İki araç arasında ki fiyat farkını umursamayacak kadar iyi maddiyatın varsa M6, ama bence o kadar farka göz yummak hiç mantıklı değil. Her türlü Gtr alırdım :)
Printable View
İki araç arasında ki fiyat farkını umursamayacak kadar iyi maddiyatın varsa M6, ama bence o kadar farka göz yummak hiç mantıklı değil. Her türlü Gtr alırdım :)
Bence de Gtr.
Kesinlikle takıntım var bu makinaya karşı, zaten mezuniyetten sonra alacağım ilk araçtır. Eskişehirliymişsiniz, alın bir Gtr'da, bizi de gezdirin:) işin esprisi bir yana Gtr gerçekten sert bir otomobil, gündelik kullanım olarak zor. Zaten kullanıcılarda belirtmiş, yakıt fazla, bakımı zor, mk3 öncesinde şanzıman sıkıntısı olmaktaymış, içerde tıkırtı fazla. Ama nedense bana hep safkan otomobil gelmiştir, en azından m6'ya nazaran. Yeni m6 çok hızlı evet ama Gtr'dan bile ağır. Sanki daha çok hızlı bir Gran Turismo havasında.
Bmw'ye karşı bir antipatim var senelerdir kullanıcısı olsamda. Tabi ki siz daha çok mekanlarda boy gösterecek bir otomobil istiyorsanız, m6 yada bir 997 Turbo daha ilgi çekici olur. Ama geride kalan her konuda GTR derim. Benim nacizane fikrim budur.
LFA türkiyeye gelsin de kim yapacak bakımını. Kime götürsen uzaylı diye ingiliz anahtarını kafana atar.
m6 durusuyla bile kendını gösteren araç Gtr eskidi artık :) http://imageshack.us/a/img197/6848/xnbr.jpg
Ne kullandım,ne içine bindim. Maksimum 5 m yanına yaklaştım :D Gtr güzel hoş ama İnsan o kadar para verince huzur arar arabasında :D
BMW alırdım
piste rolling de GTR, gecelerde cadde de M6,
manitalar anlamaz gtr den
gtr
ne istediğinize bağlı bir otomobilden ben konfor ses vs anlamam hiç işim olmamıştır performans isteniyorsa gtr alırdım m6ya nazaran m6 nın önü şu an için gtra göre kapalı performans açısından direk enjeksiyon vs daha fazla uğraştıracak bir motor
m6 nın çok çok az yakacağını sanmıyorum sounçta performans için alınıyor gtr akar:D
gtr iyidir hoştur.lfa olsa daha hoşolurdu ayrı mesele :D
M6 nın yakmadığı konusu garip. Ben mi yanlış görüyorum acaba 19lt yakıyordu M6:)
İkisi tamamen farklı arabalar. M6 gt GTR ise superspor öncelikle bunu düşünmek gerek
yakıt piysa v.s. bilmem ama GTR daha dikkat cekici kendi zevkimce m6dan daha güzel.
Gtr, ......
Konuya herkes performans pist drag koymus gorende her dakika gazlaniyor sanar
Nordschleife de gtr ile avetador arasinda 6 saniye fark var gtr hizli cikiyor
Gtr cok daha guzel bi araba mi demek ?
Sahsen param olsa m6 yoksa gtr (yoksa derken de ucuz degil sonucta)
You can read the brochure - Tokyo Drift - YouTube
O değerlerde gezebileceğine inanıyormusunuz.
Bazı araçların ağır yapılmasının nedeni yol tutuşunu arttırmak, elektronik olarak yol tutuşunu arttırmak için yapılan müdaheler bir nebze performanstan kısıyor, Fiziksel olarak aracın stabilitesi ağırlık ile de dengelenebiliyor. Yani Gtr çok ağır M6 çok ağır derken, o ağırlıkların maliyet/mühendislik/performans aralığında oranlanıp yapıldığını düşünmeliyiz.
Gtr kesinlikle ekonomi düşünülmeden yapılmış bir araç. M serisi günlük kullanım da düşünülerek yapılmıştır. Ancak kağıt üzerindeki hesaplar bir 1.6lt araçtaki sapmasından çok daha fazla olacaktır.
Bmw nin birçok motor parçasını ve tasarımını Yamaha yapıyor, know how dan bahsetmiyorum bile. Yeni m motorlar bir gtr motoru kadar sağlam değil. Şanzımanlar ve aktarma ise yakın birbirine.
Arkadaşın karşılaştırdığı araçlar performans olarak yakın olsada, tasarlanma amaçları başta çok farklı başlayıp orta noktada buluşan araçlardır.
Demek sitediğim gtr konfor ve lüksten uzak, supercarlara kafa tutabilecek bir spor araba konsepti ile ortaya çıkmış, ve modifiyeye açık bırakılmış bir araçtır.
M serileri standart konforlu ve sürüş zevki yüksek otomobillerin farbrikada modifiye edilmiş ve sorunsuz günlük kullanılabilecek ve konfordan ödün vermeyecek bir otomobil olarak tasarlanmıştır.
Sizin amacınız bu tasarım kriterlerinin en başına gidip bir tercih yapmak olacaktır.
GTR tercih ederdim ben kesinlikle :)
Ben kağıt üstü değerlerden bahsetmiyorum arkadaşlar.Yeni M6 nın gözümle gördüğüm değerinden bahsediyorum :)
Sırayla ben iki arabayı kendimce kıyaslayim
En başta M6 GTR dan baya pahalı
Ama bariz şekilde konfor,lüks,motor teknolojisi ve genel yapım kalitesi olarak GTR dan üstün.
Bunun yanında 640d ile M6 yanyana durduklarında biri diğerinin bodykitlisi gibi birşey.Porş bmw mercedes gibi almanlarda en gıcık olduğum durumlardan biri.Çeşitli body kit varyasyonlarıyla spor modeller çıkması.
Mesela GTR GTRdır başka bir alt modelinin body kitli modeli gibi durmaz.
M6 ciddi patinaj yapıyor özellikle soğuk lastikle nerdeyse bir corvette kadar.
Şanzıman olarakda GTR ile kıyaslanmaz.Ama M6 nın motorunun torkuda GTR ile kıyaslanmaz.
GTR kendini bakım konusunda ferrari sanıyor,M6 daha periyodik bakıma girmedi girdiği zaman onuda söylerim ne kadar tutuyor.
Ama yani konu sahibi arkadaş zaten temel kriteri bana baksınlar arabayla gezerken dediği için çözüm basitti.Egzotik italyan :)