Bu kadar sayfa yazılmış bu kadar anlamlısını görmedim, konunun iki muhatabını da tanımıyorum ama bu mesajın sahibi bence iç dünyasını dışa vurmuş... Bence bu lafın üstüne yorum yapmaya bile gerek yok...
zengin adam niye yardım etsin dimi...
Printable View
Şimdi Öyle örnekler veriliyorki Gülümsüyorum. Bu iş firma işi degil Yani Murat Abinin sahip oldugu bi TuningGaraj varmıs sanırım hangisi bilmiyorum ancak bu konu o tuning garajda gerceklesseydi Murat abininde BTGve PowerShop Gibi esnaflık gösterecegine inanıyorum diger üye arkadasların murat abiden bahsettigi kadar ancak bu durum tamamen kişisel olarak 800.000Tl lik aracı ve parası olmasına ragmen insanlıgını kaybetmediği için Maduriyetinize yardımcı olmak icin Size destek olmak istemiş. BU KÖTÜ BİŞEYMİ hee kaldıki murat enginle HGP konusunda agzımız yandı sakın o işe girme denmesine ragmen Murat abi Silah zoruylamı yaptırmıs bu işi ? Deniliyorki bu zamana kadar ben HGP ile muhattap olmadım parayı bile onlara yatırmadım Murat engine verdim parayı muhattabım odur deniliyor. Nedicektiniz HGP hesap Numarası yollayın ben size Parayı yollarım Birkacgun sonrada Murat abi size elleriyle Kavramı getirecekmi dicektiniz Böyle birşey yapılsaydı zaten murat abiye guvenilmedigi ortaya cıkartı madem öyle parayı HGP ye yatırmamaktan Muhattap bulamamaktan yakınıyorsunuz Başından beri HGP ile siz irtibata gecip Parayı Yollayıp kavramayı Kargo Edecektiniz Kimseyide ZAN altında bırakmıyacaktınız. Kaldıki murat engin bu işten kar elde etmiş(SE) bile Bu adam Fuara Gitmiyormuydu arkadas keyfine zevkine gider fuarını dolasır sonrasında da Firmaya gider birde orayı ziyaret ederdi gezerdi tozardı yerdi icerdi gelirdi.Adanadan kargo beklicek bavulunda elinde yuk edecek almanyalara götürecek getirecek bi okadar telefon konusmaları yapacak kargo gönderecek ettiyse bile hakkı diye düsünüyorum yok %10 iskonto %30 iskontolardan bahsediliyor yaptıysa ne mutlu oda yetenegine kalmıs okadar zahmete deger bence Kimse yanlıs anlamasın beni etti demiyorum Bu adam iş adamı degilmi arkadas Adam iyi niyetli olmasa okadar işinin gucunun arasında Adanadaki tanımadıgı etmedigi adamla ilk postlarda belirtilgi gibi + -18 dk 20 dk 5 dk 3dk yarın saat niye telefonda fikir alısverişi yapsın İYİ NİYETİNDEN bu işlere ilgisi oldugundan yardımcı olmak istediginden bu yaptıklarının hepsi. iyilikten maraz dogar işte Birisi Gümrüksüz mal sokmak suctur vs yazmısta Bu parcadan koli kolimi sokmus bu adam ülkeye ? kacakcılıkmı yapmıs herseyin bir adeti sınırı var kaldıki zaten mevcut ürürünü götürüp upgrade edilip getirilen bir ürün neyin gümrügünden bahsediyorsunuz ? Ayrıca Murat abi kestirip atmamıs farkındaysanız bu ayrıntıyı atlıyorsunuz hep adam HGP ile irtibat saglayalım soralım gitmesi gerekiyorsa bi yanlıslık varsa eger yollayalım demiş Sen buna karsılık BU adam zaten zengin seviyorda hayır işlemeyi diyip masrafları sen karsıla derse ben olsam bende ne halin varsa gör derim hem oralara kadar gidecem hem işi görülsün diye fikir üretecem kargoyu gümrüğü bana ödetecekler varsa oyle birisi bizde tanısalım :D
" Düşününki Apple dan Iphone aldınız telefonda sıkıntı cıktı Tr de o sıkıntııyı çözecek servis yok garantisi dolmus. Amerikada çözülebilir bi sıkıntı Kargo parası ödemektense ali veli kırkdokuz elli abi gelip size diyorki kardesim okadar sıkıntıdasın madem ben gidiyorum sen gumruk kargo vs ödeme ben gidecem nasılsa götürüp teslim ederim. Okey diyosunuz güle oynaya servis ücretini ve telefonu teslim ediyosunuz ürün amerikaya gidiyor tamir edilip yollanıyor ve kutunun icinde bir not Lutfen power tusuna APPLE Store dan bi yetkili bassın siz diyosunuzki nasılsa bi power tusu sıradan bir telefoncuya götürüyosunuz arayıp aliveli kırkdokuz elli abiye tesekkur ediyorsunuz saol abi allah razı olsun beni 1 kargo parasından kurtardın diye 1 hafta sonra telefon tekrar aynı sıkınıtıyı acıyo bu sefer aliveli kırkdokuz elli abiye telefon acıp yaw abi bu yine aynı sıkınıtıyı cıkardı sen en iyisi bunun kargo ve diger masraflarını karsıla benim sorunumu çöz demeye benzer."
Çok konusuyorum farkındayım ama kusura bakmayın :D Ben ne insanlar Tanıyorum Ne arabalara biniyolar ne hayatları var ama insanlıklarını kaybetmemişler adam gelip bizimle kıcıkırık Civic Si larımızı Vti larımızı yaparken gelip çekilin birazda benim elim ayagım yag pas olsun neresinden tutuyoruz diyen bizimle rakı masasına oturan Abilerimiz varmersinde Niye insanlıklarını kaybetmemişler işte sonradan görmeyle kökten görmek ayrı mesele benim 800.000 tl lik arabam olacak okadar variyetli olacam Golf R icin niye yardımcı olayımki diye baslayan cümle Ben Allah korkusu olan bir insanım Kul hakkından korkarım diye devam ederken hatırlatırımki Dedikodu arkadan konusmak iftira atmakta kul hakkına girer ! ( ayrıca niye yardım etmiceksinki ) Kimi parasıyla adam olur kimi adamlıgı ile zengin olur. allah demekki insanlıgını kaybedeceklere vermiyor demekki Fazla Rızık.
yanlıs anlasılmasın murat engini tanıdıgım vs yok sahip ne iş yapar neyer ne içer bilmem sadece sohbet bölümündeki madur olan bmw si calınan arkadasın son durumuna bakmak icin girdim böyle bi konu takıldı gözüme typermelihte komsum sayılırmıs adanada yasıyor ama icimden gecenler bunlar
Anlamadıgın tek bir konu var Eskiyi getir Yeni yi Götür Kampanyasında karar kılmışken Murat abi neden Mevcut kavramayı Upgrade ettirdi ? Ki ettirirkende zaten resimlerini cekip yollamıs canlı canlı ozaman denilebilirdi abi niye actırdın icini ? yenisini alacaktık hani diye ?
Hukuki olaya gelincede Canı yanmıs bir üyemiz var cemil abi Gecen hafta dolandırıldı elinden bmwsini alıp gittiler adamlar parayı vermeden adam 10 gundur kendini paraladı hic bir hukuki hak iddia edemezken böyle bir adalet dusuncesi olan ülkede bu konuyu savcı hakim hiç bi sonuca baglamaz sanmıyorum :D yinede ikitaraf icinde hayırlısı olsun umarım konusulup anlasılabilir.
Murat çım valla pes diyorum sana.Konuları saptırmanda üzerine yok tanımam...Beni burda insanlara hedef gösterdiğinin farkındamısın.Ben seni neyle itham etmişim hangi sözlerimle kötülemişim.Benim ne amacım olabilir kariyer mi yapacam 2 daire fazlamı satıcam.ayıp sana hiç yakışmadı. Senki beni tanıyan birisin.
O ibne örneğinde hiç hoş değil ayrıca.sana yakışmadı :( Sen burada gençlere örnek birisin dimi...Ben sana hakaret etmedim,bu yüzden mağdur edebiyatı yapma....
Ben sana baştada sordum ama cevabını alamadım...
Sen bu HGP nin sattığı malın arkasında durmayan kısacası 3 kağıtçının teki olduğunu bizzat bildiğin halde neden Melih i uyarmadın.Neden bu firma sorunlu bir firma bundan mal alma yada almayalım demedin.Ağabeylik bunu gerektirmez mi?
Senin tabiiki oradan gelecek paraya ihitiyacın yok ama bu arkadaşımızın zararına sebep olmadın mı hiç?Bırak senin bu malı getirmeni başkası veya kendi bile getirtse uyarman gerekmezmiydi?
Benim takıldığım noktalar bu yoksa gerisi teferruat sohbet....
:eek: wuuuuuuuuuu Bütün forum üyelerinden özürdilerim bukadar uzun bir yorum yapıp vaktinizi Caldıgım icin ama tutamadım kendimi :(
Ahahhaha murat abi fuara giderken aradan viski puro masrafim ciksin diyerek melihe yardim etmis, dem-er beyin hesabiyla 3 bini cukkalamis :) helal murat abi afiyetle yemissindir insallah parayi :)
Komediye bak ya :) garibime giden asil sey melih firsat buldumu herzaman atarini yapar para pul var bende soyle yaparim boyle ederimlere getirirdi. Simdi noldu 10 binin pesinemi dustu?
@997TT abi bence hic daha fazla cevap verme sen. is sonuclaninca yazarsin olur biter. bu arada insanlar neler dusunuyormus neler.. fena olmadi gormen ;)
Bide son şunu diyeceğim eğer kimse o bi tane somun ya da pul koymayı unutan ve arkasından bişey olmaz diyen ustaysa o işi bıraksın. Lastikte bile 20 gr ağırlık balans yaparken aktarma gibi hafif bişeyde ve daha yüksek devirli dönen şeyde pul eksen kaymasına sebep olur ve ısındıkça merkez değişir. Metalin kanunudur.
Ben Murat Engin'in yerinde olsam cok rahatsiz olurdum. Herkesin dilinde bi holding , 800 bin lira laflari fln. Belki Murat Engin bu muhabbetlere maruz kalmak istemiyor, boyle anilmak istemiyor? Tanimam kendisini ama bence hos soylemler degil.
Ha bu arada ben trilyonlari olupda 100 liranin hesabini yapan, sinekten yag cikaran cok adam gordum o yuzden sahislari tanimadan maddi varlik uzerinden yorum yapanlari elestiriyorum! Taniyorsaniz, kisiligini biliyorsaniz eyvallah yoksa bos mesaj...
Hakkin yerini bulmasi dilegiyle...
" Cok zengin biri olsam neden benim gibi birine yardim edeyim ki? "
Murat abinin durumunu biliyordunuz, boyle de bi dusunce yapisina sahiptiniz madem, neden bu konumda bir insandan yardim istediniz ki o zaman ?
Belki de insanlik ölmemistir, herkes ben değildir.
Mi dediniz acaba.. ?
Arada birileri 800,000 TL'lik arabaya binen birisi neden yardım etmek ister gibi bir laf etmiş..
Otomobil işi bir kültürdür. Bu kültüre sahip olmadığnız da her halinizden belli ne yazıkki. bu işte arabaya değil insanların gönül verdiği şeye, ortak noktaya bakılır.
murat engin piste ferrari ile de çıkar, scooter ile de çıkar, şahinle gidip abi bir çizgiyi gösterir misin bana dediğinizde onunla da çıkabilecek kadar otomobil kültürünü benimsemiş biridir. ben gördüğümü söylüyorum. kaybettiğiniz paralardan çok fazla kazanmanız gereken şeyler olduğunu düşünüyorum.
bu benim fikrimdir, arkamdan da sövülebilir. birşey diyemem.
Konu cok uzamis hepsini okuyamadim. Fakat diyeceğim şudur ki, Kimseye iyilik yapmayacaksin bu devirde..
Murat abiyide tanırım bilirim az çok, bu konu bence kaldirilsin. Isimlerde geçiyor. Yabancı birisi ticari açıdan kisiler ve şahıslar hakkinda yanlış düşünebilir
Canım kardeşim kim kime hırsız demiş nasıl anlıyorsunuz siz.Bende ticaret yapıyorum kar elde ediyorum hırsızmıyım ne alaka.insanlar muratın bu işi hayrına yaptığını ima etmelerine bir cevaptır o ayrıca tabikide para kazanması en doğal hakkıdır.yanlış olan bu işin kıyak yapılmış gibi gösterilmesi.....
Konu ayın 29 unda açılmış bugün 31 oldu a.k melih mahkeme ne oldu hocut?
Konu inanılmaz duygusal ve karışık bilgi sahibi olmayanların direkt yorumlarda bulunması çok sakıncalı finali beklemeden kimsenin günahı alınmamalı. Murat bey sanırım(Bence) iyilik ve büyüklük yapma sevdasına mevzu %100 net olmadan kendini körü körüne olayın içine atmış işler ters gittiği için şuandada aşırı pişman durumda. Ben melihin yerinde olsam abi arayalkm bulalım soralım gözünü seveyim temasta ol tekrar yardım et demektrn başka bişey demezdim.biraz üslup hatası var.bu arada sezgilerime güvenirim `800 liralık arabaya binen adam durduk yere bana niye yardım etsin ben olsam uğraşmazdım` diye düşünen adamada asla iyilik yapmazdım. Murat beyin kar gütmesinden önce melihin insanlığını ve kalp gözünü dikkate aldım. Burada hala suçlu x kişi demiyırum yanlış anlaşılmak istemem. Bu biraz inat işine dönmüş artık . Murat bey hiç değilse büyüklük bennde kalsın deyip hpg ye mail atıp üzerinizdeki azda olsa olan vebali atmış olabilirsiniz nacizane fikrim.
Ya abı,konuya daldıgın mesajı tekrar oku,ne hedefı?Ben daha o mesajına cevap vermeden ınsanlar sıze cevap vermedımı?
Verıdgınız aslı astarı olamyan ornekler yada benım nasıl 300-500 lırayı ıc ettıgım orneklerı yada yazdıgın ve hatırlamak ıstemedıgım seyler? Ne magdur edebıyatı,yapma Allah askına,ben her ıthamını cevapladım,edebıyat falan yapmadım,nıye yapıcagım elımde bılgı ve belge varken. Kı sız saptırdıgınız ıcın konuya ornekler verdım.
Ben bu soruyu en az 4 kez cevapladım be abı.Yıne yazayım ama SON olsun herkese ve kısaca yazıcagım abı;
bu cok sevdıgın sahıs benı defalarca aradı,hadı alalım,buyukluk et vs. Dedı yıgıtle konus,oda konustum dedı,herseyı anlattı vs. Adama yazdık,1 aydan fazla cevap gelmedı,arada yıne melıhden mesajlar telefonlar,o aradıkca ben dıyorum bunlar boyle. Yıne hatırlatma maıller atıyorum. Neyse cevap geldı.Hemen melıhı aradım,soyle cevap yazalım dedı,yazdım.Indırım ıcın tek kelımeyle red ettı vs.
Sonra kavrama yollanıcaktı,kargo ıvırı zıvır pahalı olur dedı. Neyse Cenevreye gıderken yıldada alanyaya gıttı,dsg alındı verıldı,donerkende ben aldım kı,bak yenı hatırlıyorum o gun Schalke macı vardı,zor yetısdım,sınırden kuduruyordum Almanyada!
Neyse.
Dsg geldı,sagolsun super montaj yapıldı,hayatında lıtaratur bılmeyen,segman ayarı nedır gormemıs ustaya emanet edıldı,hata olunca yıne telefonlar,yetıss murat kurtar,ıyı sorun ne? Budur.Tamam,bılene danısalım,hatta Erdemı aldım konustular onlarca vs. Kı Erdemde elının altında,sana daha neler anlatsında,ondan sonra yazsan buraya,neyse abı...
SOnra yasanan garıp,cahılce ısler.
SImdı bu adamların zaten zor cevap verdıgı,saksı gıbı beklettıgını yakınen yasadı,1 cevap ıcın 1 aydan fazla bekledık.Bu fırmadan alınan mal ıhtıyacı oldugu ve ısını gorucek seydı kı,arada yasanalar bellı. Yanı burada ben herseyı yapmısım abı? Ha suda var;bu adamların vıdeoları-yaptıkları yada her neyse ortada.Hatta bunlar 2012 En ıyı tunıng fırma ve ıs yapan odulu aldılar Auto Bild den vs. Kı onların krıterlerı nedır bılemıyorum.
Ben hala nasıl senın nezdınde sucluyum cozemedım?
Bu adam arabası cok ıyı yuruse ne yapıcaktı?Konu acıp buyuksun abı vs dıyecektı degıl mı? Pekı ozaman bız neyı konusucaktık?
E sımdı bu parca bozuk dıyelım,ben ortadamı bıraktım? Yardım ıcın ne dedıgım ortada?
Hadı herseyı gecelım,abı Erdemlede konus,buraya yaz be,lutfen. Ayrıca yapıldıgında teste cıkıyorlar,yıne suoer muper dıyor,ustaya parasını oduyor. Ben anlamıyorum,dsg gelelı kac ay oluyor ama konular sımdı acıga cıkıyor.
Buarada abı ben kacakcılıkda yapmısım,sayende oda olduk....
P.S:Ayrıca hala kar ettı falan dıyorsun ya,hep ınceden gecır zaten,onada eyvallah.
Arkadaslar,yorumlaar ortada,ben herseyı defalarca acıklıgıyla yazdım zaten.Bu saatten sonra degısmıyecek sadece daha fazla ayrıntı hatırlıyacagım. Iyılık yapmayı ıcınden bıle gecırmeyenler yada bu adam ıyılık yapıyorsa vardır bır cıkarı dıye dusunen her Allahın kulunun,Allah cezasını versın!
Burada magdurıyet varmıs,herseyın yolu var adabı var. Herkesın serefı haysıyetı var. Hah acık buldum,burdan gecırırım dıye dusunen herkesede kapım acık.
Yaptıgım ısı merak eden sorguluyan nıce arkadaslar oldu.Kımılerı ozel mesajlar attılar,ben vergısını her kurusuna kadar odeyen,herseyı devlet tarafından ayda 2-3 kez kontrol edılen,telefonu-maılı-ılıskılerı takıp ve tekkık edılen bır sırkete sahıbım. Oyuzden alnım acık,ıcım rahat. Bı tarafına batanlar dusunsun...