207'de gazı bıraktığımda anlık tüketim 0 oluyordu, ancak boşa atarsam 0.2,0.3lerde geziyordu yine evde kullandığımız megane2 de de bu şekilde yanlış hatırlamıyorsam.
Printable View
Her yakıt alışımda sıfırlıyorum..
Herkese iyi forumlar geçmiş bayramınız kutlu olsun ,arkadaşlar aracım peugeot 308 hdi 90 lık aracımda genellikle araba ısınınca olan 2800 devir de bi kesilme gelip gidiyor bazen 3000 devirde yapıyor yanı o devirlerde bi gelip gitme var bu konuda fikri olan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim bu arada aracım 107000 de
207 1.6 hdi vitesteyken gazı bırakınca direk anlık tuketim 0 oluyor
Enjektörle alakası yok, olabilir belki ama akla hemen en kötüsünü getirmemek lazım. Forumlar da yorum ya turbo bitiktir yada enjektör :)
Yakıtı nereden alıyorsunuz ?
Işık yanık çok mu geziyorsunuz ? ( pompa açısından soruyorum ) gibi birçok sorgulanması gereken şey var. Önce kullandığınız yakıtı değiştirmekle başlayın yine olmazsa würth ün yakıt katkılarından koyun problem çözülecektir. Çözülmezse o zaman turbo mu wg mi enjektör mü sorgulayabilirsiniz..
Merhaba arkadaşlar.Uzun süredir siteyi illegal olarak(misafir) takip ediyordum.Forumun genel olarak bilgi durumu olsun saygı çerçevesi içinde anlaşmaları olsun gayet iyi bence.Ve Sonunda bende üye olmaya karar verdim.
Arabam Ford Focus titanium tdci.Aracımda şuan için yazılım var egr ve kat iptali var. 150 hp civarı güç aldık.Her ne kadar başlarda tatmin edici olsada insan daha fazlasını istiyor hep :D:hiihi:
Herkese keyifli forumlar...
1.6 tdci 8v 115 beygir motorda, enjektor ogrenme verileri gibi bir hata aliyorum hatanin ismini tam olarak hatirlayamiyorum aracin yakiti da bir miktar artti, bu enjektor ogrenme verisi olayi nedir bilgisi olan var mi? Daha once serviste enjektorler yeniden programlandi yakit surekli shellden aliniyor sorun ne olabilir?
Yazılımlı tdci focuslarınızın baskısı kaç km dayanıyor?
Arac artik sık sık rejenerasyon yapmaya basladi, 80k kmde downpipe yaptirirsam eger yazilim da yaptirmam lazim heralde, onun yerine icini bosaltsam egzoz pulunda sorun olur mu?
egzoz emisyonu vizede değil dışardan yaptırt sorun olmaz ben öyle yaptırdım adam cihaza bile bağlamadan pulu verdi.
Bronz baskıya geç o setupla çok fark edecektir draglarda 2. vites 3.000 devirde kalk kafa çıkartırsın
2007 1.6 HDİ 110 luk MCP aldım 3 gün önce. Tüm filtreleri netten aldım, yağı da total öneriliyormuş 5w40 olarak aldım.
Şimdi bunları taktıracağım dikkat etmem gerek birşey var mı arkadaşlar ?
Ayrıca araba yakıtsız kaldı ondan yakıt göstergesi çalışmıyor, sigorta falan fişman dediler.
Nette bakıyorum belli bir lt altı ( 15 gibi yazılmış oha emenike dedim) göstermiyor dediler.
Çok sıkıntı değil aslında ben yakıt aldığımda km sıfırlarım hep. Böyle birşey yaşayan var mıdır ?
arkadaşlar abiler gaza yuklendıgım zaman aracta acaip bı duman var sımsıyah. sanki hard bı yazılım varmış gibi sizce neden yapoar bunu? aracın sesınde,gıdısınde hıcbıryerınde bı sıkıntı yok bakımlarını duzenlı yaptırırım hıcbır eksıgını ıhmal etmem yalnız bılgı ıcın soluyorum suan uzerınde katalızoru duruyor o tıkanmıs olabılırmı yada egr dolu olabılırmı neden yapar bu dumanı bukadar cok duman nıye olur yanı?
Ferhat egrde sıkıntı varsa arıza kodu düşürür sisteme pozisyon hatası diye. Duman tam olarak nasıl toz gibi mi atıyo hangi devirlerde atıyo tam olarak? Vnt açımında bir problem var mı piston tam hareket ediyo mu? Gidişinde bir problem yoksa enjektörler sağlamdır büyük ihtimalle, arıza kodlarında da birşey gözükmüyorsa katalizör yüksek ihtimal. :)
Kardeşim duman normal kullanımda rolantide felan yok dıp gaz yapınca attıgı duman ole bole degıl hard yazılım yapılsa bukadar olmaz duman :) şaka bir yana duman sadece dıp gazda ve gaz tepkisinde gıdısınde,rolantıde calısma sesınde felan bı sıkıntı yok. kat dolu olsa yaparmı yada egr dolu olsa bukadar duman atarmı dıp gazda?olmazsa katı bosalttrıyım dıyorum egr yıde temızllettırıyım dıyorum?
Benim aracımda da bu durum var.Yazılım soft ama duman dip gazda biraz fazla.Özellikle yakıtı kötü yerden alırsam çok daha fazla artıyor duman.Sanırım enjektörlerden.Ama bir sorun olduğunu düşünmüyorum.Sizde yakıtı po dan falan alıyorsanız almayın.Shell i falan deneyin.Shell alıyorsanız başka yerleri deneyin.Yakıt çok fark ediyor bende.
ferroo kısa mesafe kullanılınca yakıt kaynaklı biraz kurum tutuyor gerek kat gerek enjektörler, katalizör ama temel sebep o dumana..
duman için basit şeylerde sorun olabiliyor
motor içi hortumlarınızı iyice kontrol edin
bizim transporter 284 bin km'de hayvan gibi duman atıyordu ve aracın çekişi bize normal geliyordu
turboya bağlantılı hortumlardan biri sıkıntılıydı komple değiştirdim hortumu dumanda kesildi ve araç dahada canlandı
Ferhatım egr dolmaz kurum oluşunca hareket etmez kalır :D Eğer ki 3. 4. viteslerde ve 2.de 4000rpm sonrası atıyosa normal Dv6'da zaten dip gaz için. Turbo basıncına vnt pistonuna elektrovanasına bi bak ne olur ne olmaz. Enjektörde şakırtı yoksa mekanikte sıkıntısı yoktur diğer türlü zaten arıza ışığını yakar. Debimetre, Isıtma bujisi de olabilir küçük bi ihtimal onlarda arıza yakmaz bazen ama arıza kodu kesin bırakır.(P1351-ısıtma bujisi P0100-debi hatası P0104-debi eksik okuyo P0488-P04** egr) Ama tahminim mevzu katalizördür çok yatınca bile belli zaman kurumlanıyo zaten sağlamı. Sen en güzeli fordun cihazında bi değerlere baktır oradan çıkar zaten :)
Terbiyesiz panda seni sonra da patlayan turboyu gt1752v ile geri toplasın dimi :D
5W-40 Euro4 Psa için doğru tercih Totalin yağı hem yeterli hem uygun. Bakım paketi oem filtre yağ ile ve bi iki ekstrasıyla 150 lira civarıydı 2 kere aldım sıkıntı yaşatmadı. Mutlaka diagbox-pp2000 yani psa servis cihazı olan bi ustaya gidin değerlerine baksın. Yakıt göstergesi 7Lt altı çalışmaz ama 6.5ltde yani 30 liralık alındığında sorun yapmıyo. Eğer 7lt altı koyacaksanız sağ arkada koltuk altında şamandıranın fişini söküp takınca içindeki değeri okur. Sarı ışığı da son 7lt kalınca yakar bu arada uzunda mecbur kalırsanız 180-190 götürüyo :)
bendede aynısı olmuştu,dip gazlarda artan yoğun bir duman vardı.turbo hortumunda kaçak çıktı.yaptırdım düzeldi.katalizörden olmaz kat dolmuş olsa dumanın azalırdı zaten,yeterli dumanı boşaltamıyor.kat iptalinden sora benm aracım hem canlandı hemde duman biraz artmıştı