nasıl bı kafa anlamıyorum :D fk2 var 106 pesıne dustu adam :D swt yı ver alayım ;)
Printable View
FK2'e 235 gibi paralar katiyen değil. 61.000 euro ile güncel çarpan almak mantıklı değil.
2016 Model'ler geçen zaman diliminde ithal edildiginde (kur, 3.20 euro, 2.95 dolar )
bu kur'lardan bayilere girdi ve faturalandı. haliyle sıfır araç satılırkende, bayi'nin panelinde ona göre vergilendirme çıkıyor.
Geçen bi arkadaşım sormuş 2016 için 181 ila 183 civarı bi dip rakamdan söz edildi.
yani panik yok :) bayi kaç kurdan ithal ettiyse o paraya veriyor, kalkıpda 200 lü rakamlara satamayacagının farkında.
şu an mevcut ilanda olan bir araç 210 lira demiş,bayiiden alırsanız da 244 lira demiş,hangisi doğru (:
bayi bakıyor; gelen müşteri bilinçli değil; yoldan geçerken tesadüfen ugramış ve spor araba almak istemiş,
öyle gördügüne acımazlar tabi.
Bizim içimizden kalkıp da biri 210 220 lira para verir mi? vermez..
gideriz cunku 20 tane bayii araştırırız..
2015'ler ortalama 150 bin liraya gidiyor, 2016'nın da ikinci elde edecegi olsun olsun 10-15 bin pahalısına olsun, bilen adam fazlasını vermez.
ben aracımı 3 hafta önce sattım. alan abi' de benden önce ist'da bi servisi arayıp 180 küsür dip fiyat aldıgını ve o fiyat alımından sonra devamlı aranıp rahatsız edildigini belirtti bana. isteyen olursa hangi bayi vs oldugunu ögrenirim.
belki de ithal tarihi eski kur'lara dayanıp da 180 küsür edecek araba az kalmıştır.
belki de güncel kur'dan 2016 ithal edilmeye başlandıysa, 220-230 küsür etmek zorundadır..
cunku bu arabanın 2015'i bayilere 20.000 euro'dan ithal edildi.
ben 6 ay önce aldıgımda
71.000 TL ithal bedeli
62.000 TL %90 ÖTV bedeli..
25.000 TL küsür KDV olaraktan 160 bindi
Şimdi 2016'ların 20k euro degil de 25k euro dan ithal edilirse
bu 100 bin tl yapar. %90 ötv'den 90 bin tl de ötv yapar, kdv ile beraber 220-230 lara satılmak durumunda olur tabii ki
niyeti olan alsın yazın çok şenlenir buralar söylim :D
herkes aldığı yada bildiği fiyatları yazmaya başlamış :D konudaki kar zarar durumu (+) (-) 20.000 TL ler de :D bayiler adamına göre muamele yaptılar en kesini bu :)
FK2 cıler anlasmıs ılanlar 200 bın bandına cıkmıs bı kac gunde :)
145 e almadım 200 emı alacam :D
200bin lira typer'a para veren adamın aklında süphe ederim
Net.
150'ye zorla giden 2.eller 200'e gidicek?
%10%20 bile degil artis. Kurtarmiyor kardesim :)
2016 ilanlarından biri 200k tl yaptı diye, 2015 sahiplerinin bazılarıda fiyatı oraya çekmiş :D
iyide 2016 alan adamlar 200 e yakın satın aldı zaten kurdan dolayı.
sen 150 ye satamadığın aracı 200 e nasıl satacaksın?
150 ye ilanda aylarca duran fk lara bak sen hele :D
Ulan hondadan soğudum be .
ılanlarda 143 e satılıp anında 200 bandına cıkan var :D
kaç paradan ilanda durduğu onemli değilki satılıyormu alan varmı o kısım onemli :D
Yazin 4.20 d cabriocularla kafa kafaya takas edicem :) :)
Bu kurlar ile elindeki fk2 yi aldığı fiyattan satan ya çok zengindir yada enayi nokta. Bu sadece fk2 için değil tüm araçlar için geçerli sıfır fiyatları ortada alan alsin az biraz kurlar duyulunca bu fiyatları vermediğine pişman olacak niyetine girenler
160 lik fiyatlar havalar ısınınca kaç olur Allah bilir
Satılır mi ? 15 senelik s2k lar satılıyorsa fk2 de satılır paşa paşa da alan olur
200 bandında ilan verenlerden biride benim ,
Şuanki kur vs ile tüm aracların fiyat artısı aşikar ortada
İlerleyen günlerde göreceğiz fiyatları artar yada azalır
Onuda gectim mal benim istediğimi yazarım , işine gelen alır işine gelmeyen almaz
Arzular şealale bi anlamda 😂😂😂
Nuri alco dan gazoz icmis s2k lar , t.coskunun kucagindan gecmis evolar 150 bin ediyorsa bu arabayada 200 isterler kardesim kimsede ik mik etmesin :)
Hem 4 kapi kollu az isinan yeni typer geldiginde kac tl den almayi dusunuyorsunuz bu kurlarla ?
Ev alma Honda al diye boşa dememişler :D
200 az olmuş 300 yazın zengin fakir belli olsun
Araba burada o kadar yerden yere vuruldu algı operasyonu olmadı da bir kaç kişi fiyatı yükseltti o algı operasyonu oldu :)
İsteyen istediğini yazar tabi, satılıyormu ona bakmak lazım. 150 ye satılırken alıcı bulamıyorlardı 200 e zor satılır. Bu arada vergi ve kur sonrası benim takip ettiğim çoğu e250 ve 520 ler aynı paralara alıcı bekliyor çoğu kişi fiyatlara yansıtmadı yansıtanda zaten satamıyor
Ayrıca bu tarz araçlarda pazarlık payıda çok fazla oluyor. 115 yazılan STİ lar pazarlıkla 85 e düşüyor siz düşünün artık ne pay bırakılmıs
s2 vs 200sx e dönmüş buda. Acil 1haftalığına özel fiyat yazıp 1sene tutarlar ilanlar :D
160 lara satamayip 200 yapmakta guzel...
iyide maaşına 97tl zam gelen zaten 150-200 bin tl arası olan araba bakmıyodur :D he bu arada bende type r sahibiyim ama bencede 200 etmez :D
arabanın piyasasını bilen alır gidip 150 yerıne 200-220 yazılsada boş ha tuttuğuna iteklenirse bilemem ha burada anlaşılıp aynı anda ilanları 200 lere çıkartmanın bi mantığı yok saçma geliyor ünal turan taktiğine döner bu iş aynı anda s2000 piyasasınıda o bizim dalga geçtiğimiz insanlar yükseltti ha alan oldumu hayır senelerdir bakıyorum aynı arabalar o yüzden maceraya gerek yok 200 de yazılsa 150-160 canlıya iş değişir:)