Bak kardeşim soru sormuşsun cevabını bulmak istiyorsun sana yardımcı olmaya çalışıyorum arkadaşların abuk subuk yorumlarda bulunuyor
ben bir garajı yada şahsı savunmuyorum beni alakadar etmez insanların yaptıkları işler ben yapmadım sonuçta
sana yardımcı olmak gibi bir zorunluluğumda yok
Gömlekleri foto çekmen lazımdı hem gömlekleri görmemiz hemde piston eteklerini görmemiz gerekir
pistonlar kurtarırmı diye düşündügüne göre fazla bir aşıntı yok yani olay piston erimesi değil
muhtemelen hararettir
bir başka hususda ilk yazdıgım şey
lpg cok yanıcıdır bujileri fazla yorar normalde 10bin kullandıgın bujiyi 5bin de değiştirmen lazım
aynı şekilde bobinede zarar verir sen farkına varmayabilirsin ama bobinininde ateşleme gücü zamanla düşer
bakınız yeni accordlarda lpg lilerin cogu bobin arızası veriyor
şimdi senin motorun bir kere asla ve asla rektefiye yada motoru toplayanın yada ayarını yapanın suçu değil
20.000 km kullanamazsın
Rektefiyeci yada motoru toplayanın birinden hata olsa sen daha rodajda iken ortaya çıkar
ayarcında hata olsa bir kaç km tapa gazlamada kırarsın
senin sorununa gelince
lpg den kaynaklı ateşleme organlarının zayıflaması sonucu motor iç ısısının değişkenliği
su harareti
enjektor arızası ...
yapman
gereken motorunu toplarken radyatorune ve borularına baktırman
Golden Eagle dan kapak contası alman
yoksa arp saplamada almalısın
eger oem kullanıyorsan termostat ve fan switch daha erken devreye girenler ile değiştirmelisin
enjektorlerini kontrol ettirmelisin
ateşleme bobinini ve bujilerini yenilemelisin
eger lpg kullanmaya devam ediceksen daha kuvvetli external bobinli ateşlemeye geçmelisin ve daha kalın misal 8.5mm buji kablosuna geçmelisin
Allah yardımcın olsun