User Tag List

Sayfa 2/6 İlkİlk 1234 ... SonSon
99 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Bitkin bertone

21dc963 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı umutcan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Folyo işi çok dertli, sökerken ısıtmadınız sanıyorum. Ya sıcak su ile ya da fön ile ısıtarak çıkarmak gerekirdi ancak bu kaplamanın çok eski olduğunu düşününce o bile faydalı olmayabilir gibi görünüyor. Şimdi öncelikle yüzeyi biraz ısıtıp sonrasında IzoPropil Alkol ve plastik kazıyıcı ile sökmeyi denemek lazım. Kazırken dikkatli olmalı ve vernik tabakasını çizmemeye özen göstermelisiniz. Eğer yine de olmuyorsa matkap ucuna takılan bant kazıyıcı aparatlar var belki onunla denemek fayda sağlayabilir ve en son seçenek artık o kaputun komple zımparalanması olacak diye tahmin ediyorum.

Kapı içlerindeki durumu çok net anlamamakla beraber deri kaplamaların değil de bu kaplamaların bulunduğu ek parçaların yerinde durmadığını düşünüyorum. Kapı içinin arkadan fotoğrafı olursa belki daha iyi bir çözüm (vidalı bağlantı vb.) önerisi olabilir. Çünkü sıcak havalarda tüm yapıştırıcılar illaki yeteneğini kaybedip zamanla çözülecektir.
    Sıcak değil kaynar su döktük isi tabancası ile epey zaman harcadık ama sökülmedi kaplama nasıl yapıldı kaput kirli iken mi yapıldı bilemiyorum ama çok zor çıkıyordu en etkili sıvı izopropil alkol oldu haricinde hepsi hikaye şuan bu duruma getirebildik ama kaplamayı sökmeye harcanan zaman ve enerjinin üç katını recinesini sökmeye harcadık
    [IMG][IMG] [/IMG][/IMG]

Kapı içleri için daha ayrıntılı fotoğraflandiriyorum

[IMG][/IMG]

Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    su zımparası ve arkasından pasta ve sonrasında cila ile kurtulabilirsin o yapışkanlardan. Zımpara dediysemde haldır huldur çıkar bununla ulen diye dalmayın. Ufak bir yerinde deneme yapın. Alkolde olur eğer çok çok eski değilse.
    En etkilisi alkol oldu recineyi bir miktarda olsa eritiyordu

Alıntı makif84 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şimdiden kolay gelsin.Bu tarz ürünler var bir çok markanın inceleyin isterseniz.Video örnek olarak paylaşıldı.

Altın oran ile Folyo yapışkan temizliği #folyo #yapışkan #tabela #folyokaplama #yapıskantemizligi - YouTube
    Dediginiz tarzda bir üründe aldım sanayiden ama recineyi bölgesel olarak biriktiriyordu yüzeyden sökmüyor sadece toparlanmasını sagliyordu ve bu tür ürünlerde tiner vardır bilginiz olsun

Alıntı omery Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hayırlı olsun, kazasız belasız. bu kasayı çok severim, yapılan iş ve ayrılacak bütçe asgari olsa da ufak dokunuşlarla şuanki halinden çok daha iyi duruma geleceği kesin. hasret kaldık böyle konulara, şimdiden emeğinize sağlık
    Bende güzel olsun istiyorum ama kaput kaplamasını sökmek için bile totlade 500 TL den fazla temizlik ürününune para gitti araba işi tamamen para cokomel iliskisinde
    Konu 21dc963 tarafından (08-08-2024 Saat 18:59 ) değiştirilmiştir.

umutcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gerçekten iyi yol kat etmişsiniz. Bu noktadan sonra, önce 1500 zımpara ile sulu işlem yapmak denenebilir. Sonrasında Pasta ve Hare giderici ile konu kapatılır gibi görünüyor.

Kapı panellerinin arkadan görüntüsü olursa eğer içerideki bağlantı ayakları vs görülebilir. Muhtemelen o ayaklar (varsa eğer) kırılmış ve sonrasında yapıştırıcı ile saldırmışlar panele. Öncelikle eksi yapıştırıcı kalıntılarından mutlaka kurtulun sonrasında ise mümkünse içeriden vidalı bağlantı ama eğer mümkün değilse de ince bir kat silikon ile işlem denenebilir. Ama tavsiyem öncelikle mekanik bağlama yollarının araştırılması, ilk iletimde yazdığım gibi tüm yapıştırıcılar zamanla kendini bırakacaktır.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gerçekten iyi yol kat etmişsiniz. Bu noktadan sonra, önce 1500 zımpara ile sulu işlem yapmak denenebilir. Sonrasında Pasta ve Hare giderici ile konu kapatılır gibi görünüyor.

Kapı panellerinin arkadan görüntüsü olursa eğer içerideki bağlantı ayakları vs görülebilir. Muhtemelen o ayaklar (varsa eğer) kırılmış ve sonrasında yapıştırıcı ile saldırmışlar panele. Öncelikle eksi yapıştırıcı kalıntılarından mutlaka kurtulun sonrasında ise mümkünse içeriden vidalı bağlantı ama eğer mümkün değilse de ince bir kat silikon ile işlem denenebilir. Ama tavsiyem öncelikle mekanik bağlama yollarının araştırılması, ilk iletimde yazdığım gibi tüm yapıştırıcılar zamanla kendini bırakacaktır.
    [IMG] [/IMG][IMG][/IMG]

Vida yok maalesef sadece yapıştırıcı ile yapışmıştirilmis

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öncelikle kesinlikle acele iş yapmayın, eski yapıştırıcıyı kazıyın iki yüzden de. Parçala zorlanmadan kasılmadan yerine oturup durabiliyorsa dyson silikon bence sağlam olur, iyi uygulanırsa sıcakta vs. bırakmaz diye düşünüyorum. Ama parçalar kasıyorsa hiçbir yapıştırıcı uzun süre gitmez. Bu arada montajdan önce yapıştırıp yüzde yüz kurumadan montajını yaparsanız daha güzel olur parça yerine alışıp kurusun.

S-works - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yapışkanı büyük ölçüde temizlemişsiniz. ucuz ve etkili olarak 1 lt benzin işinizi fazla fazla görür. Bezle yüzey ıslanacak kadar sürüp kredi kartı benzeri sert plastik ile yüzeydeki kaba yapışkanı kazıyın. kalanı da benzinli bez ile çok rahat bir şekilde alırsınız.
    Special Works Detaylı Araç Bakım Merkezi

https://www.instagram.com/specialworkstr/

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hayırlı olsun öncelikle ve iyi cesaret özellikle 1.8 bertone almak. Folyo kısmını baya aşmşsın, başka yerlerden folyo film çıkarman gerekirse akfix a104 ürünü ihtiyacını giderebilir. 1 kutusu ile ön cam filmini söktüğümde tüm yapışkan cam tarafında kaldı 2 saat gibi bir sürede camdaki tüm yapışkanı sökebildim.

Başka bir yüzeye de zarar vermiyor.

Pandizotlar için bir dah sökmem diyorsan 404 ün çift karışım epoxy ürünü var onu deneyebilirsin.

Ya da dayson önerisi gelmiş, sabitledikten sonra bu ürün ile etrafını dönersen iş görebilir.

Klay gelsin.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yapışkanı sökmek için bu tarz ürünler kullanıyorlar genelde.

Brio Brio Etiket Serit Folyo Temizlik Silgisi | Arac Temizlik Seti

bu yalnızca bir örnek. benzer başka ürünler de var. Sürtünmeyle silgi edasıyla alıp götürüyor.
    "...Bilgisiz kimseler onlara söz söyleyince "Selam" der geçerler."

umutcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yukarıdaki tavsiyelerin gerçekten çok kıymetli olduğunu düşünüyorum.
    Ancak aracın orjinalinde de bu parçanın yapıştırılmış olması ihtimali beni düşündürüyor.
    Mutlaka öncesinde geçmeli bir bağlantısı vardı ve döşeme yenilenirken onlar iptal edildi, yoksa bu parçanın yapıştırılarak montajlanmış olması pek olası değil.
    Daha önce bu işlemde tecrübesi olan varsa ve bizi aydınlatırsa nefis olur.

Yapıştırma işleminde kullanacağınız ürünün kuruma sonrası hala bir miktar esnek kalabilmesi titreşime bağlı bozulmaların önüne geçecektir. Bu sebeple oyumu Dyson Silikon'dan yana kullanırdım. Ancak uygulama sırasında döşemeyi temiz tutmanız zor olabilir, bu sebeple taşma ve dökülme ihtimali olan bölümleri maskelemekte de fayda görüyorum.

Sabırla ve özenle yapılmayacak iş değil.
    Biraz emek verilince güzel olacaktır muhakkak.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kocamanadam Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öncelikle kesinlikle acele iş yapmayın, eski yapıştırıcıyı kazıyın iki yüzden de. Parçala zorlanmadan kasılmadan yerine oturup durabiliyorsa dyson silikon bence sağlam olur, iyi uygulanırsa sıcakta vs. bırakmaz diye düşünüyorum. Ama parçalar kasıyorsa hiçbir yapıştırıcı uzun süre gitmez. Bu arada montajdan önce yapıştırıp yüzde yüz kurumadan montajını yaparsanız daha güzel olur parça yerine alışıp kurusun.
    4 saat ilk kuruma sonrasında 12 saat sonra tam kuruma sağlanıyormuş bunu göz önünde bulundurarak alarm kurdum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı S-works Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yapışkanı büyük ölçüde temizlemişsiniz. ucuz ve etkili olarak 1 lt benzin işinizi fazla fazla görür. Bezle yüzey ıslanacak kadar sürüp kredi kartı benzeri sert plastik ile yüzeydeki kaba yapışkanı kazıyın. kalanı da benzinli bez ile çok rahat bir şekilde alırsınız.
    valla neler denedik neler zemzem suyu bile burd aiş görmez sadece güçten anlıyor bu kaplama kol gücü ve alkol ile kaldırabildik

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 21dc963 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    4 saat ilk kuruma sonrasında 12 saat sonra tam kuruma sağlanıyormuş bunu göz önünde bulundurarak alarm kurdum
    Yapıştırıcı sürmeden bol bol test yapın, lekesinin ıslak mendille silindiğinde geçmesi lazım ama görümeyen bir yerrde denersiniz can sıkılmasın sonra kolay gelsin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    iki kapı döşemesi almıştım yolcu tarafında mınık bır sıkıntı vardı onda ilk deneme yapmak istedim bir kutu dayson biti küçük bir kısım için diğer döşeme için en az iki kutu almam gerekiyor sonrasında hem bir miktar yalıtım hemde bir miktar sağlamlık amaçlı iç kısmını pütürlü boya ile boyamak istiyorum sizlerin yorumu ne olur hata mı yapmış olurum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yukarıdaki tavsiyelerin gerçekten çok kıymetli olduğunu düşünüyorum.
    Ancak aracın orjinalinde de bu parçanın yapıştırılmış olması ihtimali beni düşündürüyor.
    Mutlaka öncesinde geçmeli bir bağlantısı vardı ve döşeme yenilenirken onlar iptal edildi, yoksa bu parçanın yapıştırılarak montajlanmış olması pek olası değil.
    Daha önce bu işlemde tecrübesi olan varsa ve bizi aydınlatırsa nefis olur.

Yapıştırma işleminde kullanacağınız ürünün kuruma sonrası hala bir miktar esnek kalabilmesi titreşime bağlı bozulmaların önüne geçecektir. Bu sebeple oyumu Dyson Silikon'dan yana kullanırdım. Ancak uygulama sırasında döşemeyi temiz tutmanız zor olabilir, bu sebeple taşma ve dökülme ihtimali olan bölümleri maskelemekte de fayda görüyorum.

Sabırla ve özenle yapılmayacak iş değil.
    Biraz emek verilince güzel olacaktır muhakkak.
    kesinlikle vidalama vs yok opelciğim sağolsun baskının en fazla yerde yapıştırıcı kullanmış harici her yerde segmanlar ile tutturmuş

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ardicli2000 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yapışkanı sökmek için bu tarz ürünler kullanıyorlar genelde.

Brio Brio Etiket Serit Folyo Temizlik Silgisi | Arac Temizlik Seti

bu yalnızca bir örnek. benzer başka ürünler de var. Sürtünmeyle silgi edasıyla alıp götürüyor.
    bu tür ürünler tiner katkılı oluyor boyaya zarar veriyor en iyi çözüm alkol oldu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KÖROĞLU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hayırlı olsun öncelikle ve iyi cesaret özellikle 1.8 bertone almak. Folyo kısmını baya aşmşsın, başka yerlerden folyo film çıkarman gerekirse akfix a104 ürünü ihtiyacını giderebilir. 1 kutusu ile ön cam filmini söktüğümde tüm yapışkan cam tarafında kaldı 2 saat gibi bir sürede camdaki tüm yapışkanı sökebildim.

Başka bir yüzeye de zarar vermiyor.

Pandizotlar için bir dah sökmem diyorsan 404 ün çift karışım epoxy ürünü var onu deneyebilirsin.

Ya da dayson önerisi gelmiş, sabitledikten sonra bu ürün ile etrafını dönersen iş görebilir.

Klay gelsin.
    neden 1.8 ile ilgili kötü anınız mı var. piyasada bulunan 1.6 yada 1.4 astra g tüm araçların motor kodu z14xe yada z16xe benım aracında z18xe bır cok parçaları aynı hatta vectra b lerde de cok fazla var bu motordan bence en sıkıntılısı 2.2 olan z22se motor kodlu araç

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    [IMG][/IMG][[IMG][/IMG]

Yolcu tarafi bu aslında pek sorun yoktu ama yavastan kalkmaya başlayan yerlerine dayson uyguladım gerekli gördüğüm yerlerine Filede uyguladım
    Öncesinden eski sahipleri İran yapistirici gibi yumasak ama güçlü bir malzeme kullanmışlar zaten hale görevini yerine yerine getiriyor diye karismadim
    Bunun sonucuna göre diğer kötü durumdaki kapı döşemesine baslayacam
    Şuan aklımda tek bir soru var daha önce yapan görmedim ama putur ile içini boyasam az da olsa mukavemet ve yalitim elde eder miyim
    Konu 21dc963 tarafından (13-08-2024 Saat 18:31 ) değiştirilmiştir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yok pütür kesinlikle malzemeni çöp eder, o işe yaramıyor. Trim malzemelerinde dokusu için kullanılabilir belki ama el alışkanlığı lazım biraz cins bir malzeme benim tecrübem böyle en azından. Yine hurda parçalar üsütnde deneyerek öğrenebilirsin ben bu şekilde bayağı parça kurtardım. Aynı zamanda mat siyah boya da çok işe yarar yer yer

File fikri de güzel olmuş, kaan abinin yukarıda dediği iki parçalı 404 çelik yapıştırıcı çok güçlü oluyor ancak küçük tüplerde geldiği için maliyeti fazla olacaktır. Bu halde kapı kolları, tutamaçlar vs. kapının iskeletine vidalanınca aslında sağlam olması lazım. Üretilirken yapıştırıcının kuvvete maruz kalacağı bir tasarım yapmamışlardır bence, sağlamasını araç üzerinde yapıp bir düşünürsen belki gerek olmayabilir ama aracı en iyi sahibi bilir tabii ki.

Yalıtım için de internette satılan 6-8mm gibi yapışkanlı süngerler var, ben aracımın kapı içlerine uygulayıp faydasını görmüştüm. Ancak çok amatörce bir uygulama onu belirteyim, kapıdaki boş alanlara büyük parçalar halinde uyguladım. Bu arada yalıtımdan daha önemlisi kapının bütün segmanlarını tamamlayıp boşluk varsa segmanları yuvasına bez bant vs. bir malzemeyle oturtmak lazım sessizlik için.

Edit bu arada son fotoda en alttaki klipsi tutan yer gibi sonradan yapıştırma parçaların attığını görmüştüm onları da kontrol edersen iyi olur gerekirse sağlamlaştırırsın
    Konu kocamanadam tarafından (13-08-2024 Saat 20:16 ) değiştirilmiştir.

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 21dc963 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    neden 1.8 ile ilgili kötü anınız mı var. piyasada bulunan 1.6 yada 1.4 astra g tüm araçların motor kodu z14xe yada z16xe benım aracında z18xe bır cok parçaları aynı hatta vectra b lerde de cok fazla var bu motordan bence en sıkıntılısı 2.2 olan z22se motor kodlu araç
    Amcamın oğlu opel parçacısı. 1.8 bertone alayım dedim, dükkana gelme dedi

O dönem araştırdığımda 1.6 sını önerdi herkes. Fiilen bir tecrübem yok.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kocamanadam Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yok pütür kesinlikle malzemeni çöp eder, o işe yaramıyor. Trim malzemelerinde dokusu için kullanılabilir belki ama el alışkanlığı lazım biraz cins bir malzeme benim tecrübem böyle en azından. Yine hurda parçalar üsütnde deneyerek öğrenebilirsin ben bu şekilde bayağı parça kurtardım. Aynı zamanda mat siyah boya da çok işe yarar yer yer

File fikri de güzel olmuş, kaan abinin yukarıda dediği iki parçalı 404 çelik yapıştırıcı çok güçlü oluyor ancak küçük tüplerde geldiği için maliyeti fazla olacaktır. Bu halde kapı kolları, tutamaçlar vs. kapının iskeletine vidalanınca aslında sağlam olması lazım. Üretilirken yapıştırıcının kuvvete maruz kalacağı bir tasarım yapmamışlardır bence, sağlamasını araç üzerinde yapıp bir düşünürsen belki gerek olmayabilir ama aracı en iyi sahibi bilir tabii ki.

Yalıtım için de internette satılan 6-8mm gibi yapışkanlı süngerler var, ben aracımın kapı içlerine uygulayıp faydasını görmüştüm. Ancak çok amatörce bir uygulama onu belirteyim, kapıdaki boş alanlara büyük parçalar halinde uyguladım. Bu arada yalıtımdan daha önemlisi kapının bütün segmanlarını tamamlayıp boşluk varsa segmanları yuvasına bez bant vs. bir malzemeyle oturtmak lazım sessizlik için.

Edit bu arada son fotoda en alttaki klipsi tutan yer gibi sonradan yapıştırma parçaların attığını görmüştüm onları da kontrol edersen iyi olur gerekirse sağlamlaştırırsın
    Kral dikkat edersen klipsi tutan yer fabrikasyon kapistirilmis aslında çok sağlam ama yinede havanın sıcak olduğu zamanda montaj yapmayı düşünüyorum çok sert kırılgan bişey ama kırık değil şimdilik
    Senin yorumundan sonra puturden vazgeçiyorum ama dayanımı için bişeyler lazım bilmem neden ama güven vermiyor dayanımı .. Aslında fabrikasyon halinde şuan ama yinede daha iyisi olsun isterim

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler