Dun gece pendikteki cepte olay cikmis bir ölu bir yarali varmi
Yazik
Printable View
Dun gece pendikteki cepte olay cikmis bir ölu bir yarali varmi
Yazik
Ne alaka,hele de Türkiye gibi aracın ekonomik sınıfın belirleyicisi bir ülkede nasıl böyle birşey geçerli değil diyebilyorsunuz anlayamadım?Gayette ''her yerde'' altındaki araca göre insanların tavrı değişiyor kişiye karşı.Ayrıca bankaların bu kadar cazip fırsatlarla kredi verdği bir dönemde para çeviren iş yapan kaç kişi cebindeki sıcak parayı arabaya yatırır ki?Sabit maaşlı borca girmek istemeyen adam gider cebindeki paraya göre arabasını alır.
Hadi tüm maaşını kredi borcuna yatırdı diyelim.Bu aracın kaskosu,mtv si,trafik sigortası bakımı vs. yok mu?Bunları nasıl karşılayacak bu adam?
Valla hocam ben şuana kadar öyle bir insan tanımadım,çevremde de öyle bir insan yok
amk *** mu var caddede? gülsuyundan kopup geliyorsun caddede gazlayıp yanlayıp 100 lira boşa benzin sıkıp dönüyorsun. iki üç hafta gelme, apaçilik yapma, ayda bir git intercityde gazla rahatla.
illa apaçilik yapıcam diyorsan da git kendi semtinde gazla belki oranın kızları "waow arabaya bak" der.
caddebostanda oturuyorum kodumun apaçilerinin yaptıkları yüzünden arabamı film var diye dışarı çıkartamıyorum ki karşıya gideyim, yazlığa gideyim.
buralarda ve çevre semtlerde oturanlar da yok yere apaçiler yüzünden arabalarını bağlatıyor sebepsiz. çünkü polise göre hepsi aynı gözüküyor.
https://www.facebook.com/photo.php?v...type=2&theater
Advan jantlı Fn2 kimin ?? baglamışlar valla
sen yazdığımı tam doğru açıdan anlamamışsın.. aslında aynı şeylerden bahsediyoruz ama sen farklı bir açıdan algılamışsın yazdığımı..
Ben ayağını yorganına göre uzatmayanlardan bahsettim.. ve bu insanları sayısı azımsanmıycak kadar çok.. cebindeki paraya aldığı maaşa bakmadan ayarsız yaşayan ay sonunu bile getiremeyen sağdan soldan borç isteyen insanlardan bahsettim..
sen ise çok farklı bir şeyden bahsetmişsin tabiki bu devirde insan kazandığı paranın orantısında kendini yormıycak bütçesini yaşantısını sarsmıycak oranda kredi çekip araba alabilir bu bambaşka bir şey ve çok normal..ama benim yazdığımla yakından uzakdan alakası yok..
benim kendi çevremde bu tip dolu insan var bir değil iki değil üç değil dolu insan var en son kasko için benden geldi borç para istedi altındaki araba F10 5.20d ...
cls si olup 3 yıldır mtv sini ödemeyen insanlar var..
Kısaca öyle her pahalı aracın içinde gördüğünüz insan amanda aman bir insan olmayabilir hatta sizden maddi olarak çok daha düşük bir gücüde olabilir altındaki araba her ne kadar sizinkinden pahalı olsada.. bu devirde bu işlerin içinde olupda bu ayrımı yapamayan insanda bana göre bilgisizdir.. arabasına göre muamele 80 lilerin 90 lıların zihniyetiydi..
valeler bile en iyi pahalı arabası olanı değil en güzel sağlam bahşiş verenin aracını kafaya çekiyorlar artık eskisi gibi markaya modele bakmıyorlar..
Yazdıkların kismet doğru çünkü;
1. Tüm maaşını krediye yatırma gibi bir durum sözkonusu değil bankalara tek maaşla kredi çıkartmazlar ev tapusu vs gelir beyanı isterler..
2. Her gelir grubununda yaşama sınırı vardı 10 bin tl gelirin vardır 5 liralık yaşarsın.. Ayda 5 lira cebindedir 10 ayda 50 liralık sıfır aracı alabileceğin gibi 3 liralık yaşayıp 70 liralık aracıda alabilirsin yani yaşamında savurgan olmayıp zevkine sadece lüks otomobil alabilirsin bu hayata bakışınla alakalı..
3. Depoyu fullemekte mesele değil harcamanın sınırı yok savurgansındır fulleye fulleye yaşarsın ama açlık sınıırındasındır bununla zengin veya fakir olmanın alakası yok :)
4. Yazdıklarına katılıyorum fakat demek istediğin af buyur ama kıro ama para onda olan adamları yüceltmek gibi bir izlenim yaratıyor ki en büyük zarar veren kesimde insana saygısı olmaya o zümre sayesinde bu hallerdeyiz bilginize :)
Edit son olarak zengin insan cimri insandır :D
siz beni anlamamakda inat ediyorsunuz yada ben tam kendimi anlatamıyorum bilmiyorum.. :)
senin yazdıkların iyi güzel hoş ama bunlar kağıt üstünde teorik şeyler türkiyede teori ile gerçek hayat asla uyuşmaz.. bu gün bir bankayla bire bir yapıcağın kapalı kapılar arkasındaki özel anlaşma ile normal gazetede verdiği oranlar bir olmaz.. neyse ticarete atıldıkça öğrenickesiniz bunları..
ben kimseyi yüceltmiyorum tam aksine kimseyi yüceltmeyin diyorum kimseyi gözünüzde büyütmeyin diyorum tek dediğimde zaten bu.. yazımdan nasıl bir yüceltme çıkardınız anlayamadım..
neyse uzatmanın bir manası yok sanırım bir jenerasyon sorunu yaşıyoruz :) uyuşamadık aslında aynı şeylerden bahsettiğimize eminim :)
sen inatla beni anlamamakda ve olayları çok farklı yerlere sürüklemeye çalışıyorsun ben yaş alakalı hiç bir şey yazmadım orda neyse sıkıntı yok anlaşamıycaz galiba sorun değil.. yeterki uzamasın konu sen çük mük olaylarına girdiysen bu mevzu hoş yerlere gitmez en azından saygımız sevgimiz bozulmasın..
Videoda helezonları kestirerek teknik değişikliğe gitmişsiniz diyor oda mı suç ?
Basık arabayla gezmek suç mu ?
o suçmu bu suçmu diye takılmamak lazım krom egsoz ucuna bile teknik değişiklik diye yazıp madde 32 den hareket edebiliyor bu mahlukatlar fazla takılmayın akışına bırakın