doush Nickli Üyeden Alıntı
VTEC bitmez; çünkü Honda'nın işine gelen bir teknoloji.. İnsanlara çok defa anlatmaya çalıştım bunu ama VTEC'in asıl amacı performans değil yakıt tüketimini azaltmaktır.. En basitinden K serisini B serisini düşünün.. Hatta çok karşılaştırılır, 106-VTI.. Neredeyse aynı yakıyorlar ama 106'nın vites oranları biraz daha kısa araç daha hafif, aktarma organları daha az güç kaybediyor, 30 hp eksisi var.. Bunlara rağmen VTI'la yakın değerleri var.. Yüksek eksantrik açısı tek başına olsaydı VTI'da kimse binmezdi yakıtından zaten.. Honda'nın taaa en başına gidince CVCC motoruna kadar, yakıt ekonomisi konusunda çok ciddi başarıları var.. Bunu performansla birleştirmesi daha büyük bir başarıdır bence..
Ha geçsin geçsin turboya da, benim korkum o hissini kaybetmesin.. Ben güzel bir şeyler bekliyorum, yine çok verimli bir turbo motor.. Ama Cupra gibi olmasın, evet motor çok iyi de, otomobil çok ruhsuz be ( bu benim fikrim sövmeyin hemen :D ).. Mantık çerçevesinde, tüm duygularımı bir kenara bırakırsam ve FN2 mi Cupra mı dersen, Cupra alınır yani.. Turbonun üstünlüğü ortaya çıkıyor burada yoksa K20'nin performans verimini herkes bilir :)