User Tag List

Sayfa 61/72 İlkİlk ... 1151596061626371 ... SonSon
1353 sonuçtan 1.141 ile 1.159 arası

Konu: Otomobiller & DIY

drago - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    54 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kozmetik dokunuşlar inanılmaz gençleştirmiş aracını,

Eline koluna emeğine sağlık, ağız tadıyla bin inşallah

Sağ fitil yerine oturmadığından sanırım, bagaj biraz sağ taraf biraz ayarsız gibi, ona da bir el atıver üstat

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Forumun dinamosu bu başlık benim gözümde. DIYTURKEY
    Ellerinize sağlık.
    Hanım klimayı kapat sollamaya çıkıyorum...

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Senenin son DIY işini direksiyon ve vites topuzu boyamak suretiyle tamamladım.

Boya öncesi,

Sonra kenarlardaki ele gelen yerleri 2500 kum ile zımparaladım.

Yarısını boyadım 1. kat fotosu.

şunlar da bitmiş görseller olsun.

Topuzun krom kısımları aşınmış biraz, bende o kısımları söker takarken sağ kısmın derisinde bir kopma oldu. Topuzu muhtemelen değiştireceğim.

CabrioMan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İçi açılmış abi resmen, emeğine sağlık.
    .
    Alıntı MBALP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sanırım araç nazım hikmet ile Cemal sureyya' nin vakti zamanında ortak olarak aldıkları ve Ataşehir gecelerine adlarını altın harfler ile yazdırdiklari araç..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KÖROĞLU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Senenin son DIY işini direksiyon ve vites topuzu boyamak suretiyle tamamladım.

Boya öncesi,

Sonra kenarlardaki ele gelen yerleri 2500 kum ile zımparaladım.

Yarısını boyadım 1. kat fotosu.

şunlar da bitmiş görseller olsun.

Topuzun krom kısımları aşınmış biraz, bende o kısımları söker takarken sağ kısmın derisinde bir kopma oldu. Topuzu muhtemelen değiştireceğim.
    Direksiyon çok güzel olmuş. Topuzu değiştirmişken yeni tiple değiştirip, nuh nebiden kalma topuzdan kurtulsan nasıl olur

Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı gokhan g. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Direksiyon çok güzel olmuş. Topuzu değiştirmişken yeni tiple değiştirip, nuh nebiden kalma topuzdan kurtulsan nasıl olur
    dün @drago ile onun matematiğini yaptık, şurada adam değiştirmiş aslında.

Yapılmaz bir iş değil ama mevcut topuzun şöyle bir faydası var, kolunu dayama üzerine kodyduğunda elin topuzun üzerine tam oturuyor, baya konforlu bir hal alıyor yolculuk.

Manuelden kalan alışkanlık ile eli sürekli viteste olan adam için güzel bir durum. Yuvarlak topuz taksak bu konforu bozarız, bir de takma esnasında içeride bir parça var onu çevirirken kırarsak (ki ben kesin kırarım ) mevzu çıkabilir.

CBX RNS510 & Accessories: DSG Shifter Conversion

@wiessman kamera işine baktım ama logo içine takılacak gibi durmuyor. En güzeli plakalığa doğru almak onu.

makif84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arka kamera;
    http://https://www.sahibinden.com/il...16573891/detay

İlanla alakam yoktur.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı makif84 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arka kamera;
    http://https://www.sahibinden.com/il...16573891/detay

İlanla alakam yoktur.
    Evet çok güzel, ama 7k falan bu malzeme. Öyle bir bütçe ayırmayı hiç düşünmedim bir kamera için açıkçası
    Konu KÖROĞLU tarafından (30-12-2024 Saat 16:27 ) değiştirilmiştir.

deeperblack - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mevcut topuz yuvarlak olana göre daha güzel bence bro. Direksiyon zamanı deriyle uğraştın. Belki değiştirirsin derisini.
    Metal kısımlarda ince bi boya işçiliğiyle toparlanmazmı sanki ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı deeperblack Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mevcut topuz yuvarlak olana göre daha güzel bence bro. Direksiyon zamanı deriyle uğraştın. Belki değiştirirsin derisini.
    Metal kısımlarda ince bi boya işçiliğiyle toparlanmazmı sanki ?
    Abi bunun derisi benim uğraşma sınırımı aşar biraz, özel bir kesim yapmak lazım o da bende yok maalesef. Metal yüzeyler de boya değil o yüzden boya alternatifi iyi durur gibi gelmedi.

Direksiyon üzeri tuşlarından ses kısma çalışmıyor, onu tamir etmek için sökeceğim o zaman tuşları dışarı alıp polisaj ile şimdiye kadar oluşan çizikleri biraz toplarız diye düşünüyorum.

Bir zaman sonra da aslında söküp deri kaplama yapan bir yere verip yaptırmak en iyisi olur. Bu boya işi dostlar alışverişde görsün minvalinden oldu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    07.01.2025 Günceli, arka sol kısımden gelen "lıkırtı" şeklinde tanımlayabileceğim bir ses vardı. Çukurlardan geçerken özellikle bu ses çok rahatsız ediciydi.

Arka amortisörleri takım olarak Monroe marka aldım. Toz körükleri, stoperleri ve üst tablalarını, hatta viraj lastiklerini ve helezon yay alt üst takozlarını da aldım.

Bir süredir bu parçaların gelmesini bekliyordum, hepsi tamamlanınca ve vakit müsait olunca dün akşam sökmeye başladım.

Tarifleyerek ilerleyelim, öncelikle 17mm lokma ile tekeri söküyoruz. Sonrasında torx 20 / 25 ile davlumbaz üzerinde bulunan 10 civarı vidayı söküyoruz.

CC de tamamını vidalı yapmışlar bu hoşuma gitti klips sök tak derken kırılıyor.

Gece çalıştığım için fotolar süper değil ama fikir verecektir okuyanlara.

Tekeri sökünce zaten stoperin yarısının olmadığını görüyoruz. İşin gerçeği temizlik yapmadan montaj işlerini hiç sevmiyorum.

Ama araba 10 gündür yatışta o yüzden hızlıca toplayayım diye işe başladım. Günler uzayıp havalar ısındığında davlumbazlar ve altlarını temizleyeceğim.

Davlumbaz üstünde kalan kısımlarda hafif paslı bölgeler gördüm, onları boyayıp üzerine yalıtım uygulayacağım.

Hedef E sedan gibi sessiz bir CC yapmak. Bu yolda ilk adımı noise off denen bir ürün buldum 3.5m2 si 12.6 KG ağırlıkta 2mm et kalınlığına sahip bir ürün. Bagaj içine bunu uygulayacağım.

Şimdilik 10 paket 3.5 m2 kadar satın aldım, arabanın içini komple söktüğümde ihtiyaca göre tekrar alacağım.

Ürünü incelemek isteyen için link: Noise Off 2.0mm - Ozen Hifi

Araba bir süredir bu halde, panjuru boyamak için söktüm, sonra tamponu da sökeceğim, çok muhtemel ön sensörlerin tesisatında bir sorun var ve sensörlerden bazıları bozuk. TR de 1k civarı olan sensörleri aliekspresten fahiş bir vergi ile 4 tanesi 1k olacak şekilde satın aldık.

Link: https://tr.aliexpress.com/item/10050...yAdapt=glo2tur

Bu sefer fren disk + balatalar güzel çıktı frenlere masraf etmeyeceğim.

Takoz neredeyse yok olmuş durumda.

Söküm kısmı şu şekilde, üstte göründen somunları 16mm lokma ile söküyoruz. Lokma uzatması olması çalışmayı kolaylaştırıyor. Sıkarken 50nm + 45 derece sıkıyoruz.

Sökmüşken inceledim tabiki, hem çamurluk tarafında hem şase tarafında bir deformasyon olmaması sevindirici.

Amortisör kodu: Monroe C1514R / C1517L dir.

Amortisör mili üzerinde mili tablaya bağlayan bir somun var o da 16mm ile sökülmekte. Sıkma torku 25nm.

Bunu sıkmak sökmek biraz zor, mil dönüyor çünkü. Ben bez ile mengeneye sıkıştırarak milin krom kısmına zarar vermeden söktüm taktım. Mili pense vs gibi zedeleyecek bir şey ilse sıkmamak lazım.

Amortisörü toplamak zaten kolay, amortisör -> toz körüğü -> stoper -> takoz şeklinde toplanıyor.

Soldaki parçayı unutmuşum onu sonradan taktım yerine. 16mm lokma ile 50nm + 45 derece sıkarak üst kısmı topluyoruz.

Ben toplarken muhakkak cıvata sbitleyici kullanıyorum, orta mukavvemette bir sabitleyici ile sıktım cıvataları.

Üst tabla ve stopere daha yakından bakalım.

Altta uzun bir saplama var, 21mm lokma ile sökülüyor. Sol tarafı rahatça söktüm çünü saat yönünün tersine (sökmek için) çevirmek için uzatma kolunu aşağı doğru bastırmak gerekiyor.

Bu saplama ile helezon yay çok yakın, lokmayı taktığınızda kolu takamıyorsunuz, çevirmek istediğinizde helezona takılıyor.

O yüzden önce salıncağı söküp helezonu dışarı alacağım bir sonraki seferde. Bu sayede helezon alt üst lastiklerini ve viraj lastiklerini de değiştirebileceğim.

Yarım kalan bir onarım olsa da teste çıktığımda arkadaki o "lıkırtı" nın yok olduğunu görmek memnun etti. Yalıtım sonrası çok daha iyi bir araç olacak eminim.

Solu sökemediğim için sadece üstten stoperi değiştirdim.

Eksik olan malzememizi tamamladıktan sonra yeniden söküp temizlik + çamurluk içi paslı alan tadilatı + yalıtım yaparak yeniden toplayacağım.

Dün akşam panjur + sis kapaklarını boyadım, hafta sonu 1 kat daha boyayıp mat vernik ile o kısmı da tamamlayacağım.

Sonra park sensörleri değişimi +tesisatın revizyonu ve orj soketli korna montajı ile ön kısımdaki işi tamamlayıp araç içine odaklanacağım.
    Konu KÖROĞLU tarafından (08-01-2025 Saat 07:49 ) değiştirilmiştir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KÖROĞLU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Bunu sıkmak sökmek biraz zor, mil dönüyor çünkü. Ben bez ile mengeneye sıkıştırarak milin krom kısmına zarar vermeden söktüm taktım. Mili pense vs gibi zedeleyecek bir şey ilse sıkmamak lazım.

...
    Elinize sağlık, tork anahtarıyla iş yapan adam sayısı çok az.
    amortisör millerinin ucundaki pasodan yani yivden sonra dikdörtgen veya kare bir kısım olur ve genellikle 8 anahtarla tutulabilir, bu sayede takoz somunu sökülürken takılırken mil dönmez.bazen de bu uç kısım 30 veya 40 torch girecek şekilde içi oyuktur. Sizinkinde yokmuş demek ki.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı livaneli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Elinize sağlık, tork anahtarıyla iş yapan adam sayısı çok az.
    amortisör millerinin ucundaki pasodan yani yivden sonra dikdörtgen veya kare bir kısım olur ve genellikle 8 anahtarla tutulabilir, bu sayede takoz somunu sökülürken takılırken mil dönmez.bazen de bu uç kısım 30 veya 40 torch girecek şekilde içi oyuktur. Sizinkinde yokmuş demek ki.
    Milin ucunda var aslında anahtarla tutulacak çentik. Ama ben 16mm lokma ile söktüğüm için üstteki çentiği tutma şansım olmadı.

Bu fotoda görünüyor diş ten sonra.

Tam olarak şu lazım, bunun da 16 sı yoktu garajda.

Hatta sağ taraf amortisör cıvatasını sökmek için salıncağı sökmem gerekti onu da sökemedim 18 lokma + kombine anahtarım yoktu, dün onları da ekledik envantere.

16 mm yi de alayım bi ara dursun
    Konu KÖROĞLU tarafından (09-01-2025 Saat 07:41 ) değiştirilmiştir.

mirafiori - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kaan selam, 16 kapalı ağız gönderiyorum hemen
    Youtube kanalım: www.youtube.com/@ardaguven

Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mirafiori Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gönderme, al yanına gel. Yemek yiyelim, görüşemedik denk gelemedik

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mirafiori Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    16 kapalı (düz yıldız) olmaz oraya, derinlik var.16-17 yıldız olacak

mirafiori - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @livaneli @KÖROĞLU İkisinide alıp gidiyorum Sakarya'ya
    Youtube kanalım: www.youtube.com/@ardaguven

Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı drago Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kozmetik dokunuşlar inanılmaz gençleştirmiş aracını,

Eline koluna emeğine sağlık, ağız tadıyla bin inşallah

Sağ fitil yerine oturmadığından sanırım, bagaj biraz sağ taraf biraz ayarsız gibi, ona da bir el atıver üstat
    Sen şimdi ön tarafı gör, foto çekmemişim akşam.

Panjuru boyadım, sis kapaklarını yeniden boyadım ton aynı olsun diye. Çok güzel bir mat siyah buldum yerel boyacıda, bayıldım. cidden sıfır gibi oldu önden görüntü.

Gaza gelip far camlarını da aldım, şaşırtıcı derecede de uygun bir rakama geldi. Nette 1 adet fiyatına 1 takım almış oldum.

Yalıtım malzemelerim de geldi 3.5m2 noise off / 3m2 bitüself. Bitüselfi arka taraftaki davlumbaz üstleri için aldım. Araç içine noise off uygulayacağım.

Hazır gaza gelmişken arka davlumbazları da alayım dedim ama tanesinin geliş fiyatı 3k+ dolayında olunca dedim dur. 49k da noktaladım bu ay total harcamayı.

Farlar için kendim yapamazsam eğer yerel bir far onarımı yapan yer var oraya bırakıp değiştirteceğim camları. Hepsi yarın belli olacak artık, işin gidişatına göre.

Bu arada 2 ocakta çin den sipariş ettiğim sensörler bu gün dağıtımda, 8 günde ve ptt kargo ile çin den ürün geliyor olması çok muazzam bir gelişme bana göre.

@livaneli @KÖROĞLU İkisinide alıp gidiyorum Sakarya'ya
    @mirafiori 12.30 -13.30 arasına denk getir, müthiş bir lezzetle tanıştırayım seni
    Konu KÖROĞLU tarafından (10-01-2025 Saat 13:11 ) değiştirilmiştir.

drago - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    54 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    8 gün iyiymiş, benim İzmir içi verdiğim sipariş ptt ile 7 günde geldi

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler