araca uzun süre binilcekse , benzin lpg farkından yapılan kar la satılırken yapılan zarar orantılı olabilir...
araca uzun süre binilcekse , benzin lpg farkından yapılan kar la satılırken yapılan zarar orantılı olabilir...
Z3 Roadster
Golf Mk5 GTI
lpg den kar yapmayı düşünüyosan hayırlı işler kardeşimhemde spor arabada... benzinliğe bile girsen pompacı ne iş diye ters ters bakar araca emin ol..hem vti hemide lpg
sen kayserili misin diye sorar
motorun ömrü %25 en az kısalır + motor bakım masrafın artar + ortalama bişey desen 2000 tl tüp parası vericen + kapalı otoparka giremiyeceksin + feribot geriş yasak + senin aracı lpg li gören cevrendeki insanlar keşke spor arac yerine benzinli aile arabası alsaydın keşke derler
![]()
Akraban çok uçmuş yanlış anlamada, Almanyadan Hollandadan vs. felan yazın gelen çok araç gördüm LPG'li, sonuçta Honda BRC ile anlaştı Sıfır KM'lere takıyorlar birkaç markadada böyle olaylar var, hatta mercedeslerde LPG dolum ağzının koyulması için fabrikasyon yerler bile var, Ben kullanmıyorum LPG ama aracımı çok az kullandığımdan dolayı günlük kullanma durumum olsa takardım;
kardeşim ben en az 50 kere yurt dışına cıktım...akrabayı geç..o akrabada tüp takan bir usta...onun oğluda işinden dolayı en az ayda 2 kere almanya ispanya italya ya giden birisi...walla kardeşim yurt dışında bu işi kimse kolay kolay yapmaz..sebebide benzin fiyatları orda uygun bulgarda bile benzin 2.40 tl ben sizin iyiliğinize söyledim isterlerse uzay mekiğine bile taksınlar...motora kuru yakıt püstürtüp ömrünü kısaltıyorsun + kapalı garaj yasak+ feribot yasak + aracı satarken zorlanıcan + motor bakım masrafın daha fazla olucak benzine göre aynı zamanda şunuda söylim bende 1 ay öncesine kadar savunuyordum ama gercekleri geçte olsa gördüm... avrupada şöyle böyle diyenlerin hepsi pazarlama yaptığı için marka satsın diye öyle söylüyor..aracı aldığın yere sor bakalım onlar ne diyecek..avrupalı kolay kolay lpg ye yanaşmaz sadece tr de öyle söylenir...
ayrıca kardeşim sen mercedes satan bir bayiye sor bakalım bir dönem fabrika cıkışı lpg li araç yaparken neden şuanda bu işi yapmıyolar bir sor anlatsınlar bakalım![]()
ne kadar saçma bi yorum ya önceki sayfalardada demişler subaruya bmw ye mercedese takanlar var diye ilah ettiniz a.g arabayı geçenlerdede birisi x marka hakkında bilgisi olan varmı diye konu açmış ordan biride zıplamış vtec olsa bilen olurdu ne yani vtec dısında bilgi sahibi insan yokmu burda
bir donem typer cup araçları vardı aygaz sponsorluğunda hepsi lpg kitli değillermiydi ?
bence her güçte araca türkiye şartlarında takılıp mis gibi kullanılabilir
yurt dışında benzin ucuz diye tabikide taleb az
o insanlar gelsinler birde okadar yolu burda yapsınlar gorurz hepsini![]()
psn&Live id: onursumer
135
├┼┼╕
246R
meşur krc vti da vardı şeref ustanın eski arabası mavidenizler otogazda karşılaşmıştık yeni sahibi lpg taktırmış ayar yaptırıyordu
kumluca da vardı lpg li vtec gayette güzel gidiyordu..hatta tüp te gti geçtiben çok beğendim arabayı
![]()
ayrıca ben lpg nin motor omrunu kısalttığına falan inanmıyorum tam olarak buna bi sebebte gormuyorum açıkcası
arabamı servsie goturduğumde 400-500binkm lgp ile yol yapmış accentlere raslıyorum sahipleriylede az çok muhabbet ediyorum hiçbir sıkıntıları yok
psn&Live id: onursumer
135
├┼┼╕
246R
hatta 1.5 sene önce aydınlıkta comagene diye bi çiğ köftecide vardı sedan vti tüplü siparişleri getiriyordu o civarlarda olan varsa biliyordur vtec aça aça getiriyodu bizim işyerine siparişleri =)))
lpg her araca takılır cillop gibide olur, bu kadar vergi yükü olan benzinle binmenin alemide yok, motorun ömrü kısalıyo diyenlerede hanginiz bi aracı alıp 300.000 km biniyosunuz? vti alsamda lpgyi takarım enjektörlerini büyütür ayarlarını yükseltir performans kaybı yaşamadan binerim.
farkı yaratan ayrıntılardır...
Avrupadaki yakıt fiyatlarıyla burdaki birmi tabi orda lpgli araç olmaz
bizim lpgye verdiğimizden daha azını adamlar benzine veriyor.
Hadi onu geçtim ben ayda 2bin km yapıyorum aracım benzinde 50krş yakıyor ayda 1000 lira benzin parası demek
lpg taktırdım 27-28 krş yakıyor. 400 500 lira gibi bi fark oluyor.
Az bi para değil bu yıla vursan 6 bin lira karım var araba zaten 14-15 milyar motoru sıfırlasam bile taş çatlasa 3000 olur neyin masrafıymış bu anlamadım.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)