User Tag List

Sayfa 50/61 İlkİlk ... 40484950515260 ... SonSon
1146 sonuçtan 932 ile 950 arası

Konu: clio RSvs megane RS

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    alper sakin ol kardeşim sinirlenmeye değmez.biz seni en azından tanıyor ve seni anlıyoruz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı M3CSL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Clionun sanzimanindan bahsedilmis,4te 190 yapan araba 5te 255 filan goruosa orda problem vardir.. aradaki orandan ne oldugu ortaya cikar cogu iyi sanzimanin arasinda ortalama 40km vardir son viteste 45 50kmye cikabilir bazen.. ama rs bu konuda basarili hee gene son hizi iyi demiyorum aerosu kotu ama 5 kisa olsa 230a kadar en azindan daha iyi gider..

son hizda guc *frontal area*cw ve havanin younluguna baglidir, oyle sanildigi gibi aracin agirligina ve torkuna bagli deildir(guc=tork*devir ztn) agirligin etkisi hiz arttikca yani ivme dustukce azalir, m*a da a azaldigi icin.. falan filan

meggy rs ise bundan 3 sene once izmirde stock meggynin nasil gittigine herkes sasiriodu, halbuki araba 220 hp filandi.. onla deneyen arabalarda yavas ilan ediliyodu
    meggyninde aerosu cok iyi deildir mesela ayni gucte dier arabalardan daha yavastir..
    yüksek hızlara çıkıp,rüzgar direncini yenmek için torkun önemi tartışılmaz.

egzomant - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bildiğniz gibi yürüme işinin sonu yok para kimdeyse o gecer .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı egzomant Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bildiğniz gibi yürüme işinin sonu yok para kimdeyse o gecer .

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hangisini ben kullanırsam o geçer diye bi laf vardır
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sadece aerodinami yeter diyenler için eski amerikanlar akıllarına gelsin. 4 vitesle kutu gibi arabalarla ne hızları görüyorlardı.
    IN BOOST WE TRUST

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı atits61 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    alper sakin ol kardeşim sinirlenmeye değmez.biz seni en azından tanıyor ve seni anlıyoruz.
    Abi tutmayın beni.
    Tamam sakinim.
    IN BOOST WE TRUST

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yüksek hızlara çıkıp,rüzgar direncini yenmek için torkun önemi tartışılmaz.
    tork gucun fonksiyonudur zaten, birbirine baglantilidir, demek istedigim dizeller veya 400 500 torklu turbolar tork var diye hayvan gibi son surat gormez..
    e39 528İ Arctic Silver & e90 325i Sparkling graphit metallic

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kelebeğin 46 sayfasını okumak bu konunun 50 sayfasını okumaktan daha cok keyif verdi.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    olm kelebek bomba yaa. Kıza hasta oldum ama. Dengesiz hatunlar tehlike yaw.
    IN BOOST WE TRUST

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı M3CSL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tork gucun fonksiyonudur zaten, birbirine baglantilidir, demek istedigim dizeller veya 400 500 torklu turbolar tork var diye hayvan gibi son surat gormez..
    torkun önemi yok dersek olmaz.yol düz olduğunda ve rüzgarsız olduğunda dediğin doğru ama hava rüzgarlı ve rampa yukarı son hızlarda devamlılık için tork lazım.misal aynı güçte aynı model 2 benzinli veya dizel araç düşünün birinin torku daha fazla.son hızda devamlılık açısından torku fazla olan araç hep önde olacaktır çünkü nefesi kesilmeyecek.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    abi boşverin tork tartışmasını daha önce de çok tartışıldı başka forumlarda da.
    IN BOOST WE TRUST

BoraRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu tork dediğiniz şey böyle elle tutulur yenilir bişey mi Nerde satılıyo?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı BoraRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu tork dediğiniz şey böyle elle tutulur yenilir bişey mi Nerde satılıyo?
    ciğerci de
    Bazen ne kadar küçük olduğunu anlamak için iyice yükseğe çıkmalısın

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı erh Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evet bikac uygulamasini..
    O golf piyasadaki en dolu clioya ne yapar?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bunlarda benim sözümun özü olsun:
    1. ben diyorumki clionun mrs yi gecebilmesi icin 240 ps civarlarinda olmasi lazim.bunu neye dayanarak soyluyorum? v6 clionun 225 gibi maks. surate sahip olmasina. Alet 3 litre motoru ile 300 nm torku ile ama 226 ps i ile ancak o surate cikabiliyor. Peki bunun nedeni ne? cok basit aletin on kesit alani afedresin .ok gibi oldugu icin 200 km den sonra ruzgar ona oyle bir direnc gosteriyorki hayvan 224 de kaliyor. E peki bu niye boyle. Onunda cevabi basit, adam clioyu yapaken 360 modena dizyn edilirken yapildigi gibi alip 5000 saat ruzgar tunelinde calismamis. Almis cizmis bisiler ortaya cikarmis ökuz gözlu bir araba. Yaşı buyuyup kum havuzundan sıkılanlar alsin gazlasin diye.
    2. Ben diyorumki 200 den sonra insignia stoplari gosterir clioya. Ben demiyorumki 60 da bassalar insignia gelir gecer.adam diyorki 6 boy koydum veya digeri diyorki roll 200 demi basliyor. Yooo 200 de baslamiyor ama 200 de de bitmiyo kusura bakma. 200 pslik aracla 200 de roll mu biter.
    mesela
    Sen simdi boluya gidiyosun, heyecanlisin bide, mrs ayircan cunku. Hafiften gazliyosun bi baktin yolda bi tane 3.20 dizel bi tane insignia ile oynasiyor. Eziyo, üzüyo biseyler yapiyo iste, bos bulundun bu insigniaya select attin. Simdi o insignia ne yapar seni o suratlerde. Ben soyliyim, ufalar. Orda ne diyeceksin adama 'saga cek yavasla 60 da basalim, yok yok 70 e ayarla o devir bana daha cok uyuyo 70 de basalim' mi diyeceksin, araban 1000 kilo olsa ne yazar o suratte, veya tum koltuklari sokmussun hatta kendi koltugunu bile sokmussun hafif olsun arac diye sandalye koymussun yerine on koltugun, oyle basiyosun ne farkeder. O suratte 180 ps i ile bi de senin araca nazaran ucak gibi olan ruzgar direnci ile sana stoplari gosterir o insignia..
    3. Clio ile megane karsilastirmak elma ile armut karsilastirmak gibi bisey. Clio ya rakip mi yok. Bak yeni polo lar var. Revolu filan alin onla gazlayin iste, rc ler filan var, var oglu var. Ha yok illaki mrs olsun diyosan o zaman 250 ye kadar basacaksin, arabayi 300-400 kilo hafiflet 60 da bas 180 190 da bitir olmaz..

cliver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kelebeğin 46 sayfasını okumak bu konunun 50 sayfasını okumaktan daha cok keyif verdi.
    kesinlikle
    Alıntı cliver Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Güneşi göremedim diye ağlarsan yıldızlarıda göremezsin
    alın teri
    16 YA 234 minik serçem
    16 BS 462 Clio rsi
    16 R 5115 Saxo vts(Kermit)
    16 GU 424 punto hgt
    Anka Vts
    belediye otobüsü

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Arasts61 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1. ben diyorumki clionun mrs yi gecebilmesi icin 240 ps civarlarinda olmasi lazim.bunu neye dayanarak soyluyorum? v6 clionun 225 gibi maks. surate sahip olmasina. Alet 3 litre motoru ile 300 nm torku ile ama 226 ps i ile ancak o surate cikabiliyor. Peki bunun nedeni ne? cok basit aletin on kesit alani afedresin .ok gibi oldugu icin 200 km den sonra ruzgar ona oyle bir direnc gosteriyorki hayvan 224 de kaliyor. E peki bu niye boyle. Onunda cevabi basit, adam clioyu yapaken 360 modena dizyn edilirken yapildigi gibi alip 5000 saat ruzgar tunelinde calismamis. Almis cizmis bisiler ortaya cikarmis ökuz gözlu bir araba. Yaşı buyuyup kum havuzundan sıkılanlar alsin gazlasin diye.
    2. Ben diyorumki 200 den sonra insignia stoplari gosterir clioya. Ben demiyorumki 60 da bassalar insignia gelir gecer.adam diyorki 6 boy koydum veya digeri diyorki roll 200 demi basliyor. Yooo 200 de baslamiyor ama 200 de de bitmiyo kusura bakma. 200 pslik aracla 200 de roll mu biter.
    mesela
    Sen simdi boluya gidiyosun, heyecanlisin bide, mrs ayircan cunku. Hafiften gazliyosun bi baktin yolda bi tane 3.20 dizel bi tane insignia ile oynasiyor. Eziyo, üzüyo biseyler yapiyo iste, bos bulundun bu insigniaya select attin. Simdi o insignia ne yapar seni o suratlerde. Ben soyliyim, ufalar. Orda ne diyeceksin adama 'saga cek yavasla 60 da basalim, yok yok 70 e ayarla o devir bana daha cok uyuyo 70 de basalim' mi diyeceksin, araban 1000 kilo olsa ne yazar o suratte, veya tum koltuklari sokmussun hatta kendi koltugunu bile sokmussun hafif olsun arac diye sandalye koymussun yerine on koltugun, oyle basiyosun ne farkeder. O suratte 180 ps i ile bi de senin araca nazaran ucak gibi olan ruzgar direnci ile sana stoplari gosterir o insignia..
    3. Clio ile megane karsilastirmak elma ile armut karsilastirmak gibi bisey. Clio ya rakip mi yok. Bak yeni polo lar var. Revolu filan alin onla gazlayin iste, rc ler filan var, var oglu var. Ha yok illaki mrs olsun diyosan o zaman 250 ye kadar basacaksin, arabayi 300-400 kilo hafiflet 60 da bas 180 190 da bitir olmaz..
    noktasına virgülüne kadar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    torkun önemi yok dersek olmaz.yol düz olduğunda ve rüzgarsız olduğunda dediğin doğru ama hava rüzgarlı ve rampa yukarı son hızlarda devamlılık için tork lazım.misal aynı güçte aynı model 2 benzinli veya dizel araç düşünün birinin torku daha fazla.son hızda devamlılık açısından torku fazla olan araç hep önde olacaktır çünkü nefesi kesilmeyecek.
    TORKU yuksekse ztn gucude yuksektır, ama soyle dıyorsan dızel 3500de top speed goruyor atmosferık 7000de ama ıkısınınde guclerı aynı, sen dızel olan dıyorsun, burada turbonun sısmesı devreye gırebılır, na olan sıkıntısız cevırır ama hacımlı devırlı olursa daha ıyı olabılır,

Alıntı Arasts61 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    mesela
    Haklısın clıo megan olayında, ancak o zaman cupra 240 ıle megan kıyaslayalım, aynı guce getırelım ıkısını bakalım 200den sonra noluyor, hatta s2ooo ıle 240 ps ıle arkadan ıtıs bıde
    clıo v6 nın on tamponu ıle rs ın bır degıl bu arada hatta sasısıde benzer degıl.. genıs sısık vs..
    e39 528İ Arctic Silver & e90 325i Sparkling graphit metallic

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)