araçlarda vagcom üzerinden xds elektronik diferansiyel kilidi oranını arttıran oldu mu acaba? Viraj içlerinde ufak bir gaz ayarsızlığında kafa hemen açılıyor, xds işe yarasa iyi olurdu.
çok ciddi bir fark yaratmıyor.
Arkadaşlar 23r7 güncellemesinden sonra Özgün e yazılım yaptıran var mı? Var ise yazılımdan sonra hava filitresinde ki aparat sökülüyor mu ?
Gokhan43
23-03-2019, 09:39
Arkadaşlar 23r7 güncellemesinden sonra Özgün e yazılım yaptıran var mı? Var ise yazılımdan sonra hava filitresinde ki aparat sökülüyor mu ?
Sökülmez, sökülürse arıza lambası yanar. Aparatı sökmek için dieselgate öncesi bir sw olması gerekiyor ecuda.
Bu gün aradım eski yazılım yüklenip üzerine yazılım yapılabiliyormuş. Aynı araçtan 3. Sü bu biraz fazla geldi titreşim belki eski yazılım ile sorun çözülür umuduyla bu yola girmek istiyorum. Yoksa ha eski yazılım üzerine yapılsın ya da güncel yazılımın üzerine araç sağlıklı yürüdükten sonra sorun değil. Cevap için teşekkür ederim.
Maalesef dpf in içini kırdırdım geri dönüşü mümkün değil.
Çözüldü mü problem?
Doktorun kendi yerine mi gideceksiniz, bayisine mi? Ben de yaptıracağım ondan soruyorum.
Doktorun kendi yerine mi gideceksiniz, bayisine mi? Ben de yaptıracağım ondan soruyorum.
Valla imkanın varsa kendi yerine git en sağlıklı yazılım mapperin görüp yazdığı yazılımdır ama benim öyle bir imkanım yok custom yazılım için bayi 10 gün araba kalacak dedi öyle de yapamam.
Bu gün aradım eski yazılım yüklenip üzerine yazılım yapılabiliyormuş. Aynı araçtan 3. Sü bu biraz fazla geldi titreşim belki eski yazılım ile sorun çözülür umuduyla bu yola girmek istiyorum. Yoksa ha eski yazılım üzerine yapılsın ya da güncel yazılımın üzerine araç sağlıklı yürüdükten sonra sorun değil. Cevap için teşekkür ederim.
23r7 eski haline çevrilebiliyor önce hava filtresinin ordaki parça sökülmeli sonrasında 9971 güncellemesi atılabilir
Çözüldü mü problem?
En son konuştuğumuzda vuruntu sorunu vardı onu diyorsan çözüldü. Tekrardan Ecufast e gittim yazılımla oynandı şu an vuruntu yok ama bunun için aracın gücünü biraz aşağı çektiler eskiye göre biraz daha yavsş anlayacağın.
Benim merak ettiğim sadece yazılımla 140 hp civarı yürüyen araçlarda bahsettiğim düşük devirde iken oluşan vuruntu var mı yani illa güç artınca bu kadar şiddetli vuruntu mu olacak? Benim araçta vuruntu geçti ama şu an taş çatlasın 130 hp civarıdır
Bu arada servis bana 9972 yüklendiğini söylemişti Ecufast e gittiğimde bilgisayara bağlanınca aracın üzerinde 9979 yani emisyon yazılımı olduğu ortaya çıktı. İşin özü 23r7 yi düzeltememişler bana da yalan söylemişler.
En son konuştuğumuzda vuruntu sorunu vardı onu diyorsan çözüldü. Tekrardan Ecufast e gittim yazılımla oynandı şu an vuruntu yok ama bunun için aracın gücünü biraz aşağı çektiler eskiye göre biraz daha yavsş anlayacağın.
Benim merak ettiğim sadece yazılımla 140 hp civarı yürüyen araçlarda bahsettiğim düşük devirde iken oluşan vuruntu var mı yani illa güç artınca bu kadar şiddetli vuruntu mu olacak? Benim araçta vuruntu geçti ama şu an taş çatlasın 130 hp civarıdır
Bu arada servis bana 9972 yüklendiğini söylemişti Ecufast e gittiğimde bilgisayara bağlanınca aracın üzerinde 9979 yani emisyon yazılımı olduğu ortaya çıktı. İşin özü 23r7 yi düzeltememişler bana da yalan söylemişler.
Ya şu servisleri komple ... neyse. En azından hallolmuş.
Merhaba arkadaşlar,
1.6 tdi manuel yazılımlı aracı olup, debriyaj pedalında tık - tık - tık şeklinde ses gelen varmı ? hem basarken hem bırakırken, araç çalışırken duymak zor. stop ettiğimde kapalı garajda bariz ses var. Sizde neden olabilir ?
Baskı balata değişimi 1.5 sene önce yapıldı, eğer balatadan ise, alt devirlerde yazılımı kıstıracağım.
slowmotion
01-04-2019, 10:38
Merhaba arkadaşlar,
1.6 tdi manuel yazılımlı aracı olup, debriyaj pedalında tık - tık - tık şeklinde ses gelen varmı ? hem basarken hem bırakırken, araç çalışırken duymak zor. stop ettiğimde kapalı garajda bariz ses var. Sizde neden olabilir ?
Baskı balata değişimi 1.5 sene önce yapıldı, eğer balatadan ise, alt devirlerde yazılımı kıstıracağım.
Bence baskı balata şemsiyesinde sorun var, şemsiyeler yamulmuştur
Bence baskı balata şemsiyesinde sorun var, şemsiyeler yamulmuştur
Hmm..araştıracağım.. Isındıkça dahada artıyor ses tabi. baskı değişirken şemsiye değişmiyor mu acaba ?
slowmotion
01-04-2019, 10:44
Hmm..araştıracağım.. Isındıkça dahada artıyor ses tabi. baskı değişirken şemsiye değişmiyor mu acaba ?
Eski aracımdada vardı, daha yeni değişmiş baskı balata pamuk gibiydi 3000 km falan olmuş ben aldığımda sesi farkettim. hızlı vites atmaktan, debriyajı birden bırakmaktan oluyor. baskı balata değişince tabiki oda üzerinde yıldız şeklinde çubuk çubuk gelir. yinede yanlış yönlendirmeyim bilen arkadaşlar yazarlar
Eski aracımdada vardı, daha yeni değişmiş baskı balata pamuk gibiydi 3000 km falan olmuş ben aldığımda sesi farkettim. hızlı vites atmaktan, debriyajı birden bırakmaktan oluyor. baskı balata değişince tabiki oda üzerinde yıldız şeklinde çubuk çubuk gelir. yinede yanlış yönlendirmeyim bilen arkadaşlar yazarlar
Merhaba,
Arabayla bir kere patinaj çekmişliğim yok. Sanırım bu yazılımdan, alt devirlerdeki yüksek tork yıpratıyor .. 2 yılda 1 balata değişemem sonuçta... İlginç olan yazılımlı çok kullanan var internette kimse bahsetmemiş.... Ya kimse umusamıyor , yada kronik sorunlu parçalar..
Sachs gözüküyor aracıma uygun balata...daha önce yine sesten dolayı değiştirmiştim...
Volkswagen Golf 7 1.6 TDI Debriyaj Seti Manuel Vites Sachs Marka Fiyatı (https://www.onlineyedekparca.com/urun/volkswagen-golf-7-1-6-tdi-debriyaj-seti-manuel-vites-sachs-marka?gclid=Cj0KCQjw7YblBRDFARIsAKkK-dJ0l3NajMAWIWFPYXsnUV_S49i2IJs4PmmYOhTETa0SVxpU4q5 XDRAaApjGEALw_wcB)
AlwaysFast
01-04-2019, 12:04
Benim A3'te yazılıma rağmen egsozumun içi genelde temiz dururdu. Geçen Bursa'ya gidip geldim egsozun içi kapkara olmuş. Temizledim, şimdi yine kararmış. Ne yapıyor arabanın içi kurumdan mı temizleniyor anlamadım:)
Merhaba,
Arabayla bir kere patinaj çekmişliğim yok. Sanırım bu yazılımdan, alt devirlerdeki yüksek tork yıpratıyor .. 2 yılda 1 balata değişemem sonuçta... İlginç olan yazılımlı çok kullanan var internette kimse bahsetmemiş.... Ya kimse umusamıyor , yada kronik sorunlu parçalar..
Sachs gözüküyor aracıma uygun balata...daha önce yine sesten dolayı değiştirmiştim...
Volkswagen Golf 7 1.6 TDI Debriyaj Seti Manuel Vites Sachs Marka Fiyatı (https://www.onlineyedekparca.com/urun/volkswagen-golf-7-1-6-tdi-debriyaj-seti-manuel-vites-sachs-marka?gclid=Cj0KCQjw7YblBRDFARIsAKkK-dJ0l3NajMAWIWFPYXsnUV_S49i2IJs4PmmYOhTETa0SVxpU4q5 XDRAaApjGEALw_wcB)
Alt devirde gelen tork zorluyor olabilir. Benzer bi sorun değil ama benim araçta da alt devirden hızlanmaya çalışınca sert bir şekilde vuruntu yapıyordu gücü biraz kısınca o vuruntu azalmıştı.
Yazılımdan ya da yazılımcıdan da kaynaklanabilir. Dizel araç da baskı Balata torktan dolayı biraz erken sertleşir onun haricinde ben sorun yaşamadım. Birde ışıklarda ayağınızı debriyajdan çekin öyle bekleyin.
Yazılımdan ya da yazılımcıdan da kaynaklanabilir. Dizel araç da baskı Balata torktan dolayı biraz erken sertleşir onun haricinde ben sorun yaşamadım. Birde ışıklarda ayağınızı debriyajdan çekin öyle bekleyin.
teşekkürler cevap için. Sizdede golf 7 manuel mi var ?
İki tane Polo bir tane de mk6 golf vardı arkadaşta da mk7 golf vardı mk7 6 ya göre çok daha iyi gidiyordu hafif olması artı ama Polo gibi atik di mk7 yazılımı 4 ünüde aynı kişi yapmıştı.
Arkadaşlar kaput keçesi sartktı aracınızdan keçeyi çıkartıp kullanan var mı? Boyaya zarar verme ihtimali var mı keçe olmaz ise?
Cooler için uygun alternatif öneriniz varmı ? 7 8 9 10 lt ? mesela örneğin crafter cooleri gibi kes biç gerekmeden ? Bmc megastar cooleri takan var farklı önerisi olan varmı, uçuk fiyatlı olmayan.
63owen63
09-04-2019, 22:53
Cooler için uygun alternatif öneriniz varmı ? 7 8 9 10 lt ? mesela örneğin crafter cooleri gibi kes biç gerekmeden ? Bmc megastar cooleri takan var farklı önerisi olan varmı, uçuk fiyatlı olmayan.
Ekonomik olarak custom ya da universal lara bakabilirsiniz, yüksek hacimli olarak biraz pahalı ama wagner,forge, hf modelleri bayağı başarılılar.