User Tag List

Sayfa 13/13 İlkİlk ... 3111213
237 sonuçtan 229 ile 237 arası

Konu: R53 Mini Cooper S

drago - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    54 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok keyifli bir pist günü geçirdik.

Önce cana sonra mala bir zeval gelmemesi en büyük kazanım oldu.

Açıkçası ne kadar kontrol etsem de, 20 yaşında araba olunca, içimde hep acaba bir şeyi mi unuttuk hissiyatı vardı. Piste geldiğimde arabaları görünce de hafif bir tedirginlik olmadı değil.

Bu yüzden ilk kez çıktığım Park’ta önden çok arkaya bakarak günü 2:50 küsürle tamamladık. En hızlı turumuzda 11. virajda arkamdan gelene yol vermek için virajda açmamak adına frenlemek zorunda kaldım, o da saygılı bir sürücüydü, sıkıştırmak istemedi ve yol verdiğimi anlamadı, biraz bakıştık, öyle olunca düzlük 163 km ile bitti, yoksa biraz daha iyi bir süre alırdık sanıyorum.

Frenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladım. Textar dahi olsa günün sonunda cadde balatası olmasından dolayı, 3. Turda bi yaktık. Sonrasında 1 hızlı 1 yavaş olarak devam ettim keşke ustamı dinleyip hazır elindeki ebc balataları taksaymışım dedim. Fakat frenleme gücü muazzam.

Tek eleştiri olarak, brifingte yarış çizgisinden mi çıkarak yol verilmesi ya da sağa mı çekilinmesi gerektiği konusu biraz muamma olarak kaldı, duruma göre dendi. Soğutma turu atarken soldan huracan sağdan taycan yan yana gelince iyice frenleyip rahat geçsinler diye bilerek kerbe çıktım.

Kısaca günün hikayesi bu şekilde Tadımlık fotoğraflar, maşallahınızı eksik etmeyin.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçmiş olsun kazasız belasız bitmesine sevindim, Martini piste yakışmış!
    Pistte gidiş ok ama akıcı sürüş için duruş daha önem kazanıyo. Trafikte olmasa da pistte en azından bencillik olmaması da katılanların bilincini gösteriyo.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    54 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Lastiği janttan biraz sıyırmışız

güzel kareler vermiş, yıkatmadan girdiğime pişman oldum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pist hevesi alındıysabide parkur fotoğrafları görebiliriz
    [IMG][/IMG]

Post Thanks / Like
    Mentioned
    54 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı |KaAn| Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Pist hevesi alındıysabide parkur fotoğrafları görebiliriz
    [IMG][/IMG]
    Fazla radikal

4wd olmadığı sürece manası yok.

Bir de ben yere yakın olmayı seviyorum benlik değil, ama böyle bir şey yapacak olsam tt mk1 e yapardım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sen iste yeter, haldexe çevrilir bi şekilde. Yeterki Tt masraf teamül premium üye olmak için çaba sarfet)

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fotolar mükemmel, gerçekten bayıldım. Bu kadar emek versem piste sokup zorlar mıydım ? %90 hayır, %10 gaza gelme payım

İzmire gelirsem 1 tur sürerim bunu Rahminin mito da liste de oh 2 hoth hatch

Post Thanks / Like
    Mentioned
    54 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KÖROĞLU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Fotolar mükemmel, gerçekten bayıldım. Bu kadar emek versem piste sokup zorlar mıydım ? %90 hayır, %10 gaza gelme payım

İzmire gelirsem 1 tur sürerim bunu Rahminin mito da liste de oh 2 hoth hatch
    Valla ben de çok zorlayamadım kıyamadığımdan, ama özellikle ilk seans sonrası r53ün habitatının pist olduğunu anladım

Bir yandan da amacım bu kadar şey yaptık, 2.45-55 arası koşturalım da eksiği varsa da görelim idi. Biliyorsun, bir şey olmadan engelleyeyim diye bir dünya gereksiz para harcıyorum bazen. Mesela;

Cadde tipi balatanın textar bile olsa, 2 hotlap te köfte olduğunu, iyi piste iyi balata gerektiğini öğrendim

Forge coolerın diverterlar ile işini gayet iyi yaptığını deneyimlemiş oldum, emme tarafına o kadar sıkıştırma sonrası dokunamazken artık dokunabilir durumdayım.

Gergileri değiştirmeyi düşünüyordum, ses vs yapmadı o yüzden onu erteledim.

Kilit çok istiyordum, ama şu haliyle de çok keyifli olduğunu çok da gerek olmadığını gördüm.

Alüminyum taşırma kabı ve Mishimoto karbon cap kombinasyonu acaba ağır koşullarda kaçırır mı dedim, soğutma suyu eksilmedi. Mishimoto radyatör de alacaktım ama dijitalden su sıcaklığını takip ettim, 87yi geçmedi, onu da erteledim.

Yağ kaçakları, yoğun sıcak ve zorlama sonrası tekerrür eder mi dedim etmedi.

Bir r53 hastalığı olan direksiyon pompası bu kadar manevra sonrası sıkıntısı varsa çıksın, yenileyelim dedim, bırakmadı

Askerlik yaşı gelmiş araba, Çok şükür yüzümü kara çıkarmadı, güzel bir test oldu, keyfi de yanına kar kaldı.

İzmir’de güzel rotalarımız var, muhakkak gelmelisin, KA yı da getirmelisin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    54 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bugün neler yaptık;

R53 OC’de birisinin Cerakote kit ile farlarını restore ettiğini paylaşmasının ardından, farlarımın aslında sandığım kadar temiz olmadığını fark ettim.

Artık mendil hayatımızın her alanına nüfuz ettiği için mendillerle oluşturulmuş bir set.

Önce oksidasyonu temizleyen mendiller, ardından kalın sonra ince zımpara ve seramik coat mendilleriyle finish.

YouTube ‘ daki uygulamalarda oksidasyon temizleme mendilleri baya renk değiştirirken bende hiç öyle şeyler olmadı.

Nitekim işlem bittiğinde de bariz bir fark göremedim, ama kapalı alanda olduğum için de olabilir.

Türk mantığı, ıslak mendille önce elini siler, sonra telefonu siler, sonra ayakkabıyı siler hesabı, seramik mendilde kaldıysa diye jantları da onunla geçtim

Cumartesi günü yol ve pist kirini atsın diye yıkamaya verdim, fakat akşamına bagaj kapağı kendi kendine açılmaya başladı, sonra da kilitli kaldı.

Arka koltuğu kaldırıp manuel olarak bagajı açtım, bagaj açma kolu krom trimin içerisinde, söktüm ve ters çevirmemle birlikte oluk oluk su aktı. Sonrasında gece o haliyle kurumaya bıraktım.

Bugün açık bir yer bulup kontak sprey aldım, ama zaten mekanizma kuruyunca normale dönmüştü. Yine de kontakt spreyle korozyonlarını bir güzel temizleyip, sonrası için güvenceye almış oldum.

Yıkama sırasında martini şeritlere biraz zarar geldiğini de gördüm (bu yıkama bana baya pahalıya mal oldu), zaten temmuz sıcaklarından önce sökecektim, eylülde de muayene var diyerek bir güzel kaputa zarar vermeden söktüm.

Haliyle ön logo boşta kaldı, tekrar martini logoyu takmak istemedim.

Arka armayı mat siyah f55 lci ile değiştirmiştim ama ön için r53 e r53ten başka arma olmuyor scooptan ötürü.

Üstündeki logoyu kestim biçtim, mat siyah boya ve mat vernik ile vernikleyip, ortası da soyulmuş mini logosu yerine siyah red bull logosu taktım aynı ölçülerde. Böylece ön ve arka da takım olmuş oldu.

Sonrasında yıkamacının eksik bıraktığı yerleri temizlerken şu kaput altına da öylesine de olsa bir gireyim dedim.

Le finale:

Konu drago tarafından (19-05-2025 Saat 14:52 ) değiştirilmiştir.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler