yakıt tercihiniz nedir arkadaşlar hangi firmadan kaç oktan benzin kullanıyorsunuz
Printable View
yakıt tercihiniz nedir arkadaşlar hangi firmadan kaç oktan benzin kullanıyorsunuz
bende opet 97 oktana başladım öncesi shell 97 kullanıyordum opet kullanan arkadaşlar varmı acaba memnunmu onu merak ettim
bende opet 97 kullanıyorum shell'den çok daha iyi
araba diğer benzinler ile biraz avans vuruyordu şuanda hiç bir avans sesi yok.
Evet bende sonunda aranıza leon Fare ile katıldım beyler.
Yusuf benim arabanında sanki startı normal arabalara göre uzun sürüyor. Bir saniyeden oldukça az ama sanki hafif geç alıyor. İlk startı bana dizel motor hissi veriyor zaten.Motorun sesi alışık olduğumuz motorlardan biraz farklı. Senin soğukken ilk marş nekadar sürüyor hocam belki sorun yoktur motorun karakteri budur.
Egt nin montajinda dikkat edilmesi gereken bir durum varmi dp'nin ozellile su bolgesine takilmasi gerekir diye bir durum varmi?? Ve montaj zaman aliyormu??
benim marş sorunu çözüldü yalnız...
aracın triger kayışı ve tam karşılığındaki gergi zincir seti değişti şuanda tek seferde marş alıyor sıkıntısız bir şekilde motorun seside %70 azaldı şuan hafif şıkırtılı bir sesi var oda zaten normalmiş...
ustamın söylediği bir parça var bakınca yağ kapağının sağ alt köşesinde motorun üstünde yuvarlak böyle pompa misali gibi üstüne basınca hava sesi çıkartıyor 10-15 tl lik bir parça marş problemi ondan olabilir demişti bana aklınızda bulunsun...
arkadaşlar nokian zg2 - yokohama advan - goodyer f1 asym2 bu 3 lastik arasında kaldım siz olsanız hangisini tercih ederdiniz
farklı olcak ama öneri,
continental sport contact 3.
Bende contı cs3 aldım gayet memnunum tavsıye ederım.
FR ile 2000 km yol yaptıktan sonraki deneyimlerimi aktarayım. Tabiki ilk başta motordan bahsetmek gerekiyor. Alt devirlerdeki canlılığı beni şaşırttı açıkçası. Güç oldukça lineer geliyor. Daha önce kullandığım 200sx alt devirler oldukça cansızken güç ani bir şekilde geliyordu Fr ise apayrı. 200hp insana zaten bütün arabalar bu güçte olmalı hissi veriyor. Güç ani bir şekilde gelmediğinden kullanım çok rahat.Gaza basınca alt devirlerden itibaren istekli. Sert kullanımda esp kapalıyken 1-2de sarıyor. Öncen çekişli olduğundan kontrol etmek oldukça kolay.
Yakıt tüketimi beklediğimden hem fazla hem az. Hem fazla hem az nasıl oluyor derseniz. Gönlüm daha az yakacağını, mantığım daha fazla yakacağını söylüyordu. İkisinin ortası oldu. Uzun yolda 110-130 km/h aralığında 8 litre civarı harcıyorum. Şehir içinde motor ısınana kadar 15 litre civarında tüketiyor motor ısındıktan sonra 9 litre civarına düşüyorki fena sayılmaz.
Arabada herşeyin dengeli olduğunu söyleyebilirim. Yol tutuşu taminkar ne çok sert bir araba ne çok yumuşak bir araba bence günlük kullanacaksanız ideal.
Edit: Birçok kişi dizel gibi bir sesi olduğundan bahsetmiş sesi ve homurtusu benim hoşuma gitti. Turbo back bir ekzosla sesi nasıl olur hoş olur sanki.
Arkadaşlar aracımda Revo Stage 1 yazılım , forge dump valve ve milltek catback var.
Milltekin downpipe ını alıp egsozu komple yapıp yazılımımı stage2 ye yükseltmeyi düşünüyorum.
İntercooler olması tavsiye ediliyor. S3 intercooler ı taksam (benim aracımdakinden biraz daha büyük) işimi görür mü ? öyle roll yapan sürekli gazlayan biri değilim..
SOn olarak kutu içi filtre işimi görür mü stage 2 de ?
benim 2 cupramda da stage 2 iken kutu içi filtre kullanıyor idim bi problem teşkil etmez..s3 intercooler ıda kullabilirsin sıkıntı yapmaz ;) (biz cupraya stage2+ yazılım atarken forge cooler yerine 10 lt greddy cooler kullandık gayette iyi bi şekilde çalıştı sorun olmadan, yani s3 cooler da kullabilirsin..) umarım sorunu doğru anlamışımdırda yardımcı olabilmişimdir :)
doğru anladın sanırım teşekkür ederim :) Rolle çıkmıyorum fazlada basmıyorum günlük kullandığım için gidip coolera bi ton para vermek istemiyorum. Eğer s3ün coolerı standartından iyi iş görüp aracı rahatlatmaya yetiyorsa sorun yok demektir :)
edit: kutu içi filtre hangisini önerirsin ?
konuyla alakası yok ama konu açmadan burdan sormak istedim.
-leon fr ile golf gtı ın motor ve şanzuman oranları aynımı ?
Bende S3 Intercoolerını araştırmıştım. Benim aracım olan Golf R ın intercoolerına göre yüzde 20 oranda daha büyük servis fiyatı da 700 TL. Bende sizin gibi aracımı günlük kullanıyorum ve çok zorlamıyorum, yakında stage 2 ye geçmeyi düşünüyorum. Yüzde 20 lik bir artış hayli hayli işinizi görür, turbo lag riskide olmaz. Parça kodu:1K0145803-P
Fr icinde s3 cooler dusunebilirmiyiz peki arkadaslar
Araştırma yaparken direk S3 ve Golf R a göre bakmıştım. Yukarda belirttiğim gibi bir değer artışı olduğunu gördüm. Ayrıca arabada kesme biçme yapmaya da gerek kalmıyor direk oem parça gibi takıyosunuz. Bu setup ı yapan ve aracı 350 beygir üstü olan bir Golf R da tanıyorum, soğutma ile ilgili tek bir problem yaşamadı bugüne kadar. Diğer modeller hakkında net bir yorum yapamam, en doğrusu servise sormak..
Acaba s3 intercooler almak mı daha mantıklı yoksa ths mi ?
Sertac istersen bende bsh/garret marka bir cooler mevcut.
dp ve cutout sonrası motor arıza ışığı yanması normal değilmi arkadaşlar
Yusuf abi sesi nasıl oldu acaba
sesten çok yırtınma ve gürültü karışımı bişey oldu sertaç ayrıca koltuk altında vibrasyon :D
Abi telefon numaranı pm alabilir miyim bugün görüşebilirsek sesi duymak isterim :)
Bugünlerde 76lık orta susturucuyu takma düşünem var ancak herkes biraz lag olur diyo böyle birşey varmı gerçekten ?
Özellikle herkes bi ara 76lık tak derken ?
Birde 76mm downpipe 76mm orta iptali ve son susturucu öncesi vanadan çıkış fazla mı geri basıncı düşürür
Aracınız 2.0 TFSİ 211 hp versiyonumu?
İlk basta komple SS kullandim huzur icinde hem performans hemde tatli bi ses vardi (70 lil dp 65 lik orta ve son susturucu)
Sonra 70 lik dp ve devaminda iskender kopmle 76 cekti varex ile miss gibi oldu