oem kullanmamaktaki mantık nedir ? std. arabada gerek yok
Printable View
oem kullanmamaktaki mantık nedir ? std. arabada gerek yok
LPG var. Zavollinin power diye tabir ettikleri, turbo araclar için olan kiti var.. orda sorun yok. memnunum.. ha ama dersen ki, bunlar lpg den olur, o ayrı.. yurtdışından almak daha iyi olurdu aslında da,
1- arabayı bu şekilde kullanıp iş çıkarmak istemiyrum
2- lpg nin faturasını kestirdim. sızdırmazlık raporunu almak için 14 günüm kaldı.
3- arabanın muayenesi bugün doldu.
yani contayı yaptırıp, sızdırmazlıga girip, ordanda muayeneye girmem lazım.. zaman yok yurt dısına.. yoksa herkes cometic diyor. ama benim arabada modifiye vs yok. olmayacakta.. bana lpg nin fazlaca ısıttığı motorda dayanıklı olacak bişey lazım.. egzos manifolt contasıda, turboyu yenilediğimde, navaranın çelik contasından uydurmuslardı, %5-10 arası kaçağı var.. onu ve downpipe ın contasınıda değiştirmem şart. birde dediğim gibi. tamamen antifreeze e geçeceğim için, yağ ve su kaçak sorununu temmelli çözecegim motoru indirmişken.
http://i2.frsimg.com/images/detailed...SP1075S_06.jpg
oemler tek parcadır yukardaki cometic conta tek parca degildir dayanıklılıgı fazladır serviste fiyatini bilemem sr20det conta sac conta degildi mesela grindrikmi ne diyorlar neyse
ca18det belki orjinal conta da saçtır
150 180 tl arası diye tahmin ediyorum orjinal alana kadar 230 tl ye cometic alınır hem kapak yüzeyinden alınacak illaki standart conta e sıkıstırma artacak kapak yüzeyinden ilk defa alınıyorsa orjinalden 0.1 fazla kalınlıkta conta alınabilir hemen hemen orjinal sıkıştırmayada denk gelir oem contalar bizim aracların icler acısı
Antalyadaki sıcaklık türkiyenin bir cok bölgesinde yoktur nem oranı en yüksek şehirlerden biridir
mantık acık ve net :) sonucta daha dayanıklı malzeme
conta ile ilgili bir acıklamada mevcut
Cometic MLS (Multi-Layer Steel) head gaskets are made of 3 layers of stainless steel. Cometic uses stainless steel for increased strength, ability to rebound, and resistance to corrosion. The outer layers are coated with Viton and beaded for perfect embossment. Viton is a fluoroelastomer rubber-based material that can withstand 482°F and able to seal the most harsh environments such as high load conditions and different surface finishings. The center layer is uncoated which can be varied to accommodate multiple thicknesses.
Umut bu arada ustan kim usta cok önemli bu araçlarda
manifolta, navaradan uydurduğumuz conta böyle katlı çelik conta idi. ama şimdi üstündeki conta ne bilmiyorum. hadi açtık gördük, klindirik ya da katlı çelik, kalınlığını nasıl biliriz.,? birde kapağın taşlanacağını hiç sanmıyorum. çünkü arabamın motoru daha 8-9 bin km de.. birde hiç hararet yaptırmadım. sadece contada sanırım az da olsa bir deformasyon var. yine açınca görcez ama, standart bi takım conta iş görmezmi, şu klindirik olanlardan?
Herşeyde mantık arama abi :D Nem oranı yuksek olan yerlerdeki arabalarda bugune kadar cometic contamı vardı ;)
Motorcu karar verir kapakla ilgili
conta görevini yitirdi ise hafif egilmelere sebep olur yüzey alınması gerekebilir ama hararet yoksa bir sıkıntı olcagını pek sanmam
klindirik conta stock ta kullanmak senin kararın fakat daha saglıklı olması acısından cometic takmanı öneririm yada maddi gücüne baglı olarak farklı markalar
kalınlık ölcümü yapabilirsin conta üstünden manifolt contasını kestirebilirsin illa navara kullanman sart degil akdeniz ve eski sanayii de bunu yapabiliyorlar
cometic conta yoktu ama lpg de yoktu bu araclar benzin tüketime amaclı tasarlanmış araclar lpg li araclarda yag eksiltmesi görünür ısı artışı vs daha saglam conta acmışken kendi yararına
mesela toyota irak a gönderdikleri araclarda hep radyatör büyüktür ısıdan dolayı avrupadan getirilen bmw lerin kliması yetiştirmekte zorlanır mesela ırak ta neyse
ama bu s13 s14 avrupa üretimi Türkiye şartlarına yeteri kadar uygunlukla üretimi yok
şimdiki üretimler Türkiye şartları uygunluk diye belirtiyor bir cok firma
emir, manifoltu 2 kere kestirdim yandı. hele birinde belki 10 km yol gitmedim öyle gitti, bu son çelik olan yanmadı ama ısınınca kaçırıyor, bir deliği zor oturmustu sanırım oradan oluyor.. bana tr içinde çözebileceğim iyi bir muadil silindir kap. cont söyleyebilrimisin. hatta nerden alacağım konusundada yardım edebilirsin.
aceleye getirmezsen kendinde sipariş edebilirsin acele işe şeytan karışıyor :) ustan kim umut hangi sanayii de ? kaç kez s13 yapti bunları göz önünde bulundur mechanix te belki vardir sormak lazım
200 sx severler icin havalimanindan kucuk bir enstantane :)
http://i1265.photobucket.com/albums/...ps31ba8b8a.jpg
Hehe iyi idi bu :D
Aslinda takim contayada ihtiyacim yok.sadace silindir kapak ve egzoz manifolt contasi yyetr.digerlerini yenilemistim..yine meraydan mi alayim.yur
t icinde cometic kimde vardir.
yardım lütfen
Arkadaşlar selam 95 model s14 üm var stock arife günü tekleme şikayeti ile servise gittim bujilerimi açtığımda 4 üde kapkara kurum bağlamıştı ngk 11 sıcaklık ta kullanılan buji çıktı içinden bujilerin üst kısımlarındada kahverengı yanık gıbı bı sey gordum 4 adet sıfır ngk aynısından aldım taktım arac 4 gun sıkıntısız bındım yaklasık 400 km yol yaptım bu sabah caıstırdım tekrar aynı sorun tekleme ve ilk kalkışta gaz yememe var bujileri açıp bakmadım muhtemelen aynı sorun yorum ve yardımlarınızı beklıyorum teşekkürler
oralarda pas varsa, contandan içine su alıyor olabilir.. soğukken nemli oldugundan tekleme yapar, ısındıkca su buharlaşıp kayboluyor olabilir bu sayede sıcakken sorunu hissetmiyorsun gibi gelebilir.
Büyükçekmece taraflarına Maslak'a kıyasla daha yakın işinin ehli düzgün bir usta tavsiyeniz olabilir mi? (Aslında şu an Kurtez Racing Hüseyin ustadan çok memnunum ama yol beni yoruyor)
Topkapı Savaş ustanın birkaç konuda tavsiye edildiğini okudum. Bunun dışında Fedai Usta, CRM Performance vs. diğer konularda tavsiye edildiğini gördüğüm ustalar. Fakat 200SX için belki bilmediğim daha iyi bir usta olabilir?
200sx in varsa önce sen usta olacaksin aga.sürekli arastirma
k lazim.
Sikistirma olcturmeden tahminden oteye gidemez problemin sebebi.
Arac kac km de ?
yav böyle bişey varmı arkadaşlar. bugün muayeneye gittim. dün zavollinin projesini çizdirip sızdırmazlık raporu almıştım.. TÜV deki bi badembıyık taktı kafayı. hersey tamam, arabanızın ruhsatında 5 kişilik yazıyor ayrıca lpg projesini çizen mühendiste raporunda 5 kişilik yazdırmış ama bu araba 4 kişilik diyor. arka koltukları söktürdü, bak burda 2 kemer var diyor. geçemedim muayeneden.
şimdi LPG projesi yenilenecek
tekrar Makine Müh Od. dan sızdırmazlık raporu alacağım.
sonra gelip 4 kişilik olarak tespite girip muayeneyi tamamlayıp trafige gideceğim..
sizin ruhsatlarda kaç kişilk yazıyor allah aşkına yaa
güncel muayene problemi ruhsattaki kişi sayısı
Umut hangi istasyona gittin
[QUOTE=SeK23;6335303]Bnm vardı 5 kısılık yazılmıs 4 kısıye cevırdım trafık tescıle gdıp 58 tl verıosn bır gun sonra yenı ruhsatı verıolar
aynen ole bizim son muayene döneminde karşılaştığmız sorun hemen hemen bütün sxlerin başına gelecek
MNAVGAT TUV. AMA SUDA VAR.AYNİ GERİZEKALİLARA iki sene once benim del solu goturmustum.2koltuklu arabayi ruhsatinda 5 kisilik yazmasina ragmen gecirmislrdi.
bu arada dun lpgnin projesini cizen antalya yeni sanayideki ünlü otogaza gittim.tanki slindirik 32lt yazacagina simit 43lt yazmis. onuda duzelttirdim. abi proje duzeltilince manavgatta.mmo dan aldigim raporda gecersiz kaldi.simdi bidaha sizdirmazlik alcam. oda manavgatta sali carsamba yapiliyor sadece.haftaya saliya kaldi artik.
SX i olup muayeneye gidecekler iyi okusun
site kuralları gereği küfür yazmıyorum ama. aklımdan bu tüv cüler için o kadar çok şey geçiyorki anlatamam.. Bugün 3ncü gün. aracımda zerre kadar kusur yok. yok oğlu yok. ama bu ş*refsizler artık bezdirdi bugün. yakasına yapışmak zorunda kaldım amir yardımcısı denyonun..
dün ikinci kez LPG takan mühendise gittim. yaptığı hata silindirik 32 litre tankı, tutanağa 43 litre simit olarak yazmaktı. sonra Tüv'den aracı 4 kşilik olarak düzenlemenizi istiyorlar dedim. oda 2 tutanakta düzeltti.70 km yol gittim bi o kadarda geri döndüm. sonra gittim MMO ya, ordada onların farketmediği, simit tüp ibaresini silindiriğe cevirdim. söylene söylene Tüv'e gittim. artık bitsin diye.
Sıramı bekledim 2 saat. sonra beni kanala bile almadan ARAC UYGUNLUK BELGESİNE ÇARPI ATTILAR. nooldu dedim. adamlar sizin TSE nin verdiği uygunluk ve tadilat belgenizde aracınız "5 koltuklu, 4 yolcu, 1 şoför" olarak görünüyor dediler. ee dedim. aracınız 4 kişilik olarak düzenlenmeli dediler.
orda bende teller koptu. agzıma geleni saydım. mühendisi aradım. dedim niye düzeltmedin diye. BURAYA DİKKAT!!! (ADAM HAKLI) - Proje çizen mühendisin aracın uygunluk belgesine müdahale hakkı yokmuş. çünkü TSE tarafından bütün araclar için ayrı ayrı hazırlanırmış. yani matbuu evrak..
ee noolcak.. aracı türkiyeye 5 kişi olarak sokmuşlar. burda yine tüve gittim. adamlara diyorum ki arkadasım ne yapmam lazım söyleyin. diyolar mühendise götür uygunluk belgesini düzenlesin. mühendis diyor yetkim yok. trafiğe gittim naapcam diye, biz hiç bilmeyiz dediler. tekrar tüve gittim. yolda bişey farkettim bana. daha öncesinde böyle bişey yoktu demişlerdi ben onlara daha önce nasıl geçirdiniz bu aracı dedigimde.. sonra baktım ki uygunluk belgesinde aracın TSE onay tarihi 01-10-2010.. (bu tarih bu kasa sx lerin hepsi iiçin gecerli arkadaslar).. benim aracım en son 05-11-2010 da, muayene olmuş TÜVDE. yani bu halde geçmişim bi kere.. orda amir miş bir p/çe dedimki böyle böyle dava edicem sizi. işimden gücümden aldınız. kuralınız kitabınız mademki ARAÇ UYGUNLUK BELGESİNE bağlı alın size tarihi burda yazıyor.. dicek bişey bulamadı. durdu durdu, belgeyi 4 kişilik olarak düzenletin gelin dedi. artık yapacak bişeyim kalmadı. sövdüm saydım. herifide bi güzel tartakladım. . çıktım. o da beni dava edecekmiş.. bakalım yarın 4 kişilik özel proje çizdirip gitcem.. noolacak..
bende sıfır bı conta var manıfold ıcın bulabılırsem verebılırım.
arkadaşımın s14 ünü götürdük bizde muayneye aynı sorun vardı tüv deki eleman sağolsun cok yardımcı olmuş arkadaşa drek 4 kişilik yazıp halletti hiç biyere git gelde yapmadı. Elemanın insiyatifini kullanırsa sıkntı yok. diğer bir arkadaşım clio rs ini götürdük ondada ne lastik derinliği ne şasi ne motor nede sis far ayarını kontrol etti yaklaşık nerdeyse 10 tane hafif kusur yazdı herif. Muayneden geçti diye ses cıkartmadık. İş tüvde bitiyo özetle..
birazdan gideceğim, mühendisin projeyi tamamlamasını bekliyorum. o herifte dava edecekmiş görev basında tartakladı diye. bakalım noolcak
Muayneden dün nihayet geçtim. Arabasında sorunu olmayıp muayenede bu kadar ugrasan bir ben varım heralde.. ama size tavsiyem muayeneye gitmeden önce ruhsatınızda 5 kişilik yazıyorsa, arka koltugun ortasında sanki birisi oturacakmıs gibi oraya 3ncü bir emniyet kemeri takın yeter. öyle üç nokta olmasına gerek yok. belden tutacak iki nokta baglantılı kemer ve tok yeter. o zaman bişey diyemezler.
Hangi muane ıstasyon u na gittin peki ?
Manavgat TÜV. bugün de trafiğe gidip ruhsatı yenileyeceğim..
arkadslar konuyu pek takıp etmıyorum o yuzden daha önceden muahabbetı gectıyse kusura bakmayın.
nettekı 10 bın olan masraflı s13 hakkındakı dusuncelerınız nedır? bılgısı olup paylasan olursa sevınırım.. tşkler
turbo yağlamama sorunu olandan bahsediyorsun sanırım.. o aracın huyudur, 2 ay ilanda iki ay ilanda yok.. alan satıyor heralde. sahibide ne hikmetse yıllardır bizde yazmıs.. bir gurup arkadasın heralde :)
arkadaşlar bu s14 ün kapı hoparlörlerinin ölçülerini bilen varmı birde kapı hoparlörlerini ve cam direklerindeki tiz ler nasıl sökülüyor bilmediğim için zarar vermek istemiyorum tüm arkadaşlara teşekkür ederim...
Nissan 200SX 1.8 Turbo 1992 Model 10.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Kırmızı renk - 100301623
bu arac hocam, alıp canı alınsa şöyle sagda solda yanlama acemılıgı atılmazmı :)
parça masrafımız olur, ama işçilik masrafımız olmaz eğer alınırsa.
Selam Onur. EZ bol bol dinleniyor tembellik yapıyor bayadır :)
Şaka maka kullanmaya fırsat bulamıyordum işten güçten... Ama birkaç parça siparişim var Z32 fren swap yapıcam parçalar hazır. Onun dışında top mount turbo manifold, external wastegate ve şu kırık olan fan üstü kapağı sipariş ettim gelmesini bekliyorum. Sonra birde ayar yapıp kaputu kapicaz inşallah bir süreliğine :)
Jant, coilover, alt gergiler ve gözüme batan birkaç kozmetik müdahale diye devam eder sanırım.
EZ biraz istediğim kıvama gelsin ben de bir konu açar tanıtırım kısmet olursa...