Banada oluyo bu özellikle sabahları ilk sigaramı içerken.
Printable View
Nefes darlığım + faranjit'im var...
İlac'ın yan etkileri baya bi etkiler gibi beni.
Benim sorum biraz garip.Canımdan öte annemin bana sözü var sigarayı bırakacağına dair.25 yıldır içiyor.Eskiye göre azalttı daha düşük nikotin oranı olanlardan içmeye başladı ama yinede bırakamıyor.8-10 saat içmeyince sinir küpüne dönüyor.Aslında bırakmakta istemiyor ama ona bu ilaçtan alsam,zorlasam o sinir küpü haline katlansam kesin olarak bırakır mı?
orta ikiden lise 1 e kadar otlakçılık yapıyodum hep yalan değil oldumu içiyodum olmadığında hiç aramıyodum ama lise1den sonra yakama öyle bi yapıştıki yapışmaz olaydı diorum bazen kendi kendime 6 senedir günde bir paket garanti içiyorum bir zamanlar günde iki paketin bittiği oluyodu sonra yine bir pakete düştü geçen yaz bırakayım dedim belki inanmazsınız ama 18 saat zor dayandım yine devam yine devam :( keşke içmesem yine bırakmayı deniyecem ama hiç ümitli değilim
bu olay bana da oluyo hatta bu sabah oldu baya da korktum.. ama benimki heycanla korkuyla falan değil, gayet de diş fırçalarken ağzımı çalkalarken oluyo.. alakası var mıdır acaba? gözüm falan yaşarıyo zar zor kusmamayı başarıyorum.. 3 4 kere oldu bu güne kadar..
Yanliz ruya olayi cidden sikinti heee :)
Azminiz için tebrik ederim. İnşallah en kısa sürede bu illetten kurtulursunuz.
Rahmetli babamda günde bir paket içerdi. Ben hiç başlamadım o kokudan nefret eder babamın yanına yaklaşmayı bile istemezdim. O da durumun farkındaydı zaten. Ölmeden bir sene önce bırakmıştı ama bu zehri tam 20 sene ciğerlerine çekmişti. Adamcağız sigaradan ölmedi tabiki de ama evlatlarının yaklaşmak istememesi daha çok öldürüyordu onu.
Ben kendimin yapmadığı bir şeyi ileride çoluğumdan çocuğumdan isteyemem. Ben sigara içersem o da içer. İmamın dediğini yap yaptığını yapma psikolojisi ne kadar etkili olur bilemem. Bana en çok koyan bu olur.
Çoluğumuzun çocuğumuzun da rızkını böyle savurmaya hakkımız yok değil mi? Adamın biri kızını dersaneye yazdıracak parası yok ama fosur fosur içiyor sigarayı. Dersane müdüründen bir azar gelir ve çocuğunun geleceğini karartmak istemiyorsan sigarayı bırakır ona yardımcı olursun. Bırakıyor ve sigaraya verdiği para hakikaten dersane taksidi oluyor.
Evren bey konu hakkında söz sahibi sizsiniz. Bu yolun başındaki gençlere önerileriniz muhakkak vardır. Belki bu önerileri bıraktığınız güne saklıyorsunuzdur ya da daha sonrasına bilemeyeceğim. Konunun takipçisi birçok kişiye örnek olacak tecrübelerinizi vs. aktarırsanız gençlerimize diğer arkadaşlara örnek olsun. Ne bileyim başlama sebebiniz vs gibi. Haddime değil yanlış anlamayın şu an bu yolda en güzel örnek olduğunuz için böyle bir öneri getirdim.
Özellikle bakıyorum da ortaokul yaşlarında başlamış ve liseyi henüz bitirmiş ya da üniversiteye yeni başlamış arkadaşlar yoğunlukta. Bunları gördükçe ne kadar üzüldüğümü ifade etmeliyim...
bende champix vasıtasıyla bıraktım bırakacağımada hiç inanmamıştım ama elbet bitiyormus sigara, ilacam başladıktan sonra 12. gün bıraktım 3 gün daha devam ettim ilaca sonrasında ilac kullanmayı kestim, ilacın yan etkileri öyle abartılacak seviyede değil en güzeli prospektüsü okumayacaksınız çünki hiçbir yan etkisi size sigaranın vereceği zarardan fazla değil şu an itibariyle 5 aydır sigarasız hayat yasıyorum cokta memnunum hayatımdan
Ne zaman başladığımı hiç unutmam..
Orta 2'yi Orta 3 'e bağlayan yazdı. Hoşlandığım kız ve sınıfımızdan bir başka arkadaşla caddeyi sahile bağlayan ara sokakların birindeydik.. Her 2'si de sigaraya başlamışlardı.. Bana sorduklarında "içmiyorum" diyemedim.. Arada sırada içiyorum dedim ve ikramları ile ilk sigaramı yaktım..
Erkek olduğunu kanıtlamak, büyük görünmek, hava atmak, sert görünmek..
Bir ortaokul öğrencisinin cahilliği ile yapılmış hareketler ve 16 sene süren bir bağımlılığın ilk adımı..
Bugün yani 32 yaşında iken sigaranın sağlığıma zarar verdiğini hissetmiyorum.. Lâkin içmeye devam eder isem mutlak suretle sağlığıma zarar verecek. Bunu biliyorum.. Vermeme olasılığı yok. Belki kolum bacağım kesilmeyecek ama akciğerlerim ya da hücrelerim envai çeşit hastalıktan birine mutlaka denk gelecek. Gelmeme imkanı yok!
Peki geldiğinde ne olacak?
Çoluğumun çocuğumun rızkını bozulan sağlığımı tedavi etmek için kullanmak zorunda kalıcam ve büyük olasılıkla da tedavi edemeyecem. Bağımlılığım yüzünden bozulan sağlığım canımdan çok sevdiklerimi, yani henüz evlenmediğim eşimi ve doğmamış çocuklarımı üzecek..
Bozulan sağlığımı tedavi etmek için harcayacağım para bir yana sigara için önümüzdeki 30 yılda 100.000 TL gibi bir meblağyı da cebimden çıkarmak zorunda kalıcam..
Ne için ha ne için?
İçime duman çekip suni bir rahatlama kandırması için mi? Değer mi bu kandırmacaya yukarıda saydıklarımı çekmek?
Değmez... Değmemeli...
Sigara içmek kimseye hiçbir şey kazandırmaz..
bende 10 sene içtim.Son 2 senedir kullanmıyorum.Sabah kalkmalarımdan yediğimden aldığım tada kadar çoğu şeyde faydasını gördüm.
Sigara içen arkadaşlar eğer cidden bırakmak istiyorlarsa öncelikli olarak sigara içilen arkadaş ortamlarından uzak durmalılar çünki inanılmaz derecede gözü dönebiliyor ilk bıraktğınız zamanlarda
evren rüyalar ne durumda :D
bunun ilaçla alakası yok ulen evli barklı adamız rezalet diz boyu :D valla bi iki rüya daha görürsem başlayacam sigaraya tekrar :D
banada oluyor diş fırçalarken ama benimki baya ilerlemiş gibi,hele sınav günü heyecandan çok fena oluyorum yemek yiyemiyorum o günler :D
bu sorunlar genelde faranjiti olanlardan duydum ben,ilaçla tedavide olmadım bir etkisi olacağını sanmıyorum tabi bunun psikolojik etkisi de var.
benim de müzdarip olduğum ve dikkatle takip ettiğim bir konuydu bu. 23 yaşındayım, 2004 senesinden beri yani 15 yaşımdan beri içiyorum bu sigarayı. 2002 yazında babamı adrenaline bağlı kalp krizinden dolayı kaybettim. kendisi de benim yaşımda sigaraya başlamış ve 42 yaşında rahmetli olmuştu. bu içtiği sigara ona ilk önce ülserden midesinin 4'te 3^ünü kaybetmesine, sonra da kalp krizinden hayatını kaybetmesine sebep oldu.
gelelim bana, 2002'de babamın kaybı büyük sendelemeye yol açtı ve o sene girdiğim lise sınavında başarısız oldum düz liseye devam ettim. ablam ve annemin bana gösterdiği ilgi alakayı kesinlikle kusursuzdu onların bir suçu yok, ben sadece kendi salaklığımla lise 2'nin başında sigaraya başladım. sülalemizin sorunlu bir sağlığı vardır. halam 5-6 kez amcam 2 kez kalp krizi geçirdi ve hala hayattalar, dedem babaannem vs onlar da kanser ve kalpten dolayı rahmetli oldular.
ben bunu bile bile hala içmeye devam ettim ve bundan 3 sene önce çok sağlam bi sille yedim ve ben de kalp krizi geçirdim. kalp kapakçıklarımın gevşekliği olsun kalp yapısı olsun bu krizi tetiklemiş. eforu ekosu derken bi çok test yapıldı ve kesinlikle sigara bitecek dediler. çok erken bi şok oldu benim için ve sigarayı ilk bırakışım bu oldu. 6 ay geçti tekrar başladım.
bundan da 4-5 ay önce kış zamanlarında ikinci sigarayı bırakma deneyimimi gerçekleştirdim, 1 ay süre bıraktım ve kız arkadaşımla ayrıldık tekrar başladım.
iradem çok iyidir, ben sadece ahmaklığımdan sebep 2. kez sigaraya başladım. 2 hafta önce 4 haftalık Champix setini aldım. ikinci 4 haftalık seti almak istemiyorum, onu eğer isteğim devam ederse yetersiz gelirse alacağım. şu anda tüm şartların elverişli olması için 2 haftalık bi sürem var. 2 hafta sonra umarım sigaraya son diyebileceğim. bu ilacın referansı çok oldu ve ben de başarılı olacağıma inanıyorum. şu ilaç sayesinde 1 ay sigara içmesem bile en azından ilaca gitti sigaraya gitmedi denir, şansınızı denemekte yarar var.
kayıpların için çok üzüldüm dostum..
bence ikinci 4 haftalık seti almani tavsiye ediyorum.
annemde ilk 4 haftalik setin sonunda ben bu sigara olayini kafamda bitirdim dedi ve devam etmedi.. tekrardan sigaraya başlamasi 10 gün sürdü=(
sen daha azimlisindir fln ama bence sen yine de ikinci kürü de tamamla derim.
Evren abi sayesinde başka sigarayı bırakan oldumu?
Çok fazla süredir içmiyorum bu yaz iki sene oluyor. Lakin nasıl başladığımı hatırlamıyorum. Birden bir şey oldu ve elimde bir paket mavi winston ve kibritle buldum kendimi.Sonra tapagaz içmeye devam ettim birkaç ay sonra günde 1bucuk pakete bile çıkmıştım bırakmayı hiç düşünmedim.İnsan hiç kankasını terk eder mi. Bakalım finallerden sonra eve dönüp ağır idmanlı bir dövüş sporuna yazılıp bu meredi bırakacağım ama asıl korkum zaten kilolu olan benim resmen obez olma tehlikesi.
20 yıldır sigara içiyorum, hemde keyif alarak içiyorum. birkaç kez bırakmaya çalıştım, ama olmadı. Tek birşey söyleyeceğim, iş kafada bitiyor.....
bende champix düşünüyorum ve en kısa zamanda alacağım.sürekli aklımda olan bişey sigarayı bırakmak.haftanın en az 3 gününü spor ile geçiriyorum herhangi bir sağlık sorunumda yok çok şükür ama sigaraya verilecek paraya acıyorum :) bende deneyimlerimi burada paylaşacağım.
Allen Carr in pdf linki ya da kitap adini alabilir miyim acaba?
Bu arada bi PM attim :)
Ben bu tür olaylara inanmıyorum açıkçası tamam etkisi olabilir ama iş kişi de biter.Benim babam 33 sene sigara içti ve "BİR DAHA İÇMİYORUM" diyerek sigarayı kırdı ve bir daha içmedi.
bende sigarayı bırakmaya çalışıyorum bu ara ..
orta 1 den beri bil fiil içiyorum 9 sene falan oldu..
hiç otlak huyum falaan olmadı taa oyaşlardan paket almaya başladım ..
günde en az 1 paket içiyordum çalışırken nedense daha bi çok içiyordum 2 2.5 paket içtiğimi biliyorum..
babam astım hastası ve ailemizde kronik astım var biliyorumki birgün benimde astım krizlerim tutmaya başlıyacak yakındır muhtemelen ayrıca meslek hastalığımızda astım illaki olucak ama bunu sigara içerek daha da erken getirmek istemiyorum...
babam bundan 6 7 ay önce artık gece uykuda nefes alamama gibi durumlar yasamaya baslamıstı bu illet yüzünden aralıksız 3 4 dakika öksürüyordu çok fazla horluyordu vs. vs..
bir gün bi işten dönerken birlikte herzaman gittiğimiz lokantaya yemeğe gittik..
yemek yerken masamıza bir amca oturdu lokantada başka yer yoktu rica etti buyur dedik ..
amca müsadenizle dedi ve çantasından insülini çıkartıp koluna harttadanak sapladı bi kötü oldum..
ordan sonra muhabbet açıldı sigara yüzünden başına gelen hastalıklar falan babama anlatmaya başladı bu arada benimde aklımdan geçenler daha kaç yıl oldu başlayalı onların yaşına gelince bırakırım düşüncesiydi son bi kaç aydırda aynı düşünceler hakim fakat son zamanlarda içimde bir bırakma isteği mevcut kız arkadaşımın isteği ile doğru orantılı olarak..
neyse konuyu dagıtmıyım amca anlattı anlattı babama..
babamda ne var ne yok döküldü amcaya ve amca gayet azarlar bi tavırla sen ne yaptığını biliyormusun kendini öldürürsün bu gidişle dedi..
babama dokundu baya ve babam pakedi büküp masada bıraktı.
o gün itibarı ile hiç sigara içmiyor 6 7 ayı geçti belkide günde 3 paket uzun 2001 gibi iğrenç bir sigarayı içen adam ve bunun haricinde diğer katkılı illegal tütün mamüllerinden de tüketirdi ama artık hiç içmiyor 1 seferde bıraktı hayranım ona bu konuda ...
fakat ben beceremiyorum.. 2 haftadır cebelleşiyorum ilk bırakma kararı değil azaltma kararı verdim ve 3 gün 5 6 şar adet flaan içtim çünki hatun 5 i geçersen beni unut demişti tutuştumm...
ama sonraları konu güncelliğini kaybetti ve ben aynı tas aynı hamam ..
dün akşam sularında 1 paket açtım ve şuan 1 adet var pakette..
ama evren abinin bu yazısı banada bazı kararlar verdirdi yarın itibari ile bende bırakıyorum hemde günde 1 tane bile içmemek kaydı ile..
bende gelişmeleri elimden geldiğince yazıcam pakette kalan son sigaramı 1 2 saat içinde içip bu işi bitirmeyi düşünüyorum..
bırakıcaksan o sigarayı yakmaman gerek :)
hacı yaktım o son kalan sigarayı son dumanı falan zaten agzımı b.k etti resmen tiksindim .. bugün hiç içmedim saat 10.36 normalde 3 4 tane içmiştim şimdiye kahve bile içmiyorum canım sigara istiyecek diye ama iyi sayılırım genel olarak öyle tepinmiyo insan sigara diye azcık başım dönüyor sadece o kadar
benım 3 tanıdıgım bıraktı bu ılacla ve gunde 2 paket rahat ıcen kısılerdi .eczanelerden alabılırsınız bırde bıldıgım kadarıyla receteyle alabılıyorsunuz devlet karsılıyor dıye bılıyorum sıgara bırakmak ıcın yardım yani
10 yaşından beri sigara içen dedem (şuan 62 yaşında) bıraktı sigarayı bu ilaç sayesinde 6 sene önce.Kendisi astım hastası bu illet yüzünden 33 gün yoğun bakımda yattı.. 50 günde taburcu oldu hastahaneden.. hastahaneden çıktıktan 3 ay sonra yine sigara içmeye başladı , Sonra gittiği başka bi doktor bu ilacı önerdi ama o zamanlar bu ilacın Türkiye'de satışı dahi yoktu. Almanyadan getirdik ilacı 20 gün gibi bi sürede bırakmıştı.. Şuan Maşallah 6 yıldır hiç canı bile çekmiyor..
cammpıx'i kesinlikle bende tavsiye ederim.sigaraya ara vermeyi düşünenler için iyi bir seçim.
ayrıca, yapılan araştırmalarda bırakma girişiminde bulunanlar başarılı olamasalarda bir sonraki denemelerinde hiç denemeyenlere oranla daha başarılı oluyorlarmış, denemekten çekinmeyin!.
sizide tebrik ederim.
champix i bilmiyorum fakat bende ZYBAN adli bir ilac ile biraktim 5-6 sene günde 1-2 paket içtikten sonra bu ilaç sayesinde 1.5 senedir ağzıma sürmedim...
açıkçası sigarayı bırakma olayının ilaçlarda değil kafada bittiğini düşünenlerdenim. şimdiye kadar en azından çevremden şu ilacı kullandım ve bıraktım diyenini duymadım. bıraktıysa bile kısa süreli placebo etkisiyle yaşanmış şeyler oluyor.
Konuyu okurken akşam yemeğini yemiş uzanmış sigaramı içiyordum.Bir düşündüm acaba sigarayı ilaçsız bırakabilir miyim? denicem bakalım cebe ayda 300tl avantadan para girmesi cezbettiriyor insanı.Hadi hayırlısı.
18.güne girdim bugün ilaçsız tamamen beyinle öldürüyorum kısmetse...:)
Abi gözünüzü seveyim içmeyin şu meretii.Biliyorum çok kolay olmuyor ama bir yerden başlayın bırakmak için. Ve mutlaka izleyin!!!!
Sigarayı Bırakın Demiyorum. İzleyin - YouTube
ben de sigarayı bırakma aşamasındayım, elektronik sigara aldım kendime 1 aydır 1 tek sigara bile içmedim. likit dedikleri nikotin içeren sıvı dan da 16mg 10mg 8mg ve 0mg olandan aldım aşama aşama 2 şer hafta gidiyor. şuanda 8 e başladım 2 hafta içinde nikotin siz olana geçecem bakalım artık bu iş biti diye biliyorum ama işi kitabına uygun bırakmak için devam ediyorum. elimin altında olmazsa 1 gün dahi içmedigim oluyo, bazan şarjı bitiyo unutuyorum şarj etmeyi akşama kadar içmiyorum canımm sigara da cekmiyo, zaten biri sigara içip yanıma gelirse kokusu bile igrenç migdemi bulandırıyo. sigaraya el bagımlısı veya dudak tiryakisi ollanlara şiddetle tavsiye ediyorum canınız acımadan sigaradan kurtuluyosunuz. bana herşeyiyle 315 tl ye mal oldu. 1 ayda içtigim sigara ya ödedigim para, kutudan 2 sigara cıkıyor kardeşimle beraber kulanıyoruz o da benim sayem de bırakmış oldu...