Üstada sormuşlar
Üstadım siz hiç kırılan bardaktan su içtiniz mi?
Üstat da cevap vermiş;
Peki sen hiç bardak kırıldı diye su içmekten vazgeçtin mi?
Murat abi seni bilen biliyor,sen allah rızası için iyilik yapmaktan vazgeçme.
Printable View
Üstada sormuşlar
Üstadım siz hiç kırılan bardaktan su içtiniz mi?
Üstat da cevap vermiş;
Peki sen hiç bardak kırıldı diye su içmekten vazgeçtin mi?
Murat abi seni bilen biliyor,sen allah rızası için iyilik yapmaktan vazgeçme.
iki tarafıda tanımıyorum fakat, şöyle bir bakacak olursam; 800.000 TL lik aracı düşüneceğize, kendiniz bu golf olayına girerken bu tarz aksaklıklarla karşılacağınızı hiç hesaplamadınız mı? Hiç mi zora düşersem aksaklık cıkarsa neler olacak diye düşünmediniz? Rakamlarla insanlara ithamlarda bulunmak, hele hele sahibi olduğu şeylere yönelmek, arabada olsa hiç hoş birşey değil. Kusura bakmayın ama Melih bey, siz haklı bile olsanız ( ki asla böyle bir iddiam yada düşüncem yok kimin haklı kimin haksız olduğu konusunda yanlış anlamayın ) , kendinizi çok küçük düşürüyorsunuz.
+1
siteden takip ettiğim kadarıyla mütevaziliği ve yardımseverliğiyle taktir ettiğim biri kendisi, Allah yolunu açık etsin...
hukuki olarakta bu işten hiç bir sonuç çıkmaz, zamanınızda paranızda boşa gider bilginiz olsun ;)
yok G plaka yok bilmem ne.. çalıntı değil yasa dışı değil buyrun sizde binin bizde maşallah diyelim.. insanlara parası var diye yardım yapmaz, iyilik bilmez muamelesi yapmak nedir ? ne zaman çıkmıştır ? nasıl bir mantık ve vicdandır ? Yorum yapan arkadaşlar bi kaç kere düşünürse iyi olur. herkesin laflarının ucu başka yerlere gitmeye başladı. Murat Engin le ticaretim olmuştur. Hakkını çatır çatır aldıgım G-force a da yaptıgım odemelerin karşılıgını fazlasıyla gordum. Bu işler gönül işidir para pul işi değildir. Zengin adamlara pist yaptırmıyor gonul vermiyor desteklemiyor yardımcı olmuyor hakkını vermiyor diyordunuz. Vereni de yerin dibine goturmeye çalısıyorsunuz..
büyüklerimiz boşuna dememiş "İYİ OLURSA ALLAH DAN KÖTÜ OLURSA KUL DAN" diye sonuç iyi olsaydı; parçayı getiren "hamallığıyla"kalacaktı.
Durum gayet açık aslında :) Konuyu açan abimiz binlerce TL'sini harcayıp aracından bir türlü istediğini alamayınca patlayacak ve paralarını geri alabilecek nokta arıyor..Araca ve firmaya suç atmak para getirmeyeceğine göre geriye tek çare kalıyor..
Sağ olsunlar bu ve benzeri konular bize iyi niyetin nasıl ters tepeceğini gayet güzel açıklıyor..
Mertcan tüm bunlara ek olarak yargıya intikal edicekse durum; işin hukuki boyutunuda işe katmalı. Zira ayıp maldan ötürü bir mağduriyet söz konusu. Avukat değilim ancak konu yargıya intikal ederse kanıt olması açısından malın faturasını isteyeceklerdir. Zira TR'de satılan her ürün minimum 2 yıl garantili olmak durumunda.
Ancak burdaki durumda mal bavul ile girdiğinden ve baska bir kişi tarafından getirildiğinden vergi doğurması muhtemel ve açılan dava üstüne bir de kamu davası açılabilir.
Malumunuz biliyoruz artık devlet dolaysız vergilerin oranını düşürüp dolaylı vergilere yükleniyor kendisine gelir için.
Dikkatli olmak lazım
44 yaşında adam senli benli konuşmasanız daha şık olur ... Haklı veya haksız olması konuşma şeklini değiştirmesin lütfen. Konudaki iki tarafada geçmiş olsun umarım biran önce tatlıya bağlanır.
sitede akıl fikir sahibi insanlar dediğimiz abilerimiz bile hemen saflarına geçmişler yine. Kendilerinin bile bilmediği bırakın onu araç sahibiyle aracılık edenin bile boşlukta olan konular üzerine (2 kişi arasında konuşulanları bilmiyoruz, şahit değiliz)kişiler ve itibarları üzerinden yorum yapılıyor ben merak ediyorum bu karşı taraf 997 değilde başka birisi olsa ne olurdu? Lafım 997'ye değil kraldan çok kralcı olanlara
Bu ''itham''lara hatta iddialara denilebilecek tek şey haksız olduğunu düşünen tarafda dava açacak itibarı zedelendiğini düşünen abimizde dava açacak
Çünkü iki taraf arasında dönen muhabbet burada araya daha çok kişi girdikçe daha da gazlanacak herkes bi o yana bi bu yana çekiyor orta yolu bulmaktansa iş küfürleşmeye, dalaşmaya kadar gitmeden konunun sonlandırılması daha akli bir yol olduğunu düşünüyorum
saygılar...
Geçici plaka olayını ilk ben yazdım, ve onurcanın mesajına istinaden yazdım, ne kaçakçılık ne yasal olmayan bişiden bahsettim, nede bu durumu kınadım.
Ama İnsanın fikri ne ise zikride o olurmuş, kötü niyetli yazılan tüm yazılar sahibine aittir.
Konuya sanki bende yaziyim hatira olur gibi sacma sapan tutturabilene mesajlar atilmis
Oncelikle konunun adi niye isim verilerek yapilmis "nick" verilseydi ?
İsim vermeninde bu sekilde toplu herkese acik bi ortamda hukuki bi cezasi olcaktir
Siz bir urunden memnun kalmadiginiz zaman xxx firmasina dava acicam dersiniz xxx kisinie degil ki hatir isiyle yapilmis birseyde boyle bi konu olmasi bile sacmalik...
Ses kaydi olarak sirf bunun icin yuklu bir tazminat odemek zorunda kalabilirsiniz eger kayit yapcaksaniz telefonu actiktan sonra "bu konusmalar kayit altinda" diyip yapsaydiniz delil olarak sunabilirdiniz ancak suan tamamen suclu sizsiniz
Ben simdi yurt disindaki bi arkadasima telefon al dedigimde telefon bozuldugunda veya bozuksa arkadasima "seni dava edicem beni dolandirdin" mi dersiniz yoksa "bi daha gittiginde halledersin" mi sersiniz ?
Madem sikayet var neden M. Engin yerine firmaya hesap sormuyorsunuz ?
G plaka konusunda banane sanane bizene fikrinizi kendinize saklayin ne alakasi var bu konuyla plakanin ?
Mahkemenin sonucu ciddi anlamda merak ediyorum hatta suc duyurusunu da bizimle paylasirsaniz seviniriz
Benim merak ettiğim şey madem dava açılacak aç davanı hallet burada konu açmak niye artık iki tarafta yazacağını yazdı millet kendine göre haklı seçip onu koruyucu yorum yazıyor sayın modlar artık kilitlenmesi daha hayırlı olmazmı?
Typermelih in dava açagına inanan var mı ? Bir şansını denedi sitede nabız yokladı yemedi..
Murat bence 10 bin kurtarmaz F458 i melih e ver golf R ı al.
Ulan sanayide binlerce araba yapılıyor çoğuda dünya para harcıyor motor kırıyor arka arkaya hem de rödaj zamanı bi tane adam çıkıpta seni dava edicem demiyor garaja. Sen adama diosun ki al bunu götür sonra geri getir insanlık yap. Eeee olmadı sen bana bunun parasını versene sende nasılsa para çok bende para yok sana koymaz.
İnsanlık yapanda suç S... ni severler seveni s....ler
çok talihsiz bir yazı olmuş,umarım sinirle yazmışsınızdır.
Sormak istediklerim şunlar, buna benzer soruları murat beyde sormuş bi türlü cevap vermemişsiniz.
1. parçada problem çıkınca murat bey size yardım teklif etmiş görüşelim firmayla demiş yine yardımcı olmaya çalışmış,bunu niye kabul etmediniz?
2. eğer parçada problem yok,problem hatalı montajdan kaynaklı derlerse ne yapıcaz dediğinde, hangi hakla murat beyden bu parçanın parasını talep ettiniz? hatalı montaj yaptırmışsınız bunun parasını niye murat bey ödesin.
3. Parçada da hata olsa montajdada hata olsa o parçanın almanya'ya geri gidip incelenmesi lazım bunun kargo ücretini, ordan parçayı alıp size getirerek İYİLİK yapan murat beyin ödemesini nasıl bir mantıkla talep ettiniz? adam zaten koymuş bavula getirmiş size iyilik yapmış,montajdan veya parçadan kaynaklı bir hata varsa adam niye cebinden ödesin.
Melih sen en iyisi şu tr'nin en hizli golf'ünü sat nickindeki gibi typer al bizde senden bi kurtulalim artik.
Ahgaha aslında öyle olmadı. Onlar kafalarınca muratı vergi kaçakçısı sanıyorlar. Biz böyle dava mava diye konu açarsak murat tutuşacak kesin kaçırdığım vergiler ortaya çıkacam tmsf tüm varlığıma el koyucak mantığını güdecek ve melihe al canım sana 10 değil 25 lira ne olur beni dava etme diyeceğini düşündü.
Ama CORTLADI.
Kusura bakmayın ama bunun tam anlamı bu cortlamak. Davayı bekliyoruz ama muratla tellede konuştum ben olsam dedim tazminat davası açar elimden geleni ardına koymam dedim.
Kendiside bunu onayladı sonuçları hep birlikte göreceğiz.