@RSX bu arada aracın maşallahı var.
Printable View
@RSX bu arada aracın maşallahı var.
Herkese merhaba
2006 model 1.6hdi C3 üm var. 136 bin kmde. aracı 96 bin km de 2 yıl önce aldım. aracı aldığımda motor soğukken ilk çalıştırmada hafif tekleme yapıyordu. 2-3 depoda bir wurth kullanırım ve yakıtı opetten alırım. genel olarak sorunum düzelmişti ama yaklaşık 1 aydır hem soğukken çalıştırmada hem de trafikte rolantideyken hafif tekleme mevcut. kızdırma bujisi yada enjektörden şüpheleniyorum. sizce bunların dışında olabilecek problem var mı?
Kizdirma bujilerinde patlak olani varsa sadece ilk calistirmada 3-5 saniye gec ve tekleyerek calisir toplam 10 15 saniyede normale biner. Eger titreme trafikte rolantida devam ediyorsa maf sensorunu yagsiz kontak spreyi ile temizleyin bi deneyin eger gecmesse enjektorlere bi temizlik ve kalibrasyon yapilmasi lazim
Herkese merhaba.
2005 1.6 tdci focus için egr iptali düşünüyorum. Egr yi contalayıp beyinden iptal ettiricem ama sadece bu iptal işlemi yapılıyor mu? Normal yazılım ile beraber yaptırmak mı mantıklı? Tavsiyelerinizi bekliyorum. Aracım 205k da.
2.2 HDI tecrübesi olan var mı aramızda ?
Aşağıdaki video benim arabaya ait 607 2.2 HDI manuel. ***** araba çok ağır 1610 KG.
Bundan önce 1.6 hdi c4 ve 2.0 hdi c5 kullandım (c5 136 hp idi) iki motor da oldukça istekliydi, özellikle c5 çok iyiydi o konuda.
Kat ve DPF iptali yapıp Downpipe+yazılım ile taçlandırmayı düşünüyorum.
Gel gelelim stok halinde bi kasıntı var gibi, bunu video dan yorumlayacak bir arkadaşım var mıdır ?
Bunları yapmadan önce şurayı kontrol et falan diye öneri varsa işe yarayabilir.
https://www.youtube.com/watch?v=EHkMxfbpYTw]YouTube
c5 i de koyalım aradaki dağlar belli olsun,
https://www.youtube.com/watch?v=wgEQJlaCaTg]YouTube
bariz devir çeviremiyor. Turbo'da falan problem olabilir mi? Ne kadar güç veriyor araba bir dyno'da bakma şansın oldu mu? Ciddi isteksiz çünkü araç.
Dyno adapazarında sanmıyorum olsun @mikelazi ile biraz konuştuk, dpf ve kat dan şüpheleniyoruz.
Oldukça isteksiz gerçekten, c5 de benzer güçteydi ama çok farklı gidiyordu. Turbo da bir sorun olabilir mi emin değilim söküp bakmak lazım.
Müsait zamanda bir kontrol ettirsem iyi olacak. 4 bin devir üzeri bırak ben gitmem diyor çünkü.
biraz araştırdımda turbon gt1549p vnt li.
devir dönememe egr-yakıt filtresi-maf-enjektör-turbo,emme arası kaçak-selenoid-vnt açılıp kapanmıyorda olabilir.sağlam bir temizlik şart derim.
tolga bide coolera bak yağlanma varmı,belki onun içide kurumlanmış olabilir.
tq dan basıncı görebilsek iyi olucaktı.
bariz fark var. YouTube
Abi tüm filtreler yeni, yağ bakımı vs tamam. Aldığımda zaten 3000 devri hiç geçmiyordu, bir yerde kaçak var dedi usta yaptım dedi, gerçekten arabayı aldığığımda ustadan ciddi fark vardı, videodakinin yarısı kadar bile gitmiyordu.
Maf vs için bi söküp temizleyeceğim. Egr borusunda bir conta gördüm körleme amaçlı olabilir yoksa bile ben körleyeceğim.
Egsoz ile ilgili kısmıda en kısa sürede halledeceğim. Geriye sanırım bi turbo kalıyor onu da en kötü revize ettiririz.
Arkadaşlar yaklaşık 1 aydır bir sorunum var. Genellikle soğukken yapıyor. Rölantide ufak ufak titreme,tekleme var. Haricinde arabayı 1.vitese takıp yola çıktığımda kerkinme diyorlar sanayi tabiriyle, tekleme yapıyor alt devirlerde. 2000 devire doğru düzeliyor. Sıcakken herhangi bişey yok. Yakıt aldığım yeri değiştirdim,2 tane 2 depo için enjektör temizleyici attım ama halen az da olsa var bu sorun. Neden yapar bilgisi olan var mı?
Arkadaşlar selam. Yazılımcılar ile konuşmadan önce buradan tecrübe etmiş arkadaşlar var ise onlardan fikir almak için önce buraya yazıyorum.
Aracım 2011 C4 150 bin km e-hdi MCP şanzuman 114 bg falan standart hali. Araca yazılım yaptırmak istiyorum. Fakat internette örnek videoya falan hiç rastlayamadım. Benim tereddüt ettiğim nokta motor tarafı değil ama şu MCP şanzumanı var ya işte o korkutuyor beni. Daha önce tecrübe etmiş arkadaşlar var mı? MCP şanzumanlı araca yazılım yaptıran? Ya da internette videoya falan rastlayan arkadaşlar var ise beni aydınlatırsa sevinirim.
1.6 tdci 110 luk için intercoolar a krom boru uygulaması yapan var mı? Faydası olur mu?
Arkadaşlar selam, 2017 1.6hdi 92hp berlingo maxi aracımı biraz daha kuvvetlendirmek istiyorum ama yazılım harici ne yapabilirim 110lukların turbo bolt on şekilde oluyor mu? bunu intercoolerla taçlandırsak nasıl olur? Aracı hem günlük şahsi hem de ticari kullanıyorum alt devirler benim için önemli.
PSA 1.6 BlueHDi 120hp araçlarda çıkan GTD1244vz yi hibritleyip kullanan oldu mu ? Tecrübe paylaşımı bekliyorum.
Herkese iyi akşamlar 2008 1.4 tdci fiesta sahibiyim aracım 188k km de stage 1 dumansız bir yazılım istiyorum fakat ufak tefek endişelerim var.
1. 1.4 fiestalarda bilindiği üzere cooler yok bu performansta bir kayıp yaşatır mı ıntercooler projesi yapmalı mıyım ?
2. Turbo kontrolü yaptırdım km ye göre normal bu kadar boşluk dediler yeni turbo veya hybrit turbo yapmam gerekir mi
3. Hangi parçaları tam anlamıyla kontrol etmem ve yenilemem gerekir
yapılan maliyete verdiği zevk değer mi değmez mi ?
2 litre peugeot da turbo arkada ve egzoz manifoldu ile beraber. Bambaşka bir motor. Ayrıca Borg Warner marka. VAG 2.0 turbosu da manifold ile beraber. GTD1449 un manifoldsuz versiyonu olsa belki direk olur. Borulama değiştirmek istemiyorum araç garantili ve 2 yıl daha garanti uzatma yaptım.Sen satmamışmıydın arabayı ? Hedefim DP olmadan kat partikül adblue üstünde kalacak şekilde 180 hp almak. O yüzden yakıt değilde basınç ağırlıklı yürütmek. Araç zaten otomatik.
307 1.4 hdi için cooler borulaması ve dp için 2000 tl fiyat aldım.ne diyorsunuz arkadaşlar normalmi bu fiyatlama
cok pahalı ve kroma gerek yok panelde yeri hazır değil mi ? 207lerde hazır. ben bu şekilde yapmıştım.
https://i.hizliresim.com/lOs9Yb.jpg
Motor aynı olabilirde kasa farkından panel farklıdır büyük ihtimalle.
ama 307de yine cooler yeri hazır diyebiliyorum.
1.6hdi ler coolerlı sonuçta.parçaları alınıp takılabilir bence.
ama basınç işinde metal borulama ,kauçuktan daha iiidir.
focus 1.6 tdci 110 luğa turbo modeli garret gt1544v bu turboya hibrit yapıp yazılımla kullanan oldumu 170 180 hp civarında geliyor diyorlar ama illaki yapanlar vardır yapanlar bilgi verirse memnun olurum
Ben yaptırıp kullandım, hibrit+downpipe+yazılım ile aşırı keyifli hale gelmişti. Benim yazılım çok açık değildi, 160 min olmuştu diye tahmin ediyoruz.
@63owen63 yardımcı olmuştu bana sağ olsun. Hatta o yaptırıp herşeyini öyle teslim etmişti :)
anladım peki edindiğin tecrübeler mesela herhangi bir sıkıntısı oldumu başabela ooldumu gibisinden biraz aydınlatırsanız memnun olurum bende dusunuyorum hıbrıt+kat ıptalı+yazılım seklınde ne kadar kullandınız ust devırlerde nasıldı yada alt devırlerde bır dusus yasandımı seklınde..
Ben yaklaşık 8.000 KM kadar dediğim şekilde kullandım. Tek bir problem yaşamadım, sadece bazen beyaz duman atıyordu onu da araştırdığımda HDI' larda kronik olduğunu öğrendim.
Benim aracım 407 SW idi, zaten motor verimsiz geldiği için ben bu işlemi yaptırdım. Aldığımda sadece yazılım vardı, yaptırdığım işlemden sonra süre almadık ama gerçekten üzerindeki ölü toprak gitmişti arabanın. Hem alt devirlerde hem üst devirlerde bir kayıp yaşamadım ben.
Aracı yaklaşık 2 ay önce sattım, yaşlı bir amca aldı öyle pek bir bilgisi yoktu. 500 metre kullandı ve 3. vitese dahi atmadı bu kullandığım 407' ler arasında en çevik olanı demişti :)
Dediğim gibi önceden de yazılım mevcuttu aracımda, sadece yazılım varken 200' de aşırı zorlanırken yaptırdığım işlemlerden sonra 200' de çok daha rahat seyrediyordu. Üstünü denemedim, amacım top speed değildi. 407 ağırlık olarak zaten çok da üstünü vereceğini tahmin etmiyorum.
Siz hangi araca yapacaksınız?
Şu an da bizim grupta yeni kasa 308' i hibritlediler. Aytar' la da bir görüş derim.
gecmıs donemde focus 2 vardı dp ve yazılımlı tahmını 140 hp cıvarıydı yınede torkdan dolayı zevklı hale gelmıştı suan 2. araç var focus 2 bırde 1.6 multıjet 120 lık bravo var bende ama hıbrıt ve yazılımı focus ıcın dusunuyorum focus bıraz daha zevkli geliyor bana.
307 1.6 hdi araç hızlanırken bir anda gaz kesiyor sonra tekrar hızlanmaya devam ediyor. Gaz kestiği anda sanki bir yere vurmuş gibi sert bir şekilde vuruntu yapıyor sonra devirlenmeye devam ediyor. Şu anda değil ama 3-4 ay önce de araç marş alıyor ama çalışmıyordu. Gaz kesme sorunuyla bağlantısı var mı bilmiyorum.
focus 2 1.6 tdci aracımda garip bir ses var öncedende birçok focusa bindiğim için sesini ezberledim suankı focusta ses kalın yani sanki eksoz sesi var sanki araçta orjinal sesinden daha kalın ses geliyor araçta sorun ne olabilir? eksoz manıfoldunda kaçaktan olabilirmi yada eksoz sıstemınde olan bir delikten kacak olabilme ıhtımali varmıdır ?
merhabalar ; 1.6 TDCI 90 hp fiestada
focus 2 110 hp enjektörü ve hybrid turbo yada big turbo setup yapan var mı ?
yada en mantıklı çok fazla motoru üzmeyecek bir setup ne olabilir ?
enjektörlerim değişecek kesin fakat yapmışken focus 2 enjektör takma düşüncem var tabi bunu destekleyecek alt elemanlar sizce neler olmalı ?