User Tag List

Sayfa 39/49 İlkİlk ... 293738394041 ... SonSon
920 sonuçtan 723 ile 741 arası

Konu: BMW E34 520i 90'

aslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İnsan bir haber verir be evde canımız sıkılıyor bir işin ucundanda biz tutardık
    Hadi bakalım başka neler bekliyor bizi
    IMPOSSIBLE IS NOTHING

Can's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pek bırsey kalmadı be kardesım ıcı komple temızlenıp yenılenıcek seyler yenılendıgınde dısınada boyası bana gore burdan guzel gozukuyor da belkı dısınıda komple boyattınmı daha da cıcek gıbı olur bunun ıcın zaman gerekıyor azımle beklıyoruz
    powered by:
    Can's

VOLVO C30 d2 ///97 E36 M3 EVO

burkaykalyon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Onur Fatih Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    iyi sabır var valla helal olsun böyle arabalarla uğraşması ayrı zevkli
    ortam süper tebrik ediyorum herkesi
    Çok teşekkürler

Alıntı aslan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İnsan bir haber verir be evde canımız sıkılıyor bir işin ucundanda biz tutardık
    Hadi bakalım başka neler bekliyor bizi
    Aslan abim her zaman bekleriz seni. Başımızın üstünde yerin var abi. Atla gel bayramda full bu öküzleyiz

Alıntı Can's Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    pek bırsey kalmadı be kardesım ıcı komple temızlenıp yenılenıcek seyler yenılendıgınde dısınada boyası bana gore burdan guzel gozukuyor da belkı dısınıda komple boyattınmı daha da cıcek gıbı olur bunun ıcın zaman gerekıyor azımle beklıyoruz
    Aynen öyle kardeşim. Boyası sıkıntılı biraz. Ustaya götürdüğümde motoru iyice hallettirip oradan döşeme ve boya diye düşünüyorum bakalım hayırlısı Geri kalan ıvır zıvırları halledeceğim zaten. Onları gözüm görmüyor bile.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evet arkadaşlar yine güncelleme var. İlk olarak teşekkür kısmını halledeyim. Uniquel nickli Emre kardeşime, action88 nickli Yiğit kardeşime ve olmazsa olmazlarımız berkay_aydın ve Burak E. kardeşlerime yardımlarından dolayı çok teşekkür ederim.

Bugünkü görevlerimiz şunlardı ve başarıyla tamamladığımızı düşünüyorum.

1-Arka koltuk ve sırt kısımı temizliği
    2-Dün söktüğümüz saçma kaplamalı pandizotumuzun elimizdeki suni deri ile kaplanması.

Resimlere geçelim...

Aradaki farkı anlatayım ilk önce. Alttaki sırt kısmının temizlenmiş hali üstteki pis hali. Pisliksiz yapamıyoruz

Olmazsa olmazımız Asprin. Çok işe yarıyor temizlikte ancak direk kumaşa uygulamamak gerekiyor. Çok güçlü olduğu için kumaşa zarar verebiliyor. Ovalayarak temizledik. Yiğit kardeşimin çatalı fotoda ap açık belli ancak çatal görünmeden iş olmaz aga

Oturak kısmı Yiğit'teydi. Biz Emre ile birlikte sırt kısmını hallettik. Kolçak hareket alanımızı kısıtlıyordu.

Baktık olmuyor söktük kolçağı. Bayağı kolaylık oldu. Kolçağın temizlenmemiş hali bu daha.

Kolçaktaki kir tam istediğimiz gibi çıkmadı ancak öncesine göre bayağı iyi oldu.

Öküzümüze takıldıktan sonra tekrar bir üstten geçeceğim mutlaka.

Koltuk temizliğimiz böylece bitti. Asıl işimize gelelim. Değme döşemecilere taş çıkartacak bir işçilikle yaptığımızı düşündüğümüz arka pandizot kaplamamız Bunu yaptıktan sonra ''Ulan koltukları da kaplarız bu gidişle'' diye gaza geldik ancak sonra ''huooop dur'' dedik

İlk başta bakalım parçamıza.. Neydi bir hatırlayalım. Fiber bir paça kendisi. Ufak bir çatlağı var ancak yapıştırdık ve sabitledik. Aha kaplanacak parça... Sildik temizledik bir güzel üzerindeki tozlar gitti tabi. Bu resimde tozlu. Kaplanacak kısım burası. Bali ve fırça kullandık sadece. Bence çok ta iyi oldu.

İlk önce kaplanacak kısmın ölçüsünü aldık. İlk defa kaplama yapacağımız için hata payını en aza düşürmek adına bol keseden ölçü aldık Tecrübe sıfır bu arada. Kıvrımlı parça çok. Pot yapma riski tavan.. Tırsa tırsa ayarladık bir şekil. Ütü masası gibi çıkmış resim he

Yapıştıracağımız kısımda toz kalmasın diye silkeledik. Baya etkili oldu El ve koli bandının yapışkan kısmıyla da temizlik yapıldı. Oh mis..

Bismillah dedik başladık yapıştırmaya. Baliyi fiber parçanın üzerine sürüp milim milim giderek yapıştırdık...

İlk kısım sorunsuz gidiyor. Maşallah maşallah.

Ohoo yarıladık bile. Devam devam..

Üst kısım bitti. Ancak üst kısmın bitmiş halini sona saklıyorum. Alt kısıma geçelim. Fazla parçaların kesilmesi ve ince ayarlar. Kıvrım çok fazlaydı hakikatten.

Kesime devam... Fazla parçalar gitti bile... Şimdi fark ettim de bu araba benim saçlarımı dökmüş be. Olsun feda olsun öküzüme

Bitti sayılır..

Ve mutlu son. Hoparlör kısımları da kesildikten sonra bu şekli aldı. Bizim çok hoşumuza gitti. İlk işe göre gayet iyi bir işçilik çıkardığımızı düşünüyorum. Birkaç ufak tefek potun dışında sorunsuz halloldu çok şükür Niye deri yaptınız derseniz de kumaştan farklı bir şey olsun istedim ve elimde fazla miktarda suni deri var. Değerlendirmek istiyordum.

Ve günün sonu. Çok yorulduk hep birlikte. E hak ettik te böyle bir sofrayı. Blueboy kardeşimiz Murat tam yemek zamanında geldi çakal Şaka bir yana varlığı yetti kardeşimin sağolsun. Bu konudaki ikinci yemek fotoğrafım. Ancak hak ediyoruz napalım. Vurmayın

BLuEBoY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    yemek kısmı en iyi kısımda kanka.. zaten o kısımda dahil oldum ama neyse

makara biyana şu pandizot kaplama gözümde bütün arabaya değer helal olsun size
    Alıntı AhmetYılmaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben bisikletle bile gitsem yanıma blueboyu alırım beyler kırılmayın...
    Murat Ç. ( ZiYa Corsa ) - ( KN 206 RC ) - ( VU GOLF VII ) - ( PM FABİA III)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    30 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    guzel oldu yaa bu kadar iyi olacagını tahmin etmezdim
    su hoparlor kapaklarını bi ara tak da oyle bi foto koy, bide oyle gorelim

fastchild - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    arka pandizot güzel olmuş benimde böyle bir uygulamaya girişmem gerek çünkü gri derilerde sırıttı antrasit kumaş o parçayıda gri kumaş veya deri ile kaplayacağım ayırca kapı pandizotlarının ortalarınada işlem yapmam gerekecek tabi bunlar aradığım parçanın yanında devede kulak kalıyor

61 12 8 350 205 Wiring set frent left seat - E34 front left kabelsatz nicht memory
    Alıntı Ufuk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kanka sen çekirdekten yetişme bi manyaksın belirtiyim dedim
    -Now-34 K 3862 E34 5.20 1996 CosmosSchwarz " Sumfang Edition "

MBuğra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kısa süreli de olsa, eski bir oto yıkama çalışanı olarak koltuk temizleme olayınız beklenilen sonucu vermemiş. benden tavsiye ıslak makineyle çekmedikten sonra bu yöntemle sadece kirin yerini değiştirirsiniz.

şu an İstanbul'da değilim ama sömestrda beni de çağırın, evde oturup döt büyütmektense gelip azıcık işin ucundan tutayım.
    "Korkmadık, savaştık"

dragon07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kardesim biz keyifle okuyoruz yaşadıklarını az çok tahmin edebiliyorum.yüzün hala gülebiliyorsa ne mutlu sana azmine hayranım

OguzU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı burkaykalyon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Olmazsa olmazımız Asprin. Çok işe yarıyor temizlikte ancak direk kumaşa uygulamamak gerekiyor. Çok güçlü olduğu için kumaşa zarar verebiliyor. Ovalayarak temizledik. Yiğit kardeşimin çatalı fotoda ap açık belli ancak çatal görünmeden iş olmaz aga

Oturak kısmı Yiğit'teydi. Biz Emre ile birlikte sırt kısmını hallettik. Kolçak hareket alanımızı kısıtlıyordu.

Yiğit işmi yaptı?
    vay emenike

O değilde seni kınıyorum burkay dayı ilk günü gelemedim eyw da diğerinde haber ver ama sen haber ver bak saygılar YALARUN

ENGean - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Haci arac bittignde gel sana bi yemek ismarliyim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MBuğra Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kısa süreli de olsa, eski bir oto yıkama çalışanı olarak koltuk temizleme olayınız beklenilen sonucu vermemiş. benden tavsiye ıslak makineyle çekmedikten sonra bu yöntemle sadece kirin yerini değiştirirsiniz.

şu an İstanbul'da değilim ama sömestrda beni de çağırın, evde oturup döt büyütmektense gelip azıcık işin ucundan tutayım.
    Koltuklardan tekrar geçiçem zaten. Ancak kaplama yapılacağı için fazla önemsemiyorum. Böyle pis durmasın diye yaptık temizliği

Her zaman beklerim. İş yaptırmak için değil yanlış anlama. Maksat sohbet muhabbet çay çorba

Alıntı dragon07 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kardesim biz keyifle okuyoruz yaşadıklarını az çok tahmin edebiliyorum.yüzün hala gülebiliyorsa ne mutlu sana azmine hayranım
    Teşekkür ederim. Yüzüm hala gülüyor çünkü inan artık bir sorun çıkınca önemsemiyorum bile ''Amaan ne olacak hallolur elbet acelemiz mi var?'' deyip kendimi avutuyorum.

Alıntı ENGean Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Haci arac bittignde gel sana bi yemek ismarliyim
    Sen yemek ısmarlama senin gül yüzün yeter

Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Güncellemelerden devam edelim...

İpin ucu biraz kaçtı ama olsun

Hatırlarsanız sağ ön koltuğu ve arka koltukları sökmüştük. Temizlik için. Dedik koltuğun altını bir temizleyelim. Bakalım nasıl olacak. Pis hali..

[IMG][/IMG]

Elektrik süpürgemiz olmadığı için faraş ve fırça ile kabasını aldık ilk olarak.

[IMG][/IMG]

OğuzU(Oğuzhan) kardeşim koltuk alt kısmıyla uğraşırken bizde Berkay kardeşimle arka pandizot kısmına giriştik. Kir her yerde

[IMG][/IMG]

Bir nebze temizlenmiş hali..

Bu sırada Oğuz kardeşim de sağ kısmı bitirmiş sağolsun. Bayağı temizlendi...

Dedik madem halı temizliğine giriştik bütün koltukları sökelim de öyle temizleyelim. Bu sırada aramıza Uniquel(Emre) de katıldı. Her şey lokma takımını getirmesiyle başladı Orta konsolun arka kısmını da söktük halının gizli yerlerini de görmek için.

Sol taraftaki temizlenmemiş hali. Az da olsa fark anlaşılıyor.

İşte ipin ucunun kaçtığı yere geldik. Baktık halıda çok sökük, yırtık ve sigara yanığı var. Dedik sökelim. Hem sacı görmüş oluruz pas varsa yaptırırız hem de halıyı kaplatırız mis gibi kullanırız. Daha bayağı kaçacak ileride ipin ucu. İzlemede kalın

Paslarımız çıkıyor ortaya. Sağ arka tarafın durumu kötü...

Taban halısı 2 parça. Madem arka kısmı söktük önü de sökelim dedik. Bakalım orada ne çıkacak karşımıza? Evet o gördüğünüz parçaların hepsi pislik.

Bayağı uğraştırdı bizi. Konsolun altından halı birleşiyor ve kalorifer kazanını sökmeden halı çıkmıyordu. Görünmeyecek yerlerden kestik mecburen. Bu sırada konsolun diğer kısmı da söküldü.

Ta taa.. Nur topu gibi paslarımız çıktı ortaya. Sol kısımdaki tapa düşmüş ve oradan bütün suyu yeyip çürütmüş...

Bu da sağ tarafımız. Orada da çürükler var maalesef...

Sonra dedik ki. Madem bu kadar söktük, ön konsolu da sökelim bakalım hem kazanımız nasılmış hem de konsolu kaplatırken kolaylık olsun. Hay demez olaydık

Arabayı elektrik tesisatı yenilenmek üzere ve adam akıllı döşeme, kaporta-boyaya hazır hale getiriyoruz. Amacımız bu

Her şeyi söküyoruz her şeyi.. Nihahaa

Orta konsolumuz da gitti. Gül gibi konsolu söktük. Yine pislik yine pislik..

Motor sağlıklı olsa, giderli yapsak tak göstergeyi çık roll'e Temiz 150 kg ağırlık gitti arabadan

Bütün ufak tefek ıvır zıvır, vidalar ve söktüğümüz parçaları bagaja koyduk. Temizlenecek, yenilenecek çok parça var ancak yorulduk da. Ayıklayacağım hepsini.

Bagaja sığmayan parçalarımız Bu arada arka pandizotun altını da söküp komple saca kadar indik orda da.

Genel olarak öküzün içinin şu anki hali

Şimdi neler var sırada?

1- Elektrik aksamımız yenilenecek.
    2- Tabana Würth pütür atılacak
    3- Kaporta-boyaya girecek.
    4- Döşemeye girecek.

Niye böyle bir manyaklık yapıp komple arabayı söktük inanın bilmiyorum. Usta sökemez miydi? Tabii ki sökerdi ancak hem bizim boş zamanımızın bolluğundan hem de uğraşacak bir arabamız olduğundan yapması kolay geldi Manyak mıyız? Topluca manyağız evet Bir yönden iyi oldu aslında. Araçta görmediğimiz yer kalmadı ve artık tam anlamıyla proje oldu bu iş. Önceleri diyordum ki motoru toplarım döşeme yaptırırım oh mis binerim. Artık öyle değil. Bayağı bayağı yol kat ettik. Hayırlısı bakalım...

Herkese çok çok teşekkürler bu arada. Canla başla çalışıp bitireceğiz inşallah.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sökmesi kolaydırda takması epey zordur azminize sağlık maşallah

aslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hey maşallah be hangi ara yaptınız la bunları Burkay?
    IMPOSSIBLE IS NOTHING

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İyi yürek , sabır varmış kardeşim sizde , Ben şahsen dayanamazdım , Kolay gelsin inşallah düşündüğünden daha iyi olur..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı fdoganb Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sökmesi kolaydırda takması epey zordur azminize sağlık maşallah
    Takma konusunda hiç bahsetmedim fark ettiysen Nasıl olacak bende bilmiyorum çünkü

Teşekkür ederim.

Alıntı aslan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hey maşallah be hangi ara yaptınız la bunları Burkay?
    Bayram tatilinde abi... Çok boş zaman vardı.

Alıntı RIDVAN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İyi yürek , sabır varmış kardeşim sizde , Ben şahsen dayanamazdım , Kolay gelsin inşallah düşündüğünden daha iyi olur..
    Teşekkür ederim. Hayırlısı artık

SekoLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    burkay ,

merter mc'de bu arabadan bahsettiğin gün aklma geldi , işin buralara gidiceğini anlatmıstım ozamanki gözü karalıgının hala devam ettiğini son msjnla görmüş oldum

umarım planladıgın gibi gider herşey sonunda uğraştıgına değer
    Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SekoLive Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    burkay ,

merter mc'de bu arabadan bahsettiğin gün aklma geldi , işin buralara gidiceğini anlatmıstım ozamanki gözü karalıgının hala devam ettiğini son msjnla görmüş oldum

umarım planladıgın gibi gider herşey sonunda uğraştıgına değer
    Abi gözüm çok karardı öyle böyle değil. Acelem de yok zaten. Peşimde atlı koşturan yok, draglara katılmam lazım arabayı yetiştireyim derdim yok. Yavaş yavaş ufak ufak yapıyorum işte. Hayırlısı bakalım. Çok teşekkürler..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)