User Tag List

Sayfa 8/27 İlkİlk ... 67891018 ... SonSon
512 sonuçtan 134 ile 152 arası

Konu: AE101 Corolla Total Rebuild with 4AGE Frankenstein

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Harcadığın ve harcayağın emeğe değeceği belli.Gerçekten güzel işler yapmışsın.Allah kaza bela vermesin.

Bestsi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    konuyu cok gec gordum gercekten cok guzel olmus benim corollayla motor kardeşi motorunun suanki halinin bir dynosu varmı ve bir soruda rolanti motoru iki farklı tip cıkmıs 4 afe de bu konuda bir bilgin varmı ?
    [SIGPIC]http://i1106.hizliresim.com/2011/6/24/7826.png[/SIGPIC]

-batu- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SR20DE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sayfaları okudum cidden güzel işler çıkarmışsın nokta olma yolunda ilerliyorsun

Kocaman maaşallah
    teşekkür ederim elimden geldiğince bişeyler yapmaya çalışıyorum.

Alıntı Melih-Ö Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    öyle kardeşim öyle sen uğraşır didinirsin mis gibi yaparsın gelir şerefsizin biri bi tane anahtar veya tornovidayla bütün emeklerini çalar ah bi yakalasak varya çizerken hardcore :@
    aynen valla sorma. Ertesi gece sopayla arabanın içinde bekledim sırf piçin evladı gelsin diye ama yok

Alıntı Bluttbeton Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Muhteşem maaaşallah abi yaptıklarınla bana çok iyi örnek oluyorsun.ellerine emeğine sağlık
    Teşekkür ederim Yardımım dokunabileceği her konuda yardım ederim

Alıntı Selman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Maşallah. Zevkle ve özenle yapıyosun yaptığın şeyleri çok güzel oluyor aracın. Kazasız belasız inşallah
    Teşekkür ederim. Yapmış olmak için yaparak ortaya güzel bişey çıkmayacağı aşikar. teşekkürler tekrar.

Alıntı JapanTuner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    maşALLAH kardeşim cidden araç cok güzel projede fena cok iii yürüyeceğinede eminim
    Kaan abi çok teşekkür ederim. İnşallah yaz sonuna kadar bitiririm de cam carlıktan kurtuluruz artık.

Alıntı mladi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    allah kaza bela vermesin gerçekten çok güzel bi şekilde ilerliyorsun çok başarılı bi çalışma
    teşekkür ederim

Alıntı mur_84 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    maşallah kafadan çok tehlikeli duruyor..
    bende kafadan duruşunu çok seviyorum valla

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı dragstar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    olm yavşaksın tabladan aldırdığını bana söylemedin yakalanırsın böyle

wasted ile edisin hiç farkı yok ama edis uğraştırıyor ben wasted olarak yaparım senn döt yiyorsa edis e çevirirsin ahhaahha

avon slicsler tanıdık geldi nerden acaba

sente atlatarak triger değişimi olur oktaykanlarda ben ilk kez duydum çok ince ayar olmaz ama işede yarar

60 mm kelebek yerine güzel bir egzantrik sonrada itb diyorum sana

ya snn araban nasıl 940 kg olur bnmki stock 935 bence yanlışlıklık var

ruhsata bakma sen heryerde 1060 kg yazıyor arabana

senle yarın konuşuruz la amma uzun yazmışın

Alıntı fsunnetci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kazasız belasız sürüşler maşallah güzel omuş..
    teşekkür ederim cümlemize..

Alıntı Low-Rider Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dostum maşalalh çok güzel bir aracın var gözün gibi de bakıyorsun.

Yapmak istediklerini yapınca baya keyifli bir hal alır heralde araban
    teşekkür ederim maddiyat elverdiğince yapmaya çalışıyorum. Senin R9 gibi buda bana babadan yadigar o yüzden çok titriyorum üstüne

Alıntı salimcinisli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hocam mükemmel nkta atişlari yapiyorsun yahu=) gerçekten eşi benzeri olmayan , karakter sahibi bi araç oldu corollan=) eskiden 91 corolla sürücüsü olarak sanirim pekte objektif bakmiyorum ama olsun. sitedeki en başarili araçlardan biri kesinlikle=) cihan kardeşimin dediği gibi atmosferik devam etmelisin bnce.
    allah herseyi gönlüne göre versin , kolay gelsin=)
    salim teşekkür ederim kimseye laf sokmak gibi olmasın ama angel ve şeffaf stop takmak hiçte şıklaştırmıyor bence arabayı. tabi bu benim zevkim. Tekrar teşekkürler, N/A iyidir

Alıntı kolaylı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Masallah Kardesım Cok Gusel Oluyor Aracın Bıtmıs Halını Beklıyorum
    teşekkür ederim

Alıntı focus musty35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    cok guzel aracın bendede vardı aynısından 1.3 88 hp dı benımkı 2. vıteste 110 gıdıodu
    tekrardan alabılceım bır arac kazasız belasız
    kesici yok tabi bende 6300 de 96-97 gibi. 7000 dönerkende 10x lerde kesiyodu
    teşekkür ederim tekrardan.

Alıntı mixercempl Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    maşallah çok güzel çok sade çok çekici.jdm siyah zeminli far eksik kalmış bence.oda olsa muhteşem olacak
    JDM farlar vardı, faruğa sattım Kendisinede söyledim bence kalite olarak 5 para etmez. sadece görüntüsü güzel. o farlar yüzünden önümdeki direği göremedim son anda kırdım. O günden sonra söküp attım.

Alıntı TarikS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    anahtar olayina cok uzuldum abi Allah dusmanimin basina vermesin cok sinir bozucu bir durum.. gecmis olsun neyse kaskodan araba yenilenmis olur diyorsan bi nebze hafifletir acisini
    tarık sağol öncelikle. İşte kansızın biri yapmış ne diyebilirsin ki kaputu ve tavanı boyatıcaktım zaten. 13 yaşını doldurdu yavaş yavaş boyasıda yaklaşıyor. Bu durum biraz hafifletti acısını aynen.

Alıntı DRaGGeR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yahu hersey güzel de farlar önceden koyuymus neden orjinale cevirdin?

Su anki görüntüde mükemmel olurdu o siyah farlar.
    Abi gerçekten 5m önümü görmüyordum. + olarak buzlu camlı farlarda asıl odaklayan camın kendisi olduğu için merceksiz arabaya xenon takmış gibi oldu. Ve JDM olunca far ayarı saçma sapandı. Dayanamadım söktüm attım. Belki bunları karartabilirim bir ara

Alıntı Gokhan43 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Herşey Batuhan'ın Bandırmadan dönüp Gökhan hadi yurdun önüne çık demesiyle başladı Çıktığımda arabayla beni bekliyor ve arabanın bagajında bavul vs. den ziyade araba parçası doluydu Araba pislikten geçilmiyordu dış tarafından Neyse daha o geceden rahat duramadan iç tarafta hafif bi temizlik yapalım dedik ve macera başladı Yaklaşlık 1 ay içinde , vaktimiz , paramız vs. el verdiğince bu hâle getirdik arabayı.Gerçekten ilk geldiği günle karşılaştıracak olursak evrim geçirdi gibi bişey oldu Çok değer verdik ettik ama sakınan göze çöp batar misali son gün sabahı baktığızda şeref yoksunu hayvanın biri arabayı anahtarla dolaşmış Yapcak bişey yok artık inşallah boyandıktan sonra böyle şeyler başına gelmez..
    Tekrar kocaman maşallah diyorum
    gökhancım sağol benim söyliyiceklerimi kelime kelime yazmışsın.

Alıntı lewo_rolla Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi bide orj i kadar göstermiyor batu da xenon sevmiyor , o yüzden geri söktü
    aynen xenon 97 model bir arabaya yakışmıyor bence.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tuner faruk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Maşallah Batuhan çok güzel oldu çizikler içinde anasını hiç sevmeyen birisi olduğu kesin
    Faruk farlarımı geri ver laa Teşekkür ederim kardeşim darısı başına

Alıntı SErhat. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Harcadığın ve harcayağın emeğe değeceği belli.Gerçekten güzel işler yapmışsın.Allah kaza bela vermesin.
    Teşekkür ederim, cümlemize

Alıntı Bestsi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    konuyu cok gec gordum gercekten cok guzel olmus benim corollayla motor kardeşi motorunun suanki halinin bir dynosu varmı ve bir soruda rolanti motoru iki farklı tip cıkmıs 4 afe de bu konuda bir bilgin varmı ?
    Öncelikle teşekkür ederim

Bildiğim kadarıyla sizdeki motor gen2. Eğer enjenktörler runnerların üzerindeyse öyledir.

Gen 2 lerde tek tip rölanti var. Gen 1 de 4afe olarak geçtiği için onun rölanti motoru biraz daha farklıydı.

Gen 2lerdeki rölanti motoru 3 kablolu Stepper Idle Air Control Valve diye geçer Yani rölantiyi kademe kademe arttırır ve kademe kademe azaltır, direk Coolant Temp. üzerinden çalışır. Ms konfigirasyonu için soruyorsanız zaten 2-3-4 kablolu seçenekleri vardır. bizimki 3 kablolu.

Dyno çıktısı maalesef yok. Ama işlemlere başlamadan önce bir kere dynoya çıkıcam. 200000 de bir motor iyi bakılınca ne kaybediyormuş ne kaybetmiyormuş görücez.

Bu arada elimde 4afe için Haynes Manual var. Başka sıkıntınız olursa elimden geldiğince yardımcı olurum.

tuner faruk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu arada Batuhan farları daha takmadım ama aklımda başka bişey var eğer kıyabilirsem orjinal farlara bana sadece bu farkarın şefaf camları yaramış olucak önce bi takıyımda ama kesinlikle xenon olmicak bende aynen senin gibi sevmiyorumyada farklı bişey daha vardı onun yapılmasını bekliyorum eğer yapan kişi arabayı yakmazsa bende yapıcam

Murat Süslü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çok güzel duruyo beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ee
    yaaaa bordo corolla gördüm ama böylesini görmedim maşallah allah kaza bela vermesin

TechTurkey FaBeRgE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ne zaman mailime baksam sen aklıma geliyorsun

açılırken linkte col117 yazıyorda

maşallah Batu çok güzel oldu, nazar değmesin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tuner faruk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu arada Batuhan farları daha takmadım ama aklımda başka bişey var eğer kıyabilirsem orjinal farlara bana sadece bu farkarın şefaf camları yaramış olucak önce bi takıyımda ama kesinlikle xenon olmicak bende aynen senin gibi sevmiyorumyada farklı bişey daha vardı onun yapılmasını bekliyorum eğer yapan kişi arabayı yakmazsa bende yapıcam
    farukçum o farlara yapılacak en iyi şey içine bi xenon mercek. Hadi bi xenonu geçtim sadece mercekte olur. camın üstündeki o desenler bizim farların odaklamasını sağlayan kısım. yani onlar olmayınca hiç bişey olmuyo.

Alıntı Murat Süslü Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    çok güzel duruyo beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ee
    yaaaa bordo corolla gördüm ama böylesini görmedim maşallah allah kaza bela vermesin
    teşekkürler

Alıntı FaBeRgE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ne zaman mailime baksam sen aklıma geliyorsun

açılırken linkte col117 yazıyorda

maşallah Batu çok güzel oldu, nazar değmesin
    ibrahim başkan bizim bubble gumla collinite nooldu be

teşekkür ettim abi tekrardan, UQDni gökhanla yolladım bu arada

SercanTurkoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maşallah, kazasız belassız binin..

street_cops - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maşallah aracınız çok güzel olmuş. Çok beğendim.
    Allah kaza bela vermesin.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bravo_sercan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Maşallah, kazasız belassız binin..
    teşekkür ederim

Alıntı street_cops Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Maşallah aracınız çok güzel olmuş. Çok beğendim.
    Allah kaza bela vermesin.
    teşekkürler, cümlemize..

Sıcak gelişmeler. Yalıtımlı emme manifold contası ve Mavi ThermoTec Headers Sargısı kargoda

cess - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maşallah gerçekten..bende çok beğendim sade ve güzel..özellikle jantlarla arabanın renginin uyumu güzel olmuş..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı corolla117 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Faruk farlarımı geri ver laa Teşekkür ederim kardeşim darısı başına

Teşekkür ederim, cümlemize

Öncelikle teşekkür ederim

Bildiğim kadarıyla sizdeki motor gen2. Eğer enjenktörler runnerların üzerindeyse öyledir.

Gen 2 lerde tek tip rölanti var. Gen 1 de 4afe olarak geçtiği için onun rölanti motoru biraz daha farklıydı.

Gen 2lerdeki rölanti motoru 3 kablolu Stepper Idle Air Control Valve diye geçer Yani rölantiyi kademe kademe arttırır ve kademe kademe azaltır, direk Coolant Temp. üzerinden çalışır. Ms konfigirasyonu için soruyorsanız zaten 2-3-4 kablolu seçenekleri vardır. bizimki 3 kablolu.

Dyno çıktısı maalesef yok. Ama işlemlere başlamadan önce bir kere dynoya çıkıcam. 200000 de bir motor iyi bakılınca ne kaybediyormuş ne kaybetmiyormuş görücez.

Bu arada elimde 4afe için Haynes Manual var. Başka sıkıntınız olursa elimden geldiğince yardımcı olurum.
    benim arabaya taktıgım tesisat 98model bir corolladan cıkmıstı rolantı motorunun ustune takılacak olan jakta cıkıntı sag tarafta bugun belki 20tane rolanti motoru baktık hepsinin cıkıntısı solda cıldırıcam bu yuzden sordum tırnak terste oldugu için takılmıyorda kablosu dogal olarak rolanti off yuksek geziyorum bu yuzden sormustum acaba benim tesisattamı bir terslik var ? yada benim rolanti motorunada 3 kablo gelior bunların yonlerini degiştirip taksam acaba calısırmı?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Bestsi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benim arabaya taktıgım tesisat 98model bir corolladan cıkmıstı rolantı motorunun ustune takılacak olan jakta cıkıntı sag tarafta bugun belki 20tane rolanti motoru baktık hepsinin cıkıntısı solda cıldırıcam bu yuzden sordum tırnak terste oldugu için takılmıyorda kablosu dogal olarak rolanti off yuksek geziyorum bu yuzden sormustum acaba benim tesisattamı bir terslik var ? yada benim rolanti motorunada 3 kablo gelior bunların yonlerini degiştirip taksam acaba calısırmı?
    sorun şu olabilir, 98 dediğiniz corolla bu yuvarlak farlı versiyondanmı acaba? Eğer öyle ise onlardaki 4afe yide gen3 olarak kabul edebiliriz.

İsterseniz yarın ben rölanti motorunun ayaklarının ve tesisatın şemasını koyiyim, ona göre kontrol edersiniz.

Ters çalıştırmak ne kadar sağlıklı olur bilmem, gerçi içindeki sadece 1 motor akım yönü farketmemesi lazım ama. En iyisi ben yarın şemayı ekliyim ona göre kontrol edin.

şemadan kontrol edip doğru şekilde bağladıktan sonra bir sorun çıkıcağını zannetmiyorum. Yanlız siz tesisatın çıktığı arabaın ae111 mi yoksa ae101 mi olduğunu öğrenebilirseniz süper olur.

En kötü ihtimalle Ae101 specialdir, onun nasıl kablolandığınıda arkadaşımın arbaasından bakar söylerim.

boosted_pug - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    edis alıp boşu boşuna 70 80 tl vermene gerek yok saxodaki gibi direk coil yapıp ikinci ateşleme çıkışıyla wasted bobini sürebilirsin boşuboşuna edis le uğraşma distribütörü iptal edebilirsin gerek yok kalsın dersen kullanabilirsin msns modunda hangisini istersen sana kalmış krank tekerini 60-2 tak resolution u daha fazladır daha hassas ateşleme yapar 2000 şahinlerden felan çıkar 1.6ie olanlardan malzemeside sağlam tornalatıp kaynattırırsın senin arabana ona görede sensörün mesnetini ayağını felan yapar kullanırsın

dragstar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    batu 1 motor demişinde öyle olmuyor iştebende motor nasılsaçalışır diye bağladım ama olmadı rolanti motoru on/off tipdeğilse olmaz

mengü abiyekatılıyorum bende ztn wasted yapma taraftarıyım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı corolla117 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sorun şu olabilir, 98 dediğiniz corolla bu yuvarlak farlı versiyondanmı acaba? Eğer öyle ise onlardaki 4afe yide gen3 olarak kabul edebiliriz.

İsterseniz yarın ben rölanti motorunun ayaklarının ve tesisatın şemasını koyiyim, ona göre kontrol edersiniz.

Ters çalıştırmak ne kadar sağlıklı olur bilmem, gerçi içindeki sadece 1 motor akım yönü farketmemesi lazım ama. En iyisi ben yarın şemayı ekliyim ona göre kontrol edin.

şemadan kontrol edip doğru şekilde bağladıktan sonra bir sorun çıkıcağını zannetmiyorum. Yanlız siz tesisatın çıktığı arabaın ae111 mi yoksa ae101 mi olduğunu öğrenebilirseniz süper olur.

En kötü ihtimalle Ae101 specialdir, onun nasıl kablolandığınıda arkadaşımın arbaasından bakar söylerim.
    Tesisatı hurdalıkta ben arabanın ustunden soktum yeşil bir ae101 di arabadan soktugum tesisat daha önce aldıgım beyine uymadı orda farkettikki uku tur 4afe enjektorlu var bu yuzden gidip birde o arabaın beynini aldık cok ii hatırlıyorum beyinin ustundede 4a fe yazıyordu hersey tamam rolantı motoruna gelen jakta oraya akdar cekildi sona baktıkki rolanti motorunun jakı ters dedik herhalde o arabanınkini takmak lazım neyse sonra araba boyaya kaportaya girdi falan baya zaman gecti ustunden şimdi kullanıorum ama rolanti motoru takılı olmadan oda fena yuksek calısıyor bir sekilde çözücem de nasıl yardımların içn cok teşekkur ederim

ilkay325i - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maaşallah Çok Tatlı Olmuş

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)