herkes bişey söylemiş ancak genelde kötüleyenler altlarında yıl olarak eski olsada zamanlarının konforlu ve güzel arabaları olan arkadaşlar.
fiatın mjet ve opelin cdti bile aynı motorken yerliymiş değilmiş neyi kıyaslıyosunuz? ozaman opelde almayın, corsalar leblebi gibi satılıyor. koç lar yıllardan beri otomobil işinin içindeler, anadoldan başlayıp ford ve tofaş tan beri. forumda marka dendiğinde benim anladığım ismin kulağa hoş gelmesi, ama piyasadaki araba markalarının çoğu ali veli mehmet aslında.
dışardan teknoloji almak tabiki mantıklı ama teknolojinin nekadarını aldığınız önemli yani dışarıya nekadar kaçıyor. sadece motor alıp diğer elektronikleri burada çözersek iyi.
sürekli ezik kompleksindeyiz, biz yapamayız bizimki olmaz bizimkisi dandik. neden dandik olsun arkadaş. dünyanın ekonomik dengeleri var burdan kaç kişi yerli üretim araç 100.000TL olduğunda almaya cesaret edecek. farzedinki herşey var araçta ısıtmalı koltuk vs dahil.
koçu sevmezsiniz o ayrı ozaman koç iştiraki olan migros tansaşada gitmeyin!!!
yerli üretim olayları ilk çıktığında benim gönlümden geçen BMC ve Otokar ortaklığıydı ki bu firmalar yapımı daha karmaşık oalan askeri teknoloji araçlar yapıyorlar elektronik sistemleri dahil!!! yani kısaca bunların know-how birikimleri yüksek. ama bizim memleketimizde belediye otobüsleri bile mercedesten alınıyo milyarlar verilip, bmc ye gelince bize ucuzundan yap. adamda enayi değil apara kazanacak ve ucuz yapıyo ucuzda biyere kadar kalite oluyo kusura bakmayın.
tasarım konusuna gelince, bilmiyorum burasın Türkiyenin en geniş otomobil forumumu ancak Türkçeyi iyi kullanan yada dilekçe vs iyi yazabilen biri yazsın bi dilekçe bunu bir şekilde (özellikle internet gazeteleri) yaydıkmı ülke genelinde sadece Türk vatandaşlarının katılabileceği bir yarışma düzenlenebilir. biton üni var ve buralardada çizim tasarım bölümleri mevcut.
şikayet etmektense olumlu bir gelişme varken onu dahada olumlu yapalım derim ben