Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : VAG 1.6 TDI (Genel Konu )

Sayfa : 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9

63owen63
12-05-2016, 14:24
Servis fiyatı mı o ? Maşallah balatamıza iyi bakalım :D
okadara gerek yok
http://www.otosupermarket.com/Volkswagen-Polo-5-Debriyaj-Seti-16-TDi-90-Beygir-Rulmanli-2011-Oncesi-LUK,PR-82656.html

63owen63
12-05-2016, 15:11
1.6 tdi polo kullanıyorum açık filtre yapmak ne derece artı sağlar?sensör,arıza yakma vs olurmu? Sorun yaşarmıyım?
Aracımda dp ve yazılım var 140 hp civarında suan.

1.6 tdi için kutu içi performans filtre öneriliyormu ? vag grubunun kullandığı ITG hava filtresi kullanan varmı?

k&n nin kutu içi 6r tdi uyumlu filtresi var. ben bir kac arkadasım kullanıyoruz. omurluk bi urun.tavsiye ederim

Mehmetmert
12-05-2016, 15:40
Baskı balatanız ömrünü dolduruyor, benimde öyle başladı en son kalkışta tıktık ses yapmaya başladı.. 2000 tl

Abi keşke haber verseydin,istanbulda burak oto var :) 600 lira mk7 baskı balata orjinal sıfır ürün.Zaten yan sanayisi daha üretilmedi bizimkilerin

mmustu
12-05-2016, 16:22
o 2000 liralık fiyat muhtemelen volanlı set fiyatıdır. Benim golf 6 içinde 1700 lira dediler sadece baskı balatayı 400 liraya aldım.

SinanAdalı
14-05-2016, 12:24
Şu aralar mk6'm için yay arıyorum. Aklım ve gönlüm h&r'den yana lakin eibach'e göre baya tuzlu. H&R için biraz sert diyorlar lakin takacağım 3.5'luk yay basıklık olarak tam kıvamda ve eibach'e kıyasla sekme sorunu yok deniyor. Varmı mk6 tdi aracında h&r kullanan yorum ve görüşlerini almak isterim.

benim araçta var H&R gayet memnunum biraz sert ama her çukuru check point yapıp almazsanız sorun olmaz :) rahatlıkla alabilirsiniz.

Ufuk
17-05-2016, 10:27
Aracımda yazılım dp var.
Cooler almayı düşünüyorum.
Tavsiyesi olan var mı ? 2.5tdi transporter coolerı falan tak diyen oldu bana. O tarz bişey mi yoksa aftermarket mi takayım ? Kaç lt olmalı ? orj cooler kaç lt ?

AliDogukan
17-05-2016, 11:21
Aracımda yazılım dp var.
Cooler almayı düşünüyorum.
Tavsiyesi olan var mı ? 2.5tdi transporter coolerı falan tak diyen oldu bana. O tarz bişey mi yoksa aftermarket mi takayım ? Kaç lt olmalı ? orj cooler kaç lt ?

Polo'nun oem ic bit kadar bir şey tahminimce 3 ila 4 litre arasıdır.

Bence arabanı biçtirme kimseye.Bolt-on markalı güzel bir şey al 1.6 tdi zaten çok yaygın bir motor sonra satmak istersen de kolaylıkla elden çıkar.

Tavsiyem Wagner ic (10 lt)

http://www.wagner-tuningshop.de/#product/vw/vw-polo/competition-ladeluftkuehler-kit-vag-14-20-tsi-tdi-200001061-3.html

Ya da Forge'un twincooler'ını da takabilirsin.

Ufuk
17-05-2016, 22:51
Polo'nun oem ic bit kadar bir şey tahminimce 3 ila 4 litre arasıdır.

Bence arabanı biçtirme kimseye.Bolt-on markalı güzel bir şey al 1.6 tdi zaten çok yaygın bir motor sonra satmak istersen de kolaylıkla elden çıkar.

Tavsiyem Wagner ic (10 lt)

Performance Parts online | Ladeluftk (http://www.wagner-tuningshop.de/#product/vw/vw-polo/competition-ladeluftkuehler-kit-vag-14-20-tsi-tdi-200001061-3.html)

Ya da Forge'un twincooler'ını da takabilirsin.

10lt fazla olmaz mı oem turbo setup ile lag çok olur gibi geliyor .

FET
18-05-2016, 07:26
Mishimoto Z-Line takabilirsin

ümitech
18-05-2016, 14:19
arkadaslar poloya cooler takarken kesip biçmeden ön tarafa sıgacak ölçü ne olmalıdır?
herhangibir yerine zarar vermek istemiyorum.

ümitech
18-05-2016, 23:22
küstük mü polocularla?
birde polonun amortisörleri çok dandik diye st x1 coil aldım araba 3 kişi binildiğinde bazen rahatsız ediyor bu bile çözüm olmadı tam manasıyla acaba sertlik ayarlısınımı almalıydım dedirttiyor,
siz yay veya coil ne kullanıyorsunuz? lastikleriniz ne marka?

FET
19-05-2016, 06:57
arkadaslar poloya cooler takarken kesip biçmeden ön tarafa sıgacak ölçü ne olmalıdır?
herhangibir yerine zarar vermek istemiyorum.

Ümit merhaba, GTI 'ler için bolt on coolerlar mevcut sende biliyorsundur; Wagner, Forge, HF Series vs. Dizel 'e uyarlar mı araştırmak, satanlara sormak lazım.
Aslında Wagner ve HF Series uyar gibi duruyor çünkü giriş ve çıkışı içe doğru yandan değil. Dizelinde orjinal boruları o şekilde geliyor.
Biz Mishimoto Z-Line kullanıyoruz. İyi bir usta eşliğinde öyle aman aman bir yerleri kesip biçmene gerek kalmıyor.

küstük mü polocularla?
birde polonun amortisörleri çok dandik diye st x1 coil aldım araba 3 kişi binildiğinde bazen rahatsız ediyor bu bile çözüm olmadı tam manasıyla acaba sertlik ayarlısınımı almalıydım dedirttiyor,
siz yay veya coil ne kullanıyorsunuz? lastikleriniz ne marka?

Araban ne kadar düşük? Eğer çok bastıysan biraz kaldırıp deneyebilirsin.
Uzak doğu markalı lastikler genelde yumuşak oluyor. Senin lastik marka ve ölçülerin nedir?
İzlenimlerime göre yay olarak en yumuşağı Eibach diye düşünüyorum.
Coilliye hiç binmedim ama Polo ve kardeşleri orijinalden bile sert, sertlik yumuşaklık ayarlı coilde illa ki fark olur fakat aman aman bir konfor sağlanacağını düşünmüyorum.
Deneyen arkadaşlar varsa yazar ve bizde aydınlanmış oluruz...

AliDogukan
20-05-2016, 01:38
10lt fazla olmaz mı oem turbo setup ile lag çok olur gibi geliyor .

Madem ic işine gireceksin,1749,enjektör,wagner ic setup'ını bi düşün bence Ufuk :) Bronz balatayı da çaktın mı basıncı uçuk kaçık açmazsan fabrikasyon gibi sorunsuz sıkıntısız gazlarsın :)

Şaka bi yana sadece sadece ic yapacaksan 6-7 litreler daha cazip gibi sanki,net konuşamıyorum.Lakin ileri vadede yukarıdaki gibi bir setup aklımdan geçirebilirim diyorsan kesinlikle wagner diyorum.

Ben de şuraya genel bir soru bırakayım.Türkiye'de Revo Technik firmasının SPS cihazı gibi bir cihaz yapan/satan var mı ? Direk first (modified map) second (stock map) gibi seçebileceğimiz ?

FET
20-05-2016, 08:02
Madem ic işine gireceksin,1749,enjektör,wagner ic setup'ını bi düşün bence Ufuk :) Bronz balatayı da çaktın mı basıncı uçuk kaçık açmazsan fabrikasyon gibi sorunsuz sıkıntısız gazlarsın :)

Şaka bi yana sadece sadece ic yapacaksan 6-7 litreler daha cazip gibi sanki,net konuşamıyorum.Lakin ileri vadede yukarıdaki gibi bir setup aklımdan geçirebilirim diyorsan kesinlikle wagner diyorum.

Ben de şuraya genel bir soru bırakayım.Türkiye'de Revo Technik firmasının SPS cihazı gibi bir cihaz yapan/satan var mı ? Direk first (modified map) second (stock map) gibi seçebileceğimiz ?

1.6 lar güncel sistemli, 1749 biraz eski sistem kalacaktır. Manifold, flanş, internal WG uyum sağlatmak epeyi uğraştırır.
Onun yerine yalnızca 1 adet yağlama borusu değişen bolt on bir turbo mevcut, bence bronz a dahi gerek yok oem baskı balatası baya iş yapıyor.

Bu cihazda sps ile aynı görevi hatta fazlasını yapıyor. Master cihaz olarak dahi kullanılabilinir. Kendi cihazım bir ara master olmuştu :)
Bildiğim kadarıyla sps ler yalnızca revo yazılımla çalışıyor. Bunlarda öyle bir dert yok,

http://alientechsales.co.uk/alientech-powergate//

BorhanFr
26-05-2016, 01:29
Yeni Euro 6 (110 hp) motor için yazılım yok mu hala ? 2015 Aralık ayında 1.6 Tdi S-Tronic bir araba aldım, yazılım düşünüyorum fakat firmalar Aralık ayında konuştuğumda beyninin hala kırılmadığını söylemişti, acaba bu durum değişti mi ?

Diğer sorum ise DSG yazılım sonrası dizelde sorun çıkartır mı ? Tsi'da tork kısa devirden ziyade geniş banda dağıldığından sorun yaşanmıyordu ama dizelde ani güç patlaması yıpratır mı ?

Ufuk
26-05-2016, 07:29

Şuanda planım yavaş yavaş parçaları toplayıp hepsini evde biriktirip bütün parçalar tam olduğunda montaj için bırakmak. Turboyu 2.0tdi'larda(cr177) çıkan gtc1549vz düşünüyorum. Cooler dan başlayacağım..
Setupı kafamda belirledim. Bir süre enjektör almayı düşünmüyorum oem enjektörün sınırları dahilinde bineceğim. Baktım olmuyor yetmiyor o zaman nozzle vs bakarım duruma göre.

CVK
26-05-2016, 07:55
elimde leon ve golf tdı için downpipe mevcut.isteyen olursa satabilirim.

hangi motor cay mı?

FET
28-05-2016, 09:10
Beyler, 1.6 dizelleri en fazla düşüren yay hangisi?
Coilover olarak Jom Blueline ve TA-Technix için neler söyleyebilirsiniz?

Ufuk
28-05-2016, 09:18

jom'lu polo kullandım. Konfor olarak pek iyi değil. Sekme durumu yok gibi, pinpon topu gibi sekmiyor ama mesela en ufak bir bozukluk vs hemen hissettiriyor. Sarı siyah hız kesici tümsekler'den geçmek tam bir böbrek taşı düşürme operasyonu. Sekme olmuyor ama çok sert anlayacağınız. Tutuş oldukça güzel orj süspansiyona göre belirgin şekilde iyi direksiyon çekince vs gayet stabil. Frenlerken ani sağ sollarda arkası oynamıyor orj'de ki gibi.

FET
28-05-2016, 11:00
jom'lu polo kullandım. Konfor olarak pek iyi değil. Sekme durumu yok gibi, pinpon topu gibi sekmiyor ama mesela en ufak bir bozukluk vs hemen hissettiriyor. Sarı siyah hız kesici tümsekler'den geçmek tam bir böbrek taşı düşürme operasyonu. Sekme olmuyor ama çok sert anlayacağınız. Tutuş oldukça güzel orj süspansiyona göre belirgin şekilde iyi direksiyon çekince vs gayet stabil. Frenlerken ani sağ sollarda arkası oynamıyor orj'de ki gibi.

Kardeşim, sen aracında ne kullanıyorsun?

Ufuk
28-05-2016, 11:42
Kardeşim, sen aracında ne kullanıyorsun?

bende başaran coil vardı söktüm kenarda duruyor. 1 seneye yakın başaran coil ile kullandım.
Şimdi jom yada fk alacağım

ZFR 37
28-05-2016, 14:42
hangi motor cay mı?

clh motor kodlu

cash
28-05-2016, 18:57

ta technix kesinlikle önermem sert aracı severim ama 1 ay kadar kullanabilmiştim bugün takılan coil ise kesinlikle parasını hak ediyor kw v2

CVK
28-05-2016, 19:41
Benim 1.6 poloya uyar mı acaba

@ZFR 37

FET
29-05-2016, 15:35
ta technix kesinlikle önermem sert aracı severim ama 1 ay kadar kullanabilmiştim bugün takılan coil ise kesinlikle parasını hak ediyor kw v2

Abi, kaç para bu KW ler :)

Ufuk
29-05-2016, 16:35
Abi, kaç para bu KW ler :)

bülent abi 2.el 2200e almıştı.

ZFR 37
29-05-2016, 18:50
Benim 1.6 poloya uyar mı acaba

@ZFR 37

hiç bilmiyorum :(

FET
29-05-2016, 20:01
hiç bilmiyorum :(

maalesef uymuyor

mfk1980
29-05-2016, 21:59
Arkadaslar mk6 lara tsi 160 lik araclarin on fren diski iyiyor mu bilginiz var mi?

cash
29-05-2016, 22:04
Sıfır fiyatı 1400€ olması lazım 2350 liraya aldım 2. El

levent
29-05-2016, 23:46
Arkadaslar mk6 lara tsi 160 lik araclarin on fren diski iyiyor mu bilginiz var mi?

tsi160 lar 288 mm diye biliyorum, sizinkiler ise 256mm olabilir, eğer öyleyse kaliper, kaliper taşıyıcısı disk ve balata ile geçilir. o parayı harcadıktan sonra oem olarak 312 lere geçilir, biraz daha üzerine kit bile alınır veya r32 ye geçilir :)

mfk1980
30-05-2016, 18:59
160 liklar 312 sanirim gti ile ayni diye biliyorum 268 de bizi kilerin olmasi lazim frenlerde cok bir sikinti yok sadece yazilimli ama guclendirmek her halukarda daha akillica olur diye dusunuyorum.

ümitech
30-05-2016, 22:07
160 liklar 312 sanirim gti ile ayni diye biliyorum 268 de bizi kilerin olmasi lazim frenlerde cok bir sikinti yok sadece yazilimli ama guclendirmek her halukarda daha akillica olur diye dusunuyorum.

fevzi abi merhaba neden böyle heyecanlar arıyorsun kendine?

DKB34
31-05-2016, 11:23
leon aracımın periyodik bakım zamanı geldide motor yağı ne tavsiye edersiniz

mfk1980
01-06-2016, 15:44
Fren buyutmek iyidir umit im

Runaway
03-06-2016, 09:11
Polo tdi için Crafter cooler i uyumlu diye duydum. deneyen oldu mu daha önce ?

EmrahERKAN
03-06-2016, 10:54
Benden başka deneyen yok boşuna sorma Mali

FET
03-06-2016, 14:40
Polo tdi için Crafter cooler i uyumlu diye duydum. deneyen oldu mu daha önce ?

Biz Sprinter ve Master denedik Crafter neden olmasın :)

Gokhan43
03-06-2016, 14:43
tsi160 lar 288 mm diye biliyorum, sizinkiler ise 256mm olabilir, eğer öyleyse kaliper, kaliper taşıyıcısı disk ve balata ile geçilir. o parayı harcadıktan sonra oem olarak 312 lere geçilir, biraz daha üzerine kit bile alınır veya r32 ye geçilir :)

160 TSi Golf Mk6 312mm ön diskleri :)

Runaway
04-06-2016, 08:22
Benden başka deneyen yok boşuna sorma Mali

Akıl akıldan üstündür kanka bak başka modelleri neyen olmuş :)

Biz Sprinter ve Master denedik Crafter neden olmasın :)

MEGFB
04-06-2016, 16:28
leon aracımın periyodik bakım zamanı geldide motor yağı ne tavsiye edersiniz

Mobil 1 esp formula 5w30

mfk1980
04-06-2016, 20:38
Arkadaslar guncel yakit degerleriniz nedir acaba? Daha once polo tdi vardi yazilimli yakiti gayet makuldu simdi golf 6 tdi var arada en az 1 lt fark var.

ümitech
06-06-2016, 00:28
1.6 tdi polo dp ve yazılım var , cooler ve komple egzosa gecip yazılımı biraz daha açma niyetim var , kaç lt cooler yeterli olur? twincooler mu yoksa sadece ilave cooler mu kullanıyoruz?

kangomania
06-06-2016, 11:08
Arkadaşlar 2013 model 18000 km de 1.6 102 hp caddy aracı var dedemin. Şehir ici 3 5 km kullanip geldikten sonra aracın motor bölümü aşırı sicakti far ve panjura dokunulmuyordu nerdeyse. Fan çalışıyordu tabi. Dizel araç kullanicisiyim ve hiç karsilasmadim böyle bişeyle.
Sorun nedir sizce, dpf falan mı? Araç çok devirsiz kullaniliyor ve anlattığım olaydaki mesafe sadece 1. Viteste gidilmiş bile olabilir.

Mehmetmert
06-06-2016, 11:23
Dpf pasif rejenarsyon yapiyordur o zaman fanda aciyor araba,rolantide 1000 devirde calisir.Temizlik bitince (doluluga gore) eski haline geri gelir

63owen63
06-06-2016, 11:56
1.6 tdi polo dp ve yazılım var , cooler ve komple egzosa gecip yazılımı biraz daha açma niyetim var , kaç lt cooler yeterli olur? twincooler mu yoksa sadece ilave cooler mu kullanıyoruz?

Bigturbo niyeti vs yoksa replika forge', mushimoto vs iş görür, hedef büyükse, paraya kıyıp wagner.. Alternatif olarak da az daha uygun hf serisi alınabilir. Twin 'e gerek yok,boş fantezi olur :)

ümitech
06-06-2016, 12:10
Bigturbo niyeti vs yoksa replika forge', mushimoto vs iş görür, hedef büyükse, paraya kıyıp wagner.. Alternatif olarak da az daha uygun hf serisi alınabilir. Twin 'e gerek yok,boş fantezi olur :)

Twin derken bazı araclarda kendi cooler ile ilave cooler takıp ikisini istenen litreye tamamlıyoruz acaba öylemi demek istedim,
cooler markası değilde öne litre olarak sormuştum.tüm bunlar oem turbo için

Eyup Duygun
06-06-2016, 12:15

Benım sıze önerim fıyat performans oranı cok ıyı olan HG motorpsorts HFT serısı ıntercooler olur bırcok dızel arabamızda kullanıyoruz.. 6.5 litre en kucuk versıyonu var sızın haylı haylı ısınızı gorur kı halı hazırda 235whp dizel arabamızda dıs sıcaklık farkımız 6-8 derece olarak ıs yapıyor..

kangomania
06-06-2016, 20:09
Dpf pasif rejenarsyon yapiyordur o zaman fanda aciyor araba,rolantide 1000 devirde calisir.Temizlik bitince (doluluga gore) eski haline geri gelir

Bu bilgiler doğrultusunda arastirdim biraz ve guzel bilgilere ulaştım hatta golf forumundaki mesajlarina, emeğine sağlık :) araba bozuk diye satacakti, normal olduğunu söyleyeyim.

AliDogukan
06-06-2016, 22:57
Bu bilgiler doğrultusunda arastirdim biraz ve guzel bilgilere ulaştım hatta golf forumundaki mesajlarina, emeğine sağlık :) araba bozuk diye satacakti, normal olduğunu söyleyeyim.

Aracı dedenizden alın,40-50 km kadar 2500-3500 rpm arasında kullanın.Pedalı paspasa yapıştırmaktan kaçının,çok agresif kullanım da DPF için olumsuz olabiliyor.Bu işlem baya bir idare eder,3-4 bin kilometrede bir yapmanız faydanıza olur.

Arkadaşımın B8 Passat 1.6 TDI aracı 2000 kilometrede iken kışın soğuk motorla bakkala gidip gelmeyle 3 kilometre yolda fan çalıştırmıştı.Aracın rodajı için hep düşük rpmde kullanıma bağladık,daha sonra yapmadı.

kangomania
07-06-2016, 00:17
Aracı dedenizden alın,40-50 km kadar 2500-3500 rpm arasında kullanın.Pedalı paspasa yapıştırmaktan kaçının,çok agresif kullanım da DPF için olumsuz olabiliyor.Bu işlem baya bir idare eder,3-4 bin kilometrede bir yapmanız faydanıza olur.

Arkadaşımın B8 Passat 1.6 TDI aracı 2000 kilometrede iken kışın soğuk motorla bakkala gidip gelmeyle 3 kilometre yolda fan çalıştırmıştı.Aracın rodajı için hep düşük rpmde kullanıma bağladık,daha sonra yapmadı.

Alamam malesef vermez :)
bunları aynen söylerim kendisi yapar artik.

Mehmetmert
07-06-2016, 00:58
Arada bir dolmasa bile tezmileyerek kendini kalibrasyon falan etmesi gerekiyor sanirim.Cunku:
-Arabami bayiiden cikardim(mazot isigi yaniyordu 8kmde idi) depoyu doldurdum(mazot isigi yanarken temizlik yapmaz) depoyu doldurdugumda 13kmde falandi DPF temizligine basladi
-B8 passaati aldim bayiden,depoyu doldurdum aninda temizlige basladi
-Belirli bir doluluk orani yok ama assagi yukari benimki 900-1000kmde bir temizliyor.Mesela 1 ay fazla basmiyorim(fazla basmakta dolduruyor) daha dogrusu araba patinaja kaldiginda cok doluyor(patinajda basinc basamiyor yakit aynen devam) o ay fazla doldurmamama ragmen(doluluk oranina bakiyorum) genede temizlik yapiyor ama kisa suruyor.
-Bence belirli bir surus saatinde genede bir kontrol ediyor tabi bu yazdiklarim yeni CLH Kodlu motorlar icin,Eski CAY kodlu TDI motor kullanirken bu kadar bilgili degildim onu hatirlayamiyorum ama CLH Gibi degildi calisma prensibi

MEGFB
09-06-2016, 03:18
Merak ettigim bir sey clh mi cay mi hangisi iyi veya daha cok potansiyeli var stock piston kac hpleri kaldirir

AliDogukan
09-06-2016, 03:55
Merak ettigim bir sey clh mi cay mi hangisi iyi veya daha cok potansiyeli var stock piston kac hpleri kaldirir

2010 dan 2016 ya yani günümüze kadar tüm 1.6 TDI lar aynı blok ve kol-piston.Model yılına göre ve modelden modele değişkenler ecu,enjektör,turbo,turbo konumlandırması,motor konumlandırması,yazılım.

Ben krankta 300 e kadar dayanıklı diye biliyorum.Muhtemelen big turbo gireceksiniz 90 lık Fabia,Polo veya Ibiza seçin.

Yanlışsam arkadaşlar düzeltir.

MEGFB
10-06-2016, 17:17
2010 dan 2016 ya yani günümüze kadar tüm 1.6 TDI lar aynı blok ve kol-piston.Model yılına göre ve modelden modele değişkenler ecu,enjektör,turbo,turbo konumlandırması,motor konumlandırması,yazılım.

Ben krankta 300 e kadar dayanıklı diye biliyorum.Muhtemelen big turbo gireceksiniz 90 lık Fabia,Polo veya Ibiza seçin.

Yanlışsam arkadaşlar düzeltir.

Tesekkut ederim

academian97
13-06-2016, 00:19
Beyler Merhaba,

Konudan hatırlarsınız, soft yazılımlı 2012 CAYC Passatım var. Şu an 100.000'e yaklaştım, Flush yapmak istiyorum. Fakat fiyat farkları gözüme takıldı.

Şöyle bi göz atabilirseniz otogoldun sitesinde tek tek alınca 230'a geliyor, aşağıda alıntıdaki kampanyalı sitede de (otomobileczenem sitesi: 260TL) var gibi gözüküyor ama kasaya gidince stokta yok diyor.
Benim sorum; Acaba otogold güvenilir mi? Mallar sahte olmasın?

Liqui Moly Top Tec 4600 5w30 Sentetik Motor Ya (http://www.otogold.com/liqui-moly-top-tec-4600-5w30-sentetik-motor-yagi-partikul-filtreli-dpf-)

Liqui Moly Eng (http://www.otogold.com/liqui-moly-engine-flush-karter-temizleyici)

Liqui Moly Cera Tec Mikro Seramikli Ya (http://www.otogold.com/liqui-moly-cera-tec-mikro-seramikli-yag-katkisi)

Biraz önce Liqui Moly
Engine Flush
5 30 motor yağı 4600
Yağ katkısı Ceratec aldım
260 tl ye
https://www.otomobileczanesi.com/liqui-moly-4600-5w30-engine-flush-ceratec-motor-yagi
Bence güzel fiyat forumda faydalanmak isteyenler olabilir :)

slowmotion
13-06-2016, 02:05
Dpf doluluk oranina vag-com dan nereden bakiyoruz?

uniquel
15-06-2016, 13:42
üsenmeden 43 sayfayı okudum

clh koldu mk3 leon icin

dsg icin optimum degerler 130hp ve 280nm tork olarak soylenmis. bu sekilde kullananlar tecrübelerini paylasabilirler mi?
bu sekilde sadece yazılımla binmek tatminkar bir fark yaratıyor mu?
aynı degerleri, dp ile birlikte yakalarsak nasıl bir fark olur?

academian97
16-06-2016, 14:01
@uniquel: dsgyi bilmem ama manuelde soft yazılımla o dediğiniz civarı değer gayet tatmin edici idi başlangıçta.

----------

Beyler Liqui Moly'yi kimler kullanmıştı? Memnuniyet durumunu da soracaktım.
Bu arada herkes tatilde sanırım. ��

FET
16-06-2016, 14:38
@uniquel: dsgyi bilmem ama manuelde soft yazılımla o dediğiniz civarı değer gayet tatmin edici idi başlangıçta.

----------

Beyler Liqui Moly'yi kimler kullanmıştı? Memnuniyet durumunu da soracaktım.
Bu arada herkes tatilde sanırım. ��

Enis Abi selam,
PD 130 'umda hep Liqui Moly kullanırdım.
Hiç şikayetim olmadı, çevremde de kullanan çoktu, hala da kullanılıyor.
Gönül rahatlığıyla kullanabilirsin.

levent
16-06-2016, 15:54

clh koldu mk3 leon icin

dsg icin optimum degerler 130hp ve 280nm tork olarak soylenmis. bu sekilde kullananlar tecrübelerini paylasabilirler mi?

130/135hp 300/320nm civarına kadar sorun olacağını düşünmüyorum ben tabi biraz kullanım ile de alakalı. Çok alttan basmamak lazım :)

DP olsa bile aynı değerlerde de bırakılabilir ama yine biraz daha yazılım ile oynanarak 150/155hp civarları mümkün.

ümitech
16-06-2016, 22:11
1.6 tdi kutu içi filtre gerekli midir? gereksiz bir değişiklik mi olur?
aracım 140 hp civarı , remap + downpipe var?

mfk1980
16-06-2016, 23:49
1.6 tdi kutu içi filtre gerekli midir? gereksiz bir değişiklik mi olur?
aracım 140 hp civarı , remap + downpipe var?

Dizeller de gereksiz diye biliyorum 5 6 binde degistir kardes orjinal filitreni.

academian97
16-06-2016, 23:59
Eyvallah FET, kafaya koydum bi "flush" yapıp koyacam o yağdan.

ZFR 37
17-06-2016, 02:08

clh koldu mk3 leon icin

sıfır aldığım dsg mk3 leonuma 1000kmde iken dpf+egr iptali yapıp yazılım yaptırdım.12 bin km ye kadar sorunsuz kullandım.bu haliyle ankara konya eskişehir arası uzun yol yaptım.hiç bi sıkıntı olmadı.

sizde aracınıza yazılım yaptırcaksanız mutlaka dpf+ egr iptal edin.sadece yazılımla dpf niz daha çabuk dolup arıza ışığı yakar.
yazılım yaptığınızda sıfırdan sert kalkışlardan kaçınıp çok altlardan basmadığnız sürece dsg de bi sıkıntı yaşamazsınız..bunlara dikkat etmezseniz enfazla kavramanız biter o kadar. bu arada elimde mk3 leona uyumlu dpf+ egr var ;)

MEGFB
17-06-2016, 23:54
Emme manifoldu turbo ve piston ustu kurumlari temizlemek icin sokmeden aklimda yagsiz kontak spreyi ile temizlemek var sizin onerebileceginiz bi yontem var mi ?

Jön Türk
18-06-2016, 08:32
Arada bir dolmasa bile tezmileyerek kendini kalibrasyon falan etmesi gerekiyor sanirim.Cunku:
-Arabami bayiiden cikardim(mazot isigi yaniyordu 8kmde idi) depoyu doldurdum(mazot isigi yanarken temizlik yapmaz) depoyu doldurdugumda 13kmde falandi DPF temizligine basladi
-B8 passaati aldim bayiden,depoyu doldurdum aninda temizlige basladi
-Belirli bir doluluk orani yok ama assagi yukari benimki 900-1000kmde bir temizliyor.Mesela 1 ay fazla basmiyorim(fazla basmakta dolduruyor) daha dogrusu araba patinaja kaldiginda cok doluyor(patinajda basinc basamiyor yakit aynen devam) o ay fazla doldurmamama ragmen(doluluk oranina bakiyorum) genede temizlik yapiyor ama kisa suruyor.
-Bence belirli bir surus saatinde genede bir kontrol ediyor tabi bu yazdiklarim yeni CLH Kodlu motorlar icin,Eski CAY kodlu TDI motor kullanirken bu kadar bilgili degildim onu hatirlayamiyorum ama CLH Gibi degildi calisma prensibi

DPF temizlemeye başladığını nasıl anlıyoruz ?

JayVTEC!
21-06-2016, 02:39
Selam arkadaslar 2007 model touran 2.0 TDI araca sahibim aracim 234.xxx km de suana kadar problemsiz kullandim ancak son siralarda gitmeme problemi yasiyorum elimden geldigince anlatmaya calisicam ;

arac ilk calismada herhangi bir vurma titreme v.s problemlerle calismiyor hersey yolunda 1.2.3 viteslerim dip gazdada herhangi bi problemi yok normal gitmesi gerektigi gibi gidiyor ama 4.5.6 viteslerde normal yada yarim gaz ile hafif tirmanmada tork bindigi vakit yigilip gitmiyor 100bg kaybediyor resmen arac anca durup tekrar calistirdigim zaman eski haline donuyorkarinca adimi bile bassam gaza autobahn da kesilip gitmiyor 90kmh ile gidiyorsam ne iniyor ne cikiyor turkiyedeki gibi emniyet seridine cekip calistiramadigimdan dolayida tirlarin arkasindan gitmek mecburuyetinde kaliyorum araca daha baktirma firsatim olmadi benim aklima gelen enjektor ve kat. oldu ama biraz alakasiz geliyor daha once boyle sorunlar yasiyan yada duyan varmi ?

mfk1980
21-06-2016, 20:47
Selam arkadaslar 2007 model touran 2.0 TDI araca sahibim aracim 234.xxx km de suana kadar problemsiz kullandim ancak son siralarda gitmeme problemi yasiyorum elimden geldigince anlatmaya calisicam ;

arac ilk calismada herhangi bir vurma titreme v.s problemlerle calismiyor hersey yolunda 1.2.3 viteslerim dip gazdada herhangi bi problemi yok normal gitmesi gerektigi gibi gidiyor ama 4.5.6 viteslerde normal yada yarim gaz ile hafif tirmanmada tork bindigi vakit yigilip gitmiyor 100bg kaybediyor resmen arac anca durup tekrar calistirdigim zaman eski haline donuyorkarinca adimi bile bassam gaza autobahn da kesilip gitmiyor 90kmh ile gidiyorsam ne iniyor ne cikiyor turkiyedeki gibi emniyet seridine cekip calistiramadigimdan dolayida tirlarin arkasindan gitmek mecburuyetinde kaliyorum araca daha baktirma firsatim olmadi benim aklima gelen enjektor ve kat. oldu ama biraz alakasiz geliyor daha once boyle sorunlar yasiyan yada duyan varmi ?

Bir cihaza baglatin ne sorunu veriyor gorun kor dovusu olur simdi ne dense.

mfk1980
21-06-2016, 20:48
DPF temizlemeye başladığını nasıl anlıyoruz ?

Rolantin normalde oldugundan biraz daha yuksek calisir gaz tepkisi iyi olmaz.

mfk1980
21-06-2016, 21:49
arkadaşlar mk6 golf üm var yazılımlı k.maras da ikamet ediyorum güncel yakıt değerim şehir içi 295 kuruş bana fazla geldi neden bu kadar fazla yakıyor bir fikir yürütebilir misiniz?

mfk1980
03-07-2016, 20:47
Arkadaşlar daha önce arabasında bozuk Turbo sesine benzer kaçak sesi duyan ve tamirini yaptıran var mi aranız da? Özellikle motor soğukken ses geliyor ısınınca kaçak kapanıyor sanırım tamamen olmasada duman atma ve fazla yakmaya başladı.

Mehmetmert
03-07-2016, 22:20
-Clh kodlu garret gtd serisi turbolarin su an isin tamiri yok...
-Cay kodlu motorun ise turbolarinin sifiri 1000-1500 lira civarinda bulunabiliyor.Cikma temizleri 800-1000 arasinda.Tamirden ziyade boyle sifirlamak daha mantikli bence.
-Cay ise cooler hortumlarinida kontrol etmek lazim,clh ise zaten watercooler onde gelen havanin yeride belli kacak falan varsa yaglanma seklinde gorebilirsiniz.
-Ben bir tane gtd1244 turbo yedim,bildigimiz islik sesi geliyor motor sicak/soguk farketmiyor.Zaten balansi bozulduysa islik sesi hergecen gun artarak gidicektir.Ben bak duyuyormusumuz falan diye zorla dinletiyorduk baslarda.Sonda iceriye kadar senfonu geliyordu :)

Yakitin fazla olmasida dpf dolulugu ile alakali olabilir dolduysa,bence en buyuk etken...

mfk1980
06-07-2016, 00:34
-Cay kodlu motorun ise turbolarinin sifiri 1000-1500 lira civarinda bulunabiliyor.Cikma temizleri 800-1000 arasinda.Tamirden ziyade boyle sifirlamak daha mantikli bence.
-Cay ise cooler hortumlarinida kontrol etmek lazim,clh ise zaten watercooler onde gelen havanin yeride belli kacak falan varsa yaglanma seklinde gorebilirsiniz.
-Ben bir tane gtd1244 turbo yedim,bildigimiz islik sesi geliyor motor sicak/soguk farketmiyor.Zaten balansi bozulduysa islik sesi hergecen gun artarak gidicektir.Ben bak duyuyormusumuz falan diye zorla dinletiyorduk baslarda.Sonda iceriye kadar senfonu geliyordu :)

Yakitin fazla olmasida dpf dolulugu ile alakali olabilir dolduysa,bence en buyuk etken...

cevap için teseşşkür ederim. cayb serisi motor sıkıntı turbodan değil sanırım bundan öncede 3 tne turbolu araca bindim ısınınca ses azalıyor.hava kaçağı yok araçta maf sensörünün ordan hava verdim.manifold contasından süpelenmeye başladım.bakalım cuma verecem arabayı inşallah çok uğraştırmaz. bu arada dpf nin içi de boşaltılmış halde.

SinanAdalı
06-07-2016, 02:43
Motor yağı tazeleme evresindeyim. Bi önceki sahibi Liqui Moly 5 30 koymuş devamlı. Sizce bundan devam etmelimi yoksa mobil-motul bunlara bakmalımı ? 1.6Tdi Bluemotion Mk6 Golf

Ufuk
06-07-2016, 11:11

Dediğin fiyatlara yok hiç. Sıfırı 1000tl'ye ben hiç bulamadım. Distribütör bile 1800diyor orj turbo için.
Geçen sana pm attım gtc sormak için. Nereden aldın bu fiyatları ?

Mehmetmert
06-07-2016, 11:42
1.6tdi icin konustum ben konu basligi 1.6TDI Oldugu icin.Ayrica 1.6TDI motorlarin cikmasi 800-1000tl arasinda dedim,sifirlarida 1000-1500 arasinda dedim... 2.0TDI icin konusmadim,ha onun sifir fiyatlarida 1350-1700 civarinda degisiyor..6ay once gtc1549a 1350 lira fiyat almistim ben.Acin sorun fiyat,Burak otoda kesin var zaten,belki Adana simsek otomotivdede kalmistir bitirmedilerse ellerindekileri:
Burak Oto: (besyuzotuziki) yuzotuzsekiz sifirsekiz 75
Adana Simsek otomotiv: +90 (322) 429 41 51

Edit:Pmde 2.0TDI sormusunuz o yuzden oyle dedim,1.6TDI ariyorsaniz is kolay.Mesela ben burak otodan 800liraya aldim kendi turbomu ve 30.000kmdir kullaniyorum yazilimli sifir sorun :) (buyuk turboya gecince orjinali vermistim,geri orjinale donmek zorunda olunca tekrar burak otodan almistim)

Ufuk
06-07-2016, 11:54
1.6tdi icin konustum ben konu basligi 1.6TDI Oldugu icin.Ayrica 1.6TDI motorlarin cikmasi 800-1000tl arasinda dedim,sifirlarida 1000-1500 arasinda dedim... 2.0TDI icin konusmadim,ha onun sifir fiyatlarida 1350-1700 civarinda degisiyor..6ay once gtc1549a 1350 lira fiyat almistim ben.Acin sorun fiyat,Burak otoda kesin var zaten,belki Adana simsek otomotivdede kalmistir bitirmedilerse ellerindekileri:

Edit:Pmde 2.0TDI sormusunuz o yuzden oyle dedim,1.6TDI ariyorsaniz is kolay.Mesela ben burak otodan 800liraya aldim kendi turbomu ve 30.000kmdir kullaniyorum yazilimli sifir sorun :) (buyuk turboya gecince orjinali vermistim,geri orjinale donmek zorunda olunca tekrar burak otodan almistim)

Bende 1800lira 1.6nın orj turbosu için aldım. 800liraya sıfır olduğunu idda edip 2.el revizyonluyu soba boyası ile boyadıklarını satıyorlar genelde. Eminmisin sıfır olduklarına ?

Mehmetmert
06-07-2016, 12:23
-Kardesim bak anlatamiyorum sanirim mesajimi iyi okurmusun.800-1000liraya temiz cikma bulunabiliyor diyorum.Ayrica...

-GTD1244 turboyu revizyon edebilen varsa,Tamir kiti varsa benle paylasabilirsem sevinirim...

Bu arada bence sen git 1800liraya disbribitorden al :)

levent
06-07-2016, 12:48
Tiguan 1.4 tsi cav için biz sorduğumuzda ki kış başı sorduk, borgwarner 1800, garrett 2700 fiyat verdi Tr distribütörleri. Ben ufukla aynı fikirdeyim , 1.6 tdi turbosu da pek farklı değildir fiyat olarak. 800/1000 TL ye yeni turbo varsa hemen alın karla satarsınız

Mehmetmert
06-07-2016, 13:00
Su ayarda olani 1000liraya alirim
2013 2014 2015 GOLF 7 TURBO HATASIZ
İlan No: 229033316
2013 2014 2015 GOLF 7 TURBO HATASIZ - (http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-2013-2014-2015-golf-7-turbo-hatasiz-229033316/detay)

Suda temizligine gore 700liraya biter
volkswagen golf 7 1.6tdı çıkma turbo
İlan No: 290779477
Volkswagen golf 7 1.6td (http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-volkswagen-golf-7-1.6tdi-cikma-turbo-290779477/detay)

Ha 1350lirayada sifir fiyat aldim,ssler bile elimde.Cok istiyorsaniz satarim 1800e,+2 yilda garanti veririm disbribitorden :P Hatta simdi face konusmalarinda gecmise indimde 1350lirada sifir ege turbodanda fiyat almisim...

Demem o ki herkes istedigini istedigi fiyattan almakta ozgur,yukarida telefonlarini verdigim kisilerlerdende bir kárin yok.Burak otoyla ticaretimiz oldu 1 yil once.Sifir turbo yoktu onda cok temiz 3000kmdeki pert arabadan soktugunu bana 800liraya verdi.Ben kargomu teslim aldigimda 15 tane sifirinin eline geldigini,sana olsugunu onlarida 1200liraya verebilecegini soylemisti.

Bu arada cav tsi motorun turbosu ile tdi motorun turbosunu fiyat olarak kiyaslamakta gereksiz.Ayrica cavda orjinal olarak k03s var,garrette ona uygun oem turbomu varmista fiyat vermisler?Ben cidden bilmiyorum cav motorlarin bazi serilerinde garrettmi kullanildi?

Ufuk
06-07-2016, 15:42

-Kardesim bak anlatamiyorum sanirim mesajimi iyi okurmusun.800-1000liraya temiz cikma bulunabiliyor diyorum.Ayrica...

-GTD1244 turboyu revizyon edebilen varsa,Tamir kiti varsa benle paylasabilirsem sevinirim...

Bu arada bence sen git 1800liraya disbribitorden al :)

Estağfurullah ben anlatamadım galiba. Demişsin ki sıfırı 1000-1500 arası. Çıkmış sahibindenden çıkma parça ilanı atıyorsun 1000 ve 1300tl'lik. Hadi geçtik.
2.0tdi'ın sıfır turbosu 1350-1700 arası diyorsun. Attığın ilan 1.6 ilanı ve çıkma ilanı. Ona rağmen fiyat 1300tl. 50 lira fazlaya sıfır 2.0tdi turbosu olma ihtimali pekte fazla değil. Sıfır,kullanılmamış turboya nasıl ulaşırsın ? Distribütörden ulaşırsın ve adamlar 1800tl fiyat verdi 1.6tdi cay'ın turbosu için.

Kutuda,sıfır,kullanılmamış 2.0tdi gtc1549vz turboyu bul 1350tl'ye ben alacağım. Bunda yapamazsın edemezsin tarzı konuşmuyorum. Ben burada istanbulda aldığım fiyatları söylüyorum. Eğer varsa daha uygun bir seçenek tabiki onu almayı tercih ederim.

Mehmetmert
06-07-2016, 16:04
Kardesim anlamiyorsun herhalde.800liraua cikma aldim diyorum,800e nerde sifir var diyorsun,soba boyasiyla boyayip satiyorlar...vs 800liraya aldigim cikma tamammi :)

Sahibinden cikma ilanlari atiyorum,sahibindende bile istesen 1000liraya cikma alabiliyormusun demekki degilmi?Ayrica atmamin sebebide o ayardaki turbolari su kadara alabilirsin seklinde soyluyorum.

Kutusunda sifir acilmamis gtc1549vz simsek otomotivde vardi,bir zahmet telefonunu yazdim oraya ara kendisini fiyat al.
Burak otonunda elinde var,ara bir zahmet ondanda fiyat al olurmu:)

Gelelim gtc1244une,bak ben 2015 de fiyat aldigimda en yuksek fiyati bana veren ege turbo idi Oda kac demis sifirina :) Ben bulmasina bulurumda senle ugrasamam,gidin 1800emi 2000emi kaca aliyorsaniz,kimden aliyorsaniz alin.

Bak bana en yuksek verilen fiyat bile buydu :) Ustunden zaman gevtigi ve telefonumu degistirdigim icin digerlerinin fotosunu bulamadim...Dahada yazmam konuya,ben bulurum o fiyata.Isteyen herkesede bulurum,iddiayada girmeye hazirim varmi benimle iddiaya giricek olan?Neyse uzatmanin banasi yok dahada alinti yapma benden,isine herkes
http://i.hizliresim.com/z41YMj.png (http://hizliresim.com/z41YMj)

Ufuk
06-07-2016, 17:11
Kardesim anlamiyorsun herhalde.800liraua cikma aldim diyorum,800e nerde sifir var diyorsun,soba boyasiyla boyayip satiyorlar...vs 800liraya aldigim cikma tamammi :)

Sahibinden cikma ilanlari atiyorum,sahibindende bile istesen 1000liraya cikma alabiliyormusun demekki degilmi?Ayrica atmamin sebebide o ayardaki turbolari su kadara alabilirsin seklinde soyluyorum.

Kutusunda sifir acilmamis gtc1549vz simsek otomotivde vardi,bir zahmet telefonunu yazdim oraya ara kendisini fiyat al.
Burak otonunda elinde var,ara bir zahmet ondanda fiyat al olurmu:)

Gelelim gtc1244une,bak ben 2015 de fiyat aldigimda en yuksek fiyati bana veren ege turbo idi Oda kac demis sifirina :) Ben bulmasina bulurumda senle ugrasamam,gidin 1800emi 2000emi kaca aliyorsaniz,kimden aliyorsaniz alin.

Bak bana en yuksek verilen fiyat bile buydu :) Ustunden zaman gevtigi ve telefonumu degistirdigim icin digerlerinin fotosunu bulamadim...Dahada yazmam konuya,ben bulurum o fiyata.Isteyen herkesede bulurum,iddiayada girmeye hazirim varmi benimle iddiaya giricek olan?Neyse uzatmanin banasi yok dahada alinti yapma benden,isine herkes
http://i.hizliresim.com/[/img] (http://hizliresim.com/img)

Bak yukardaki mesajımda da daha kolay anlayabilesin diye bold yaptım ve yazı boyutunu büyüttüm.
O kadar yazdığımın içinde 1 kere bile 800e nerede sıfırı demedim. Birkez daha okumanı rica ediyorum. Ben sana 1350ye nerede sıfır gtc1549vz dedim.
Bul alalım dedim yok senle uğraşamam diye şekillere girdin.
Ne diyelim. Ben senin, benim dediklerimi anlamadığını kabullendim. Canın sağolsun. Her insan evladı okuduğunu idrak edecek değil ya.

Mehmetmert
06-07-2016, 17:28
O kadar yazdığımın içinde 1 kere bile 800e nerede sıfırı demedim. Birkez daha okumanı rica ediyorum.

800liraya sıfır olduğunu idda edip 2.el revizyonluyu soba boyası ile boyadıklarını satıyorlar genelde. Eminmisin sıfır olduklarına ? buna cevabim bu,tabi sormamisin canim nerede diye.Sadece eminmisin diye sormusun haklisin o sormak sayilmaz.

Ben sana 1350ye nerede sıfır gtc1549vz dedim.Bul alalım dedim yok senle uğraşamam diye şekillere girdin.
Bak cok basit anlatiyorum

Sorun:1350tlye nerede? Cevabim:Yukaridaki telefonunu verdigim yerlerde

Sorun:Bul alalim? Cevabim:Verdim ya iste dukkan adlariyla telefonu,buldum iste ara yoksa oyle yaz

Sorun:Ugrasamam diye sekillere girdin? Cevabim:Daha mesajla anlasamiyoruz,birde senin icin teker teker hepsini arayip ayarlayimmi herseyi.Bir zahmet telefonunu eline al ve ara.Hatta o iki yere ekstra olarak Arda Benturk Ege turboyuda ara.

Sorun: Disbtribtor 1800dedi ama? Cevabim:Kardesim git ondan al o zaman,sana yukarida numara vermisim,yer vermisim degilmi?Ben o insanlar turbo satinca komisyonmu alicam?Ya sen 1800 yerine 600-700 daha ucuza al diye numara paylasiyorum.
-Yok yeaaq soba boyasiyla boyuyorlar,revizyonlu turboyu.Bir kere bilmiyorsunki garretin gtd1244une revizyonu birak balans bile yapamazsin.Ha adana veya nevsehirede yolun duserse 800liralik turboyla denerim tsadece yazilim var.Kendim aldim ya kendim kendim,arabamda takili.Saal degilim herhalde boya olup olmayacagini amlamayacak kadar

Sana gore 1500lira olan mali 800liraya aldim diye yalan soylesem ne olcak?Soylemesem ne olcak?Aldim takili duruyor iste...Vallahi ugrasamam ya kim nerden ne aliyorsa alsin

mfk1980
07-07-2016, 12:20
Ben 1.6 tdi geçen hafta Dpf iptalini (komple söktük) yaptırdım, üstüne soft yazılım yalnız araba yüke bindiğinde veya dışardan dinlediğimde yukardaki kırmızı polo tarzı sesi mevcut taki ışıklarda veya otoparkda durana kadar böyle fısır fısır tısır tısır garip üflentili sesler çıkıyor normalmidir acaba 60lık dp gerisi orjinal

Vw Golf tdi mk6 dpf delete - YouTube (http://youtu.be/FwulDQns0G0)

Naktınız sorunu cozebildiniz mi?

uniquel
12-07-2016, 10:53
Bütün cevaplar icin ayrı ayrı tesekkürler

sıfır aldığım dsg mk3 leonuma 1000kmde iken dpf+egr iptali yapıp yazılım yaptırdım.12 bin km ye kadar sorunsuz kullandım.bu haliyle ankara konya eskişehir arası uzun yol yaptım.hiç bi sıkıntı olmadı.

sizde aracınıza yazılım yaptırcaksanız mutlaka dpf+ egr iptal edin.sadece yazılımla dpf niz daha çabuk dolup arıza ışığı yakar.
yazılım yaptığınızda sıfırdan sert kalkışlardan kaçınıp çok altlardan basmadığnız sürece dsg de bi sıkıntı yaşamazsınız..bunlara dikkat etmezseniz enfazla kavramanız biter o kadar. bu arada elimde mk3 leona uyumlu dpf+ egr var ;)

Tesekkürler, özetle 1 ve 2 viteslerde nazik davranmak gerekli
DPF + EGR var derken söktügünüz parcaları mı kastettiniz yoksa iptal icin gerekli olan parcaları mı?
EGR iptali icin nasıl bir parca kullandınız? foto var mı

ZFR 37
15-07-2016, 21:54
Bütün cevaplar icin ayrı ayrı tesekkürler

Tesekkürler, özetle 1 ve 2 viteslerde nazik davranmak gerekli
DPF + EGR var derken söktügünüz parcaları mı kastettiniz yoksa iptal icin gerekli olan parcaları mı?
EGR iptali icin nasıl bir parca kullandınız? foto var mı

dpf +egr iptali için aracıma taktığım parçaları aracımı satarken söktüm..isterseniz size satabilrim ;)

http://i65.tinypic.com/9k7cat.jpg

coskunerdem
17-07-2016, 19:35
dpf +egr iptali için aracıma taktığım parçaları aracımı satarken söktüm..isterseniz size satabilrim ;)

http://i65.tinypic.com/9k7cat.jpg

Golf 7 1.6 İçin Uyumlumu Acaba

ZFR 37
19-07-2016, 08:41
Golf 7 için uyumludur.mk3 leonda aynı motoru kullaniyor.clh ��

fdoganb
01-08-2016, 16:32
Ufuk mesaj kutun dolu cevaplayamıyorum

mfk1980
04-08-2016, 14:36
Arkadaşlar benim araçta 1800 rpm den 2400rpm ye kadar baya baya bir titreme var neden olabilir acaba?

Yogi
04-08-2016, 15:08
Yazılım varmı aracınızda?

mfk1980
04-08-2016, 16:35
Evet yazılım var

Yogi
04-08-2016, 20:49
Benim eski arabamda mazot çok açıkken aynı şekilde o devirlerde acaip titreme yapıyordu belki ondan olabilir?

mfk1980
04-08-2016, 20:59
Benim eski arabamda mazot çok açıkken aynı şekilde o devirlerde acaip titreme yapıyordu belki ondan olabilir?

Teşekkür ederim benimde aklımda tork mu fazla o devirde acaba diye geçiyordu orjinal e dönerek mi denesem aracı ne dersiniz

mfk1980
04-08-2016, 21:03
Bildiğin dikiz aynasından bakınca arkadaki araçlar flulasiyor.

Yogi
05-08-2016, 08:06
mfk1980 Bence yazılımcınız ile görüşün biraz kıssınlar oyle deneyin yada orjinal yazılımı geri yuklesınler

mfk1980
05-08-2016, 15:09
mfk1980 Bence yazılımcınız ile görüşün biraz kıssınlar oyle deneyin yada orjinal yazılımı geri yuklesınler

Tamamdır kardeş teşekkür ederim.

UmutRıza
09-08-2016, 12:36
süper konu olmuş emeği geçenlere teşekkürler benim tdi ında garantisi bitti artık kurcalama zamanı fikirlerinize ihtiyacım var .

Golf 7 midline plus sahibiyim, şimdiye kadar sadece megachipste yazılım yaptırdım bunun dışında aracım tamamen fabrikasyondur.

benzinli konusunda deneyimliyim ( gs 206 nın sahibiyim) fakat dizel konusunda acemiyim yarcımlarınıza ihtiyacım var.

Öncelikle aracı günlük kullandığımı belirtmekte fayda var buna rağmen yakıtı abartı arttırmayacak ne tür performans arttırıcı işlemler yapabilirim ve bunun öncelik sırası nedir ?

levent
09-08-2016, 12:56
süper konu olmuş emeği geçenlere teşekkürler benim tdi ında garantisi bitti artık kurcalama zamanı fikirlerinize ihtiyacım var .

Golf 7 midline plus sahibiyim, şimdiye kadar sadece megachipste yazılım yaptırdım bunun dışında aracım tamamen fabrikasyondur.

benzinli konusunda deneyimliyim ( gs 206 nın sahibiyim) fakat dizel konusunda acemiyim yarcımlarınıza ihtiyacım var.

Öncelikle aracı günlük kullandığımı belirtmekte fayda var buna rağmen yakıtı abartı arttırmayacak ne tür performans arttırıcı işlemler yapabilirim ve bunun öncelik sırası nedir ?

Downpipe yapılıp, yazılım ona göre tekrar güncellenebilir. Bana kalırsa çok da fazlasına gerek yok.

DP + yazılım güncellemesi sonrasında ise, intercooler > turbo büyütme yapılabilir

mfk1980
09-08-2016, 14:07
DP yap bırak ben dpf nin içini boşalttıp biliyordum sonradan DP yaptırdım aralarında baya bir fark var bana göre performans açısından demeyeyimde araba sanki hafifledi içi boş olsada dpf sıkıyor arabayı başkada bir sey yapmana gerek yok bende mk6 var mk7 ler bizimkilere göre baya baya atık zaten.

mfk1980
09-08-2016, 14:16
Arkadaşlar benim araçta 1800 rpm den 2400rpm ye kadar baya baya bir titreme var neden olabilir acaba?

Arkadaşlar başka fikri olan var mi en kısa zamanda yogi arkadaşın önerisini gerçekleştireceğim.

mrtoncl
09-08-2016, 19:54
2012 Audi a3 1.6 tdi için dp ve 60lık egsoz arıyorum tanıdıklarınızda vs varsa yazarsanız sevinirim

mfk1980
09-08-2016, 21:14
2012 Audi a3 1.6 tdi için dp ve 60lık egsoz arıyorum tanıdıklarınızda vs varsa yazarsanız sevinirim

Adana da seçkin eksoz var ellerinde genelde DP oluyor hazır bir ara iscilikleri harika.

ümitech
10-08-2016, 01:04
Bu polonun sert bi araba oldugundan sadece benmi şikayetçiyim?
Arkadas özellikle arkalar kazık, türlü yaylar denedim olmadı gittim st x1 coil aldım bir nebze çözüm olsada
Yinede yeterli derecede degil, kazık bu araba.satmayı bile çok defa düşündüm.
Jantlarım 17" 205/45 jinyu lastik kullanıyorum,40 yanak kumho ku31 ler varken cok daha kötüydü ama rahatsız olunmayacak gibi degil???

Mehmetmert
10-08-2016, 09:55
Polo sert bir Araba degil aslinda,esik degeri cok dusuk darbe sonumlemede.Sonumleyemedigi anda bam gum vurmaya basliyor,hele orjinal hali yumusacik virajlarda falan hic guven vermiyor(esplisini kullaniyorum bazen sirkette) esp bile etkin calisamiyor yani fazla.

Calisma araligi/esigi dusuk amortisore ne takarsaniz takin calisma araligi iyice dusucektir oda bam gum vurucaktir yay markasi fark etmeksizin.Coiloverlada mukemmel konfor olucak diye birsey yok,sekmeler gider yaydaki o kadar...Burada saside onemli acida rol oynuyor rijitlik olara darbe emmede,polo sinifina gore iyi ama siz daha lnce c-d sinifi kullandiysaniz ve ona alistiysaniz araba sert geliyor,cok rahatsiz ediyorsa orjinal biniceksiniz

mrtoncl
11-08-2016, 20:21
Adana da seçkin eksoz var ellerinde genelde DP oluyor hazır bir ara iscilikleri harika.

Teşekkürler, yarın konuşurum.

lider-58
15-08-2016, 14:21
arkadaşlar herkese merhabalar.

2010 model 1.6 tdi jetta sahibiyim mk 5.5 diye adlandırılan kasa :) , araç 157000 km de bu güne kadar bir problem yaşanmadı ve oynanmadan orjinal olarak kullanıldı .

şimdi bu araçları kullananlar biliyor otoban kullanımlarında 5. vites 90 ila 110 km aralığı oldukça cansız o yüzden araca yazılım düşünüyorum , fakat çekincelerim var bu güne kadar sorunsuz kullandığım arabada sorun yaşarmıyım yoksa bu güne kadar neden yapmadım diye kendime kızarmıyım.

şimdi size sormak istediklerim şunlar , eğer yaptıracak olursam kimi tavsiye edersiniz , nasıl bir yazılım atılmalı ( ne kadarlık güç kazanımı ideal ) , araç sadece yazılım atılacağı için orjinal parçalarla kullanılmaya devam edecek fabrikasyon olan hiç bir parça iptal edilmeyecek bu konuda önerileriniz önemli

deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim

saygılar ..

63owen63
15-08-2016, 17:10
arkadaşlar herkese merhabalar.

2010 model 1.6 tdi jetta sahibiyim mk 5.5 diye adlandırılan kasa :) , araç 157000 km de bu güne kadar bir problem yaşanmadı ve oynanmadan orjinal olarak kullanıldı .

şimdi bu araçları kullananlar biliyor otoban kullanımlarında 5. vites 90 ila 110 km aralığı oldukça cansız o yüzden araca yazılım düşünüyorum , fakat çekincelerim var bu güne kadar sorunsuz kullandığım arabada sorun yaşarmıyım yoksa bu güne kadar neden yapmadım diye kendime kızarmıyım.

şimdi size sormak istediklerim şunlar , eğer yaptıracak olursam kimi tavsiye edersiniz , nasıl bir yazılım atılmalı ( ne kadarlık güç kazanımı ideal ) , araç sadece yazılım atılacağı için orjinal parçalarla kullanılmaya devam edecek fabrikasyon olan hiç bir parça iptal edilmeyecek bu konuda önerileriniz önemli

deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim

saygılar ..

Kendi 1.6 tdi polom ( megachips ) ve babamın 1.6 tdi jettasın da ( ecutuned ) yazılım var, çok uzun km'lerdir ikimizde sorunsuz kullanıyoruz ikisinden de çok memnunum. Sadece yazılımla 140-150 hp bandına alınabilir. İstanbuldasınız gördüğüm kadarıyla, megachips 'i önerir, yardımcı olabilirim düşünürseniz.

lider-58
15-08-2016, 19:30
Kendi 1.6 tdi polom ( megachips ) ve babamın 1.6 tdi jettasın da ( ecutuned ) yazılım var, çok uzun km'lerdir ikimizde sorunsuz kullanıyoruz ikisinden de çok memnunum. Sadece yazılımla 140-150 hp bandına alınabilir. İstanbuldasınız gördüğüm kadarıyla, megachips 'i önerir, yardımcı olabilirim düşünürseniz.

evet istanbuldayım ve anadolu yakasında ikamet ediyorum

peki sence bu km için abartı bir risk oluşurmu , bana sorsan 150.000 km henüz bir araç için çok bir km değil ancak sonuçta yazılım işi olunca benim ilgi alanımın dışına çıkıyor

birde yardımcı olabilirim demişsin megachips konusunda , biraz bu yardımı detaylandırırsan sevinirim :)

biraz araştırdım ilginç bir piyasası var gazihana sormadım ancak 500 tl ile 1250 tl arasında rakamlar isteniyor açıkçası bu farklar nereden oluşuyor bilemiyorum ancak ilk planda gene güvenilir bir firma olması öncelik

mfk1980
15-08-2016, 20:45

peki sence bu km için abartı bir risk oluşurmu , bana sorsan 150.000 km henüz bir araç için çok bir km değil ancak sonuçta yazılım işi olunca benim ilgi alanımın dışına çıkıyor

birde yardımcı olabilirim demişsin megachips konusunda , biraz bu yardımı detaylandırırsan sevinirim :)

biraz araştırdım ilginç bir piyasası var gazihana sormadım ancak 500 tl ile 1250 tl arasında rakamlar isteniyor açıkçası bu farklar nereden oluşuyor bilemiyorum ancak ilk planda gene güvenilir bir firma olması öncelik

Madem İstanbul'da sin madem orjinal kullanacaksın git revo yaptır başın ağrımasın ha revo diye kendi yaptıkları yazılımı da yuklemesinler.130 hp civarı güç taahhüt ediyor revo bin paşa paşa.turkiyedeki arkadaşlar custom yazılım yapmıyorlar.yaparlarsa da dayno üstünde yapıyorlar.

rain man
15-08-2016, 20:50

Hocam merhaba. Pm kutunuz dolu q2 ile ilgili mesaj atmıstım gitmiyor :)

63owen63
16-08-2016, 10:38

Fiyatlar için : Bir reyonda 10 marka peynir var, 10'nunda fiyatı farklı. İnternette bedava yazılım paylaşan forum siteleri bile var. Ama beyine müdahele edilen bir dokunuşu mutlaka alanda kendini kanıtlamış bir firma yapmalı. Megachips, Dr. Ecu, Pasaoglu ve bir kaç marka daha var, onların dışına yönelmek riskli. Her markanında fiyatlandırma politikası farklı. Yardım için de, binlerce km 'dir yazılımlı gezen bir sürü arkadaşım var. Kendi aracım 140bin sularında, gelip görmek isterseniz bir gün buluşmamıza davet ederim sizi,yazılımlı araçları incelersiniz.

63owen63
16-08-2016, 10:39
Hocam merhaba. Pm kutunuz dolu q2 ile ilgili mesaj atmıstım gitmiyor :)

Bir sürü p.m bir anda gelince dolmuş, boşalttım :)

lider-58
16-08-2016, 10:43
Madem İstanbul'da sin madem orjinal kullanacaksın git revo yaptır başın ağrımasın ha revo diye kendi yaptıkları yazılımı da yuklemesinler.130 hp civarı güç taahhüt ediyor revo bin paşa paşa.turkiyedeki arkadaşlar custom yazılım yapmıyorlar.yaparlarsa da dayno üstünde yapıyorlar.

anlıyorum seni ancak biraz daha açarmısın meseleyi , istanbulda kimler yapar ve maliyeti nedir , ayrıca kendi yapıp yapmadığını nasıl anlayacağız sonuçta hazırlanan bir dosyayı araca yükleyecek bu farkı biz anlayamayız yani güvenmekten başka şansımız yok

muhtemelen 130 hp ve bu doğrultuda düzgün alınabilecek maksimum tork işimi görecektir ancak burada önemli olan aracın bu güçleri üretmesi değil önemli olan düzgün üretip aracın motor devirlerine sağlıklı dağılması , buradada işi yaptıran ve memnun kalan birazda olsa bu işlerden anlayan kullanıcılar referans olacaktır o yüzden araştırıyorum.

lider-58
16-08-2016, 10:49
Fiyatlar için : Bir reyonda 10 marka peynir var, 10'nunda fiyatı farklı. İnternette bedava yazılım paylaşan forum siteleri bile var. Ama beyine müdahele edilen bir dokunuşu mutlaka alanda kendini kanıtlamış bir firma yapmalı. Megachips, Dr. Ecu, Pasaoglu ve bir kaç marka daha var, onların dışına yönelmek riskli. Her markanında fiyatlandırma politikası farklı. Yardım için de, binlerce km 'dir yazılımlı gezen bir sürü arkadaşım var. Kendi aracım 140bin sularında, gelip görmek isterseniz bir gün buluşmamıza davet ederim sizi,yazılımlı araçları incelersiniz.

teşekkürler ilgin için

ben fiyat derken megachips üzerinden bahsettim senin tavsiyen olunca muhtemel tanıyor olabileceğini düşündüm.

63owen63
16-08-2016, 10:51

-Her turbo motorda olduğu gibi tdi için de , turbo sağlığı açısından yağlama için başlangıc ve stop öncesi beklemelisiniz
- Yazılım, downpipe, (isteğe bağlı ) düz boru yapılıp kickdown lar için keyifli bir ses alınabilir.
- Yakıt olarak shell' en rizikosuzu ve başarılısı bence,
- Yağ olarak tam sentetik 5w30, mümkünse luqui moly ya da motul
- Katkı olarak würth ve luqui moly nin yakıt katkıları var ama gündelikte gerek yok.
- Araç yazılım,dp olduktan sonra sogutma ihtiyacını karşılamak için intercooler upgrade gerekiyor, aksi halde üst üste gazlamalarda şişmeler oluyor yazın :)
- Bakımlarını 6000k civarı yapmakta fayda var, yağ yakan eksilten bi yapısı yok,
- Frenler oem olarak bile yetersiz, güçlü set uplarda frene çok güvenmemeli ya da gti, golf r ' set uplarından birini direk geçirip rahat etmeli. Brembo vs markaların performans ürünleri var.
- Debriyaj çabuk bitebilir kullanıma bağlı, 160 hp den sonra organik olarak ya sachs kullanmalı ya da bronz.
- rcd510 güzel bir ürün, bulursanız ondan takın keyifli hale gelir, ya da çok güzel android ürünler var, obd üzerinden teyp de anlık veri okursunuz.

Var da var .. daha sayfalarca yazılır, takıldıkça buraya yazın, ben çok bakacak vakit bulamıyorum sene içinde ,ama bir sürü tecrübeli arkadaş var.

mfk1980
16-08-2016, 21:40

Yazılim orjinal e çevrildi titreme hala var yarın Enjektorlere tekrar baktiracagim.

mfk1980
19-08-2016, 19:26

Arkadaşlar 2 tane Enjektorde sorun varmış sanırım salı günü 4 tane enjektor takılacak durumu size bildiririm

mfk1980
20-08-2016, 00:43
Enjektor tamiri yaptıran var mi arkadaşlar aramızda?

FaTiH44
21-08-2016, 13:13
Enjektor tamiri yaptıran var mi arkadaşlar aramızda?

yerinde olsam o enjektörlerin sıfırını alırım tamirlisi çok iyi sonuç vermeyebiliyor.enjektör servisimiz var.

sıfırı uygun fyatlara alınabiliyor.sıfır düşünürsen yardımcı olabilirim.

mfk1980
21-08-2016, 22:55
yerinde olsam o enjektörlerin sıfırını alırım tamirlisi çok iyi sonuç vermeyebiliyor.enjektör servisimiz var.

sıfırı uygun fyatlara alınabiliyor.sıfır düşünürsen yardımcı olabilirim.

Mesela enjektor un tanesi nr kadar?

mfk1980
21-08-2016, 23:04
anlıyorum seni ancak biraz daha açarmısın meseleyi , istanbulda kimler yapar ve maliyeti nedir , ayrıca kendi yapıp yapmadığını nasıl anlayacağız sonuçta hazırlanan bir dosyayı araca yükleyecek bu farkı biz anlayamayız yani güvenmekten başka şansımız yok

muhtemelen 130 hp ve bu doğrultuda düzgün alınabilecek maksimum tork işimi görecektir ancak burada önemli olan aracın bu güçleri üretmesi değil önemli olan düzgün üretip aracın motor devirlerine sağlıklı dağılması , buradada işi yaptıran ve memnun kalan birazda olsa bu işlerden anlayan kullanıcılar referans olacaktır o yüzden araştırıyorum.

Kusura bakma geç gördüm şimdi dyno üzerinde yapılırsa yazılımın yapan arkadaş değerleri göreceği için yazılım daha stabil ve sağlıklı olur ama sen diyorsun ki araba 130 hp olsun yeter git revo ya yaptır kafan rahat eder dedim daha fazla güç istersen custom yaptır bu işlerde Özgün ve gazihan var.hangisi kafana yatarsa ona yaptır.

Runaway
24-08-2016, 16:27
2011 polo tdi kullanıcısıyım.aracımda yazılım ve dp mevcut. su eksiltme sorunu mevcut. yardımcı olabilecek varmı ?

63owen63
24-08-2016, 17:19
2011 polo tdi kullanıcısıyım.aracımda yazılım ve dp mevcut. su eksiltme sorunu mevcut. yardımcı olabilecek varmı ?

Herhangi bir kaçak ,damlatma vs yok m ? devirdaim e bakıldı mı?

Runaway
24-08-2016, 17:29
Herhangi bir kaçak ,damlatma vs yok m ? devirdaim e bakıldı mı?

damlatma gözükmüyor ufak bi kaçak büyük ihtimal. henüz baktırmadım

Yigit-Y
24-08-2016, 17:30
Golf 7 tdi 90hp lik için

Motora girmeden ne yapılıp kaça yapılıp kaç hp alınır

efe_
24-08-2016, 17:38
Golf 7 tdi 90hp lik için

Motora girmeden ne yapılıp kaça yapılıp kaç hp alınır

150-155 hp manuel ise, 135-140 dsg ise yapılır sorunsuz gazlanır... Bakımdan başka hiçbirşey için uğraşmazsınız...

Yigit-Y
24-08-2016, 17:39
150-155 hp manuel ise, 135-140 dsg ise yapılır sorunsuz gazlanır... Bakımdan başka hiçbirşey için uğraşmazsınız...

150hp için neler yapılması gerek kaça patlar peki

efe_
24-08-2016, 18:09

Hiçbir ekstra parçaya gerek yok .. Chip tuning uygulaması ile bu güçler alınıyor.. Çok keyifli oluyor.
Chiptuning 600-800 tl arası maliyeti olur.

Yigit-Y
24-08-2016, 18:23
Hiçbir ekstra parçaya gerek yok .. Chip tuning uygulaması ile bu güçler alınıyor.. Çok keyifli oluyor.
Chiptuning 600-800 tl arası maliyeti olur.

Yazılımla 90 hp den 150 hp ye yani yüzde 70 performans artar diyorsun alalala

Ben 110 115 hp olur diye düşünmüştüm ama

63owen63
24-08-2016, 18:23

yazılım,dp,ile alınır. 1500-2000 arası kafi.

efe_
24-08-2016, 18:33

1.6 CR tdi'ler ciğerli motorlardır. 2.0 tdi'ın küçültülmüş versiyonudur. Potansiyelli motor

UmutRıza
24-08-2016, 18:34
200 hp civarı için yazılım dp + ne gerekir arkadaşlar ?

levent
24-08-2016, 19:07

110 luk Golf 7 ile 90 lık Golf 7 arasında mekanik anlamda hiç fark yok.

316i - 320i ED arasındaki dp çapı ve yağ soğutucu gibi minimal fark kadar bile fark yok. O yüzden o kadar rahat geliyor güç..

200 hp civarı için yazılım dp + ne gerekir arkadaşlar ?

Hybrid veya büyük turbo + sağlık açısından intercooler.

Ufuk
24-08-2016, 19:22
damlatma gözükmüyor ufak bi kaçak büyük ihtimal. henüz baktırmadım
Abi antifriz kabının altında ki hortum yirtiliyor. Benim yırtılmıştı 30 lira bişey.

Yigit-Y
24-08-2016, 19:48
Motora girmeden max ne alımıyor manuel bu arada benimki

AliDogukan
24-08-2016, 20:37

Abi bahsedilen güçler zaten motor içine girilmeden alınan güçler.Sadece yazılım ile çok soft 140 hp orta şeker 150 dumanlı 160 alınır.Ben olsam 150-155 aralığında bırakır daha sağlıklı olması açısından dp ve ic yapardım.O şekilde fabrikasyon gibi kullanırsın.Yalnız baskı balataya dikkat etmek gerekir.

Forumda Mehmetmert var manuel golf 7 tdi yazılımlı kullanıyor ona pm atabilirsin,yardımcı olacaktır abi.

Edit:Ben soruyu yanlış anladım galiba 1.6 tdi blok kol piston 300-320 hp güce kadar dayanıklı diye biliyorum.Turbo enjektör ic dp diye gider yakıt pompasına gerek kalmaz sanırım dizel olduğu için yeterli basınca sahip olur.

Runaway
24-08-2016, 21:01
Abi antifriz kabının altında ki hortum yirtiliyor. Benim yırtılmıştı 30 lira bişey.

Tamam kardeşim sağolasın teşekkür ettim

playhard
24-08-2016, 21:07
Otomatik dizel araç arayışındayım 0 1.4tdi lar yazılımla 1.6tdi lar kadar gidebilir mi? yoksa 1.6tdi otomatik polo mu almalıyım? Alırken nelere dikkat etmeliyim ?

FET
24-08-2016, 21:56

yalnızca turbo upgrade ve yazılım ile 190 hp mümkün, naçizane tavsiyem de bu yönde olur.

GTD35
25-08-2016, 02:50
110 luk Golf 7 ile 90 lık Golf 7 arasında mekanik anlamda hiç fark yok.

316i - 320i ED arasındaki dp çapı ve yağ soğutucu gibi minimal fark kadar bile fark yok. O yüzden o kadar rahat geliyor güç..

Astrada ki 1.6cdti 110luk ve 136lık motorda da golfte ki gibi hiçbir fark yok galiba değil mi ?

levent
25-08-2016, 02:55
Astrada ki 1.6cdti 110luk ve 136lık motorda da golfte ki gibi hiçbir fark yok galiba değil mi ?

110 luk 140, 136 lık 160 hp civarı oluyor deniliyor internette. bence fark vardır, opel'den erh anlar, sorun derim :)

uniquel
25-08-2016, 08:19
Dün aracıma yazılım yaptırdım. Aracım 1.6tdi dsg leon
golf7 1.6tdi dsg ile 50-170 arası yaptıgım denemede 170gibi aramızda 8-9 boy, belki daha fazla fark oluyor.
tamam aracta ciddi bi degisim var hissediyorum fakat merak ettigim konu stock dsg leon ve stock dsg golf7 arasında gidis olarak bi fark olup olmadıgı?
eger stock olarak ikisinin de gidisi aynı ise şuanki durumdan fazlasıyla memnunum :D

aslında daha saglıklık sonucu leon dsg ile deneyerek alabilirim ama fırsatım olmadı henuz.

Yigit-Y
25-08-2016, 08:27
Revo 90 lığı 135 den fazla olmayacağını söylüyor

135 riskli olmadığı için mi limitte bırakmışlar acaba

Mehmetmert
25-08-2016, 08:42
Revo 90 lığı 135 den fazla olmayacağını söylüyor

135 riskli olmadığı için mi limitte bırakmışlar acaba

Zaten 150hplikler duzgun dynoda 135-140 anca cikar bence tabi :)
90 likta 135 olur,105 likte 135 olur hersey tamamen ayni :)
135-140 civari normal bir yazilim tatmin eder sadece,dp isine falan girme derim ben clh larin dpsini sokmek bile basa bela

UmutRıza
25-08-2016, 09:36
muayeneye giderken dp yi sökmek gerekiyor değil mi ?

enes28
25-08-2016, 09:56
13 Model Polo TDI aldık 87 binde. Soft bir chipten ve belki ufak bir egzoz sisteminden sonra dikkat etmemiz gereken noktalar var mıdır ilerleyen km'lerde ?
Daha önce Focus TDCİ' a yaptırdığımızda sanırsam egr dolmuştu serviste hallettiler yazılım da silinmişti

Yogi
25-08-2016, 10:01
muayeneye giderken dp yi sökmek gerekiyor değil mi ?

evet dp ile muayeneden geçemezsiniz

13 Model Polo TDI aldık 87 binde. Soft bir chipten ve belki ufak bir egzoz sisteminden sonra dikkat etmemiz gereken noktalar var mıdır ilerleyen km'lerde ?
Daha önce Focus TDCİ' a yaptırdığımızda sanırsam egr dolmuştu serviste hallettiler yazılım da silinmişti

egr yi iptal ettirin
downpipe yaptırabilirsiniz

efe_
25-08-2016, 10:24
Zaten 150hplikler duzgun dynoda 135-140 anca cikar bence tabi :)
90 likta 135 olur,105 likte 135 olur hersey tamamen ayni :)
135-140 civari normal bir yazilim tatmin eder sadece,dp isine falan girme derim ben clh larin dpsini sokmek bile basa bela

Mehmet Oğuzhan abin ben.. Konu açılmışken, bu orjinal serviste satılan spor yayların esnemesi nasıl eibach 'lere göre ? Daha yumuşak mı? Arıyorum ama 2.el satan varmı etrafında ?

Yigit-Y
25-08-2016, 11:03
Revoluyorum bende şuan 135 hayırlı olsun :)

efe_
25-08-2016, 11:06
golf7 1.6tdi dsg ile 50-170 arası yaptıgım denemede 170gibi aramızda 8-9 boy, belki daha fazla fark oluyor.
tamam aracta ciddi bi degisim var hissediyorum fakat merak ettigim konu stock dsg leon ve stock dsg golf7 arasında gidis olarak bi fark olup olmadıgı?
eger stock olarak ikisinin de gidisi aynı ise şuanki durumdan fazlasıyla memnunum :D

aslında daha saglıklık sonucu leon dsg ile deneyerek alabilirim ama fırsatım olmadı henuz.

leon golften ortalama 50 kg hafiftir.. yazılımlı golfle aynı giderler

63owen63
25-08-2016, 11:18
Beyler golf 7'den sadece yazılımla da 150 hp çıkar, ama daha sağlıklısı downpipe yapmak, dpf off + egr off yapmaktır, çünkü sadece yazılımlı araçta, babam gibi minnoş bir tdi kullanıcısı degilseniz, doldurursunuz dpf leri.

efe_
25-08-2016, 11:24
Beyler golf 7'den sadece yazılımla da 150 hp çıkar, ama daha sağlıklısı downpipe yapmak, dpf off + egr off yapmaktır, çünkü sadece yazılımlı araçta, babam gibi minnoş bir tdi kullanıcısı degilseniz, doldurursunuz dpf leri.

Ben sadece yazılımla kullanıyorum. Hiç böyle bir sorunum olmadı. Hatta ben tavsiye etmiyorum CLH için konuşuyorum. Arıza ışığı yakabiliyor kafasına göre + kat iptali epey eziyetli + muayeneden geçmiyor uğraşmak gerekiyor. Şahsen CLH'larda tavsiye etmiyorum ben... Aşırı elektronik golf7'ler ...

BARR
25-08-2016, 11:35

15.000km 'de yazılım yaptırdım 140hp 320nm değerli, Golf 6 manuel kullandım sattım şuan arkadaşımda 100K ya geldi dpf ışığı yakmadı daha araba.

mfk1980
25-08-2016, 11:40
Mehmet Oğuzhan abin ben.. Konu açılmışken, bu orjinal serviste satılan spor yayların esnemesi nasıl eibach 'lere göre ? Daha yumuşak mı? Arıyorum ama 2.el satan varmı etrafında ?

Serviste tatlar çok para opsiyonel olarak Alman bile daha uyguna gelirdi eicbach Yay markası uretiyormus orjinal spor yayida.

Mehmetmert
25-08-2016, 11:57

Abi selam bende orjinal serviste satilan yaylardan var,ben konforundan cok memnunum 2.5cm indirdigi icin cok degismiyor zaten konfor.Ben eibachli mk7 ye binmedim ama mk6mda vardi 3.5 biraz sert kaliyor serviste satilan spor yaylara gore.

Mk7nin serviste satilan yaylari eibach degil, en buyuk oem yay ureticisi mubea marka(orjinal suspansiyonlarin yayida mubea)

efe_
25-08-2016, 11:58
Abi selam bende orjinal serviste satilan yaylardan var,ben konforundan cok memnunum 2.5cm indirdigi icin cok degismiyor zaten konfor.Ben eibachli mk7 ye binmedim ama mk6mda vardi 3.5 bitaz sert kaliyor orjinallere gore.

Nasıl temin edebiliriz? En mantıklı uygun yol nedir acaba satan varmı etrafında ?

63owen63
25-08-2016, 12:03
Ben sadece yazılımla kullanıyorum. Hiç böyle bir sorunum olmadı. Hatta ben tavsiye etmiyorum CLH için konuşuyorum. Arıza ışığı yakabiliyor kafasına göre + kat iptali epey eziyetli + muayeneden geçmiyor uğraşmak gerekiyor. Şahsen CLH'larda tavsiye etmiyorum ben... Aşırı elektronik golf7'ler ...

Sizde olmaması olmayacağı anlamına gelmiyor, zaten ben olmaz demedim, daha 'sağlıklısı ' dedim. Arızaya düşüyorsa araba kuvvetle ihtimal yazılımsal sıkıntılar vardır,giderilebilir. Muayene konusunda haklısın,

15.000km 'de yazılım yaptırdım 140hp 320nm değerli, Golf 6 manuel kullandım sattım şuan arkadaşımda 100K ya geldi dpf ışığı yakmadı daha araba.

7'ler mk6'lardan biraz daha minnoş daha elektronik, bende de mk6 var 2013 den bu yana, dynamics 142hp'lik değerler yürüyor dpf üstünde,hala dolmadı.

ümitech
25-08-2016, 12:25

servisten alınan ürünlerde mavi renkli eibach :) 700 TL civarı fiyatı var ve ölçüsü 2.5 cm.
fakat ne kadar basar rahatlık durumu nasıldır bilemiyorum.

Yigit-Y
25-08-2016, 12:37
Arabanınnn kaderi değişti be kafama edeyim keşke daha önce yaptırdaydım

135 hp bana yetti ;)

Mehmetmert
25-08-2016, 12:45
Nasıl temin edebiliriz? En mantıklı uygun yol nedir acaba satan varmı etrafında ?

Ben almanya servisinden(dortmund) 140€ ya almistim,su an serviste 900kusur lira sanirim,ikinci el kovalayabilirsin abi.
Tekrar soyluyorum servisteki mavi yaylar mk7 icin olan "Mubea" markadir "eibach" degil.
Ayrica 2.5-3 cm arasinda(model/motor/sanzuman) arabayi yere dusurur yazar kullanma kilavuzunda
900lira verince coilover gibi dusurucek diye birsey yok,aksesuar oldugu icin pahali
Ikinci el kovalamaya bak abi

uniquel
25-08-2016, 16:21
leon golften ortalama 50 kg hafiftir.. yazılımlı golfle aynı giderler
Golf sanırım 1330, leon 1280 kg.
Aradakı 50 kg oynatsa oynatsa 1-2 boy oynatır dıye dusunuyorum. Yanı bu 2 arac stock olarak yan yana yuruse aradakı fark agırlık farkından kaynaklanan kadar mı olur? Veya baska bı faktor var mı?

Mehmetmert
25-08-2016, 17:45
Leon ile golfun ayni motor/sanzumanlilari arasinda 80kg fark var diye biliyorum.1 bilemedik 2 boy max. Bence

UmutRıza
25-08-2016, 22:27
Mavi yaydan ziyade şu jom blue coil daha mantıklı gibi

uniquel
25-08-2016, 23:39
Bu aksam bıraz daha net sonuc gormus oldum.
Yazılım oncesı b8 1.4tsı dsg 125lık+yazılım passat ıle denemıstım, 180e kadar 10-11 boy onumde yuruyodu, araya tır sokuyodu 2 tane.
Yazılım sonrasında 200 gıbı 1-2 boy ondeyım. Ben bu kadar fark edecegını tahmın etmezdım.
Sanırım suanda 145hp 300tork cıvarındayım.

Bu arada 2 aracın da yazılımı aynı marka

c@n77
26-08-2016, 07:18
Bu aksam bıraz daha net sonuc gormus oldum.
Yazılım oncesı b8 1.4tsı dsg 125lık+yazılım passat ıle denemıstım, 180e kadar 10-11 boy onumde yuruyodu, araya tır sokuyodu 2 tane.
Yazılım sonrasında 200 gıbı 1-2 boy ondeyım. Ben bu kadar fark edecegını tahmın etmezdım.
Sanırım suanda 145hp 300tork cıvarındayım.

Bu arada 2 aracın da yazılımı aynı marka

1.6 tdi ler guzel bir yazılım ile çok güzel sonuçlar veriyor...

Runaway
26-08-2016, 14:52
yazılımı yaptık,dp yaptık egr iptal ettik diyelim.son susturucu iptalı de yapılmalı mı performans açısından ? oem kalması daha mı faydalı olur ?

Kutluhan
26-08-2016, 15:17
yazılımı yaptık,dp yaptık egr iptal ettik diyelim.son susturucu iptalı de yapılmalı mı performans açısından ? oem kalması daha mı faydalı olur ?

deneme yanılma yapın bence bunu.. üst devirler sanki daha agresif, alt devirler biraz daha cansız gibi geldi bana. 2-3 gün sonra geri taktırdım. alt devir dur-kalk trafikte kullanan biriyim.

buda.pest
26-08-2016, 17:36

Merhaba hocam,bende 2015 1.6 tdi leon sahibiyim.En son geçen hafta içi sorduğumda delphi beyinlere hala yazılım yapılamadığı söylendi. Aracınız 2014 sanırım onlarda farklı beyin kullanılıyor diye biliyorum.

Yigit-Y
26-08-2016, 18:34
Bosch ve Simens lere haricinde yapılamıyor dün bayçuda aynısını dedi

Delphi olmuyormuş

uniquel
26-08-2016, 23:29
Aracım 2013. Evet delphı beyınlılere yapılamıyor henuz.
110luk euro6 leonların hepsı delphı dıye bılıyorum.

efe_
27-08-2016, 10:14
İlginç.. İnsana araba sattırır... Yazılımsız ciddi boşluğa düşüyor insan. Ayağın altından güç gidince ...
İstanbulda bir gün TDI roll night yapsak aslında... Golf'ler polo'lar... Büyük turbolular gelmesin :P

Ufuk
27-08-2016, 11:50
İlginç.. İnsana araba sattırır... Yazılımsız ciddi boşluğa düşüyor insan. Ayağın altından güç gidince ...
İstanbulda bir gün TDI roll night yapsak aslında... Golf'ler polo'lar... Büyük turbolular gelmesin :P

polislerin ve kamyoların olmadığı yerleri tercih edersek neden olmasın. oem turbo gecesi yapılabilir sodalar benden

cash
27-08-2016, 16:53
polislerin ve kamyoların olmadığı yerleri tercih edersek neden olmasın. oem turbo gecesi yapılabilir sodalar benden

ufuk ben limon lu isterim yapın bi oem tdi gecesi

Ufuk
27-08-2016, 17:25
ufuk ben limon lu isterim yapın bi oem tdi gecesi

Abi sen yeter ki iste 6lı soda kapar gelirim :)

JJmusti
27-08-2016, 17:49
arkadaslar bende 2011 leon 1.6 tdi dsg var aracı arkadasın 1.5 dci clio 4 ile denedıgımızde bnden az hızlı oluyor. benden oncekı sahıbı eko66 dıye bır parca takmıs bumu aracın performansını dusuruyor acaba sonuc normalmı yoksa.birde gaz pedalındakı gec algılamayı chıp yapıldıkdan sonra daha hıslı olurmu yoksa sprıntbooster tarzı parcamı takmalıyız.

Mehmetmert
27-08-2016, 18:15
Eko66 ne performans verir ne alir ne yakiti dusurur nede yukseltir tamamen insanlari yolma taktigi

Sprintboostera gerek yok sadece yazilim yeterli olacaktir

efe_
28-08-2016, 01:58
arkadaslar bende 2011 leon 1.6 tdi dsg var aracı arkadasın 1.5 dci clio 4 ile denedıgımızde bnden az hızlı oluyor. benden oncekı sahıbı eko66 dıye bır parca takmıs bumu aracın performansını dusuruyor acaba sonuc normalmı yoksa.birde gaz pedalındakı gec algılamayı chıp yapıldıkdan sonra daha hıslı olurmu yoksa sprıntbooster tarzı parcamı takmalıyız.

clio'yu geçmesi lazım yaw...

AliDogukan
28-08-2016, 13:08
https://youtu.be/hV5bsKKjjk4

Jetta 2 kişi 1.6 tdi manuel kondisyonu iyi mi sizce bir anormallik var mı ? Enjektörler ses yapıyor diye düşünüyoruz araç 2012 model ama tüm bakımları yetkili serviste yapıldı iyi niyet adı altında bir şeyler yapılabilir mi ?

lider-58
28-08-2016, 14:32
arkadaşlar 2010 1.6 tdi jetta map sensörü aracın tam olarak neresinde bilen varsa yazarsa sevinirim , bir kaç gündür gözlemliyorum bir türlü bulamadım eğer ulaşabileceğim bir noktadaysa söküp temizleyeceğim bu konuda fikri olanların yorumlarınıda beklerim özellikle daha önce temizleyen ve gözlemleyen varsa .

efe_
28-08-2016, 17:03
Serviste yapılmışsa bakımları yapılır. bunlarda enjektörler kronik ses yapar.. gidiş normal bence...

mfk1980
28-08-2016, 19:00
https://youtu.be/hV5bsKKjjk4

Jetta 2 kişi 1.6 tdi manuel kondisyonu iyi mi sizce bir anormallik var mı ? Enjektörler ses yapıyor diye düşünüyoruz araç 2012 model ama tüm bakımları yetkili serviste yapıldı iyi niyet adı altında bir şeyler yapılabilir mi ?

İyi niyetten yararlanabilirsiniz 2500 tl gibi bir ücretle enjektorlerinizi yenileyebilirsiniz

AliDogukan
28-08-2016, 20:12
İyi niyetten yararlanabilirsiniz 2500 tl gibi bir ücretle enjektorlerinizi yenileyebilirsiniz

İyi niyet garantisi uygulandığında sadece işçilik ödeniyor diye biliyordum 2500 tl çok fazla geldi,iyi niyet kapsamında mı 2500 tl dediler abi ?

mfk1980
28-08-2016, 20:19
İyi niyet garantisi uygulandığında sadece işçilik ödeniyor diye biliyordum 2500 tl çok fazla geldi,iyi niyet kapsamında mı 2500 tl dediler abi ?

enjektörün 4 tanesi 7000 tutuyor iyi niyet ile 2500 e kurtarırsın 7000 nere 2500 nere evet ben de yeni değiştirdim enjektmrleri .

mfk1980
28-08-2016, 20:21

sen önce serviste 100 tl ye enjektör temel ayarlarını yaptır birde güncel yazılımı yüklet araba baya rahatlıyor zaten enjektörlerde sorun varsa değişecek derler.

lider-58
28-08-2016, 20:31
piyasadan zaten 3500 tl gibi bir rakama oem takım halinde enjektör alınabilir , ayrıca sırf biraz gürültülü diye değişmenin mantığı yok bence belki sana öyle geliyor olabilir enjektörler bozulmaya başladıysa şakırdar ve bariz belli eder kendini ufaktan bir ses değil ayrıca piyasada enjektörleri tamir edebilen bir kaç firma var .

ümitech
28-08-2016, 20:35
enjektörün 4 tanesi 7000 tutuyor iyi niyet ile 2500 e kurtarırsın 7000 nere 2500 nere evet ben de yeni değiştirdim enjektmrleri .

fevzi abi dısardan daha uyguna bulunamazmıydı sıfır olarak? 7000 TL neymiş yahu ?

mfk1980
28-08-2016, 20:48
fevzi abi dısardan daha uyguna bulunamazmıydı sıfır olarak? 7000 TL neymiş yahu ?

kardeş dışarda da tanesi 900 tl şimdi 2 yıl garntisi de var.

efe_
30-08-2016, 21:25
Ben almanya servisinden(dortmund) 140€ ya almistim,su an serviste 900kusur lira sanirim,ikinci el kovalayabilirsin abi.
Tekrar soyluyorum servisteki mavi yaylar mk7 icin olan "Mubea" markadir "eibach" degil.
Ayrica 2.5-3 cm arasinda(model/motor/sanzuman) arabayi yere dusurur yazar kullanma kilavuzunda
900lira verince coilover gibi dusurucek diye birsey yok,aksesuar oldugu icin pahali
Ikinci el kovalamaya bak abi

Tieferlegungssatz, 25-30 mm, fur Golf 7 (4-Turer) 5G4071677D > Volkswagen Zubehor - 100% Volkswagen (https://shops.volkswagen.com/de_DE/web/zubehoer/p/tieferlegungssatz-25-30-mm-f%C3%BCr-golf-7-4-t%C3%BCrer-5g4071677d-10#)

buradaki 14 çeşit yaya baktım bizim aracın ağırlık değerine göre olanı göremedim... Bizim kapıda yazan, 1- 1010 2 - 0860 kg ... Üretimi mi durdu acaba ?

mrtoncl
31-08-2016, 20:17
Audi a3 1.6tdi dsg şanzumanlı arabamı güçlendirmek istiyorum postların hepsini okudum. Torkun 350nm ye kadar sıkıntı yaşanmadığı şanzumana zarar vermediği yönde bilgiler okudum. İlk etapta yaptırmak istediklerim egr iptali + dpf delete + yazılım. Yazılımcı olarak kimi önerebilirsiniz ? Arkasından rahat durmayıp komple egzoz + intercooler + big enjektör işlemleriyle 350nm sınırını geçermiyim ?

mfk1980
02-09-2016, 18:52
Mk6 ile mk 7 sanzimanlari aynı mi bilgisi olan var mı?

Mehmetmert
02-09-2016, 19:46
Mk6 ile mk 7 sanzimanlari aynı mi bilgisi olan var mı?

Disli oranlari ayni ama kendileri farkli,daha hafif en basitinden...

mfk1980
02-09-2016, 19:59
Disli oranlari ayni ama kendileri farkli,daha hafif en basitinden...

peki mk7 nin şanzumanı uyar mı mk6 ya? mk6 larda sanzuman kronik sorunlu.

Mehmetmert
02-09-2016, 21:36
peki mk7 nin şanzumanı uyar mı mk6 ya? mk6 larda sanzuman kronik sorunlu.

Cuk diye oturmaz bence,takilir illakide bayagi bir parca degismek lazim oda gereksiz diye dusunuyorum.
Ne gibi sorun var kronik?Ben 1 yil mk6 kullandim dizel onda veya cevremde duymadim sorunlu hic

mfk1980
02-09-2016, 23:12
Cuk diye oturmaz bence,takilir illakide bayagi bir parca degismek lazim oda gereksiz diye dusunuyorum.
Ne gibi sorun var kronik?Ben 1 yil mk6 kullandim dizel onda veya cevremde duymadim sorunlu hic

Şanziman ugulduyor 4000 km deki mk6 larda bile varmis zamaninda bilyalar bozuktur diye şanzimani actik bilyalarda sorun yok

enes28
03-09-2016, 08:11
Polo 1.6 TDI 90 bin km bakımı serviste tahmini kaç tl civarı tutar ?

mfk1980
03-09-2016, 09:24

500-600 tutar serviste yaptirmanizi öneririm özellikle km fazla ise

Mehmetmert
03-09-2016, 11:00

Mazot filtreside degisicek 90.000de 800-900 tutar

playhard
03-09-2016, 16:04
Beyler polo düşünürken mk7 golf 1.6 tdi 105 dsg aldım.serp dynoda 100hp çıktı yazılımlı araba.gidişi tatmin ediyor stok gidişini bilmiyorum ama sizce sıkıntı nerde?

ümitech
11-09-2016, 23:26
Hava akışı sağlanabilecek şekilde açık filtreyi önerirmisiniz?
1.6 tdi ler için açık filtre önerilmiyor özel bi nedeni var mıdır?
Bakım yaptıracam kutu içi kn yerine nefes alabilecek bir yere açık filtre sağlıklı olmaz mı?

Mehmetmert
11-09-2016, 23:30
Beyler polo düşünürken mk7 golf 1.6 tdi 105 dsg aldım.serp dynoda 100hp çıktı yazılımlı araba.gidişi tatmin ediyor stok gidişini bilmiyorum ama sizce sıkıntı nerde?

Ya dynoda yada aractaki dynoda sorun var bence,serp gereksiz yuksek gosteriyor.Benimki orjinal 109hp 280nm mi ne cikiyordu.Guc arttikca daha fazla gosteriyor

ümitech
13-09-2016, 22:13
Hava akışı sağlanabilecek şekilde açık filtreyi önerirmisiniz?
1.6 tdi ler için açık filtre önerilmiyor özel bi nedeni var mıdır?
Bakım yaptıracam kutu içi kn yerine nefes alabilecek bir yere açık filtre sağlıklı olmaz mı?

Var mı cevaplayacak birisi

ofli
13-09-2016, 22:41
Var mı cevaplayacak birisi

on panelden gelen filitrenin daha geniş olan borusu var onu takmanız daha faydalı olacaktır.

ümitech
13-09-2016, 23:58
on panelden gelen filitrenin daha geniş olan borusu var onu takmanız daha faydalı olacaktır.

ön panelden giren hava kısmının agzını kesip havayı içeriye fazla sokacak şekilde akışı fazlalaştırıp panele bağlı (kesilen parçanın hemen başlangıç kısmı,ön panjurdan havanın ilk girdiği yer) olan yere de filtreyi karşılıklı baglasam fark olacaktır mutlaka ,
1.6 tdi ler için açık cai fobisi bunun nedenini anlamaya çalışıyorum aslında

ofli
14-09-2016, 10:13
ön panelden giren hava kısmının agzını kesip havayı içeriye fazla sokacak şekilde akışı fazlalaştırıp panele bağlı (kesilen parçanın hemen başlangıç kısmı,ön panjurdan havanın ilk girdiği yer) olan yere de filtreyi karşılıklı baglasam fark olacaktır mutlaka ,
1.6 tdi ler için açık cai fobisi bunun nedenini anlamaya çalışıyorum aslında

ya bende a1 de orjinal filitre sistemini kullandım satmasaydım devamda ederdim fotografı bulamıyorum daha buyuk air pipe vardı sanırım cupraların felan o bikac forumda gormustum onu takıyorlardı bulsamda eklesem :)

Ufuk
14-09-2016, 14:20
http://www.bmcairfilters.com/cgi-bin/images/product/acotasp16_small.JPG

Tdi için bmc'nin şöyle bir sistemi var kendi sitesinde. Ama ne kadar güç verir vs bilmiyorum.

efe_
14-09-2016, 21:16
http://www.bmcairfilters.com/cgi-bin/images/product/acotasp16_small.JPG

Tdi için bmc'nin şöyle bir sistemi var kendi sitesinde. Ama ne kadar güç verir vs bilmiyorum.

güzel gözüküyor yaptırsammı :)

ümitech
14-09-2016, 23:59
KN APOLLO ORJ HAVA FİLTRE SETİ SES VE PERFORMANS KİTİ SİYAH
İlan No: 335353375
Loading site please wait... (http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-aksesuar-tuning-kn-apollo-orj-hava-filtre-seti-ses-ve-performans-kiti-siyah-335353375/detay)

İlanda bu şekilde kitler görmüştüm birkaç gün önce
Sizin verdiğiniz linkle çok benziyorlar , aklıma böyle bişeyde gelmişti aslında ,
İçine adam gibi bir filtre ile aynısı kolaylıkla yapılabilir :)
Emiş ciddi rahatlar iyi iş yapar bence

Ufuk
15-09-2016, 11:32
KN APOLLO ORJ HAVA FİLTRE SETİ SES VE PERFORMANS KİTİ SİYAH
İlan No: 335353375
Loading site please wait... (http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-aksesuar-tuning-kn-apollo-orj-hava-filtre-seti-ses-ve-performans-kiti-siyah-335353375/detay)

İlanda bu şekilde kitler görmüştüm birkaç gün önce
Sizin verdiğiniz linkle çok benziyorlar , aklıma böyle bişeyde gelmişti aslında ,
İçine adam gibi bir filtre ile aynısı kolaylıkla yapılabilir :)
Emiş ciddi rahatlar iyi iş yapar bence

Abi yaparsan haber ver bizede. Bende merak ediyorum uygun fiyatlı gerçekten.

ümitech
15-09-2016, 12:26
Abi yaparsan haber ver bizede. Bende merak ediyorum uygun fiyatlı gerçekten.

Mutlaka yapacam remap li aracta 3-4.000 km de bir oem filtre kirlenmesinden bıktım

Ufuk
15-09-2016, 13:58
1.6tdi'da egzoz yaptıran oldu mu ? Benim krom dp var gerisi oem. Biraz ses istiyorum polislerle uğraşmak istemediğim için çakma varex düşünüyorum. Kullanan oldu mu varex ? back pressure kaybı oluyor mu ?

Runaway
15-09-2016, 14:06
1.6tdi'da egzoz yaptıran oldu mu ? Benim krom dp var gerisi oem. Biraz ses istiyorum polislerle uğraşmak istemediğim için çakma varex düşünüyorum. Kullanan oldu mu varex ? back pressure kaybı oluyor mu ?

krom dp gerisi oem son susturu iptali yaptım düz boru şeklinde şuan altlar ölüyor kardeşim polisle de hiç sıkıntı yaşamadım

Runaway
15-09-2016, 14:16
benim de viteslerde acayip bi sertlik var ?hatta rollde biraz sıkıştırınca 4.vites ara ara girmiyor şanzıman yağına fln baktırdım normal gözüküyor

Ufuk
15-09-2016, 14:17
krom dp gerisi oem son susturu iptali yaptım düz boru şeklinde şuan altlar ölüyor kardeşim polisle de hiç sıkıntı yaşamadım

Abi altları öldürmek istemiyorum altlar çok güzel geliyor. Burada inadına adım başı çevirme dolu. Alıyorlar direk en azından adana işi varex olursa polisten yana rahat ederim diye düşünüyorum. Bu çakma varexler ile backpressure kaybı yaşayan var mı acaba ?

ümitech
15-09-2016, 21:02
Abi altları öldürmek istemiyorum altlar çok güzel geliyor. Burada inadına adım başı çevirme dolu. Alıyorlar direk en azından adana işi varex olursa polisten yana rahat ederim diye düşünüyorum. Bu çakma varexler ile backpressure kaybı yaşayan var mı acaba ?

Tamamen senin isteğine bağlı birşey bu
Kimisi varex in içini direk filtresiz qtp tip yapıyor kimisi filtreli yapıyor
Qtp tip içi düz boru yaptırdıgınızda downpipe dan sonra hiç sistem yokmusta egsoz gazı direk boşaltıyormuş gibi düşünün
Qtp tip yaptırıp ortaya mini bir susturucu yaptırabilirsiniz yada diğer filtreli yaptırıp sistemi değiştirebilirsiniz ama
Filtrelide yaptırsanız ortaya bir susturucu koyuldugu gibi back pressure olacagını zannetmiyorum fakat bu defada üstleriniz biraz ölebilir
Biraz karışık anlattım belki ama fikir verir umarım

JJmusti
16-09-2016, 07:49
arkadaslar dsg viteste yuksek vıtes dusuk hızlarda sehır ıcınde bazen gıkgık dıye ses cıkarıyor bu enjektorlerden gelıyormus bunun ıcın ne yapmalıyım. wurth enjektor temızlıyıcı ıle cozulurmu yoksa bosch car servıce lerde enjektormu temızletmelıyım.

Ufuk
16-09-2016, 09:36
Tamamen senin isteğine bağlı birşey bu
Kimisi varex in içini direk filtresiz qtp tip yapıyor kimisi filtreli yapıyor
Qtp tip içi düz boru yaptırdıgınızda downpipe dan sonra hiç sistem yokmusta egsoz gazı direk boşaltıyormuş gibi düşünün
Qtp tip yaptırıp ortaya mini bir susturucu yaptırabilirsiniz yada diğer filtreli yaptırıp sistemi değiştirebilirsiniz ama
Filtrelide yaptırsanız ortaya bir susturucu koyuldugu gibi back pressure olacagını zannetmiyorum fakat bu defada üstleriniz biraz ölebilir
Biraz karışık anlattım belki ama fikir verir umarım
Adana varexlerin içi filtreli mi abi bilgi var mı bu konuda :)

KMR2-GT
16-09-2016, 11:20
varex e gere yok ya.ortaya bı 30 cm lık susturucu gerısı düz boru guzel oluyor.ne altlar ölüyor ne de üstler sıkıyor.

Ufuk
16-09-2016, 11:38
varex e gere yok ya.ortaya bı 30 cm lık susturucu gerısı düz boru guzel oluyor.ne altlar ölüyor ne de üstler sıkıyor.

abi hem ailece binmem sebebiyle hemde istedğimde egzozu kapatmam gerekiyor. O sebeple varex istiyorum.

KMR2-GT
16-09-2016, 12:46
abi hem ailece binmem sebebiyle hemde istedğimde egzozu kapatmam gerekiyor. O sebeple varex istiyorum.

bende aılemle kullandım korkma ses hıc sıkıntı olmuyor.uzun yolda falan oem gıbı anlamıyorsun egzos oldugunu.gazı diplemediğin sürece egzos sesını duymuyorsun neredeyse

CNR
16-09-2016, 17:12

Kendi aracımdaki egzoz sistemini (cut out) tavsiye ederim, şahinci işi gibi olsada, varexim saçma sapan sıkıntılarını yaşamıyorsun, yok ısındı aç kapa yapmıyor, kapalı gazladım şu cortladı, uzun yolda kapatamazsın,kapalıyken gitmiyor şu. bu vs vsvsvs

Aracımın sadece orta susturucusu iptal, son susturucu üstünde, ortanın yerine bi vana sistemi yapıldı
Vana açıkken arkaya gitmeden komple düz boruymuş gibi alttan atıyorum egzoz gazını, sesini, kapalıyken tamamen oem gibi son susturucudan 0 ses ile çıkıyor.

Tek dezavantajı içeride biraz daha fazla harala gürele oluyor, onun içinde şöyle birşey yapılabilir, son susturucudan hemen geriye yapılır vana sistemi, ses olabildiğince egzoz ucuna yakın, çıkışta ha keza öyle olur.

Fiyat olarakta replica varexlerden bile uyguna geliyor.Ama dumanlı bi dizelde alttan duman ata ata gitmek nasıl olur bilemedim.

ümitech
16-09-2016, 23:51

dostum senin isteğine göre yapılan birşey bu kimi insan var düz boru sesinden hoşlanır kimi insan sesi bir miktar terbiye etmesi için kısmi filtreli yaptırıyor varex i
bu orjinal varex ler gibi tekdüze birşey değil yada minimal değişkenli bir egsoz sistemi değil, senin telabine göre hazırlanan birşey
big turbo tarzı aracalarda dp veya wastegate sonrası direk çıkış her zaman daha faydalı fakat bizim bunu şehiriçi kullanamayacımızdan varex yada qtp aç-kapa kullanıyoruz mecburen
varex in kazanının içinden gecen boru düz oldugu vakit cut out sistem oluyor ki bu durumda varex likten cıkıp bildiğimiz cut out sistem oluyor
ben araclarımda her zaman varex kullandım polo hariç hiçbir sıkıntı yaşamadım zaman zaman açıp kapama durumlarında sorun oluyordu fakat bu defa poloda, dizel oldugundan(şu an krom dp var) düz boru ve 1 tane ortaya veya sona susturucu kullanacam cat back sistem şeklinde

efe_
17-09-2016, 01:33
mqb 'lerde dp olayı yaptırmaya değermi bilemiyorum. Zahmetli, riskli bir iş. Güzel ayarlanmış bir yazılım ekstra birşeye gerek kalmadan gayet tadında oluyor. kendi aracımda 145-150 hplik chiptuning var. Egzos sistemim tamamen orjinal, dpf ayda yılda 1 rejenerasyon yapıyor, stock'dan pek bir fark yok. tabiki ses isteniyorsa başka bir hikaye :)

CVK
02-10-2016, 11:16
1.6 tdi polomda borg warner turbo var, garrett olmaması şanssızlık, büyük turboya geçmek istesem bu aktüatör dönüşümü nasıl oluyor bilgisi olan var mı? Araştırdım internette sadece bir yabancı forumda bahsedilmiş, o da sonucu yazmamış.

FET
03-10-2016, 08:33
1.6 tdi polomda borg warner turbo var, garrett olmaması şanssızlık, büyük turboya geçmek istesem bu aktüatör dönüşümü nasıl oluyor bilgisi olan var mı? Araştırdım internette sadece bir yabancı forumda bahsedilmiş, o da sonucu yazmamış.

Selam,
Turbo, yağlama borusu ve dönüşüm aparatı bolt on şekilde elimde var.

KMR2-GT
03-10-2016, 10:19

tam tersi çok şanslısın :)

CVK
03-10-2016, 10:31
Selam,
Turbo, yağlama borusu ve dönüşüm aparatı bolt on şekilde elimde var.

Selam, turbo olarak ne kullanabiliyoruz bu aparatla?

CVK
03-10-2016, 10:32
tam tersi çok şanslısın :)

Selam, sebebini de sorayım o zaman :)

KMR2-GT
03-10-2016, 13:30
Selam, sebebini de sorayım o zaman :)

şöyle anlatayım :) bendede polo vardı wg problemlıydı tek satmıyordu servıs. bende dışardan 0 turbo aldım marka falan hiç sormadım.baktım borg warner geldi.gittim servise sordum orjınal dedi sorun yok.bende garrett beklıordum suphelenmedım degıl.
neyse taktık turboyu sorun yok hatta beklediğimden çok çok iyi gitti araba.80 bın falandtı takıldı 103 bındeydı sanırım sattım.dynoda 170 hp çıktı lımıt değildi.sonra mehmet güli aytar arkadaşımız aldı limit açıldı 190 oldu.(mustang dyno da 165 falan verırı tahmınım)benden 10 kat fazla gazlamıstır hatta defalarca piste çıkmıştır nazar değirmeyim en ufak sıkıntı yok maşallah.şuan 130 bınde falan olması lazım.performans ve sağlamlık konusunda kafan rahat olsun kısaca :)

CVK
03-10-2016, 14:37
şöyle anlatayım :) bendede polo vardı wg problemlıydı tek satmıyordu servıs. bende dışardan 0 turbo aldım marka falan hiç sormadım.baktım borg warner geldi.gittim servise sordum orjınal dedi sorun yok.bende garrett beklıordum suphelenmedım degıl.
neyse taktık turboyu sorun yok hatta beklediğimden çok çok iyi gitti araba.80 bın falandtı takıldı 103 bındeydı sanırım sattım.dynoda 170 hp çıktı lımıt değildi.sonra mehmet güli aytar arkadaşımız aldı limit açıldı 190 oldu.(mustang dyno da 165 falan verırı tahmınım)benden 10 kat fazla gazlamıstır hatta defalarca piste çıkmıştır nazar değirmeyim en ufak sıkıntı yok maşallah.şuan 130 bınde falan olması lazım.performans ve sağlamlık konusunda kafan rahat olsun kısaca :)

Teşekkürler, ben 60 binde yazılım yaptırdım 80 bin oldu, bir kere turbo hortumu yırttı onun dışında problem yaşamadım bende :)

Downpipe ile 170 beygir aldınız değil mi? Başka işlem yapıldı mı?

KMR2-GT
03-10-2016, 14:46
Teşekkürler, ben 60 binde yazılım yaptırdım 80 bin oldu, bir kere turbo hortumu yırttı onun dışında problem yaşamadım bende :)

Downpipe ile 170 beygir aldınız değil mi? Başka işlem yapıldı mı?

Turbo hortumu yırtma işi kronik ya zaten :)

Aynen sadece megachips yazılım dp orta susturucu gerisi duz boruydu.

Sonradan birde Box taktım 9hp fark etti 180 oldu.tabi bunlar serp dyno da çıkan değerler.

FET
03-10-2016, 21:42
Selam, turbo olarak ne kullanabiliyoruz bu aparatla?

15/49 kullanılıyor

mrtoncl
09-10-2016, 01:01
2012 1.6 Tdi s-tronic a3 sahibiyim, 80k km bakımın yapalım dedik. Aracın tüm filtrelerini bir güzel ve tabiki yağıda yeniledik. Yedek parçacıdan gelen yağ filtresinin 2mm yada 3mm kısa olduğunu fark ettik sorduk soruşturduk sorun olmaz dediler taktık. Garajdan çıktım eve geldim yaklaşık 30 km, sabah geç kaldığımdan bindim gittim yaklaşık 25km (normalde arabanın etrafında bir tur atar binerim ). İşlerimi hallettim geri dönerken kadranda yağ lambası işareti yandı hemen sağa çektim. Yağ çubuğunu çektim koyduğumuz yağdan eser kalmamış. Yağ filtresinden yağı kaçırmış. Orjinal diye sattıkları filtrenin gerçekten orjinalini bulduk taktık yağımızı koyduk marş yaptık sorunsuz çalıştı. Belkide psikolojik arabanın çalışma sesi hoşuma gitmiyor. Yataklarda herhangi bir zarar olmuş olabilir mi ?

Mehmetmert
09-10-2016, 01:04
Isik sari yanmissa 1lt falan eksiltmistir o yuzden sorun yoktur bence
Uyari kirmizi ise endiselenmek lazim amq biranea bisalmayacagi icin sorun yoktur bence :)

mrtoncl
09-10-2016, 01:08
Isik sari yanmissa 1lt falan eksiltmistir o yuzden sorun yoktur bence
Uyari kirmizi ise endiselenmek lazim amq biranea bisalmayacagi icin sorun yoktur bence :)

Uyarı işareti kırmızı geldi. Yaklaşık 10 bin km bindim bu şekilde şuan 90 bin bakımı geldi. Birçok kişiye sordum sorun olmaz diyorlar ama buranın tecrübesi bir başka.

ondokuz
11-10-2016, 08:13
Biraz araştırdım ancak pek net bilgiye ulaşamadım. B8 passat ve superb 1,6tdi de kullanılan 120 hp lik motorun 105 lik ve 110 luk 1,6 tdi lardan başlıca farkları nelerdir?

ar7065
11-10-2016, 09:45
Arkadaşlar Selam ismim Tolga,
Sıfır olarak almış olduğum 43k km'de Polo 6R 1.6tdi aracımda bu sabah bir problem fark ettim neden olabileceğini hakkında bilgi sahibi olmak için sizlerle paylaşmak isterim..Sabah evden yaklaşık olarak 10km uzaklıkta düz bir yolda 3.Viteste ilerlerken kasis için frene bastığımda daha önce hiç bir arabada duymadığım '' tak-tak-tak'' diye sesler geldi vede oldukçada şidetliydi . Birşeyin üzerinden geçtiğimi sanıp kenara çekip araca hızlı bir şekilde göz attım ancak herhangi bir anormallik görünmüyordu, ardından yola devam edip tekrar 3.vitese çıkıp hızlandım tekrardan frene sert bastığımda aynı ses yine geldi..sorun frenlerdenmi diye 3. bir test daha yaptım ancak bu sefer 3. viteste hızlanıp vitesi boşa aldım ardından panik fren yaptım lakin bu sefer hiç ses gelmeden araba durdu. Kafamı karıştıran şey ise motor bu zamana kadar ne ilk marşta ne rolantide nede ivmelenirken hiçbir garip ses çıkarmamıştı ve halada aynı şekilde acaba suçlu şanzuman olabilirmi bu arada araç düz vites///ilgili arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim

wekoo
11-10-2016, 09:55
fren balatarınıza bi baktırın ses egerki frene basınca geliyor ise aracın kartel koruması plastik oldugu için cok cabuk yıpranıyor sarkmış olabilir onada bi bakın biryere sürtüyo olabilir

mfk1980
11-10-2016, 20:00
Sıfır olarak almış olduğum 43k km'de Polo 6R 1.6tdi aracımda bu sabah bir problem fark ettim neden olabileceğini hakkında bilgi sahibi olmak için sizlerle paylaşmak isterim..Sabah evden yaklaşık olarak 10km uzaklıkta düz bir yolda 3.Viteste ilerlerken kasis için frene bastığımda daha önce hiç bir arabada duymadığım '' tak-tak-tak'' diye sesler geldi vede oldukçada şidetliydi . Birşeyin üzerinden geçtiğimi sanıp kenara çekip araca hızlı bir şekilde göz attım ancak herhangi bir anormallik görünmüyordu, ardından yola devam edip tekrar 3.vitese çıkıp hızlandım tekrardan frene sert bastığımda aynı ses yine geldi..sorun frenlerdenmi diye 3. bir test daha yaptım ancak bu sefer 3. viteste hızlanıp vitesi boşa aldım ardından panik fren yaptım lakin bu sefer hiç ses gelmeden araba durdu. Kafamı karıştıran şey ise motor bu zamana kadar ne ilk marşta ne rolantide nede ivmelenirken hiçbir garip ses çıkarmamıştı ve halada aynı şekilde acaba suçlu şanzuman olabilirmi bu arada araç düz vites///ilgili arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim

Acaba abs devreye girdiginde duyulan hissedilen ses vuruntu olabilir mi?

Mehmetmert
11-10-2016, 22:10
Biraz araştırdım ancak pek net bilgiye ulaşamadım. B8 passat ve superb 1,6tdi de kullanılan 120 hp lik motorun 105 lik ve 110 luk 1,6 tdi lardan başlıca farkları nelerdir?

Turbo
Enjektör
Watercooler

golgeoyunu03
11-10-2016, 22:22

Anlattıklarınızdan abs nin devreye girdiğinde ki vurma sesi olduğunu düşünüyorum

ondokuz
12-10-2016, 07:57
Turbo
Enjektör
Watercooler

Peki bu motorların önü bu değişikliklerle CAY veya CLH motorlar kadar açık mı?
Baktığımda turbonun üzerinde herhangi bir marka göremedim. Etiketinde yer alan BW no (16359700002) ile araştırdığımda borgwarner gibi gözüküyor. gt12 ler gibi basınç kaldırır mı?

Mehmetmert
12-10-2016, 09:43
Peki bu motorların önü bu değişikliklerle CAY veya CLH motorlar kadar açık mı?
Baktığımda turbonun üzerinde herhangi bir marka göremedim. Etiketinde yer alan BW no (16359700002) ile araştırdığımda borgwarner gibi gözüküyor. gt12 ler gibi basınç kaldırır mı?

Ever turbolari borgwagner,gtd1244dem daha saglam bir turbo bence.Malesef gtd1244ler 1.8 falan bastirdiginizda 2-3 aya islik calmaya basliyor.Teknik bir aciklamam yok,ama borgwagmer her zaman daha iyi bence garrette gore

atarktan
12-10-2016, 11:30
Merhaba arkadaşlar, aranızda yeniyim, ilk dizel aracım. 2011 model 1.6 tdi polo aldım. 100.000 km bakımı geldi aracın, bakımın içeriği nedir? Az çok okudum ama nelere dikkat etmem gerekiyor? Birde tuhaf bir koku var egzoz dan gelen neden olabilir?

ar7065
13-10-2016, 13:59
Yok hayır abs değildi farklı bir ses geldi enteresandır aynı günün akşamında bahsetmiş olduğum düzlükte tekrar denedim ses kayboldu :/

ar7065
13-10-2016, 14:00
Anlattıklarınızdan abs nin devreye girdiğinde ki vurma sesi olduğunu düşünüyorum
Yok hayır abs değildi farklı bir ses geldi enteresandır aynı günün akşamında bahsetmiş olduğum düzlükte tekrar denedim ses kayboldu :/

gokhansaler
18-10-2016, 14:33

tabla burçları bitik

enes28
18-10-2016, 17:45
Son susturucu iptaliyle ses alabilir miyiz ? Alt devirleri çok öldürür mü ?