diğer ilaçlardan fakı bu zaten istesende içemezsin :)
Printable View
bırakabileceğimi hayal bile edemiyorum.. helal olsun size..
Annem, babam, teyzem +30 senedir iciyorlar(di) . Biraktirmak icin hepsini Ist'da cesitli terapilere gonderdim, kola takilan pad lerden denediler, cesitli ilaclar vs hicbiri ise yaramadi . forumlardan cok arastirdim ve equate diye bir firmanin nikotin sakizlari ile ilgili oldukca olumlu seyler okudum. Birkac paket aldim ve TR'ye gonderdim denemeleri icin . ilk basta teyzem denedi ve birakti ardindan annem sonrasinda babam. Su an yanlis hatirlamiyorsam 1.5 yil kadar oldu ve agizlarina hic surmediler. Soylediklerine gore arada sirada canlari cekiyormus ancak oyle dayanilamayacak kadar degil . Eger ciddi ciddi birakmak isteyen olursa siddetle tavsiye edilir.
http://img696.imageshack.us/img696/1745/indexpez.jpg
bu arada tebrikler Evren azmin icin . Sigaraya verecegin parayla arabana yapabileceklerini dusun etkili olur :)
NOT
bir onceki sayfanin en altinda kalmis;...Daha fazla kisi okusun yararlarsin diye bu sayfayada copy yaptim.
aslında nefret ettirmiyo vucuduna bir anda fazladan nıkotın verıyo oyuzden gunluk nıkotın ıhtıyacını bir anda almıs oluyormussun. ( doktor bir abmizin demesi, ben de denemiştim fakat bırakmıyorsun ogun az içiyorsun )
Champix ise vucudunu sıgara karsı hazırlıyor ,daha once yazdıgım gıbı suan bırakırsan ılerde ıcmek istiye bilirsin fakat Champix kullanırsan istesende içemiyorsun ;)
Bıraktım bi kaç kere 6 aylığına bıraktığımda oldu 6 günlüğünede,can sıkıntısından tekrar başladım. :) LYS Sınavından sonra yine bırakıcam :)
ben ilaçsız 17 ay bırakıp tekrar başladım ilk 4 ay sigara isteği vardı 4. aydan sonra kesilmişti
bırakmam gerektiğiini bilmeme ragmen konuyu elımde durup arada bıkacduman alarak okudum sımdıde kullukte tutuyo.. rahat batıyo heralde bılmıyorum ki..
vakti zamanında samsun216 bile içtiğim oldu parasız kaldıgımda.. ama sımdı gıdıpte babam her gelişş gidişinde 3pck aldım sana gene iyisin diyip 3kartonu onume koyarsa olucagı bu.. Yapcak bısey yok yaa bırakıcam elbet bigün ama ne zaman bılmıyorum.
Yerini başka bir şeyle doldurarak bıraktım. Fisherman's Friend adlı naneli pastil tarzı şekerlere bağımlı ettim kendimi, yurtdışından getirtiyordum. 4 yıl kadar aralıksız içmiştim sigara. Bıraktıktan sonra 19 kg aldım. Şimdi ise şekeri de bıraktım, kiloları da aynen geri verdim. Sigara ise eski bir dost olarak kaldı =). Dedem 55 yıl içmiş, 5 yıl önce bıraktı "bir saniye olsun aklımdan çıkmadı" diyor. Ben de açıkcası keyifle sigara içen birini gördükçe canım çekiyor ama içmeyeceğimi bildiğim için rahatsız olmuyorum. Hayatın tadı apayrı sigarasız, tavsiye ederim şiddetle.
4,5 yıl oldu sigaraya başlayalı. günde 1,5 paket kadar içiyorum. şu zamana kadar sadece 1 gün içmediğim oldu. onda da kafayı yedim. sinirlerim tamamen bozulmuştu. önüme gelenle kavga ettim, aramın çok iyi olduğu arkadaşlarıma küfürler savurdum falan tamamen kafayı yemiştim o gün. gece yatmadan önce 1 dal içtim. yok böyle bir rahatlama :D 12 saat tuvaletini tutmuş da sonra titreye titreye işeyip rahatlamış gibiydim vallahi :D o gün bugündür azaltmadım. bırakmak da istemiyorum açıkcası, seviyorum şerefsizi ama zamlardan sonra iyice beli bükmeye başladı artık. sırf parama acıdığım için bırakmayı düşünüyorum. yarın hastaneye gideceğiz bir arkadaşımla bakalım, neler önerecekler, ne yapacağız ? inşallah bırakırız ama pek istekli olduğum söylenemez :D
işte bendeki asıl sorunda bu.. bende günde 1-1.5 paket içenlerdenim ve asla ama asla bırakamam diye düşünüyorum.. hele şu birkaç aydır neredeyse sigarayı içmek yerine yicem o derece sapıttım.. ki daha başlayalı 2 yıl bile olmadı..
konunun yoruma açılması iyi olmuş evren abi,yoksa ben pmle nasıl gittiğine dair sıkıştırma niyetindeydim:D maaşallah,böyle devam etmeni dilerim:)
şu istek konusunda ikimizde belamızı bulmayı bekliyoruz galiba:D bende neredeyse bırakmak istemiyorum dicem:D
konuyu çok ama çok sıkı takipteyim, finallerimden sonra bu konuyu ciddi ciddi ele alabilirim:)
30 sene bazen gunde 1 bazen 2 paket içtikten sonra champix i 1ay aldım ve 7aydır içmiyorum.
babam gunde 4paket ıctgnden oyle bı nefret edermkı bu sıgaradan tahmın edemezsnz. O yuzden babam saolsun belkıde sıgara ıcmemın tek sebebidr. Nisanlm ılk tanstgmzda gunde 3-5tane ıcenlerdendı . Dedm yanımda sıgara ıcen br hatun ıstemyorum bunu bırakablceksen devam edelm yoksa bastan yol yaknken yolumuza gdelm saolsun bagmlsı olmadgndan bıraktı. Iyıkı brakms. Nasl bırakılr vs. bsey dyemcegm ama bıraklmayacak bsey olmadgna ınanyorum yeterkı sebebnz olsun ve ıstegnz olsun. Umarm bırakmak ıstyen herkes kurtulur bu ılletten
kronik faranjit olmuşsun dedi en son boğazlarımdan doktora gittiğimde. 8-9 ay önce falandı. yaklaşık 6 senedir içiyorm. şu 1 sene içerisinde faranjiti duyduğum andan beri belli aralıklarda faranjitimin azdığı anlarda 1-2 gün içmediğim oluyor. ki şu 2 aydırda paket almamaya gayret gösteriyorum haftada 1-2 paket alıp dışarı çıkarken evde bırakıyorum. dışarda her ne kadar içmemeye çalışsamda eve geldiğimde acısını 4-5 dalla çıkarıyorum. ama azalttığım bi gerçek. yazılanları okuyunca daha dikkatli olmam gerektiğini anladım galibası bakalım 1-2 dala indirebilirsem çok temiz olucak.
Faranjit bende de var,azaltsam çok iyi olacak.
Peki faranjit olanlarda öğürme oluyor mu sigara içerken ?
Örneğin çay-sigara,kahve-sigara yaptığımda öğüresim geliyor,hemen yarıda atıyorum sigarayı.Ayrıca heyecanlandığımda ve korktuğum anlarda da sürekli öğüresim geliyor yahu,bu ne bela bir sorundur.
Mideden şüphelendim doktora gittim hiç bir sorun yok.Faranjit'den dolayı diye düşünüyorum çünkü benzer sorun arkadaşımda da var.
En çokta heyecanladığımda ve korktuğum anlarda başıma gelmesi,yemek yiyemiyorum bazen kusacam diye.
2-3 ay once bir tutun firmasinin yaklasik 150 tane ust duzey calisani icin duzenledigi 3 gunluk bir organizasyonda getir gotur islerinde bodrumda calistim.
Candan ercetin,adini unuttugum(avrupa yakasindaki yaprak),bir iki sarkici daha geldi. Gelen calisanlarin hepsine binlerce liralik hediye dagitildi. Tekne turundan once herkese columbia mont hediye edilmesi gibi :D ipodlar falan filan bunun gibi cok sey ayrica dagitildi..
Firmadan bikac tane audi tt,bmw motosiklet geldi. Ayrica bir tane de Audi R8 geldi firma brandingli.R8 suren adamin izmirden bodruma gelirken ferrarinin biriyle otobanda kapismasini anlatmasi bana sigarayi 3 haftaligina biraktirmisti:) benim ve benim gibi icenlerin parasiyla sanki babasinin audisiymis gibi anlatisi cileden cikarmisti zaten is icin turbosu gidik doblo kullaniyodum o zamanlar:D sigarayi hic 3 haftaligina birakmamistim sonra vizelerle birlikte yine basladim.
Makine muhendisliginden mezun oldugum gun ilk sigarami okula bakarak, ikinci sigarami da aksam mutluluk birami icerken yakip sonrasinda veda edecegim.
evren.ozdal@odya.com.tr adresime Allen Carr - PDF başlıklı bir mail atarsan gönderebilirim
Hah, bu konunun yoruma acilmasi guzel olmus.
Kendim sigara kullanmiyorum ama amcam ve yengemin sigarayi birakma oykusunu buraya yazmak isterim. Onlarda bu haptan kullandilar, adinin champix oldugunuda bu topikten ogrendim.
Hem Amcam hem yengem 60 yasindalar. Ikiside 40 yildir sigara bagimlisi idi. Hele yengem zaten baska bir seviyede idi gunde minimum 1 paket icerdi. Artik sesi vs. bariz etkilenmeye baslamisti, guluslerinde richie rich in kopegi degerlinin gulus efekti vardi :D
Ote yandan Amcam yine gunde minimum 12-14 dal sigara icerdi. Bagimliliklari o kadar ileri seviyedeydi ki yengeme ne zaman sigarayi birakma konusu acsak, agresiflesip kavga cikartirdi. Amcamda hep birakmayi ister ama her eve geldiginde sigara kokusu aldigi icin dogal olarak birakamazdi.
Bir Ingiltereden bursaya donusumde yengem sigarayi biraktim dedi. Ciddiye almadim 'kolay bir yere biraksaydin' dedim :D . Ama bir hafta evlerine git gel hic sigara dumani gormeyince gercekten inandim biraktigina. Annem soyledi bu champix denen haptan kullanmaya baslamislar. Sigara icen ve birakamayan cok arkadasim oldugu icin gidip amcam ve yengemle konusup bu hap nedir ne degildir ogrenmeye karar verdim.
Soyledikleri kadari ile bu hapi 2 aylik bir donem boyunca almalari gerekiyormus cunku bunyenin sigarasizliga alismasi icin en kritik donem ilk 2 ay imis. Haptan bir sabah bir aksam aliyorlar ve dediklerine gore en baslarda buna ragmen sigara icmeye calismislar ancak sigarayi daha yaktiklari anda inanilmaz mide bulantilari cekmisler. Yengemin dedigine gore ilk haftada sayisiz kez sigara icmeyi denemis ama basarili olamamis. Simdi zannedersem 5. haftayi dolduruyorlar ve artik bunyenin zaten sigara aramadigini, aksine sigara icilen ortamlardan rahatsiz bile olduklarini soyluyorlar. Ikisinin de ses tonlarinda inanilmaz bir degisim ve rahatlama var.
Neticede bu hap, sizin sigarayi birakmanin en kritik ve zorlu doneminde sigara icmenize engel oluyor ve bir donem sonra zaten hapi biraksaniz bile sizde normal bir insan gibi sigara aramiyorsunuz. Ben cok basarili buldum hapi, teyzem de su anda baslayali 2 hafta oldu ve o da artik biraktim diyor (45 yildir iciyordu).
Tavsiye ederim, fiyatinin sadece yuksek oldugunu biliyorum ama imkani olan herkes 1 ayda sigara paketine verecegi parayi 1 kez buna vermeyi denemeli bence.
Allen Carr'ın destek seminerlerine katıldım.
Mucize gibi 5 gün ağzıma sürmedim. 6. gün patladım.
Bu benim için gerçekten mucizeydi. 1 saat bile sigarasız yaşayamam.
Allen Car yönteminde olsun, diğer hap, akupunktur ne varsa
bıraktırmak için bunların hepsi destek. Olay bırakmayı istemekle
başlıyor ve bitiyor. Kim ne derse desin.
Vücudun fiziksel olarak nikotin ihtiyacı 3 gün. Bu içimizdeki küçük canavar.
Bunu öldürmek kolay. Gelelim içimizdeki büyük canavara.:)
Esas problem bu. Beynimiz. Sigara içmeye odaklanmış gibi bir alışkanlık
olarak karşımıza SİGARA, DUMAN, NEFES, Ohhhhhhhhhh diye çıkıyor.
gunde 3 pkt ıcıorken 1 saat dahı sıgarasız duramazken champixle 15 gun bırakabıldım ama ılac benı manyak etti abuk zubuk ruyalar gormeye basldım ölüm ölmekten korkma psıkopatca davranıslar gıbı tuhaf tavırlar sergılemeye basladım sonra kestım champixi bı sure sonra sıgarayadsa gerı dondum
Sigarayı bırakan arkadaşlara, kişilere tavsiyemdir.
Bıraktıktan sonra koku yeteneği ve tat alma duyunuz yeniden
kazanılıyor. Bunu bizzat 5 gün gibi kısa bir zaman diliminde
yaşadım. Yediğiniz domatesin (Hormonsuz olsa keşke) tadını,
Çayın kokusunu öyle bir hissediyorsunuz ki....
Ha bi de alışkanlıktan bahsettim yukarıda. Beyin sigara istemeden
bile elimiz bir anda gidiverir pakete. İşte o anlarda eliniz altında
abur cubur bulundurmayın. Acayip yiyorsunuz...
Kesinlikle ve kesinlikle bıraktıktan sonra gırtlağınıza sahip çıkın.
Acayip yemeye başlayıp kilo alabilirsiniz :icon_tup:
Sigarayı tam anlamıyla bıraktım diyebimeniz için;
Tamam fiziksel olarak sigara dumanını içinize çekmeyeli
aylar geçmiş olsa da, beyninizi kemiren "ulan bi fırt çeksem
ne olur ki?, Kahveyle, Rakıyla ne güzel giderdi bu meret,
ateşli bir sexin ardından keşke bırakmasaydım" düşüncesini
unutmadan bırakmış sayılmazsınız.
Hayatınızda sigara öncesi ve sonrası diye 2 dönem olmalı.
Çok sıkıldığınızda, strese girdiğinizde, altın değer kaybettiğinde,
borsada dibe vurduğunuzda, birini kaybettiğinizde..... Üzüntünüz,
stresiniz geçip rahatladığınızda sigara aklınıza dahi gelmiyorsa
işte o zaman bırakmışınızdır. Ne mutlu size :heyoo:
Bütün bu bilmiş yazılarımın hepsi Allen Carr seminerinde edindiğim
bilgiler doğrultusundadır. Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir :)
Astım belirtilerinin ortaya çıkması ile birlikte bu sabah bırakmış bulunuyorum. Herhangi bir ilaç vs destek olmadan bırakmaya karar verdim.
koray abı gecms olsun kararna sevndm tebrk ederm
Ben de 1.5 ay bırakmıştım. Gayet de rahat bıraktım hiç aramadım. Sadece Allen Carr kitabını okudum o kadar.. Farkındalığı artıran bir kitap..
Daha sonra ofisten özel ricada bulundular. Lütfen sigaraya başlar mısınız diye söyletmek için aralarından bir temsilci seçmişler :)
Meğerse elimde kırbaçla geziyormuşum baya sinirliymişim :)
Ama ben hiç farkında değildim gayet normal bir ruh halinde idim.
Onun üzerine bri kaç keyifsiz başka şeyler oldu, tekrar başladım.
Ama şunu anladım ki iş sadece "inanmak"ta bitiyor. Kesin kararını vereceksin ve iradeli olacaksın.. İnat edeceksin.. Allen Carr sana bunu nasıl yapman gerektiğini çaktırmadan anlatıyor zaten..
Bu tip ilaçları kullanan kişilerin bünyesi hep aynı reaksiyonu göstermeyebilir.
Ofisten birisi kullandı bunu, ertesi gün mide kanaması sebepli hastaneye kaldırıldı.
Bir başka arkadaşımın yine WC de iken kanama ile ilgili bir sorunu oldu. Baya tırstı..
Evren'de şimdilik bir şey yok, umarım da olmaz hedeflediği amacına kavuşur ancak herkeste aynı etkiyi göstermeyebilir. Dikkat edin lütfen..
Mümkün mertebe karar verin ve bırakın..
Bu tip ilaçları son çare olarak kullanın..
İlaç sektöründe olup ilaçları tanıyan birisi olarak nacizane tavsiyemdir.
sigarayı öyle yada böyle bırakanları tebrik ederim
bende 4-5 senedir içmiyorum
yanlız uyarıyorum:
sigara out -> kilo in
benim şu an 18kg fazlam var
Evet bu konu çok önemli.
Bende olumsuz bir etki göstermemiş olması demek değildir ki kimsede göstermeyecek. Prospektüsünde defalarca "Kendinizi intihara yakın hissederseniz doktorunuza danışın" yazıyor. Çok önemli bir konu bu..
Bunun yanı sıra tehlikeli diyebileceğimiz ve mutlaka doktora danışılması gerekilen yan etkileri ise ( prospektüsten yazıyorum )
İntihar veya ölüm düşüncesi, intihar girişimi
Yeni ya da kötüleşen depresyon, kaygı hali veya panik atak
Ajite ve huzursuz hissetme
Saldırgan, sinirli ya da öfkeli davranış
Tehlikeli dürtülere göre hareket etme
Aktivite ve konuşmada artış ( mania )
Anormal düşünce ve hisler
Orada olmayan şeyleri görme ve duyma ( halisünasyon )
İnsanların size karşı olduğunu hissetme ( paranoya )
Kafası karışık hissetme
Davranışlarda ve duygu durumlarında diğer değişiklikler
Bunların haricinde
- çok yaygın yani 10 kişide 1 görülen ( baş ağrısı,uyku güçlüğü, anormal rüyalar )
- yaygın yani 100 kişide 1 görülen ( iştah artışı, tat almada değişiklik, ağız kuruluğu, uyku hali, yorgunluk gibi)
- yaygın olmayan yani 1000 kişide 1 görülen ( kanlı kusma, mide şikayeti, titreme, koorddinasyon güçlüğü, kalp ritm bozuklukları, idrarda şeker, geğirme, dilde kabalaşma, ateş, üşüme hissi, göz ağrısı vs )
gibi yan etkiler de olası..
Şunu söylemekte fayda var..
Araştırmalarım neticesinde özellikle çeşitli ruhsal bozuklukları olan kişiler bu ilacı kafasına göre almasın. Mutlak suretle doktor kontrolünde almalı.Ben kendimde sorun olmadığını düşündüğümden hekime danışmadan aldım. Henüz sorun yaşamadım..
bu ilaç normal de 3 ay içiliyor.ilk hafta günde bir adet sonra sabah akşam. 3 üncü haftada bir gün belirliyorsunuz ve o gunden sonra hiç içmiyorsunuz. yan etkileri kişiden kişiye farklı. ben gece yatarken sigarayı bırakıp sabah kalkınca ilk iş olarak kahve ve sigarayı kaç kere yaktığımı bilirim. ama hakikaten bu ilaçla 7 ay oldu herhalde içmediğim, yanımda içilmesinden rahatsız olmuyorum. ilacı 35 veya 36 gün almışımdır sonra içmexim ilacı.
kendi tecrübelerime dayanarak bir şey daha söyleyeyim, sigarayı azalttım .. az içiyorum falan yalan. Ya içersin ya içmezsin.
herhalde bu konuda en iyi benim günde 3-3.5 paket içiyordum bu ilaçla bıraktım
yaklaşık 3 sene oldu sigara krizleri artık cok uzun aralarda ve cok kısa sürüyor
sigara sonrası kendi hatamdan 12 kg aldım çerez yemeyelim dedik dayandık meyve suyuna meger o daha beter miş:)