User Tag List

Sayfa 74/76 İlkİlk ... 24647273747576 SonSon
1440 sonuçtan 1.388 ile 1.406 arası

Konu: Otomobiller & DIY

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    135 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı deeperblack Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öncelikle çok geçmiş olsun diyerek başlayayım .
    Bir işin nasıl yapılması gerektiğini bilmene rağmen zaman - mekan ve imkan olmadığı için birilerine muhtaç olmak;
    elinden iş gelen insanlar için acı çekmekten başka bir hissiyat yaratmıyor neyazık ki.
    Yaptığı işe gerekli özeni ve dikkati göstermeyen tüm "usta"lara lafın gelişi selam olsun.

2011 yılından beri hanımın kullandığı golf6 mızı bakıma 1 sene kadar önce yağ bakımı için bıraktım.
    Allahtan bakımı yapan yerden şimdiye kadar bir sıkıntım olmadı. Nazlanan dsg de bakımdayken yada teste çıktıklarındamı oldu nasıl oldu artık bilmiyorum vites geçmemeye başlamış.
    Maslakta iyi olduğunu söyledikleri bir şanzumancıya gitti 1 sene önce 45k civarı bir para ödedim. Aracı teslim aldım. Vites D de iken 1-2-3-4-5 herşey yolunda ama 6 ve 7 de özellikle uzun yolda devirde dalgalanma oluyor.
    S de ise devir bitmesine rağmen bir türlü vites atmıyor. Araba bir türlü boşa çıkamıyor çocukların okulu kursu vs. derken zaten hanım kullanıyor ş.içi düşük hız bahanesiyle bir türlü tekrar kontrole götüremedim. Es üstündende onca zaman geçince gidesim de gelmedi.
    Geçenlerde bi org. için ankaraya gittim. Oradada senden iyi olmasın dünya iyisi İlker abimin yanına uğradım. 2 üni. bitirmiş önünde ceket iliklenecek kalitede iş yapan bir şanzumancıdır kendisi.
    Sadece bu semptomları söylediğimde yazılım sorunudur halledriz dei. Kahve içerken obd takıldı 10 dakika içinde tüm sorun çözüldü...
    Arabanın orj. şanzuman yazılımını okuyamadıkları 16 tdi için araca 1.4tsi şanzuman yazılımı yüklemişler. Haliyle dizel devir dönemediği içinde vitesi atamıyor.
    Hadi şanzumanı yaptın. Dünya kadar para aldın. Teste çıktın. Hiç mi dikkatini çekmedi bu tarz bir sorun diye sormazlarmı adama.
    Onu geçtim bu işi yıllardır yapan bir insan nasıl böyle bir hata yapar aklım almıyor ve bu işin içinde artık iyi niyet göremiyorum.

Diyeceğim odurki çok çalışmamız lazım. Çok okumamız lazım.
    Haftasonu yarısı kararan 65" lcd tv tamiri için fiyat uygun sayılabilecek rakam 15K - Araştırdım genelde sorun alt ledlermiş. 700₺ ye sipariş ettim video izleyip söküp değiştirdim.
    Kombi arızalandı servis 2 kere geldi çözemedi - 3.de anakart arızalı dedi değişti eski anakartı aldım kontrol ettim 100₺ ye tek röle değiştirdim çalıştı.

Diyeceğim odur ki her geçen gün bu tarz işlerin değeri artıyor ve katlanarak ta artacak. Toplumun yada bu tarz işleri yapanların düzelme ihtimalinin olmadığını görüyorum.
    Biz elimizden gelenin fazlasını yapmaya çabalayacağız. Çocuklarımızı bunları öğreterek büyütmemiz ve geliştirmemizvartık mecburiyet durumunda.

Çok kafa şişirdim kusura bakmayın daha örneklere girersek sanırım sayfalarca yazabilirim.
    Ağzın bal yesin be Valla ne güzel yazmışsın.

Geçen ay bana da kombi den sapladılar, diğer evin kmbi olunca kiracıyla yüz göz olmamak için tamam yapın dedim, parayı da peşin verdik.

Adam toplamadan gitmiş, bir de adamla ayrıca papaz olduk

Abi 8/18 çalışan adamız, elimizden iş geliyor ama bu tür şeylere çok ayıracak vaktimiz de yok işte sorun o.

Ben adamın hakkını almasına karşı değilim, ama "kör tuttuğunu topal yakaladığını" hesbı olunca insan kızıyor.

Hepimizin hayatında bu örneklerden hiç yoksa min 5 tane sayar şurada kime sorsak.

Omak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vay be kaanim cok gecmis olsun. Anlattiklarin heryer de oyle maalesef, mumkun mertebe sanayiye girmemek gerek Artik hic kimse isini duzgun yapmiyor.

Rektfiye isine de gram guvenmiyorum ben, keske haber etseydin motor ihtalati yapan tanidiklar vardi sorardik. Sandik en mantiklisi bu devirde.

Boyle zorla dayakla ezberletilerek ogrenmis kendini gelistirmemis aslinda bir *** bilmeyip de herseyi ben bilirim edasinda profesormus gibi takilan ustalara deliriyorum en guzel ornegi verdin iste bizim elimiz torq yegen
    e60 535d & THE A45 AMG

Post Thanks / Like
    Mentioned
    135 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Omak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Vay be kaanim cok gecmis olsun. Anlattiklarin heryer de oyle maalesef, mumkun mertebe sanayiye girmemek gerek Artik hic kimse isini duzgun yapmiyor.

Rektfiye isine de gram guvenmiyorum ben, keske haber etseydin motor ihtalati yapan tanidiklar vardi sorardik. Sandik en mantiklisi bu devirde.

Boyle zorla dayakla ezberletilerek ogrenmis kendini gelistirmemis aslinda bir *** bilmeyip de herseyi ben bilirim edasinda profesormus gibi takilan ustalara deliriyorum en guzel ornegi verdin iste bizim elimiz torq yegen
    Valla 2 yer aradım hiçbirisi var demedi, hatta üretimi durdu vs dediler. Vakit olup araştırsak bulurduk muhtemelen.

Ama adam dükkanında sökük vaziyette arabayı tutmak istemezdi ve benim de bunu bekleyecek vaktim yoktu. Süreci hızlıca tamamladık geçtik.

Oaln oldu önümüze bakıyoruz artık

Spacer larım geldi akşama takarım, cam filmi işini de tamamladık.

haftaya dp + remap işini de çözeriz mis gibi devam ederiz.

fthdrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    237 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KÖROĞLU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Valla 2 yer aradım hiçbirisi var demedi, hatta üretimi durdu vs dediler. Vakit olup araştırsak bulurduk muhtemelen.

Ama adam dükkanında sökük vaziyette arabayı tutmak istemezdi ve benim de bunu bekleyecek vaktim yoktu. Süreci hızlıca tamamladık geçtik.

Oaln oldu önümüze bakıyoruz artık

Spacer larım geldi akşama takarım, cam filmi işini de tamamladık.

haftaya dp + remap işini de çözeriz mis gibi devam ederiz.
    Nasip bu işler

Post Thanks / Like
    Mentioned
    135 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı fthdrn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Nasip bu işler
    Hahahaha bak bu süperdi. Bilmeyenler için yazayım,

Bilinen bir firmadan 20mm 4 adet spacer aldım. Ürünler gelip teslim oldu ama kutuyu açmadan kargo mesajına istinaden yazdık buraya.

Dün akşam kutuyu açınca gözüme bi ince göründü spacerlar, kumpasla ölçtüm 16mm ürün gelmiş.

Şimdi firma ile ilk alışverişimde de kargolama açısından sorun yaşamıştım ama iyi ürün ve birileri referans oldu diye 2. şansı vermiştim.

2. şansını da maalesef tüketti. Bu andan itibaren firmadan alışveriş yapmayacağım. Ürün için değişim yapacak muhtemelen ama bu süreç benim vaktimi boşa harcatıyor.

Firma: MGD bu 2 defa sorun işi bana denk gelmiş olabilir istisna olabilir, siz yine de alışveriş yapacağınız zaman durum aklınızda olsun.

İyi bir ürün üretmek satış sonrası sürecini de iyi yürütülebileceği anlamına gelmiyor.

* Ben alışveriş yapsam abad olmaz yapmasam berbat olmaz o yüzden bu dost ve arkadaşlarıma ince bir sitemdir
    Konu KÖROĞLU tarafından (07-11-2025 Saat 14:12 ) değiştirilmiştir.

darkred - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kaan bende spacer almaya niyetlendim. Nasıl sipariş verilir kaç mm olması gerekir bir bilgim yok.

Şuan değil ama bahara doğru konuyla ilgili desteğini rica edeceğim.
    Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur.
    M.Kemal ATATÜRK

Post Thanks / Like
    Mentioned
    135 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkred Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kaan bende spacer almaya niyetlendim. Nasıl sipariş verilir kaç mm olması gerekir bir bilgim yok.

Şuan değil ama bahara doğru konuyla ilgili desteğini rica edeceğim.
    En azından nerden alınmaması konusunda bilgi sahibiyiz artık

Şakası bir yana, c4 ün jantları manasız derecede içeride, 20 mm bile bizi kurtarmıyor aslında.

17 jant alırsak düşük ET li bir ürün bulup az daha dışarıda güzel bir görüntü yakaları belki.

mirafiori - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konudan epey geri kalmaşım akşam etraflıca bir baştan sona okuyayım
    Youtube kanalım: www.youtube.com/@ardaguven

Post Thanks / Like
    Mentioned
    135 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Selam TT ailesi, umarım herkes iyidir. Konuyu biraz güncelleyelim mi ?

Ka gittikten sonra tu5 makineli bir fransız arayışına girdik. Bu serüvende tu5 seçimini şekillendiren şey standart motorun atmosferik olması güçlü olması ve işletme maliyetlerinin görece daha makul seviyelerde olmasıydı. Elbette mekanik parça bulmak ve reçetesi hazır setupların çokluğu da etkili oldu.

Neden aşağıdaki araç sorusunun cevabı ise biraz değişik. Gözüme bir tane 106 gti kestirmiştim. 106 dan anlayan adamları tanıyor olmanın verdiği rahatlıkla bir pazar sabahı bakacak olduğum 106 gti ın yanında toplandık.

Araba resimlerden çok güzel görünse de kaportasındaki kusurlardan ötürü almaktan vazgeçtik.
    Sabahın köründe bu kadar adam hadi kahvaltı yapalım dedik bir yere çöktük, tu5 li bir makina alıcaz bana ne alalım.

Aşağıdaki arkadaşın eski sahibi ve aracı tanıyan ortak arkadaşlarımızla sohbet ederken tamam bunu alıyoruz dedik, sözünü kestik kaporasını verdik, bu gün de gittik aldık.

Fotolar güzel ama araç canlı gözle bakıldığında bu kadar iyi durmuyor. O yüzden sonraki fotolardaki haline çok şaşırmayın.

Araba mk1 vts 214k km de, ufak tefek bakım görmüş 2 parça boyalı bol güneş yanıklı bir araba.

Her zamanki gibi çok irdelemeden marş yaptık tamam düzgün çalışıyor, hadi notere dedik işlemleri bitirip yuvaya döndük.

Bu arada yakın çevredeki bu aracı alacağımı bilen bilimum arkadaşlarım tarafından ergen esprileri ile yeteri kadar zorbalandım dipnot.

Düzeltilmesi gerekenlerde ilk sıralarda olan direksiyon.

KA dan sonra araç illaki garip gelecekti ama bu kadar garip gelmeli miydi onu tam kestiremiyorum.

Frenler için kötü diyemiyorum çok kötü, disklere baktım aşınma yok, balatalar iyi durumda. Fakat hidrolik sizlere ömür.

Tüm ışıklar aynı anda yanmakta. Hidroliği değiştireceğim.

Araba 21.01.2026 da muayeneye girdiği için coillerden (sevmesek de coil bir süre bizimle olacak) yükseltildi.

Çektiğim ilk fotosu diyebilirim.

Garaja girdiğinde motor içini bir incelemek istedim, akar kokar yer gözle görülür şekilde yok.

Külbütör yağ buhar tahliyesi boşta bu revize edilecek. Amerikan park var o sökülecek. 150+ hızlarda müthiş bir titreşim var, akslar bakım görmüş yakın zamanda ama jant lastik diye düşünüyorum bir bakacağız ona. Vites çubukları değişecek onlar çok laçkalaşmış durumda. Oldukça işimiz var arabayla. Ufak ufak bir şeyler yapacağız buna da.

Motor içini şöyle üstten bir sildim. Akü kapağı / kutusu yok maalesef. O kısım da göze batıyor.

Kaput altı beklentimden daha iyi, kurcalanmış bantlanmış cırtlanmış şey neredeyse yok.

Garaja hoş geldin diyelim, mesaimiz uzun.

Araca dair ilk izlenimlerim, uzun zamandır turbo araç (günlük ve hobi olarak ) kullandığım için atmosferik aracın yüksek devirde yürümesi kısmına ayağım ve zihnim hala alışmadı, bu biraz zaman alacak.

Üzerindeki lastikler 22 dotlu ve blinmedik bir marka olunca ankara-sakarya arası da soğuk bir seyahat yapınca çok basıp deneyemedim.

Direksiyon tepkilerinin KA dan kötü olacağını düşünüyordum ama beklentimin biraz daha üzerinde bir fark gördüm.

Frenler kötü değil çok kötü, neredeyse kaza yaptırıyordu bana, ufak bir ramak kala yaşadım...

Sunroof olması + bir durum olsa da mekanik olarak çalışması ve trim sesi yaratması hoşuma gitmedi.

Egsoz muayene için susturucu eklenmiş şekilde, bir süre bindikden sonra komple bir işlem yapacağım o kısım için. Genel olarak egsoz ve motor sesini sevdim.

Şanzıman 14.60 olarak kurgulanmış. Daha önceki sahibi de revize ettirmiş ama 5. vitese geçerken hoş olmayan bir sürtme oluşuyor.

İç trim sesi inanılmaz boyutta gerçekten en büyük hayal kırıklığı bu noktada oldu, KA da neredeyse olmayan trim sesleri bu araçta çok aşırı geldi bana.

Bu yorumlarım zamanla bir şeyler ekledikte değişecektir mutlaka, onları da revize ettikçe yazarız.

Biraz da vts deneyimleyelim belki geliştirip uzun süre bineceğimiz araç budur.

Vts / gti ile ilgili beklentim çok yüksekti, ilanlardaki en düzgün ve geçmişi bilinen aracı alsak da aracın 26 yaşında hothatch olması yukarıda yazdığım olumsuzlukların başlıca sebebi, tabiki sıfır kondüsyon beklemek hayal ama bi tık daha iyi olmalı mıydı emin değilim.

Bir şeyler yaptıkça bu konudan devam edeceğim, farklı konu amayacağım KA daki gibi. Tek konu altında ilerlemek daha kolay geliyor bana.

XoR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    257 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Hayır olsun Kaan, keyifli günlerde kullanman dileğiyle. Maşallah.

Plakayı görünce aklıma gelen

Bizden bir yıldız kaydı, yine gökler aldı... Hepimizin başı sağolsun. Huzur içinde yat Alperim |RA|

Birkan61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hayirli olsun abi, kendine minciklayacak bir arac bulmussun yine. Guzel keyifle günlerde ugrasip binmen dilegiyle.

Hidroligi ölctügün aleti soracagim abi, kalitesini mi ölcüyor? Ayriyetten sadece hidrolik yag mi, her türlü yagi ölcebiliyor mu onu merak ettim.
    - Bize Her Yer TRABZON

dkaya87 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çekirdeklik konu başlamış yine, hayırlı olsun keyifle takipteyiz üstad

CüneytIşıkkent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hayırlı uğurlu olsun bakalım neler olacak
    Umbrella Corporation

Post Thanks / Like
    Mentioned
    135 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Birkan61 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hayirli olsun abi, kendine minciklayacak bir arac bulmussun yine. Guzel keyifle günlerde ugrasip binmen dilegiyle.

Hidroligi ölctügün aleti soracagim abi, kalitesini mi ölcüyor? Ayriyetten sadece hidrolik yag mi, her türlü yagi ölcebiliyor mu onu merak ettim.
    Selam Birkan. Teşekkür ederim.

Basit bir alet bu yağ içindeki nemi ölçüyor. Başka sıvı da denemedim açıkçası ona bir yorum katmayayım.

anilatasy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hayırlı olsun abi güle güle keyifle önce uğraşman sonra kullanmam dileğiyle. Daha önceki postları okurken garaj hiç dikkatimi çekmemişti. Garajda çok güzelmiş yaz/kış iş yapabilme olanağı çok güzel bir şey. Daha da güzelleri olması dileğiyle
    Skoda Octavia 1.6 Glx A4 2000
    Skoda Fabia 1.4 6Y 2001
    Chevrolet Cruze 1.6 WTCC Edition 2012
    BMW 3.16i E30 1990
    BMW F800GS 0K51 2025

AliGizda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hayırlı uğurlu olsun abi, ilanda denk gelmiştim sanki bu araca. Ka' dan sonra pişmanlık yaratmış gibi bir izlenim aldım yazdıklarından ama nedense akranı hothatch' lerden en hoşuma giden kasadır Saxo

Elinde güzelleşeceğinden şüphem yok, merakla bekliyorum. Kazasız belasız sürüşler.

OMTechJr. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Saxo çok iyi tercih. Artık çok farklı tecrübeler edindikten sonra saxoya kendinizi hazır hissetmeniz, bu işe girmeniz.. takdire şayan. bakalım biz o yaşlara gelince düzgün saxo bulabilecek miyiz

Aynı zangırtılı trim sesi durumunu kendi 106 gti'mda yaşamıştım. aks değiştirsem lastik değiştirsem naparsam yapayım bu sallantı kesilemez, kesilebilir gibi bir sallanma değil bu, 60ı 70 i geçince teyp kendi kendine şarkı değiştiriyordu öyle söyeyeyim. mümkün değil ama bi deneyelim diyerek laf olsun diye lastikçide iki çekip vurdurduğum jantların düzeldikten sonra arabanın yola oturup sıfır trim sesi ile ok gibi gidişini görünce inanamadım. hiç canınızı sıkmayın 4 lastik balans güzel bir rot ayarı jantlara da ok gibi bir düzeltme yapılınca bir anda başka bir araba olacak inanın. sadece torsiyon inşallah sağlamdır. coil ile basınca o da çok gezdiriyor arabayı. kasa çok hafif olduğu için en ufak titreşim koltukta direksiyonda size hissettirir kendini.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    135 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı AliGizda Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hayırlı uğurlu olsun abi, ilanda denk gelmiştim sanki bu araca. Ka' dan sonra pişmanlık yaratmış gibi bir izlenim aldım yazdıklarından ama nedense akranı hothatch' lerden en hoşuma giden kasadır Saxo

Elinde güzelleşeceğinden şüphem yok, merakla bekliyorum. Kazasız belasız sürüşler.
    Pişmanlık değil, sadece yürür kısım beklentimin altında kaldı. Yavaş yavaş düzeltirim ben arabayı o kısmı aşarız.
    Kıyas noktam çok stabil ve sağlıklı mekaniği olan bir araç olunca his menfi yönde oldu. Ama dedim ya bu değişecek.

Ben üzerindeki jantları çok sevdim, titreşimi bu jant ile çözebilirsem ilk hedef bu.

Çözemez isek jant değiştireceğiz. Zaten lastik mutlaka alacağım. Önce basitten zora doğru gidelim istiyorum.

131mirafiori - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi hayırlı uğurlu olsun, jantları çok güzel ancak balans konusunda sorunlu bir model ( Orta kısmında delik olmadığı için) Sadece balans yaptırmadan önce eğrilik vs var mı baktırmanı tavsiye ederim.

Jantları elden geçirdikten sonra güzel bir lastik ve aracın üzerinde balans yaptırarak titreşimi azaltabilirsiniz diye düşünüyorum ancak o da çözüm olmaz ise yeni bir jant takımı yolu gözükecek...
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    itin köpeğin maskarası değil, Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin bekçisi, askeriyim.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler