User Tag List

Sayfa 74/74 İlkİlk ... 2464727374
1395 sonuçtan 1.388 ile 1.395 arası

Konu: Otomobiller & DIY

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    134 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı deeperblack Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öncelikle çok geçmiş olsun diyerek başlayayım .
    Bir işin nasıl yapılması gerektiğini bilmene rağmen zaman - mekan ve imkan olmadığı için birilerine muhtaç olmak;
    elinden iş gelen insanlar için acı çekmekten başka bir hissiyat yaratmıyor neyazık ki.
    Yaptığı işe gerekli özeni ve dikkati göstermeyen tüm "usta"lara lafın gelişi selam olsun.

2011 yılından beri hanımın kullandığı golf6 mızı bakıma 1 sene kadar önce yağ bakımı için bıraktım.
    Allahtan bakımı yapan yerden şimdiye kadar bir sıkıntım olmadı. Nazlanan dsg de bakımdayken yada teste çıktıklarındamı oldu nasıl oldu artık bilmiyorum vites geçmemeye başlamış.
    Maslakta iyi olduğunu söyledikleri bir şanzumancıya gitti 1 sene önce 45k civarı bir para ödedim. Aracı teslim aldım. Vites D de iken 1-2-3-4-5 herşey yolunda ama 6 ve 7 de özellikle uzun yolda devirde dalgalanma oluyor.
    S de ise devir bitmesine rağmen bir türlü vites atmıyor. Araba bir türlü boşa çıkamıyor çocukların okulu kursu vs. derken zaten hanım kullanıyor ş.içi düşük hız bahanesiyle bir türlü tekrar kontrole götüremedim. Es üstündende onca zaman geçince gidesim de gelmedi.
    Geçenlerde bi org. için ankaraya gittim. Oradada senden iyi olmasın dünya iyisi İlker abimin yanına uğradım. 2 üni. bitirmiş önünde ceket iliklenecek kalitede iş yapan bir şanzumancıdır kendisi.
    Sadece bu semptomları söylediğimde yazılım sorunudur halledriz dei. Kahve içerken obd takıldı 10 dakika içinde tüm sorun çözüldü...
    Arabanın orj. şanzuman yazılımını okuyamadıkları 16 tdi için araca 1.4tsi şanzuman yazılımı yüklemişler. Haliyle dizel devir dönemediği içinde vitesi atamıyor.
    Hadi şanzumanı yaptın. Dünya kadar para aldın. Teste çıktın. Hiç mi dikkatini çekmedi bu tarz bir sorun diye sormazlarmı adama.
    Onu geçtim bu işi yıllardır yapan bir insan nasıl böyle bir hata yapar aklım almıyor ve bu işin içinde artık iyi niyet göremiyorum.

Diyeceğim odurki çok çalışmamız lazım. Çok okumamız lazım.
    Haftasonu yarısı kararan 65" lcd tv tamiri için fiyat uygun sayılabilecek rakam 15K - Araştırdım genelde sorun alt ledlermiş. 700₺ ye sipariş ettim video izleyip söküp değiştirdim.
    Kombi arızalandı servis 2 kere geldi çözemedi - 3.de anakart arızalı dedi değişti eski anakartı aldım kontrol ettim 100₺ ye tek röle değiştirdim çalıştı.

Diyeceğim odur ki her geçen gün bu tarz işlerin değeri artıyor ve katlanarak ta artacak. Toplumun yada bu tarz işleri yapanların düzelme ihtimalinin olmadığını görüyorum.
    Biz elimizden gelenin fazlasını yapmaya çabalayacağız. Çocuklarımızı bunları öğreterek büyütmemiz ve geliştirmemizvartık mecburiyet durumunda.

Çok kafa şişirdim kusura bakmayın daha örneklere girersek sanırım sayfalarca yazabilirim.
    Ağzın bal yesin be Valla ne güzel yazmışsın.

Geçen ay bana da kombi den sapladılar, diğer evin kmbi olunca kiracıyla yüz göz olmamak için tamam yapın dedim, parayı da peşin verdik.

Adam toplamadan gitmiş, bir de adamla ayrıca papaz olduk

Abi 8/18 çalışan adamız, elimizden iş geliyor ama bu tür şeylere çok ayıracak vaktimiz de yok işte sorun o.

Ben adamın hakkını almasına karşı değilim, ama "kör tuttuğunu topal yakaladığını" hesbı olunca insan kızıyor.

Hepimizin hayatında bu örneklerden hiç yoksa min 5 tane sayar şurada kime sorsak.

Omak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vay be kaanim cok gecmis olsun. Anlattiklarin heryer de oyle maalesef, mumkun mertebe sanayiye girmemek gerek Artik hic kimse isini duzgun yapmiyor.

Rektfiye isine de gram guvenmiyorum ben, keske haber etseydin motor ihtalati yapan tanidiklar vardi sorardik. Sandik en mantiklisi bu devirde.

Boyle zorla dayakla ezberletilerek ogrenmis kendini gelistirmemis aslinda bir *** bilmeyip de herseyi ben bilirim edasinda profesormus gibi takilan ustalara deliriyorum en guzel ornegi verdin iste bizim elimiz torq yegen
    e60 535d & THE A45 AMG

Post Thanks / Like
    Mentioned
    134 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Omak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Vay be kaanim cok gecmis olsun. Anlattiklarin heryer de oyle maalesef, mumkun mertebe sanayiye girmemek gerek Artik hic kimse isini duzgun yapmiyor.

Rektfiye isine de gram guvenmiyorum ben, keske haber etseydin motor ihtalati yapan tanidiklar vardi sorardik. Sandik en mantiklisi bu devirde.

Boyle zorla dayakla ezberletilerek ogrenmis kendini gelistirmemis aslinda bir *** bilmeyip de herseyi ben bilirim edasinda profesormus gibi takilan ustalara deliriyorum en guzel ornegi verdin iste bizim elimiz torq yegen
    Valla 2 yer aradım hiçbirisi var demedi, hatta üretimi durdu vs dediler. Vakit olup araştırsak bulurduk muhtemelen.

Ama adam dükkanında sökük vaziyette arabayı tutmak istemezdi ve benim de bunu bekleyecek vaktim yoktu. Süreci hızlıca tamamladık geçtik.

Oaln oldu önümüze bakıyoruz artık

Spacer larım geldi akşama takarım, cam filmi işini de tamamladık.

haftaya dp + remap işini de çözeriz mis gibi devam ederiz.

fthdrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    237 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KÖROĞLU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Valla 2 yer aradım hiçbirisi var demedi, hatta üretimi durdu vs dediler. Vakit olup araştırsak bulurduk muhtemelen.

Ama adam dükkanında sökük vaziyette arabayı tutmak istemezdi ve benim de bunu bekleyecek vaktim yoktu. Süreci hızlıca tamamladık geçtik.

Oaln oldu önümüze bakıyoruz artık

Spacer larım geldi akşama takarım, cam filmi işini de tamamladık.

haftaya dp + remap işini de çözeriz mis gibi devam ederiz.
    Nasip bu işler

Post Thanks / Like
    Mentioned
    134 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı fthdrn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Nasip bu işler
    Hahahaha bak bu süperdi. Bilmeyenler için yazayım,

Bilinen bir firmadan 20mm 4 adet spacer aldım. Ürünler gelip teslim oldu ama kutuyu açmadan kargo mesajına istinaden yazdık buraya.

Dün akşam kutuyu açınca gözüme bi ince göründü spacerlar, kumpasla ölçtüm 16mm ürün gelmiş.

Şimdi firma ile ilk alışverişimde de kargolama açısından sorun yaşamıştım ama iyi ürün ve birileri referans oldu diye 2. şansı vermiştim.

2. şansını da maalesef tüketti. Bu andan itibaren firmadan alışveriş yapmayacağım. Ürün için değişim yapacak muhtemelen ama bu süreç benim vaktimi boşa harcatıyor.

Firma: MGD bu 2 defa sorun işi bana denk gelmiş olabilir istisna olabilir, siz yine de alışveriş yapacağınız zaman durum aklınızda olsun.

İyi bir ürün üretmek satış sonrası sürecini de iyi yürütülebileceği anlamına gelmiyor.

* Ben alışveriş yapsam abad olmaz yapmasam berbat olmaz o yüzden bu dost ve arkadaşlarıma ince bir sitemdir
    Konu KÖROĞLU tarafından (07-11-2025 Saat 14:12 ) değiştirilmiştir.

darkred - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kaan bende spacer almaya niyetlendim. Nasıl sipariş verilir kaç mm olması gerekir bir bilgim yok.

Şuan değil ama bahara doğru konuyla ilgili desteğini rica edeceğim.
    Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur.
    M.Kemal ATATÜRK

Post Thanks / Like
    Mentioned
    134 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkred Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kaan bende spacer almaya niyetlendim. Nasıl sipariş verilir kaç mm olması gerekir bir bilgim yok.

Şuan değil ama bahara doğru konuyla ilgili desteğini rica edeceğim.
    En azından nerden alınmaması konusunda bilgi sahibiyiz artık

Şakası bir yana, c4 ün jantları manasız derecede içeride, 20 mm bile bizi kurtarmıyor aslında.

17 jant alırsak düşük ET li bir ürün bulup az daha dışarıda güzel bir görüntü yakaları belki.

mirafiori - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konudan epey geri kalmaşım akşam etraflıca bir baştan sona okuyayım
    Youtube kanalım: www.youtube.com/@ardaguven

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler