sakin ol bence biraz, bol keseden atan tutanda yok saçmasapan bir konu için uslubumuzu bozmayalım.bu benim görüşüm we sen sayfalarca yazsanda değişmeyecek... bu işin içinde yetenek we sponsor olmadıkça para - çokomel nokta
Printable View
sakin ol bence biraz, bol keseden atan tutanda yok saçmasapan bir konu için uslubumuzu bozmayalım.bu benim görüşüm we sen sayfalarca yazsanda değişmeyecek... bu işin içinde yetenek we sponsor olmadıkça para - çokomel nokta
Slıck takarsan malesef sure bambaska kategorıye gırer. Sure yapan aracların hangısınde ne var bılınmez. Oraya 1500hp olan da arac cıkıyor,75hp de. Bu yuzden tek ayırt edılebılen nokta lastık.
Mesela persembe stok cıkıcagım,sadece kullanılmıs pırellı takıcagım. Bakalım araba ne kadar yetıcek.... Bugun on duzene baktım ve hayal kırıklıgı yasadım. Arka aks bagımsız ama ana kolu sabıt yapmıslar. Yenı nesıl tum bagımsız arka aksların hıcbırı sabıt degıl. Sadece toe ayarlanabılıyor :(
Ama stok ayarları gayet agresıf,hele kaster ayarı sımdıye kadar gordugum en agresıf onden ceker. Kamberler 1,5, toe lar nedense on arka esıt. Sanırım arkası bagımsız olunca kafa cabuk donsun ıstedıler.
Bu sefer kılıt muhtesem calısıyor,bekleme neredeyse yok. Fren sıstemı cok yakın ama merkez degısmıs,basınc daha cabuk gelıyor.
Sanzıman sogutucu buyumus,yag da oyle.
On takım da degısmıs ve salıncakda kı denge cubuklarını getırmısler.
Fren havalandırmalarını baya buyutmusler ve aks ustune yonlendırmelı kalıp koymuslar.
Daha cok ayrıntı var,aklıma geldıkce ve kullandık yazarım.
Buradaki 3 saniye farkı şundan dedim. Hani var ya Race of Champions yarışları. Dünya şampiyonları çıkıp çeşitli araçlarla yarışıyorlar. Onda dahi saniye oynuyor aralarında. Bugün dünya şampiyonu adamları ayrı bir kategoriye koymak lazım. Bizler için durum farklı. Muhtemelen hiç bir zaman öğrenemeyeceğiz sonucunu ama ben lafımın arkasında olayım. Buradaki en iyi dereceye , aynı araba ile 3 saniye farkı atması çok doğal değil mi bir dünya şampiyonunun ?
Piste çıkan sanırım Marco Seefreid ve Giacono Piccini var sadece profesyonel yarışçı olarak. Onların da dereceleri oldukça iyi.
Arabaya göre profla amatör arası farklar oynuyor. İyi bir amatör belki bir clio ile profu geçebilir ama hothatchle prof daha hızlı oluyor supersportta ise fark açılıyor. Hızlar arttıkça alabileceğin risk seviyesi değişitor aynı zamanda hata payın artıyor vs vs. Sabit bir kıyas yapmak imkansız herkesin bi tarzı var.
tabiki ilk fark edilen lastiktir ama nasıl olsa resmi bir süre kasılmıyor sürekli süre şöyle olur böyle olur yazdıkları için en önemli etken lastiği değiştirip yapılabilecek en iyi süre görülebilir. Sonuçta resmi bir süre için uğraşılmıyor.
Yaşadığım olayı aktarayım arkadaşlarla izmir ülkü deki sienaları aldık kendi arabama önce yürüyenle ilgili bikaç ayar yaptım süre 0,5 civarı oynadı sonra 5000-6000€ değeri olan proflex amortisör taktım 0,5-1 saniye alabildik. Sonra gittim advan slick aldım jantları 14'den 15 yapmama rağmen süre bir anda 2 saniye iyileşti ki daha limitte değilim ama poloların sürelerine yaklaşıyorum. Bu kadar fark olur deselerdi inanmazdım ama lastiğin ne demek olduğunu anladım.
Viraj demiri, arka aks, iz açıklığı, piste göre kamber ve toe açıları, motor kaputunu biraz yükseltmek , arka tamponun paraşüt etkisini gidermek gibi ufak dokunuşlarda yapabilirsiniz. Pistteki araçta (siena) güç için çok bir şey yapılamadığı için yol tutuşa baya kafa yorduk.
Birde bu işte dünya şampiyonları çok farklı noktadalar jason gibi fabrika olanakları ile tur atsanız bence aynı süreleri yapabilirsiniz.
Ufak bir destek.
https://i.hizliresim.com/vJZ0jm.jpg
Tüm süreler için
Intercity İstanbul Park
Gelecek nesil bir istanbulpark&FK2 ikilisine anlam veremeyecek
birde eski kasetler ile kurşun kalem ikisine
Edit geri gelsin eyy adminler :) Yok yere mesaj sayımız yükseliyor.
Önden çeker kategorisini de ekleyelim.
https://i.hizliresim.com/nJEvlR.jpg
Seat>typer mi diyoruz :D
Geçen pololara da sıfır slick takmışlardı. Önceden yarı slick lastikle 1.07,700 civarı atabilirken sadece lastik değişen araçta 1.05,900 e düşmüştüm. Slick ile yarı slick arasında dağlar kadar fark var tutuşta ve özellikle frenlemede. İnsanın içi dışına çıkıyor ki polo kaç senelik araba , tek piston AP racing kaliper ve oem audi tt 3,2 diskleri var.
Hiç piste çıkmadım çıkacak bir aracım da olmadı işin gerçeği ama farklı tecrübelerimden biliyorum ki bir işi işte ortalamanın üstüne çıkana kadar çabuk yol kat edebiliyorsun. Ama sonrasında 1 tık ilerlemek (piste 1-2 sec geliştirmek) diyelim çok daha çaba (maddi manevi) gerektiriyor.
Roll (taşlanmayı göze alıyorum) keyifli bişey ama vites kaçırmadıktan sonra 3 aşağı 5 yukarı ortalama bir sürücü için benzer sonuçları doğuracak bir aktivide.
Ama listeye bakınca cupranın o kadar ss içinde kendine 2.18.200 gibi bir yer bulması, ki genel klasmanda sıralaması 70. süre yapılmış, oldukça başarılı bence.
Bu da sürücü ve setup farkıdır. Eminim o cuprayla ben çıksam 3 dk da falan dönerim :)
Benim gözümde pist er meydanıdır. Aynı specteki araçlarla çıkıp sürücü farkını görmek lazım. Bu yüzden marka kupalarını hep sevmişimdir,
Aynı araba farklı sürücü , en iyi süreyi yapan en iyidir.net :) (Mekanik sıkıntıları göz ardı ediyoruz tabi)
Baybars yine zekani konusturmussun! Haha...!
Nerde geliyor bu nukteler aklina...
@997TT @Yasindavulcu halletmiş sağolsun,
Ben bir de arkadan iter 02.15.xxx ile 02.19xxx arası sıralamayı koyayım madem yaptık tam olsun.
https://i.hizliresim.com/LOZdYZ.jpg
Simdi burada en iyi sureler yaziyor. Yani orada ki surucu arkadaslar belki 10 kez cikti ama sadece "en iyi" suresi yaziyor.
Tek cikis falan degil...
Rakamlar konussun.
Tesekkur ederim fotolar icin,zahmet oldu.
görücez leblebiyide çekirdeğide, senden icazetmi alıcaz anlamadım konuşmak için? çok alındın sen bu çokomel mewzusuna sanırım.bu işlerden anlayanı tek kendin sanıyosan yanılıyosun.ascaride orda burda pilotun arkasında gazlamayla olmuyo o işler.uzatmayalım dedik iyice kahwe muhabbetine döndü. tamam geçemez kimse seni en hızlı sensin :)
Tamamda aslında burada listede bile gözüken bir detay birçok kişinin anlatmaya çalıştığı. Adamınj teki 991 Carrera s ile yani düz carrera ile birçok iyi sürücünün gt3rs ile bile yapamadığı süreyi çıkarmış. Adfamın lastikle aracıda stokmuş. Zaten gt3rs başlı başına stock araç değil. Tamamen pist setupı olan bir araç. Öbür tarafta başka bir arkadaş standart m3csl ile başkalarının m4 veya benzeri araçla çıkaramadığı süreyide çıkarmış. Topu topu 10 küsür yaşında 360 hp lik bir araç
Yeni TypeR satışa çıktı Techturkey ine karıştı
Leon cupra Kaç kere makyaj yedi kasa değişti Hiç Konuşulmadı :)
Halep oradaysa arşın burada..
pistte gece gündüz yaşasa da olmadı mı olmuyor. biraz kabiliyet gerekiyor.
Olmayan nedir ben anlamadım ?
Adam F1 pilotu olamadı tamam da TR nin en iyi pilotu değil mi ? Ben daha iyiyim mi diyorsunuz ?
yaa ben oldum olası bu sıcak kapak mevzunu anlamdım neden böle demişler ki :D şaka bi yana bende bu konuda en yakışıklısı fk2 gibime geliyo
Burda bır kac sey ekleyım;seefreid yarıs pılotu ve bu sureyı amac ugruna yaptı. Ayrıca 991 C2S cıddı basarılı aracdır. Gt3 rs surucusu abımızın ıddıası yok,kendı capında eglenen surucu. 991 gt3 rs sahıbıde yenı basladı bu ıslere,son pıst gununde 2:15'e cektı suresını... Ha yapması gereken 2:10 ama onun ıcın baya pıst kılometresı gerek. Ben gt3 ıle 2:11 yaptım ve benım ıcın lımıt o ama emınım guncel yarısan avrupa'lı bır pılot 2 sec koyar. M3 csl standart degıl,coıl-kamber plate-buyuk frenler-vıraj demırı-koltuk-hafıf jant-lastık vs vs olan arac.
Aynı kabılıyette kı ınsanların surelerı tartısılmalı. Yanı ıyı olmayan surucu Huracan Performanteyle 2:17 yapsa ve daha basıt arac onu gecse nasıl elestırıcegız?
Sayin Engin
Kasimin ilk haftasi istanbuldayim, gt3 458 gtrdan bir tik daha fazla one cikan aracinizla bir tur attirarsaniz sizi Ozgur sefe davet etmek isterim. Benim goremedigim assetlerini bir anlatirsiniz aracinizin cok memnun olurum , tskler