User Tag List

Sayfa 60/70 İlkİlk ... 10505859606162 ... SonSon
1320 sonuçtan 1.122 ile 1.140 arası

Konu: Otomobiller & DIY

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KÖROĞLU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

fiziksel olarak beni en çok zorlayan iş bu olabilir bu güne kadar, ama bunu da hallettik. Ha tavsiye eder misin dersen etmiyorum, götürün verin ustaya yapsın.
    Bu cümle senden geliyorsa ustaya götürmekte fayda var demektir
    "...Bilgisiz kimseler onlara söz söyleyince "Selam" der geçerler."

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ardicli2000 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu cümle senden geliyorsa ustaya götürmekte fayda var demektir
    Fiziksel güç gerektiren bir durum yok aslında. Ama çalışma alanı ve çalışma şekli çok sıkıntı.

Sırt üstü paspasın üzerine yatıyorsun, kalçan tam olarak kapı eşiğine geliyor. Üst kısım çok dar kollar bükülmüyor. 1 kelepçeyi sıkmak 5 dk sürüyor dinlene dinlene.

Bi ara çıktım arabadan kolum uyuşmuş. Vidayı tornavidaya tak üstten özel kelepçeyi sık aynı anda kaydırmadan diş tuttur derken zorluyor.

19-22 arası 3 saat bir zaman aldı işi bitirmek.

mcemrek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eline sağlık. güzel işçilik

götürün ustaya yapsın diyor ama inanmayın yine olsa yine yapar

antifiriz olmayan araba gerçekten saatli bomba

Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mcemrek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    eline sağlık. güzel işçilik

götürün ustaya yapsın diyor ama inanmayın yine olsa yine yapar

antifiriz olmayan araba gerçekten saatli bomba
    Tabi canım ustayla ne işimiz var kendimiz yapabildikten sonra Bakma söyleniyorum ama keyif de alıyorum, zaten sevmesen yapılacak iş değil, kir pis içinde uğraşıyorsun.

17 derece antifiriz vardı bir de bu arabada düşün, sadece su ile kullanılmış olsa neler yaşardık acaba

El kol batıyor, Bileğimdeki 7 farklı çiziği parmaklardaki irili ufaklı deri soyulmalarını saymıyorum bile

Usta da ben ne yaparsam onu yapacak hatta daha azını. Sordum bu iş için ne ücret alıyorlar diye kapıyı 2k dan açıyorlar.

Ben malzemeyi 900 e aldım, 2k da işçilik versek 2900 olacaktı. Şimdi 900 petek + 10 TL kelepçe ile işi kendim çözdüm.

E geçen yağ su şanzıman yağ soğutucu değişimi ıvır zıvır bakımı hallettik oraya da yine bi 3k yazarlardı. 5k tasarruf ettik, kendimizi oyaladık. Hobimizi geliştirip yeni şeyler öğrendik.

DIY iyidir, zaten bu işçilik ücretleri böyle katlanmaya devam ederse mecbur millet DIY e dönecek.
    Konu KÖROĞLU tarafından (25-12-2024 Saat 08:43 ) değiştirilmiştir.

mcemrek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    avrupa abd kadar işçilik ücreti verip çeyreği kadar kazanmıyoruz. haliyle elinden gelen (ve uygun yeri olan) kendi yapıyor. olmayan yapamayan da ihmal ediyor daha büyük zararlara kapı açılıyor.

bak konu yine başka yerlere gidecek

elinden biraz iş gelen iki sehpa bir takım anahtar ile araçlarda oluşan çoğu şeyi yapabilir. zaten youtube ve forumlarda inanılmaz tarifler var.

ama bunu icraate dökebilen döken çok az insan var.

kendim yaptım hazzını yaşamanın tarifini de yapamam benim kelimelerim yetmez

Ssamet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eline , emeğine sağlık abi.Ben de bi defa kalorifer yönlendirme motoru değiştirmiştim.Taa teybin arkasında yeri de, aynı pozisyonda uzanıp değiştirmiştim. İki tane küçük vida tutuyor. Kısa tornavida bile girmiyordu nerdeyse. Bir hafta belim ağrımıştı
    -2006 Kia Cerato 1.5 Crdi-

drago - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2. el araba almak hep riskti, şu an daha da riskli ve daha da riskli olacak.

İş zor, maliyet yüksek; bu işi kendin yapmayı geçtim, bu işin yapılması gerektiğine inanan da kalmadı; inandı hadi yapalım desin, bu maliyeti duyunca da %99'u vaz geçer zaten.

Yavaş yavaş bence "son araba bu, başka bir arabaya daha bu enerjiyi verecek halim yok" kıvamına geliyorsun gibi üstad

Ama nolur hemen olmasın, daha r53 yapacağız seninle

Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mcemrek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    avrupa abd kadar işçilik ücreti verip çeyreği kadar kazanmıyoruz. haliyle elinden gelen (ve uygun yeri olan) kendi yapıyor. olmayan yapamayan da ihmal ediyor daha büyük zararlara kapı açılıyor.

bak konu yine başka yerlere gidecek

elinden biraz iş gelen iki sehpa bir takım anahtar ile araçlarda oluşan çoğu şeyi yapabilir. zaten youtube ve forumlarda inanılmaz tarifler var.

ama bunu icraate dökebilen döken çok az insan var.

kendim yaptım hazzını yaşamanın tarifini de yapamam benim kelimelerim yetmez
    Kendim yaptım hazzı cidden güzel. Konu başka yere gitmesin aman. DIY iyidir

Alıntı Ssamet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eline , emeğine sağlık abi.Ben de bi defa kalorifer yönlendirme motoru değiştirmiştim.Taa teybin arkasında yeri de, aynı pozisyonda uzanıp değiştirmiştim. İki tane küçük vida tutuyor. Kısa tornavida bile girmiyordu nerdeyse. Bir hafta belim ağrımıştı
    Sorma tam olarak öyle, hani diyor ya bana eşekten düşeni getirin, beni o anlar bana kalorifer radyatörü değiştireni getirin

Alıntı drago Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2. el araba almak hep riskti, şu an daha da riskli ve daha da riskli olacak.

İş zor, maliyet yüksek; bu işi kendin yapmayı geçtim, bu işin yapılması gerektiğine inanan da kalmadı; inandı hadi yapalım desin, bu maliyeti duyunca da %99'u vaz geçer zaten.

Yavaş yavaş bence "son araba bu, başka bir arabaya daha bu enerjiyi verecek halim yok" kıvamına geliyorsun gibi üstad

Ama nolur hemen olmasın, daha r53 yapacağız seninle
    Ben söylenirim çok, sonra boşluk bulunca gider yine yaparım söker takarım. Ruh halim güneşe ve hava durumuna göre çok etkileniyor benim. Yaradılışım sanırım böyle, güneş çıktığında aşırı pozitif oluyorum ve araçla ilgilenmekten aşırı keyif alıyorum.

Güneş yok hava kapalı ve soğuk ise "of şimdi kim inip uğraşacak" diye söylene söylene yapıyorum yapacağımı.

Son araba olmaz abi bu net, çünkü sanayi de dükkan kirasına ortak olmak istemiyorum, o para benden çıkacaksa yine arabaya harcarım, işçiliği bildiğim şekilde kendimce en iyi şekilde yaparım.

CC ile işimiz çok, akşam torpido altında 2x0.75 kablolardan ayak aydınlatmaları çekilmiş soketler kopmuş falan bir ton eksik gördüm.

Mavi r53 ü haneye katabilsek çok güzel olacak da arabamızı satamadık

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sırt üstü uzun sürme ihtimali olan işlemlerde direk ön koltuğu sökmek lazım. Adam gibi sırt üstü yatmak için.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

TarikS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    59 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Megane 2'de kalorifer rezistansı diye bi parça var ustam al kendin değiştirirsin kolay dediğinde bir kere yaptım, ikinciye bozulunca direkt gidip meganedan anlayan elektrikçiye verdim ona yaptırdım bilirim pedalların orda yatıp yukarıya uzanıp bişeyler yapmaya çalışmayı, düşman başına

deeperblack - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aynı lokasyon farklı arabalarda 10 saat ve üzeri geçirmiş birisi olarak söylüyorum. Artık o bölgelerde işim varsa direk ön koltuğu söküp altıma minder koyuyorum. Yoksa bahsettiğin gibi L2- L3 böbreğe doğru ilerlemeye başlıyor.

Ellerine sağlık bu arada çözüm çok akıllıca olmuş. 2. el araba bakarken sayende ilk baktığım şey soğutma haznesi olmaya başladı. Çeşme suyu gören araçlardan hızla uzaklaşıyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Günaydın herkese

Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sırt üstü uzun sürme ihtimali olan işlemlerde direk ön koltuğu sökmek lazım. Adam gibi sırt üstü yatmak için.
    Koltuk sökme fikri aklıma gelmedi değil aslında, ama biraz büyüklendim sanırım ne var ya 10 dk da takarım ben bunu diyerek. Netice = Takamadık

O koltuk zaten sökülecek altından ayak aydınlatma adı altında manasız kablolar geçirmişler.

Alıntı TarikS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Megane 2'de kalorifer rezistansı diye bi parça var ustam al kendin değiştirirsin kolay dediğinde bir kere yaptım, ikinciye bozulunca direkt gidip meganedan anlayan elektrikçiye verdim ona yaptırdım bilirim pedalların orda yatıp yukarıya uzanıp bişeyler yapmaya çalışmayı, düşman başına
    Öyle gerçekten benden arkadaşın symbol de klape motoru değiştirmek için 8 olduğumda çok pişman olmuştum, "gel olm 2 dk hallederiz" dediğime

Alıntı deeperblack Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aynı lokasyon farklı arabalarda 10 saat ve üzeri geçirmiş birisi olarak söylüyorum. Artık o bölgelerde işim varsa direk ön koltuğu söküp altıma minder koyuyorum. Yoksa bahsettiğin gibi L2- L3 böbreğe doğru ilerlemeye başlıyor.

Ellerine sağlık bu arada çözüm çok akıllıca olmuş. 2. el araba bakarken sayende ilk baktığım şey soğutma haznesi olmaya başladı. Çeşme suyu gören araçlardan hızla uzaklaşıyorum
    Belki bilinen bir yöntemdir bu yaptığım bilemiyorum açıkçası, fikir iyi oldu işi gördü gerçekten. Bunu tasarlayan abi en azından araç ile motor arasındaki boru üzerine bu tarz bir yüzük tarzı parça koysaymış değişim yapan adama ciddi kolaylık sağlarmış.

Böyle böyle biz de yeni şeyler öğreniyoruz el becerimizi geliştiriyoruz.

Plakalık ve APP Plaka sipairş etmiştim, plakalık önce geldi. Dedim hızlıca bir takayım nasıl olacak. Sanki ilanda daha iyi duruyordu font ve malzeme kalitesi. Günler kısa işler yoğun olunca havalarda yağmurlu tabi elim yıkamaya gitmedi arabayı bir türlü. Pis pis dolaşıyoruz.

Konu KÖROĞLU tarafından (26-12-2024 Saat 07:13 ) değiştirilmiştir.

Ozan Özer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı KÖROĞLU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tabi canım ustayla ne işimiz var kendimiz yapabildikten sonra Bakma söyleniyorum ama keyif de alıyorum, zaten sevmesen yapılacak iş değil, kir pis içinde uğraşıyorsun.

17 derece antifiriz vardı bir de bu arabada düşün, sadece su ile kullanılmış olsa neler yaşardık acaba

El kol batıyor, Bileğimdeki 7 farklı çiziği parmaklardaki irili ufaklı deri soyulmalarını saymıyorum bile

Usta da ben ne yaparsam onu yapacak hatta daha azını. Sordum bu iş için ne ücret alıyorlar diye kapıyı 2k dan açıyorlar.

Ben malzemeyi 900 e aldım, 2k da işçilik versek 2900 olacaktı. Şimdi 900 petek + 10 TL kelepçe ile işi kendim çözdüm.

E geçen yağ su şanzıman yağ soğutucu değişimi ıvır zıvır bakımı hallettik oraya da yine bi 3k yazarlardı. 5k tasarruf ettik, kendimizi oyaladık. Hobimizi geliştirip yeni şeyler öğrendik.

DIY iyidir, zaten bu işçilik ücretleri böyle katlanmaya devam ederse mecbur millet DIY e dönecek.
    Haftasonları basit DİY'ler üzerinden bir uygulama programı hazırlayarak, insanlara bu işi aktarın derim Hem para hem sevap kazanmış olursunuz. Elinize sağlık gerçekten. Konularınız büyük bir zevkle takip ediyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ozan Özer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Haftasonları basit DİY'ler üzerinden bir uygulama programı hazırlayarak, insanlara bu işi aktarın derim Hem para hem sevap kazanmış olursunuz. Elinize sağlık gerçekten. Konularınız büyük bir zevkle takip ediyorum.
    Bunu zaman zaman denedim, youtube kalanımda kendimce spesifik gördüğüm konular için birkaç video çekip attım.

Hatta DSG üstten dolum için de video çekmek istedim ama aracı hızlıca yürür hale getirme gerekliliği bunu sekteye uğrattı.

mmt şanzıman aktüatör revizyonu / meg2rs için shortshifter montajı / kompresyon testi / intercooler washer vs.

Bu tür tamiratlarda video çekmek / onu editlemek / yüklemek hem ekipman hem de ciddi zaman gerektiriyor.

İleride belki kanala biraz daha zaman ayırıp bu tarz bir yöne evrilebilirim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Plaka ve plakalık güncellemesi olsun.

Ön tarafta firma plakası vardı, arkada da yapıştırma şeklindeydi. İşe plakalığı sökerek başladık. Vur kır parçala taktiği ile söktük.

Görüleceği üzere arka sağ stop su almış durumda, sol stopta da çatlak var. Stopları almıştım kenarda duruyor. Takmak için biraz bekliyorum çünkü stopları söktüğümde arka kısımı kompl etemizleyip yalıtım işini de o arada halletmek istiyorum.

Yalıtım için kafamdaki sistem şu ürünü kullanmak, deneyimi olan varsa yazarsa sevinirim. Ürününn teknik verileri bana oldukça yeterli geldi.

m2 ağırlığı 3.5 kg ve 10 adet ürün geliyor total de 3.5m2 alan kaplıyor. Ağırlıktan ötürü oldukça titreşim sönümleyici olacağını düşünüyorum. Ayrıca m2 sine göre rakam makul duruyor.

Üzerine de çamurluk içleri için 9mm sünger yaparım diye düşünüyorum. Daha sonra bu üründen yine kapı içlerine kullanmayı planlıyorum ama o uzun vadeli plan şimdilik.

Hepsiburada.com | Guvenlik

Bir de yıkama için şu mop u almıştım, normalde eldivenle yıkıyordum. Eğil kalk oldukça zor oluyordu, bu malzeme işi baya kolaylaştırdı. Müthiş bir yıkama sağlamıyor elbette ama en azından işi kolaylaştırıyor. 2. tur da eldiven ile etrafını geçtim , geçmişe yıkama tecrübesine oranla oldukça kolaylaştırdığını söyleyebilirim.

birlikvar Mikrofiber Cok Fonksiyonlu Oto Araba Yıkama Temizleme Fırcası Mopu Fiyatı, Yorumları - Trendyol
    Konu KÖROĞLU tarafından (27-12-2024 Saat 07:21 ) değiştirilmiştir.

wiesmann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kameraya bir care bulmam lazim sanki..biraz iceri projeyle alinir mi?
    i'm not a monster i'm just ahead of the curve..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı wiesmann Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kameraya bir care bulmam lazim sanki..biraz iceri projeyle alinir mi?
    Kamerayı bagaj açma logosu üzerine taşımak istiyorum, mevcut kamerayı dağıtıp ya da yerine bi yedek bir kamera alıp logo içine monte olacak şekilde bir 3 boyutlu yazıcı çıktısı ile yapabilirim gibi duruyor.

Ama yarın bunu bir inceleyip ona göre karar vereceğim.

_opeth - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    direksiyon altına denk gelen herhangi bir işlem gerçekten deli ediyor diyebilirim ben de. zamanında metal pedal seti filan takmıştım. koltuğu söküp dışarı çıkarsaydın daha rahat ederdin yük sek ihtimal.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Selam herkese, 28.12.2024 günceli olsun, güzel yağmurlu günü boş geçirmedik elbette. Çok iş yaptık bu gün, yorucu ama neticelerin güzel olduğu bir gün oldu.

Öcelikle stoplarımızı taktık, sonra baktım içindeki lambalar kararmaya başlamış atladım sanayiye gittim aldım geldim.

Sol arka stop değişim öncesi.

Stopları sökmesi kolay bagaj içinden 17mm cırcır ile 2 dk süremden dışarı alabiliyorsunuz.

Sağ stopta su almış bir şekilde onda da ufak bir çatlak vardı.

Son olarak bagaj kapağı üzerinde kalan stoplara da polisaj uyguladım. Tüm stoplar parlak ve yeni duruyor artık.

Bagaj içinin eski hali yok ama görmeseniz daha iyi, bir ton gereksiz toz toprak çöp vs çıktı.

Temziliği atas vinet i 10 da 1 oranında sulandırarak ve köpük yapan şişeye koyarak kullandım. Gerçekten güzel iş görüyor.

Sonra yine atas vinet ile kötü durumda olan bagaj zemin halısını temizledim ve yerine koydum. Bagaj tertemiz oldu.

Amerikan park sevmem aslında ama CC ye yakışıyor bence. Tabi modül ile çalışmıyor olması da ayrıca güzel.

Bu fotoyu çok sevdim

Biraz uğraştırdı ama egsoz çıkışlarını parlak hale getirebildim. Önce matkap ucu fırça ile temizledim. Sonra 2500 kum zımpara yaptım. En son 3m ile polisaj üzerine de 404 ün krom parlatıcısı ile 2. kat polisaj yaptım. Oldukça parladılar.

Gece foto çekme işi çok süper olmuyor ekipman iyi değilse *****. Olabildiğince çekmeye çalıştım.

İçini temizledim, koltukların deri kısımlarına k2 letan , trim parçalara da k2 satina uyguladım. 2 üründen de çok memnunum @mirafiori sağolsun beni bu ürünler ile tanıştırdı.

Bütün bunların yanında arkadaşımın focus 3 1.6 benzinli aracına da yağ filtre bakımı yaptık, direksiyon altından ses geliyordu onu da bakalit altına sünger koyarak kestik.

Farlarını parlattık ve günü tamamladık.

Kornayı takmak vardı aklımda ama onu takamadım yağmurdan ötürü. Kapı eşikleri ve karter muhafaza da montaj için beklemede.

Yarın da bunları takıp alt ve üst panjuru boyayabilirsem süper olacak.

Sonrasına bakacağız
    Konu KÖROĞLU tarafından (28-12-2024 Saat 19:24 ) değiştirilmiştir.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 2 kullanıcı var. (1 üye ve 1 konuk)

1. KÖROĞLU

Bu Konudaki Etiketler