User Tag List

Sayfa 5/5 İlkİlk ... 345
87 sonuçtan 77 ile 87 arası

Konu: Vw 1.0 tsi 268 hp Yeni Motor

Wankel Batu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tayfun motorun sadece cikacagi soylendi konsept olarak bile tanitilmadi ortada fol yok yumurta yok emin ol bunlari muhendislerde dusunuyordur vw 2020 hedef dunya satis birinciligi.1 incilige oynayan bir marka bastan sagma kucuk hacim yapalim turbodan bari acalim sikistiralim hp alip milleti kandiralim insanlara yaslayalim diye dusunebilirmi sence ? bilip bilmedigimiz bir suru test var zaten boyle argeler bi anda olucak seyler degiller belli planlamasi 3 sene once 2 sene once oldu bilemezsin teknoloji gelisiyor olmaz gozuyle bakmamak lazim ayrica bu motorda kullanilicak turbo senin bildigin turbolardan degil.
    Best German Engineering

Vorsprung durch Technik

kickbuttowski - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Batu doğru söylüyor çok değişik turbolar kullanıyorlar senin bildiğin turbolar gibi değil.

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı sadun94 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu zihniyet asla degismez sanirim.

Herkese iyi forumlar dilerim.
    Bocanegrama rocco ma koyduğum yağı ben bilirim

Ne zihniyeti eşşek yerine koymasin vw müşterisini,

Bu motordada aynısı olsun bakalım yüzüne kim bakacak vw nin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Wankel Batu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tayfun motorun sadece cikacagi soylendi konsept olarak bile tanitilmadi ortada fol yok yumurta yok emin ol bunlari muhendislerde dusunuyordur vw 2020 hedef dunya satis birinciligi.1 incilige oynayan bir marka bastan sagma kucuk hacim yapalim turbodan bari acalim sikistiralim hp alip milleti kandiralim insanlara yaslayalim diye dusunebilirmi sence ? bilip bilmedigimiz bir suru test var zaten boyle argeler bi anda olucak seyler degiller belli planlamasi 3 sene once 2 sene once oldu bilemezsin teknoloji gelisiyor olmaz gozuyle bakmamak lazim ayrica bu motorda kullanilicak turbo senin bildigin turbolardan degil.
    Emin ol ki mühendisler işin en ekonomik kısmına bakıyor. Nereyi zayıf bırakırsak servise gelirler diye bakıyorlar.
    Bilinçli eskitmeyi araştırın derim size. Bu Planı bütün firmalar uyguluyor.

@Kickbuttowski
    Turbo ne olursa olsun isterse tamamen elektrikle basınçlı hava versin. Sıkışan hava ısınır.

Ayrıca ben bu motorun çıkmasını istiyorum karşı değilim. Bunu İlk attığım posta da belirtmiştim. Hele gelsinde da görelim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bize sıkışan gazlar soğur diye öğreten eğitim sistemine nalet gelsin o zaman!

lowfamilia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vw 36. viyana motor senpozyunumda 1.0 tsi ile w12 tsi tanıtmış.

1.0 TSİ 272 HP iken W12 6.0 TSİ 600 hp üretiyor.
    sizce çok saçma değil mi biri diğerinin 6 katı büyük motor ama hp oranları nerdeyse yarı yarıya.
    Alıntı Eray Yümsel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    0.5 ne arkadaş benim aspiratör okadar üflüyo ya sc yerine onu verirdim üfletirdin motora serdar
    Alıntı ibooo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    malı arapfaikten alıyoruz mersine kadar göki kullanıyo

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı lowfamilia Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1.0 TSİ 272 HP iken W12 6.0 TSİ 600 hp üretiyor.
    sizce çok saçma değil mi biri diğerinin 6 katı büyük motor ama hp oranları nerdeyse yarı yarıya.
    Aynen çok saçma. Ya 1.0 tsi'i 100 hp yapsınlar ya da 6.0 tsi'i 1632 hp. Böyle iş mi olur? Nerde kaldı hani o meşhur alman mühendisliği?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kickbuttowski Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bize sıkışan gazlar soğur diye öğreten eğitim sistemine nalet gelsin o zaman!
    O dedigin olay önceden sıkışmış gazın serbest bırakılmasıyla oluyor.
    Turbolu arabalara süs niyetine cooller koymuyorlar.

Ek açıklama: lisede kimya görmüşsünüzdür. Entropi diye bir ünite vardı. Bu unitenin amacı 'enerji yoktan var edilmez ve yok olmaz' yasasını kanıtlmaktı. Söyleki
    Gazi sıkıştırdın ısı verdi yani dışarıya enerji verdi. Yani entropi pozitif oldu. Oyle bi sıkıştırdın ki sıvı hale cevirdin ve sakladın. Sonra serbest bıraktın ve sıvı halden gaz hale geçti ve etrafa soğukluk saçtı yani ortamdan enerji aldi. Arabada ki turbo havayı sıkıştıryor ama sıvı hale cevirip pistona iletecek kadar güçlü değiller bu yüzden turbodan çıkan hava sıcaktır ve cooller a ihtiyaç duyulur.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Tayfun.O Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende senin gibilere hastayım. Gelmesine karşı değilim gelisin alın ben şahsen param osla dahi almam. 1.000cc motordan 286 hp almak bilek ister.
    1) bayiden o alınan 15 km sonra arıza yapan c180 var bu ülkede onca ar-ge boşa gitmiş.
    2) 1.000 cc den 286 hp almak için 2.0 bar ın üstünde olmak lazım bu turbo o basınca katiyen 200.000 km dayanmaz. 0.5 bar basan arabanın turbosu 150.000 de çortluyor ,
    Dar görüşlü değilim 1-2 cümleme bakarak bana cahil diyemezsin. ben gelmesini belirttim zaten göremediğin için bunları yazmışsın. Ben gerçekçiyim sadece hacim ne kadar ufalırsa çıkan sıcaklık-basınç o kadar fazla oluyor maalesef bu küçük motor büyük işler için o kadar zorlanacak ki patlayacak
    Doğru devir yenilikçilik devri bir şey ne kadar yeniii ne kadar teknolojik olursa o kadar çabuk bozuluyor. Ben bunun doğru olduğunu İspat ederim ama siz aksini ispat edemezsiniz.
    Downsizing = küçülmek tir. Ne kadar Küçük hacim devri olsa da Büyük Hacim her zaman kazanır. Avrupa da yeni yasa çıktığı için firmalar hacim küçültü firmaların yani doğayı pek s*kledikleri yok(Tesla Hariç). Yasa çıkmasaydı Şuan hala v12-v8 li ferrari- Mustang çıkardı. Ayrıca Türkiye de vergi fazla olduğu için Yüsek hacimden kaçıyorlar bu da sizin fikrinizin doğmasına sebep oluyor. Ama Yüsek hacimli bir arabanın koltuğuna oturduğunuz zaman bu düşünceleriniz uçacaktır
    Selamlar tekrardan,

1-) Insanoglunun urettigi hersey gibi, bu verdiginiz c180 ornegindeki gibi "hatali uretim" olabilir, bu konuyla pek alakasiz bir ornek olmus kusura bakmayin.
    2-) 1000cc lik bir motor, 150.000km de, benzin tuketimi+ 1 sifir turbo'nun toplam maliyetinin, 2.0tfsi lik bir motorun 150.000km lik toplam maliyetinden daha az olacagina inaniyorum. Tabi haksizda cikabilirim.

Ayrica yeni teknoloji diye cabuk bozuluyor diyemeyiz, ulkemizde kac kisi dogru duzgun biliyor ki neye, nasil bakilacagina? Ayrica yag yakma konusu cok ele alinmis, evet dogrudur, ANCAK vw fabrikadan daha cikarken, yag yakacagi konusunda musterisini uyariyor. Bu o zaman sorun olmaktan cikar, sadece kosul oluyor.
    Ve v12 gibi motorlardan, buyuk hacimli motorlardan bahsetmissiniz, evet dogrudur belki daha zevklidir hissiyati, ancak burda zaten hissiyattan pek bahsetmemistim ben. Benim ele aldigim konular, yeni teknolojilerin bilip bilmeden baltalanmasi ve haksiz elestrilere marus kalmasiydi, ve kucuk hacimlere duyulan gereksiz korgu ve cekingenlikti.

Neyse bu oyle bir konuki, uzar gider... Ayrica mesajinizin basinda "senin gibilerede hasta oluyorum" demissiniz. Burasi bir forum, burda herkes kendi fikrinden bahsediyor. Kimsenin sinirlenmesine, kirilmasina ya da hasta olmasina gerek yok. Bunlar oyle konular ki, bi cay soyleyip hep birlikte tartismak lazim aslinda, uzun uzun

Neyse, kendimi tam dile getiremiyorum, zamanim ve yeterli yerim yok burda malesef ama tekrardan herkese iyi forumlar dilerim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Senin gibilere hasta oluyorum çünkü amacınız tartısmak degil laf sokmak aşağılamak. Ilk postundaki üslubunu hic beğenmedim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Tayfun.O Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Senin gibilere hasta oluyorum çünkü amacınız tartısmak degil laf sokmak aşağılamak. Ilk postundaki üslubunu hic beğenmedim.
    Asla oyle bir amacim yoktu, oyle dusundurdugum icin de cok uzgunum. Kesinlikle amacim laf sokmak veya assagilamak degildir. Amacim forumda ogrenmek, yeri gelir ve bilgim insallah yeterse de ogretmek veya yardim etmektir. Daha forumda yeniyim ve hayatimda daha yeni yeni boyle postlar yapiyorum. Zamanla uslubumu da duzeltmeyi denerim.

Tekrar kusura bakmayin.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler