Bujilerin araliklarindan dolayi patirdiyodur muhtemelen. Beru marka kirmizi bobinlerden uzak durmak lazim ...
Printable View
Siyah standart bobinler
Orjınal bujulerin beru olma ihtimali varmıdır
Yıne aynı sılındir bobininde arıza var gecen gun deyiştirdiğim yeni bobin taktık hala patırdıyo
beru bobinlerin markası, buji bosch veya ngk dır büyük ihtimal. ne ile değiştirdiniz yenilerken bujiyi? leventin dediği gibi tırnak aralıklarını da kontrol edin takarken.
bobinleri de kırmızı kafalı oem r8 bobini ile yenileyebilirsiniz.
Bujilerin ustunde ngk yazıyo bugun söktük taktık bujileri araba duzeldi bobin olarakta (miniks)ahmet abi saolsun r8 bobınleri yolucak yarın birde onları takıp deniyelim
arkadaşlar custom manifolt yaptırmak sıkıntı yaratır mı..
30 turboya kendi manifolduyla araca sigmiyor..cozumu custom manifolda ama saglikli olur mu..gerci dunya kadar evoya yapilmis ve yapiliyo..
Iste hazir olmuyo mesele orda zaten..30 un kendi manifoldu var su an sigmiyo motor yanlamasina oldugu icin..
Evet iskender usta yapacak insallah..
selam arkadaslar
bobin arızasını halletıkten sonra sımdı rolanti sorunum rolantim sabit durmuyor 1100rpm cıkıp dusuyor giderkende ayagımı gazdan cekınce durmaya yakın kendı kendı ne yukselıyor..
boğazkelebegındendir dedım temizlettirdim tekrar yapıyor;karter havalandırma olabılır dedım pcv yi deyiştim yine yapıyo biyerden hava alıyor gibi ama bulamadık..
arıza kodu var mı aracta ? yazmadıgınıza göre sanırım yok ancak gaz kelebeğini sökütüğünüzde iyice inceleyin plastik kısımlarında catlaklar olunca bu işi yapıyor
dikkat etmezseniz gozunuzden de kacabilir .. muhtemelen boyle bir sorundur diye duşunuyorum .. plastik kısımda kılcal bile catlak oldugunda benzer sorunu yapmakta.. ben cok yasadım bunu ..
bunu kontrol ettikden sonra bence baska yerlerde arayın sorunu.
arıza kodu verdi boğazkelebegıyle ılgılı ama kodu suan hatırlıyamıyorum:(
temizledik kontrol etti usta ama gözunden kacmıs olabılırmi?
forumdan okudugum pcv bozuldugundada bu tıp arıza verıyomus pcv yı deyıstım ama olmadı emmenın altından gecen bi hortumda olabılırmı kacak bunun ıcınde emmenın sokulmesı lazım
Canımı sıkmaya basladı zaten bosyere arıza olmayan parcayı deyısmek ama bakalım bide boğaz kelebegını deyişicem inşallah sorun duzelir
değiştirmeye gerek olmayabilir.bence tfsi dan anlayan biriyle daha görüşün
İnşallah gerek kalmaz dedıgın gıbı doğukan herkezede kurcalatmak istemiyorum yetkıle servıse gotursem bişey deyısırmi onuda bılmıyorum ***** izmir yawas bu konuda
bence söktürün iyice bir kontrol edin gözle catlak var mı vs.. diye araba stock degilse zaten yetkililerin bir cogu bakmak istemeyebilir..
orda sorun yoksa diğer yerlere baktırın eğer var ise naparsanız yapın artacak ve kırılana kadar da size eziyet cektircek..
hemen değiştirmeyin zaten belki saglamdır da zaten ama emin olmanız lazım diye dedim.
arabayı kapatmadan once hafif sıkıstırdım sonra park ederken devır yukseldı arızayla tanıstım..ertesı sabah marsa bastıgımda otomatık jıklede araba sapıtık calısıyodu bugun sabah calıstırdıgımda normaldi ısındıgıda tekrar basladı,tekrar sokturucem kelebegı bıdaha bakalım.
bu sekılde kullanımın zararı nedir zarar verırımıyım motora vs
Geçen hafta benzeri başıma geldi
4. silindir ateşmesi hiç bi şekilde çalışmıyordu
Beyne reset atıldı düzeldi
Arıza yakmazmı sılındır olsa arıza verıyor ama rolantıyle ılgılı bırde cekişi fılan normal arabanın
Arkadaslar bnde birkac gun once tfsi ci oldum hayirlisiyla :) 2008 s3 aldim aracta methanol
Harici stage 2+ burun parcalar var sanirim,simdi bu aractan methanol ile alinan guc nedir bu setupta ?
Aracdaki parcalarda soyle
Milltek egZoz+dp
Kn typhoon filtre kiti
Forge twin cooler
Apr pompa
Forge dv
Performans suan cok tatminkar ama gelecekte neler yaoilabilir ve ne faydalari olur hp olarak merak ediyorum
WG Methanol ve Yakitla 2 bar ustu basincla 8-9 sn arasi 100-200 gider. Hayirli olsun bu arada dogru tercih:)
Eyv beyler cok sagolun tercih guzel hakikatten cok keyifli
Wg varmi yokmu bilmiyorum yazilim revo hafta ici ugruycam powershop a levent oralarda olursan gorusuruz :) basincida bilmiyorum suanda ama guzel gidiyor
Su hali bakalim kac cikaricak bir ara olcucem merak ediyorum :)
biraz daha sorular sorayım bu r8 bobinlerini bu setupta kullanmam lazımmı bir faydası olurmu ve faydası olacaksa nerden almalıyız birkaç çeşidi var sanırım replika vs gibi
Merhaba arkadaşlar, benim bir sorum olacak. Audi A4 2.0T FSI Quattro sahibiyim. Aracım 2007 model B7 kasa ve triptonic. Araç yaklaşık 2 yıldır bende ve çok memnunum en az 2-3 sene kullanacağım, satıp model yükseltmeyeceğim.
Aracımda şu an APR' nin yazılımı mevcut ve 240HP civarı.
Aracımın turbosunu değiştirmek K04 turbo kullanmak istiyorum. APR' nin k04 turbo kitini ve supertsprint egzost sistemini düşünüyorum ve tabi kutu içi filtre olayını halledeceğim. Kimisi aracını tanıyamazsın, muhteşem olur diyor, kimisi otomatik şanzıman bunu HP ve tork altında zorlanır ve sana sıkıntı yaratır diyor. Açıkçası ya bir deneyeyim diyecek kadar zengin biri değilim ama aracımı da değiştirmek istemiyorum, çok temiz durumda ( 115.000 km' de ).
Sizce ne yapmalıyım, gerçekten otomatik şanzımanda sıkıntı yaşar mıyım? Farklı önerileriniz var mı? Sizce yapmalı mıyım bu upgrade işini?
Şimdiden teşekkürler...
aracınız 6 ileri yağlı tip(s-tronic) ise kafanız rahat şekilde kullanabilirsiniz. TFSI gerçekten güzel motor. Harcadığınız paranın hakkını alıyorsunuz. Türkiyede de TFSI dan anlayan ustalar-tunerlar gün geçtikçe artıyor. K04 turbo aracınızı çok keyifli hale dönüştürecektir e tabi quattroyla da birleşince asfalt canavarı olacağına eminim.