ankarada tanesini 150 tlye söküyor tornacı sadece bu işi yapıyorvatandaş...
Printable View
Uzun süre değişmeyen kızdırma bujisi değişecekse tedbirli olunmalı,yok yere baş ağrır.Sökmeden bir hafta önce her gün yağ-pas çözücü spreyler sıkılmalı.Sıcak-soğuk değişimiyle yuvaya kadar ulaşır,sökmesi kolay olur.
Benim de kızdırma bujileri bilgisayarda hata verdi değişmesi gerekiyor ama sırf sökülürken kırılır korkusuyla değiştiremedim bir türlü.
tornacı şaşmazda sadece bu işe bakıyor üst kapağı sökmeden tanesini 150 tlye söküyor içeride parça düşürmüyor. Merak eden varsa tornacı osman diye araştırma yapabilir :)
Kızdırma bujisini ordan içeri parça düşürmeden sökmek ciddi ustalık ve beceri işi ...
Bazı araçlarda yeri çok ters.Bırakın kırılanı çıkarmayı,hasarsız değişim bile mesele.
konusunu açtım ama kimse bir şey yazmadı.
1.4hdi 54 ile 70hp arasındaki farkı bilenler varmı???
herşeyi aynı tek fark yazılımmı,yoksa turbo,enjektör farklarıda varmı???
benzin mmt. C1 im var.kafama göre mod.layıp,soyup soğana çevirip piste giriyorum.gayette zevkli araba.ama düzde 68hp az kalıyor.acaba temiz hdi bulursam ufaktan yüklesem 95-105hp arası pistin tozunu atar gibime geliyor.ama 54-68hp farkı çözemedim.beyin-enjektör-turbo-yazılım.yabancı sitelerde sadece yazılımla 75-85hp arası oluyorlar.tek fark yazılımdaysa iş kolay dicem :))
biraz araştırdım turbosu kp35 miş.
hibridlesemde duman kesinlikle istemiyorum.yani az olur ama,kapkara dumanlasın istemem.o yüzden 95-100-105hp civarı kalsa bana yeter.motordan çok üst bir güç derdimde yok sonuçta dizel C1-107 850kg civarı çok zevkli olurlar bence.
850kg de 95hp kağıt üzerinde ciddi güzel duruyor.
1.1crdi picantoda yazılım-dp-düz boru ile ciddi güç almıştım(sıfır duman-110hp) ama yol tutuşu bir C1 değildi ve 1050kg civarıydı
06 1.6 HDI 110 bg 407'm var, her uzun yola çıktığımda arıza ışığını yakıyor, depollution system faulty yazısı çıkıyor, önce belli bi zaman motor kendini korumaya alıyor, sonra arıza lambası yanmaya devam ederken koruma kaldırıyor ve 3000 devirin üzerine çıkmaya başlıyor.
1.6 Peugeotlarda bu sorunun kronik olduğunu okudum, başına gelen çözümünü bulan var mı acaba?
2006 307 1.6 hdi 90 lık . daha zevkli hale getirmek için neler yapabiliriz ? şu an sadece yazılım egr off ve son susturucu iptali yaparak üstündeki hantallığı biraz yendik. bu motorlarda intercooler varmı ?yoksa daha sonradan takılabilir mi ? hibrit cooler dp ile ne kadar güç alabiliriz ? bu motorla uğraşmış arkadaşlar bilgi verebilir mi ?
206 1.4 hdi Van aracım var. Motor yatak sardı komple motor yapılacak. Birkaç sorum olacak bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. 1.4 8v üst kapak olarak 1.6 8v üst kapak uyumlu diye okudum bazı yerlerde doğru mudur doğruysa hangi araçtan çıkma bakmak lazım? Bir de 1.6 110luk turbosu takmayı düşünüyorum. Motoru bozmadan önce üzerinde oem turbo cooler dp ve yazılım vardı. 1544 takmak mantıklı mıdır? Teşekkürler
2.2 hdi 133 hp olanından kullanan, bilgi sahibi olan var mı aramızda ?
Hyundai ustası var akrabam,ona bıraktım o gün. Kalan 2 taneyi de sökebilirsen sök demiştim,3. de kırılmış içinde. 2 tanesinin ucu içerdeydi yani, tornacı uğraşmış çıkarmış. Sanırım bu yılan kameralar var,enjektörleri söküp ordan bakıp işlem yapıyormuş. Tornacı 300 aldı, usta da yağ değişimiyle 200 lira aldı. Teşekkür ederim ilginize.
Aracı değiştirememin verdiği surumdan dolayı kaşıntım arttı sanırsam. Stage 1 yazılım sonrası 1.4 HDI 207'im için İntercooler ve downpipe düşünüyorum. Aşağıdaki konuda arkadaşlar baya güzel işler çıkarmışlar ama son mesaj 2014.
http://www.techturkey.com/forum/dize...gulamasi_.html
Intercooler olarak C3 1.4 HDI 92hp lik olanların ve 1.6 HDI radyatörü kullanılmış. Daha az kesip biçme olacağı için 0384G2 kodlu intercoolerı alacağım. piyasada valeo, supsan ve oris marka var var. Valeo fiyatları yüksek supsan veya oris tercih edeceğim. Hangisini önerirsiniz marka olarak ?
İşin önemli kısmı ise borulama olayı. Interccoler hortumlarını 45lik yapmayı düşünüyorum. Turbo basınç sensörü ve aşağıdaki resimde doğru mu bağlanmış? Motora giren silikon boru üzerinde konumlanmış ve krom boru ile Intercoolera bağlanmış. Downpipe ölçüsü için 51 mm uygun olur zannedersem.
https://i.imgyukle.com/2020/02/06/nQxKun.jpg
Son olarak işçiliği temiz fiyatta çok uçmayan İstanbul Avrupa yakasında usta tavsiye edecek olan var mı ? Dizayn egzos savaş ustaya yaptırmış paylaştığım konudaki arkadaşlar. Kınalı Mustafa Usta var yine avrupa yakasında. Radyotör dahil 1.500 civarı bütçe ayırabilirim. Çözebilir miyiz bu rakamlara ?
- Turbo basınç sensorunün olduğu boru zaten orijinal boru. Cooler öncesinde turbodan çıkıp emmeye giden plastikle emme arasındaki boru.
- Downpipe 51lik yapma 60lık yap ilerde yazılımı açacaksın ondan eminim o yüzden 51lik yetmez. Yazılımı açmasan da 60lık geri düşürmez arabayı daha rahat olur.
- O krom borular baya maliyetli olur senin için. Çok yüksek basınç basmayacağın için de bence gerek yok aşağıya kendi yaptığım şekli paylaşıyım hiç sıkıntı çıkmadı.
- Eğer cooler lazımsa elimizde bi tane ikinci el temiz olacaktı ikinci el düşünürsen özelden yaz baktırıyım.
- Downpipe eksozcu arkadaşım yapıyor 500 tl düşürsen yaptırır yollatırım onu da.
https://i.hizliresim.com/PG46bb.jpg
Dizayn egzoz savaş usta ile görüştüm. dediğin gibi krom boru olayı biraz pahalı geldi şu an için. Komple krom boru ve intercoolerın yerine montajına 1200 verdi. Yine de piyasanın altında diyebilirim.
Downpipe için uygun bir rakam verdi. Dediğin rakama Adanadan gönder montajla aynı fiyata gelir.
Seninkine benzer bir çözüm üreteceğim intercooler için. Aşağıdaki videoda adamlar kendisi yapmış kafayı kırıp bu şekilde girişebilirim. İntercooler için bana özelden mesaj at hem rakam hem foto var ise gönder konuşalım. Silikon hortumlar ford connect hortumu o boğumlu olanlar galiba. o konu da yardımcı olur musun ?
Boğumlu silikon hortum :
Ford Connect Intercooler Boğumlu Hortum Focus Citroen Peugeot - n11.com
https://www.youtube.com/watch?v=-2XYUsWjDy8