User Tag List

Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon
68 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: D2S Mercek Önerisi ?

Onur1984 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı alihan_27 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aracınızda far yükseklik ayar tuşu varmı?
    Far yükseklik ayar tuşu yok, kontağı açınca kendi kendine aşağı yukarı hareket ediyor ama neye göre yapıyor bu hareketi bilemiyorum.

Far temizleme için Bostancı sanayide bir yerde fiyat istedim 150 liraya yapıyorlar ama farları söküp götürmemiz gerekiyormuş orada söküm takım yokmuş.

Bana sorun direkt merceklerde gibi geliyor, arkadaki halojen tabla çok da sararmış solmuş gibi değil çünkü.

Bir de mercek olunca o arkadaki tablaların da çok önemli olduğunu düşünmüyorum çünkü mercek direkt ışığı belirli yoğunlukta toplayıp direkt bir noktaya iletiyor, arkadaki tablalar ile pek alakası yok gibi geliyor bana mercekli aydınlatmaların. Belki dış yüzeyi temizletip merceği değiştirirsek sorun çözülecek.
    Dünya malı dünyada kalacak, bu kapışma neden...

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    bu işle uğraşan insanlar var bilhassa far stop işleriyle uğraşan profesyönel yerler var aracınızı orda farlarını sökerler zaten adam anlar sıkıntı nerde farcı adam her gün bu tip yüzlerce farla uğraşıyor aracınızı götürün onlar hallederler temizlerler iç dış sıkıntı mercekdeyse zaten mercek değişimi içinde illa gene farlarınızın açılması gerekicek yani ondan bir kaçarınız yok.. açılmışken hem temizletin hemde adamlar baksın olay mercekdense mercek değişir değilse temizlenir kapatılır güzelde olur..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Doğru diyorsunuz haftaya Cumartesi bir sanayi yollarına düşelim bakalım
    Çok teşekkürler...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    bir şey değil ama işinin ehli bir yerde yaptırın öyle farları söküp götürmek olmaz adamlar bu işden anlasınlar yani aracınızı sokun içeri gözünüzün önünde çıkarsınlar .
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mercek zamanla islenir,soluklasır.arkasındaki tabla..
    şu kişiyi araştırın ulaşın işinizi kesin çözer,sizi yönlendirir
    İlker Kemal Bikeç.
    numarasını bulmanız kolay

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onur_26 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    mercek zamanla islenir,soluklasır.arkasındaki tabla..
    şu kişiyi araştırın ulaşın işinizi kesin çözer,sizi yönlendirir
    İlker Kemal Bikeç.
    numarasını bulmanız kolay
    Teşekkür ederim, araştırıyorum şuan

Bu arada üzerindeki xenon ampuller HID markaymış. Orta halli bir şey sanırım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    HID - (açılımı: High Intensity Discharge) Xenon ampülünün tipini ifade eden bir terimdir.

eğer üzerinde HID den başka bişey yazmıyorsa, noname ucuz yollu bir üründür.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı XSi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    HID - (açılımı: High Intensity Discharge) Xenon ampülünün tipini ifade eden bir terimdir.

eğer üzerinde HID den başka bişey yazmıyorsa, noname ucuz yollu bir üründür.
    Dikkat etmedim üzerine pek ambalajın ama kocaman HID yazıyordu başka da bir şey yoktu sanki resimlerden başka... Demek ki ucuz yollu bir olay Philipsler 220 liraydı, bunları 120'ye almıştık.

Sert@ç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Xenon yükseklik ayarını arka akstaki bir sensörden yapıyor eğer bagaja çok ağırlık koyarsanız arabanın arkası çöktüğünü anlıyor farları aşağı indiriyor
    Alıntı hakotech Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    3 tane daha konu acarsan magnumdan lamboyu kazanıcaksın hemde yalamadan..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Tekos Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hocam malesef bilginiz biraz yanlış.Mercek farlar zamanla merceklerin kararmasından ve puslanmasından dolayı özelliğini yitirmeye başlar ve görüntü bulanıklaşır.Bu malesef bütün mercek farların başına gelir.O yuzden mercek farları gündüz açmak daha çok işlevini yitirmesine neden olur.
    plastik merceklerden bahsetmedim yalnız ben. d2s ler genelde cam mercek olur. cam mercek sizin bildiğiniz gibi öyle kararma bozarma falan yapmaz. ve xenon ampüller için kesinlikle cam mercek kullanılmalı. ama halojen ampüllerde plastik, kompozit mercek kullanılabilir. bu malzeme ilkokulda 50 kuruşa aldığımız mercekle aynı malzeme. işte onlar kararır da bozarır da hatta ve hatta erir de. yani yapısı bozulur onların. ama cam merceğin başına maksimum kirlenme gelir. onun dışında far ın dış yüzeyi yani hava ile temas eden dış katmanı da zımparalayıp plastx ile yenilemek gerekir güzel bir hüzme alabilmek için veya beklenilen lümen değerini alabilmek için. neyse arkadaş yaptırınca paylaşır tecrübelerini. kolay gelsin herkese.

Diesel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gece Uçuşu takip etmenizi öneririm.
    FordStore Müşteri Temsilcisi
    FordStore BİLALLER
    ANTALYA
    facebook & instagram

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Selam arkadaşlar, konuyu açtıktan epey sonra cevap yazabiliyorum kusura bakmayın. Ancak fırsat ve imkan bulup iki gün önce far temizliğini yaptırabildik. Bostancı sanayi sitesinde Farcı Cihan'a çok teşekkürler çok güzel iş çıkardı gerçekten sıfır gibi oldu farlar ve su alma vb. herhangi bir sıkıntı da yaşamadık şimdilik.

Ancak farların ve merceklerin temizlenmesine rağmen yine de eskisinden çok çok iyi bir aydınlatma yakalayamadık. Acaba sorun ampullerde mi yoksa balast cihazlarında mı bir sıkıntı olabilir onları düşünmeye başladım şimdi.
    Balastlar orjinal alman yapımı fabrikasyon ama ampuller orta halli çifti 120 liraya satılan 8000k xenonlardan. Acaba daha kaliteli güzel bir ampul alsam daha verimli bir aydınlatma yakalayabilir miyim, ne tür bir ampul almam daha verimli olur aydınlatma şiddeti ve netliği için?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    orjinal d2 d3 ampüller zaten phlips yada osram dır.. birde ucuz çinmalları vardır..

bana kalırsa balastlardaki gaz bitmiş artık orjinal balastlarsa nerden baksanız 6 yıllık balastlar çok doğal.. ben size daha önceki yazımdada dedim far temizleme yaptırdığınzı yerde genelde ellerinde çıkma balastlar olur onlardan bir deneme yapıp baksalardı yada denemelik tedarik edip bulurlardı bir yerden anlaşılırdı sorun..

ama balastlar orjinal fabrikasyonsa şimdiye kadar iyi bile dayanmışlar tabi kullanıma bakar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Farları söküp götürdüm araç bakımdayken o yüzden net olarak deneyip bakma fırsatımız olmadı, dürüst olmak gerekirse aklıma da gelmedi zaten çıkma başka bir balast taktırıp denetmek. Bakım yaptırdığımız yerde sordum orada yoktu, farcıda büyük olasılıkla vardır dediğiniz gibi...

Şu yükseklik alçaklık ayarını yapan sensör hata vermişti, onu düzelttik bugün şimdi vızır vızır kendince ayarlıyor yokuşlarda falan, önceden böyle ayarlaması yoktu, sadece ilk çalıştırmada bir iki santim aşağı yukarı oynayıp sabitleniyordu. Çok ilginç bir yere koymuşlar, sol ön rot kolunun üzerinde duruyor sensör, şaşırdım görünce. Sarsıntılardan çok etkilenen bir yer, garip geldi...

Şu philips ampullerden bulup deneyim bir takım, olmazsa balastlara gireriz artık. Çok teşekkürler

Farcı Cihan'ı tavsiye edebilirim bu arada gönül rahatlığı ile gerçekten çok memnun kaldık.

İyi akşamlar herkese...

metinmb407 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Onur1984 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Farları söküp götürdüm araç bakımdayken o yüzden net olarak deneyip bakma fırsatımız olmadı, dürüst olmak gerekirse aklıma da gelmedi zaten çıkma başka bir balast taktırıp denetmek. Bakım yaptırdığımız yerde sordum orada yoktu, farcıda büyük olasılıkla vardır dediğiniz gibi...

Şu yükseklik alçaklık ayarını yapan sensör hata vermişti, onu düzelttik bugün şimdi vızır vızır kendince ayarlıyor yokuşlarda falan, önceden böyle ayarlaması yoktu, sadece ilk çalıştırmada bir iki santim aşağı yukarı oynayıp sabitleniyordu. Çok ilginç bir yere koymuşlar, sol ön rot kolunun üzerinde duruyor sensör, şaşırdım görünce. Sarsıntılardan çok etkilenen bir yer, garip geldi...

Şu philips ampullerden bulup deneyim bir takım, olmazsa balastlara gireriz artık. Çok teşekkürler

Farcı Cihan'ı tavsiye edebilirim bu arada gönül rahatlığı ile gerçekten çok memnun kaldık.

İyi akşamlar herkese...
    Hocam zaten 8000K ampül aydınlatma için seçilmiş bir ampül olmasa gerek. 4300K Osram-Philips ampül bulsanız iyi olur. Ben şu an mercekli farlarımda Osram 4300K ampül kullanıyorum gündüz gibi aydınlatıyor.

Bu arada otomatik far yükseklik ayarının sensörü dingil vs gibi yerlere takılır. Araçta bulunan yük durumuna göre kendini ayarlar.

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    4300K Osram yada başka kalite marka deneyin farkı görürsünüz.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    zaten orjinal d2s yada d3s de benim bildiğim 8000k falan lüksünüz yok orjinal standart neyse o yani 4300k bende 5 ay önce bendeki a5 coupenin d3s ampül almışdım osram ordan biliyorum

Gokhan43 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    8000K'dan alydınlatma performansı beklemek yanlış olur zaten, 4300K en iyi aydınlatmayı sağlayan değerdir
    EMC

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    8000k ampuller ne işe yarıyor peki? Amaçları ne? Demek ki yanlış ifade etmişim ben kendimi ampulleri taktırırken... 4300'lük bir takım güzel bir şeyler araştırıyorum şuan.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)