Valla nisan sonrası getirebilirim arabayı, o zaman da böyle bir org olursa varım ben de :)
Printable View
Levent abi egr iptal edilmişti aradaki conta yanmıştı ben tekrar iptal ettim ama bu sorun o conta yanıkken çıkmıştı zaten tamamen iptal ettim yine aynı..Enjektörler zamanında takım olarak orjinlerle değişmiş bende aldıktan sonra aracı hepsini temizletip yeniden kodlattırıp taktırdım ama sorun geçmedi..Geç çalışma sorunu yok tek marş hemen alıyor.Kesmeyi hızlanırken değilde vites değişimlerinden sonra yapıyor
Sağlıklı ise hiç oynaşmıcan devam.
Arkadaşlar bildiğiniz üzere aracım 1.6 hdi 90 hp , yaklaşık 1 ay kadar önce üst taraf komple 0 landı subablar , iticiler , egzantirik zinciri vs hepsi değişti bununla birlikte 4 enjektörümde revizyon gördü .
Aracı teslim aldıktan 1 hafta sonra fln hafifden sanki vibrasyon sonucu bi kapak bi yere sürtüyomuş gibi bi ses duymaya başladım ara ara gelen , bu ses zamanla daha belirgin duyulur hale gelmeye başladı . Kasnaklardandır diye hepsini kontrol ettirdim alternatör kasnağını vs değiştirdim , ses kesilir umuduyla yola çıktım yine devam ediyo . İşin garip tarafı bazen yapıyo bazen yapmıyo ve ses bağımsız olarak şakırtlı bi şekilde 2. bi motor çalışıyomuş gibi geliyo motorun sol iç kısmından ve sesin frekansı gaza bassamda basmasamda değişmiyo sadece rolantideyken kesiliyo ve susuyo belirli bi süre sonra tekrar başlıyo .
Belki 10 usta gezdim hepsinin yorumu farklı oldu , bana göre sesi ya triger kayışının kasnaklarından biri yada egzantirik zinciri yapıyo daha önce başına böyle bişey gelen yardımcı olursa çok sevinirim , yoksa tekrardan kapak açtırmaya kadar gidecek :/
gergi olabilir mi ?
2012 508 e-hdi sahibiyim start stop'un çalışması diğer araçlardan gördüğümden farklı geldi.Araç tam durmadan stop ediyor mesela yada kırmızı ışıkta durduktan sonra çalıştırıyorum gaz vererek frene bastığım anda yine stop ediyor.Bu normal mi ? İkinci sorum ise şehir içi ort 6.2 lt yakıyorum yakıt ortalamam normal seviyede mi? (508 Sw)
Bosch 110076 enjektor takimi yaklasik 2k tl. bilginiz olsun :)
eren abi fark hissediyor musun gidişinde?
yakıt da sorucam ama çok erken sanırım daha ölçmemişsindir.
Yakit icin konusmak erken kardesim. Anlik yakit tuketiminde daha once girmedigim degerler gormeye basladim:D
x ornek bir yolda tam gazda gordugum anlik deger artarken, uslu giderken gordugum deger dustu. Ortalama simdilik ayni seviyelerde geziyor (enjektorlerle beraber sifirlamistim)
Perf. olarak ben birsey hissetmedim. Belki benim kalasligim bilemiyorum :)
ama araba daha stabil calisiyormus hissi uyandiriyor bende. Motor bir tik daha sessiz (ozellikle sabit devir gittigimde daha belirgin)
Soguk mars surem bariz kisaldi. Sicakta da fark var.
Daha da ne olsun? Her ne kadar pahalida olsa alti ustu enjektor iste :)
Aracım ara sıra genelde 3. Ve 4. Viteste 2000 devir civarı giderken yada hafif hızlanırken sanki gaz yemiyor gibi oluyor ama bu olay bi yada iki saniye Sürüyor sonrasında hemen toparlıyor kendini çok yüzeysel bir anlatım oldu ama sebebi hakkında herhangi bi fikriniz var mı araç 2008 focus II tdci manuel
Güncel yakıt değerlerimi paylaşayım da konu hareketlensin.
3 kişi+full bagaj 830 km (İst-Fethiye) gittim, Full depodan çeyrek depo kaldı. Kalanı Fethiye, Ölüdeniz vs. derken orada tükettim. Dönerken 3 kişi+full bagaj+4. yolcu yeri de komple bagaj.
Toplamda, 350 TL=1850km.
Fethiye'ye girdiğimde yol pc 4.4l/100km
Fethiye'den çıkarken 4,8l/100km
İst'da evin önünde 4,6lt/100km
Gidiş: Gece ve klima kapalı
Dönüş: Gündüz ve klima sürekli açık.
Gidiş:200tl depo fullendi
Dönüş: 150tl alındı, depo 3/4 oldu. Evin önüne park edildi.
Araç 2.0 hdi 206
Arabamı bir kez daha sevdim :)
Km yüksekse turbo ölüyor olabilir veya 1.6 tdci ları tam bilmiyorum turbo tam olarak dolmuyor da olabilir. Anlatımınız bizim aracın 1500-1800 civarı da yaptığı şeyler 1 tık aşağısı ölü 1 tık yukarısı canavar oluyor. Turboya bi baktırın bizim kisi 150.000 bakımlarında değişecek . Gaza ani yüklenmelerde az da olsa kara duman atma oluyor mu?
207 1.6 hdi egr iptali sıkıntı çıkartıyor mu ? Birde hard yazılım yaptıran var mı aranızda ?
aracın km 157 bin dediklerinin aynısı var 10 bin bakımını bekliyorum ustaya baktırmak için ayrıca turbo sesi iyice duyulmaya başladı baya baya üflediği duyuluyor
1.4 hdi 'a sök tak olabilecek 1.6 turbosu ne var bilen varmı acaba ? yani manifltu değiştirmeden yada flnş yaptırmadan uyumlu olan bir turbo
blow off taktıranlardan yorumlarını alabilir miyim kararsızım taktırsam mı taktırmasam mı
19 gun sonra ankaradayim allah izin verirse ankarada stock 1.6 dizellerle deneyebilirim konuya yazym dedim
Yazdığım soru arada kaynamış galiba :) 1.4 hdi al tak ne turbosu olur ? Mnfltu yğlma hortumudu uğraşmadn
Persembeye insallah 1.4 tdci ile aranizdayim yillarca renodan sonra birazda ford da binelim
arkadaşlar elimde 1.4 hdi, tdci için racechip box mevcut uygun fiyata vereceğim bilginize..
1.4 1.6 hdi ayni makineler . beyin ayni ise her biseyi olur . tutupta 16 v nin egzanttirigini 8v yye takamazsiniz
Merhabalar 2006 mondeo 2.0 tdci araca sahibim. Araca yaklaşık 10bin km önce yazılım yaptırmıştım (Soft olarak) . Ayrıca EGR valfini de beyinden iptal ettirdim. Aracı genellikle uzun yolda kullanıyorum.(Eskişehir - Ankara) Son gidip gelişimde 200km üstü süratlerde dip gaz konumunda veya orantılı gaza bastığımda (3/4 oranında) belli bir süreden sonra hararet yükseliyor. Yavaşlıyorum (160km-170km) hararet normal sıcaklık olan orta kısımda kalıyor. 160km-170km hızla seyirlerde bu olay olmuyor.
Araç 198bin km'de acaba katalitik konvertör tıkandığından dolayı mı yapıyor? (Araca kat iptali yaptırsam mı diye düşünüyorum ama muayenesine bir kaç ay kaldı)
Emme temizliği yaptırmalı mıyım? (Motor ısısını pek etkileyeceğini düşünmüyorum ama)
Aklıma da başka bir şey gelmiyor. Onun dışında 1hafta önce araç servisteydi. Radyatör (yeni değişmişti),su devirdaim hepsine bakıldı,egzozdan olabileceği söylendi.
Ayrıca araç 210-215km gibi süratlere oldukça güzel ivme ile hızlanıyor. Her ne kadar top speed'e yakın da olsa bir anda o süratten sonra duvar oluyor. O ivme bir anda kayboluyor. Sanki aracı tutan bir şey var gibi.
Yardımlarınız için teşekkürler.
aracınızdaki hararet yazılımdan öncede varmıydı? yazılımı aktifden normal stock hale çevirmek oldukça kolay aracınıza göre 10dk ile 1 saat arası bir işlem, yazılımı atan firmaya gidip stock halini yükletip tekrar aynı koşullarda deneyin derim.
eğer halen yapıyorsa bilirsinki yazılımdan kaynaklı değil, ama şunuda unutma yazılımdan yada yazılımdan dolayı değil her türlü 198bin kmde 9 yaşında bir araç için yazılım zaten ağır kaçacaktır üstüne birde hararet eklersen bence soruna davetiye çıkarmış oluyorsun.
Yazılımsız halini bırakın, yazılımlı halinde bile daha yeni yapmaya başladı bu sorunu, yazılımdan olsa ilk yapıldığında bu sorunu verir ki. Bahsettğim süratlerde daha fazla gitmişliğim mevcut. Bu sorunun yazılımdan kaynaklanabileceğini düşünmüyorum. 198binde 9 yaşında bir araç için soft bir yazılım niye ağır kaçsın ki. Yazılım aracın durumu ile ilgilidir ki. Yazılım yaptırmadan önce turbonun değerlerine (turbo daha önceki bakımında orijinali ile yetkili serviste değiştirilmişti.) ve enjektör değerlerine bakılmış ,düzgün çıkmış (yaşı gereği yıpranma değerleri göz önünde bulundurularak) ve genel bakımdan sonra yapılmıştır.
Araç 0 olarak çıktığından itibaren genellikle uzun yol yapmıştır. Bende de o şekilde kullanılmaktadır. Yazılımdan sonra bakım aralıkları daha da sıklaştırılmıştır.
Kısaca aracın km sinin ve yaşının ne kadar büyük olmasından ziyade nasıl , hangi şartlarda kullanıldığı önemlidir bence. Bakınız 0 alınan İstanbul trafiğinde kullanılan kiralık filo araçları
beyler 168 bin km de 1.6 hdi 110 bg fap iptal araç için mobil 5-30 mu kullanayım yoksa 0w40 mı?
2008 model (2007 çıkışlı) Focus 2 1.6 tdi 109bg aracımız var. Araç şuan 80K km civarlarına geldi. Henüz triger değişmedi. Servise göre 5yıl/90.000km süreyi doldurunca değişmesi gerekiyor. Bu sene uzun yola çıkmadan değiştirelim diye düşünüyoruz. Yurt dışı sitelerde de aynı motor olan araçlar için 10yıl/200.000km süre söyleniyor. Bu konuda tecrübesi olanlar var mı kaç km de değiştirmek gerekiyor.
Birde servis 1500 e yakın fiyat verdi. Netten parça fiyatlarına bakıyorum 5 de biri bile tutmuyor. Güvenilir, göçertmeyen Anadolu Yakasın'da Ford özel servis tanıdığı olan var mı?
yazılımı iptal etmek, yeniden fabrika ayarlarına getirmek bedavamı? bedava değilmi? o halde o hale getirip denemekle kaybedecek birşeyiniz varmı? bence yok yinede size kalmış ne diyim.
yazılım ile zaten yaptırdım çat motor indi gibi bir durum olmazki, yanlış atılan bir yazılım yavaş yavaşta zarar verebilir ve belli bir süre sorun baş gösterebilir, keza turbonun ve/veya motorun durumuda yavaiş yavaş sorun gösterecek şekilde yazılımdan zarar görmüş olabilir.
turbo değiştirmek,enjektör değerinin iyi çıkması yanlış anlamayın ama koca bir yanardağda bir ağaç kadar kısa kalacak bir cümle olur yazılıma uygundu aracım demeye.
yazılım aracınızdaki turbo basıncını yükseltir, pulse yani enjektör püskürtme süresini uzatır, enjektörün mazot püskürtme basıncını artırır, bunuda pompa en başta sağlar.
özetle en başta motorunuzun kompresyonu önemli sıfırında 220psi gelen bir piston,komresyon ölçüsünde motor ikinci el 170-160 altındayda hemde 1 tek silindirde bile çöptür ya valf yada segman kaçırıyordur.
ama sanırsam bu sizde yoktur çünkü zaten yeni ustadan radyatör için gelmişsiniz adam eşşek değilse görürdü.
yalnız dediğim gibi turbo basıncı artı 10 yıllık turbo hortumumu çatladı, turbo intercooler kaynak noktalarımı sızdırıyor, pompamı koyuverdi, enjektör değerinin en başta iyi olması hiçbirşey ifade etmez yanlış birkaç adımla sıfır bile enjektör arıza verebilir, yada dün sapasağlamdı demek değil dün alınan iyi değer siz basıncı atırırak o iyi değeri zaten bozma riskini artırıyorsunuz.
özetle yerinizde olsam öncellikle denemesi bedava diye gider yazılımı fabrika ayarına getirtirdim kime yaptırdıysanız ve bir güzel 1000-2000km öyle sürer bakardım sorun gidiyormu, gitmiyorsa akabinde radyatör değişti diyorsun belki usta işi sağlam yapamadı sonuçta tesadüf belki ama hararet ve radyatör doğru noktalar sanki o sebeble adamın işçiliğini kullanılan malzeme kalitesini bir başka ustaya danışırdım.
acep su pompası gitmiş yada gidiyor olabilirmi, radyatör suyunda hava olabilirmi? suda fazla konsantre antifriz olabilirmi yada korozyon olabilirmi su kanallarında.
sonra en son dediğim parçalara bakardım enjektör,pompa vs
Peugeot, Citroen kullanan arkadaşlar
Yolda giderken, araç vitesteyken gazı bırakınca yol bilgisayarında 0'ı göremiyorum 40-50saniye sonra anca 0'a geliyor o süreçte 1.1-1.5 arası tüketim gösteriyor. Normalde gazı bırakınca 0 olması lazım. Sizde nasıl bu durum ?