User Tag List

Sayfa 88/89 İlkİlk ... 387886878889 SonSon
1676 sonuçtan 1.654 ile 1.672 arası

Konu: Otomobiller & DIY

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    135 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arabanın içi ile işim neredeyse bitti, hafta sonu ön ve yan camların filmlerini yeniledim. Ön camlara bu sefer oldukça kusursuz film çekmeyi başardım. 3-5 tekrar sonrası sanırım bu işi tamamen çözeceğim. Cam filmi ve folyo çekmek kadar beni zorlayan başka iş olmadı şimdiye kadar.

***** bu arabaların arka çamurluk içleri çıplak sac. Ben ses yalıtımı uygulanyınca oralar aşağıdaki şekilde kalmıştı.

Buraya güzel esnek ve otomobil döşeme hissiyatını birebir yansıtan bir malzeme buldum linki aşağı ekledim.

Bu ürünü malzemeleri kullanıp memnun kaldığım selsil (reklam olarak değil memnun olduğum için yazıyorum) sprey yapıştırıcı ile uyguladım. Bu tarz bir iş yapacaksanız olay bekleme süresinde.

Ürünü sıkıp 5 dk bekleyin ve bastırarak 2 malzemeyi birbirine yapıştırın muazzam bir tutuş oluyor 2 si arasında.

https://www.trendyol.com/oto-doseme-...chantId=435434

Kaplama sonrası bu şekilde oldu, açıkçası bana güncel bir araç gibi hissettirdi.

Evet şimdi gerçekten bir arabaya benzedi.

lm2596 dc-dc voltaj düşürücü modül ile üzerinden ayar yaparak bu kolon kapaklarını bagaj lambasına bağladım. Direkt 12v (14.4 araç çalışırken) ile besleyince gereksiz parlak oluyor.
    8 volt civarı göze hoş gelecek bir seviyede çalışıyor. Çıplak gözle çok daha iyi görünüyor açıkçası.

Arabanın içinde çok iş kalmadı, vites topuzu geçmeli şuanda ben type-r benzeri bir topuz takacağım için kolun üzerine m10 bir cıvata kaynattırmam gerekiyor, egsozcuya gidince o işi de halledeceğim.

2-3 sıkıntı dışında baya toparlandı araba. Sağa sola gidiyorum gayet keyifli, frenler de oldukça (ilk haline göre çok çok iyi) tatmin edici oldu. Hala bir KA daki gibi fren performansı alamasam da sanırım bu arabanın doğası bu diyip beklentiyi sıfırlayacağım bu konuda.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kaan abi sislerdeki sarı folyo bence hoş durmuyor

erencoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben forum öldü site parladı sanıyordum meğer Kaan abim gönderileri yardırıyormuş yahu �� eline emeğine sağlık mr.d.i.y ����
    98'Corsa GSİ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    135 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı erencoe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben forum öldü site parladı sanıyordum meğer Kaan abim gönderileri yardırıyormuş yahu �� eline emeğine sağlık mr.d.i.y ����
    Telif den yakma bizi mistır diy diyerek

Baya yaptık ettik şimdi biniyoruz, yapılacak iş var hala ama şu sıra garajı yıktım yeniden yapıyorum.

Daha fonksiyonel bir garaj olsun diye uğraşıyorum bitince atarız buraya belki foto.

pirasa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KÖROĞLU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Telif den yakma bizi mistır diy diyerek

Baya yaptık ettik şimdi biniyoruz, yapılacak iş var hala ama şu sıra garajı yıktım yeniden yapıyorum.

Daha fonksiyonel bir garaj olsun diye uğraşıyorum bitince atarız buraya belki foto.
    lift mi aldın
    turbocuk istiyoruz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    135 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı pirasa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    lift mi aldın
    Onu satın alacağım ama onu satın almak için garajı dolayısıyla evi değiştirmem lazım, o aşamaya gelemdik daha. Garaj içi dekorasyon yapıyorum biraz.

Elektronik tarafta hobimi geliştirip katmadeğer yaratacak işler yapmak istiyorum, o yüzden garaj biraz daha çalışma odası kıvamına gelecek şekilde bir şekle evriliyor şu anda.

Soğuk havada kapıyı kapatıp oturup dilediğim gibi devre üzerinde çalışabileceğim bir sistem kuruyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    135 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Garajı %90 tamamladım, istediğim gibi oldu mu ? Hemen hemen. Tabi kafamda çok daha görsel bir iş vardı ama min maliyet ve eldeki malzemeleri kullanarak bu kadar yapabildim.

Önceki halini ekleyim.

Tüm malzemeler garanın en arkasındaki tezgahtaydı, oradaki malzemeleri kapı girişine sola taşıdım. Sütun matkabı kaldırdım.

Garajın arkasındaki kirişin karşısına ve yanına L şeklinde bir depolama alanı yaptım. 55 cm derinlik ve yaklaşık 5 metre boy ile muazzam bir alan oldu.

Sol taraftaki dolapların hepsini söktüm ve yeniden eldeki dolapları kullanarak yeniden yaptım.

Şöyle bir metal raf denk geldi aldım ve tavana yaptığım ara rafın altını besleyecek şekilde kesip sabitledim. Ağır malzemeleri buraya koyacağım.

Ve en önemli kısım VTS i içeri koyduğumda bana hareket edecek alan oluşmuş oldu.

Alet edevata erişim kapı girişinde olduğu için işim kolaylaştı.

Sağ duvar kısmını şimdilik bıraktım boya badana ve motor malzemeler için oraya bir uygulama yapacağım ve elbette zemini temizleyeceğim şuan 6 yıllık bir eskime söz konusu.

Çok fazla alet edevat ıvır zıvır olunca görüntü ister istemez kaotik oluyor. Ama şuan en azından aradığımı daha rahat bulacağım bir sisteme geçtim.

Garajı gelir getirecek bir yere doğru evirmeye çalışıyorum. Bu sebeple elektronik konusunda kendimi geliştirmek için bir şeyler yapabilmek adına bir masa yaptım ve ilk adım olarak masaüstü bir güç kaynağı aldım. İlk hedefim vts ve gti grubuna gösterge üretmek. Motor içi tesisatların onarımını yapmak vs gibi konular.

Bu konuda eğitim de almayı planlıyorum. Bakalım zamanla bir şeyler yerine oturur sanırım, biz çabamızı emeğimizi ortaya koyalım ve devam edelim.

Öneri üzerine aldığım ürün : smartgift be generous to your lovers Ayarlanabilir 30V/10A SMPS DC Guc Kaynağı Voltaj Regulatoru (Black) SG-C3010 : Amazon.com.tr: Bilgisayar
    Konu KÖROĞLU tarafından (20-07-2026 Saat 09:31 ) değiştirilmiştir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    o kadar diy yapan adamsın güç kaynağını pc güç kaynağından yaparsın diye düşünmüştüm
    turbocuk istiyoruz

rahmitanir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    57 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nazar değmesin, garaj mükemmel gerçekten. Isıtma olması da ayrı güzel bir detay.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    135 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    o kadar diy yapan adamsın güç kaynağını pc güç kaynağından yaparsın diye düşünmüştüm
    Var yaptığım bir güç kaynağı ama daha profesyonel bir şey olsun diye bu ürünü aldım. Bir üst lige doğru gidelim ufak ufak.

Alıntı rahmitanir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Nazar değmesin, garaj mükemmel gerçekten. Isıtma olması da ayrı güzel bir detay.
    Iıstma şöyle aslında oraya bi parantez açalım. Üst katta daire var ve tavanda yalıtım var. Kışın baya kar yağan günde garajı kapatıp basit bir sıcak hava üfleyen cihaz ile garaj içi 10 dk içinde tişört ile oturulacak kıvama geliyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KÖROĞLU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Var yaptığım bir güç kaynağı ama daha profesyonel bir şey olsun diye bu ürünü aldım. Bir üst lige doğru gidelim ufak ufak.

Iıstma şöyle aslında oraya bi parantez açalım. Üst katta daire var ve tavanda yalıtım var. Kışın baya kar yağan günde garajı kapatıp basit bir sıcak hava üfleyen cihaz ile garaj içi 10 dk içinde tişört ile oturulacak kıvama geliyor.
    bir ufak inceleme yaparsan sevinirim. akım ve voltaj değerleri ne hassasiyette diye. paranın hakkını veren aletse bizde alalım
    turbocuk istiyoruz

Ssamet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi garaj çok güzel olmuş emeğine sağlık.Tam içerde saatler geçirmelik
    -2006 Kia Cerato 1.5 Crdi-

Post Thanks / Like
    Mentioned
    135 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bir ufak inceleme yaparsan sevinirim. akım ve voltaj değerleri ne hassasiyette diye. paranın hakkını veren aletse bizde alalım
    Multimetre ile değerleri ölçer atarım, ama ürünü zaten bu işlerle uğraşan bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine aldım, o tavsiye ediyorsa iyidir zaten.

Boşluk bulup açtığımda değerleri paylaşırım görürüz hep birlikte.

Alıntı Ssamet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi garaj çok güzel olmuş emeğine sağlık.Tam içerde saatler geçirmelik
    Teşekkür ederim, bakalım hedef o yönde zamanla göreceğiz neler yapabiliyoruz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    lift kurulumu ne zaman

Post Thanks / Like
    Mentioned
    135 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı livaneli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    lift kurulumu ne zaman
    Lift için tavan kurtarmıyor O iş için dükkan tutmam lazım. İş konuları beklediğim gibi ilerlemezse o sistemi bir deneyeceğim ama mutlaka Belki o işte nasibimiz daha çoktur.

Evet masamız ufaktan oluşmaya başladı, eldeki elektronik devre elemanlarını dizmek için şu çekmeceli organizerlerden aldım, ürün süper. Tek eksiği içindeki çekmeceleri 2 ye bölen ayırıcı plastikleri göndermemiş firma.

@pirasa farklı kademelerde ölçtüm ufak da olsa fark var, ölçüm yaptığım alet unit in multimetresi ortalama bi cihaz ve ben ölçümüne güvenirim.

Fark aşağıdaki gbi. Bir de 12v aksiyel bir fan denedim gayet güzel çalıştırdı bir sorun yok. Kullanım tecrübem henüz yok ama dediğim gibi refaransla aldığım için zaten memnun kalacağımı biliyordum.

bu da kendi yaptığım güç kaynağı, baya iş gördü bu güne kadar, o artık emekli oldu. Bu tür işlerle iglilenen ihtiyacı olan varsa öm atsın göndereyim bunu.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ustam eline sağlık 0.07 güç devrelerinde çok önemli değil, önemli olan stabil olması. potanslar lineer değilse zamanla belki ayar zorluğu yapabilir o zamana zaten prof bir güç kaynağına geçersin. bu arada böyle konuşunca beni de yetkili biri sanma bende hobici elektronikçiyim eski güç kaynağında kullandığın adaptör çok mantıklı laptop adaptörleri şarj özellikli oldukları için çok stabil cihazlar oluyorlar.
    turbocuk istiyoruz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    135 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ustam eline sağlık 0.07 güç devrelerinde çok önemli değil, önemli olan stabil olması. potanslar lineer değilse zamanla belki ayar zorluğu yapabilir o zamana zaten prof bir güç kaynağına geçersin. bu arada böyle konuşunca beni de yetkili biri sanma bende hobici elektronikçiyim eski güç kaynağında kullandığın adaptör çok mantıklı laptop adaptörleri şarj özellikli oldukları için çok stabil cihazlar oluyorlar.
    Evet çok ufak bir fark var göz ardı edilebilir. Kendimce bir şeyleri geliştirmeyi düşünüyorum işte, olursa. Zamanla bakıcaz.

Öncelik şimdi şu vts nin motor içine emiş yapan bir fan takmak işim var. Onu çözeyim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    135 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nadir araba yıkadığım zamanlardan birisi oldu Boyadan sonra 2. yıkama sanırım.

Far içindeki uzun olan lambalar sarı onları değiştireceğim. Sisleri beyazda döndüreceğim, sislerin 1 tanesi çalışmıyor. Oraya güzel soketli bir sistem yapacağım ve mini led takacağım.

içini çok temizlemesem de fena değil, güzel bi paspas alacağım. Direksiyonu bi tık aşağı indirmiştim trim parçasını takmadım henüz o işi halledeceğim.

Bu arabanın bu döşemesini çok seviyorum deseni tonu harika,

Roof işini de çözeceğim neden olmadığını %99 anladım ama söküp dışarı almak için tavanı indirmem lazım hiç elim gitmiyor bu aralar.

Type-r topuz çok güzel oldu, aracın ruhuna aykırı görünse de kullanım esnasında çok çok iyi, zira RC topuz da almıştım taktım ve nefret ettim

Değişik bi açı,

Ufak bir katkım olsun, kendisi de daha önce vts sahibi olan bi arkadaşla tanıştık, maslak3d (ibrahim) Güzel bi adam 3d işiniz olursa mutlaka görüşün.

Ben kendisinden aşağıdaki parçaları aldım. Ürünlerin baskısı güzel, 3d baskı konusunda azda olsa bir tecrübem olduğu için kıyas edebiliyorum diyelim.

Sonrasında çeki demiri kapağı olmadığını görünce yazdı bana, dedim çizip basacağım. Sağolsun direkt çizimi attı hazırı var al abi bas diyerek.

Çalışmaları ve detaylı bilgi için buradan ulaşabilirsiniz. Ben memnun kaldım o yüzden paylaşmak istedim.

Maslak3D (@maslak3d) • Instagram photos and videos

Vts'e bu ara biniyoruz dün özellikle stres atmak için kendisiyle haşır neşir olduk. Yapılacaklar listesi bi hayli var ama zamana yayıyorum o işi. Yaptıkça paylaşırız.

deeperblack - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Defalarca kez niyetine girip yapmaım. Gerçi psu yu buna evirmek için alınacak küçük zıbıttırı bile nerdeyse buna yakın paraya geldi artık. Böyle bişey almak çok mantıklı. 2 Yıldır sepetimde bende üşenmekten almıyorum bir türlü .

Garaj çok iyi olmuş buarada. Yapay zeka sonrası banada bir cesaret geldi bu işler için ama buseferde vakit bulamıyorum

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler