supersportcu abiler kardeşler bilmem napsın seni. çıkıntılık yapıcam diye alttan üstten lafı çakarken iyi biz laf söleyince ne beyin ne bişey bıraktın saol
izmirde eskisehirde iyiydin, tünel yaramamış sana gün ışıgı ve temiz oksijeni al arada...
Printable View
vural ak'ın girişimciliği ve zekasınden dem vurulmuş ancak mevzu o değil. şu ana kadar halk günlerinde piste gelenlerin birebir analizleri yapılmıştır, model, güç, kaç tur attı, sınıf vs ekseninde. buna göre fiyat profili çıkarılmış, düşük beygir gücü için fiyat düşürülünce kim gelir diye forecast'i yapılmış, fiyat yükselince süper spor'lardan oluşan kaybı karşılayacağı düşünülmüştür. yani bunun hesabı kitabı yapılmıştır ve bu hesabı vural ak kendisi yapmamıştır analistler yapmıştır (ya da profesyonel bir yönetimde bu şekilde olması gerekir).
sınıflar arası fiyat farkı olması da bir yere kadar normal ancak artış o kadar güçlü bir şekilde yansıtılmış ki insan ister istemez detaylı bir analizin "gelmeyin de kurtulalım" şeklinde bir niyetle heba edildiğini düşünüyor. şu anki görünüm o. kaldı ki bu resmi açıklama mı sızdırılmış bilgi mi, daha önce gelenlere indirim veya sürekli gelenlere bahsedildiği gibi "reputation" tarzında indirimler sağlanacak mı orası belli değil. bence beygir/maliyet eksenine esas olan modifiyeli önden çekiş orta-üst güçteki araçlara olmuş. bir de eski kasa uygun fiyat-yüksek km-düşük fiyatlı modifiyeli araçlara.
yakın zamanda seyirciden de kilosuna göre para tahsil ederlerse şaşırmayın :)
Pahali aractan az bisiy belki daha cok alinabilir. Sonucta para kazanma amacli isletme biraz empati ancakk bu kadar ucret farki;
Devlet degilki cok kazanandan o oranda vergi alinip ulkeye/garibana hizmet/fayda olarak sunulsun.Paralar kime,nereye gidicek¿â™§
Şuda var muhtemel luks aracla gelen ucuza girmesin kendi kiralasin pisti,halk gunune girip ucuza faydalaniyorlar gibi birsey oluyor.
rolling videolarını özlemiştik, yazılım savaşları,alt devir üst devir,turbo vs atmo, uzar gider...
Saçma bir uygulama olmuş
Ancak şimdi söyle bir durum var
Yıllarca körfez pisti günlük kiraları çok yüksek o yüzden araç başı 500 liraya geliyor biz çıkamıyoruz dediğimizde SS sahibi arkadaşların hiç sesi çıkmıyordu
Hatta ben bir kaç kere yazdığımda bana karşı yazanlar bile oldu
Biz çıkamazken onlar pistin keyfini sürüyorlardı.
Rakam onları pek rahatsız etmiyordu
Diyelim ki istanbul park için tam tersi uygulama olsaydı da SS ler 100 lira, 100 hp lik araçlar 2500 lira istenseydi ne olacaktı
Muhtemelen şu an bize gülüyor olurlardı
Zaten her fırsatta güçsüz araçların piste çıktıklarından rahatsızlıklarını dile getiriyorlardı
İsmi cismi çok lazım olursa söylerim de bir arkadaş vardı 8.virajda üzerimize atladı bide bizi suçlu çıkarmaya çalıştı.
Şimdi hep beraber tepki gösterelim deniliyor
Tamam hep beraber piste çıkmayalım
Biz piste sizin için çıkmayalım derken siz SERRES planları yapıyorsunuz !!!
Bizimde paramız ona yetmiyor
benim tek üzüntüm 200 250 hp aracı olan arkadaşlar için
İnşallah bir düzenleme yapılır
Sattım gül gibi 235 beygir Alfa'yı, ne güzel 300 TL'ye dönecektik 2:29'ları.
Tartışmalar yorumlar devam etse de 250 beygir üstü için maalesef konunun özeti:
http://galeri7.uludagsozluk.com/289/...iye_454842.gif
Dun bugra ile konustuk anlatti durumu sonucta pist sahibi belli karar onun ben durumu anlattim orta grubu es gecmeyin diye bakalim ileride gelisme olursa gireriz olmazsa giremeyiz yani ben kabullendim yapacak birsey yok malesef
Neresinden bakılırsa bakılsın elle tutulur bir yanı yok bu işin. Ayıptır yau, motorsporlarına gönül veren birisinin böyle bir karara evet demesinin açıklanabilir bir yanı yok.
kankam, bu olay düşündüğün kadar masum değil, zaten çoğunluk forumlardan duyuyor Pist Günlerini, ama bu gün bazı radyolarda bir baktım reklamları dönüyor, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu dedim, bu işi kendi aramızda konuşarak çözemeyiz, yetkili birinin de bu tartışmaya katılması gerekiyor... Buğra illa ki çıkıp açıklama yapacaktır, beraber tartışalım ki ortak çözüm bulalım ya da bulmayalım, en kötü gitmeyiz, İstanbulPark da 'gelmezseniz gelmeyin' der, onlar pistin geçici de olsa sahibi... AMA!!; 2013'deki kalabalıklar sayesinde burada bir pist olduğu tekrar hatırlanmadı mı? bu piste çıkmadan 'arabalar hiç olacak, bir sürü kaza olacak, motor patlayacak şanzuman kırılacak vs vs!' diyen tiplere en güzel cevap oraya çıkan yüzlerce araç olmadı mı? eee bizler denek miydik yani ,bitti mi misyonumuz? asıl derdiniz orada tam profesyonel yarışlar düzenlemekti de 3 sene bunun provasını mı yaptınız? oraya gidecek yarışçı da tribündeki seyirci de bu forumlarda gezen kişiler, antipatik olunca bu yarış serilerini nasıl 'satacaksınız?'... Vural AK çok başarılı bir iş adamı olabilir, zekasının bizden üstün olduğu ima edilmiş önceki postlarda, isterse Einstein olsun, benim IQ gerektirecek bir zevkim yok, gayet basit, piste gidip turlamak istiyorum ama 170 HP lik 1 yaşındaki BMWem zevk vermiyor, ben 20 yaşındaki 300 HP aracımla turlamak istiyorum, bunun bedeli 600 TL/20dak ise, benim algoritma ya da integral çözmemi gerektirecek bir durum var mı ortada???
Yaştan dolayı bir alt dilim sistemi de getirilmeli bence. 30 yaşında ki 200hp arabayla 2016 model 200hp araba niye aynı ödesin.
bence otv de alsinlar. ahahahahah. arabasinin orasina burasina sticker yapistiranlar da buradalar mi ? laf edince yerden yere vuruyorlardi beni.
Bu işin kolayı belli. Koy bariyeri giriş 30 lira tur başına.. Pitten çıkarsan zaten sure alamazsın. Yani en az 3 tur atman Lazım tur için. Vallahi gece ışıklandırma isterler, gece bile yapılır o fiyat olsa. IÇerideki araç sayısı da hep sabit olur. Bugünkü sistemde süre kasılabiliyor ise onda da kasılır
Hala dunyada esi benzeri olmayan sisteme kilif ariyoruz yada soyle yapsa iyi olur diyoruz.
Yapmayin arkadaslar. Bu is pahali ucuz araba isi degil ki. Pist bu yahu,nerede bu ayrimcilik var da kicimizdan sistem uyduruyoruz?
Parasi olan yine piste cikar,bura olmaz korfez yada yurtdisi vs. Ama zaten bir cok seyi kit kanaat alan adama yazik degil mi? Piste gunluk rastlamadigimiz araclarin gelmesi goz zevkinizi oksamiyor mu? Biz bosuna mi sahip ciktik,cevremizi sevdirdik? Amac sadece cuplara adam cekmek. Yok oyle surumden kazanma vs hesabi...
Neyse;duzelirse gireririm duzelmezsede sorun yok kendi adima.
Muratçığım kıt kanaat geçinen adam da kusura bakmasın da piste girmesin. Yaşam standartını arttırmak varken pistte işi ne. Bunu dalga geçerek söylemiyorum. Cebinde harcayabilecek parası olan adamın piste gelmesi gerek. Ama burada komik olan yüksek gelir seviyesi olanlar normal gelir seviyesinde ve orta seviye 250 hp civarı arabası olan ve hemen hemen fiyatı geçen sezonu geçmeyen adamı gaza getirip tepki koyalım dedirtmeleridir.
Ben de tepki veriyorum evet baktığın zaman ss ler için fiyatlar uçurum ama benim alıp kullanabileceğim araba seviyesi için de gayet makul.
Biri söylemiş acaba çan eğrisi tam tersi olsaydı SS sahibi olanlar aynı şekilde tepki koyalım vs derler miydi.
Patron kızıpta ss sahiplerine katılabilecekleri yarış organizasyonu yaptık katılmıyorlar diyorsa da fiyat biraz uçuk. Porsche cup 13 yarış için aşağı yukarı 150 bin euro para demek. Baktığın zaman arabayı amorti ediyor neredeyse. Her yarışta ortalama 25 dakika sürecek.
Pist isinin icinde olup,bu isi yapan HERKES bu sacmaliga tepki verir Alper.
Hadi gel bu fiyatlandirmayi Monza'da Spa'da SIlverstone'da yapalim? Oradaki tepkilerin aynisinida burada verelim.
Bakin ulke olarak turlu sacmaliklara alistiriliyoruz,bundan dolayi kabullenmemiz cabuklasiyor.
Mesela gecen sene sehitler ilk gelmeye basladiginda ne kadar kizip bagiriyorduk ama sonra haftada 8-10 gelmeye basladi,tepkilerimiz cogalicagina alistirildik,gazetelerde kucuk sutunlarda cikmaya basladi.
Burada dunyada esi gorulmemis bir sacmalik var,bunu ilk post ettigimde 3-4 sayfa tam tepki vardi ama sonra,beni fazla uzmedi yazilmaya baslandi,sonra keske su sinif biraz dusurulse sorun yok denmeye baslandi,hatta zengin fakir olgusuna kadar dayandi!Yani sacmalik bizide sacmalatti...
Yahu arac kiralarsin,Clio turu 100 tl olur,megane 150,bmw 300 vs olur.Yahu arac benim ama sen benim durumumdan faydalanmak istiyorsun??!
Ki isin asli sacma bir dusunce ile Cat ve Gt3 e adam cekmek.
Bu pist federasyondayken dahil,Vurak abiye gecip Bugra isin icine girdiginden beri,nasil calistigimi kendisi anlatsin.Yada buradaki tanidigim tanimadigim onlarca kisiyi piste cekmek icin nasil dil doktugumu....
Yani herkesin ayni gemide oldugumuz bilinciyle hareket etmesi gerek.Buradaki uygulama yanlis,mentalite cokkk uzucu...