İnsan bir haber verir be evde canımız sıkılıyor bir işin ucundanda biz tutardık
Hadi bakalım başka neler bekliyor bizi
İnsan bir haber verir be evde canımız sıkılıyor bir işin ucundanda biz tutardık
Hadi bakalım başka neler bekliyor bizi
IMPOSSIBLE IS NOTHING
pek bırsey kalmadı be kardesım ıcı komple temızlenıp yenılenıcek seyler yenılendıgınde dısınada boyası bana gore burdan guzel gozukuyor da belkı dısınıda komple boyattınmı daha da cıcek gıbı olur bunun ıcın zaman gerekıyor azımle beklıyoruz![]()
powered by:
Can's
VOLVO C30 d2 ///97 E36 M3 EVO
Çok teşekkürler
Aslan abim her zaman bekleriz seni. Başımızın üstünde yerin var abi. Atla gel bayramda full bu öküzleyiz![]()
Aynen öyle kardeşim. Boyası sıkıntılı biraz. Ustaya götürdüğümde motoru iyice hallettirip oradan döşeme ve boya diye düşünüyorum bakalım hayırlısıGeri kalan ıvır zıvırları halledeceğim zaten. Onları gözüm görmüyor bile.
Evet arkadaşlar yine güncelleme var. İlk olarak teşekkür kısmını halledeyim. Uniquel nickli Emre kardeşime, action88 nickli Yiğit kardeşime ve olmazsa olmazlarımız berkay_aydın ve Burak E. kardeşlerime yardımlarından dolayı çok teşekkür ederim.
Bugünkü görevlerimiz şunlardı ve başarıyla tamamladığımızı düşünüyorum.
1-Arka koltuk ve sırt kısımı temizliği
2-Dün söktüğümüz saçma kaplamalı pandizotumuzun elimizdeki suni deri ile kaplanması.
Resimlere geçelim...
Aradaki farkı anlatayım ilk önce. Alttaki sırt kısmının temizlenmiş hali üstteki pis hali. Pisliksiz yapamıyoruz![]()
Olmazsa olmazımız Asprin. Çok işe yarıyor temizlikte ancak direk kumaşa uygulamamak gerekiyor. Çok güçlü olduğu için kumaşa zarar verebiliyor. Ovalayarak temizledik. Yiğit kardeşimin çatalı fotoda ap açık belli ancak çatal görünmeden iş olmaz aga![]()
Oturak kısmı Yiğit'teydi. Biz Emre ile birlikte sırt kısmını hallettik. Kolçak hareket alanımızı kısıtlıyordu.
Baktık olmuyor söktük kolçağı. Bayağı kolaylık oldu.Kolçağın temizlenmemiş hali bu daha.
Kolçaktaki kir tam istediğimiz gibi çıkmadı ancak öncesine göre bayağı iyi oldu.
Öküzümüze takıldıktan sonra tekrar bir üstten geçeceğim mutlaka.
Koltuk temizliğimiz böylece bitti. Asıl işimize gelelim.Değme döşemecilere taş çıkartacak bir işçilikle yaptığımızı düşündüğümüz arka pandizot kaplamamız
Bunu yaptıktan sonra ''Ulan koltukları da kaplarız bu gidişle'' diye gaza geldik ancak sonra ''huooop dur'' dedik
![]()
İlk başta bakalım parçamıza.. Neydi bir hatırlayalım. Fiber bir paça kendisi. Ufak bir çatlağı var ancak yapıştırdık ve sabitledik. Aha kaplanacak parça... Sildik temizledik bir güzel üzerindeki tozlar gitti tabi. Bu resimde tozlu. Kaplanacak kısım burası. Bali ve fırça kullandık sadece. Bence çok ta iyi oldu.
İlk önce kaplanacak kısmın ölçüsünü aldık. İlk defa kaplama yapacağımız için hata payını en aza düşürmek adına bol keseden ölçü aldıkTecrübe sıfır bu arada. Kıvrımlı parça çok. Pot yapma riski tavan..
Tırsa tırsa ayarladık bir şekil. Ütü masası gibi çıkmış resim he
![]()
Yapıştıracağımız kısımda toz kalmasın diye silkeledik. Baya etkili olduEl ve koli bandının yapışkan kısmıyla da temizlik yapıldı. Oh mis..
![]()
Bismillah dedik başladık yapıştırmaya. Baliyi fiber parçanın üzerine sürüp milim milim giderek yapıştırdık...
İlk kısım sorunsuz gidiyor. Maşallah maşallah.
Ohoo yarıladık bile. Devam devam..
Üst kısım bitti. Ancak üst kısmın bitmiş halini sona saklıyorum.Alt kısıma geçelim. Fazla parçaların kesilmesi ve ince ayarlar. Kıvrım çok fazlaydı hakikatten.
Kesime devam... Fazla parçalar gitti bile... Şimdi fark ettim de bu araba benim saçlarımı dökmüş be.Olsun feda olsun öküzüme
![]()
Bitti sayılır..
Ve mutlu son.Hoparlör kısımları da kesildikten sonra bu şekli aldı. Bizim çok hoşumuza gitti. İlk işe göre gayet iyi bir işçilik çıkardığımızı düşünüyorum. Birkaç ufak tefek potun dışında sorunsuz halloldu çok şükür
Niye deri yaptınız derseniz de kumaştan farklı bir şey olsun istedim ve elimde fazla miktarda suni deri var. Değerlendirmek istiyordum.
Ve günün sonu. Çok yorulduk hep birlikte. E hak ettik te böyle bir sofrayı. Blueboy kardeşimiz Murat tam yemek zamanında geldi çakalŞaka bir yana varlığı yetti kardeşimin sağolsun.
Bu konudaki ikinci yemek fotoğrafım. Ancak hak ediyoruz napalım. Vurmayın
![]()
![]()
guzel oldu yaa bu kadar iyi olacagını tahmin etmezdim
su hoparlor kapaklarını bi ara tak da oyle bi foto koy, bide oyle gorelim
arka pandizot güzel olmuş benimde böyle bir uygulamaya girişmem gerek çünkü gri derilerde sırıttı antrasit kumaş o parçayıda gri kumaş veya deri ile kaplayacağım ayırca kapı pandizotlarının ortalarınada işlem yapmam gerekecek tabi bunlar aradığım parçanın yanında devede kulak kalıyor
61 12 8 350 205 Wiring set frent left seat - E34 front left kabelsatz nicht memory
kısa süreli de olsa, eski bir oto yıkama çalışanı olarak koltuk temizleme olayınız beklenilen sonucu vermemiş. benden tavsiye ıslak makineyle çekmedikten sonra bu yöntemle sadece kirin yerini değiştirirsiniz.
şu an İstanbul'da değilim ama sömestrda beni de çağırın, evde oturup döt büyütmektense gelip azıcık işin ucundan tutayım.![]()
"Korkmadık, savaştık"
kardesim biz keyifle okuyoruz yaşadıklarını az çok tahmin edebiliyorum.yüzün hala gülebiliyorsa ne mutlu sana azmine hayranım
Koltuklardan tekrar geçiçem zaten. Ancak kaplama yapılacağı için fazla önemsemiyorum. Böyle pis durmasın diye yaptık temizliği![]()
Her zaman beklerim. İş yaptırmak için değil yanlış anlama. Maksat sohbet muhabbet çay çorba![]()
Teşekkür ederim. Yüzüm hala gülüyor çünkü inan artık bir sorun çıkınca önemsemiyorum bile''Amaan ne olacak hallolur elbet acelemiz mi var?'' deyip kendimi avutuyorum.
![]()
Sen yemek ısmarlama senin gül yüzün yeter![]()
Güncellemelerden devam edelim...
İpin ucu biraz kaçtı ama olsun![]()
Hatırlarsanız sağ ön koltuğu ve arka koltukları sökmüştük. Temizlik için. Dedik koltuğun altını bir temizleyelim. Bakalım nasıl olacak. Pis hali..
[IMG][/IMG]
Elektrik süpürgemiz olmadığı için faraş ve fırça ile kabasını aldık ilk olarak.
[IMG][/IMG]
OğuzU(Oğuzhan) kardeşim koltuk alt kısmıyla uğraşırken bizde Berkay kardeşimle arka pandizot kısmına giriştik. Kir her yerde![]()
[IMG][/IMG]
Bir nebze temizlenmiş hali..
Bu sırada Oğuz kardeşim de sağ kısmı bitirmiş sağolsun. Bayağı temizlendi...
Dedik madem halı temizliğine giriştik bütün koltukları sökelim de öyle temizleyelim. Bu sırada aramıza Uniquel(Emre) de katıldı. Her şey lokma takımını getirmesiyle başladıOrta konsolun arka kısmını da söktük halının gizli yerlerini de görmek için.
Sol taraftaki temizlenmemiş hali. Az da olsa fark anlaşılıyor.
İşte ipin ucunun kaçtığı yere geldik. Baktık halıda çok sökük, yırtık ve sigara yanığı var. Dedik sökelim. Hem sacı görmüş oluruz pas varsa yaptırırız hem de halıyı kaplatırız mis gibi kullanırız. Daha bayağı kaçacak ileride ipin ucu. İzlemede kalın![]()
Paslarımız çıkıyor ortaya. Sağ arka tarafın durumu kötü...
Taban halısı 2 parça. Madem arka kısmı söktük önü de sökelim dedik. Bakalım orada ne çıkacak karşımıza? Evet o gördüğünüz parçaların hepsi pislik.
Bayağı uğraştırdı bizi. Konsolun altından halı birleşiyor ve kalorifer kazanını sökmeden halı çıkmıyordu. Görünmeyecek yerlerden kestik mecburen. Bu sırada konsolun diğer kısmı da söküldü.
Ta taa.. Nur topu gibi paslarımız çıktı ortaya. Sol kısımdaki tapa düşmüş ve oradan bütün suyu yeyip çürütmüş...
Bu da sağ tarafımız. Orada da çürükler var maalesef...
Sonra dedik ki. Madem bu kadar söktük, ön konsolu da sökelim bakalım hem kazanımız nasılmış hem de konsolu kaplatırken kolaylık olsun. Hay demez olaydık![]()
Arabayı elektrik tesisatı yenilenmek üzere ve adam akıllı döşeme, kaporta-boyaya hazır hale getiriyoruz. Amacımız bu![]()
Her şeyi söküyoruz her şeyi.. Nihahaa![]()
Orta konsolumuz da gitti. Gül gibi konsolu söktük.Yine pislik yine pislik..
Motor sağlıklı olsa, giderli yapsak tak göstergeyi çık roll'eTemiz 150 kg ağırlık gitti arabadan
![]()
Bütün ufak tefek ıvır zıvır, vidalar ve söktüğümüz parçaları bagaja koyduk. Temizlenecek, yenilenecek çok parça var ancak yorulduk da. Ayıklayacağım hepsini.
Bagaja sığmayan parçalarımızBu arada arka pandizotun altını da söküp komple saca kadar indik orda da.
Genel olarak öküzün içinin şu anki hali![]()
Şimdi neler var sırada?
1- Elektrik aksamımız yenilenecek.
2- Tabana Würth pütür atılacak
3- Kaporta-boyaya girecek.
4- Döşemeye girecek.
Niye böyle bir manyaklık yapıp komple arabayı söktük inanın bilmiyorum. Usta sökemez miydi? Tabii ki sökerdi ancak hem bizim boş zamanımızın bolluğundan hem de uğraşacak bir arabamız olduğundan yapması kolay geldiManyak mıyız? Topluca manyağız evet
Bir yönden iyi oldu aslında. Araçta görmediğimiz yer kalmadı ve artık tam anlamıyla proje oldu bu iş. Önceleri diyordum ki motoru toplarım döşeme yaptırırım oh mis binerim. Artık öyle değil. Bayağı bayağı yol kat ettik. Hayırlısı bakalım...
Herkese çok çok teşekkürler bu arada. Canla başla çalışıp bitireceğiz inşallah.![]()
Sökmesi kolaydırda takması epey zordurazminize sağlık maşallah
![]()
İyi yürek , sabır varmış kardeşim sizde , Ben şahsen dayanamazdım , Kolay gelsin inşallah düşündüğünden daha iyi olur..
burkay ,
merter mc'de bu arabadan bahsettiğin gün aklma geldi , işin buralara gidiceğini anlatmıstımozamanki gözü karalıgının hala devam ettiğini son msjnla görmüş oldum
umarım planladıgın gibi gider herşey sonunda uğraştıgına değer
Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)