Orijinalini görmek için tıklayınız : Açıköğretim AÖF Konusu
aLperTunga
01-10-2011, 00:24
aynı sorun bende ve bi arkadaşımda var arkadaşımda 10 yazıyor bende de 20 yarın hemen müdahele etmem lazım bu konuya :S düşünüyordum kara kara nasıl alırım 20 diye allahtan genel bi hata varmış.geçmiş olsun kardeşim bu arada inş. maduriyetimiz giderilir
valla hocam dediğim gibi benım madurıyetım gıderildi 10 silindi yerıne 100 yazıldı ve rahat nefes alıyorum suanda ve pc mi kapattıktan sonra uzun zamandan yapamadıgım rahat bi uyku cekıcem..allah hepımızın yardımcısı olsun..benım artık bu aöf ye gram güvenım kalmadı sistemleri yalan olmuş bitmiş bence ..:ofk:
Benim alttan iktisat teorisi vardi, min 16 dogrudan fazla yapmistim ustune kac dogru daha aaydim aldigim cevaplardan kalmis gorunuyorum ve 16 tane bile olsa geciyordum vize puanimla, tek ders oldugu icin ust sinifa gecemiyorum, mumkun degil boyle bi sonuc diger dersler bekledgim gibi ama bu olasi bile degildi
KuBilaYY
01-10-2011, 00:30
iyimiş :D bizde bakalm kayıt olmaya gittiğimzde git askerden belge getir diceklermi onu bekliyorz
ben sordum seko istiyolar. hazırla kendini sana gene askeriye yolu gözüktü :D
Tek bır soru yuzunden 3 sınıf tekrarı yapıyorum :/ genel muhasebe vıze 44 - büt 50 ortalama 48 , bir soru daha yapsam 4. sınıfım :)
aLperTunga
01-10-2011, 00:31
Benim alttan iktisat teorisi vardi, min 16 dogrudan fazla yapmistim ustune kac dogru daha aaydim aldigim cevaplardan kalmis gorunuyorum ve 16 tane bile olsa geciyordum vize puanimla, tek ders oldugu icin ust sinifa gecemiyorum, mumkun degil boyle bi sonuc diger dersler bekledgim gibi ama bu olasi bile degildi
yanı sen kaydırma yapmadıgına,kitapcık kodunu dogru ısaretledıgıne ve soruların dogrulugundan ve adetinden emınden hemen yarın gıt dılekce yaz..kaç beklıyordun kaç aldın?
yanı sen kaydırma yapmadıgına,kitapcık kodunu dogru ısaretledıgıne ve soruların dogrulugundan ve adetinden emınden hemen yarın gıt dılekce yaz..kaç beklıyordun kaç aldın?
En az 18 19 dogru saydim sorular aciklndgnda bnlar daha kesin eminim dediklerim, gelen sonuca gore 12 13 tane bile yapmiyor :(
aLperTunga
01-10-2011, 00:51
magdur olduklarını düşünen arkadaşlar bana mail adreslerinizi verin size yazdıgım dilekçe örneğini göndereyim..pazartesi yazıp gönderin eskisehire ama aöf bürosunada gidin büro yöneticisi ile görüşün yazdıgınız dilekçeyide faxlatın ordan..
aLperTunga
01-10-2011, 01:39
kenzaı ve pnr05 maıl attım arkadaslar
SekoLive
01-10-2011, 07:39
alper cok geçmiş olsn iyiki hallettiler.
ben sordum seko istiyolar. hazırla kendini sana gene askeriye yolu gözüktü :D
yaw olm bi git ya olmaz öyle şey ciddimsin :D
valla hocam dediğim gibi benım madurıyetım gıderildi 10 silindi yerıne 100 yazıldı ve rahat nefes alıyorum suanda ve pc mi kapattıktan sonra uzun zamandan yapamadıgım rahat bi uyku cekıcem..allah hepımızın yardımcısı olsun..benım artık bu aöf ye gram güvenım kalmadı sistemleri yalan olmuş bitmiş bence ..:ofk:
ben mail atmıştım maile gelen cevap acayip sinirlerimi bozdu.. :ofk:
Sayın Emre G.,
Açıköğretim sistemi ile öğretim yapan fakültelere kayıtlı öğrencilere ara, yıl sonu ve bütünleme olmak üzere yılda 3 kez sınav yapılmaktadır. Sınavların değerlendirilmesi, notların kaydı, çizelgelere geçirilmesi, saklanması, öğrenci kütüklerine yazımı ve öğrencilere duyurulmasında bilgi işlem yöntemleri kullanılır. Cevap kâğıtları bilgi işlem ortamında optik okuyucu ile iki kez kontrollü olarak okunduğundan ve bu okumada yanılma payı bulunmadığı yargı mercilerince de onaylandığından herhangi bir yanlışlığın olması söz konusu değildir. Öğretim ve Sınav Yönetmeliğimiz gereğince de duyurulan sınav sonuçları kesin olup itiraz edilemez.
Bilgilerinize rica eder, başarılar dileriz.
DERS AS YS BS BAŞARI
2061 - TİCARET HUKUKU 50 666 53 52 G
2250 - İKTİSAT TEORİSİ 50 666 70 64 G
3029 - TÜRK VERGİ SİSTEMİ 44 666 50 48 K
3155 - İŞ VE SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU 34 666 47 43 K
3167 - FİNANSAL YÖNETİM 47 666 60 56 G
3168 - PAZARLAMA YÖNETİMİ 57 666 53 54 G
3169 - MALİYET MUHASEBESİ 27 666 62 52 G
3172 - YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ 57 666 57 57 G
3216 - YABANCI DİL 97 666 87 90 G
finallere girememiştim bütlerde toparladım 4 olduk artık busene mezun oluruz inşallah ;)
işletme 2. sınıfa geçmiş bulunmaktayım kayıt yenileme tarihi 29 kasım 23 aralık olarak duydum nedir tam net olarak bilen varmı?
işletme 2. sınıfa geçmiş bulunmaktayım kayıt yenileme tarihi 29 kasım 23 aralık olarak duydum nedir tam net olarak bilen varmı?
Son kayıt tarıhı 23 aralık olarak dogurudur kayıt baslangıcıda 23 veya 26 kasım dıye hatırlıyorum.
beyler bugün eve kağıt gelmiş aöf ten güz dönemi kayıt yenileme tarihleri diye 25 ekim son gün ve 26-27 sinde ise mazeretlilerin kayıtları yapılacakmış şimdi bu ne anlama geliyor benim en son 27'sine kadar kayıt mı yenilemem gerek :soru:
(sosyoloji 1.sınıf öğrencisiyim bu yıl tekrar edicem:))
Bad-Fast
25-10-2011, 19:42
beyler bugün eve kağıt gelmiş aöf ten güz dönemi kayıt yenileme tarihleri diye 25 ekim son gün ve 26-27 sinde ise mazeretlilerin kayıtları yapılacakmış şimdi bu ne anlama geliyor benim en son 27'sine kadar kayıt mı yenilemem gerek :soru:
(sosyoloji 1.sınıf öğrencisiyim bu yıl tekrar edicem:))
bazı bölümler 4 sınavlı sisteme geçti diye duydum senin gibi bi arkadaşımada kağıt gelmişti dün sondu kayıt günü senin bölümde geçmiş yeni yönetmeliğe ;)
http://www.muratilkumut.com/TR/Belge/BelgeGoster.aspx?F6E10F8892433CFFAAF6AA849816B2EF9 4A13708219A80D0
zaten burda da yazıyor ;)
bazı bölümler 4 sınavlı sisteme geçti diye duydum senin gibi bi arkadaşımada kağıt gelmişti dün sondu kayıt günü senin bölümde geçmiş yeni yönetmeliğe ;)
Murat Eğitim Kurumları (http://www.muratilkumut.com/TR/Belge/BelgeGoster.aspx?F6E10F8892433CFFAAF6AA849816B2EF9 4A13708219A80D0)
zaten burda da yazıyor ;)
ama benimki kayıt yenileme değilmi 27 ekim yazıyor doğru mu?
Bende 1de tekrar yapıyorum, aradım aöf büroyu, kasım sonu başlıcak yenilemeler dedi.
Bad-Fast
25-10-2011, 23:58
ama benimki kayıt yenileme değilmi 27 ekim yazıyor doğru mu?
dostum bazı bölümler yeni yönetmeliğe geçicek demişlerdi senin bölümde geçenler arasında linkde görürsün en güzeli sabahtan gidip büroya danış gene hallet biran önce
Bende 1de tekrar yapıyorum, aradım aöf büroyu, kasım sonu başlıcak yenilemeler dedi.
işletme iktisat falan eskisi gibi devam seneye geçicez herhalde ;)
işletmeler 4 sınav oldu mu?
birde bir arkadaşım kredili sisteme geçildi dedi bilen warmıdır
teşekkurler
Bad-Fast
26-10-2011, 13:49
işletme geçmedi bu sene , büroyu arayıp sordum kayıtlar kasım sonu aralık başı olacak dedi ;)
Arkadaşlar açık öğretim affından haberdar olan varmı?
Ben 93 yılında üniversiteyi terk ettim ama sanırım geçmişte bırakanlar için bir af yayası çıkmış geçen sen bu aftan faydalanılmış.
ben şimdi 3. sınıf tekrar yapıcam 3 dersten, kayıt yenileme tarihi ne zaman arkadaşlar ? gidip sadece parasını mı yatırıcam yoksa başka bişeyler yapmakta gerekiyor mu
Bad-Fast
26-10-2011, 14:13
ben şimdi 3. sınıf tekrar yapıcam 3 dersten, kayıt yenileme tarihi ne zaman arkadaşlar ? gidip sadece parasını mı yatırıcam yoksa başka bişeyler yapmakta gerekiyor mu
işletme iktisatsa bölüm üste yazdım kayıt tarihini para yatırıp büro da bir kaç işlem yapman gerekiyor diye biliyorum , dekont verme kayıt gibi
SerdaR A.
26-10-2011, 14:23
kamu yönetimi style bende okuyan arkdaşlar varmı kolaymı zormu napmam gerek ?
crazydog
26-10-2011, 15:13
kamu yönetimi style bende okuyan arkdaşlar varmı kolaymı zormu napmam gerek ?
Gel kamu yönetimi vatandaş gel :D geçen sene girdim 4 dersten kaldım bu sene 4 ders tekrar etcem :D
KAYIT YENİLEME
(Yıllık)
- İktisat
- İşletme
- AÖF
- LÖHP'da Başarılı 3. Sın.Kayıt
(28 Kasım -23 Aralık 2011)
mirafiori
26-10-2011, 21:51
aynı sorunun cevapını bende merak ediyorum?.3. sınıf tekrar bende 3 dersim alttan :)
Harçların son yatırma tarihini bilen varmı ?
Yenileme, yani sınıfta kalınca yapılanı soruyosan kasım sonunda başlayıp aralık sonu bitecek.
gmalzays
10-11-2011, 21:27
Kamu yönetimi mi ? İşletme mi ? Uluslararası ilişkiler mi ? arkadaşlar hangisini okusam iyidir ?Zorluk dereceleri nasıl bilen varmı ?
arkadaşlar 3. sınıf tekrar yapıcam kayıtlar ne zaman başlıyor harcı ne zaman yatırıcaz ?
Bad-Fast
11-11-2011, 15:29
kasım sonu başlıycak kayıtlar
yukarda da sormuşum aynı soruyu :) teşekkürler iyi su serpildi içime kaçırdım sanıyodum
Bilgi için teşekkürler bende kayıt yenileyeceğim.
Bad-Fast
11-11-2011, 16:43
tahminen kasım 21 de başlatırlar ;)
Bad-Fast
28-11-2011, 15:07
kayıtlar başlamıştır arkadaşlar bilginize ;)
TolgaEsentepe
30-11-2011, 22:44
kayıt için ne gerekiyor ya hangi bankaya para yatırıyorduk ne yapıyoduk :D
SekoLive
30-11-2011, 22:45
para vakıfbanka tolga :) kayıt yenilemeden bahsediyorsun dimi dgs kayıtları geçdi cünki
TolgaEsentepe
30-11-2011, 22:46
he ya seko kayıt yenilicem bütün derslerden kalmışımda ayıptır söylemesi :D para ne kadar yarın halledeyim oradan da büroya gidiyormuyuz sekocum :) ?
SekoLive
30-11-2011, 22:46
ben 3.sınıf için 250 yatırdım tolga :) büroya gidiyormuyuzu bilmiyorm bilenler yazsın
TolgaEsentepe
30-11-2011, 22:48
sağol önemli olan para kısmıydı azda değilmiş 250 lira :)
cagri-35
30-11-2011, 22:53
pARA YATIRMa mevzusu en son ne zaman aralık sonu gibi duydum dogru mu
20 aralık son olması lazım
harçlar klavuzda var
kayıt yenileme klavuzu
http://www.anadolu.edu.tr/aos/belgeler/kilavuzlar/2011_2012/2011_2012_Y_S_KayitYenilemeKilavuzu.pdf
cagri-35
30-11-2011, 23:05
teşekkür ederim
Bad-Fast
30-11-2011, 23:43
parayı yatırdıktan sonra büro ya gidip bandrol yapıştırtıyorsunuz kimliklerinize sonrada kitapları veriyorlar
Beyler bu sene eve sınav giriş kağıdı gelmiycekmiş herhalde biz kendimiz cıkartıcakmışız netten bilginiz olsun sonra kağıt gelmedi diye telaşeye düşmeyin...
crazydog
01-12-2011, 00:17
Yenilemek lazım kayıtları :D
ErmanArseven
01-12-2011, 00:51
aöf den msj geldi beyler 23 aralık son gün kanımızı emdiler be:D
///KDrÖZER
01-12-2011, 10:58
şimdi kayıt olduk ilk kayıt kitapları verdiler ve bidaha büroya gitmedim sınavlar nezaman sınavlara girmek için neler yapmamız gerekiyor para felan yatırıyormuyuz.? Dilekçe vb bişey dolduruyormuyuz bu konulara biraz uzağım
Bad-Fast
01-12-2011, 12:23
şimdi kayıt olduk ilk kayıt kitapları verdiler ve bidaha büroya gitmedim sınavlar nezaman sınavlara girmek için neler yapmamız gerekiyor para felan yatırıyormuyuz.? Dilekçe vb bişey dolduruyormuyuz bu konulara biraz uzağım
artık zaten gitmene gerek yok bandrolde aldıysan kimliğe tamam nisan 7-8 de ilk vizeler var , ondan önce şubat sonuna kadar 2.taksit yatırcaksın bankaya , şubatda falan bi form gibi bişey vardı öle bişey hatırlıyorum ama bu sene görmedim bende :)
bide bu PASO olayını artık kendimiz çıkarıyormuşuz , bendeki öğrenci pasosu bozuldu bunu karaköye gidip direk değiştirebilirmiyim farklı bi prosedür mü var ?
///KDrÖZER
01-12-2011, 12:57
artık zaten gitmene gerek yok bandrolde aldıysan kimliğe tamam nisan 7-8 de ilk vizeler var , ondan önce şubat sonuna kadar 2.taksit yatırcaksın bankaya , şubatda falan bi form gibi bişey vardı öle bişey hatırlıyorum ama bu sene görmedim bende :)
bide bu PASO olayını artık kendimiz çıkarıyormuşuz , bendeki öğrenci pasosu bozuldu bunu karaköye gidip direk değiştirebilirmiyim farklı bi prosedür mü var ?
bandrol almadım 11 ocak mı öyle bir tarih söylediler gelip almak için verdikleri evraklar yanımda değil şuan nette aralık 10 11 de sınavların oldugunu yazıyor tam olarak anlıyamadım bu işleri:S
Bad-Fast
01-12-2011, 13:35
ilk seferse normaldir o zaman evraklar falan , o aralıktaki sınav farklı bölümler için senin bölüm nedir işletme iktisat falansa nisanda sınav , eski sayfalara doğru bak zaten bulursun cvbı :)
///KDrÖZER
10-12-2011, 09:39
işletme bölümüm teşekkür ettim nisandaysa sorun yok
Bad-Fast
10-12-2011, 12:44
işletme nisan 7-8 evet ;)
seneye sıcılaki ama :S normal örgünler gibi vize final olcak bi donemde :D aslında dahamı ıyı dahamı kotu bılemedım :D
kayıt yenilemek için sadece bankaya para mı yatıracağız?
gidip birşey almaya gerek yok mu?
BaybuRtlu69
10-12-2011, 16:50
Açık Öğretimde okuyan arkadaşlara bir sorum olucak, cevap verirseniz çok çok sevinirim!
Sorum şu ; 2 YILLIK Meslek yüksek okulundan mezun olduktan sonra, lisansa (4 yıl) tamamlamak için açık öğretim'e yazılsam çok zorlanırmıyım ?
ve de hazırlık dönemi olmuyor dimi ? 2 yıllık myo yu bitirip üni 3.sınıftan açık öğretimle devam edebilirmiyim ?
kayıt yenilemek için sadece bankaya para mı yatıracağız?
gidip birşey almaya gerek yok mu?
Para yatırdıktan sonra bu ekrandan kontrol yapıyorsun hepsi bu ,
KAYIT YENLEME (http://aofburo.anadolu.edu.tr/newrec.htm)
Bad-Fast
10-12-2011, 18:55
Açık Öğretimde okuyan arkadaşlara bir sorum olucak, cevap verirseniz çok çok sevinirim!
Sorum şu ; 2 YILLIK Meslek yüksek okulundan mezun olduktan sonra, lisansa (4 yıl) tamamlamak için açık öğretim'e yazılsam çok zorlanırmıyım ?
ve de hazırlık dönemi olmuyor dimi ? 2 yıllık myo yu bitirip üni 3.sınıftan açık öğretimle devam edebilirmiyim ?
intibak var sonra 3.sınıf ama kalkcak intibak falan diyorlardı , günde 1 saat çalışırım diyebiliyorsan bitirirsin zor değil sadece istek lazım
Para yatırdıktan sonra bu ekrandan kontrol yapıyorsun hepsi bu ,
KAYIT YENLEME (http://aofburo.anadolu.edu.tr/newrec.htm)
bide kimliğine büro dan bandrol yaptırtman gerekiyor ;)
BaybuRtlu69
10-12-2011, 20:37
intibak var sonra 3.sınıf ama kalkcak intibak falan diyorlardı , günde 1 saat çalışırım diyebiliyorsan bitirirsin zor değil sadece istek lazım )
Sanırım intibak kalkar benim dönemime inşallah, üniversiteye yeni geçicem ve 4 yıllık direkt kazanamazsam düşüncem bu. 2 yıl bitirdikten sonra açık öğretimle 4 yıla tamamlamak.. teşekkür ederim..
Günde 1 - 2 saat çalışırım, bakalım bölüme görede değişiyor sanırım. birde açıköğretim kursları filan varmış, onlardanda yararlanmadan zor olur gibime geliyor
Bad-Fast
10-12-2011, 20:42
hee sen geçene kadar illa bişeyler değişir tabi hayırlısı :) güzel bi çalışma programı sağlıyıp bitirmek amaçlı çalışırsan kolayca geçersin sadece yardımcı kitaplarla , ben şahsen öle geçtim son sınıftayım şuan ;)
BaybuRtlu69
10-12-2011, 20:56
hee sen geçene kadar illa bişeyler değişir tabi hayırlısı :) güzel bi çalışma programı sağlıyıp bitirmek amaçlı çalışırsan kolayca geçersin sadece yardımcı kitaplarla , ben şahsen öle geçtim son sınıftayım şuan ;)
valla bu açıköğretimede sıra gelince 2 senede bitirmeliyim uzatmadan.. ***** sonrasında 5 ay askerlik var sonrasında bi hayat kurma çabası evlilik falan. hayatı ertelemeye gelmiyor
Açık öğretime, her hangi bir bölümden mezun olduktan sonra, bir açık öğretim bürosuna gidip kayıt olabiliyoruz dimi ? bir sınava filan girmemize gerk yoktu sanırım :S
Bad-Fast
11-12-2011, 00:00
valla bu açıköğretimede sıra gelince 2 senede bitirmeliyim uzatmadan.. ***** sonrasında 5 ay askerlik var sonrasında bi hayat kurma çabası evlilik falan. hayatı ertelemeye gelmiyor
Açık öğretime, her hangi bir bölümden mezun olduktan sonra, bir açık öğretim bürosuna gidip kayıt olabiliyoruz dimi ? bir sınava filan girmemize gerk yoktu sanırım :S
gayet güzel fikir değişmez umarım :) sınav falan yok askerlik belgesi falan filan kayıt oluyorsun ;)
Kayıt yenileme için son 2 gün:)
ben 2 senelik okuldan mezun oldum direk 3.sınıf işletmeye girdim hiç intibak filan okumadım.
Birde turkce edebiyat derslerinden muafım.
işletme 4. sınıf nasıldır
3. sınıfta herkes maliyet muhasebesi zor diyodu ondan geçtim 4. sınıf için verebiliceğiniz tavsiye varmı
teşekkürler
3.sınıftayım direk geçiş yaptım 2 kere üst üste kalınca atılıyomuyuz :D
aynı plan bendede var. zaten yas kac birazcık gec kaldık bunları bıle yapmak ıcın ama zararın neresınden donersen kâr.
bu arada açıktan 3 4 yapıp bitiren arkadaşlarım yada hala okuyan arkadaşlarım.
kayıt anında aldıın kitapları ver babanene yaksın onlardan bişey olmaz. cıkmış sorulara aban diyorlar. yardımcı kitaplar ve çıkmış soru ne kadar soru cozersen o kadar iyi diyorlar. sanırım sadece hukukta ders kasmak gerekiyor.
hayır atılmıyorsun sanırım yanı o konuda pek bilgim yok. ama asker amcalar aynı sınıfta 2 kere okuma hakkı verıyor yanı 2 kere ust uste kalırsan as.iz. mucuk :)
ErmanArseven
21-12-2011, 12:58
3. sene kaçak olarak okuyorsun ama kesin geçmen gerekiyor :D
bende 3.sinif isletmeyim bakalim :)
ErmanArseven
21-12-2011, 13:05
3 te maliyet ve finansal zorlayabilir ama çalışana hepsi kolay :D
Bad-Fast
21-12-2011, 13:16
ben 2 senelik okuldan mezun oldum direk 3.sınıf işletmeye girdim hiç intibak filan okumadım.
Birde turkce edebiyat derslerinden muafım.
işletme 4. sınıf nasıldır
3. sınıfta herkes maliyet muhasebesi zor diyodu ondan geçtim 4. sınıf için verebiliceğiniz tavsiye varmı
teşekkürler
bu sene mi intibak görmeden geçtin 3.sınıfa direk lisede hangi bölümdü ? intibak kalktımı kesin acaba :) 4.sınıftayım dersler sözele dayalı 3.sınıfı geçen 4de pek zorlanmaz gibime geliyor çünkü kolay görünüyor şuan ;)
aynı plan bendede var. zaten yas kac birazcık gec kaldık bunları bıle yapmak ıcın ama zararın neresınden donersen kâr.
bu arada açıktan 3 4 yapıp bitiren arkadaşlarım yada hala okuyan arkadaşlarım.
kayıt anında aldıın kitapları ver babanene yaksın onlardan bişey olmaz. cıkmış sorulara aban diyorlar. yardımcı kitaplar ve çıkmış soru ne kadar soru cozersen o kadar iyi diyorlar. sanırım sadece hukukta ders kasmak gerekiyor.
aöf ün verdiği kitaplar çok detaylı falan dediğin gibi gereksiz , yardımcı kitap test yeterli oluyor herkese :)
TolgaEsentepe
21-12-2011, 13:25
geçen sene işletme 3de, 6dersin 6sından da kaldım. Bu yıl bütlere kalmadan geçmem gerekiyor. çalıştığım için dersaneye gitmem de imkansız.. hergün 1 2 saat ders çalışmayı düşünüyorum evde. Hangi kitapları önerirsiniz arkadaşlar ? Soru kitapları olarak da ayrıca önerirseniz çok sevinirim.. Kitapçılara gittiğimde hangi yayınla anlaşmalıysa onu öneriyor çok samimi bulmuyorum.
Bad-Fast
21-12-2011, 13:33
geçen sene işletme 3de, 6dersin 6sından da kaldım. Bu yıl bütlere kalmadan geçmem gerekiyor. çalıştığım için dersaneye gitmem de imkansız.. hergün 1 2 saat ders çalışmayı düşünüyorum evde. Hangi kitapları önerirsiniz arkadaşlar ? Soru kitapları olarak da ayrıca önerirseniz çok sevinirim.. Kitapçılara gittiğimde hangi yayınla anlaşmalıysa onu öneriyor çok samimi bulmuyorum.
beşiktaş büroya gittin mi herkes bi yandan çekiştiriyor ayar oluyorum ona :D ben intibakdan bu yana muratın kitaplarını aldım çalıştım bence gayet yeterli günde bir iki saatde çalışcam diyorsun ki bende öle yapıyorum hiç kalmadan son sınıfa geldim güzel notlar aldım ilginç tarafı :) tavsiye ederim muratı , test kitaplarını almana gerek yok bence çalışma kitabı yetiyor
Jön Türk
21-12-2011, 13:38
İşletme 3 için +1 :D
Maliyet muhasebesi okuldada zordu sanırım burdada zorlayacak.
Akşam dersleri için kayıt yaptırmamız gerekiyormuş aöf bürosundan öğrendiğim kadarıyla ocak ayı içerisindeymiş.
Sierra Rs
22-12-2011, 06:32
18inde 1.taksidi ödedim 240 tl 2.'yi ne zaman ödüyorduk 5. senem olcak bu sene ama hala karıştırıyorum aksi gibi.
crazydog
22-12-2011, 10:24
Yarın son gün kayıt için ben son güne bıraktım işim yüzünden yarın halledim unutan varsa yarın son arkadaşlar dikkat!!!
18inde 1.taksidi ödedim 240 tl 2.'yi ne zaman ödüyorduk 5. senem olcak bu sene ama hala karıştırıyorum aksi gibi.
29 şubat son dio 2.taksit için ona acele yok :D
1. taksit için yarın son gün
http://www.anadolu.edu.tr/aos/belgeler/kilavuzlar/2011_2012/2011_2012_Y_S_KayitYenilemeKilavuzu.pdf
artık sınav kagıtları eve gelmıyecekmıs dogrumudur
mazeret gerekmiyor sanırm dün yatırdım ben normal şekilde :) 23 ünden sonra kabul etmiyorlar mazeret olsada
beyler ilk taksiti yatırdıkdan sonra 2. taksit için acele etmeyim :D kafanız ne zaman eserse yatırın. (3-5tl fark oluyor)
hacıabi bu işin paşası murat yayınları. çıkmış soruları al. yani herkes oyle soyluyo bana bende 2 3 kitap edindim. birde karacana yazıldım ben ordanda gelcektir bakalım idare edicez.
şu öğrenci kartına pul ve kitapları almak için son gün ne zaman acep?
şu öğrenci kartına pul ve kitapları almak için son gün ne zaman acep?
Onun bi günü yok, istediğiniz zaman gidebilirsiniz.:icon_tup:
Bad-Fast
22-12-2011, 19:18
artık sınav kagıtları eve gelmıyecekmıs dogrumudur
doğru artık netden çıktı alıncak ;)
Jön Türk
22-12-2011, 22:46
İlk sınavlar ne zaman acaba onların tarihinin olduğu link döküman varmı ?
Bad-Fast
22-12-2011, 23:43
işletme iktisatsa nisan 7-8 de
Jön Türk
20-01-2012, 11:03
AÖF den msj gelen varmı ? 20-21-22 Ocak arası vize snavlarıyla alakalı bilgimi belgemi ne tamamlayınız diye bir msj gelmiş arkadaşıma ?
bana geldi, gelen mesaj şu şekilde:
2011-2012 öğretim yılı ara sınavı için 22 ocak tarihine kadar adres,büro,
sınav merkezi değişikliği yaptırabilirsiniz. 21-22 ocakta aöf büroları açıktır.
2011/2012 ögretim yılı ara sınavi için 22 ocak 2012 tarihine kadar adres,buro,sınav merkezi degisikligi yaptirabilirsiniz.21-22 ocakta aof buraları acıktır diye msj geldi şimdi.
yeni kayit 1.sene işletmedeyim hakketen ne zmn bu sinavlar :D
kayıt olurken verilen kağıtta
ara sınav 7-8 nisan
yıl sonu sınavı 2-3 haziran
bütünlemede 8-9 eylül yazıyor
dgs ile geçenler için sınavlar ne zaman ?
dgs ile geçenler için sınavlar ne zaman ?
bende dgs ile geçtim. bende bulunan kağıtta yazan sınav tarihleri onlar
crazydog
20-01-2012, 11:49
sms banada geldi ya :D
ders çalışmalar ne durumda arkadaşlar ben daha sayfa açmadım :D:D
Onurkk06
20-01-2012, 11:52
bu sene açıköğreitm yalan olacak gibi 4üncü sınıfım üniversitede dersleirmi vermem lazım + kpssye hazırlanıyorum birde açıköğretim var açıköğretim den patlayacaz bu sene galiba :)
Bende daha kitap açmadım ya :D yokmu önericeğiniz çalışıcak bi kaynak falan :D
Jön Türk
20-01-2012, 13:57
Akşamları ünide dersler var onlar harici yok :D
bende dersaneye gidiyorum 6 dersım var 4 ders alıyorum. ama gecen gun dersanede aldıgım dersler dısında kalan 2 dersı daha hıc acmadıgımı farkettım. tırsıyorum :)
///KDrÖZER
20-01-2012, 16:56
şimdi mesaj geldi banada ne yapmamız gerek aydınlatırmısınız.?
tdipower
20-01-2012, 19:26
beyler yarın sınavım vardı şifre yazan kağıtlar kayıp. chrome da hatırlamıyor dolayısıyla sınav giriş belgemi alamadım.. yarınki sınav cort peki yarın bürodan şifremi alsam giriş belgeme ulaşmayı başarsam pazar günki sınava girebilirim değilmi? en azından 4 dersten girelim
Bad-Fast
20-01-2012, 20:28
beyler yarın sınavım vardı şifre yazan kağıtlar kayıp. chrome da hatırlamıyor dolayısıyla sınav giriş belgemi alamadım.. yarınki sınav cort peki yarın bürodan şifremi alsam giriş belgeme ulaşmayı başarsam pazar günki sınava girebilirim değilmi? en azından 4 dersten girelim
sınav günleri bürolar açık oluyordu sabah erkenden gidip halledebilirsin belki yarın ki sınavıda
Ben hala bu ogrenci karti hologramini ve kitaplari almadm gec kaldiniz demezler dimi?
cagri-35
20-01-2012, 22:40
La yarın sınavmı varrrrrr
edit: baktım sımdı ıktısat ısletme 7 8 nısan dıyor yarın donemlıkler varmıs
donemlık sınav ne olaki
///KDrÖZER
20-01-2012, 23:42
yok mu bilgilendirecek :/
volkan_gs
21-01-2012, 00:06
Bazı bölümler normal üni gibi yılda iki dönem üzerinden yani iki vize iki finale giriyorlar.. Yıllık sistemde yıl boyunca bir vize bir final var onlarda nisan ve haziranda yanılmıyorsam..
///KDrÖZER
21-01-2012, 12:15
AÖF BÜROYU ARADIM MESAJDADA BELİTTİĞİ GİBİ SADECE 22 SİNE KADAR adres,buro,sınav merkezi DEĞİŞİKLİĞİ YAPTIRABİLİRSİNİZ DEDİ. 22 SİNDE AÇIKLARMIŞ İLK KAYIT OLAN ARKADAŞLAR GİDİP KİMLİK KARTLARINI ALABİLİRLER.
- AÇIKCASI BEN BU ZAMANA KADAR İŞTEN FIRSAT BULAMADIĞIM İÇİN GİDEMEMİŞTİM GİDİP ALICAM YARIN
Ben hala bu ogrenci karti hologramini ve kitaplari almadm gec kaldiniz demezler dimi?
Abi bende gecen hafta aldım geç kaldın demezler sanmıyorum hatta benim kartta 1 tane hologram vardı oda 2008 :D 3 senedir bir Allahın kulu holograma bakmamış benimde aklıma gelmemiş demekki :D
Bazı bölümler 2 vize olayına geçtiler bu seneden ama işletme iktisatlar eski sistem devam seneye bu bölümlerde 2 vizeye dönecekler :)
Deagles48
22-01-2012, 00:03
Arkadaşlar AOL'da 3 dönemdir açık lise okuyorum fakat bişey kafama takıldı bu sistem tam olarak nasıl işliyor sanırım 190 kredi tamamlanınca lise bitmiş oluyor fakat normal lise 4 sene ben 3 dönemdir okuyorum dolayısı ile kitaplar 3. dönem kitapları ben 4. döneme gecince 4. dönem kitaplarını alıcam ama kredimin dolmasına daha çok var 5.sene 6. sene hangi kitapları alıcam ? :D
bişi soracam ben yaa :D
şimdi 2008 de aftan faydalanıp bi kayıt yaptırmışım ben :D geçenlerde mesaj geldi gittim kayıt yenilettim :D
Muhasebe ve Vergi uygulamaları bölümü biraz bakındım ama bulamadım kitaplarımda yok :D
şimdi bu bölümün 1. sınıfının dersleri neler bilen var mı :D ingilizce dersi vardı yanlış hatırlamıyorsam kaldırmadılarsa sıkıntılı :D
ProdriveSTI
25-01-2012, 15:11
abicim iktisat,işletme bölümleriyle aynı diye biliyorum ben
TuGaY_TaN
25-01-2012, 15:15
bişi soracam ben yaa :D
şimdi 2008 de aftan faydalanıp bi kayıt yaptırmışım ben :D geçenlerde mesaj geldi gittim kayıt yenilettim :D
Muhasebe ve Vergi uygulamaları bölümü biraz bakındım ama bulamadım kitaplarımda yok :D
şimdi bu bölümün 1. sınıfının dersleri neler bilen var mı :D ingilizce dersi vardı yanlış hatırlamıyorsam kaldırmadılarsa sıkıntılı :D
Genel muhasebe - Ticare matamatik - İşletme yönetimi - Mikro ekonomi - Temel hukuk - ingilizce ( almanca (tercihe gore))-türk dili-Ofis programları-inkilap tarihi
muhasebe vergi uyg 1.sınıf gordugum dersler :)
vay akü bu ne yaa
gidip yardımcı kitap almak farz sanırım :D
TuGaY_TaN
25-01-2012, 15:19
Yanlız ben normal ogretım olarak goruyorum bu dersleri acık da da aynımıdır bilgim yok
Sierra Rs
29-01-2012, 18:31
aöf de 6. senem 4. sınıftayım bu sınıfda ise 2. senem 3 dersden sınava gireceğim.. kalırsam yada geçersem her halükarda askere gitmem gerekecek değil mi? 2 sene arka arkaya kalanı alıyorlar diye biliyorum lakin geçersem de okul bittiği için asker oluyorum doğru mu? Herhangi bi sebepden dolayı uzatabiliyor muyum? Baska bi okul yada yeniden aöf vs. bu sene gitmem biraz zor görünüyor bazı aksiliklerden ötürü o yüzden sordum.
Herkese merhabalar,işletme 3.sınıf ögrencisiyim dgs yoluyla aöf'Den devam ediyorum konu anlatımlı kitap aldım ancak dersler gözümde büyüyor,sadece çıkmış soru bankası alsam onları ezberlesem ne kadar yararlı olur bilmiyorum? Çalışma teknigini uygulayan başaran kimler var burada
Bu sene yeni kayıt yaptırdım arkadaşlar ilk sınavlara ne zaman gireceğim nisanda mı oluyor?
3 dersen kalmıştım ben. kaç dersi geçersem sınıf atlıyorum :S
Yardımlarınızı bekliyoruz beyler :)
ProdriveSTI
07-02-2012, 21:42
3 dersen kalmıştım ben. kaç dersi geçersem sınıf atlıyorum :S
1 ders gec yeter
Bad-Fast
07-02-2012, 21:42
Herkese merhabalar,işletme 3.sınıf ögrencisiyim dgs yoluyla aöf'Den devam ediyorum konu anlatımlı kitap aldım ancak dersler gözümde büyüyor,sadece çıkmış soru bankası alsam onları ezberlesem ne kadar yararlı olur bilmiyorum? Çalışma teknigini uygulayan başaran kimler var burada
yardımcı kitapla çalışıp göz atıp bi kere sonra teste abansan olurda sırf testden ezberle sanmıyorum hele ki muhasebede falan yemez :)
Bu sene yeni kayıt yaptırdım arkadaşlar ilk sınavlara ne zaman gireceğim nisanda mı oluyor?
işletme iktisats bölümün nisan 7-8
Jön Türk
07-02-2012, 21:46
2 yıllık ne mezunusun ? işletme mezunu isen bana kolay geliyo dersler gördüğün konular zaten.akşamları ünide dersler varsa git yararını görüyorum.hoca bugün 2004 e kadar çıkmış soruları az biraz tarzını vs sini anlarsanız korkmayın dedi.
bu arada kimlikler gelmiş almayı unutmayın.
Ev adreslerine gelmiyor mu kimlikler ?
Bad-Fast
07-02-2012, 21:53
büro dan alıyorsun ...
emre.ates
07-02-2012, 21:55
dostum aynı dert bnde dea var aöf gıttım 2 poşet kıtap verdı ömru hayatımda bu kadar kıtabı olan üniversiteli görmedım 10 dersim var ve kıtap yuzu acmadım acılcak gıbıde gözukmuyo murat yayınların cıkmıs soruları vardı tum dersler var arkdas almısta bı bakındım da soru ezberlemekle olcak iş degıl gıbı
Bu arada 2 yıllık muhasebe mezunuyum. Sabahtan akşama işteyim akşamda ders çalışmak çok koyuyor adama bilmiyorum nasıl olacak sadece çıkmış soruları ezberlemek saçmalık olur sanırım çalışmaktan başka çare yok galiba
Bad-Fast
07-02-2012, 22:05
muhasebe mezunuysan çok zor olmaz , 1 saat günde göz atsan yeter artar ;)
Valla ben okulda fazla bir şey ögrenmedim şans eseri mezun oldum diyebilirim akıllarda fazla bir şey kalmadı :)
Valla beyler çıkmış soruları çözeyim sınıf geçeyim diye düşünen yan gelir benden söylemesi...
Kendi taktiğimi size söyleyeyim murat yayınları yardımcı kitabını alın...Vizelerde atıyorum 7 üniteden sorumlusunuz bu 7ünitenin 3 yada 4 ünitesini sular seller gibi bilin ezberleyin bu ünitelerden gelen soruları kaçırmayın sınavda...Sınava girdiğinizde ilk önce kesin emin olduğunuz soruları yanıtlayın ve ondan sonra sıkları sayın.AÖF de soruların cevapları sıklara eşit dağılmak zorunda...Yani 30 soruluk testte 6A 6B 6C 6D 6E sıkkı bulunmak zorunda opsiyon olarak biri 7 diğeri 5 te olabiliyor tabi ama genelde bu sekilde olmak zorunda...Sıkları saydıktan sonra hangi sıktan daha az işaretlediyseniz geriye kalan tüm boş soruları o sıktan işaretleyin...Kesin emin olduğunuz sular seller gibi bildiğiniz üniteler burada devreye giriyor işte 10 soru çözüyorsanız 10uda doğru olsun kalan 4yada 5 tanesi bu sekilde sallamayla kesin geliyor..yanlış doğruyu götürmediği içinde boş bırakmaya zaten gerek yok...Kesin böyle yapın demiyorum tabi ama daha az ünite çalışıyorum bu sayede...Maliye 4.sınıftayım suan :)
Ben bu sekilde yapıyorum tüm sınavlarda yüzde 70 75 basarı oranım var :D 26 soruluk matematik sınavından 9 soru çözmüştüm ve 78 le geçmiştim mesela bu taktikle :D
Bad-Fast
07-02-2012, 22:18
bende sıfırdı hiç muhasebe falan görmedim biraz çalıştık işte geçtik şükür , sende çalışcan mecbur muhasebe zorlar en fazla zaten :)
Çalışmam gerektigini biliyorum ama masaya oturunca ders çalışmak istemiyorum :) ezberlemek yerine günde 1-2 saat bakmak daha mantıklı olacak galiba
Bad-Fast
07-02-2012, 22:22
Valla beyler çıkmış soruları çözeyim sınıf geçeyim diye düşünen yan gelir benden söylemesi...
Kendi taktiğimi size söyleyeyim murat yayınları yardımcı kitabını alın...Vizelerde atıyorum 7 üniteden sorumlusunuz bu 7ünitenin 3 yada 4 ünitesini sular seller gibi bilin ezberleyin bu ünitelerden gelen soruları kaçırmayın sınavda...Sınava girdiğinizde ilk önce kesin emin olduğunuz soruları yanıtlayın ve ondan sonra sıkları sayın.AÖF de soruların cevapları sıklara eşit dağılmak zorunda...Yani 30 soruluk testte 6A 6B 6C 6D 6E sıkkı bulunmak zorunda opsiyon olarak biri 7 diğeri 5 te olabiliyor tabi ama genelde bu sekilde olmak zorunda...Sıkları saydıktan sonra hangi sıktan daha az işaretlediyseniz geriye kalan tüm boş soruları o sıktan işaretleyin...Kesin emin olduğunuz sular seller gibi bildiğiniz üniteler burada devreye giriyor işte 10 soru çözüyorsanız 10uda doğru olsun kalan 4yada 5 tanesi bu sekilde sallamayla kesin geliyor..yanlış doğruyu götürmediği içinde boş bırakmaya zaten gerek yok...Kesin böyle yapın demiyorum tabi ama daha az ünite çalışıyorum bu sayede...Maliye 4.sınıftayım suan :)
Ben bu sekilde yapıyorum tüm sınavlarda yüzde 70 75 basarı oranım var :D 26 soruluk matematik sınavından 9 soru çözmüştüm ve 78 le geçmiştim mesela bu taktikle :D
hahhaha ya bunla uğraşana kadar az baksan 80-90 da alırsın :D
bende sıfırdı hiç muhasebe falan görmedim biraz çalıştık işte geçtik şükür , sende çalışcan mecbur muhasebe zorlar en fazla zaten :)
Muhasebe hayatımda gördüğüm en kolay derslerden biriydi kitap bile açmadan geçmiştim SDÜ de AA ile AÖF de 95 le geçtiğim bir ders :D
Çalışmam gerektigini biliyorum ama masaya oturunca ders çalışmak istemiyorum :) ezberlemek yerine günde 1-2 saat bakmak daha mantıklı olacak galiba
Valla anıl günde 1-2 saat bakmak yerine günde 1 sayfa ezber yapsan daha başarılı olursun ben 15 gün önceden calısmaya başlıyorum ve günlük çalışmam 45dk 1 saati geçmiyor.Hem sıkılmıyorum hem rahatça yetişiyor stres yapmıyorum :)
Muhasebe hayatımda gördüğüm en kolay derslerden biriydi kitap bile açmadan geçmiştim SDÜ de AA ile AÖF de 95 le geçtiğim bir ders :D
Valla anıl günde 1-2 saat bakmak yerine günde 1 sayfa ezber yapsan daha başarılı olursun ben 15 gün önceden calısmaya başlıyorum ve günlük çalışmam 45dk 1 saati geçmiyor.Hem sıkılmıyorum hem rahatça yetişiyor stres yapmıyorum :)
zaten bahane arıyorum deme böyle şeyler ,sınavlardan 15 gün önce mi bak diyosun :D
Valla taktik verin demişsiniz ben kendi taktiğimi söyledim sizlere uygulamak yada uygulamamak size kalmış :D Tabi benim dediğim sekilde çalıştıktan sonra çalışmayı ünite sonu testler ve önceki yılların vize sınavları sorularıyla desteklemenizde gerekli :)
Tamam nisanın başında başlarım çalışmaya o halde okurum anlarım sorularımıda çözerim gerisi allaha kalmış :D
Bad-Fast
07-02-2012, 22:31
ben kendimden örnek verim günde 1 saat bakıyorum 1 ünite ediyor işte yardımcı kitapla kalmadan son sınıfa geldim güzel notlarla :) senin gibide hiç bir dersi örgünde görmedim :)
TolgaEsentepe
07-02-2012, 22:32
bakma sen bu Evrene :) otur çalış akşamları 1 saat Anıl :) bu taktiğe şifreye ayırdığı zamanı ders çalışmaya ayırsaydı odtüde yanımda olurdu zeki :D
Bad-Fast
07-02-2012, 22:34
işi maceraya bırakma yaş 22 imiş zaten 2 senede bitirirsin paşa gibi bakarsın önüne :)
ben kendimden örnek verim günde 1 saat bakıyorum 1 ünite ediyor işte yardımcı kitapla kalmadan son sınıfa geldim güzel notlarla :) senin gibide hiç bir dersi örgünde görmedim :)
Ben örgünü AÖF den sonra kazandımda gittim ama bende örgünde görmeden önce AÖF de 3 e kadar geldim sen gibi daha sonra cok sınıfta kaldım ama örgündeki vize finallerle sürekli olarak cakıstı tarihler o yüzden cok sınıf tekrarı yaptım 7. yılım bu yıl :D
bakma sen bu Evrene :) otur çalış akşamları 1 saat Anıl :) bu taktiğe şifreye ayırdığı zamanı ders çalışmaya ayırsaydı odtüde yanımda olurdu zeki :D
Kanka madem odtü desin AÖF başlığına niye yazıyorsun bu konuda ne işin var :D :D
Jön Türk
07-02-2012, 22:36
:D:D
Günde 1 saat hayattan birşey götürmez.Son aylar biraz daha sıklaştırılır sınıf geçilir.
Yanlışın doğru götürmediğini öğrendiğim iyi oldu :D
:D :D maliyet muhasebesi ve finansal yönetimden tırsıyorum ama bakalım günde 1 saat çalışıp konuyla alakalı soru çözmek daha iyi olacak galiba vira bismillah :)
TolgaEsentepe
07-02-2012, 22:40
oku baban gibi eşşek olma olayına dönmüş Evren yazım :) Ankara'da yanımda olurdun olarak kastetmiştim ben :) Odtü de okusam emin ol senle muhattap olmazdım :D
oku baban gibi eşşek olma olayına dönmüş Evren yazım :) Ankara'da yanımda olurdun olarak kastetmiştim ben :) Odtü de okusam emin ol senle muhattap olmazdım :D
Hee ben ters anlamısım :D Olm cok pis laf soktun çıkartamıyorum :D :D :D
Bad-Fast
07-02-2012, 22:54
Ben örgünü AÖF den sonra kazandımda gittim ama bende örgünde görmeden önce AÖF de 3 e kadar geldim sen gibi daha sonra cok sınıfta kaldım ama örgündeki vize finallerle sürekli olarak cakıstı tarihler o yüzden cok sınıf tekrarı yaptım 7. yılım bu yıl :D
ya örgündeyken bide okuyup bitirelim kafasıda yoktu , makarası dalgası derken sonradan dank etti :) şimdi aöfe istiyipde bitiremiycek kimse yoktur gerçi millet çok kolay sanıyor ama öğrenci ile mezun olanlar arasında uçurum var :)
crazydog
08-02-2012, 10:28
ula hala kitap açmadım toplanıp beni dövsenize belki akıllanır ders çalışırım :D:D
bu ikinci taksiti ne zaman yatırıcaz peki bilginiz var mı ?
Abi bende gecen hafta aldım geç kaldın demezler sanmıyorum hatta benim kartta 1 tane hologram vardı oda 2008 :D 3 senedir bir Allahın kulu holograma bakmamış benimde aklıma gelmemiş demekki :D
Bazı bölümler 2 vize olayına geçtiler bu seneden ama işletme iktisatlar eski sistem devam seneye bu bölümlerde 2 vizeye dönecekler :)
ben hala almadım umarım patlamaz :) kitapları bari gidip alıyım diyorumda her gün bi üşengeçlik kartala gitmek geri dönmek falan :)
CinAli_06
08-02-2012, 14:40
Hee ben ters anlamısım :D Olm cok pis laf soktun çıkartamıyorum :D :D :D
la kalk git taktiğe bak :D Odtü felan ağzınıza almışsınız ne ayaksınız olum! ben bi baktım 3 senede zor çıktım bize göre değil odtü :D sadece kızları güzel :D
Bad-Fast
08-02-2012, 15:58
bu ikinci taksiti ne zaman yatırıcaz peki bilginiz var mı ?
şubat sonu bitiyor süresi ..
şubat sonu bitiyor süresi ..
yok ya yeni öğrendim haa ilk taksiti 250 tl den yatırmıştık galiba vay anasını ya masraf açmayalım dedikçe :mad:
Bad-Fast
08-02-2012, 22:12
aynen öle oluyor :) şubatdan sonra yatırmadıkçada faizli alıyorlar ufak ufak herhalde öle bişeydi :)
Bir bu eksikti valla vakıfbank'da ölümüne sıra bekleyecez işimiz yoksa :D
silent furious
08-02-2012, 23:07
geçen senenin ikinci taksitini bu senenin birinci taksitiyle yatırdım sıkıntı olmadı
Bad-Fast
08-02-2012, 23:56
burda arkadaşlar ufaktan bi fark oluyor demişti öle hatırlıyorum ;)
Burak SARIKAYA
09-02-2012, 00:39
Bende unutmuştum 2.dönemi yatırdım daha sonrasında faiz olmadı diye hatırlıyorum
Herkese günaydın,ben açıköğretim 3.sınıf işletme ögrencisiyim ilk taksitimi 250 tl olarak yatırdım,şubatın sonuna kadarda 2.taksit yatırılacakmış ..Yine 250 tl mi yatırılacak yoksa 210 tl mi ? Bilgisi olan var mı ? Bürolarını arıyorum hep meşgul o nasıl işse
vtec_alp
16-02-2012, 08:43
Herkese günaydın,ben açıköğretim 3.sınıf işletme ögrencisiyim ilk taksitimi 250 tl olarak yatırdım,şubatın sonuna kadarda 2.taksit yatırılacakmış ..Yine 250 tl mi yatırılacak yoksa 210 tl mi ? Bilgisi olan var mı ? Bürolarını arıyorum hep meşgul o nasıl işse
2011 - 2012 Açıköğretim Aöf Harç Ücretleri (http://www.aofdestek.net/aof.acikogretim.kayit.islemleri/57518-2011.2012.acikogretim.aof.harc.ucretleri.html)
Üstteki linkle tıklarsanız orada herşey anlatılmakta.
205+45 = 250 tl yatırmanız gerekli 29-02-2012 tarihine kadar.
işletme 3.sınıf sınav tarıhlerı nezamn nereden öğrenicez..
işletme 3.sınıf sınav tarıhlerı nezamn nereden öğrenicez..
7-8 nisan ilk sınavlar
vtec_alp
teşekkür ederim bu arada
fasterhan
16-02-2012, 10:14
offf çalışmaya başlasam artık iyi olacak.....ara sınava son 50 gün :D ... bi dünya ders özeti indirdim ama hala içimde okumaya başlayacak heves yok ve ne zaman gelecek hala belli degil ahaha :D :D
AhmetDncr
16-02-2012, 10:21
tarihleri görünce bi sıkıntı bastı :D 8 ders var bu sene, heralde bi sene uzayacak :D
golfcu0101
16-02-2012, 10:24
3 ten vergi 4 ten maliyet var benimde egem yayınlarının soru bankalarından her sınav en az 13 ,14 tane soru garanti:D
SekoLive
16-02-2012, 10:32
beyler ısletme notu sorusu olan bana maıl atarmı? 3sınıftaym artk calsmaya baslayacagm. Bıde burodan verılen sıfreyı bı turlt aktf edemedm varmı bu konuyu ıyı bılen
AhmetDncr
16-02-2012, 10:35
ben bu yıl 4'e geçtim, 3 ten de iki tane kaldı :D
Vize sınavı yaklaşıyor dogru düzgün çalışmadım çalışamıyorumda napmak lazım :D
Bad-Fast
16-02-2012, 22:10
sene'ye artık diye kendini kandır :)
golfcu0101
17-02-2012, 00:01
Vize sınavı yaklaşıyor dogru düzgün çalışmadım çalışamıyorumda napmak lazım :D
kardeşim egem yayınlarının son 5 yıl içinde vize,final ve bütün yer aldığı soru bankası var şiddetle tavsiye ederim ben 3 ve 4 ü sadece sorulara bakarak geçtim 2 dersim kaldı sadece:icon_tup:
kardeşim egem yayınlarının son 5 yıl içinde vize,final ve bütün yer aldığı soru bankası var şiddetle tavsiye ederim ben 3 ve 4 ü sadece sorulara bakarak geçtim 2 dersim kaldı sadece:icon_tup:
abi dediğin kitaba baktım bugün 10 liraya son 5 yıl içinde çıkmış sorular galiba bu kitabı diyosun degil mi ?
golfcu0101
17-02-2012, 14:01
abi dediğin kitaba baktım bugün 10 liraya son 5 yıl içinde çıkmış sorular galiba bu kitabı diyosun degil mi ?
aynen kardeşim ben çok faydalandım ben ve birçok arkadaşımız bu sene gene alacam yenisini bakalım ya vizede yada finalde sağlam çıkar.ama kitabada azcık ucundan sorusundan bakmak lazım tabi:D:D
valla sırf askerlik için bile ben olsam aöften alırdım o diplomayı;)
crazydog
20-02-2012, 14:59
valla sırf askerlik için bile ben olsam aöften alırdım o diplomayı;)
Kafama tas ation dmi hain kel asker :D
Yiğit Ş.
20-02-2012, 15:08
DİKEY GEÇİŞ(İktisada Giriş-Genel Muhasebe-Hukuka Giriş-Genel İşletme) (http://www.egemyayinlari.com/DIKEY-GECISIktisada-Giris-Genel-Muhasebe-Hukuka-Giris-Genel-Isletme,PR-316.html)
bana uyanı bu sanırım ama 875 sayfa diyor 4 ders için. fazla değil mi yahu ? :D
ek olarak konuları okumaktansa çıkmış sorulara bakmayı düşünüyorum internetten, e-ogrenmeden ve ek olarak bi kitap alarak. bu yolla geçmiş arkadaşlar var mı ?
Bad-Fast
20-02-2012, 15:46
aöfün verdiği kitaplarla çalışan yok denecek kadar az , yardımcı kitap alırsın özet önemli yerleri anlatıyor zaten geçmen için yeter artar ;)
Yiğit Ş.
20-02-2012, 15:53
e-ogrenme için ne diyosunuz peki ?
golfcu0101
20-02-2012, 15:54
e-ogrenme için ne diyosunuz peki ?
üzerine düşersen iyi tabi:)
Yiğit Ş.
20-02-2012, 15:57
üzerine düşersen iyi tabi:)
işim gereği btn gün bilg başındayım. Bugün biraz bakındım e-ogrenme'ye. Dha önce çıkmış 2009-2010 sorularıyla kıyaslama yaptığımda pek benzer olmadıklarını farkettim. Değer mi sitede vakit kaybetmeye değmez mi anlamaya çalışıyorum. :)
Bad-Fast
20-02-2012, 16:01
eğer imkanın varsa işyerinde kitaptan çalış , eöğrenme iyi tabi ama ben kitabı tavsiye edicem , kısa , öz , etkili :)
Valla egem yayınlarının çıkmış soru bankasını aldım en iyisi bunları çözmek başka çare yok :D
Yiğit Ş.
20-02-2012, 16:07
eğer imkanın varsa işyerinde kitaptan çalış , eöğrenme iyi tabi ama ben kitabı tavsiye edicem , kısa , öz , etkili :)
tmm öle yapalım.
egem midir en iyisi ? murat diyenler de var
Bad-Fast
20-02-2012, 16:08
egem midir en iyisi ? murat diyenler de var
ben murat diyenlerdenim :)
golfcu0101
20-02-2012, 16:09
işim gereği btn gün bilg başındayım. Bugün biraz bakındım e-ogrenme'ye. Dha önce çıkmış 2009-2010 sorularıyla kıyaslama yaptığımda pek benzer olmadıklarını farkettim. Değer mi sitede vakit kaybetmeye değmez mi anlamaya çalışıyorum. :)
yukarda yazdığım soru bankasında son 5 yılın çıkmış vize,final,büt soruları var.bide anlatımı iyi bi yardımcı kitaba kısaca göz attınmı tamam:icon_tup:
golfcu0101
20-02-2012, 16:09
muratın ders çalışmak için,ama egem çıkmış soruları olan kesinlikle bakılmalı diyorum ben
Murat her zaman daha iyi bu işte,ben de muratın konu anlatımlı kitabı var ancak egem biraz daha kolay özetlenmiş gibime geldi arkadaşta egem var ,ancak murat daha etkili ve bire bir diyebilirim ..Murat konu anlatımlı kitap alın yanına da son 5 yılın çıkmış sorularını tamamdır
Yiğit Ş.
20-02-2012, 16:11
eyw :) tşkler 2 senede hiç kalmadan bitirebilirsem mükemmel olucak..
Bad-Fast
20-02-2012, 16:12
bu aöf de binbir türlü yol bulabilirsin :D bi arkadaş soru şıklarını sayıp sallamasyon yapma yöntemi bile önerdi :) geçiyormuşta , sende kafana hangisi iyi yatarsa uygulıycaksın :)
ben kendimden örnek veriyorum muratı aldım intibak ve 3. sınıfta 70-80 arası notlarla geçtim sadece hergün bir ünite bitirdim konu sonundaki testi çözdüm , 4.sınıftayım ek olarak bi test kitapçığı aldım bide onu çözüyorum olayım bu ;)
Yiğit Ş.
20-02-2012, 16:14
doktor beraber takılak mı? :D
Bad-Fast
20-02-2012, 16:16
hahhaha :D zor değil merak etme günde 1 saat versen tamam :)
Bad-Fast ben günde 2-3 saat ders çalışmaya razıyım ancak olmuyor masanın başına oturunca yapamıyorum gözüme büyüyor dersler :D güzel taktik ama her gün 1 ünite bitirip soruları çözmek bugün başlamayı düşünüyorum ,maliyet muhasebesi ve finansal yönetimden bir şey çakmıyorum ama
Bad-Fast
20-02-2012, 16:21
valla ilk başladığınız için sizi çok iyi anlıyorum bende aynı şekilde , zor mu , geçebilcem mi , hayatımda hiç görmedim dersleri falan binbir türlü soru vardı kafamda çalışıyordum bide o zamanlar çalıştım dediğim gibi sınava girdim hala kalmış olabilirim diyorum notlar geldi 70-80 :) ilk zamanlar dediğin gibi kafa gidiyor başka yerlere istek yok gözde büyüyor ama 1 ay sıkıcan dişini gerisinde spor gibi yapmayınca aklında kalıyor :)
bazen 1 ünite 2 saat sürer bazen 1 ünite yarım saat sürer ama yap 2 hafta uygula sonra yaz buraya dediğimi görceksin :)
Tamam abi başlıyorum bugün :)
Bad-Fast
20-02-2012, 16:25
uygula 2 hafta hala değişen bişey yok dersen bende bırakcam o sistemi :D
Bak ondan sonra vay senin yüzünden kaldım ver 250 tl taksitimi falan deme :D :D
golfcu0101
20-02-2012, 16:28
kendi grüşüm egemin çıkmış yıllara ait soru bankası var ders değil soru bankası on numara
Bad-Fast
20-02-2012, 16:32
Bak ondan sonra vay senin yüzünden kaldım ver 250 tl taksitimi falan deme :D :D
yok ben geç kaldım zaten bu sene biticek kaçarı yok inş. :)
kendi grüşüm egemin çıkmış yıllara ait soru bankası var ders değil soru bankası on numara
çıkmış sorular , soru bankalarında aynı fikirdeyim faydası oluyor , muratdan kitap alırken test kitabı hediye ettiler onu çözüyorum , farklı sorular veya farklı soru şekilleri oluyor ..
golfcu0101
20-02-2012, 16:33
ben üç,dördü soru bankaları sayesinde geştim kaldı iki ders:D
Bad-Fast
20-02-2012, 16:35
inş. sende bitirirsin bu sene :)
Yiğit Ş.
20-02-2012, 16:36
Ehliyette, microsoft sınavlarında hep sorulara çalışım :D Bu şekilde geçtim sıkıntısız. Açık öğretimde'de aynı taktiği izleme kararı aldım :D hadi hayırlısı
zafer_0403
20-02-2012, 16:36
Valla benim durum okadar komediki bugün ders çalışmaya başlıyayım diyorum örnek gün cuma oluyo Hafta başı tertemiz başlayım diyorum güzel bir dizi oluyo salı başlarım filan yaklaşık 1 aydır kendi kendimle pazarlık halindeyim :D
Bad-Fast
20-02-2012, 16:38
Ehliyette, microsoft sınavlarında hep sorulara çalışım :D Bu şekilde geçtim sıkıntısız. Açık öğretimde'de aynı taktiği izleme kararı aldım :D hadi hayırlısı
hadi hayırlısı ... :)
Bad-Fast
20-02-2012, 16:39
Valla benim durum okadar komediki bugün ders çalışmaya başlıyayım diyorum örnek gün cuma oluyo Hafta başı tertemiz başlayım diyorum güzel bir dizi oluyo salı başlarım filan yaklaşık 1 aydır kendi kendimle pazarlık halindeyim :D
o dönem sınav haftasına kadar uzar gider :D
SekoLive
20-02-2012, 16:43
beyler derslerı actm bı garp geldı. Online soru cözücegmz site varmıdır.
Bad-Fast
20-02-2012, 16:47
aöf ün kendi sitesinde var ....
yok ben geç kaldım zaten bu sene biticek kaçarı yok inş. :)
.
Türk vergi sisteminden 2 ünite bitirdim soruda çözdüm çok iyi bir başlangıçtı :)
Bad-Fast
20-02-2012, 23:05
hızlı başlangıcı yapmışın hadi bakalım :)
pert sierra
21-02-2012, 01:38
:S oha bu haftamı sınav
|| CaNeR ||
25-02-2012, 10:47
3. Sınıf İşletme öğrencisiyim, 2. taksit için son gün 24 Şubatmış yatırmayı unuttum, bir sorun olurmu ?
SekoLive
25-02-2012, 10:47
caner biraz faiz biniyor onun dısında sorun olmuyordu.
Bad-Fast
25-02-2012, 14:00
%1 demişti bi arkadaş gerilerde , şubat sonuna kadar zaman vardı gerçi
BaybuRtlu69
25-02-2012, 14:22
2 yıllık üniversite okucam, sonrasında açık öğretime yazılıp 4 yıla tamamlarım diye düşünüyorum..
O sırada da çalışırım, akşamları 1er 2 şer saat düzenli çalışsam, hiç kalmadan bitirebilirmiyim geri kalan 2 yılı mı aöf de beyler ?
2 yıllık üniversite okucam, sonrasında açık öğretime yazılıp 4 yıla tamamlarım diye düşünüyorum..
O sırada da çalışırım, akşamları 1er 2 şer saat düzenli çalışsam, hiç kalmadan bitirebilirmiyim geri kalan 2 yılı mı aöf de beyler ?
akşamları istinasız 1-2 çalışırsanız biter. bende böyle başladım ama üşengeçlikten sadece sınavdan 2-3 gün önce başladım çalışmaya.O halde 6 dersten 3 ünü geçtim :D
BaybuRtlu69
25-02-2012, 16:02
akşamları istinasız 1-2 çalışırsanız biter. bende böyle başladım ama üşengeçlikten sadece sınavdan 2-3 gün önce başladım çalışmaya.O halde 6 dersten 3 ünü geçtim :D
2 yıllık Dış Tic. veya pazarlama bölümü okursam, bunun aöf de 4 yıllık karşılığı işletme midir ?
Valla eğer dediğiniz gbiyse heralde basit geçmek sınavları, bende şimdi byle diyorm ama ilerde yine uygularım gibime gelio. Alttan ders bırakmadan, yıl kaybetmeden bitirp snra 6 ay paşa paşa askere giderim :)
2 yıllık Dış Tic. veya pazarlama bölümü okursam, bunun aöf de 4 yıllık karşılığı işletme midir ?
Valla eğer dediğiniz gbiyse heralde basit geçmek sınavları, bende şimdi byle diyorm ama ilerde yine uygularım gibime gelio. Alttan ders bırakmadan, yıl kaybetmeden bitirp snra 6 ay paşa paşa askere giderim :)
karşılığı işletmemi bilmiyorum valla. ben bankacılık okudum myo, şuan işletme ile devam ediyorum. dediğim gibi o çalışma ile 3 dersi geçtim, hatta 4. sünüde geçicektim 47 ile kaldım sınıf tekrarına. çalıştım dediğimde sadece geçmiş senelerde çıkan sorulara baktım o kadar. oturup konu falan çalışmadım yani. sistemli çalışılırsa geçilir sanırım :)
BaybuRtlu69
25-02-2012, 16:11
karşılığı işletmemi bilmiyorum valla. ben bankacılık okudum myo, şuan işletme ile devam ediyorum. dediğim gibi o çalışma ile 3 dersi geçtim, hatta 4. sünüde geçicektim 47 ile kaldım sınıf tekrarına. çalıştım dediğimde sadece geçmiş senelerde çıkan sorulara baktım o kadar. oturup konu falan çalışmadım yani. sistemli çalışılırsa geçilir sanırım :)
madem öyle 4 yıl fakülteye gitmenin bi mantığı yok, iyice belirginleşti kafamda. teşekkrler müdür :)
golfcu0101
25-02-2012, 22:11
3. Sınıf İşletme öğrencisiyim, 2. taksit için son gün 24 Şubatmış yatırmayı unuttum, bir sorun olurmu ?
engin 8 yıllık aöf tecrübemle sıkıntı olmaz ama finale kadar yatırmazsan final sınavına giremezsin vize de sorun yok:icon_tup:
3. sınıf işletme öğrencisiyim..
Geçen sene çok az bi çalışmayla 3 ders verip 3 dersten kaldım.. :) Kaldığım dersler de 47 48 le falan kaldı..
Sınavlara 1 ay civarı bi zaman kaldı, hiç çalışmadım.. Bakalım bu sene ne halt yiyeceğiz.. :D
ProdriveSTI
25-02-2012, 22:15
pfff bu konuyu görünce moralim bozuluyo yahu murat eğitime yazıldım daha hiç gitmedim derslere ne halt yiceksem :(
Ben türk vergi sisteminin konularını bitirdim gibi,ama şöyle baştan bakınca bir şey anlamamış gibi hissediyorum :D ama hayırlısı çalışmaya devam :D
ProdriveSTI
25-02-2012, 22:19
Ben türk vergi sisteminin konularını bitirdim gibi,ama şöyle baştan bakınca bir şey anlamamış gibi hissediyorum :D ama hayırlısı çalışmaya devam :D
çıkmış sorulara çalış geçen sene ders aldım ben vizeden 60 aldım,finalde çalışmadım hiç son gün,son 5 yılda çıkmış soruları ezberledim 15-16 tane birebir çıktı.;)
Kanka herkes aynısını yapıyorda ben korkuyorum risk'E atmak oluyor aslında ,zaten son haftalar çıkmış sorulara yüklenicem başka çare yok
ProdriveSTI
25-02-2012, 22:32
Kanka herkes aynısını yapıyorda ben korkuyorum risk'E atmak oluyor aslında ,zaten son haftalar çıkmış sorulara yüklenicem başka çare yok
o zaman 1 kez dahi olsa konuları okuyup,bol bol soru ezberle inan bana faydası olucaktır.
golfcu0101
25-02-2012, 22:34
vallaha benim işime çıkmış son 5 yılın sorularına 3,4 kez göz atmak geliyor bu saatten sonra ders çalışmak bünyeme aykırı nedense:D
|| CaNeR ||
27-02-2012, 10:58
Maliyet Muhasebesi gibi bir bela seni bekliyor :D Ünite dörtteyim. Umudum yok :D
Maliyet Muhasebesi gibi bir bela seni bekliyor :D Ünite dörtteyim. Umudum yok :D
Ya umutlarda biterse :(
Bad-Fast
27-02-2012, 12:53
bi cacık olmazzz :) sen çalış , son hafta test çöz muhasebe falan geçer gider :)
Onurkk06
27-02-2012, 13:01
arkadaşlar para yatırma muhabbeti ne zaman son bilen var mı
golfcu0101
27-02-2012, 13:02
ilk taksiti yatırdınmı vizeye girebiliyosun ama ikinci taksiti yatırmazsan finale almıyorlar:D sanırım bu ay son
golfcu0101
27-02-2012, 13:03
arkadaşlar para yatırma muhabbeti ne zaman son bilen var mı
29.02.2012 meseyi bitimine kadar
ProdriveSTI
27-02-2012, 13:30
yok öyle bişey ne zaman istersen yatır ama 2. taksit için geçerli bu.
kerimvtec
27-02-2012, 13:30
son yılların sorularına bakıyorum calısıyorum ama yok ya sınava gırer gırmez elım ayagama dolanıyo..soruyolar kacıncı senen dıye 4. dıyorum herkez sasırıyo sonra soyluyorum 1.sınıfta 4.senem dıye :D yalandan gırdık yazıldık bakalım ne olucak :)
Yiğit Ş.
27-02-2012, 13:32
ay sonu son diye biliyorum.
golfcu0101
27-02-2012, 13:34
yok öyle bişey ne zaman istersen yatır ama 2. taksit için geçerli bu.
evet hacı öle ama arkadaş belki vakitli yatırmak istiyor ha nezaman istersen değil finas sınavına girmek istiyorsan finalden önce yatması sisteme düşmesi gerek:D
ProdriveSTI
27-02-2012, 13:35
evet hacı öle ama arkadaş belki vakitli yatırmak istiyor ha nezaman istersen değil finas sınavına girmek istiyorsan finalden önce yatması sisteme düşmesi gerek:D
arkadaşım iki yıldır 2. taksiti kasım ayında kayıt yenilerken yatırıyor tüm sınavlarada giriyor ama :D
4. sınıf işletmedeyim sınavlar ne zaman :D
golfcu0101
27-02-2012, 13:41
arkadaşım iki yıldır 2. taksiti kasım ayında kayıt yenilerken yatırıyor tüm sınavlarada giriyor ama :D
vallaha kanka bir yanlışlık var niye diyecen ben 8 yıllık aöf tecrübemde görmedim öyle bşi 2 taksiti yatırmazsan finale giremiyorsun istersen büroya bir sor:soru:
4. sınıf işletmedeyim sınavlar ne zaman :D
kardeşim nisanın ilk hafta sonu sınav 7 ve 8 i
ProdriveSTI
27-02-2012, 13:45
vallaha kanka bir yanlışlık var niye diyecen ben 8 yıllık aöf tecrübemde görmedim öyle bşi 2 taksiti yatırmazsan finale giremiyorsun istersen büroya bir sor:soru:
valla durum bundan ibaret bizzat şahit oldum ben :D
7 nisana daha çok varmış ya yatışa devam :D
golfcu0101
27-02-2012, 13:50
valla durum bundan ibaret bizzat şahit oldum ben :D
vallaha ben genede bi anormallik var diyorum sakın arkadaşna torpil geçiyor olmasınlar kanka:D:D
7 nisana daha çok varmış ya yatışa devam :D
fazla yatma kalır üzülürsün kalk az soru çöz tembel:hahaha:
ProdriveSTI
27-02-2012, 13:52
vallaha ben genede bi anormallik var diyorum sakın arkadaşna torpil geçiyor olmasınlar kanka:D:D
yok sanmıyorum bende geçen sene 2.taksiti son ödeme tarihinden 2 ay sonra yatırmıştım aynı şekilde arkadaşta hem önce ki sene hemde geçen sene 2. taksiti kasım ayında yatırdı olm sınava giremezsin demiştim bende senin gibi biliyordum ama çocuk inatla yatırmadı ve sınavlara girdi sorunsuz :D
golfcu0101
27-02-2012, 13:56
kanka kesinlikle ısrarla olamaz çünkü adam büt tarihinden sonra nasıl yatırıyor finale büte nasıl giriyor hadi finale girdi ya büt yok babili var bir durum.sen sağlama al kendini;)ha bende yatırmadım ayr konu finallere yakın yatırırık bakalım:D
ProdriveSTI
27-02-2012, 13:57
kanka kesinlikle ısrarla olamaz çünkü adam büt tarihinden sonra nasıl yatırıyor finale büte nasıl giriyor hadi finale girdi ya büt yok babili var bir durum.sen sağlama al kendini;)ha bende yatırmadım ayr konu finallere yakın yatırırık bakalım:D
:D harbiden inanmıyosunuz bana ama gerçekten böyle :hahaha:
golfcu0101
27-02-2012, 14:00
yok kanka neden inanmıyım ayıp ettin şimdi ben 8 yıldır böyle bişi ne gördüm ne duydum onu diyorum yani mantık olarta hadi ikiyi ödemedi finale girdi ya büte nasıl giriyor:beuj:
ProdriveSTI
27-02-2012, 14:07
yok kanka neden inanmıyım ayıp ettin şimdi ben 8 yıldır böyle bişi ne gördüm ne duydum onu diyorum yani mantık olarta hadi ikiyi ödemedi finale girdi ya büte nasıl giriyor:beuj:
bilmiyorum ilk sene bende inanmamıştım olm b*ku yedin filan demiştim adam 2 yıldır çatır çatır giriyor sınavlara.
4. sınıf işletme 2. taksit
250 tl ya :S çok artmamışmı bu sefer
Hayırlısıyla mezun oluruz ya :D
mesaj geldi 2.taksit son ödeme 29 şubat demişler :) ödemesek nolur bunu şimdi :D
///KDrÖZER
27-02-2012, 15:58
mesaj geldi 2.taksit son ödeme 29 şubat demişler :) ödemesek nolur bunu şimdi :D
evet aynı mesaj banada geldi geç yatırsak sıkıntı oluyor mu?
Trance-R
27-02-2012, 16:04
ben ödedim rahatım :D
da ben sınava çalışmaya , çalışıyorum :S
zafer_0403
27-02-2012, 16:12
Ben geçen sene 2 nci taksiti Şubatta ödemem gerekirken eylül gibi ödedim. 247 ödiceğime 255 filan ödemiştim biraz faiz almışlardı hepsi bu. Bu senede aynısını yapıcam büyük ihtimal
Symetnix
27-02-2012, 16:13
1 . sınıftan 2 ders kaldı 2. sınıfa gectım 2 sınıfı gecebılmek ıcın alt derslerı vermek şartmı?