hadi bilal iyisin
f1 takımlarından önce f1motoru yaptın:D
Printable View
hadi bilal iyisin
f1 takımlarından önce f1motoru yaptın:D
gecmis mesajlarımı okursan atmosferik olarak bu guclere yaklasabilmek imkansız demistim.
bunun icin cok ciddi bir muhendislik, alt yapı ve ciddi bir kaynak gerekli. onuda ztn dunyada yapan sınırlı sayıda marka var.
mercedes
renault
ferrari
toyota
bi zamanlar honda
işin icine aşırı besleme girince işler karısıyor haram beygir kardesim :D
BMW nin eski motorlarından bir kaç örnek vereyim. F1 motorlarından daha dogurusu...
http://www.gurneyflap.com/Resources/...Engine%201.jpg
http://www.gurneyflap.com/Resources/2ndpart.jpg
http://www.gurneyflap.com/Resources/2ndpart4.jpg
Buradada alınan güçler MPOWER :cool:
http://www.gurneyflap.com/Resources/bloc4-61.gif
CF mi o turbonun emme housing i:eek:
Ferrari, Turbo Motorlara Karşı Destek Arıyor
http://www.trf1.net/files/0400x225/f..._461724195.jpg
Ferrari, 2013'te Formula 1'e girmesi planlanan turbo motorlar karşısında kendisine destek arıyor.
2013'ten itibaren 4 silindirlik turbo motorların olacağının açıklanmasından sonra Ferrari memnuniyetsizliğini dile getirmiş ancak buna rağmen boş durmayacağını söylemişti.
Auto Motor Und Sport'a konuşan Luca di Montezemolo "4 silindir Formula 1 için değildir. Cadde araçlarımız için böyle bir motor üretmeyeceğiz. Yarışların zirvesindeki bir seri için bu motorlar biraz acı."
"Neden V6 turbo motorlar olmasın? Katlanılabilirlikle ucuzu birbirine karıştırmamalıyız."
"Eğer 4 silindiri erteleme fırsatımız olursa buna bakacağız. Öyle bir şans olduğunu düşünüyoruz. Hep beraber hareket etmemiz lazım." dedi.
Mercedes'in de Ferrari gibi yeni motor kurallarından memnun olmadığı tahmin ediliyor.
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:A...bygUa3ae_ggoVu
Norbert Haug "V8 dönemini ilerletmek daha iyi olabilirdi. V8'ler düşük harcamalı motorlar." dedi.
Auto Motor Und Sport'a göre ise Cosworth, yeni bir motor tasarlamanın 30 milyon Euro olacağını düşünüyor.
kaynak : trf1.net
insallah butun markalar destek cıkarda bu 4 silindir turbo motorlara hiç gecilmez.
Turboyu işin içine sokarlarsa önüne geçemezler. Kurallarda açık bulup bugunkü güçlerin çok üstüne çıkacaklar. 3.0 v10 ları geri getirsinler.
aynen bro :) F1 dediğin en az 1000 hp olmalı ... bana sorarsan tüm yardımcı sistemler filanda geri gelsin TC miş motor freni filan 1500 hp filan olsun araçlar off diyorum :)
zaten yavaş gıdıyorlar daha yavas gıderler sımdı :D
Turbolar gelişicek bu gidişle :) çok güzel oldu bu.
şöle bi durum var kaç tane motor üretisici kaldıki ? BMW , Honda Ve Toyota çekildi ...
kalanlar ; Mercedes , Ferrari , Renault ve Cosworth.
Mercedes ve Ferrari zaten diğer 2 sine göre ağır abi .Onlar işi yokuşa sürerse bu turbo işi yalan olur
turbo motorlara gecis yapılırsa FİA illaki ciddi kısıtlamalarında yanında getirecektir.
zannetmiyorum ki motorlara 4 bar 5 bar basmalarına izin versinler. hep birlikte bekleyelim gorelim.
ama soylede bisey var bugun ferrarinin yol otomobillerine bakın adam simdi 1.6 turbo motor uretip arabasına koysa bu ferrariye ne kadar yakısır ?
sadece motor hacmi ve kasa sabit kalsa geriye kalan herşey serbest olsa işte o zaman teknoloji savaşı başlar.. yeni aerodinamik yapılar yeni sistemler. yeni hafifletmeler yeni malzemeler yeni turbolar yeni beslemeler.. geçen çok geçilen çok cezalar çok dedikodu çok olur. işte o zaman eski heyecanından bile öteye gider..
ahmet formula 1 i sakız sandı galiba:Dbol bol saçmaladı bu konuda:D
http://img264.imageshack.us/img264/7499/turbodg5.jpg
:) :) :) :)
son haberlere göre Ferrari V8'de israr ediyormuş ve yanna müttefik arıyormuş. Rahat ol Ferro!
Baba arkanda :D
toyota'yı baba sınıfından çıkarabilir miyiz, rallide iyilerdi ama f1'de sadece para babalığı yapıp çok para harcadılar ...
f1 & vtec kıyaslaması da iyi olmuş ...
19bin devir çeviren, 10bin rölantisi olan daha altında da stop eden motorlar :)
ki turbo olmasa da ilerleyen yıllarda 750-800 bg'yi de 1,6 motordan çıkarabilirler ...
Ben Toyota başarılı oldu demedim ki :) Honda ne yaptı son girdiğinde ? onlarında ciddi bi başarısı yok . Toyota yı baba olarak saydım çünkü araçlarında herşeyi kendi üretiyordu motorundan tut aerodinami kadar herşeyi kendileri yapıyordu o yüzden + ciddi sayıda da taraftarları vardı. Bugün çoğu takım dışardan motor alıyor ...
ahh Schumi ahh kemiklerin sızlıyordur :) ( adamı öldürdüm 2dk da :) )
buttonun şampiyon olduğu virgin aracı motor hariç honda değilmiydi?:)
ya honda son zamanlarında tırt olsa da f1 tarihinin efsane motorlarını üretti, ekonomik krizden tırsıp salak gibi kaçmasalardı yıllardır yaptıkları yatırımın karşılığını alıp takım şampiyonluğu bile kazanabilirlerdi.
toyota ise bi nevi ali ağaoğlı mantığı yaptım olacak dedi güzel şekilde patladı ... isterse vidasına kadar kendileri üretsin .....
Ferrari ve Mercedes den sonra Bay E de Turbo motora karşı :
Bu ifade, 2013'ten itibaren kullanılması planlanan küçük ve turbo motorların yarışlara sadece zararının olacağını düşünen Bernie Ecclestone'ye ait.
Avustralya Associated Press'e konuşan Ecclestone: "Bu küçük 4 silindirli motorlara geçişin tam, tam, tam olarak karşısındayım"
"Buna ihtiyacımız yok. O kadar önemliyse, salon araçları yarışı benzeri yapılmalı"
"Dahası halkla ilişkiler temelinde. Bu değişiklikler sporda korkunç maliyetler oluşturacak."
"Organizatörlerin büyük seyirci kaybı yaşayacağından eminim; şüphesiz TV'leri de kaybedeceğiz"
Bay E, FIA Başkanı Jean Todt ile bu konuda görüş ayrılıkları yaşadığını kabul etti.
Ecclestone: "O bir organizatör değil ve Formula 1'i satmıyor. Jean ve ben, bu motorlar konusunda biraz fikir ayrılığı yaşıyoruz. Bunun için bir neden göremiyorum"
"KERS var ve bu, Formula 1'in çevreye duyarlı olmaması sorununu çözmek için öne sürülmüştü. Şimdi ise bir başkası çıktı"
Ecclestone ayrıca daha az ses çıkarak motorlarla Formula 1'in ilgisini kaybedeceğini düşünüyor.
Ecclestone: "Dünyanın dört bir yanında farklı insanlarla görüşüyorum: Sponsorlar, organizatörler ve muhabirler. Formula 1 için gerçekten önemli iki şeyin olduğunu düşünüyorum."
"Biri Ferrari, ikincisi ses. İnsanlar o sese bayılıyor, heyecan duyuyor. Hiç Formula 1 yarışında bulunmamış insanlar (ortamdan) ayrıldığında neyi en çok sevdiği sorulduğunda 'ses' derler"
"Bazı Rus beyefendileri Singapur'a götürdüm ve daha sonra Rusya'da görüştüm. Hayatlarında bulundukları ilk yarıştı ve onları etkileyenin ne olduğunu sordum"
"Ses konusunu hiç düşünmüyordum bile ve en önemli şeyin ses olduğunu söylediler. İnanılmaz. Sizi gerçekten yakalıyor. Daha da inanılmazı, kadınlar, hanımefendiler bile sese bayılıyor"
trf1.net
Turbo motorlara geçiş zor gibi gözüküyor
neden tüm takımlar turbo motora geçmek zorunda ya da neden hepsi atmosferik olmak zorunda?
F1 tarihinde örnekleri var atm. vs turbo motorların..
FIAnın koyduğu kurallar gün geçtikçe saçma sapan bir hal almaya başladı sonuçta F1 teknolojinin en son sınırına kadar kullanıldığı bir platform ve günlük kullandığımız araçlara uygulanan teknolojinin hatırı sayılır bir kısmı F1 den devşirme..
Bu durumda ben merak ediyorum örnekle hareketli parçalar neden yasaklandı? neden bu teknoloji serbest bırakılıp gelişmesi sağlanmadı?
Şimdide engelleyemeyeceklerini anlayınca (bkz. 2005-2006 renault, 2010 redbull) kısmen serbest bırakıldı..
Amaç daha hızlı araçlar üretmek değilse nedir? şayet öyle ise neden bu araçlar eskiden daha hızlıydı?
Bana göre motor sporlarındaki en gereksiz otorite FIAdır!
bu adamı öldürürüm ben! çok afedersiniz ama böyle gerizekalıların söz sahibi olabildiği bir organizasyon izlemekten bırakın zevk almayı utanç duyuyorum!
biri F1 deki en önemli şeyin ferrari ve ses olmadığını anlatsın şuna!:ofk:
edit; o paddocktaki barbiler olmasa F1 bir şey kaybetmez!
bunlardan nasıl bow sesi gelecek acaba? :D:D:D
bir de 4 silindir 1,6 litre turbo bir ferrari motoru düşünmek bile yeterince kafa karıştırıcı :D:D:D
@blonde-redhead
Haraketli parça dediğin esnek kanatlar onlar zaten hala yasak , sadece geçişi arttırmak adına arka kanatlarda yenilik yaptılar bi düğme ile düzelip sonra eski haline gelebiliyor , bunu yarışlarda belirli yerlerde kullanımına izin verilcek tüm pistte değil.
Kuralların tek amaçı var rekabet , eskisi gibi herşey serbest olsa Ferrari ve McLaren hala ilk 2 giderdi diğerlerinin kendini gösterme şansı yoktu bunu RedBull un Teknik Patronu Adrian Newey diyor.o yönden bakarsak işe yaradı Brawn GP ve RedBull bunun göstergesi.
Ferrari olayı bold yapmadan önce ki cümleyide bi daha oku insanlarla görüştüğüm kadarıyla diyor ki bu biraz doğru en son yapılan Dubai pist ti Araplar Ferrari üstü olarak kurdular sonra yanına F1 pist i eklendi , pist in etrafında devasa bir Ferrari merkezi var.Yani ;
Ferrari'nin dünya genelinde karizması var.Ve F1 e en büyük yatırımı yapan firma
Ferrari F1 tarihinde başında beri olan tek marka , En çok markalar şampiyonluğu almış ve pilotlar şampiyonluğu çıkarmış marka.
Ben Mercedes ciyim ama Ferrari F1 de özel kabul etmek lazım hea Bay E nin bunu böyle belirtmesi ne kadar etik tartışılır ama onun karateri böyle her zaman dik konuşur , çok değil 2 sene öncede Ferrari ye rest i çekmişti bu adam böyle :)
Turbo motor da bende çok kararsızım ama bunlar F1 takımları dizel bile yapsalar sıradışı olucağı için pek te korkmamak lazım
"Motor Sesleri 2013'te de Güzel Olacak"
Renault'nun Teknik Patronu Rob White, 2013'te spora dahil edilecek olan turbo motorların yeteri kadar ses çıkaracağını düşünüyor.
http://www.trf1.net/thumbnail.php?fi...article_medium
2013'te 4 silindirlik turbo motorlara geçileceğinin açıklanmasının ardından bir çok kesim Formula 1'in büyüsünü kaybedeceği yönünde endişelerini dile getirdi.
Auto Motor Und Sport'a konuşan White "Motosiklet motorları da 12000 devir seviyesinde ve sesi iyi çıkıyor."
"2013 motorları üzerinde çalışmaya çoktan başladık. Bu kuralla birlikte yeni formata uygun motorlar hazırlayan üreticiler spora gelecekler." dedi.
Renault motoru şu anki 2.4 V8 motorlar içerisinde en güçlü motorlar olarak görülmüyor ve motorların dondurulmuş olması gelişimi engelliyor.
White "En güçlü motorlara sahip değiliz. Ancak iyi bir tur zamanı için motorun gücü yanında etkili olan çok şey var."
"Mesela sürülebilirlik bunlardan birisi. Sürücüler için motorun bu karakteristiğini mükemmelleştirme konusunda çok sıkı çalıştık." dedi.
Jean Todt: Turbo motor kuralından dönüş yok
FIA Başkanı Jean Todt, Bernie Ecclestone ve bazı takımlardan gelen muhalefete rağmen, 2013 turbo motor kuralının ertelenmesi veya rafa kaldırılmasının sözkonusu olmadığını vurguladı.
http://www.turkiyef1.com/site_media/...-todt-face.jpg
İspanya GP'de motor üreticileri ile bir toplantı yapacaklarını söyleyen Todt, görüşmede yeni kurallara ilişkin şu ana kadar kaydedilen ilerlemenin ele alınacağını ifade etti.
Todt, "Ben FIA başkanı seçilmeden önce, V8 2.4 litrelik motor teknolojinin 2011'e kadar dondurulmasına karar verilmişti. Ondan sonra bu 2013'e uzatıldı. Bu arada FIA teknik heyeti, motor üreticilerinin temsilcileri, gelecekte F1'e girmesi muhtemel katılımcılardan gelen temsilciler hepsi 2013 için bir öneri hazırladılar ve bana sundular" dedi.
Yeni motor kurallarının Dünya Motor Spoları Konseyi'nde onaylandığını belirten Todt "Konseyde kimler var? 26 üyemiz var, bunlar arasında F1 camiasından da iki temsilci bulunuyor. Bu temsilcilerden biri, en eski üye olan Ferrari'den. Diğeri de ticari hakları elinde bulunduran şirketi temsilen Bernie Ecclestone. Tekrar ediyorum, yeni kurallar üzerinde konseyde oy birliğiyle karara varıldı. O yüzden artık yeni motor kullarını 2013'te uygulayacağız. (Bir geri adım sözkonusu değil)" dedi.
Todt ayrıca, Barselona'da yapacakları toplantıda, 2013'de F1'de motor üreticisi olarak yer almayı planlayan PURE şirketinin de yer alacak olmasından memnuniyet duyduğunu dile getirdi.
--
Etraf fena kızışacak :) daha şimdiden Ferrari-Berni-Mercedes istemediğini söyledi FIA ise olucak diyor .İlerliyen günlerde daha hararetli tartışmalar çıkar + Ferrari gene ayrılmakla tehdit edicek görüceksiniz :)
şu fia ve bernie lanetinden kurtulup kendileri gpwc yi oluştursalar.
muhabbete bak sesi çok çıkacak iyi çıkıcak.. wtf?
Sırf ses dinlemeye F1'e gidenler var Bilal. Fanatikler Turbo motorlarda sesin azalacağı endişesindelerdi. Bir bakıma haklılarda. Bilet parası veren onlar. Arz talep onlardan geliyor.