Soft yazılım için bence dp gereksiz masraf. Sen bilirsin tabi.
Printable View
2012 focus 3 tdci aracım var ( 95 hp) , km 100binde, 2bin devir ve üstü bazen gaza yüklendiğimde resmen turbo yokmuş gibi davranıyor. 1 ve 2.viteste sıkıntı yok ama ilginçtir 3 4 5 6 viteslerde hep bunu yaşıyorum. Sizce turbo veya debriyaj balatası ile alakalı bir sıkıntı olabilir mi? Acaip can sıkıyor, araba kağnı gibi. Bir de araç aşırı titriyor rölantide, acaip sarsıntılı geldi. Bu normal midir? Kalkışta kesiliyor titreme
beyler benimde 1.4 hdi c2ım var. araçda şu an cooler, downpipe, racehip, egzoz var. debriyaj 12 bin km önce değişti araç şu an 210 bin kmde. 197 binde sanıyorm debriyaj değişmişti. valeo marka taktık. volan taşlanmadı. 1.2 viteslerde sorun yok. yalnız 3 4 5 viteslerde gaza asıldığımda boost devrine gelince. devir yükseliyor araç gitmiyor sonradan kavrıyor. belliki debriyaj sıyırıyor. araç durduğu yerde debriyaj testi yaptığımda stop edicek kadar kavrıyor ve kaçırmıyor. problem volanın taşlanmamış olmasımıdır. üzerinden luk marka çıkmıştı. ne yapacağıma karar veremedim. boşu boşuna masrafa girmiyelim.
yarın ilk defa yetkili servis dışında sanayiye bakıma gidicez heycanlıyız :) berkay ve ersinin tavsiyesi üstüne 6. sanayi mutlu servise gidicez
2016 model 1.6 tdcı 115lik focusum var daha 8bin kmde araba stock ama araba orta şiddetli kara duman atıyor.Rölantide basınca bile atıyor nedeni nedir acaba?Yakıtı hep iyi yerlerden alırım çok şaşırdım..
bakımımızı yaptırdık memnun ve mutluyuz. cruise kontrolümüzde oldu ;)
Tdci 95lik için hangi yağı kullanıyorsunuz beyler? 5w30 - 5w40? ve Hangi marka?
O zaman 10 paunlık soru benden :)) 206 gti sattikdan sonra uzun zaman 1.7 dti baktim hala bakiyorum her gun yukselen fiyayi donanimsizligi konforsuzlugu ve TR de yuzlercesinin olmasi artik iyice soguttu beni ve daha fonanimli daha oturakli ve duzgun bir araca yoneldim FIESTA 1.6 TDCI SPORT :)) varmi araclarla ilgili bilgi verebilcek bu motorala hibrit derecesinde cok yuklenmeden ugrasan oldumu yada ugrasalimmi simdiden tesekkurler.
Çok sevdiğim 2006 model 307 1.6 hdi(110) aracımda benimde bir problemim var ve artık canımı sıkmaya başladı çünkü kime götürsem net birşey söyleyemiyor.
Aracın bir günü bir gününü tutmuyor bir gün çok güzel ivmeleniyor bir gün berbat gidiyor tüketim yüksek şehiriçi klimasız ekonomik kullanımda 7 lt'nin altına düşmek imkansız hele kısa mesafe kullanırsam 8 lt üstünü görüyor. Geçen otobanda deneme yaptım 10 küsür lt yaktı 100 km'de.
2000 devir civarı gazı diplediğimde basıncı güzel veriyor vites bitene kadar hiç kesilme olmuyor ama bazende erkenden o basıncı kesip ıkınarak 5 saatte vitesi bitiremiyor.
Sabahları ilk çalışmada 5 saniye kadar beyaz duman veriyor. Yağ, su eksiltme kesinlikle yok yağı 5/30. Motor kısa bir süre önce içine küçük bir metal parça almasından dolayı açılıp değişmesi gereken ne varsa değişti. Parçayı turbodan aldığını düşünüyorum çünkü turbo söküldüğünde iyi durumda değildi ve oda sökülüp revizyona gitti.
Yaptırdıklarım;
Egr iptal
Kat. iptal
Akışmetre, basınç sensörü, turbo elektrovana denedim
Kaçak yok
Filtreler, bakımlar vs. hep yeni
Sorun arabayı ilk aldığımdada aynı şekildeydi şimdide aynı şekilde. Yardımınıza ihtiyacım var...
Sorun düzeldi fakat sorunu enjektörcü mü düzeltti turbocu mu düzeltti anlayamadım çünkü araba ikisinede gitti. Başında babam duruyordu ben çalıştığım için. Oda tam anlayamamış neler olduğunu.
2011 model 1.4 hdi 207 sahibiyim. Geçenlerde İstanbul'a giderken orhangazi yalova arasında sıkıştırdım bi süre 140-145 bandında takılı kaldı gitmiyor.. Bayır aşağı biraz daha hızlandı fakat bildiğin şişti araba..
Intercooler yokmuş duyduğuma göre bundan dolayımıdır bu sıkıntı ?
Ayrıca 1. veya 2. viteste rolanti hızında giderken değişik tıkır tıkır bi ses geliyor, debriyaja basınca kesiliyor..Debriyaj bilyesi falan diyorlar ama sorun yaratır mı ?
Yakıtı hep aldığım opetten almıştım.. Yağ değişiminde ustaya castrol falan koy dedim sonradan öğrendim ki lukoil koymuş g.tlek..Tabi 10 bin kullandım bilmeden onun etkisi olabilir mi bilmiyorum.. Yakın zamanda da tekrar test etme şansım olmadı
1.4 hdi son hızı cidden 165mi ya? 1.3 mjet linea 185-190 görüyür
1.4 hdi 206 vardı stock 180 yazılımlada 190 falan görüyordum düz yolda tabi. İntercooler olmayınca hemen şiştiği doğrudur çok gıcık bir durum maalesef.
Bende intercooler'a bağladım bu durumu ama bilemiyorum..
Yazın 207 ile balıkesir edremit arasında 1.3 corsa ile baya gittik ama düzde rahat rahat geçiyodu arabası full dolu olmasına rağmen :D :D
Bi önceki aracım eski kasa (grandenin bi altı) puntoydu kg avantajından dolayı 1.3 multijetlere göre ciddi seri ve memnun ediyodu :)
1.6 tdcı 115lik kullananlar hangi yağı kullanıyor acaba? Motul koyan var mı hiç?
Fayda sağlar mı sana bilmem ama ben 2 bakımdır motul 5w30 x-clean FE kullanıyorum. 2.0 hdi'da. Memnunum yap sıcaklığı gösterge si de var aracımda sıkıştırdığımda dahi ortanın üstünü geçtiğini görmedim.
2.0 hdi'a (138 lik) birşeyler yapan oldu mu?
Yazılım cooler Turbo vs. Bildiğim @EREN34 var ama onun ki bir önceki nesil 2. 0 dı diye hatırlıyorum.
Yeni 1.6 tdci 109'luk 2009 focus aldık araç 138 binde.. 1 yılda sadece 1000 km yapmış yaşlı bir amcaydı önceki sahibi.. Bakımları yapılmış vaziyette canavar gibi bir makinesi var sorularımda:
1- yağ olarak valvoline kullan önerisini aldım sizce ne kullanayım
2- turbo gelene kadar cansız biraz yazılım yaptırsam bu km'de bir sıkıntı yapar mı?