Araba kullanmazsak trafiğe çözüm olurmuş. Toplu taşımanın bazı sorunları varmış ama ilgi artarsa bu sorunlar giderilirmiş.
:D :D
Araba kullanmazsak önerisini çok tuttum yalnız.. Nerden de aklına gelmiş :)
Printable View
Araba kullanmazsak trafiğe çözüm olurmuş. Toplu taşımanın bazı sorunları varmış ama ilgi artarsa bu sorunlar giderilirmiş.
:D :D
Araba kullanmazsak önerisini çok tuttum yalnız.. Nerden de aklına gelmiş :)
twitterda @radaristanbul diye bir şey var kullanan varmı o hesabı yani takip eden..
Londrada merkeze giris ucretliymis bunu dile getirdi.burdada oyle olabilir bence yakinda..yandikmi iyimi olur bilmiyorum.gereksiz arac kullanan toplu tasima kullanir belki iyi olur ama bizimkilerdeki niyet para kazanmak olur trafik rahatlicakmis bahane.
O degilde suan ne guzel yollar ya
Londrada merkeze giriş 20 pound diye havaya bir güzel sıktı. Bir kere 20 pound değil 10 pound, üyelik neyin yaparsan da 9 pound. Hafta sonları ve bizdeki gibi resmi tatillerde o ücret alınmıyor. Hafta içi Pazartesi'den Cuma'ya belirli saatler için alınıyor. Heriflerde 20 pound bizdeki 20TL gibi birşey, bugünün kuru ile 64 TL değil.
Ayrıca, Londra'da otomobille bir yere gitmek için harbiden deli olmak lazım. Her yere metro ve saatinde kalkan otobüsler var. Metro duraklarından otobüs duraklarına linkler var, bizdeki gibi metro e-5'ten gitmiyor. Bizdeki gibi metro Kartal-Kadıköy arası değil. Bizdeki gibi Londra taaa Çatalca'dan başlayıp Şekerpınar'a kadar gitmiyor.
Denemesi bedava, Londra merkez'den 25-30km uzaklıkta bir nokta belirle, o noktadan Londra'ya nasıl ulaşırım diye google maps'e gir bak bakalım 25-30km'lik mesafeyi toplu taşıma ile kaç dakikada alabiliyorsun. 25dk'damı, 1 saattemi, 2 saattemi ???
Bizde Kadıköy'den Hadımköy'e bir gitmeyi dene ama merkezden merkeze gideceksin, sadece toplu taşımayı kullanacaksın. Bırak vaktinde ve uygun zamanda varmayı, yerçekimsiz alanı keşfedersin, hiç tanımadığın insanlarla ten uyumun olmaya başlar.
Londra'ymış, 20pound'muş, sen oradaki gibi yap her yere konforlu ve saatinde kalkan ulaşım sağla, her yere demir ağlar ör baktın yine trafik var o zaman gel şehir girişine ücret al.
istanbul bugun cok güzeldin:)
He valla, her yer 5dk ve yemyeşil oldu :):)
11:00'de bir yere kahvaltıya gittik, ulan dedim o saatte ne park yeri kalmıştır ne kahvaltı, otoparka otomobili çapraz park edip gidecektim neredeyse o kadar boştu. Üstelik eve 5dk'da dönünce eşim bile ne yaptın ne ara ışınlandık dedi :D :D
Keşke hergün böyle olsa, sinir, stres kalmaz.
bunların yanında birde londrada saatlik araç kiralama sistemi var mesela londrada bir sokakdasın direk internetten giriyorsun kiralama şirketinin sitesine aracı online kiralıyorsun o sokakda yada o sokağa çok yakın bir yerde aracının adresini veriyorlar gidiyorsun anahtar falan yok sen aracın başına geldiğinde araç çalışıyor işini hallediyorsun ve misal evine gittin işlerin bitti evine yakın kiralama şirketinin bir yerine bırakıyorsun arabanı..
Türkiye standartlarına çevirirsek misal araca ihtiyacın oldu acil arabanda evde evinde kadıköyde sende bakırköydesin misal direk kiralama şirketinin sitesine girip kaç saatlik işin varsa giriyorsun online 2 dakkada aracın ödemesini yapıyorsun direk cep telefonuna kiralama şirketinin aracının sana en yakın noktadaki adresi geliyor gidiyorsun aracın başına araç merkezden çalıştırılıyor biniyorsun araçla işini hallediyorsun evine dönüyorsun aynı araçla evin misal kadıköyde dedik kadıköyde kiralama şirketinin gene senin evine en yakın noktadaki yerine aracı park ediyorsun çıkıp gidiyorsun.. ordanda ihtayacı olan bir başkası arabayı kiralaya biliyor..
yani adamlarda sistem almış başını gitmiş londra denilen şehir trafiği icat eden şehirdir ilk otoyol ilk toplu ulaşım, taksi hizmeti ingilizler bulmuşdur bugün bile liderler adamlar bu hususda.. ama sanırım hala bir metrobus leri yok...
istanbuldan gidenleri almayalım ağa il sınrına barikat kuralım gelmesinler bugün çok rahattık :D :D
sanırım istanbul , sadece istanbulda doğup büyümüşlere kaldı bugün :)
Dedigin olay zipcar. Eger buradaki gibi ince eleyip sik dokunursa Tr de kimse bu sistemden yararlanamaz :) bi ara arabasizken uye olmayi denemistim saga sola giderken kullanirim diye iki sene once bir cezam oldugu icin vermemislerdi :)
http://www.zipcar.com
Trafikten bunaldığımızda nerede o eski bayramlar yerine nerede o bayramlar diyicez artık :) Bayram geldi mi huzur geliyor şehre..
zipcar sistemi zaten uygulanıyor Türkiye'de, en azından İstanbul'da uygulandığını biliyorum. Daha önce hiç kiralamadım ama ekşide ki yorumlara baktığımızda, başta alınan üyelik ücreti ve km başına alınan benzin fiyatının yüksek olması dolayısıyla çok tercih edilmiyor. :)
YOYO. kullan
Ben kullanıyorum faydasınıda gördüm bir kaç kere ama altından birşey çıkarmı diyede düşünüyorum..
Hergün bayram olsa keşke. Galiba ilk defa oluyor gündüz vakti gültepeden çıkıyorum yola, taa büyükçekmeceye kadar durmadan geliyorum. Çok garip geldi gerçekten haliç kesin tıkalıdır diyorum açık, incirli çıkışları şişmiştir diyorum açık, şirinevlerden sonra bi duraksarım diyorum açık.. Yol boşta değildi baya araç vardı ama hiç yavaşlamadım bile nerdeyse. Bir ara öldüm sandım cennete aldılar sandım sonra mazot ışığı yandı dünyaya döndüm :D
Yaklaşık 65 gündür hergün izmitten istanbula gidiyorum allah yardımcınız olsun günün her saati bir yerlerde trafik var, kusura bakmayin geneli için değil ama trafiktelerin bir çoğu insanlığını kaybetmiş kimse kimseye yol vermiyor,üstüne yatanlarmi dersin ayna yok zaten kafayı sokan ben girdim arkadaki düşünsün mantığı.burdada trafik var ama bu sekilde degil istisnalar hariç çoğu saygılı. .tekrardan k bakmayın ama huzur bozan varsa izmitte dikkatle bakıyorum plakaya 34 :D
sanal gerçeklik uygulamalarıAlıntı:
Londra'ymış, 20pound'muş, sen oradaki gibi yap her yere konforlu ve saatinde kalkan ulaşım sağla, her yere demir ağlar ör baktın yine trafik var o zaman gel şehir girişine ücret al.
halüsinasyon görelim, görmeyenlere ittirelim
adile naşit ile uykudan önce
andersen'den masallar
şarktan geliyorum ve çok kurnazım
vsvsvsvs....
Şuanda problem çözülmüş görünüyor :D Tatile gidenlerin gelmemesini sağlamak lazım sadece :)
Yarın corvettele ıstanbul turu aticam otobanda içimdeki tüm apaciligi atıp kesicide vites aticam bi daha en az 1 sene yakalayamayiz böyle fırsat :)
Cenazeme gelirsin suan gidersem eger :D
istanbul için olması gereken tam şimdiki hali nufusu şuan saysınlar fazlası dışarda kalsın :D
istanbul bomboş ama,bodrumda merkezdeki opetten yalıkavak 30dk sürmüş.kısacası hep biyerde yoğunluk oluyor,bu yoğunluğun yayılması lazım.
nufus sayımı yapılsın acilen istanbulda bu sayı iyi:D
Bi sınır kapısı koysunlar cok rica edicem :)un gece 12 de bahcelievlerden basaksehire 2 kisi klima acik 5.0 sekilde gittim ekonomi yapma firsatinimi degerlendirim gazlama firsatinimi bilemedim
İstanbul girişlerine beton dökelim yolları kapatalım bu nüfusla kalsın. :)
Dur kalk trafiği olmadığında otoban ne kadarda güzel bir yermiş aslında :D İstanbuldakiler bol bol gezin çok uzun süre bir daha böyle rahatlık yok
@radaristanbul sayfasının kullanımı yaygınlasması lazım twitter uzerınden bır cok kez ıse yaradı ama gecelerı hala sıkıntı
Bugünde İstanbul'da kalanlar bayramlaşmaya ve kurban kesimine diye yola çıktılar herhalde neyseki benim güzergahımda trafik yoktu, frensiz yürüdüm gittim.
trafik gündüz çok güzeldi, akşam çıktığımızda ise hafif kalabalık ama yine durmadan devam edebildiğimiz e5 de, sağolsun kırmızı yeni kasa hb astrası ile 34 EF 14.. bilmem kaç plakalı arac az kalsın arkadan giriyordu bize, tam arkamdan suratle gelirken, sağımda duran arabayı farkedemeyen ve ısrarla sağ tarafa giren eleman, frenleyemeseydi, bende aradan gecsin diye yavaslamama rağmen ciddi bir kazaya sebebiyet verecekti.. hemen öncesinde e-5 cevizlibağ bağlantısında gri bmw kullanıcısı yine eti fazla kacırmış kuduruklugunu trafikten cıkarırcasına arka tamponumun sol tarafına güzel boyasının izini bırakarak gecti gitti sağolsun. Hepsine buradan saygılarımı sunuyor, akıllarını başlarına getirecek bir olay yaşamalarını diliyorum. İçine ettiğimin yerinde sanıyorlarki herkes arabada yalnız, herkes tek başına..
Mehmet usta bugun millette mallik coktu.pendikte yasli amca kirmizi eski bir araba subaru kanadi var.mal mal arkama gecip kornaya basiyor onum kapali isik yaniyor.takmadim tabiki.arkamdan saga gecti sonrada got kadar yerde onume gecti.bende kizdim yapistirdim sarmaktan gidemedim sonra onune gectim yavasladim ankara caddesinde pendikte.sora yol vermeden ilerledim az ilerden sola donucem diye sola gectim bu mal durup cami acmaya calisti ben dondum yoluma millet buna trafigi kitledin diye bi korna kaydi dedim bu sana yeter iyi bayramlar bide yasli karisida yaninda.trafik olmayincada insanlar mallasiyor harbi
Trafik olmayinca insanlar sasirdi.İllaki heyecan ariyorlar.Bugun onumde kimse yok orta seritteyim eleman geldi makas atti.Bos trafik bize yaramaz :)
araba bile az yakmaya başladı yol bilgisayarı ortalamada 9 dan aşağı düşmeyen arabada 7 litreyi gördüm 100km ortalamada bugün :D
hergun bayram yapıcaksın en guzelıı bu :D
E-5 te Corvette ile de siyah Golf makas atıyorlardı...Pekte sağlıklı gittikleri söylenemezdi, umarım sıkıntı yaşanmamıştır.
Geçmiş olsun, bugün bana da 2 denyo denk geldi, bir tanesi durduk yere dibimden gitmeye çalıştı; içimden birader kaşınma dedim haliyle düşüncemi iletemedim, wifi'de sıkıntı varmış :D bende hızımı, vitesi ayarladım, kısa süreliğine sol ayakla tanıştırdım, eli ayağı birbirine dolanmış olacak ki yakın takibi bıraktı.
Diğeride 1,4 70hp'le macera aradı, kendini arıza şeridine attı, artık bayram tebriğini eds'den gönderirler :D :D :D
Jr. var diye hardcore kaşıma yapamıyorum, nazik nazik kaşıyorum :D :D
Bu arada, normalde trafiğe çıkmayan ne kadar acemi varsa tüm aileyi toplayıp yola çıkmışlardı.