Bu arada sıvıller kafa adamlar he bu kaç hp motor swapmı sordu :) bir sure konusunca dedıkı arkadaş cık gece otobanda sık bosken be ordakı kardeslerımızın arabalarına ızın verdı ordan alın dıyerek
Printable View
Bu arada sıvıller kafa adamlar he bu kaç hp motor swapmı sordu :) bir sure konusunca dedıkı arkadaş cık gece otobanda sık bosken be ordakı kardeslerımızın arabalarına ızın verdı ordan alın dıyerek
Dün ve bu akşam Kartal otaban- e5 bağlantı yolunda pusudalar.
Cam filmsiz, egzozsuz sadece 5cm yay olan araca da polis ceza yazıyor mu?
Otomobil üzerinde yaıplan tüm teknik değişiklikler yasak, öyle kafamıza göre nasıl yeaa diyemiyoruz.
Son 4-5senedir trafiktekilerden çok farklı otomobillere biniyorum görüntü olarak, bir gün bile neden polis beni çevirip arabamı bağlamak istemedi ya da ceza yazmadı ?
Uyandırmalık bir durum yok abi sonuçta baktığında bariz belli aracın düşük olduğu. Polisleri biliyoruz yeri geldi ceset torbası muhabbetine bile ceza kesildi o yüzden yeter ki yazmak istesinler de, egzoz veya cam filmi gibi doğrudan yay konusuna yöneliyorlar mı diye merak ediyorum.
ben hala merak ediyorum neden atasehire gidiyorsunuz cumartesi aksamlari, orada mi oturuyorsunuz?
Ozan insanlar arkadaşları ile oturup muhabbette etmeye gidiyor oraya.
bende gidiyorum ama arabamı asla ve asla o cadde üstüne parketmedim bugüne kadar, parketmem de... arka sokağa bırakıyorum, kafam rahat oluyor...
oraya parketmek zaten maça 1-0 mağlup başlamak oluyor...
şimdi "düzgün" insanlar farklı bir yerde buluşacaklar, ama orası da aynı olacak bir süre sonra, iş ona kalmasın, aramızdaki çürük elmalar çıksın ki, biz de keyfimizle istediğimiz yerde İNSAN GİBİ oturup muhabbetimizi yapalım, sonrasında zaten isteyen istediğini yapar "nisbeten" daha uygun yer ve zamanda.
Tamam bende biliyorum şuan yasal değilk peki neden yasallaşması anlamında adım atmıyor kimse ? Dünyada bir çok ülkede yasal ve standartları var bari egsoz takıcak adam desibel sınırına göre ürün seçer vs gibi yani herşeyde batıyı örnek alıyoruz niye yasaksa yasallaşmasının önünü açmak adına birşeyler yapmıyor bu forumda çok kaliteli insanlar var motorsporlarında vs yani burada yaşça ve yaptıklarıyla olgun insanlar bence bu sektörün artık legal hale gelmesi için çalışmalı.
2004'den beri az çok bu işlerin içindeyim takip ediyorum, neler yapılmak istendi ne adımlar atıldı sonuç başarısızlık.. diyelimki herşey yasal oldu kaç kişi gidip işleticek veya doğru parçaları kullanacak ki ? bu işi hakkıyla yapanlar yada çıkıcak kurallara uyacak insanlar zaten senelerdir sıkıntısız olarak araçlarının keyfini çıkartıyolar.. çürük elmalar temizlenmedikten sonra herşey boş...
Öğrencilerime şunu diyorum...
Kopya çekin, bende çektim... Ama yakalanırsanız ceza ne ise o işler! Yakalanmazsanız benden yana tüm haklarım helal olsun! Arkadaşlarınızla halledin kalanını!
Herşeyin bir bedeli var! Bizde polisin o kadar çok saçma sapan işi var ki... İsteselerde herşeye ceza yazmaya yetişemezler... Arada bir furya gelir, onu uygularlar...Bir arkadaş güzel söylemiş. Sizin hobi olarak yaptığınız değişikliklerle gezebilmeniz polisin iyi niyeti... Hadi açık yüreklilikle şuan eksiksiz bir kontrole girseniz nelerden ceza yersiniz, bir düşünün?
Devlette işler maalesef farklı işliyor. Vergide de öyle mesela. Devlet yakaladığı kazı maksimum yoluyor yada kucağına düşeni...
Keşke modifiye severler olarak bir sivil hareket oluşturabilsek imaj düzeltebilmek adına...
Örnek olarak, bir gazete bu çevirmeleri, insanları rahatsız etmeyi vs konu etti... Ama aynı gazetenin "sokakta drift" gibi bir haber yaptığını ve bu gençlerin isteği onlara bir yer gösterilmesi vs" gibi cümleleri satırlarına taşıdığınada şahitim...
Biraz beyin fırtınası mı yapsak?
Ben de diyorum ki, oraya gitmeyin, boşu boşuna lades olmayın.
Hafta sonlari atasehirde kalıyorum. Oradaki araç sahiplerinin cevreye verdigi rahatsızlık ileri boyutta.
S virajina gidiyor musunuz yada merter mc'e ?
Bence ataşehire gidilme sebebi yakışıklı arabalarin orada olması, insanların bunun parçası olmak istemesi.
Ataşehir shell yerine adam gibi oturup cay kahve icebilecegin super yerlere gidilebilir.
Tech uyeleri olarak daha iyisini hakediyorsunuz bence..
Bir yer kesfetmek lazim.
bahsettiğin yer neresi olursa olsun,
aramızdaki çürük elmaları temizlenmediği sürece hiçbir yerde kimseye rahat olmaz...
yaklaşık yarım saat önce başıma gelen olay;
Fenerbahçe Stadı arkası sabahın körü, eski salı pazarında çevirme var.
gayet usul bir şekilde gidiyorum, polis çevirdi,
evraklarımı istedi,
arabamda ne cam filmi vardır, ne yay vardır, ne sislerimi yakarım ne xenon vardır, dışardan standart oğlu standart...
kat iptali, 60mm boru ve son susturucu var aracımda... ama aracımdan ses çıkmaz abart gibi.
polis durdu durdu,
kumandası nerde dedi...
dedim:
- neyin kumandası ?
polis: egzozun kumandası,
-öyle bir kumanda yok, ses ne ise o, istediğiniz kadar da gaza basabilirim,
polis: kumandadan kapattıktan sonra ne farkedecek ki, kapatıyorsunuz kumanda ile.
- yatın bakın altına, kumanda ile açılacak bir mekanizma varsa ona göre işlem yapın lütfen dedim.
polis: ses çıkarmadı...
diğerinden yaşça büyük diğer memur evrakları aldı; kayıt etmek için, arabayı bağlamayacaklarını anladım ama o sordu;
polis: sen neyi ispatlamaya çalışıyorsun ?
- arkadaşınız varsayımla işlem yapmaya çalışıyor, bende varsayımla değil, gerçekten gözle gördüğünüz kulağınızla duyduğunuz birşey üzerinden işlem yapması gerektiğini söylüyorum... Apaçiler yüzünden spor arabaya binemez olduk...
polis: haklısınız ama o kadar çok şikayet var ki, bizi böyle bir uygulamaya sevk ettiler...
bu yazıyı yazmadan tam yarım saat önce sabahın köründe yaşadım bu olayı....
işin özü, içimizde bu şekilde ALENEN bizi baltalayan arkadaşlar olduğu sürece, ataşehire gitmesekte, yankıları, yansımaları bir şekilde bizleri buluyor...
Ataşehirde bostancıda o taşkınlıklar yapılmasaydı bugün bu şekilde denetimler artıp, HEDEF haline gelecek miydik ? Bence hayır...
mekan değiştirmek değil, kafa yapılarını değiştirmemiz lazım...
o yüzden, en azından biz içimizdekileri deşifre edelim ki, en azından HİÇBİRŞEY YAPMAMIŞ OLMAYALIM....
Varyap meridyan in altinda roberts ve kahve diyari var 500 araba da park eder okadar musait biyer kimseyi de rahatsiz etmez.. Bu arada roberts in sahibi de surekli orda ve araba hastasi hic sorun yapmaz..
ataşehirde buluşulma sebebi, ataşehirden roll için direk otobana rahat çıkılabilmesidir.
shell olmasının sebebide insanların arabasının başında olabilmesiydi. daha sonra buranın cılkı çıkınca, amacı gosteriş olan nonoşlar gelince, bu kesim starbucksın oraya kaydı, şimdi hastane onunde basan nonoşlar starbucksın orda basarak yüksek binaların arasında seslerin yankılanmasına sebep olarak sonunda polisin ve savcının dikkatini cektiler ki iyi bile dayandı bence ahali
şimdi başka bir yer daha bulundu, bakalım orası ne kadar dayanacak
cumartesi gecesi bende bi foto cektim bisiklete biniyorduk ben daha önce böyle yol ortasında kalabalık görmemsitm kaza v.s. dısında :)
http://u1309.hizliresim.com/1f/r/sy9sm.jpg
O ortamı bilmediğimden soruyorum. Ne yapıyor o insanlar orda şakşakçımı bağlananlarımı izlemeye gelmiş? Çünkü pek muhabbete gelen oturmuş takılan insan tipi yok gibi.
Önce sen tuning adı altında getirilen bütün malzemelerin vergisini al, sonrada
vergisini aldığın malzemeler için ceza yaz. Ya bu işi yasallaştır aldığın vergilere göre
davran, yada bu işi ortadan tamamen kaldır yasal yolla Türkiye'ye parça girişini
durdur.(bunu yapamazlar ciddi vergi gelirleri elde ediyorlar). Ben eksozu
yasallaştırsınlar demiyorum, janttır-filmdir-yaydır bu gibi şeyleri.
Bağlıyo bile :)
Cumartesi gecesi tam S'in girinde kurmuşlar çevirmeyi eskisi gibi kalabalık yok ama genede kalabalık sayılıcak kadar insan vardı, ama bu sefer çekiciler suadiyeki otopark arasında ring seferi yapıyolardı, önüne geleni bağladılar, gözümle şahit oldum 23-25 yaşları arasında bir kız mini cooper s 2009-2011 model arası krem rengi aracınla bi kez polislerin yanından geçti ama bi ufak gaza basarak geçti polis bir şey demedi, fakat araç zır stok cam filmi dahi yok hiç bir şey yok, ikinci geçişinde kızı durdurdu, arabayı incelediler ilk egzoz var dediler sonra başka bişey dediler baya bir tartıştılar bizde anlamadık en son olarak aracın tavanının kenarları siyah diye aracı bağladılar, kız öle yaptı resim gösterdi miniyi aradı ama nafile çekici aldı ve götürdü :)